iyi geceler
2 gündür gündüzleri uyumuyor sürekli emmek istiyorgazı sıkıştırınca sanki bir yerini sıkmışsın gibi basıyor çığlığı emzik kullanıyım diyorum burda yazılanları okuyunca az kaldı vermeyim diyorum ikilemde kaldım. Bayramı kara kara düşünmeye başladım sürekli memede nasıl misafir ağırlıycam bilmiyorum
nükleer merhaba kaç aylık oldunuz siz nasıl bebişin ?sen büyüttün tabi:)
ecrin08 kuzum görüşemiyoruz nasılsın?
bebiş nasıl?
büyüdümü kuzucun?
Kizlar merhaba.. Ben kizima dogdugu ilk gun hastanede verdim emzigi okadar ac dogmustuki emmek istiyordu surekli sutum yok ciglik cigliga agliyordu. Hemsirede yaninda emzik varsa ver dedi bende verdim cokta rahat ettim emziriyorum doyduktan sonra veriyorum emzigi kendi kendine uykuya daliyor
üfürüm duyduğumuz bi şey. yeni doğanlarda da sık görülüyormuş.kizimda çok az üfülüm çıktı bunu bilen varmı
havalar bu kadar sıcakken pişik kaçınılmaz oluyokızlar bebeğim 2 gündür çok kötü pişik olmuş, sizde olan var mı. ne kullanıyorsunuz.
yine iyisin, bizimki 2 haftalıkken başladı. sen 10 gün kardasın..Günaydınn..6 dan snra uyanıgız bız hergunn..25.gune kadar olmayan gaz sıkıntısı bızdede basladı son bır haftadır malesefkı..henu z ılac kullanmaya baslamadım kafama yatan bırını alacam sanırımm bugun yarınn..onun aglamasına dayanamıyorumm..annelık ne menem bıseymıs yahuuu:)kozmatık..canım evet valla bı doguma gıddecem dedımm kaldımm..su kırkı cıkaralım evde yalnız kalalımda anlatacamm uzun uzun..benım dogum uzun surdu bırazz..gorsuruxzzz kendınıze ıyı bakınn bebsleredee..
valla hızlı nefes alıp veriyor hemde çok inşallah büyümez inşallah geçer dünden beri ağlamak tan öldüm kv lerde zaten sorunum var
canım dur bakalım.. takip gerekiyor..
bi arkadaşın bebeği prematüre doğdu. kuvuözde kaldı, o sıra farkedilmiş üfürüm.
kalp ecosu çekilmiş. takip edicez demişler. bir dahaki kontrolde kapandığı görülmüş..
hem sen böyle kendini paralarsan, bebeğin kötü etkilenir.. yapmaa
1.5 2saatte
bugün doktora gittik 20 günlük 4030 gram normalmi acaba ??
kizimda çok az üfülüm çıktı bunu bilen varmı
canım geçmiş olsun.aslında normal bı durum ama inşallah sorun cıkaran cınsten değildir.bir kaç doktora daha göster ıstersen.cunku bazen üfürüm konusunda yanlış teşhis de konulabılıyor.benım teyzemın kızı yaşamıştı.1.5 2saatte
bugün doktora gittik 20 günlük 4030 gram normalmi acaba ??
kizimda çok az üfülüm çıktı bunu bilen varmı
senın kı rahat bırakmıs canım.bırakmayanlar da var.cnm emzikle ilgili söylenen olumsuz hiç birşey onun getirdiği rahatlık kadar gerçekçi değil ben oğlumda 1.5 yaşına kadar kullandım ve çok rahatta bıraktırdım...
bu akşam eşimle avm ye ayram için bişiler bakmaya gittik ...
oğlum 4 yaşında...
1 aylık bebek yanımızda arabasına koyuyorum durmuyo...
kucağıma aldım 3 kere üzerime kustu bi kaç kusmuğunu şükür mendile yakaladım...
ve gittiğime gideceğime pişman oldum çünkü zerre durmadı...
bütün ramazanı evde geçirdim bayramda gezmek istiyordum ama böyle gezmkte tat vermiyo...
depresyonlara girip girip çıkasım gelio ne olcak halim bilemiyorum
seninle aynı durumdayz ya gece zaten insan uyuyamıyo sabah diyorum bari azcık uyuyayım ama oğlum uyanıyo anne karnım acıktı,suydu ,kakaydı derken uyku yalan olduğu gibi ne kendime ne eve yetişemiyorum kız uyanıkken bi iş yaptırmıyo uyuyuncada oğlum a vakit ayırmaya ve azcık dinlenmeye çalışıyorum
kızlar bu sabah 1. Ay aşısını oldu kızım.
Geldiğimizden beri çok huzursuz.
Uykusu yok. 5-10 dakika.
Sürekli ağlıyor. Emmek istiyor.. :44:
Böyle bi şey yaşayan var mı?:26:
Canim gecmis olsun. Benim kizimda agladigi zaman agiz cevresi morariyor doktora gittik kontrol etti bisey yok dedi ama devam ederse eco cekeriz dedi ama korkulcak bisey degilmis cena arkadasin dedigi gibi 1 yasina kadar kapanabiliyormus. Sikma canini aglama kizinda uzulur sonra annesi. Morarma varmi bebisinde?
canım geçmiş olsun.aslında normal bı durum ama inşallah sorun cıkaran cınsten değildir.bir kaç doktora daha göster ıstersen.cunku bazen üfürüm konusunda yanlış teşhis de konulabılıyor.benım teyzemın kızı yaşamıştı.
yok canım bebiş sadece kızarıyor morarma yok sen eco çektircenmi bende diğer ay çektircem.
sağol canım geçici birşey dedi ama acayip inceledi röntgen çektirdik. ayda bir kontrole gel dedi işte gitcem.
yanlış teşhis koyuyor derken :18:
geçmiş olsun.bizde de olmuştu canım.hemşire ağrı yapabilir demişti.minoset şurup ya da mor calpol şuruptan ver demişti.bir de ağrısı falan olmasa bıle aşı olurken korkuyolar ya o psikoloji akşama kadar da surebılıyor.bu aşı en hafifi ben şımdı korkuyla 5 eylulu beklıyorum.çunku ateş yapar dediler verem aşısı olacak
ben ne kadar ugrastıysam da almadı valla ne bıberon ne emzık .. emzık koleksıyonum var ınanın cocuk almıyor tüküryor agzına koyunca anlamıyorsun herhalde ıstemıyorum be kadın ne ınatcısın dermiş gıbı cırlıyoryeşil kaka, anneme göre çocuğun ya da annenin üşüttüğünün işareti..
havalar birkaç gündür yserinledi iyice. askılı badi dönemi bitti.
uzun kollu giydiriyorum artık, altına da eşofman altı.. çoraplar hep ayağında zaten..
uyuyorsa da mutlaka üzerini örtüyorum ince bi battaniyeyle.
bi de farkettim, iki gündür yıkarken üşüyor kızım. ellerini öyle sıkıyor ki.. mosmor oluyor.. titreyecek nerdeyse..
ki banyo faslını olabildiğince kısa tutuyorum, suya sokup çıkarmam bir oluyor..
annem artık suyunu biraz daha sıcak yap dedi..
bi de eğer yeşil ve kıvamı sümüksü gibiyse mikrop kapmış olabilir diye biliyorum..
emzik bu dönemde büyük kurtarıcı..
diyorum ya, mecbur kalırsam ben de vericem.. dediğin gibi birkaç ay verip bıraktırsak süpper olur..
zaten bu ilk aylarda emme refleksi çok yoğun.. sonra zaten gerek olmayacak..
hoşgeldiniz
maşallah oğluşuna..[/B]
benımkıde almıyor . ne buyuk rahatlık ama malesef zaten emzırmekten helak oldum belım sırtım kopacak yaYa emzik konuşmuşsunuz bende uğraşıyorum emzik tutsun diye ama yok almıyor deli olcam...
Oğlum ne güzel hemen ilk günden tutmuştu çok rahat etöiştim...
Dışarı ,alışverişe fln gittiğin zaman veriyosun bebeğe gıkı çıkmıyo...
Ama bizim kız gözünü açmasıyla mızlanmaya başlıyo emzik tutsaydı iyi olcaktı hele bayramda şöyle güzel bi gezsesim var ama bizim ki cıyak cıyak gezmede burnumdan gelirse diye ödüm patlıyo...
hahahah canım benım . alıssaydı keske ben bıraktırırdım ona ama malesef ..Emzik konusunda bende cok ugrastim alsin cocuk diye ama almadi bi turlu. Uzmanlar 4-5. Aya kadar emzigi tavsiye ediyorlar ama 4-5. Aydan sonra anadilinin gelisimini konusmayi gerilettigi icin biraktirmak gerekiyormus. Benimki almadi bende 4. Ayane kaldi surda deyip kendimi avutuyorum
hayırlı olsun canım benım . masallahselam kızlar son günle bende temmuz annesiyim 31 temmuzda kızızmı aldım kucağıma ..
şu an 18 günlük geceleri hiç uyutmyo sağolsun ..
emziğede alışmadı ağzına tıkıyorum o çıkarıyor sürekli emmek istiyo ne yapcağımı şaşırdım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?