Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Hahahha destiny çılgınsın sennnn :D

Nfk sultan ben de diğer börekler gibi yapıyorum. Ama şeker ekliyorum azıcık ıspanağa piştikten sonra. Salça da koyuyorum bu arada istediğim kadar ;)

Destiny kafam bi milyon yine uykusuzum ama sayende epey guldum Allah iyiligini versin :)))
bgn ananemiz geliyo haftaicleri ablamin cocuguna bakiyo haftasonlari da bize geliyo valla anne olmak ne kdr zor annelik her yasta
..hafta icininin yorgunlugunu aticam ins elim ayagim kalkmiyo zor yazuyorum yazdiklarimi cift goruyoem resmen
nfkcim saclarini gule gule kullan canim bide Allah kabul etsnn kimbilir daha neler yazicaktm ama resmen gozlerim kapaniyo esim camiden gelse de ben de az uyusam

günaydııın.. cumanız mübarek olsun canlar..
eşim erken çıktı bugün, biz de ayşecikle geç uyandık bi kahvaltı yapmışız kiii :KK53:

akşama ıspanaklı börek yapmak istiyorum daha önce bir iki kez denedim ama pek güzel olmadı.
(aslında benim kv, yediğim en güzel ıspanaklı böreği yapıyor. ama tarifi vermiyor. :eek:)
siz nasıl yapıyorsunuz acaba?

öyle valla.. bir de ayrımcılık var. sanki çocuktan mes'ul olan sadece anne gibi, anneye dava açılıyor.
özel bi sebep veya kusur olsa hadi diyicem ama tamamen ayrımcılık. zaten pamirin babası, beni de yargılasınlar
diye beyanat vermiş.. inş bu salaklık bi son bulur! En Büyük KK

evet bu soğukta sivrisinek var, nereden geliyorlar anlamıyorum. :KK47:

harika!.. pek yakında filmi, hokkabaz gibi beklentinin altında kaldı diyorlardı ama siz beğenmişsiniz..
bakalım, haftasonu ne maceralarınız olacak?:rolleyes:

günaydın canım, pembişe de sana da kolay gelsin..

internet alemine vakıf değilim, o yüzden belki bana çok güvenilir gelmiyor.
bizimkileri harici belleklerde saklıyoruz, ama ne olur ne olmaz diye, onların da yedeklerini yapıyoruz..
tarifi vermiyor mu allalla,alsın soksun şeyine,cebine yani :)

ama harıcı belleklere de guvenmıyorum ben ya,bozulabılıyor,virüs yıyor falan,sankı bu ggole drive iyi gibi

Hahahha destiny çılgınsın sennnn :D

Nfk sultan ben de diğer börekler gibi yapıyorum. Ama şeker ekliyorum azıcık ıspanağa piştikten sonra. Salça da koyuyorum bu arada istediğim kadar :KK66:
kafayı yedim artıkın,iyi bayramlar:)
Destiny kafam bi milyon yine uykusuzum ama sayende epey guldum Allah iyiligini versin :)))
bgn ananemiz geliyo haftaicleri ablamin cocuguna bakiyo haftasonlari da bize geliyo valla anne olmak ne kdr zor annelik her yasta
..hafta icininin yorgunlugunu aticam ins elim ayagim kalkmiyo zor yazuyorum yazdiklarimi cift goruyoem resmen
nfkcim saclarini gule gule kullan canim bide Allah kabul etsnn kimbilir daha neler yazicaktm ama resmen gozlerim kapaniyo esim camiden gelse de ben de az uyusam
senı guldurebıldıysem ne mutlu bana:)
annenın gelmesıne cok sevındım.

Havuzda hayatını kaybeden bebeğin annesine Allah sabır versin , zor çok zor gerçekten,

Bu tip olaylarda , reşit olmayan bireyin başıboş bırakılmasında ebeveynin mesul tutulması olayı her daim var,

Biz abimle 96 yılında ciddi bir trafik kazası geçirdik, annemin memleketinde.
Hanımlar çeyiz bakmaya gittiler , beyler cuma namazına, biz kaldık tabii iki çocuk baş başa,
napalım ; babamin arabayla tur atalım ! Birimiz 13, diğerimiz 16 yaşında..

Inanın, burnumuz dahi kanamamasına rağmen ; zor kurtuldu babam; Eniştem askeri personeldi onun sayesinde ceza almadı..
Ikimizden birisinin ya da ikimizin de vefatı durumunda, hapis cezası kesindi...

Hayati kayıp yaşanmamasına rağmen ; Tüm aile fertleri çapraz sorguya alındı... O araba anahtarı çocuklara niçin verildi , aile tarafından çocukların canlarına mı kastedilmişti? Ne tuhaf sorularla muhattap olmuştuk... Insan canından kanından çocukların canına kast etmek ister mi? Hem de böyle bir şok yaşayan insanlara bunlar sorulur mu?

Ha şimdi düşünüyorum da gerçekten annemler hatalıydı, hadi beyler cuma namazına kısa süreliğine gitti. Ama hanımların iki ergen yaştaki çocuğu başbaşa bırakıp, üstelik de kendi evleri olmayan bir evde yalnız bırakıp gitmemeleri gerekirdi...

Allah kimseye yaşatmasın... Ebeveynlik zor zanaat , her daim çocukları koruyup kollamakla mesuluz, kötü bir olay olacaksa saniyeler içerisinde de oluyor elbette, onu öngöremiyoruz.. Allah bir daha hiçbir anneye yaşatmasın... Kendini koruyamayan minicikleri kazalardan kötülerden korusun ... Bizleri de dalgınlıktan , bir anlık gaflete düşmekten sakınsın...

Bugün müstakbel gelinimizle tanışıyorum kızlaaar
Görüşürüz sonra ;)

günaydın canlar.. eşim bugün mesaide. bakalım, ben de ayşeciği babaanneye bırakıp
şöyle bi çarşı yapmayı düşünüyorum bugün:KK14:..

Kızlar tantitoni de indirim var,

http://www.tantitoni.com.tr/chef-nature-plus-3lu-mini-x-seramik-kap-kirmizi-set

Bakınız yukarıdaki ürün gibi. Ihtiyacı olanlara duyurulur :oops:

Biz hanımların mutfak eşyası ihtiyacı hiç bitmez gerçi :KK71:
iyiymiş. benim de aslında bir iki tencereye ihtiyacım var. ama taşınınca almayı düşünüyorum.
bi yakınımız yeni eve taşındı. hediye olarak acaba bu tarz mutfak eşyası falan mı alsam, yoksa çocukları var.
onlara bi şey mi?.. mesela masa lambası yada nevresim falan?.. :KK64:

Havuzda hayatını kaybeden bebeğin annesine Allah sabır versin , zor çok zor gerçekten,

Bu tip olaylarda , reşit olmayan bireyin başıboş bırakılmasında ebeveynin mesul tutulması olayı her daim var,

Hanımlar çeyiz bakmaya gittiler , beyler cuma namazına, biz kaldık tabii iki çocuk baş başa,

Inanın, burnumuz dahi kanamamasına rağmen ; zor kurtuldu babam; Eniştem askeri personeldi onun sayesinde ceza almadı..

Hayati kayıp yaşanmamasına rağmen ; Tüm aile fertleri çapraz sorguya alındı... O araba anahtarı çocuklara niçin verildi , aile tarafından çocukların canlarına mı kastedilmişti? Ne tuhaf sorularla muhattap olmuştuk... Insan canından kanından çocukların canına kast etmek ister mi? Hem de böyle bir şok yaşayan insanlara bunlar sorulur mu?

Ha şimdi düşünüyorum da gerçekten annemler hatalıydı, hadi beyler cuma namazına kısa süreliğine gitti. Ama hanımların iki ergen yaştaki çocuğu başbaşa bırakıp, üstelik de kendi evleri olmayan bir evde yalnız bırakıp gitmemeleri gerekirdi...

Allah kimseye yaşatmasın... Ebeveynlik zor zanaat , her daim çocukları koruyup kollamakla mesuluz, kötü bir olay olacaksa saniyeler içerisinde de oluyor elbette, onu öngöremiyoruz.. Allah bir daha hiçbir anneye yaşatmasın... Kendini koruyamayan minicikleri kazalardan kötülerden korusun ... Bizleri de dalgınlıktan , bir anlık gaflete düşmekten sakınsın...
aman aman! Allah korusun :KK17:
Rabbim çocuklarımızı korusun, anne baba olunca bin türlü ihtimali değerlendirmek gerekiyor.
sorumluluk tabi tartışılmaz, çocuğun zarar görmesi durumunda anne baba soruşturulsun tabi..
ancak benim bu konuda sinirlendiğim nokta; çocuğun yaşı küçük diye anne sorumluluğunda diye düşünülüp
sanki sadece annesi mes'ulmuş gibi anneye dava açılması. olayın vuku bulduğu anda anne ile baba aynı anda evdeler yani..

ilbilge, pembiş sağolun canlarım.. börek genel manada güzel oldu, ama içi olmadı
yani soğanlı salçalı bi iç yapmadım. teyzem ıspanağı çiğden koyuyor içine..
yıkayıp iyice suyu aktıktan sonra yufkanın üstüne koyuyor, tuzunu biberini bile eliyle serpiştiriyor
ben de tuzla biberle az mıncıkladım, özdeşleşsin hem de ölsünler diye... ama tadı iyi olmadı.
koca bi tepsi börek. eşim zoraki bir dilim yedi bana diyor ki, böreği annemlere ver kardeşlerim löpletir.
yada bi paket yap iş yerine götüreyim. sanki huyumu bilmiyor, kendim beğenmediğim şeyi ben yapsam da
hazır alsam da başkasına vermem, büyük saygısızlıktır.. dilimleyip buzdolabına atıcam artıkın.. :eek:

Görüşürüz sonra :KK66:
Hayırlı olsun canım, resmî olarak görümce oluyorsun (; insallah çok iyi anlaşırsınız ..
günaydın canlar.. eşim bugün mesaide. bakalım, ben de ayşeciği babaanneye bırakıp

iyiymiş. benim de aslında bir iki tencereye ihtiyacım var. ama taşınınca almayı düşünüyorum.
bi yakınımız yeni eve taşındı. hediye olarak acaba bu tarz mutfak eşyası falan mı alsam, yoksa çocukları var.

Rabbim çocuklarımızı korusun, anne baba olunca bin türlü ihtimali değerlendirmek gerekiyor.
sorumluluk tabi tartışılmaz, çocuğun zarar görmesi durumunda anne baba soruşturulsun tabi..
ancak benim bu konuda sinirlendiğim nokta; çocuğun yaşı küçük diye anne sorumluluğunda diye düşünülüp
sanki sadece annesi mes'ulmuş gibi anneye dava açılması. olayın vuku bulduğu anda anne ile baba aynı anda evdeler yani..

Evinin ihtiyaç durumunu biliyorsan ona göre karar ver cnm , tencereler küçük ebatlı olduğundan çocuklu evde çok iş görüyor. Fiyatı da çok çok uygun. Pazarda yoktur belki de tanesi 30 tl ye seramik tencere..

Evet. O kısımda haklısın . Mesela bizdeki olaydan devam edersem, araba anahtarını verdiği için birinci dereceden babam suçlu tutuldu , fakat fuzulî yere, bizi evde yalnız bırakıp giden de annemdi. Onun gitmesine mâni olmayan da babamdı..

Yani bir ihmâl varsa ve de selâhiyet; anne baba olarak her iki kişide de var... Bilemiyoruz tabii, sorgu neticesinde belki bilmediğimiz detaylar çıkmıştır ortaya.. Allah yardımcıları olsun ,
çocuklarımızı sağlıkla büyütüp evlendirdiğimiz günleri de hayırlısı ile görelim insallah . Hayattan En büyük temennim bu artık..
ilbilge, pembiş sağolun canlarım.. börek genel manada güzel oldu, ama içi olmadı
yıkayıp iyice suyu aktıktan sonra yufkanın üstüne koyuyor, tuzunu biberini bile eliyle serpiştiriyor
ben de tuzla biberle az mıncıkladım, özdeşleşsin hem de ölsünler diye... ama tadı iyi olmadı.
koca bi tepsi börek. eşim zoraki bir dilim yedi bana diyor ki, böreği annemlere ver kardeşlerim löpletir.
yada bi paket yap iş yerine götüreyim. sanki huyumu bilmiyor, kendim beğenmediğim şeyi ben yapsam da
hazır alsam da başkasına vermem, büyük saygısızlıktır.. dilimleyip buzdolabına atıcam artıkın.. :eek:

Malzemenin Çiğden konulduğu börekleri ben de çok seviyorum ama bir başkasının elinden yiyince (; patatesi mesela dediğin gibi benim de teyzem rende yapıp çiğden koyuyor mükemmel oluyor , biz denedik bir kere . Olmadı ..
Elin lezzeti mi, farklı püf noktaları mı var artık bilemedim..

Son düzenleme:
Günaydınlar herkeseeeeeee :D güzel bir haftasonu olsun inşallah :)

Ay pamuk helvam tüm suç sizde benceeeee!! Kocamansınız yahu. Yani oturun tv izleyin, sohbet edin, kavga edin. İlk aklınıza araba gezisi nasıl gelir :)???? Ama demekki prosedür böyle. Yani 18inden önce anne baba her türlü sorumlu. Fakat ben şunu da kabul edemiyorum. Ülkede onca çocuk gelin vakası var. Yani onlar çok normal ama bu saydıklarımızda anne baba suçlu öyle mi?? Sabah sabah sinirlendim yine.

Görüşürüz sonra :KK66:

İyi eğlenceler ;)

Bence de tencere güzel ev hediyesi ;)

Gitgide kadını suçlar bir toplum oluyoruz malesef. Kötü davranılıyorsa vs kesin kadın yapmıştır modunda insanlar. Kadının tek yapabileceği şey evinde çocuk bakmak ve evine bakmak ve onu da iyi yapmıyorsa ne hali varsa görsün... Allah akıl fikir versin.

Ben çiğden konan börek sevmiyorum :( yani onun pişmesi için börek çok ince olmalı; gözleme gibi. Ben olsam sanıyorum okadar beğenmediysem atardım :(

hadi bakalımm.. senin gibi görümcem olsa çekinirim ben :KK48:

Çünkü o cadı busmaiiiii :p ama bunu bi yakınları biliyodur boşver hahaah

Günaydınlar herkeseeeeeee :D güzel bir haftasonu olsun inşallah :)

Ay pamuk helvam tüm suç sizde benceeeee!! Kocamansınız yahu. Yani oturun tv izleyin, sohbet edin, kavga edin. İlk aklınıza araba gezisi nasıl gelir :)???? Ama demekki prosedür böyle. Yani 18inden önce anne baba her türlü sorumlu. Fakat ben şunu da kabul edemiyorum. Ülkede onca çocuk gelin vakası var. Yani onlar çok normal ama bu saydıklarımızda anne baba suçlu öyle mi?? Sabah sabah sinirlendim yine.

İyi eğlenceler :KK66:

Bence de tencere güzel ev hediyesi :KK66:

Gitgide kadını suçlar bir toplum oluyoruz malesef. Kötü davranılıyorsa vs kesin kadın yapmıştır modunda insanlar. Kadının tek yapabileceği şey evinde çocuk bakmak ve evine bakmak ve onu da iyi yapmıyorsa ne hali varsa görsün... Allah akıl fikir versin.

Ben çiğden konan börek sevmiyorum :KK43: yani onun pişmesi için börek çok ince olmalı; gözleme gibi. Ben olsam sanıyorum okadar beğenmediysem atardım :KK43:

Çünkü o cadı busmaiiiii :p ama bunu bi yakınları biliyodur boşver hahaah
Yani. Bence de ne işimiz varmış arabada, hem de ehliyeti olmayan daha reşit bile olmamış çocuğun süreceği arabada benim ne işim varmış :KK45:Annem de senin gibi düşünüyo ama Allah korusun başımıza bir iş gelseydi o da çok pişman olurdu gittiğine .... Neyse bundan da kendi adıma bir ders çıkardım , yaşları ne olursa olsun tepelerinde olucam çocukların .. Allah ömür ve izin verdiği müddetçe tabii ki..
Yoldan çıkarma beni pamuk helvammmmm :)
Ihtiyacımız var ama :D Napalım yani..
Şu anda kendimle savaşıyorum, O rengarenk çay setini almamak için :KK35:

Son düzenleme:
Back
X