Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Evet , o bebek de bu hastalıktan vefaat etmiş :14: Rabbim ailesine sabırlar versin , bize de bu tehlikeli kısmını anlattı her iki Dr da , okul gibi kalabalık ortamdan bulaşan ve ölümle neticelenebilen bi hastalıkmış deyince korktum açıkçası , küçükken ben de menenjit mikrobu kapmışım, annemin çok çok erken evrede hastaneye yetiştirmesiyle hasar bırakmadan atlatmışım çok şükür ... Bu aşı da aşı takvimine de girecekmiş sanırım ..ama bizmkilere yetişir mi bilmem

amin canim. dünkü dr da öyle Söyledi gündüz çocuk oynarken akşam bir anda fenalasabilir dedi. Öncelikle büyük kıza yaptırayim acilen. çok sağol ismini dün söyledi dr unutmuşum.

Son düzenleme:
Kırmızı pancarı nasıl pişiriyorsunuz kızlar, Demir oranı çok çok yüksekmiş, çocuklara yediremek lazım mevsimi de geçiyor galiba,
Peynirli salatası guzel oluyor denmiş de onu çocuklar yemez , çorbalarına eklesem olur mu ki

bi ara bende yapıyordum. unuttum ama düdüklü de hasliyordum. sonra sirke falan katıp yogurtlu salatasi ni yapıyordum.
ben kizin doğum günü icin hazır aldım. markette görseydim alacaktim.

Merhaba güzeller , nasılınız bugün, çok teşekkür ederim geçmiş olsun dilekler için eagle ve nfk:54:
Kuzucuk uyurken kek ile bol şekerli bi kahve diyeti yapıyım dedim :52:
Elifnaz, ben kırk fırın ekmek sitesinden patatesli ekmek tarifini yaptım, yalnız su yerine süt kullandım oradakinden farklı olarak, biraz poğaça gibi de oluyor o yüzden sevdi bizim uşaklar , her gün bir tane yapıyorum
Nfk minik wc si çok güzelmiş , odanın içine getirip bebeğini çişe oturtun, madem Ayşecik onu kıskanıyor :9: bizimki de birkaç gündür çiş kelimesini duyunca kendini sıkıyo yaparmış gibi, artık kasları devreye giriyor yavaş yavaş galiba :32: elifnazın dediği gibi o lazımlık çok iş görüyor; bizim hala bi tane durur araba bagajında, acil durumlar için :46:
Aryam bizde de ıspanak kavurma var, yemesi güzel de yıkanması en sevmediğim kısmı işin
Deli Allah zihin açıklığı versin , ben de çalısmaya başlamalıyım ilk dönem tek dersten kalmışım :50: hangi bölüm senin?
Pembiş,Elifnaz, dilanaz,eagle,deli,nfk,şekerportakalım, ilbilge ve unuttuklarım hepinize hayırlı huzurlu bir gün diliyorum :54:
Bu arada dünden beri bi konuya takıldım , nişanlısının ayrıldığı kız intiharı düşünüyor :45: başka bi konuda da iki kuzusu olan bir anne kötü hastalığını öğrenmiş, ig de 17 aylık bi bebeğin vefaat haberini okudum .... biz insanoğulları ne garip varlıklarız çözemiyorum, dert diye ufacık şeyleri bile takıyoruz , halbuki ne ağır imtihanlar var başucumuzda

Allah'ım sabır versin. Ben çocuk veya bebek ölümlerine hiç dayanamıyorum :((((
ayşecik ''gek gekk'' diyo, kalkıp bi ufak bi kek yapayım kızıma :16:

Allah'ımmmm yerim onun gek diyen dillerini :) eline sağlık ve afiyet olsun.

naber kızlar ara ara girebiliyorum buraya kusura bakmayın ne olur sizlere bişey danışmak istiyorum doktorunuz size özel menenjit aşısından bahsettimi yaptıranlar ya da yaptırmayı düşünenler yada bu aşı hakkında düşüncesi olanlar bana yardımcı olabilir mi sizce ne yapmalıyız

Bu konu hakkında hiçç bilgim yok :/

Eve bir geldim ki Efe hala uyumamış!! Ben de 4te çıkınca 5ekadar bi arkadaşımla dışarda oturmuştum. Şimdi emzirip uyutacağım inşallah....

Allah rahmet eylesin.. ne tarz isim arıyorsun bilmiyorum ama.
sanırım sonu sesli hafle biten isimler uyumlu olabilir. ali, safa, ege, reha, taha, talha, buğra, efe, mete, yahya, sami, yekta gibi.
enes, furkan, kaan, mir, doğan gibi de olabilir, habiple birlikte telaffuzu uyumlu gibi..
[/QUOTE]

ben aslında yiğit ,mert ,aras,aslan,arda gibi isimler istiyorum aslında erkeklerden tek isim taraftarıyım ama sırf eşim ve ailesi o ismi koymak istedigi için yanınada ben koyacam diye kocama söyledim benimde isim hakkım olmalı.
bu arada ali de kayınpederin ismi habip ali uyumlu geliyo kulagada ikisini bir ara çıkartsamda olur dermişim:27:
daha zamanım çok ya bakalım hayırlısı.

Allah rahmet eylesin amcasının ismini yaşatsın kuzucuk ,
Habip başta olacaksa kısa ve ünlü harfle başlayan bi isin güzel olur esasında habip eymen de oluyor, zaten söylenişte birisi kullanılır di mi

ben kamu yönetimi 4 sınıfım canım. ilk dönemden benim de tek dersim kaldı bu dönemden bırakmak istemiyorum tek ders sınavvında yararlanıp mevzun olmak istiyorum.

aslında bazen diyorum sadece amcasının ismi olsun diye ama emri vakiler oldumu canım sıkılıyo. habip eymen olabilir ama ben tek siim söylensin istemiyorum mesala kızımn ismi ayşe sena çogunlukla ikisini bir kullanıyoruz. ben baştan beri özen gösterdim eşime bile tek söyletmedim.
sağlıklı doğmaları en büyük lütüf bize aslında böyle şeylere takmak istemiyorumda iştee...

birde bizim kavaltı sorunumuz var kavaltıda kızım bir şey yemiyo desem yeri bazen biraz patates kızartaması bazen petibört bisküvi yada sedece kuru ekmek ve biberonuna çok açık çay yapıp veriyorum onu içiyo ne yumurta çeşitleri ,peynir falan yemiyo hegün sabah ne yedircem diye düşünüyorum.

sizler neler yediriyosunuz kavaltıda ?

aysecik de peynir yemiyor.
Peynirli tereyagli olmet yapiyorum haftada bir iki kez.
Pazili yada ispanakli yumurta da yiyor. Mihlama, menemen de haftasonu kahvaltisinda. Bazen kek yada corba veriyorum. Bizimki zeytin delisi. Ve bu ara tahin helvasina sarmis durumda. Haricen bal pekmez yemedigi icin sulandiriyorum. yada cayina karistiriyorum.
İcecek olarak da genelde bizim ictigimiz caydan, bazen de ihlamur kaynatiyorum. Arada bir de taze sikma meyve suyu.

aysecik lazimligiyla siftahi yaptiiii:52:

Ama altinda bezi vardi:9: Bu kadar cabuk adapte olacagini tahmin etmezdim.
Belki de rastgeldi ama yine de becermis gibi sevindirik oldum :9:

benim doktorum önerdi...ben görümceme sordurdum aldığım cevap düşük kilolu doğumsal sorunlar yaşamış kuvözde kalmış yani bağışıklı düşük bebeklere önerdiklerini söylediler..aslında aşı takvimindeki aşı yaygın mikroba karşı ama bu özel olan %5 nadir görülen mikroba karşı çok endişelenmeyin.ben yaptırmadım ama hala kararsızım

bende dün tv de izledim. bizim yaptirdigimiz menenjit aşısı en tehlikeli olan turune etkili değilmiş:50: dünkü bebekte sanırım o menjitten vefat etmiş. dünden beri aklımdan çıkmıyor. çok sinsiymis. 9 aydan sonra yapilabiliyormus. benim bildiklerim bukadar. yakin zamanda dr randevumuz yok ne yazikki. gittigimde aklımda bende soracağım.

bende dün tv de izledim. bizim yaptirdigimiz menenjit aşısı en tehlikeli olan turune etkili değilmiş:50: dünkü bebekte sanırım o menjitten vefat etmiş. dünden beri aklımdan çıkmıyor. çok sinsiymis. 9 aydan sonra yapilabiliyormus. benim bildiklerim bukadar. yakin zamanda dr randevumuz yok ne yazikki. gittigimde aklımda bende soracağım.

ooh, afiyet olsun..
lazımlığa alıştırma döneminde zaten bir süre salonda tutucam, oyun oynarken falan otursun, alışsın.

o ölüm haberini ben de okudum, Allah kimseye yaşatmasınn :5:

klozet kapağı verdi arkadaşım direk öyle başlayayım diye şimdi salonun ortasında arada oturup kaka yapıyolarmı;) hiç niyetim yok daha :( hatta tatil programına göre tatil dönüşü yada ramazanı düşünüyorum

Senin çocuklar yiyor ki böyle düşünüyorsun. Yani yemeyen bi çocuğun olsa inan anlarsın. Efe artık eskisi kadar üzmüyor beni sağolsun ama yine de yemek yedirmek resmen bir dert!!!

Taze anne nerde kız?? Karta kaçtım ben artık baksana iki yaşında olacaklar nerdeyse :)

Tabiki yok. 55 kişiden 5 kişiydik orda bulunan...!!

Gören de ne yiyo ne yiyo der!! Gece gece kızdırma kız beni :)

okul çağına kadar anlayış bekliyorum valla bugün öğretmenler odasında bir sohbette "sen biraz depresyonda gibisin...ne dersen haklısın.." yorumu aldım;) ayağınızı denk alın okula gidene kadar dedim valla;)

pembiş ben yemek konusunda kafadan hastayım..protein düşünmekten kafayı yedim..oğlum kolay yer ama kızımı önceleri çok yazmıştım huysuzdur...dişler çok canını yakıyormuş meğer...diş çıkarma seyrekleşinde düzen kurulmaya başladı şimdi iyiler...geçmişime gülüyorm 5 kaşık yiyince sevinirdim...son köpekler de çıksın huzursuzlukları da azalır diye umuyorum zira bu ara gece çok sık uyanıyolar. tabi bunu sana söylemeyelim senin sık çok sık çooook sık uyanma tecrübelerin fazla:( aslında bebeler büyüdükçe ben de büyüyorum sanırım...ama bişeyi doğumdan beri anlayamadım...3 ay geçsin rahatlarsın, 1 yıl geçsin rahatlarsın , 2 yaşında rahatlarsın diyenler şimdi 3 yaş diyorlar...benimkiler büyüdükçe rahatlama yaşı da büüyor birtürlü yakalayamadık;) sonra anamı düşünüp "kızım kadın kızını 36 yaşına getirdi hala rahat yok" diyorum;)

Annem normal salatalara rendeleyip karıştırıyor ama çorbada bilemiyorum; neden olmasın ki?

kerem de "kek" diyo:1: maalesef fırının düğmesini koparmış, birkaç gün beklemek zorunda.

:10::10:

latte ci seni

habip eymen bence gayet uyumlu

amiiiinnn:16:
kekin ununun yarısını tam buğday unundan koyarsan sen de yiyebilirsin, hem kızına daha faydalı olur
Çevremdekileri de latteci yaptım. Sıra sizde...

birde bizim kavaltı sorunumuz var kavaltıda kızım bir şey yemiyo desem yeri bazen biraz patates kızartaması bazen petibört bisküvi yada sedece kuru ekmek ve biberonuna çok açık çay yapıp veriyorum onu içiyo ne yumurta çeşitleri ,peynir falan yemiyo hegün sabah ne yedircem diye düşünüyorum.

sizler neler yediriyosunuz kavaltıda ?
Ben evde olunca yumurta ve çok az diğer kahvaltılıklardan. Kv bakarken çoğunlukla helva ve süt.bizimki helvaya bayılıyor. Tek başına bir kutu helvayı bitirdi. İkinciyi açtık.

aysecik lazimligiyla siftahi yaptiiii:52:

Ama altinda bezi vardi:9: Bu kadar cabuk adapte olacagini tahmin etmezdim.
Belki de rastgeldi ama yine de becermis gibi sevindirik oldum :9:

Devamı da gelir inşallah annesi.

okul çağına kadar anlayış bekliyorum valla bugün öğretmenler odasında bir sohbette "sen biraz depresyonda gibisin...ne dersen haklısın.." yorumu aldım;) ayağınızı denk alın okula gidene kadar dedim valla;)

pembiş ben yemek konusunda kafadan hastayım..protein düşünmekten kafayı yedim..oğlum kolay yer ama kızımı önceleri çok yazmıştım huysuzdur...dişler çok canını yakıyormuş meğer...diş çıkarma seyrekleşinde düzen kurulmaya başladı şimdi iyiler...geçmişime gülüyorm 5 kaşık yiyince sevinirdim...son köpekler de çıksın huzursuzlukları da azalır diye umuyorum zira bu ara gece çok sık uyanıyolar. tabi bunu sana söylemeyelim senin sık çok sık çooook sık uyanma tecrübelerin fazla:( aslında bebeler büyüdükçe ben de büyüyorum sanırım...ama bişeyi doğumdan beri anlayamadım...3 ay geçsin rahatlarsın, 1 yıl geçsin rahatlarsın , 2 yaşında rahatlarsın diyenler şimdi 3 yaş diyorlar...benimkiler büyüdükçe rahatlama yaşı da büüyor birtürlü yakalayamadık;) sonra anamı düşünüp "kızım kadın kızını 36 yaşına getirdi hala rahat yok" diyorum;)

Ye, dua et, sev kitabındaki önemli bir cümleyi paylaşmak istiyorum: çocuklar alnınızın ortasına yapılmış dövmeler gibidir :) yada buna benzer bişi işte...

Yarın 12 mart programı yapacağım. Dua edin kızlar, alnımın akıyla çıkayım.

Kolay gelsin canımmmm. Başarılar.

kimi görsem "kerem kardeşini kıskanacak" lafı ağızlarına pelesenk olmuş; valla taktım bu lafa birden sinirim zıplıyor:47:
kıskanmak da doğal bir süreç, zarar verici olmadıkça.
hatta ben kardeşimi hiç kıskanmamışım; ya da belli etmemişim.
ben oğlumun kardeşi olacak diye sevinirken millet felaket tellallığında,Allahım bize güzel günler göstersin inşallah..

herşey yolunda gider inşallah
Çevremdekileri de latteci yaptım. Sıra sizde...

Ben evde olunca yumurta ve çok az diğer kahvaltılıklardan. Kv bakarken çoğunlukla helva ve süt.bizimki helvaya bayılıyor. Tek başına bir kutu helvayı bitirdi. İkinciyi açtık.

Devamı da gelir inşallah annesi.
ben zaten latteyi çok severim:7:
helva yemesi iyiymiş kızının ama çok yerse bıkabilir belki?
gerçi ben de helvayı çok severim yıllardır bıkmadım
kilo yapmasa 3 öğün yiyeceğim, o derece.

ya evet sürekli rahatlama yaşı ilerliyo, bence bu rahatlama kelimesini çıkaralım lügatimizden o zaman rahatlarız:)

kimi görsem "kerem kardeşini kıskanacak" lafı ağızlarına pelesenk olmuş; valla taktım bu lafa birden sinirim zıplıyor:47:
ben oğlumun kardeşi olacak diye sevinirken millet felaket tellallığında,Allahım bize güzel günler göstersin inşallah..

herşey yolunda gider inşallah

ben zaten latteyi çok severim:7:
helva yemesi iyiymiş kızının ama çok yerse bıkabilir belki?
gerçi ben de helvayı çok severim yıllardır bıkmadım
kilo yapmasa 3 öğün yiyeceğim, o derece.

ya evet sürekli rahatlama yaşı ilerliyo, bence bu rahatlama kelimesini çıkaralım lügatimizden o zaman rahatlarız:)

Bence bizim toplumumuz böyle... İyi birşey demek ağır mı geliyordur nedir....?? İlk zamanlar tabiki zor geçer ama sonra herşey rayına oturur elbet.

Günaydınlar herkeseeeeeeee :) bu haftanın da ortası geldi çok şükür :) güzel bir gün olsun inşallah...

günaydın canlar.. şuan bu şarkıyla çılgınlar gibi dans ediyoruz..:64:
asaletmeap nfk sultan ve kerimeleri ayşe hatun güzel günler diler...

[video=youtube;VrOnCDjwcEk]http://www.youtube.com/watch?v=VrOnCDjwcEk[/video]

klozet kapağı verdi arkadaşım direk öyle başlayayım diye şimdi salonun ortasında arada oturup kaka yapıyolarmı;) hiç niyetim yok daha :( hatta tatil programına göre tatil dönüşü yada ramazanı düşünüyorum
tuvalet eğitimine çocuğun hazır olması kadar annenin de hazır hissetmesi gerekir :1:
şaka bi yana bizim de acelemiz yok, yavaş yavaş öğreniciiiz

matematikçisin ama sözde de ustasın şule :16:
seni okumaktan keyif alıyorum, bi gün blog açarsan ya da kitap yazarsan haber ver, ciddiyim..

çok güzel olacak inş bacım, sen becerirsin :16:

bırak o kocakarıları :33:

doğru bi yaklaşım olur güzelmiş :9:

Günaydınlar herkeseeeeeeee :) bu haftanın da ortası geldi çok şükür :) güzel bir gün olsun inşallah...
günaydın cicimmm:54:

günaydın canlar.. şuan bu şarkıyla çılgınlar gibi dans ediyoruz..:64:
asaletmeap nfk sultan ve kerimeleri ayşe hatun güzel günler diler...

[video=youtube;VrOnCDjwcEk]http://www.youtube.com/watch?v=VrOnCDjwcEk[/video]

Çılgınlar siziiiiii :) ❤️❤️

Çılgınlar siziiiiii :) ❤️❤️

we love you baby :69:

ayşeciğin bu sabahki çalışması :86:
$rsz_img_20140312_083851.webp

Back
X