Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

geçmiş olsun kızlar benim kızda gece hayatımda o kadar ağladığını duymamıştım yavrum nasıl bas bas bağrıyor nasıl calpol verdim de uyudu

grip de olmuş diş diyor herkes çünkü herkes de aynı sorun varmış :14: 4e kadar dua okudum nas felak ayete kürsü peygamber efendimizin torunlarına okuduğu nazar duası rabbim şifa versin tüm meleklermize

2 gecedir dizimde sallayarak uyuyor :14: çocuk beşiğe koyunca çığlık çığlığa ama göğsümde uyuyunca hiç birşey yok kivi de vermiştim acaba ondanmı oldu :30: daha önce elma verdim birşey olmamıştı :30:

kivi alerji yapabilen bir meyve belkide etkılemıstır ama diş olma ihtimali yuksek bence

geçen gün eşim beni karşısına aldı konusabılır mıyız dedi bende okey dedim
ben ünideyken ögrenım kredısı cekmiştım dedi
bende eeee dedim
maliyeden aradılar dediiii eeee dedım bana demez mi maaşıma haciz geliyor ...
şu yalan dünya dizisindeki nurhayata döndümmmmmm ... ağzım burnum yamuldu .. bende k.pederi aradımmm mesajı ilettımmmm
kendileri borcun tamamını ödemişler ...:8::8: ohh canıma değsin yehhuuu

şana kötü bi haber ..
kabızlık kabusum 4 gundur yıne basladı .. ağlamak istıyorummm bebeğim yaaaa:5:beden guvenliği ne bılıyon mu .. kocam sinirlenince kolumu bacagımı yanağımı dişliyor bedenımı guvence altına almak için mama sandalyesı teklıfını getırmıyorum gundeme :9:

:9::9::9: zaten ömürü kucakta tutmaya bayılıyor canına minnet olur:9:

Ahh kıyamam ben kuzuma.. kakası bir düzene giremedi yavrucuğun.. Helal olsun valla ben diyemezdim.. :26:aman ısırılmak söz konusuysa hiç açma bencede...:9:

aynen yaa, market alışverişi sanki en ala gezmeye gittiğimden daha güzel geliyo :)
bu heroulker sitesini açınca bravo cıkıyo, nasıl basvurdunuz ki siz?

.

yerim ben onun ağzını,tahmin edebiliyorum az çok nasıl yaptıgını:))

ben bu hafta sonu alacagım ınsallah yuruteç,azıcık benden bağımsız takılsın ya,ben de sıkıldım yapışık gezmekten

maşallah,darısı başıma,bi de karnını surekli içeri çek,o da karın kaslarını çalıstırıyor.

ne bu hero baby dalgası,görüp duruyorum,bedava bı sey mı dagıtıyolar bana da deyın bakem:)

Tubaal ve destiny..; hero babynın sitesine girin.. üyelik kısmına tıklayın.. ad soyadı adres bilgileri falan istiyor.. en sonra numune gönderilmesini istiyorum seçeneği var onu seçin bu kadar.. .işlem onaylanınca mail gelecektir size..:34:

Günaydınlaaar hanımlar:))
Paşamla dün koyun koyuna yatttık :16::16: gecede çok güzel uyudu maşallah:nazar::nazar:
Sütüm yetiyor ama geceleri bir biberon mama vermeye başladım 180ml. İyice karnını doyursunda güzlce uyusun diye sanırım işe yaradı:))

en son geçen hafta perşembe kaka yapmıştı oglum :44:
tam bir haftadır kaka yapmıyo, denemediğimşey kalmadı.

doktora götürdüm ilaç istedim vermedi, yani ilaç yanlısı olmaması ii de, şimdi ihtiyac varkene de nie vermiyon be adammm

benim kızında 12 gün yapmadığı olmuştu en sonunda kansuk fitil verdik 1 saatte yaptı şükür.sonrasında da 1 hafta 10 gün yapmadığı oldu ama hiç müdahale etmedim fitile alışır diye.kendiliğinden yaptı.bi de şunu keşfettim benim kız arabada gezdiği günün akşamı kaka yapıyo.araba sallanıyo bağırsaklar hareket ediyo ondanmıdır bilmem

geçen gün eşim beni karşısına aldı konusabılır mıyız dedi bende okey dedim
ben ünideyken ögrenım kredısı cekmiştım dedi
bende eeee dedim
maliyeden aradılar dediiii eeee dedım bana demez mi maaşıma haciz geliyor ...
şu yalan dünya dizisindeki nurhayata döndümmmmmm ... ağzım burnum yamuldu .. bende k.pederi aradımmm mesajı ilettımmmm
kendileri borcun tamamını ödemişler ...:8::8: ohh canıma değsin yehhuuu

Ödediğim halde aynı borç banada geldi canım kime ne tuttururlarsa.Bide benimki 15 yıl sonra geldi düşün.Ödeme makbuzlarını saklamaya devam edin bence

İngiliz uzmanlar açıkladı: “3 yaş altındaki çocuklar aile dışından bir dadıya bırakılmamalı!”
Yazarlar, çocuk sağlığı derneği başkanları ve psikologlardan oluşan uzmanlar grubu İngiliz Daily Telegraph gazetesine açık mektup göndererek konuyla ilgili “ulusal tartışma” başlatılmasını istedi. Uzmanlar arasında yerini alan Amerika’nın tanınmış çocuk sağlığı gelişim uzmanlarından Prof. Allan Schore da çocukların sağlıklı duygusal gelişimleri için aileleriyle birlikte büyümeleri gerektiğine dikkat çekti. “Bu çocukları bakıcıya bırakmak ileride davranış bozukluklarının ortaya çıkmasına neden olabilir”dedi. Uzmanlar, annelerinden ayrı kalarak büyüyen çocuklardaki “duygusal eksikliklerin” yol açtığı rahatsızlıkların etkilerinin uzun yıllar boyunca hissedilebileceğine de dikkat çekiyor.

Yaşı kaç olursa olsun, her çocuğun annesine ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın şidetli olduğu dönem, yaşamın ilk yıllarıdır, gelişimin en süratli olduğu bu ilk yılları sihirli yıllar olarak nitelendiren eğitimciler vardır. Bu eğitimcilere göre, ilk yıllarda çocuğun temel ihtiyaçları anne tarafından karşılanmalı, ilk yıllarda çocuk annesi tarafından yetiştirilmelidir. Bu nedenle de, ilk iki - üç yılda zorunlu olmadıkça anne çalışmamalıdır. Zorunluluk olduğu takdirde, anne yarım günlük [part - time) bir işi tercih etmelidir. Annenin tam gün çalışması gerekiyorsa, annenin yerini dolduracak bakıcının seçimi titizlikle yapılmalı, bu bakıcının aranan özelliklere sahip olması ve değişmemesi sağlanmalıdır. Zaman zaman sorun yaratmasına rağmen, bu durumda en uygun görünen çözüm; bir büyükannenin veya yakın akrabanın çocuğun bakımını üstlenmesidir. Ünlü Bowlby 0 -3 yaş çocuğu söz konusunu olduğunda annenin yokluğunda tek yetişkinin çocukla meşgul olmasının, çocuğun kurumda eğitilmesinden daha yararlı olduğunu savunur. Yalnız unutmamalıdır ki, en mükemmel yedek bakıcı annenin yerini tutamaz. Uzmanlara göre, annenin çalışmasından en çok etkilenen çocuk, 0 -3 yaş çocuğudur, bu nedenle yedek bakım iyi ve devamlı da olsa, anne, evde olduğu sürede çocuğunun bakım ve eğitiminde aktif rol almalıdır.

İngiltere'de görev yapan Psikolog Dr. Aric Sigman, çocukların televizyon izleme saatlerinin kısıtlanmasının sağlıklı gelişim için şart olduğunu söyledi. Sigman, 'elektronik bakıcı' olarak tanımladığı televizyondan 3 yaş altının uzak tutulması gerektiğini belirtti. Sigman, çocukların televizyonun yanı sıra tablet bilgisayar, laptop, akıllı telefon ve oyun konsolları gibi evin içinde yaklaşık 5 ayrı ekrana maruz kaldığını söyledi.
Bu nedenle; obezite, kalp hastalıkları ve diyabet gibi farklı sağlık sorunlarının görüldüğünü söyleyen Sigman, çocuklarda dikkat eksikliği ve psikolojik sorunlar yaşadığını da ifade etti.

Çok bilgilendirici teşekkürler cnm

benim kızında 12 gün yapmadığı olmuştu en sonunda kansuk fitil verdik 1 saatte yaptı şükür.sonrasında da 1 hafta 10 gün yapmadığı oldu ama hiç müdahale etmedim fitile alışır diye.kendiliğinden yaptı.bi de şunu keşfettim benim kız arabada gezdiği günün akşamı kaka yapıyo.araba sallanıyo bağırsaklar hareket ediyo ondanmıdır bilmem

Ahh kıyamam ben kuzuma.. kakası bir düzene giremedi yavrucuğun.. Helal olsun valla ben diyemezdim.. :26:aman ısırılmak söz konusuysa hiç açma bencede...:9:

Tubaal ve destiny..; hero babynın sitesine girin.. üyelik kısmına tıklayın.. ad soyadı adres bilgileri falan istiyor.. en sonra numune gönderilmesini istiyorum seçeneği var onu seçin bu kadar.. .işlem onaylanınca mail gelecektir size..:34:

ek gıdaya basladıysanız soyle bırsey tavsıye ederım kayısıyı kaynat sonra süzdüğün kayısıları blanderdan gecır ve yogurduna yada yedıgı bır mamasına koy belkı yapmasına yardımcı olur

yogurt vercektm bugun, bi deneym bakim sağoln kızlar :43:

Eki Görüntüle 575673
buda oğluma aldığımız park yatak.memnunuz.
güle güle kullanın. :emir_bebek:ben de sarılısını alacaktım, ama vazgeçtim.

aynen yaa, market alışverişi sanki en ala gezmeye gittiğimden daha güzel geliyo :)
bu heroulker sitesini açınca bravo cıkıyo, nasıl basvurdunuz ki siz?

biz de kurban bayramından beri yakıyoruz sürekli, hiç kapatmadık diyebilirm. mantolama oldugu için daha az gelir muhtemelen bize ama konu komşuya göre cok gelcek tabi. komşulara gidiyorm çoğu dogru düzgün yakmıyo bile. kat kat giydiriyorm ogluşumu bi yerlere giderken.
libyana da yazmış zaten..
Hero Baby :34:

bebekli ev olunca, standardın üzerinde sıcaklık gerekiyor..
hiç sevmediğim şey çocuğu lahana gibi kat kat giydirmek..:25:
ama bazen mecbur kalıyorum..

kv daha önce de polar bi takım almıştı., iki tane de polar hırka 2 yaş için...
hava soğuk ya, şimdi de 1 yaş için almış polar takım..
hemen giydirmemi istiyordu sanırım. ama giydirmedim kollar ayaklar çok uzun gelir..
hem rahat hareket edemezdi..
neyse altını değiştiriyordum, baktı külotlu çorap var altında..(iki haftadır giydiriyorum..
çok rahat ettim) baktı, bence bu çorap çocuk için iyi değil dedi.. :19:
neden dedim, onun malı ne ki, sıcak tutmaz dedi..
ben de açtım etiketini, zara baby markası, herhangi bi çorap da değil yani..
%80i yün, %5i elastik, %15i polyester..
çoğu yün, bu sıcak tutmayacak da ne tutacak, zaten bedeni de 1-2 yaş dedim..
önce sustu.. sonra ben olsam giydirmezdim dedi..:19:
5 dakika sonra da diyorki, ben de 3 oğlum dahil bütün çocuklarımı külotlu çorapla büyüttüm..:27:
ne dersiniz:99:

en son geçen hafta perşembe kaka yapmıştı oglum :44:
tam bir haftadır kaka yapmıyo, denemediğimşey kalmadı.
doktora götürdüm ilaç istedim vermedi, yani ilaç yanlısı olmaması ii de, şimdi ihtiyac varkene de nie vermiyon be adammm
ah canım beniiiim:43:
peki rahatsızlık da var di mi? hani huzursuzluk, sürekli ıkınma gibi..
bebeklerde bir hafta hatta 10 güne kadar yapamamayı normal karşılıyorlar..
ama kendileri 3 gün gitmese tuvalete dünyayı yıkarlar..:19:

mercimek kadar beyaz sabunu fitil yapıp makattan verebilirsin.
ya da zeytinyağı içir birkaç damla..

yada direkt git eczaneye bi fitil al.. bu kadar zorlamaya da gerek yok çünkü..

geçmiş olsun kızlar benim kızda gece hayatımda o kadar ağladığını duymamıştım yavrum nasıl bas bas bağrıyor nasıl calpol verdim de uyudu
grip de olmuş diş diyor herkes çünkü herkes de aynı sorun varmış :14: 4e kadar dua okudum nas felak ayete kürsü peygamber efendimizin torunlarına okuduğu nazar duası rabbim şifa versin tüm meleklermize
2 gecedir dizimde sallayarak uyuyor :14: çocuk beşiğe koyunca çığlık çığlığa ama göğsümde uyuyunca hiç birşey yok kivi de vermiştim acaba ondanmı oldu :30: daha önce elma verdim birşey olmamıştı :30:
geçmiş olsun canım benimm..
gripten ziyade diş huzursuzluğudur diye düşünüyorum..
dediğin gibi hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz..

elma bebekler için tavsiye edilen bi meyve,,
ben ayşecike verdim, gır gırr bağırsakları sürekli çalışıyor..
ama kivi tropikal bi meyve, alerjik reaksiyona sebep olabilir diye verme bence..

kızlar bizim bıdık 20 aralıkta 5 ayını dolduruyor,şimdi yürüteçe otuttursam erken olurmu ki? tombalak bebek değiliz biraz nariniz ama kemik gelişimi iyi maşallah kucakta ayaklarından destek alıp hoplamaya çalışıyor sıpam

kızlar bizim bıdık 20 aralıkta 5 ayını dolduruyor,şimdi yürüteçe otuttursam erken olurmu ki? tombalak bebek değiliz biraz nariniz ama kemik gelişimi iyi maşallah kucakta ayaklarından destek alıp hoplamaya çalışıyor sıpam

yürüteç için cok erken canım yurutec 10. ayda falan koymalısın. suan desdeklı oturtabılıyoruz. yurutece ancak dr yurutmeye baslyabılırsınız dedıgınde kullanılabilir kı drlar yurutecı önermiyor

bizimde 21nde 5ayımız dolucak ben hoppala sipariş ettim bnce bi süre içinde durmalrnda sakınca olmaz uzun süre tutmamak lazm sonuçta hareketlndler dikte duruolar artık bu tarz aktiviteler onlara katkı saglar diye düşünüyorum :emir_bebek:

yürüteç için cok erken canım yurutec 10. ayda falan koymalısın. suan desdeklı oturtabılıyoruz. yurutece ancak dr yurutmeye baslyabılırsınız dedıgınde kullanılabilir kı drlar yurutecı önermiyor

6.aylarda bnce yürüteçede konablr 10.ayda gec geldi bana 9aylıkken yürüyen çocuklar bile var sonuçta hatta benm kuzenm 8aylıkken yürüyormş

yanlız yürüteçler çok güvenli degl takılıp biyerlere devrileblr alah korusun ben yürüteç kullanmayı düşnmüorm....

Huhu merhaba herkese. hic yazmaya firsat bulamiyorum ben ya:( kizim sagolsun yapisik ikiizim gibi ev aldi basini gitti uyurken supurge acsam hemen uyaniyor uyumazken hayatta yalniz kalmK istemiyor. bazen cok bunaliyorum. gecen azcik moral olur hem sikilasirim diye yuzmeye yazildim haftada iki gun iki saat dun gittim bugun pertim cikti resmen parmak ucuma kafar heryerim agrimis. Dun aksam kizimi oyun halisina yuz ustu koydum bi baktim hooop sirt ustu donuverdi bi daha cevirdim bi daha dondu. ama sirt ustu yatarken donmedi henuz

Back
X