Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Pazartesi.
kereviz corbasi: kereviz patates havuç kereviz yaprağı irmik haşlasuyla çatallar ez Zeytinyağı ekle

Salı
.ıspanak corbasi : ıspanak pirinç irmik havuç koy haşla suyla çatalla ez.Zeytinyağı ekle

Carsamba.
balkabaği corbasi : balkabaği patates havuç irmik haşla suyla çatalla ezZeytinyağı ekle

Perşembe
yogurt corbasi : 2 kasik yogurt Un yumurtanın sarısının kücük bı kısmı pirinç suyla karıştırarak pişir.Zeytinyağı .azcik nane ekle

Cuma
.Tarhana corbasi: 2 minik tahta kasığı tarhanayı soğuk suyla karıştır pişir. İcine organik tam buğday ekmeginin icini ekle.Zeytinyağı ekle

Ctesi
.brokoli corbasi : 2-3 kücük parça brokoli patates havuç maydonoz irmik suyla haşla çatalla ez.Zeytinyağı ekle.

Pazar
?.

Kızlar kızıma ne yediğini tam olarak bilmek ve ona göre az az malzeme alabilmek icin boyle bı liste yapmıştım fikir olur diye paylaşayım dedim tabi kıs mevsimi malum sebze az pazar gunü kaldi sizinde fikirlerinize açığım. Ben mevsimi olmadigi icin kabak kullanmıyorum karnibahar soğan sarımsak mercimek cok gaz yapıyor diye eklemiyorum ( kizim gazli cunku) henüz kiyma ve tavuk kiymasida doktorumuza göre 7. Aydan sonra verilmeliymis benim unuttuğum faydali bisi varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

bence menü gayet güzel.ben de genellikle böyle yapıyorum.ayrıca 1 tane brüksel lahanası da koyuyorum bazen.kızımda gaz yapmadığı için kullanabiliyorum.sen de deneyebilirsin.

Yatananne tebrik ediyorum cok planlisin,hayatta boyle bir liste hazirlayamam,diyelim hazirladim uyamam,en kötü ihtimalle de listeyi kaybederim o derece duzensizim yani.. çorbalara biraz süt de ilave edebilirsin,besin degeri artar. çorba disinda pirinc unuyla yaptigin muhallebiye meyve karistirarak yedirebilirsin

Kizlar siz bebeklerinize tereyagi yediriyor musunuz? Ben yemeklerine hic katmiyordum ama beyin gelisimi icin doymus yag asitlerine ihtiyaclari varmis.. Bir de pekmeze birkac damla portakal damlatmak demir emilimi acisindan daha iyiymis, demir ve c vitamini birlesince vucuda daha hizli karisiyor. Demir ve kalsiyum ise tam tersi etki yapiyor yani pekmeze yogurt veya süt katmayin

Günaydıııınnn! İlk ben kaktımmm. Benim guguk kuşu bıkmadan usanmadan hamileliğimden beri saat 6 da ayakta. Ne yaptıysam olmadı. O bizi erken kalkmaya alıştırdı:(( bide kalkıyor 2 saat sonra uyuyor. Bende kalakalıyorum öylee.

69 cm boyu 6900 gr kilosu. Altın oran yani istesen tutturamazsın:))
Seninki kaç kilo? ( bu arada kınadığım, eleştirdiğim kadınlara döndüm heee. Elimde kaşık geziyorum evde ne zaman boşluk bulsam ağzına yemek sokuşturuyorum. Sonrada millete kilo sorup sorup kıyaslıyorum:( yanlış anlaşılmasın amacım kızımın ne kadar vahim durumda olduğunu kestirebilmek. Durum değerlendirmesi yapıyorum. Birazcık su götürür durumu olsa rahatlayacağım.)

aynen bende öyleyim hatta kavga ediyorum kızımla bak şunun kızı ne bulsa yiyo sen nie yemiyosun die garibim sanki anlıycak :1: psikopata bağladım iyice ..benimki 9500 kilosu boyuda 71 cm ama son 2 aydır 200 250 gr flan alıyo ve bu kiloda olmasının sebebi benim zorla vermelerim ona kalsa akşama kadar aç kalsa ağlamaz bile o derece uzağız mama olayından :19:

günaydın herkese,

biri kulak kaşınmasımı dedi sormayın bana kuzumun eli sürekli sağ kulağında başlarda ağrıyor sandık ama ağrı yok sürekli kaşıyo bu son 1 haftadır iyice hırçınlaştı sinirlenip saçlarımı yoluyor hiç böyle huyları yoktu dün akşam zaptedemedim çocuğu 2 saatte haşat etti beni yemin ediyorum gitgide zorlaşıyor işimiz allah yardımcımız olsun bakalım nasıl idare edicez şu dişler bir çıksaydı diş buğdayını geçtim kına yakıcam bu gidişle :1::1::1:

dün çok keyifli bir akşam geçirdim uzun zamandır olmadığı kadar eşim bizi anneme bırakıp anasına gidecekti plan yapmış kendince bende iyi peki bende yufka vardı börek yapar yeriz diye düşünmüştüm cd de almıştım diyince e hadi o zaman oğlanı alalım çayda yaparız dedi oleeeyyyy dedim içinden kaynanaya 1 gol attım hehey evli barklı adamın ne işi var bir başına anasında gerçi öte yandan ben çocuklu halimle zırt pırt gidemem tek gitmesi daha iyi herneyse oğlumuzu aldık evimize gittik böreğimizi yaptım çayı demledim ohh mis yanınada ıvır kıvırlar hazırladım işte yedik içtik cem yılmazın son cd sini almıştım oturduk izledik valla adam boranı bile güldürdü biz kahkaha attıkça oda basıyor kahkahayı ne anlıyorsa biz gülüyoruz ya :1::1::1::46::46::46::16::16::16:

11 gibi oğlum uyudu baktım eşim sırnaşıyo neyse dedim naz yapmıyım :32: :12::12: :38: en son gece saat 1 olmuştu babasınıda oğlunuda uyuttuktan sonra bende görevimi tamamlamış bir komutan edasıyla yatağı boyladım :37: evet uyanmak zor oldu ama olsun hem oğluma hem eşime yetişebilmek beni mutlu ediyor allah huzurumuzu bozmasın inşallah

bu arada kaynana yanına taşınma krizi kendiliğinden çözülmüş heheyyyy eltim kaynım kv birbirlerine girmişler eltim borana sen bakarsan aliyi anneme götürürüm demiş eşi annende kalmasına izin vermem demiş kv de ben ikisinede bakamam demiş eltimde madem öyle bırak borana anneannesi gül gibi bakıyor sen niye düzeni bozuyorsun sen borana baksan bu kez ben annemde kalıcam bizimde düzenimiz bozulacak cananında demiş (seviyorum bu kızı be yanlış anlaşılmasın olanlarda benim verdiğim gazın bir etkisi yok :1: yada varsada canım sağolsun :51: ) dün akşam eşime dedim ee napıcaz annen bakacakmı 1 hafta borana dönüşümlü bakılsın diyordun ya pazar akşamı gidecekmiyiz annenlere dedim yok ya ne bakması aliye zor bakıyor borana alışkın değil çocuğu perişan etmeye gerek yok annen ne güzel bakıyo işte demezmi ohhh içimin yağları eridi bide kv ye bozulmuş benim çocuğumu istemiyor gibisinden ( benimki biraz hareketli korkuyor borandan kv ) evi falanda taşımaya gerek yok onlara güvenip düzenimi bozamam boşver biz böyle iyiyiz dedi böylece ben ağzımı açmadan kriz çözüldü

Olay super sonuclanmis canan boyle agzini acmadan Allah gonlune gore verince ne de guzel oluyor di mi
her neyse biz de dun aksam oglani anneme biraktik avm ye gittik eşimle tatli yedik oglumuza oyuncak aldik guzel bir akşamdi hava da cok guzeldi

Erkek annesi olmak ne demektir…?

Bir kere en başta çocuğunun fiziken sana benzemeyeceği gerçeğini kabullenebilmek demektir. Hayatta bilmediğin bazı şeyleri ona öğretmek, çocukluğunda hiç oynamadığın oyun ve oyuncakları ona öğretmek; birlikte araba sürmek, otoparklar inşa etmek, hatta araba marka ve modellerini onunla öğrenmek demektir.

Oğlunun hayatındaki ilk kadınken, büyüdükçe başkalarının da olacağını bilip o günlerin hayallerini kurmak, seni çok sevip örnek alırken ona bazı şeyleri neden senin gibi yapamayacağını anlatabilmektir. Oğlunla yapışık ikiz gibi dolaşmaktır.

Eşin için, hayatında bu kadar çok sevebileceğin başka bir erkek yok diye düşünürken, sana aksini ispatlarcasına çıkıp gelen bu küçük prense deliler gibi aşık olmak, sevgini içinde taşıyamayıp durmadan hüngür şakır ağlamak, koklamaya öpmeye doyamamak, dokunmaya kıyamamak demektir.

Erkek annesi olmak… İçindeki erkeği keşfetmektir onunla. Bunca yıldır ‘kadın’ken ve daha yeni ‘anne’ olmaya alışırken, bir de ‘erkek’ olmak… ona en iyi dost, en iyi öğretmen, en delikanlı arkadaş, en sert koruma olmak…

Erkek annesi olmak… Onunla büyümek onunla güzelleşmektir..Fakat olgunluk, ergenlik, ‘erkeklik’ evresinde sarılıp öpememek, uzaktan sevmektir Erkek annesi olmak ..

Bir kere en başta çocuğunun fiziken sana benzemeyeceği gerçeğini kabullenebilmek demektir. Hayatta bilmediğin bazı şeyleri ona öğretmek, çocukluğunda hiç oynamadığın oyun ve oyuncakları ona öğretmek; birlikte araba sürmek, otoparklar inşa etmek, hatta araba marka ve modellerini onunla öğrenmek demektir.

Oğlunun hayatındaki ilk kadınken, büyüdükçe başkalarının da olacağını bilip o günlerin hayallerini kurmak, seni çok sevip örnek alırken ona bazı şeyleri neden senin gibi yapamayacağını anlatabilmektir. Oğlunla yapışık ikiz gibi dolaşmaktır.

Eşin için, hayatında bu kadar çok sevebileceğin başka bir erkek yok diye düşünürken, sana aksini ispatlarcasına çıkıp gelen bu küçük prense deliler gibi aşık olmak, sevgini içinde taşıyamayıp durmadan hüngür şakır ağlamak, koklamaya öpmeye doyamamak, dokunmaya kıyamamak demektir.

Erkek annesi olmak… İçindeki erkeği keşfetmektir onunla. Bunca yıldır ‘kadın’ken ve daha yeni ‘anne’ olmaya alışırken, bir de ‘erkek’ olmak… ona en iyi dost, en iyi öğretmen, en delikanlı arkadaş, en sert koruma olmak…

Erkek annesi olmak… Onunla büyümek onunla güzelleşmektir..Fakat olgunluk, ergenlik, ‘erkeklik’ evresinde sarılıp öpememek, uzaktan sevmektir Erkek annesi olmak
..

çok güzel bir yazı gerçekten inş banada kısmet olur erkek annesi olmak kızımdan sonra kısmet olursa inş erkek olsun isterim :16:

Olay super sonuclanmis canan boyle agzini acmadan Allah gonlune gore verince ne de guzel oluyor di mi
her neyse biz de dun aksam oglani anneme biraktik avm ye gittik eşimle tatli yedik oglumuza oyuncak aldik guzel bir akşamdi hava da cok guzeldi

eskiden sıradan olan şeyler şimdi herbirimize nasılda lüks olmuş ama iyide olmuş eskiden film seyretmekmiş avm ye gitmekmiş mutlu etmiyordu beni şimdi oturup bir cd izlemek başbaşa 2 saat vakit geçirmek güne güzel başlamamı sağlıyor :16:

çok şükür korkuyordum eşimle aram bozulacak bu konu yüzünden diye olaylar benim dışımda gelişti eltime gaz vermekten kastımda zaten ben eltimle konuştuğumda olanlar olmuştu bana anlattı olanları bende iyi demişsin valla Allah razı olsun sonuna kadar haklısın falan dedim yoksa tartışmalarıyla uzaktan yakından ilgim yok aynı evde oturuyorlar kv eltim hiçç karışmam sonra onlar iyi olur kabak benim başıma patlar dersimi aldım ben ama öyle yada böyle sorunun çözülmesine çok sevindim Allah biliyor ya kv ye çocuk bakımı açısından hiç güvenim yok eltimin oğluna market yoğurdu yediriyormuş çorba morbada yapmıyorlarmış günah ya dün kızdım eltime kızım dedim kadın hasta yapamıyorsada sen yap çocuk 7 ayını doldurdu günah hala devam sütüyle günü geçiriyor ondan sonrada boranın adını obeze çıkarıyorlar biz gözümüzden sakınıyoruz hergün taze çorbası yoğurdu meyvesi anne sütü herşeyini gramı gramına ölçüyoruz iştahsız bu ara ama annem sağolsun peşinde geziyor yinede yediriyor çocuğu sen bir çorba yapmaya üşenirsen o çocuk tabi gelişmez aynı evde 3 bayan beraberler eltim görümcem kv biriside demiyor akşamdan havuç patates pirinç bari haşlıyım çocuğa yemek olsun ben aylarca nasıl dayanmışım içlerinde şükür huylarını almamışım diyorum kendime akşam saat 9 da evdeydim ama yemeğimide yaptım evimide topladım eşimle çocuğumla vakit geçirdim onları uyuttuktan sonra oğlumun çorbasını yoğurdunu hazırladım Rabbim gayret veriyor çok şükür yeterki içinde istek olsun bak sabah sabah çenem düştü ya ne dertliymişim burası olmasa patlayacakmışım meğer :21::21::21:

Pazartesi.
kereviz corbasi: kereviz patates havuç kereviz yaprağı irmik haşlasuyla çatallar ez Zeytinyağı ekle

Salı
.ıspanak corbasi : ıspanak pirinç irmik havuç koy haşla suyla çatalla ez.Zeytinyağı ekle

Carsamba.
balkabaği corbasi : balkabaği patates havuç irmik haşla suyla çatalla ezZeytinyağı ekle

Perşembe
yogurt corbasi : 2 kasik yogurt Un yumurtanın sarısının kücük bı kısmı pirinç suyla karıştırarak pişir.Zeytinyağı .azcik nane ekle

Cuma
.Tarhana corbasi: 2 minik tahta kasığı tarhanayı soğuk suyla karıştır pişir. İcine organik tam buğday ekmeginin icini ekle.Zeytinyağı ekle

Ctesi
.brokoli corbasi : 2-3 kücük parça brokoli patates havuç maydonoz irmik suyla haşla çatalla ez.Zeytinyağı ekle.

Pazar
?.

Kızlar kızıma ne yediğini tam olarak bilmek ve ona göre az az malzeme alabilmek icin boyle bı liste yapmıştım fikir olur diye paylaşayım dedim tabi kıs mevsimi malum sebze az pazar gunü kaldi sizinde fikirlerinize açığım. Ben mevsimi olmadigi icin kabak kullanmıyorum karnibahar soğan sarımsak mercimek cok gaz yapıyor diye eklemiyorum ( kizim gazli cunku) henüz kiyma ve tavuk kiymasida doktorumuza göre 7. Aydan sonra verilmeliymis benim unuttuğum faydali bisi varsa tavsiyelerinizi bekliyorum

canım çok güzel bir liste yapmışsın.. tebrik ederim..
:46: pırasa da verebilirsin.. pırasa havuç patates irmik yada pirinç bu şekilde yapabilirsin.. :34:

canancım senin adına çok sevindim.. işin böyle tatlı tatlı sonuçlanması güzel olmuş.. :16:
birde insan kocişiyle güzel bir gün geçirince çok mutlu oluyor değil mi?:38::38:

herkese günaydın...

hasta bebişler kervanına biz de katıldık :( oğlum 3 gündür ateşler içinde. ateşi bi düşüyo bi çıkıyo. 2 gecedir uykusuzuz. sürekli öksürük, burun akıntısı, anne sütünden başka bişy de istemiyo. dün doktorumuzun verdiği son şuruptan sonra biraz iyi oldu. dün gece uyuyabildik en azından. virüs kökenli glibal enfeksiyon dedi dr ( o da neyse ). o kdr dikkat ediyorum terlemesine, üşümemesine vs. nasıl bu kdr hasta oldu anlamadım. ilk ateşlendiğinde diş belirtisi sanmıştım. ama dr dişle ilgili herhangi bi faaliyet başlamamış dedi. hasta olan başka bebişlerin durumu nasıl. herkeslere çok geçmiş olsun. insan ben hasta olsaydım keşke diyo, küçücük bebeği öyle öksürürken görünce :(

:46: pırasa da verebilirsin.. pırasa havuç patates irmik yada pirinç bu şekilde yapabilirsin.. :34:

canancım senin adına çok sevindim.. işin böyle tatlı tatlı sonuçlanması güzel olmuş.. :16:
birde insan kocişiyle güzel bir gün geçirince çok mutlu oluyor değil mi?:38::38:

öyle canım ya böyle yemek yapamadığımda çocukla uğraşmaktan eşimle ilgilenemediğimde kendimi çok yetersiz mutsuz hissediyorum gerçi Allah razı olsun eşim hiç böyle şeyleri dillendirmez hatta yemek yapma bu saatten sonra der kendini yıpratma çocuk iyi olsun yeter ben birşey istemem der ben çocuğu uyutmaya çalışırken bakarım kendiliğinden uyuya kalmış yada ben çok bitkinsem o alır sallar uyutmaya çalışır beni üzmemeye çalışır ama olmuyor insan herşeyi yapabildiği zaman kendine güvenide geliyor diğer yandan da yaşlarımız çok genç şimdiden ilk çocukta kendimizi salarsak eşimizi boşlarsak Allah muhafaza dışarda kötü niyetli bir sürü insan var şeytanın biri çıkar yıkıverir yuvamızı erkek milleti demezki karımda çocuğa bakıyordu çalışıyordu ben napıyım benle ilgilenmedin bende ilgileneni buldum der hoş öyle birşey olsa kendimimi suçlarım asla işte kapı işte sapı asla affım olmaz ama ben tedbirimi alayım takdir Allaha kalsın :51: he ben bunca fedakarlık yaparken uykusuz yorgun birde üstüne çalışıyorken o öyle bir hata yaparsa en azından ben elimden geleni yaptım diyebilirim vicdanım rahat eder

aynen bende öyleyim hatta kavga ediyorum kızımla bak şunun kızı ne bulsa yiyo sen nie yemiyosun die garibim sanki anlıycak :1: psikopata bağladım iyice ..benimki 9500 kilosu boyuda 71 cm ama son 2 aydır 200 250 gr flan alıyo ve bu kiloda olmasının sebebi benim zorla vermelerim ona kalsa akşama kadar aç kalsa ağlamaz bile o derece uzağız mama olayından :19:

Maşallah kuzuna. Bence kilosu çok iyi yedikleri yarıyor demekki. Bundan sonra artık az az alacaklar kiloyu annesi. Bence normal 200-250 gr. Bizimkî bu ay hiç kilo almamış düşün yani. Amaaaaan valla bu konuda beni daraltıyor. Geçen fakülteye gittim. Oradaki bebekleri görünce öyle şükrettim ki halime. Boşver öyle yada böyle büyüyorlar, sağlıklılar çok şükür. Kendimede laf geçiremiyorum ama takmamak lazım öte yandan.

herkese günaydın...

hasta bebişler kervanına biz de katıldık :( oğlum 3 gündür ateşler içinde. ateşi bi düşüyo bi çıkıyo. 2 gecedir uykusuzuz. sürekli öksürük, burun akıntısı, anne sütünden başka bişy de istemiyo. dün doktorumuzun verdiği son şuruptan sonra biraz iyi oldu. dün gece uyuyabildik en azından. virüs kökenli glibal enfeksiyon dedi dr ( o da neyse ). o kdr dikkat ediyorum terlemesine, üşümemesine vs. nasıl bu kdr hasta oldu anlamadım. ilk ateşlendiğinde diş belirtisi sanmıştım. ama dr dişle ilgili herhangi bi faaliyet başlamamış dedi. hasta olan başka bebişlerin durumu nasıl. herkeslere çok geçmiş olsun. insan ben hasta olsaydım keşke diyo, küçücük bebeği öyle öksürürken görünce :(

aynen benim kızımda böyle ALLAHtan ateş yok bizde.ama öksürüğü azalıcana dahada artıyo ve ilaçlar bir işe yaramıyo sürekli burun akıntısı ve öksürük tabi akabinde huzursuzluk hat safhada.bu öksürüğü geçirmenin bitkisel bir yolu yokmu ballı kara turp deniycem ama korkuyorum bal yasak die sizde bir sakıncası olurmu bir fikir verin nolur sürekli ağlıyo elim ayağıma dolaştı artık

Erkek annesi olmak… Onunla büyümek onunla güzelleşmektir..Fakat olgunluk, ergenlik, ‘erkeklik’ evresinde sarılıp öpememek, uzaktan sevmektir Erkek annesi olmak ..

canım çok güzel bir yazı paylaşmışsın. teşekkürler

bence menü gayet güzel.ben de genellikle böyle yapıyorum.ayrıca 1 tane brüksel lahanası da koyuyorum bazen.kızımda gaz yapmadığı için kullanabiliyorum.sen de deneyebilirsin.

Cocukları nasılda kendi damak tadımıza göre yetiştirdiğimizin kanıtı iste brüksel lahanası sevmediğim icin hic aklıma gelmemişti:(

Yatananne tebrik ediyorum cok planlisin,hayatta boyle bir liste hazirlayamam,diyelim hazirladim uyamam,en kötü ihtimalle de listeyi kaybederim o derece duzensizim yani.. çorbalara biraz süt de ilave edebilirsin,besin degeri artar. çorba disinda pirinc unuyla yaptigin muhallebiye meyve karistirarak yedirebilirsin

Ya ben de tam bı çorba yapayım diyorum malzeme yok çocukla çıkmak zor ne yapsam diye bu sefer sinir oluyorum. En iyisi mı liste yapıtım bı gun oncesinden ne yapacağımı bilirsem esime söyler getirir dedim. Yani liste burdan çıktı. :) maalesef ben de cok düzenli sayılmam

teşekkürederim.pirasayı ben de düşündüm ama çatallar ezilir mı diye emin olamadım diye denemedim hic. Ama sen denediysen mutlaka yaparım.

Maşallah kuzuna. Bence kilosu çok iyi yedikleri yarıyor demekki. Bundan sonra artık az az alacaklar kiloyu annesi. Bence normal 200-250 gr. Bizimkî bu ay hiç kilo almamış düşün yani. Amaaaaan valla bu konuda beni daraltıyor. Geçen fakülteye gittim. Oradaki bebekleri görünce öyle şükrettim ki halime. Boşver öyle yada böyle büyüyorlar, sağlıklılar çok şükür. Kendimede laf geçiremiyorum ama takmamak lazım öte yandan.
hakslısın evet o kadar çaresiz hastalığı olanlar varki ne kadar şükretsek az halimize tek derdimzi bu olsa keşke sağlıklı olsunlarda az yesinler napalım

Back
X