Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar bugün uyku eğitimine başladık..
iki aydan fazla oldu kundakla emzikle uyuyordu kızım..
uyku eğitimi için 4-6 aylar en uygun zamanmış.
kimi 2, kimi 7 kimi 10 günde öğreniyormuş, ama öğreniyormuş..
yatır kaldır sistemini deniyorum..

sabahtan beri iki kez bu şekilde uyuttum..
çok korktuğum gibi olmadı..
yarım saat kadar sürdü uykuya dalması..

uyku eğilimi göstermeye başlayınca,
ki bu bizde huzursuzluk, ellerini gözlere götürme-ovuşturma,
mızıldama :1: (ayşecik bu uyku işaretlerini gösterdikten sonra hemen uyumazsa
çıldırır gibi hiperaktif oluyor, o yüzden ilk işaretlerde hemen uykuya girişmem gerek)
aldım koydum yatağına, epey mızıldadı, numaradan atılan çığılıklar
gerçek gözyaşlarına döndü, o ağlayınca baktım ben de ağlıyorum:43:
ama uyku eğitimi için temel şart kararlılık ve istikrarmış..
5-6 kez kucağıma aldım, sakinleşip susunca hemen yatırdım,
ve emiziğini de verdim, elim sürekli sırtında okşadım, pıt pıt yaptım
dediğim gibi ikisinde de yaklaşık yarım saat sürdü.
ve kundakla olduğu gibi uyku süresi de uzun..

çekindiğim gece uykusu, çünkü ayşecik gündüzleri daha kolay uyuyor.
geceleri uykuya dalması daha çetrefilli..

eşim de bıdı bıdı etmez inş,, :19:
uyku eğitiminde ağlamalar kaçınılmaz dediğimde..
çocuğu ağlatacak mısın uyusun diye, olmaz demişti..:20:
inş gece de çok sıkıntılı olmaz..
Bi hafta sıkıntıdan sonra cok rahatliycaksin benimki zaten uyurken emdigi icin onuda yapsam memeyi birakir onun icin ben 9 aylik olduktan sonra düşünüyorum bi yasina kadarmış bu egitim tabii nekadar erken olursa okadar çabuk alisiomus.sana kolay gelsin zor bi hafta seni beklio sonra cok rahat edeceksin ama

maşallah paşamaa yaren nasıll. kardesıne alıstı mı
valla benım paşa tam 2 gunluktu gaz ılacına basladık 4. aya gırdık bıraktık
ne çektımm off off.. songül şaka maka 4. bucuk aylık oldu bugun :9: paşam kocamannnnn olduuu
canımmm bizdee bugün tam 4 aylık olduk ama hala gaz sorun.nurse harweys ala kullanıoyrum ne zaman bırakırım kullanmayı bılmıyorum.bende cok cekıyorum gaz sorununun bıttıgını nasıl anlarım mesela şöle oluyor gazdan dolayı uzun uzun aglamaları yok ama uykuya dalıyor 2.gazıyada 3.gazı için kıvranıp 15 dk sonra ağlayıp tekrar uyanıyor patpat gazını çıkarıyorum sonra tekrar yenıden uyutmaya calısıyorum gazı cıkıyo yanı ama kıvranarak mızmızlanarak gazı cıkana kadar.gaz sorunu bıtınce nasıl oluyo :) hıc huysuzlanmayıp kendımı cıkarıyo off bı kurtulamadım gazdan yaaa

ay korktum bı an hamıleyım dıyeceksın dıye ya bende adet olmadım hıc korunuyorum ama aynı zamanda korkuyorum bu aralar kılo da almaya basladımm:(

bence erteleme git bak aldırmayı düşünüyorsan tabi.
ne olduğunu tam olarak anlamam için 2 kere okumam gerekti..
geçmiş olsun diyeyim
hamile olmadığın kan testiyle kesin olarak anlaşıldığına göre,
dış gebelik de olamaz diye düşünüyorum.. :44:

olumsuz düşünmeyelim, inş yarın iyi haberler alırsın canım..
bende hala anlamıyorum yarın sorunu öğrenince yazcam.
çünki kese var deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü.

çıldırır gibi hiperaktif oluyor, o yüzden ilk işaretlerde hemen uykuya girişmem gerek)
ve emiziğini de verdim, elim sürekli sırtında okşadım, pıt pıt yaptım

oww benim kızında bugunlerde uyku düzeni bozuldu sallamadan uyumuypor beşiğien yatırıp dönencesini açınca bazen dalıyor

dönencesinin sesine bile adam çıldırıyor :9:

eşim yalancıktan ağladığını bildiği halde çığlık atıyor sonra çocum bi bakıyorum abbasına bakıyor ssmuş :9:

tabi babası kafaya yastk yiyor :9: sonra oyyy kızım ağlama kızım diyorum dudakları hemen büzüyor sonra gülüyor ben anlamadım bu çocu çok fena vbişey :27::35:

kerem birkaç gündür bütün gün "ııh ııh" mızıldama halinde, anlamıyorum neden olduğunu kafam şişti valla

Bi hafta sıkıntıdan sonra cok rahatliycaksin benimki zaten uyurken emdigi icin onuda yapsam memeyi birakir onun icin ben 9 aylik olduktan sonra düşünüyorum bi yasina kadarmış bu egitim tabii nekadar erken olursa okadar çabuk alisiomus.sana kolay gelsin zor bi hafta seni beklio sonra cok rahat edeceksin ama
evet bu yöntem 1 yaşına kadar etkiliymiş..
ben de bismillah dedim başladım..
az önce kavga dövüş uyudu ayşecik..
babası da durumu bildiği halde, 'kundak yap da uyusun' diyo:37:

bende hala anlamıyorum yarın sorunu öğrenince yazcam.
çünki kese var deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
hadi bakalım, bu gece uyuyamazsın artık senn:25:

kerem birkaç gündür bütün gün "ııh ııh" mızıldama halinde, anlamıyorum neden olduğunu kafam şişti valla
ay o ''ıh ıhhh''lar bizim hergünki melodimiz.. :24:
ilk zamanlar çok etkilemiyor da, sonra sonra dediğin gibi kafa şişiriyor..
dahasi sinir yapıyor..:25:
uykusunun işareti bizde

uykusunun işareti bizde

menuniyetsiz bir mızıldama halinde sürekli. ıııı aaa uuuu hiç susmuyo. uykusu yok, karnı tok ,nedenini anlamıyorum :44:

ve emiziğini de verdim, elim sürekli sırtında okşadım, pıt pıt yaptı

Hadi bakalım kolay gelsin.Emziksiz uyutmayı başarırsan bu konuda senden istifade etmek isterim.Benim kıza emziği vermeyince önceleri elini emiyordu, yeni modamız ise dilini emmesi.Gel de emziksiz uyut bu cadıyı.Emzik mi dil mi, emzik mi dil mi? düşündüm hımmmmm tabii ki emzik.:33:

arkadaşlar uyku eğitimi içim neden bu kadar çaba sarfediyorsunuz:50:

bebekleriniz büyümeye başlayınca uyku düzenlirde yavaş yavaş değişicek.

kızımdan biliyorum...:emir_bebek:

,

uykusunun işareti bizde

İnşallah başarırsın, bende çok istiyorum uyku eğitimine başlamak ama oğlum 5 aylık oluyo benim yatılı misafirler hâlâ kaldıkları için ne uyku eğitimi ne de başka şeyleri rahat yapamıyorum! Valla bi gün kendimi kaybedip yeter yaaa yol geçen hanımı burası diye bağıracağım,

valla canım bu kızla ev gezmesi bile bir dert geçen komşum çağırdı gittim 2 saat zor oturdum acıktı ne uyuyor ne emiyor salla salla öldüm uyumadı oto koltuğunda sallıyorum azıcık içi geçiyor bırakınca çığlığı basıyor zar zor uyutup emzirdim bişeyler hazırlamıştı masadan belki 5-6 kez kalktım uyumadı bi türlü bende yedi kaçtı gibi oldu ama yedim sonra evimize gittik. Misafir gelmesine çok seviniyorum ama ikramdı ev temizliğiydi inan yetiştiremiyorum çünkü sürekli kızımı uyutma uyku arasında keyfini yakalayıp emzirme bununla uğraşmaktan çok yoruluyorum o aradada ikram hazırlamak evi temizlemek (insanlık hali bazen çok dağınık oluyor ) bide misafire hizmet ederken kızın ne uyku düzenini sağlayabiliyorum nede emzirebiliyorum öğünü ve uykusu kaçıncada çokkk huysuz oluyor çığlık çığlığa bağırıyor öyle olmasın diye uğraşıyorum ama evde misafir olunca bunu sağlayamıyorum yani iki ucu b.....kkkk değenek:52::52::52::52:
Bana gelen sık sık gelen misafirler neyseki ikram yapacağım misafirler değil.:1:Bir çay veya meyve, tamam işte.:gittiğin yerlerde de genellikle 15-18 yaşlarında kızlar oluyor.Onlardsn bana düşmüyor.Arada rahatlamak iyi oluyor.:9:Yoksa ikramlı misafir çoooooook zor.

dilaNazcım, benim kız kundakla uyuyor..
ilk zamanlar bu çok büyük kolaylık, kız da kolay uyuyor..
ama iki battaniye değiştirdim, çünkü büyüyor, artık sığmıyor..
e 6-7 aylık çocuğu da kundak yapmak biraz garip geldi düşününce..
sallanmaktan pek keyif almayan bi kız, öyle kucakta uyuduğu da hiç olmadı..
uyku eğitimi için en ideal dönem 4-5-6. aylar.. zaten 7-8 gibi diş macerası başlar..
o yüzden şimdi denemek istedim. dün bu şekilde uyuttum bi aksilik çıkmadı..
mızıldıyor ama öyle ağlama pek yok, bundan destek alıp devam ediyorum eğitime..
yoksa öyle bağrış çağrış ağlasa, krizlere sokar mıyım bebeğimi uyumayı öğreticem diye..

Hadi bakalım kolay gelsin.Emziksiz uyutmayı başarırsan bu konuda senden istifade etmek isterim.Benim kıza emziği vermeyince önceleri elini emiyordu, yeni modamız ise dilini emmesi.Gel de emziksiz uyut bu cadıyı.Emzik mi dil mi, emzik mi dil mi? düşündüm hımmmmm tabii ki emzik.:33:
uykuya dalış harici emziği vermiyorum ben..
öyle müptelası değil, ama uyuyacaksa mutkala emmek istiyor, ya meme, ya emzik, ya parmak..
hiçbirşey bulamazsa sinirle alt dudağını emiyor cok cokk..

ben parmağını emmesini tercih ederim, ama bir dakikadan fazla elini öyle tutamıyor,
parmak ağzından çıkınca sinirlenip tekrar sokmaya çalışıyor,
istikrarlı parmağını emmeye başlayınca bırakacağım emziği..

İnşallah başarırsın, bende çok istiyorum uyku eğitimine başlamak ama oğlum 5 aylık oluyo benim yatılı misafirler hâlâ kaldıkları için ne uyku eğitimi ne de başka şeyleri rahat yapamıyorum! Valla bi gün kendimi kaybedip yeter yaaa yol geçen hanımı burası diye bağıracağım,
bebekli eve bu kadar yatılı misafir nasıl geliyor, anlamadım:44:
şehirdışından gelip kalacaksa çocuklu eve bi babaanne dede teyze dayı hadi gelsin bir iki gün kalsın da..
nının da nınısı gelip kalıyorsa artık, yuh:19:
millet ne kadar rahat yaa!!!:47:

kızlar, mama sandalyesi alan var mı?
şöyle çok pahalı olmayan (750liraya kadar mama sandalyesi var :53:) bi şey bakıyorum..
Biz de isterizzzzzz.:56:Mamişkolar sandalyede yensin.:56::56:O görevi eşime devrettim bulsun alsın.Bakıyor ama 6.aya yaklaşırken alacağïz.Limitim 200 daha da fazla vermem.:30:İkea'nınkiler gerçekten ucuz ama yorumlar pek iyi değil.Şimdilik arayıştayız.:27:

Biz de isterizzzzzz.:56:Mamişkolar sandalyede yensin.:56::56:O görevi eşime devrettim bulsun alsın.Bakıyor ama 6.aya yaklaşırken alacağïz.Limitim 200 daha da fazla vermem.:30:İkea'nınkiler gerçekten ucuz ama yorumlar pek iyi değil.Şimdilik arayıştayız.:27:

ben de 150-200 liralık bi şey bakıyorum..
bir iki tane de güzel beğendiğim var ama daha bakarım..
ikeanınkiler bizim bebekler için pek uygun değil.
çünkü bizimkiler henüz oturamıyor bile,
diğer mama sandalyeleri portatif, sırt kısımları 3 kademeye kadar yatırılabiliyor..

bu arada tartıya göre hamilelikten sadece 1 kilom kaldı arkidişleeeer :21::21::21:

kızlar ya kızım dört aydan sonra huy degiştirdi . uyuyacagı zamn çok eziyet ediyo uyanıkken çok az emiyo yalnız 5 dk fazla kaldımı basıyo aglamayı şu 4 gündür yoruldum uyku saatlari degişti deli olcam. 9-10 arası kendiliginden uyan kzım bazen 7 de kalkıyo 11 kadar uyumuyo.uyusada az uyuyo 30 dk.yada 1 saat

emme problemi yaşıyorsunuz diye üzülüyorsun haklısın..
ancak benim kızım iyi emmesine rağmen (son ay biraz dikkat dağınıklı da var)
son iki aydır toplamda bir kg falan aldı.. dr bana yeter, iyi dedi,
3860 doğmuştu bi de
4. ay kontrolunde 62 cm ve 6400dü..
sen yine kavga dövüş verebildiğin kadar süt ver..
az da olsa kilo alıyor, rakamlara takılma derim.. :34:

35 kilo mu almıştın, ben mi yanlış anladım:44:
ben de 19 kilodan 2 kilo kaldı diye seviniyom :37:

ah canım ne zor iş anlatamam gece uykuluyken mememi koparcak emerken :1: resmen ama uyanıkken kendini bir itişi var benim gücüm yetmiyor kafasını mememe itmeye. Yapacak bişey yok elimden geldiğince emzirmeye çalışcam çünkü biberonda almadığı için emzirmekten başka çare kalmıyor. Senin kızın maşallah doğum kilosu çok iyimiş benim kız 3320 doğdu ama 2. ayda 5400 olmuştu ondan sonrada emmeyince kilo alımı bayağı düştü. Bazen çubuk kraker diye seviyorum 65,5 cm oldu :1: Sabah 6,30 da emdi ondan sonra uyanınca emziremedim bende sağdım 10:30 da 70 ml kaşıkla zorla verdim aç belli ama reddediyor. Oyun halısına koydum gittim uyumuş karnı birazda olsa doyunca uyudu melek kızım

Sagol canim iyiki varsiniz yarin cok zorda kalirsam dediklerini yapacagim.bizimkinin kilo alimi iyi ama gunduz ac yavrum kilosu iyi diye acmi kalsin.elimle sagmayi deniycem.

Aynen sekerim bu kilolarla uc çocuk doguruo millet benim hic mide bulantim olmadi yemedn duramiodum.neyseki çok sukur sutumde yetti cok hizli kilolarda gitti.sende iyi vermisin tebrikler

canım insan çok bunalıyor bizi bizden başka anlayan yok doktorlar bile hemen bişey sorsan ahhh evham yapma takılma yapcak bişey yok falan filan burda derdimizi paylaşınca rahatlıyoruz aynı dertleri yaşayanlarla tecrübelerimizi paylaşıyoruz ben burdan çok şey öğrendim doktorlardan alamadığım bilgileri burda öğrendim. Canım kilo alımı iyise aç değildir bence benim kızın aylık kilo alımı yarıya indi nerdeyse ama öyle aman aman açlık belirtisi yok huzursuz ama 40-50 cc kaşıkla verince mayışıyor

Bana gelen sık sık gelen misafirler neyseki ikram yapacağım misafirler değil.:1:Bir çay veya meyve, tamam işte.:gittiğin yerlerde de genellikle 15-18 yaşlarında kızlar oluyor.Onlardsn bana düşmüyor.Arada rahatlamak iyi oluyor.:9:Yoksa ikramlı misafir çoooooook zor.

ooo öyle misafire can kurban bana sık sık gelmeyen bebek görmeye gelen misafirlerim oluyor onlara hazırlık çok zor börek pasta kek meyve kahve offffff o arada kızla uğraş çok zor oluyor allahtan çok sık gelmez öyle misafir

Insanin en yakinlari nasil bu kadar anlayissiz olur Allah yardimcin olsun canim

Back
X