- 8 Ağustos 2011
- 11.607
- 8.168
- 448
yok canım, saçma değil..ben bir tek nuk silikon emzik almıştım onuda hemen aldı kızım bazen acaba vermese miydim diyorum şimdiden nasıl bıraktırırım diye düşünüyorum saçma ama
Ne kadar mama veren varmış meğer ben de sadece ben mama veriyorum sanıp üzülüyordum günlerdir.Oğlum 7 haftayı geçti.3 tane mama denedik.Aptamille başladık...Kötü değildi aslında ama daha besleyici dedikleri için Golden Goat diye bir mamaya geçtik.Keçi sütündenmiş.Ama bizimki onu sindiremedi çok kustu.Hem de çok pahalıydı kutusu 34 lira.Şimdi sma gold kullanıyoruz.Kakası sma golda geçtik geçeli yeşil renkte.Aranızda böyle olan var mı?Günde bir kez kaka yapıyor,onu da saatlerce ıkındıktan sonra ancak yapabiliyor.
Bu arada ben saat başı sütümü sağmaya başladım.İlk başlarda 10 cc ancak çıkıyordu şimdilerde 30 filan çıkıyor.Biriktiriyorum.90 cc olunca o öğünde mama vermiyorum.Ülkerin petibör bisküvisi süt artırıyor dediler.Deniyorum gerçek olup olmadığını yazarım.Ama dereotu kesinlikle gerçekten sütü çoğaltıyor.Ve tabi bol bol su içmek lazım.
Mama vermek çok oluyor.Her seferinde biberonları kaynat,gece kalk uyku arasında mama hazırla,kaynamış soğumuş su bulundurmak lazım her zaman,bir de onu anne sütü sıcaklığında ısıtmak gerekiyor hazırlarken.En güzeli hem besleyiciliği hem kolaylığı hem bedava oluşundan dolayı anne sütü.Umarım hepimizin sütü çoğalır.
Bol sütlü günler...
Bende hem avent hem nuk almistim, aventi begenmedi bebis nuk u emiyor
Zeynepcm ben sagdigim sutu biberonla veriyorum pek sorun yasamadim anne gogsune yakin uclu biberon alirsan mesela dr brownsunkileri bence senin oglanda tutar. Yalanci memeyi tutup tutmamak biraz bebege kaliyor galiba, karni ac oldugu bir zaman tutturmaya calisabilirsin belki, benim oglansunnet olurken hastanede agzina vermislerdi emzigi o gun bugundur verdigimde aliyor ama emzik agzindan her dususundede kuduruyor o yuzden pek sevmedim emzik isini cok vermemeye calisiyorum ben
Selam kizlar bizim oglan geceyi ananediyle gecirdi sagolsun annemende uyumusum misil misil. Arada gittim baktim anane torun yanyana uyuyorlardi:)
Biberon kullanan arkadaslar bir onerim olacak; dr browns marka cam biberon var gaz yapmayan icinde degisik bir borusu falan var gaz yapimini engelleyen. Anne gogsunede yakin, ucunda miniminnacik delikleri var ve cekmeden sut gelmiyor. Ben onu kullaniyorum cok memnunum, oglum hem gogsumu emiyor hem biberondan tavsiye ederim
eşimizde alabiliyo bu yardımı benim eşim alacak bu ay bu dogum yardımını
canım internetten satın alacağım ,geniş agızlı dar ağızlı falan gıbı çeşitleri var sanırım.bi de bunların aylara gore çeşitleri de varmı.yanı yenıdoğanlar ıcın falan olanı var mı.yoksa standartmı,sen hangısını aldın? hangisini alayım
benimde iki hafta önce sagdigimda iki göğüsten toplam 20cc çıkmıştı moralim çok bozulmuştu. Çünkü onun 3hafta öncesinde kuveze süt sagip gotururkende o kadar çıkıyordu. Hiç artmaması beni çok uzmustu. Dün yine aklima düştü bi daha sagdim çok şükür ikisinden toplam 60cc çıktı. Nerdeyse pes etmek uzereydimki sizde yazdiklarimdan hatırlarsınız. Durum böyle olunca benim sıpa içemiyor diye düşündüm. Dr a hernekadar biberonum doğal akisli desemde illa kaşıkla ver dedi. Ve mamayı azaltmamizi soyledi, cunku oglum iki haftada 1kilo almis. biraz sabırla mamadan süte dönenleri söyledi hemsirede. Şimdi yeni bi sürece giriyoruz. Aglasada memeyi dayayıp, arkasından çok ağlarsa az bi mama vercez kaşıkla. Inşallah başarılı oluruz .
Bu arada benim oglumda günde bi kez, hatta bazen iki günde bir kaka yapıyor. Ve onuda ıkınarak yapıyor. Karnına saat yönünde masaj yapıp dizlerini karnına doğru itiyorum, biraz ii gelIyo. Ve ne hikmetse altı açık bacaklar havadayken yapmaya başlıyor :)
yok canım, saçma değil..
emzik büyük kolaylık. hem anneye hem bebeğe..
ama ben de artısını eksisini yazıyorum. karar veremiyorum. :100:
sebeplerinden biri de bu, nasıl bıraktırırım?:44:
eşim gaz sancısı tutup de kızım kendini avutmak için kendini memeye vurduğunda..
sürekli emdiğinde ve kustuğunda gelip söyleniyor, niye emzir vermiyoruz diye..
ben de acaba versek mi diyorum.. sonra uçup gidiyor bu fikir.. açıkçası büyük önyargım var.
ama insan mecbur kalınca her şey yapılır..
Selam kizlar bizim oglan geceyi ananediyle gecirdi sagolsun annemende uyumusum misil misil. Arada gittim baktim anane torun yanyana uyuyorlardi:)
Biberon kullanan arkadaslar bir onerim olacak; dr browns marka cam biberon var gaz yapmayan icinde degisik bir borusu falan var gaz yapimini engelleyen. Anne gogsunede yakin, ucunda miniminnacik delikleri var ve cekmeden sut gelmiyor. Ben onu kullaniyorum cok memnunum, oglum hem gogsumu emiyor hem biberondan tavsiye ederim
Aynen benimki de altını açınca bacaklarını upuzun uzatıyor,konsantre oluyor,ağlaması filan bir anda kesiliyor,sabit bir noktaya gözlerini dikip ufak ufak ıkınıyor.İlk başta yeşil kaka en son sarı kaka geliyor.Bak şimdi endişelendim.Bir doktora sorayım bari yeşil kaka korkulacak bir şey mi diye
emzik bu dönemde büyük kurtarıcı..ben veriyorm vallahi, başlarda versem mi vermesem mi diyodum ama şimdi bakıyorm da sürekli verir olmuşum.
ama bazen cidden cok yardımcı oluyor, altını değişirken mesela feryat figan ağlıyo, emzik verip değişince daha az ağlıyor.
yada bu akşam bize yemek yedirtmiyordu, verdm emziği biraz oyalandı, yemeği yiyene kadar idare etti.
başlarda versem mi vermesem mi derken şimdi bazen aglarken almıyo emziği, niye almıyo alsa ya diyorum, ağlarken susturması ii oluyo cunki..
şimdi kucukler aslında, vermesem unutur yani, ilk 3 ay verip sonra bıraktırsam cok da zor olmaz aklı yetmiyoken diye dusunuyorm..
su zor gunleri bi atlatalım da diyorm..
bu arada ben de nuk kaucuk emzik veriyorm, hemen tuttu.
Oğluşumla biz geldik :) bildiğiniz gibi aceleci oğlum 15 mayısta 30 haftalıkken teşrif etti. 5 temmuzda evimize geldik. şuan düzeltilmiş 3.5 haftalık. eve geldiğimizde 1 kilo 860 grdık şimdi 3kilo 700 grmız. bundan sonra takipteyiz sizi :)
Kaşık denemesi=başarısız, bizimki ne olduğunu şaşırdı. Ağzına mama gelince biraz yutlundu ama sonra feryat figan ağlamaya başladı, bizde yine biberonla verdik. Hatta kaşık o zaman bana biraz mantıksız geldi, çünkü benim biberon dan daha fazla akışkan mama gidiyor bebeğin ağzına, biberonda en azından çenesini çalıştırıyor. Ben de aventin yavaş akışlı 1numarası var. galiba biberona devam edeceğim.
hepimiz yaşıyoruz bunları, emin ol.. :100:
bana kalırsa sürekli emme isteği refleks. yani karnı doyduğu halde hale emmek istiyorsa emzik kullan derim..
senin için süpper bi kurtarıcı olur, bi dene lütfen..
ah ah denemedim mi sanıyorsun canım,kaç çeşit emzik denedim, kauçuk silikon ilk günden beri. ağzına koyar koymaz basıyor yaygarayı biberonu bile ağzını ekşiterek alıyor, içinden bir şey geldiğini anlayınca emiyor. bugün deneyeceğim bakalım, bağırsa da yıksa da ortalığı 2 saatten önce vermeyeceğim.
bir de kızlar 49 günlük olduk bugün, benim hala sarı su gibi bir akıntım var. çiş falan mı kaçırıyorum acaba diye şüpheye düştümhani sondadan dolayı. ama değil sanırım. var mı benim gibi olan?
doğum yardımını duymamıştım, ben de başvurayım o zaman...
Bugun 40 imiz doluyor ama bebegim 36 saattir kaka yapmadi. İkiniyor surekli gaz cikiyor. Kakasini yapmadigi icin cok az emiyor. Ve surekli agliyor. Zeytinyag icirdim iki bucuk saat once ama hala ise yaramadi ne yapacagimi bilmiyorum tecrubeli anneler bu normal mi??
bunu sormak için açtım laptopu.. karşıma çıktı valla..ah ah denemedim mi sanıyorsun canım,kaç çeşit emzik denedim, kauçuk silikon ilk günden beri. ağzına koyar koymaz basıyor yaygarayı biberonu bile ağzını ekşiterek alıyor, içinden bir şey geldiğini anlayınca emiyor. bugün deneyeceğim bakalım, bağırsa da yıksa da ortalığı 2 saatten önce vermeyeceğim.
bir de kızlar 49 günlük olduk bugün, benim hala sarı su gibi bir akıntım var. çiş falan mı kaçırıyorum acaba diye şüpheye düştümhani sondadan dolayı. ama değil sanırım. var mı benim gibi olan?
dışarı çıkmaktan bu yüzden çekiniyorum.Ya emzik konuşmuşsunuz bende uğraşıyorum emzik tutsun diye ama yok almıyor deli olcam...
Oğlum ne güzel hemen ilk günden tutmuştu çok rahat etöiştim...
Dışarı ,alışverişe fln gittiğin zaman veriyosun bebeğe gıkı çıkmıyo...
Ama bizim kız gözünü açmasıyla mızlanmaya başlıyo emzik tutsaydı iyi olcaktı hele bayramda şöyle güzel bi gezsesim var ama bizim ki cıyak cıyak gezmede burnumdan gelirse diye ödüm patlıyo...
aynen iyice kucağa alıştı. zaten gün içinde 15 dk falan keyifli oluyor. onda da kucakta. 1,5 aylık olduk bugün. tuvalete bile gitmeme izin vermiyor. değil kadınlık, insanlıktan çıktım. dişimi fırçalamaya, duş almaya bile vaktim yok. uykusuzluktan perişanım.kırkı çıkınca gezmelere gidilecekti, her şey düzelecekti,nerdeee?evi pislik götürüyor. görmeye geleceğiz diyenlere gelin bile diyemiyorum. sürekli gazı var,ağlıyor.bir tek göğsümde teselli buluyor. emzirmekten göğüs uçlarım tekrar yara oldu, emzirmek kabusa dönüştü yine. bugün sağayım da vereyim dedim. 60 falan sağdım bir göğsümden. o da 10 kere bölük pörçük, uyurken durdur pışpışla tekrar başla yarısı üstüme damladı.hepsini de sağamadım. sonra göğüs ucum mosmor oldu. lanet olsun, medelanın elektrikli pompasını almıştım, bir sürü para sayıp. 2 kere kullandım ikisinde de morarttı göğsümü. şimdi acı içinde emziriyorum. üstüm çıplak, göğsüm dışarda geziyorum.göğüs ucuma dokunan hiçbir şeye tahammülüm yok. aldığım kilolar yüzünden hiçbir şey üstüme olmuyor.kendimden tiksiniyorum. alışverişe çıkamıyorum. benden başka kimsede durmuyor evde bıraksam. yanımda götürsem sürekli emmek istiyor.ne zaman düzene girecek her şey. yeniden loğusa depresyonuna giriyorum sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?