Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ben bir tek nuk silikon emzik almıştım onuda hemen aldı kızım bazen acaba vermese miydim diyorum şimdiden nasıl bıraktırırım diye düşünüyorum saçma ama
yok canım, saçma değil..
emzik büyük kolaylık. hem anneye hem bebeğe..
ama ben de artısını eksisini yazıyorum. karar veremiyorum. :100:
sebeplerinden biri de bu, nasıl bıraktırırım?:44:

eşim gaz sancısı tutup de kızım kendini avutmak için kendini memeye vurduğunda..
sürekli emdiğinde ve kustuğunda gelip söyleniyor, niye emzir vermiyoruz diye..
ben de acaba versek mi diyorum.. sonra uçup gidiyor bu fikir.. açıkçası büyük önyargım var.
ama insan mecbur kalınca her şey yapılır..

benimde iki hafta önce sagdigimda iki göğüsten toplam 20cc çıkmıştı moralim çok bozulmuştu. Çünkü onun 3hafta öncesinde kuveze süt sagip gotururkende o kadar çıkıyordu. Hiç artmaması beni çok uzmustu. Dün yine aklima düştü bi daha sagdim çok şükür ikisinden toplam 60cc çıktı. Nerdeyse pes etmek uzereydimki sizde yazdiklarimdan hatırlarsınız. Durum böyle olunca benim sıpa içemiyor diye düşündüm. Dr a hernekadar biberonum doğal akisli desemde illa kaşıkla ver dedi. Ve mamayı azaltmamizi soyledi, cunku oglum iki haftada 1kilo almis. biraz sabırla mamadan süte dönenleri söyledi hemsirede. Şimdi yeni bi sürece giriyoruz. Aglasada memeyi dayayıp, arkasından çok ağlarsa az bi mama vercez kaşıkla. Inşallah başarılı oluruz .
Bu arada benim oglumda günde bi kez, hatta bazen iki günde bir kaka yapıyor. Ve onuda ıkınarak yapıyor. Karnına saat yönünde masaj yapıp dizlerini karnına doğru itiyorum, biraz ii gelIyo. Ve ne hikmetse altı açık bacaklar havadayken yapmaya başlıyor :)

Ben dr a doğal akışlı biberon falan dedim, illa kaşık dedi. Bakalım kaşıkla nasıl olcak. Daha denemedim.

canım internetten satın alacağım ,geniş agızlı dar ağızlı falan gıbı çeşitleri var sanırım.bi de bunların aylara gore çeşitleri de varmı.yanı yenıdoğanlar ıcın falan olanı var mı.yoksa standartmı,sen hangısını aldın? hangisini alayım

eşimizde alabiliyo bu yardımı benim eşim alacak bu ay bu dogum yardımını

Hakkaten biz de eşimle kamuda çalışıyoruz şimdi bu yardımı hangimiz alacak bir de süt parası denen olay var, o yardım izin bitiminde mi olacak yoksa başvurunca onuda veriyorlar mı? Ben daha yeni memurum araştırıyorum ama anlayamadım açıkcası

Aynen benimki de altını açınca bacaklarını upuzun uzatıyor,konsantre oluyor,ağlaması filan bir anda kesiliyor,sabit bir noktaya gözlerini dikip ufak ufak ıkınıyor.İlk başta yeşil kaka en son sarı kaka geliyor.Bak şimdi endişelendim.Bir doktora sorayım bari yeşil kaka korkulacak bir şey mi diye

ben veriyorm vallahi, başlarda versem mi vermesem mi diyodum ama şimdi bakıyorm da sürekli verir olmuşum.
ama bazen cidden cok yardımcı oluyor, altını değişirken mesela feryat figan ağlıyo, emzik verip değişince daha az ağlıyor.
yada bu akşam bize yemek yedirtmiyordu, verdm emziği biraz oyalandı, yemeği yiyene kadar idare etti.

başlarda versem mi vermesem mi derken şimdi bazen aglarken almıyo emziği, niye almıyo alsa ya diyorum, ağlarken susturması ii oluyo cunki..

şimdi kucukler aslında, vermesem unutur yani, ilk 3 ay verip sonra bıraktırsam cok da zor olmaz aklı yetmiyoken diye dusunuyorm..
su zor gunleri bi atlatalım da diyorm..

bu arada ben de nuk kaucuk emzik veriyorm, hemen tuttu.

Son düzenleme:
Oğluşumla biz geldik :) bildiğiniz gibi aceleci oğlum 15 mayısta 30 haftalıkken teşrif etti. 5 temmuzda evimize geldik. şuan düzeltilmiş 3.5 haftalık. eve geldiğimizde 1 kilo 860 grdık şimdi 3kilo 700 grmız. bundan sonra takipteyiz sizi :)

bende dr browns kullanıyorum memnunum, 2 tane chicconun değişik biberonunuda almıştım ama en rahat bunu aldı kızım.

dün komşum tahinli kurabiye getirmişti yedikten sonra inanılmaz süt yaptı:13:

herkese tavsiye ederim...

dün komşum tahinli kurabiye getirmişti yedikten sonra inanılmaz süt yaptı:13:

herkese tavsiye ederim...

Kaşık denemesi=başarısız, bizimki ne olduğunu şaşırdı. Ağzına mama gelince biraz yutlundu ama sonra feryat figan ağlamaya başladı, bizde yine biberonla verdik. Hatta kaşık o zaman bana biraz mantıksız geldi, çünkü benim biberon dan daha fazla akışkan mama gidiyor bebeğin ağzına, biberonda en azından çenesini çalıştırıyor. Ben de aventin yavaş akışlı 1numarası var. galiba biberona devam edeceğim.

yeşil kaka, anneme göre çocuğun ya da annenin üşüttüğünün işareti..
havalar birkaç gündür yserinledi iyice. askılı badi dönemi bitti.
uzun kollu giydiriyorum artık, altına da eşofman altı.. çoraplar hep ayağında zaten..
uyuyorsa da mutlaka üzerini örtüyorum ince bi battaniyeyle.
bi de farkettim, iki gündür yıkarken üşüyor kızım. ellerini öyle sıkıyor ki.. mosmor oluyor.. titreyecek nerdeyse..
ki banyo faslını olabildiğince kısa tutuyorum, suya sokup çıkarmam bir oluyor..
annem artık suyunu biraz daha sıcak yap dedi..
bi de eğer yeşil ve kıvamı sümüksü gibiyse mikrop kapmış olabilir diye biliyorum..

emzik bu dönemde büyük kurtarıcı..
diyorum ya, mecbur kalırsam ben de vericem.. dediğin gibi birkaç ay verip bıraktırsak süpper olur..
zaten bu ilk aylarda emme refleksi çok yoğun.. sonra zaten gerek olmayacak..

hoşgeldiniz
maşallah oğluşuna..
[/B]

midemi üşütmüşüm ben de, cocuga gecer sen üşütsen gaz sancısı yapar dedikleri için bugun emzirmedm oglumu..

buzluga sagıp koydugum sütlerden birini çıkardım, erittim. kaşıkla vereym dedim.

senin de dediğin gbi kasıkla vernce almadı, agzından geri aktı hep süt.
ben de agzına sütü koyduktan sonra mememi verdm agzına, yuttu hemen. kasıkla verdm sütü, mememi veriyomuş gbi yaptım kandıra kandıra mememle bitirdim sütü vallahi..

Bugun 40 imiz doluyor ama bebegim 36 saattir kaka yapmadi. İkiniyor surekli gaz cikiyor. Kakasini yapmadigi icin cok az emiyor. Ve surekli agliyor. Zeytinyag icirdim iki bucuk saat once ama hala ise yaramadi ne yapacagimi bilmiyorum tecrubeli anneler bu normal mi??

Ya emzik konuşmuşsunuz bende uğraşıyorum emzik tutsun diye ama yok almıyor deli olcam...
Oğlum ne güzel hemen ilk günden tutmuştu çok rahat etöiştim...
Dışarı ,alışverişe fln gittiğin zaman veriyosun bebeğe gıkı çıkmıyo...
Ama bizim kız gözünü açmasıyla mızlanmaya başlıyo emzik tutsaydı iyi olcaktı hele bayramda şöyle güzel bi gezsesim var ama bizim ki cıyak cıyak gezmede burnumdan gelirse diye ödüm patlıyo...

nükleer merhaba kaç aylık oldunuz siz nasıl bebişin ?sen büyüttün tabi:)
ecrin08 kuzum görüşemiyoruz nasılsın?
bebiş nasıl?
büyüdümü kuzucun?

ah yavruum
72 saate kadar normal diyorlar kabızlık için..
kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp makatına uyarı yapabilirsin..
işe yarıyormuş..

bunu sormak için açtım laptopu.. karşıma çıktı valla..
bugün 34. gün bugün. kanama bitti, kanlı akıntı da.. ama iki üç gündür sarı su geliyor.
böyle birden geliyor, hissediyorum. sulu sarı bi akıntı.

dışarı çıkmaktan bu yüzden çekiniyorum.
daha çok küçük, emme refleksi çok kuvvetli. uyanık olduğu sürenin büyük kısmında memede..
karnı doysa bile ağzında tutuyor. bazen uyuyakalıyor memede. ağzından çıkıyor göğüs ucu.
ama göğsüm çenesinin dibinde.. öyle birkaç dakika duruyor. eğer tam dalmamışsa ve ben göğsümü çekersem hemen uyanıyor.
sanırım kokumu alıyor
dışarı çıkınca emmek istediğinde uygun bi yer bulmak zor.. hani eve misafirliğe gidince tamam da, başka yerlerde naparız bilmem.
eşim de bayramda kartepeye ya da sapancaya falan gidelim arkadaşlarla, gezeriz mangal yaparız diyo.. ama bu durumda saatlerce
nasıl oyalınır emziksiz bilmem:44: sanırım emziğe doğru gidiyom

Seni okuyunca kendimi gordum biran bende birgun hic farkinda degilim corabimin tekini giymisim tekini giymemisim bazan bende tek gogsum disarda unutuyorum. Dislerimi fircalamadan mumkun degil uyuyamayan ben iki gunde bir fircalarsam sevinmiyorum. birde benim 4 yasinda kizim var ikisine birden kosmak cok zor Allah yardimcimiz olsun, evlatlarimza saglik versin, elbet gececek bu gunler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…