Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bak sen şu tıfıla, esir almış anneseni :1:
seninki zor olanı yapmış, yüzüstünden sırtüstü dönmüş..
bizimki henüz onu beceremiyor, bi çabası da yok.. :1:
yüzmeye nererede kaydoldun, ben de düşündüm..
ama biraz yorgunlugün sütü etkileyeceğinden korktum,
eşim de kış, üşürsün dedi.. :25:

benim ev çatı kat, alt boş üst boş, mantolama yok, camlar eski ahşap çerçevelilerden..
60ta yakıyorum kombiyi anca ısınıyor.. gündüz badisinin üstünde ya kadife tulum ve yelek var,
ya birkat penyenin üstüne yün hırka..
gece de pamuklu üst giydiriyorum, zaten yorganı yün.. üşüme gibi bi durum olmaz..
gece de açık kalorifer.. anca ısınıyoruz biz..

az önce kuzene gittim ziyarete, 1,5 aylık bebeği var..
yeni mantolama yapılmış binaya..
40ta yanıyor kombi, bütün odalar kapılar açık..
öyle sıcakki ev..
(ben sadece salon yatak odası yakıyorum, kapıları kapalı..
gece gündüz 60ta yanıyor..yine de o kadar sıcak olmuyor..
kombinin model ve markası da farkeder ama bi ton para bayılacağız faturaya minimumda yakan kadar ısıtmayacak:100:)
şu bina yenilense de kurtulsak yaa!!!:25:

maşallah kızına,, 68 cm hea?!
erkeklerle yarışıyor bu kız, desene:1:
ayşecik 50 cm doğmuştu, 4. ay kontoründe 62 cm idi..
6. ay dolunca illa öğün olarak ek gıda mı vermek gerek acaba?
beslenme ihtiyacını sanırım süt karşılamyacak, ama yine sadece emmeye devam etse olmaz mı?
bu konuda bi bilgisi olan var mı ?:44:

sen yine zeytinyağına devam et,
yağı pamuğa sürüp başında dolaştır, hafifçe kalkar..
mutlaka yıkadıktan sonra iyi durula..
bilimsel olarak konağın baştaki yağdan olduğunu söylerler
ama büyükler iyi durulanmamasına bağlıyor konağı..

aynen :42::46:

sitesine bağlı canım..
merkezi izmirde olan site, ertesi gün sabah gönderdi ürünü..
başka bi site 3. gün getirdi..
zaten sitede bu konuda bilgi vardır..
çoğu 3ya da 5 iş günü, bazıları 7 iş günü içinde gelir yazıyor..
Kızım boy konusunda bana cekmıs herhalde 1.78 benım boyum gercı babasıda uzun. Canım doktorumuz ogun olarak degıl. Tatma amaclı verdı bırdahakı ay baslıcaz tamamen

canım, dedikleri gibi nette bir çok tarif var..
ama eşim hiç yumurta yemez. orjinalinde birkaç yumurta olmasına karşın ben hiç yumurta koymuyorum..

yarım paket (250 gr) fırın makarnayı üzerindeki talimata göre haşlıyorum, bütün halde ikiye bölmeden, yaklaşık 10-11 dakika.
bir yandan beşamel sos yapıyorum. herşeyin ölçüsü bir. 1 silme çorba kaşığı tereyağı, bir kaşık un, 1 su bardağı süt, 1 bardak rende kaşar.
tereyağında unu kavuruyorum, kokusu çıkınca sütü ekliyorum, yavaş yavaş karıştırıp kaynamasını bekliyorum. bi çimdik de tuz atıyorum
o kaynayınca 1-1,5 su bardağı rendelenmiş kaşarın çoğunu henüz sıcak olan sosa karıştırıp eritiyorum..
sonra da sosu makarnaya buluyorum.. kalan kaşarı üzerine serpiştirip 200 derece fırına..
üzeri kızarınca çıkarıp kesiyorum. dediğim ölçülerde 4 kişilik porsiyon çıkıyor.
içine istediğin beyaz peynirlerden karıştırabilirsin..
yanına kola bir de salata yaptın mı ooh,, benim eşim bayılıyor..:1:
afiyet bal şeker olsun..:56:

eşin hiç mi yumurta yemiyo yumurtasız hayat düşünemiyorum :53:

ayşecikin epey saçı vardı doğduğunda.. 2,5 aylıkken birden dökülmeye başladı..
biz de tamamen kestik saçlarını.. yaklaşık 40 gün oldu, özellikle ön taraflar epey uzadı..
ben de hayalini kuruyorum, uzasın da saçları.. annesi ne tokalar, bantlar, taçlar alacak kızınaaa:16:

evet kesmiştiniz :9: bizimde arkamız yokkk :1::9:

kızlar son günlerde göğüs uçlarım diye acımaya başladı..:14:
doğumdan hemen sonraki gibi..
ayşecik de bazen öyle ısırıyor, çekiyorki.. bağırıyorum.. canımdan can gidiyor.. :25:
bazen resmen çiğniyor, diş kaşıyıcı olarak kullanıyor beni..
lansinoh kremi de yeni doğum yapmıştı kuzene verdim..

işte diş dipleri sertleşiyor :9: :9:
bende 3 tane krem var varya verecek adam aradım bulamadım :1: vermeyim barii:27:

kızlar son günlerde göğüs uçlarım diye acımaya başladı..:14:
doğumdan hemen sonraki gibi..
ayşecik de bazen öyle ısırıyor, çekiyorki.. bağırıyorum.. canımdan can gidiyor.. :25:
bazen resmen çiğniyor, diş kaşıyıcı olarak kullanıyor beni..
lansinoh kremi de yeni doğum yapmıştı kuzene verdim..

bende lansinoh hiç işe yaramamıştı ,üstelik 35 haftalık hamileyken başlamıştım kullanmaya,ama mustela inanılmaz iyi geldi.hangi şehirdesin bilmiyorum ama mustela satan bi eczaneye uğrayıp numune rica etsen verirler belki. bana 3-4 tane vermişlerdi,gerçi baya ürün almştım ama almadan da verirler bi ihtimal.şimdi bi tüp alsan yine artar o yazık olur. eşantiyon da baya bi gidiyo zaten.

6.aylarda bnce yürüteçede konablr 10.ayda gec geldi bana 9aylıkken yürüyen çocuklar bile var sonuçta hatta benm kuzenm 8aylıkken yürüyormş

Ben kızımı 6.aydan sonra yürüteçe 10 ar dk koyuyordum hiç bir zararınıda görmedim yaşında benim kızım gayet güzel yürüyordu arkadaşımla aynı zamanlarda doğum yaptık o yürüteç kullanmadı kızı 14 aylıkken yürüdü oğlumada alıcam 6.ayını doldursun hem o oyalanır hemde bende biraz rahatlamış olurum

eşin hiç mi yumurta yemiyo yumurtasız hayat düşünemiyorum :53:
eşimin damak tadı gayet gelişmiştir. yeni bi şey yesin, içinde ne var, tek tek sayar..
yumurtaya evvelden beri pek sıcak değilmiş, öğrenciyken de her gün yumurta yumurta.. nefret etmiş..:120:
menemenin içinde ve sucukluysa yiyor.. :1:
haricen kokusunu alırsa yemeğin içinde, kekte, börekte.. ı ııhh :100:
o yüzden keklerde bile organik köy yumurtası kullanıyoz:1:
artık ne kadar 'organik' ve ' köy yumurtası'ysa:9:
ya da kokuyu bastıracak baharatlar aromalı meyveler katıyorum..

ondan sebep ben de kahvaltıda yemiyorum, ki ne kadar çok severim yumurtayı..
neredeyse günaşırı yerdim bekarken.. bazen öğleleri o yokken yiyorum ama:56:

sorma hani bayramda kıyafet alırdıkda küçükken sabahın köründe giyerdik ya gelsede kızımı bindirsem diye heycanlandım :9:

annem diyorki kızımın fotosunu çek saçlarınıda yap beklemedeyiz :9:

bizim kargoda çıkmış yola arabanın plakası var ama hala yolda :9:

canım bi kaç kez verdim benimki mamayı yemiyor diliyle itiyor bride ağzını kitliyor

şu kavonoz püsreler varya onun milupanın fasulye domates püresini sevdi sütlaçı yemedi

Cnm sütlaç için erken değil mi üstünde 6 ay yazıyor diye hatırlıyorum ben

Maaşallah kuzuna aceba benim yavrum doymuyomu uykuya çok zor gecio sık uyanio disindenmi emmek istemio off napcam ben yaa ishal kqcgundur tatlara alissin dedim bağırsagi bozuldu bi hafta sonra kontrolümuz.başlangıç icin ishal yapmayacak ne vereblirim aceba

Benim doktorum bana yoğurtla başlayacaksın ek gıdaya dedi bu ayın 29.gidince liste vericek bakalım bende merak ediyorum acele etmeye gerek yok sütün yetiyorsa 5.aylarını doldursunlar yavaş yavaş alışacaklar nasılsa huzursuzluğu dişindendir cnm çünkü benimkide öyle çok huzursuz

bende lansinoh hiç işe yaramamıştı ,üstelik 35 haftalık hamileyken başlamıştım kullanmaya,ama mustela inanılmaz iyi geldi.hangi şehirdesin bilmiyorum ama mustela satan bi eczaneye uğrayıp numune rica etsen verirler belki. bana 3-4 tane vermişlerdi,gerçi baya ürün almştım ama almadan da verirler bi ihtimal.şimdi bi tüp alsan yine artar o yazık olur. eşantiyon da baya bi gidiyo zaten.

cevabın için sağol canımm. :34:
doğumdan sonra sık sık emzirmeme rağmen arası az iki emzirme arasında lansinoh sürüyordum,
hakikaten çok rahatlatıyordu, alırken küçücük tüpe 30 tl verdim, içime oturdu ama.. sonradan o parayı fazla fazla çıkardı..
yarıdan fazlası da duruyordu, işte dediğim gibi kuzene verdim.. o da çok memnun kaldım..
aklımda olsun, eczaneye sorarım, numune varsa işimi görür.. :31:

Benim doktorum bana yoğurtla başlayacaksın ek gıdaya dedi bu ayın 29.gidince liste vericek bakalım bende merak ediyorum acele etmeye gerek yok sütün yetiyorsa 5.aylarını doldursunlar yavaş yavaş alışacaklar nasılsa huzursuzluğu dişindendir cnm çünkü benimkide öyle çok huzursuz

ben de yoğurt vermek istiyorum, ama bir iki hafta daha geçsin bakalım..
sen de liste alırsan bizle paylaşırsın. paylaşırsın di mi?:9:

eşimin damak tadı gayet gelişmiştir. yeni bi şey yesin, içinde ne var, tek tek sayar..
yumurtaya evvelden beri pek sıcak değilmiş, öğrenciyken de her gün yumurta yumurta.. nefret etmiş..:120:
menemenin içinde ve sucukluysa yiyor.. :1:
haricen kokusunu alırsa yemeğin içinde, kekte, börekte.. ı ııhh :100:
o yüzden keklerde bile organik köy yumurtası kullanıyoz:1:
artık ne kadar 'organik' ve ' köy yumurtası'ysa:9:
ya da kokuyu bastıracak baharatlar aromalı meyveler katıyorum..

ondan sebep ben de kahvaltıda yemiyorum, ki ne kadar çok severim yumurtayı..
neredeyse günaşırı yerdim bekarken.. bazen öğleleri o yokken yiyorum ama:56:

aa inanmıyorum benim eşime sorayım ne yedin zaten hiç bir şey yemediği için bulur :9:

oww öğrenci evinde pat yum derler bilirmisin bayılırız :1: eşime 5 yumurta haşla yağla tuz baharatt ohh mis yer :9:

organik kalmışmıııı :53: seni kandırıkçı senii :21:

bi pastırmalı yumurta yap da yesin bakalım :9: bazenmi ayşecik yer inşallah :16:

bakın siz şu işe
gazete manşetlerine çıkıyordum az daha ...yan dairemdeki birlikte yaşayan adam ve kadın korıdorda kavga ediyorlar ama ne kavga ..
benımde canım sıkıldı kapının gözesinden canlı yayın kalıtesiyle adamla kadını izliyorum ( kendimi eşrefle kınıyorum :9:)
haytt böle işe bi nda öksürdüm ... adam demez mi kapı arkasından dinleme sende gel sana da 3-5 tane geçireyim dedi ..
bende kapıyı açıp hahayyy sen ancak karşındaki kedi yavrusuna geçirirsin ayıı dedim şakkk kapattımmm ..
:27::27: ohhhhhh canıma değsinnn . karşı apartmanda karısıyla cocukları yaşıyor o elin karısıyla birlikte yaşıyor .. ohh ohhh bütün yağlarım eridi hayvanın çocugu
ayyy zeynep çok şekersin nurhayat hee çok güldüm vala:9: şöle bize yakınlarda biyerde otursanda arada oturmaya gelsen kafa dagıtırdık :1: ohhh kayınpederinin cebine sennde ağzına saglık iyi yapmşsın canm.bunlar böle şekerim bide yumurta agza gelince söylüolar (korkularına):1: forumu hep takip ediyordum hala aynı ömür bebek alah yardımcın olsun insanın yavrusu herşeyi azcık agrıları olsa nasıl kahroluyoruz inşalah ömürcükte bi düzene girer artık üzmez seni:emir_bebek:
:48:seni yirim bebek Allah razı olsun bebekk .. benim oğlanın düzene girmesi çok zor o kadar sinirli bi çocuk kii anlatamam bişeyi başaramadığında kendi kendini parçalıycakk

bebefixten hoppalamızı s,pariş ettik kraft x factor 129tl kapıda ödeme istedgm için 6.90 ptt kargo ücretyle 135.90 bakalım nezaman elimize ulaşıcak...oğluşum sever umarımda paralar çöpe gitmez :emir_bebek::21: Eki Görüntüle 575789
:emir_bebek:gardaş hoppala nedir?? bana az anlatsana yaaa
en son geçen hafta perşembe kaka yapmıştı oglum :44:
tam bir haftadır kaka yapmıyo, denemediğimşey kalmadı.

doktora götürdüm ilaç istedim vermedi, yani ilaç yanlısı olmaması ii de, şimdi ihtiyac varkene de nie vermiyon be adammm
bebişkommm ömür de aynı cinlerim tepeme çıkıyor inan varya kendimi yumruklayasım gelio etmiyor çocuk kakasını etmio etmiooooo

Ahh kıyamam ben kuzuma.. kakası bir düzene giremedi yavrucuğun.. Helal olsun valla ben diyemezdim.. :26:aman ısırılmak söz konusuysa hiç açma bencede...:9:

Tubaal ve destiny..; hero babynın sitesine girin.. üyelik kısmına tıklayın.. ad soyadı adres bilgileri falan istiyor.. en sonra numune gönderilmesini istiyorum seçeneği var onu seçin bu kadar.. .işlem onaylanınca mail gelecektir size..:34:
:39::39::39:ahh kocişşş ahhh .. geçen diyorum ki keşke ömür sanal bebekler vardı ya beslersiin kaka yapar temızlersın oynatırsın falan benim cocuklugumda vardı eminim senın zamanında da vardır .. onun gibi olsa keşke hiç ağlamasa ya ne güzel olur demi

ll Bebeğinizin Ek Gıda Almaya Hazır Olduğunu Gösteren İşaretleri

Sık sık anne sütü ister ve daha çok süt için ağlar. Bazı bebekler geceleri sık uyanırlar.
Başını tamamen rahatça dik tutarak oturabilmesi.
Parmakları ile tuttuğu nesneyi ağzına götürebilmesi.
Yiyeceği gözleri ile takip edebilmesi ve yiyecek verilince ağzını açması.
Ağıza verilen yiyecekleri dil ile dışarı atma refleksinin kaybolmaya başlaması.
Dudaklarına kaşık değdiğinde ağzını açmasıyla beraber dilini dışarı doğru çıkarmaması.
Isırma, çiğneme-yutma koordine hareketlerinin başlaması.
Başlangıçtaki emme şeklinin daha olgunlaşması ve emmenin adeta bir sıvı içiyormuşçasına güçlenmesi.
Diş çıkarmaya başlaması.

6. aydan sonra bebeğin büyüme hızı yavas yavas azalır ancak
aktivitesi artığı için enerji gereksinimi artar
• 4-6 ay arası dönem çocuğun çiğnemeyi öğrendiği dönemdir.
ek gıdalar geç baslanarak bu yetenek kazandırılmazsa,
ileride önemli beslenme sorunları ortaya çıkabilir
• Demir eksikliği anemisi en çok 6. aydan sonra ek gıdalara
zamanında geçilmediği için görülüyor
:46: muck muck:38:teşekkür ederim bilgilerin için bebek...yeni bir mama denedim söylemeden geçemem sana bebelacın irmikli gece muhallebisini ben biberon formulune göre verdimmmmmmm onn numara tadı var 3.90 fıyatı al kesinlikle bebetomm

zeynep eşin yokmuydu o çaksaydı bir iki :9: kız karışma boşver öyle şeylere evde tek kalıyorsun Allah korusun eşin evde ykken gelir ney

baksana terbiyesizmiş adam başkasıyla yaşıyor Allah korusun :53::50:

zeynep eşin yokmuydu o çaksaydı bir iki :9: kız karışma boşver öyle şeylere evde tek kalıyorsun Allah korusun eşin evde ykken gelir ney

baksana terbiyesizmiş adam başkasıyla yaşıyor Allah korusun :53::50:
valla bu gecede kocam yokkk yine yok yıne yok :)))
ne bileyım kendıme eglence mi arıyorum ne cok canım sıkılıyor beee .. pcden de sıkıldım mı ne ... nette de bısey yok ee burası da in cin top oynuyor :52:

Back
X