Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Selam kizlar.. Kizim beni reddediyor emmiyor demistim cevap vermissiniz sagolun . Bi turlu size yazamadim makedonyadan akrabalarimiz geldi onlarla ugrasmaktan olmadi. Doktorumuz bazi bebekler reddeder memeyi yapicak bisey yok dedi hatta benim oglum 4 aylikken birakti memeyi ve doktor oldugum halde bisey yapamadim dedi. Aciktigi zaman once emzir arkasindan mama ver dedi cocugu ac birakma kilosu iyi diye ac birakamyiz dedi. Durum bu suan bu ay sadece 200 gr almis bende mama veriyorum cok sukur duzeldi kizim oglenleri oyun halisina koyuyorum duruyor cok guzel oglen uykusu yapiyor vicdan azabi cektim bebegimi ac biraktim diye :( :( :(

sütünü sağıp versen aradada mama takviyesi yaparsın canım.

bugun doktordaydım malum gebe 2ye sıra aldım girdim içeri karnımdan ultrasnla baktılar ağlıyacaktım gözlerim doldu :43:

1 haftadır hamilelik belirtileri yaşıyorum :25:

2kez idrar yaptım çıkmadı neyse :18:

doktorun daha doğrusu sizi hazırlyan hemşire mi artık stajmı dersin doktor baktı hamilesin dedi kesi görünüyor ama çok aşağılarda dedi :14::14:

sonra dedi sezeryanmı normal mi normal doğum dedim eminmisin dedi evet dedim

başka doktor baktı dedi bu tamam kese giibi birşey ama çok aşağıda kistde olabilir kan testi istediler :14: sprialin ipi yerinde yazmış + dedim başka yöntemle korunuyorum zaten
oda dedi neyle prz. şok oldu beni cahil bişey sandı (kürt mahallesinde oturuyoruz aşiretler felan )

kan testini beklermiyim tabi :19: beklemem beynimden aşağı kaynar sular döküldü gittim kan verdim sonra özele gittim 30 tl bayıldım ama aklımdan neler geçiyro nacam ben niyetimide bozmak istemiyorum

eşim ağlama derecesinde neyse 2.kanı verdim çok içim bomboş annem ordan ağlıyormu oda hemen babama kardeşime söylemiş oda demiş niye dikkat etmemişler oda kızıma ecoşuma üzülmüş şok olmuş kapat kapat teli demişler :50:

gittim kadın hamile değilsin deyince varya öptüm sarıldım ağladım 4 aylık benim yavrum benim doğumum çok zor oldu dedim :43: :16:

rabbime binlerce şükürler olsun hemen sadaka vercem sprial herkesin adetini fazlalaştırr benide keşti :27:

yarın bakalım ksitse bile napcaz adet keseside olabilir pembe leke geldi sabah dış gebelikte olabilir bakcaz :55:
ortada bir kese var ama ne olduğu belli değil öylemi?:19: hamilesin diyen doktor devlet has. doktorumu?
Allah yardımcın olsun canım.. Şafi ismiyle şifa versin inşaallah.. neden seni cahil bişey sandı onu anlamadım..
:26:

bugun doktordaydım malum gebe 2ye sıra aldım girdim içeri karnımdan ultrasnla baktılar ağlıyacaktım gözlerim doldu :43:

doktorun daha doğrusu sizi hazırlyan hemşire mi artık stajmı dersin doktor baktı hamilesin dedi kesi görünüyor ama çok aşağılarda dedi :14::14:

başka doktor baktı dedi bu tamam kese giibi birşey ama çok aşağıda kistde olabilir kan testi istediler :14: sprialin ipi yerinde yazmış + dedim başka yöntemle korunuyorum zaten
oda dedi neyle prz. şok oldu beni cahil bişey sandı (kürt mahallesinde oturuyoruz aşiretler felan )

kan testini beklermiyim tabi :19: beklemem beynimden aşağı kaynar sular döküldü gittim kan verdim sonra özele gittim 30 tl bayıldım ama aklımdan neler geçiyro nacam ben niyetimide bozmak istemiyorum

eşim ağlama derecesinde neyse 2.kanı verdim çok içim bomboş annem ordan ağlıyormu oda hemen babama kardeşime söylemiş oda demiş niye dikkat etmemişler oda kızıma ecoşuma üzülmüş şok olmuş kapat kapat teli demişler :50:

gittim kadın hamile değilsin deyince varya öptüm sarıldım ağladım 4 aylık benim yavrum benim doğumum çok zor oldu dedim :43: :16:

rabbime binlerce şükürler olsun hemen sadaka vercem sprial herkesin adetini fazlalaştırr benide keşti :27:

yarın bakalım ksitse bile napcaz adet keseside olabilir pembe leke geldi sabah dış gebelikte olabilir bakcaz :55:

canım geçmiş olsun bende bu ay regl oldum çok şükür bi sıkıntım yok. Seninde inşallah bi sıkıntı olmaz canım dış gebelik değildir dış gebelikte kese görünmez ama bhcg değeri yüksek çıkar kıst olabilir bazı gebelik sonrasında olurmuş inşallah önemsiz bişeydir regl ile temizlenir.

ortada bir kese var ama ne olduğu belli değil öylemi?:19: hamilesin diyen doktor devlet has. doktorumu?
Allah yardımcın olsun canım.. Şafi ismiyle şifa versin inşaallah.. neden seni cahil bişey sandı onu anlamadım..
:26:

evet devlt kadın doum

sprialle hmlie kalısam şok olcam dedim oda dedi kalınır bende dedimondan 2 yöntem var

bide doktorlr küfür edyor nerdeyse gelenlere adetini bilmiyorlr felan diye benide onlardan sandı herhal :20:

canım geçmiş olsun bende bu ay regl oldum çok şükür bi sıkıntım yok. Seninde inşallah bi sıkıntı olmaz canım dış gebelik değildir dış gebelikte kese görünmez ama bhcg değeri yüksek çıkar kıst olabilir bazı gebelik sonrasında olurmuş inşallah önemsiz bişeydir regl ile temizlenir.

inş kanda çıkmadı olsa 1 gün lük bile çıkar dedi doktor:44:

Bendede kist gormustu doktorum normal dogum yaptim bende kan pihtilasmasi oldugunu soyledi sonra normal dogum yapanlarda olabilir normal dedi bi ilac verdi ama saglik bakanligi toplatmis cunku ilaci bebek dusurmek icin kullaniyolarmis. O ilaci kullandiktan sonra cok yogun sekilde adet gordum resmen rahmim temizlendi o pihtilasmada gecti canim seninde boyle biseey olabilir

Bendede kist gormustu doktorum normal dogum yaptim bende kan pihtilasmasi oldugunu soyledi sonra normal dogum yapanlarda olabilir normal dedi bi ilac verdi ama saglik bakanligi toplatmis cunku ilaci bebek dusurmek icin kullaniyolarmis. O ilaci kullandiktan sonra cok yogun sekilde adet gordum resmen rahmim temizlendi o pihtilasmada gecti canim seninde boyle biseey olabilir

inşllh inşllhhhhh :25:

Geçmiş olsun canım.Rabbim isteyenlere versin.:49:

kızlar bu aralar çok duygusal ve sinirliyim tahammülüm yok en ufak şeye haykırarak ağlamak istiyorum yada sinirden cinnet getiriyorum resmen kendime hakim olamıyorum. Kızım emmediği için evede hapsoldum biyere çıkyorum acıkıyor ne biberonla emiyor nede bebek bakım odasında emiyor çıldırcam cumartesi artık canıma tak dedi alışveriş yapıcam gezicem dedim hatta bebeğimin 2-3 saatlık açlığını bile göze aldım. Yolda kızım uyudu bende alışveriş merkezinin otoparkında aracın içinde emzirdim gezdik dolaştık acıktı huysuzlandı o arada uyudu bizde bebek bakım odasına gider gibi otoparka gittik arabada emzirdim tekrar yukarı çıktık alışverişe devam ettik. O kadar çok ihtiyacım vardiki hem eksiklerimi aldım hemde ruhen birazda olsa rahatladım ilk 2 ay çok güzel emiyordu o zaman çıkıp dolaşabiliyorduk ama o zamanda gaz sancısı yüzünden çok ağlıyordu :))
Neyseki kış mevsimindeyiz.Bir de yaz olsaydı herkes gezerken biz evde olacaktık.:9:İlk sıralar doğum heyecanı ile sıkılmadık sonra da kış geldi.Yaza bebişler büyür boooool boooool gezeriz inşallah.:32:Biz de hep evdeyiz.Gezmeye gitsek de hep ev gezmesi.Karşı komşuya gitmek bile insanı rahatlatıyor ya da birilrinin gelmesi.Biri gelince mutluluktan delüü oluyorum.:35::35:

Neyseki kış mevsimindeyiz.Bir de yaz olsaydı herkes gezerken biz evde olacaktık.:9:İlk sıralar doğum heyecanı ile sıkılmadık sonra da kış geldi.Yaza bebişler büyür boooool boooool gezeriz inşallah.:32:Biz de hep evdeyiz.Gezmeye gitsek de hep ev gezmesi.Karşı komşuya gitmek bile insanı rahatlatıyor ya da birilrinin gelmesi.Biri gelince mutluluktan delüü oluyorum.:35::35:

valla canım bu kızla ev gezmesi bile bir dert geçen komşum çağırdı gittim 2 saat zor oturdum acıktı ne uyuyor ne emiyor salla salla öldüm uyumadı oto koltuğunda sallıyorum azıcık içi geçiyor bırakınca çığlığı basıyor zar zor uyutup emzirdim bişeyler hazırlamıştı masadan belki 5-6 kez kalktım uyumadı bi türlü bende yedi kaçtı gibi oldu ama yedim sonra evimize gittik. Misafir gelmesine çok seviniyorum ama ikramdı ev temizliğiydi inan yetiştiremiyorum çünkü sürekli kızımı uyutma uyku arasında keyfini yakalayıp emzirme bununla uğraşmaktan çok yoruluyorum o aradada ikram hazırlamak evi temizlemek (insanlık hali bazen çok dağınık oluyor ) bide misafire hizmet ederken kızın ne uyku düzenini sağlayabiliyorum nede emzirebiliyorum öğünü ve uykusu kaçıncada çokkk huysuz oluyor çığlık çığlığa bağırıyor öyle olmasın diye uğraşıyorum ama evde misafir olunca bunu sağlayamıyorum yani iki ucu b.....kkkk değenek:52::52::52::52:

ay korktum bı an hamıleyım dıyeceksın dıye ya bende adet olmadım hıc korunuyorum ama aynı zamanda korkuyorum bu aralar kılo da almaya basladımm:(

Saol canim icime su serptin valla :)

merhaba canım sende benimle aynı şeyleri yaşıyorsun demek bebeğim uyku dışında emmiyor emmediği için aç ve huzursuz oluyor uykuya geçmekte zorlanıyor mama aldım yemedi bende bazen çok acıkınca sağıyorum kaşıkla zorla ağzına akıtıyorum. 30-40cc içince mayışıyor uyuyor bende o zaman emziriyorum. Ben 2. ayından beri yatak odasını kararttım karanlıkta uyuyor emziriyorum yatak odamın mobilyası koyu renkti camlarda karartılınca tam bir vampirin yatak odası gibi oldu:52::52::52: Senin bebeğinin ne güzel kilo alımı iyimiş bizde emme sıkıntısı başladığından beri kilo alımı azaldı 2 ayda sadece 950 gr aldı :43::43::43: 4. ayda 6.350 boyuna göre doktor zayıf dedi ama benim adım hıdır elimden gelen budur inanın o kadar mücadele veriyorumki dışarı bile çıkamıyorum ama yinede kilo alımı düşük doymuyor sanırım ama zorlada yedirilmiyorki ben kaşıkla akıtıyorum o geri çıkarıyor bazen püskürtüyor üstü başı hep süt oluyor:1::1::1:

Canim evet emme sıkıntısi çekiyoruz senin gibi vede huysuz ac ve uykusuz olduğundan dediğin gibi sagmayi deneyim gerci makinemde yok ama.mama işine gelince belki başka mama yer baskalarini dene istersen yada yoğurt mayala.ben çok kararsızım anne sutune devam diodum alti ay bitene kadar dr da ek. Gidaya gecmioruz dedi ama bugün mulipadan msj gelmisti aradim anne sutu yetse bile 6 aylik olana kadar bi cay bardagini gecmeyecek kadar yeni tatlar denemelisinizki 6 aydan sonra ek gidaya gecebilsin dedi.önce pirinç kaşık mamasi sonra sebze puresi sonra meyve puresi dedi.sadece öğleleri.acebaa diyorum simdi bizimki gündüz uc kere uyuyor.ucundede bi iki kasik tattirsam senin yavrun gb mayisirmi sonrada uykuda emziririm hem sutum azalmaz hem o yeni tatlari ogrenir hemde bukadar ikimizde meme savasi vermeyi birakiriz.Rabbim yavrunu sana bağışlasın bende senin gibiyim 5 dakka kendime ayiracak vaktim yok ama bu bi süreç gececek biraz sabretcez guzel annrm:)

ay korktum bı an hamıleyım dıyeceksın dıye ya bende adet olmadım hıc korunuyorum ama aynı zamanda korkuyorum bu aralar kılo da almaya basladımm:(
Bende adet olmayanlardanim ya bi yili gecti artik adet olmak istiyorum su icimiz bi temizlensin hormonlar dengelensin yeter yaa.kizlar bide adet gordukten sonra daha hizli gidiomus dogum kilolari benim iki kilom kaldi gerci artik kafaya takmiom 33 kilo verince..bi sira bu kilolar kalcak diye cok korkuodum

Canim evet emme sıkıntısi çekiyoruz senin gibi vede huysuz ac ve uykusuz olduğundan dediğin gibi sagmayi deneyim gerci makinemde yok ama.mama işine gelince belki başka mama yer baskalarini dene istersen yada yoğurt mayala.ben çok kararsızım anne sutune devam diodum alti ay bitene kadar dr da ek. Gidaya gecmioruz dedi ama bugün mulipadan msj gelmisti aradim anne sutu yetse bile 6 aylik olana kadar bi cay bardagini gecmeyecek kadar yeni tatlar denemelisinizki 6 aydan sonra ek gidaya gecebilsin dedi.önce pirinç kaşık mamasi sonra sebze puresi sonra meyve puresi dedi.sadece öğleleri.acebaa diyorum simdi bizimki gündüz uc kere uyuyor.ucundede bi iki kasik tattirsam senin yavrun gb mayisirmi sonrada uykuda emziririm hem sutum azalmaz hem o yeni tatlari ogrenir hemde bukadar ikimizde meme savasi vermeyi birakiriz.Rabbim yavrunu sana bağışlasın bende senin gibiyim 5 dakka kendime ayiracak vaktim yok ama bu bi süreç gececek biraz sabretcez guzel annrm:)

canım sen milupa falan boşver onlar sektör olmuş tabiki ürünlerini satmak için söylüycek ben asla hazır ek gıda vermiycem sadece emmezse devam sütü veririm. Doktorda sadece yoğurt ve meyve suyu ver dedi oda cay bardağını geçmesin 5. aydan sonra yoğurdu arttırırsın azar azarda çorbalara başlarsın dedi. 2 marka denedim ikisinide istemedi bende sağıp veriyorum. meyve suyu yada püresi ile mayışırmıki bikaç kaşık neyine yetcek pirinç unu ile yapılan mama olur belki ama bence pirinç unu verme kof şişmanıktan başka bi işe yaramıyor deniyor birde alışırsa sürekli ister. Canım makineye gerek yok elinlede sağabilirsin hatta elinle sağınca daha çok süt geliyor. Benim kardeşim makinayla sağdı hepbir süre sonra bebek emmeyince sütü gitti makinayla gelmiyordu eliyle sağıyordu o zaman 1 kahve fincanını doldurcak kadar süt geliyordu sende dene istersen

başka doktor baktı dedi bu tamam kese giibi birşey ama çok aşağıda kistde olabilir kan testi istediler :14: sprialin ipi yerinde yazmış + dedim başka yöntemle korunuyorum zaten oda dedi neyle prz. şok oldu beni cahil bişey sandı (kürt mahallesinde oturuyoruz aşiretler felan )

ne olduğunu tam olarak anlamam için 2 kere okumam gerekti..
geçmiş olsun diyeyim
hamile olmadığın kan testiyle kesin olarak anlaşıldığına göre,
dış gebelik de olamaz diye düşünüyorum.. :44:

olumsuz düşünmeyelim, inş yarın iyi haberler alırsın canım..

merhaba canım sende benimle aynı şeyleri yaşıyorsun demek bebeğim uyku dışında emmiyor emmediği için aç ve huzursuz oluyor uykuya geçmekte zorlanıyor mama aldım yemedi bende bazen çok acıkınca sağıyorum kaşıkla zorla ağzına akıtıyorum. 30-40cc içince mayışıyor uyuyor bende o zaman emziriyorum. Ben 2. ayından beri yatak odasını kararttım karanlıkta uyuyor emziriyorum yatak odamın mobilyası koyu renkti camlarda karartılınca tam bir vampirin yatak odası gibi oldu:52::52::52: Senin bebeğinin ne güzel kilo alımı iyimiş bizde emme sıkıntısı başladığından beri kilo alımı azaldı 2 ayda sadece 950 gr aldı :43::43::43: 4. ayda 6.350 boyuna göre doktor zayıf dedi ama benim adım hıdır elimden gelen budur inanın o kadar mücadele veriyorumki dışarı bile çıkamıyorum ama yinede kilo alımı düşük doymuyor sanırım ama zorlada yedirilmiyorki ben kaşıkla akıtıyorum o geri çıkarıyor bazen püskürtüyor üstü başı hep süt oluyor:1::1::1:
emme problemi yaşıyorsunuz diye üzülüyorsun haklısın..
ancak benim kızım iyi emmesine rağmen (son ay biraz dikkat dağınıklı da var)
son iki aydır toplamda bir kg falan aldı.. dr bana yeter, iyi dedi,
3860 doğmuştu bi de
4. ay kontrolunde 62 cm ve 6400dü..
sen yine kavga dövüş verebildiğin kadar süt ver..
az da olsa kilo alıyor, rakamlara takılma derim.. :34:

Bende adet olmayanlardanim ya bi yili gecti artik adet olmak istiyorum su icimiz bi temizlensin hormonlar dengelensin yeter yaa.kizlar bide adet gordukten sonra daha hizli gidiomus dogum kilolari benim iki kilom kaldi gerci artik kafaya takmiom 33 kilo verince..bi sira bu kilolar kalcak diye cok korkuodum
35 kilo mu almıştın, ben mi yanlış anladım:44:
ben de 19 kilodan 2 kilo kaldı diye seviniyom :37:

kızlar bugün uyku eğitimine başladık..
iki aydan fazla oldu kundakla emzikle uyuyordu kızım..
uyku eğitimi için 4-6 aylar en uygun zamanmış.
kimi 2, kimi 7 kimi 10 günde öğreniyormuş, ama öğreniyormuş..
yatır kaldır sistemini deniyorum..

sabahtan beri iki kez bu şekilde uyuttum..
çok korktuğum gibi olmadı..
yarım saat kadar sürdü uykuya dalması..

uyku eğilimi göstermeye başlayınca,
ki bu bizde huzursuzluk, ellerini gözlere götürme-ovuşturma,
mızıldama :1: (ayşecik bu uyku işaretlerini gösterdikten sonra hemen uyumazsa
çıldırır gibi hiperaktif oluyor, o yüzden ilk işaretlerde hemen uykuya girişmem gerek)
aldım koydum yatağına, epey mızıldadı, numaradan atılan çığılıklar
gerçek gözyaşlarına döndü, o ağlayınca baktım ben de ağlıyorum:43:
ama uyku eğitimi için temel şart kararlılık ve istikrarmış..
5-6 kez kucağıma aldım, sakinleşip susunca hemen yatırdım,
ve emiziğini de verdim, elim sürekli sırtında okşadım, pıt pıt yaptım
dediğim gibi ikisinde de yaklaşık yarım saat sürdü.
ve kundakla olduğu gibi uyku süresi de uzun..

çekindiğim gece uykusu, çünkü ayşecik gündüzleri daha kolay uyuyor.
geceleri uykuya dalması daha çetrefilli..

eşim de bıdı bıdı etmez inş,, :19:
uyku eğitiminde ağlamalar kaçınılmaz dediğimde..
çocuğu ağlatacak mısın uyusun diye, olmaz demişti..:20:
inş gece de çok sıkıntılı olmaz..

canım sen milupa falan boşver onlar sektör olmuş tabiki ürünlerini satmak için söylüycek ben asla hazır ek gıda vermiycem sadece emmezse devam sütü veririm. Doktorda sadece yoğurt ve meyve suyu ver dedi oda cay bardağını geçmesin 5. aydan sonra yoğurdu arttırırsın azar azarda çorbalara başlarsın dedi. 2 marka denedim ikisinide istemedi bende sağıp veriyorum. meyve suyu yada püresi ile mayışırmıki bikaç kaşık neyine yetcek pirinç unu ile yapılan mama olur belki ama bence pirinç unu verme kof şişmanıktan başka bi işe yaramıyor deniyor birde alışırsa sürekli ister. Canım makineye gerek yok elinlede sağabilirsin hatta elinle sağınca daha çok süt geliyor. Benim kardeşim makinayla sağdı hepbir süre sonra bebek emmeyince sütü gitti makinayla gelmiyordu eliyle sağıyordu o zaman 1 kahve fincanını doldurcak kadar süt geliyordu sende dene istersen
Sagol canim iyiki varsiniz yarin cok zorda kalirsam dediklerini yapacagim.bizimkinin kilo alimi iyi ama gunduz ac yavrum kilosu iyi diye acmi kalsin.elimle sagmayi deniycem.
emme problemi yaşıyorsunuz diye üzülüyorsun haklısın..
ancak benim kızım iyi emmesine rağmen (son ay biraz dikkat dağınıklı da var)
son iki aydır toplamda bir kg falan aldı.. dr bana yeter, iyi dedi,
3860 doğmuştu bi de
4. ay kontrolunde 62 cm ve 6400dü..
sen yine kavga dövüş verebildiğin kadar süt ver..
az da olsa kilo alıyor, rakamlara takılma derim.. :34:

35 kilo mu almıştın, ben mi yanlış anladım:44:
ben de 19 kilodan 2 kilo kaldı diye seviniyom :37:
Aynen sekerim bu kilolarla uc çocuk doguruo millet benim hic mide bulantim olmadi yemedn duramiodum.neyseki çok sukur sutumde yetti cok hizli kilolarda gitti.sende iyi vermisin tebrikler

Back
X