Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

güzel annelerrrr paşama taze yoğurt vermek ıstıyorum emzırıyorum bılıyorum erken ama sağlık ocağında ebemiz ver damak zevkı gelıssın ek gıdaya daha kolay gecer 6.ayda dedı bıde elma suyu ver dedı ama yoğurdu nasıl versem sızce çok koyu geldı bana taze yogurt onu nasıl yutucak birde bebeısınız sız masada yemek yerken çatala kaşığa sizin yemenıze bakıyomu ananem tabı nekadar dogru tartısılır eger bakıyosa ek gıdaya yavaş yavaş başlama zamanı gelmıs dedı

Yoğurt kolay oluyor cnm sen mayalarsan zaten hazır yoğurt gibi katı da olmuyor ben silikon kaşıkla veriyorum ağzına yaklaştırıyorum meme emer gibi yavaş yavaş çekiyor bide benim kız çatal kaşığa bakmayı bırak biz yemek yerken resmen ağzını şapurtatıyor gören olsa bu çocuk kesin aç der o halde

Son düzenleme:
işte buna çok sevindim sütüm çok az zor yetiyo bebeğime ondan mayalayamam diye düşünüp üzülüyodum :) çok teşekkür ederim :3:

benimki de bakıyor.. başlasak mı ki? bugun bir doktor arkadaşla konuştum ek gıdaya elma suyuyla başlamış çocuk ishal olmuş 2 hafta..ek gıdayı kesmiş bir süre. tekrar tarhana ve yoğurtla başlamış sonra. çocuk hiç rahatsız olmamış bu sefer. ben de onlarla başlamayı düşünüyorum
ben elma puresıyle basladım 3gun verdımbısey olmadı bende muhallebı falanda verıyorum arada yogurtla tarhanayada baslıcam bende yısın yavrucuklar sifa olsun ...

ben yoğurda meyve püresi ekleyerk vermeye başladım.:56:
bu arada benim oğlam dönmeye başladı şimdi işim dahada zorlaştı önceden yere
yorgan serip üstüne atıyordum.biraz işi yapmaya çallşıyordum.şidi
dönerek yorganının dışına çıkıyor.sonrada basıyor çığlığı:33:
masallah oglusuna bızımkınde daha tık yok tembel oglan benımkı :)

Yoğurt kolay oluyor cnm sen mayalarsan zaten hazır yoğurt gibi katı da olmuyor ben silikon kaşıkla veriyorum ağzına yaklaştırıyorum meme emer gibi yavaş yavaş çekiyor bide benim kız çatal kaşığa bakmayı bırak biz yemek yerken resmen ağzını şapurtatıyor gören olsa bu çocuk kesin aç der o halde
ayy kuzum benım o ankı halı gozumun onune geldı ne tatlı oluyodur yerım ben onu masallah ozamn sızın ek gıda zamannınz gelmısde gecmıs bıle :))

ben elma puresıyle basladım 3gun verdımbısey olmadı bende muhallebı falanda verıyorum arada yogurtla tarhanayada baslıcam bende yısın yavrucuklar sifa olsun ...

masallah oglusuna bızımkınde daha tık yok tembel oglan benımkı :)

ayy kuzum benım o ankı halı gozumun onune geldı ne tatlı oluyodur yerım ben onu masallah ozamn sızın ek gıda zamannınz gelmısde gecmıs bıle :))

Biz başladık zaten 1 aya yakın oluyor çorba meyve yoğurt her gün veriyor annem ben işteyken sağolsun

Merhaba kizlar ,ben de emzirdigim icin ek gidaya baslamadim henuz ama bizimki nerdeyse kasigi alicak elimden :)
Benim kizim hicbisey yaptirmiyo bana ,hemen sikiliyo .yanimda da bhic kumse yok,yasadigim sehirde bile kimse yok :( o yuzden cok zorlaniyorum.kendinize vakit ayirabiliyor musunuz ?

Merhaba kizlar ,ben de emzirdigim icin ek gidaya baslamadim henuz ama bizimki nerdeyse kasigi alicak elimden :)
Benim kizim hicbisey yaptirmiyo bana ,hemen sikiliyo .yanimda da bhic kumse yok,yasadigim sehirde bile kimse yok :( o yuzden cok zorlaniyorum.kendinize vakit ayirabiliyor musunuz ?

canım biz 15 gündür ek gıdaya geçtik.doktorumuz tatlara alışsın dedi.gerçi ben hem emziriyorum hem de mama takviyesi yapıyorum.benim oğluşum da biz yemek yerken öyle bir bakıyor ki üzülüyorum valla:43: elma suyu ve yoğurtla başladık. benim oğlum da sürekli yapışık bana.işten eve dönünce başka hiçbişeyle ilgenmiyor.o yüzden ben de kendime hiç vakit ayıramıyorum maalesef

duyduğuma göre bebekler kendi kendilerine oynamayı öğrenmeliymiş..hep bizle oynamaları doğru değilmiş.. bu aralar oğlum ben odadan çıkarken mızıldanmaya başlıyor ,ben geri dönünce gülüyor.napıcaz bilmem:)
ben de pek vakit ayıramıyorum kendime, yapan varsa beri gelsin:72: birkaç kez misafirliğe gittim, misafir aldım ..bebekle eskisi gibi olmuyor, hayat artık bize böyle.. bu şekilde yaşamaya alışıcaz..

güzel annelerrrr paşama taze yoğurt vermek ıstıyorum emzırıyorum bılıyorum erken ama sağlık ocağında ebemiz ver damak zevkı gelıssın ek gıdaya daha kolay gecer 6.ayda dedı bıde elma suyu ver dedı ama yoğurdu nasıl versem sızce çok koyu geldı bana taze yogurt onu nasıl yutucak birde bebeısınız sız masada yemek yerken çatala kaşığa sizin yemenıze bakıyomu ananem tabı nekadar dogru tartısılır eger bakıyosa ek gıdaya yavaş yavaş başlama zamanı gelmıs dedı

evet canım annen doğru demiş artık seninkininde ek gıda zamanı gelmiş demek oluyor biz de başladık inşallah her şeyi severde yemek seçen bir çocuk olmazlar:26:

evet canım annen doğru demiş artık seninkininde ek gıda zamanı gelmiş demek oluyor biz de başladık inşallah her şeyi severde yemek seçen bir çocuk olmazlar:26:

Ya kızlar ben bi ay daha bekleyim diyorum ama yavas yavas tatlara alissin istiyorum dun havuc suyu verdim bikac caykasigi pekte sevmedi almadi zaten aksam kakasinda kirmiziya yakin nokta nokta şeyler vardı kanmi havucmu havuc verip böyle bisey yasayan varmi aramızda.bide kizlar siyah ip gb şeyler oldu iki kakasinda.opuldu melekleriniz

duyduğuma göre bebekler kendi kendilerine oynamayı öğrenmeliymiş..hep bizle oynamaları doğru değilmiş.. bu aralar oğlum ben odadan çıkarken mızıldanmaya başlıyor ,ben geri dönünce gülüyor.napıcaz bilmem:)
ben de pek vakit ayıramıyorum kendime, yapan varsa beri gelsin:72: birkaç kez misafirliğe gittim, misafir aldım ..bebekle eskisi gibi olmuyor, hayat artık bize böyle.. bu şekilde yaşamaya alışıcaz..

bebekle eskisi gibi olmuyor haklısın.bende pek kimslerele görüşemiyorum açıkcası.nasıl sabah oluyor nasıl akşam oluyor anlamıyorum:50:

annemler bir saat uzaklıkta hafta sonları gidiyoruz. sonuçta bebeklikeri gidicek bir daha bu dönemlerini göremiycez açıkcası ben tadını

çıkarmak istiyorum:emir_bebek:ev hanımıyım ama öyle günlere gitmek filan pek hoşlanmıyorum.:10:

Son düzenleme:
benimki de bakıyor.. başlasak mı ki? bugun bir doktor arkadaşla konuştum ek gıdaya elma suyuyla başlamış çocuk ishal olmuş 2 hafta..ek gıdayı kesmiş bir süre. tekrar tarhana ve yoğurtla başlamış sonra. çocuk hiç rahatsız olmamış bu sefer. ben de onlarla başlamayı düşünüyorum

bende elma suyunda çok gazlı yaptı kakasını hatta bi kaç kere çıktı bezinden ama sonra geçti yani şu anda normal çıkmıyo. sanırım alıştı :)

yaa benim oğluşumda öyleydi insanın içi parçalanıyo ...

bana da öyle geliyo hep ilgi istiyo yalnız durmuyo ben gelince seviniyo.bende hiç bişey yapamıyorum kendime varsa yoksa bebeğe evi bile toplayamıyorum bazen ama ona değer:))

Ya kızlar ben bi ay daha bekleyim diyorum ama yavas yavas tatlara alissin istiyorum dun havuc suyu verdim bikac caykasigi pekte sevmedi almadi zaten aksam kakasinda kirmiziya yakin nokta nokta şeyler vardı kanmi havucmu havuc verip böyle bisey yasayan varmi aramızda.bide kizlar siyah ip gb şeyler oldu iki kakasinda.opuldu melekleriniz

elma suyunu ilk verdiğimde kakasında siyah siyah noktalar vardı biraz da yeşil gibiydi oluyomuş ek gıdaya başladığında. yeni şeyler verdikçe rengi de değişirmiş kakasının.

Kızlar minigime doktor tavsiyesiyle muhallebi vericem.Bir ögünlük taze yapmak istiyorum pirinç unundan ama olcusunu bilmiyorum.bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan anneler bana yardım edermisiniz?

Kızlar minigime doktor tavsiyesiyle muhallebi vericem.Bir ögünlük taze yapmak istiyorum pirinç unundan ama olcusunu bilmiyorum.bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan anneler bana yardım edermisiniz?

canım henuz bız başlamadık ama ama dr sana nasıl muhhalebı vermen gerektıgını soyledımı ? yani ben olsam aptamılın muhallebılerınden alı yapardım tabii ek gıdaya gecmedıgım ıcın henuz tamamen acemi anne yorumu benımkı

Son düzenleme:
canım henuz bız başlamadık ama ama dr sana nasıl muhhalebı vermen gerektıgını soyledımı ? yani ben olsam aptamılın muhallebılerınden alı yapardım pirinc unu ile yapılanı onermıyolrdı sanki ama tabii ek gıdaya gecmedıgım ıcın henuz tamamen acemi anne yorumu benımkı

hemen araştırdım netten sütle yapılan pirinc muhallebisi yapabılırsın

şöyle bir tarif buldum senin için

tatli kasigi pirinc unu ile 120 cc suyu pisiriyorum su muhallebisi oluyor :) pisip ilininca icine 4 olcek formul mama ilave ediyorum sonra da canim ne istiyorsa pekmez, meyve, vanilya vs koyup blenderdan geciriyorum..

Bende ilk havuç püresi vermiştim bizimkinin kakasında da aynı şekilde oldu korkup koşa koşa bezi doktora götürdüm tahlil yaptılar birşey çıkmadı. Dr da havuçtan dolaydır dedi.
bebekle eskisi gibi olmuyor haklısın.bende pek kimslerele görüşemiyorum açıkcası.nasıl sabah oluyor nasıl akşam oluyor anlamıyorum:50:

annemler bir saat uzaklıkta hafta sonları gidiyoruz. sonuçta bebeklikeri gidicek bir daha bu dönemlerini göremiycez açıkcası ben tadını

çıkarmak istiyorum:emir_bebek:ev hanımıyım ama öyle günlere gitmek filan pek hoşlanmıyorum.:10:

Aynen valla. Ben çok bunaldım bu durumdan. Haftasonu kardesimin nişanı var ne yapıcam bilmiyorum. Zaten yardımım dokunmuyor. Rezil etmese beni bari...ben de çok bunaldım hep aynı şeyler...

Ben milupanın sütlü pirinçli muhallebisini aldım. Suyla karıştırıp veriyorsun. Pişirme falan yok. Dr lar sindirim sıkıntısı yaşayan çocukllarda ilk pirinçunu muhallebisi öneriyorlar aslında. Sindirimi kolay olduğu için onunla başlamak ideal. Ben suyla karıştırma yerine anne sütü kullanmıştım daha çabuk alıştı. Şimdilerde biraz devam sütü de ekliyorum bu muhallebiye.

bizde başladık ek gıdaya ama muhallebi veriliyormuymuş ilk başta anlamadım ben kafam karıştı iyice :(8

günaydınnnnnnnnnnnnnn
kızlar milupanın armutlu tahıllı maması var kesinlikle tavsiye ediyorumm
o kadar güzel tadı kiiii .. ve cok faydalıymışş ck sevdi paşam doktorumuza da sordum gunde 1 öğün ver ddi bende verıyorum
tabakta kalırsa ben yiyomm valla :56::56:

kız zeynep sana özelden mesaj atıyorum gelmıyo muuuuuuuuuuuuuu
mesaj kutun mu doluu :26:
ömür bebek kocaman olmuuş maşallah:nazar:

şöyle bir tarif buldum senin için

tatli kasigi pirinc unu ile 120 cc suyu pisiriyorum su muhallebisi oluyor :) pisip ilininca icine 4 olcek formul mama ilave ediyorum sonra da canim ne istiyorsa pekmez, meyve, vanilya vs koyup blenderdan geciriyorum..

Teşekkür ederim canım bende bunu deneyim ölçüşu az gibi olmazsa yari yariya sutumden koyup elma rendelerim icine:3:

Ben milupanın sütlü pirinçli muhallebisini aldım. Suyla karıştırıp veriyorsun. Pişirme falan yok. Dr lar sindirim sıkıntısı yaşayan çocukllarda ilk pirinçunu muhallebisi öneriyorlar aslında. Sindirimi kolay olduğu için onunla başlamak ideal. Ben suyla karıştırma yerine anne sütü kullanmıştım daha çabuk alıştı. Şimdilerde biraz devam sütü de ekliyorum bu muhallebiye.[/QUOTE]

Ben normalde mama vermiyorum ve 2.döneme kadarda raporluyum bari bu süre içinde kendim yapayım herşeyini istiyorum.Ne bileyim belki saçma ama hazirlarda çok fazla katkimaddesi var gibime geliyor naçizane benim fikrim böyle.

bizde başladık ek gıdaya ama muhallebi veriliyormuymuş ilk başta anlamadım ben kafam karıştı iyice :(8
Canım ben 1 ay oldu ek gıdaya geceli doktorumuz tavsiyesiyle geçen ay muhallebi vermedik ama buaydoktor vermemizi söyledi sen muhallebi ici acele etme istersen benim kizim biraz zayıf yüzden dedi doktor.

kız zeynep sana özelden mesaj atıyorum gelmıyo muuuuuuuuuuuuuu
mesaj kutun mu doluu :26:
ömür bebek kocaman olmuuş maşallah:nazar:
yo bebegım gelmıyor kutumu hemen bosaltıyorum bakmadım dolu mu dıyeee
evet teyzoşuuuuuuuu kocaman oldu senin göbeğinde kocaman olmustur sımdı
valla 5. ayımıza 3 gun kaldııı :)

Back
X