• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

merhaba kızlar nasılsınız? ben uykusuzum ama mutluyum dün uzun zamandan sonra arkadaslarla yemege gittik sahili evde bıraktık annemler gelip baktı. arada boyle cıkmak iyiymiş artık arada bir mutlaka yapıcam .

bende böyle şeyler yapmayı çok istiyorum ama kızımı eve bırakınca vicdan azabı duyuyorum diye gidemiyorum

bende böyle şeyler yapmayı çok istiyorum ama kızımı eve bırakınca vicdan azabı duyuyorum diye gidemiyorum

bende bu ikilemi yaşadım canım ama arada yapılmalı bence inan iyi geliyor. ama tabiki aklının bir koşesi ufaklıkta kalıyor.

canlarımm, gününüz aydın, cumanız mübarek olsun..
hakkınızda hayırlı olacak dualarınız hemencik gerçek olsun :16:

iiii akşamalr kızlar 2 gündürr giremiyorum ama yoklugumu pek fark eden yok sanırımm:43:
ayşecik salı gününden ihtibaren emeklemeye başladı her gün gidiş mesafesini uzatıyo:1: oturdugu yerden düşmeden emekle pozisyonuna geçiyo.şimdilik bunlarıı becerebiliyoruzz.:16:
aayy,, emekliyor demek, çok sevindim..:52:
tebrik ediyorum, hızlı çıktı bu ayşecikk:1:
ben de istiyorum emeklesin ya, çok merak ediyorum :31:
bakalım ne zaman olacak..
bu arada ben seni anımsıyorum, arada bir de anıyorum.. :34:
http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...mileydim-simdi-anneyim-1100.html#post28941220

Gunaydinlar hayırlı cumalar..kizlar okuyorum ama bi turlu yazamıyorum.hepinizi cok ozluyorum.çalışma saatim az ama eve gelince uras la ilgilen kv kp bizde yemek bulasik derken gun gecio..bizimki 7 bucuk aylik oldu.ve kilodan dönemiyor emekliyemiyor uzun sure ayakustu duramıyor.aslinda cok hareketli eli bacagi hic durmaz..yurutecle evin heryerini dolasir bi dakka sabit durmuyor..ek gidada sıkıntımiz tatli olan hicbiseyi yemio kazayla yutmussada kesin kusuyo.meyve muhallebi pekmez asla yemio..ama onun dışında sebze et tavuk balik baklagil akliniza ne gelirse yumurta peynir yogurt yiyor.meyvesuyu yapiorum icmio.ihlamur ve ayran favorisi..garip bi çocuk..meyve yemesini çok istiyorum.vitaminsiz kalio galiba.cunku iki parmaginin tirnaginin üstündeki derisi hafiften soyulmus.galiba vitaminsizlikten oluyo bu.meyve yemesi icin oneriniz varmi kizlar.file ve yoğurta katip denedim olmadi:( bide bizimde ust iki dis beyazlasti nezaman cikarsa artik..kabızlik sorunumuz var ek gidaya geçtiğimizden beri.ikiniyo ikiniyo tam ucunda azcik yapio.cok üzülüyorum..simdilik benden bukadar bütün meleklerimi öpüyorum.Allaha emanetsiniz
iş, ev, çocuk, kv-kp derken hiç uğrayamıyorsun canım ya, çok özülüyom ben senii:17:
maşallah paşan iyiymiş, keyfi de pek yerinde ki hareket etmiyo:1:
bugün yarın actiona geçer inş :34:
bizimkilerin yemediğini yiyor uras, aferin ona..
kabızlık için de içtiği kadar su vermeye çalış, meyveden de önemli su. :40:

ben yine otobüste su gibi terledim dışarda buz gibi üşüdüm ve ofiste hala üşüyorum korkarım bu haftasonunuda hasta geçireceğim :2::2::2:
canım ya, o terleme-üşüme çookk tehlikeli. :18:
otobüse bindiğinde paltonu çıkar, ya da kalın bi şalın olsun, inmeden önce sarın..

Soyle bir bakındim da Temmuz annelerinden birkaç tanıdığımı gördüm Slm vermek istedim. Derinom yarın 8 aylık olacak. Sizler ve bebisleriniz umarım iyidir.
merhaba bankeeeem :3:
8. ayınız hayırlı olsun.. napıyo derincik, başladı mı emeklemeye? :31:

busmai kolay gelsin bacım:34:
eylül geçmiş olsun canım, sık sık ellerini yıka ve maske kullan, inş emir alpe geçmez..

kullanılıyo mu artık doğumkontrol hapı
bende istiyorum yaa süte geçmiyomuymuş ki ??

oh maşallah cena bitti nerdeyse
ben 2 tane tuttum 43 duruyoo :18::18:

bende yazıyı okuyunca vazgeçtim
bebeğim 2 yaşında olduğunda hazırlanırız demiştim ama
sakıncalıymış 4 te çok
2 de az nasıl olcak yaa:44::44:

-biz dede hırıltı var canım
be o karışım bana da anlatıver helee:ssz:

beni kimse merak etmemişş aşkolsun yaniii
gün için öneri sormuşltum bi iki arkadaş cevap vermiş sadece
küstüm sizee:37::37:

bugün gün var elmalı ayvalı turtamı yaptım nasıl oldu bilmiyorum ama ilk kez yaptım
yatak odasını temizledim oğlumu yıkadım uyuttum
şimdi oturma odasını süpürücem burasının kapısını kapatınca uyanmıyo
inşallah uyanmaz koltukları çekiyorum uzun sürüyo temizlik

sonra köz patlıcanlı börek
cevizli poğaça
kerevizli tavuklu salata(dilanaz sağol canım bende oktay ustada görüp karar vermiştim )
kadayıf pastası
burda görmüştüm bi aekadaş diş buğdayı içim yapmıştı
milföylü çıtır

hala pratik ve aparatif tarifi olan varsa tekliflere açığım
az olmamıştır di mi
eşim az dedi ama sanırım uğraşıyo benimle :20::20:
-
canım, yeni ismin hayırlı olsun.. görür görmez sen olduğunu anladım :1:

emzirirken kullanılan bi doğum kontrol hapı duymuştum, karakız söylemişti sanırım, gelsin de bi sorak :1:
oruç da aslında biterdi de, bu ara gündüz spora gidiyorum diye, biraz boşladım, ama geç olsun güç olmasın, de mii:34:
kardeşler arası 2 az geliyor bana, e 3 de ben olgusu oluşuyormuş, 5 de sanırım elifnaz söylemişti, kıskançlık oluyor diye..
tutturabilirsek 4te yapalım ikinciyi :9:
canım, seni hatırlıyoruz, anımsıyorum da, okul ev ne kadar yoğun oluduğu tahmin ediyorum, bi de cuma günüm var demiştin, o yüzden yanii:34:
bu arada, parmağın yeni iyileşmiyor mu senin? böyle kapsamlı temizlik yapıyorsun?:44:
ayrıca mönün de gayet dolgun görünüyor.. yani okurken bile gözümü doyurdu, ki cenanın gözü öyle kolay kolay doymaz :37:

bende bu ikilemi yaşadım canım ama arada yapılmalı bence inan iyi geliyor. ama tabiki aklının bir koşesi ufaklıkta kalıyor.
doğrusu aslında bu, yani arada kısa süre bile olsa, bebeği bırakıp çıkmak lazım.
yani alışveriş olur, arkadaşlarla bi kahve olur..
vicdan azabı çekmek bizim gibi taze anneler için kaçınılmaz ama; ruhumuzun bunlara da ihtiyacı var, motivasyon ve enerji için..:40:

tabi, siz çalışan anneler için bu daha da zor.:25:
yani çalıştığınız için zaten kısıtlı zamanlarda bebeklerinizle oluyorsunuz,
ondan da kısıp kendin için bi şey yapmak, 'bencilce' gelir :100:

Son düzenleme:
canlarımm, gününüz aydın, cumanız mübarek olsun..
hakkınızda hayırlı olacak dualarınız hemencik gerçek olsun :16:

aayy,, emekliyor demek, çok sevindim..:52:
tebrik ediyorum, hızlı çıktı bu ayşecikk:1:
ben de istiyorum emeklesin ya, çok merak ediyorum :31:
bakalım ne zaman olacak..
bu arada ben seni anımsıyorum, arada bir de anıyorum.. :34:
http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...mileydim-simdi-anneyim-1100.html#post28941220

iş, ev, çocuk, kv-kp derken hiç uğrayamıyorsun canım ya, çok özülüyom ben senii:17:
maşallah paşan iyiymiş, keyfi de pek yerinde ki hareket etmiyo:1:
bugün yarın actiona geçer inş :34:
bizimkilerin yemediğini yiyor uras, aferin ona..
kabızlık için de içtiği kadar su vermeye çalış, meyveden de önemli su. :40:

canım ya, o terleme-üşüme çookk tehlikeli. :18:
otobüse bindiğinde paltonu çıkar, ya da kalın bi şalın olsun, inmeden önce sarın..

merhaba bankeeeem :3:
8. ayınız hayırlı olsun.. napıyo derincik, başladı mı emeklemeye? :31:

busmai kolay gelsin bacım:34:
eylül geçmiş olsun canım, sık sık ellerini yıka ve maske kullan, inş emir alpe geçmez..

canım, yeni ismin hayırlı olsun.. görür görmez sen olduğunu anladım :1:

emzirirken kullanılan bi doğum kontrol hapı duymuştum, karakız söylemişti sanırım, gelsin de bi sorak :1:
oruç da aslında biterdi de, bu ara gündüz spora gidiyorum diye, biraz boşladım, ama geç olsun güç olmasın, de mii:34:
kardeşler arası 2 az geliyor bana, e 3 de ben olgusu oluşuyormuş, 5 de sanırım elifnaz söylemişti, kıskançlık oluyor diye..
tutturabilirsek 4te yapalım ikinciyi :9:
canım, seni hatırlıyoruz, anımsıyorum da, okul ev ne kadar yoğun oluduğu tahmin ediyorum, bi de cuma günüm var demiştin, o yüzden yanii:34:
bu arada, parmağın yeni iyileşmiyor mu senin? böyle kapsamlı temizlik yapıyorsun?:44:
ayrıca mönün de gayet dolgun görünüyor.. yani okurken bile gözümü doyurdu, ki cenanın gözü öyle kolay kolay doymaz :37:

Canım başladı başladı 7 ay 1 günlükken tan anlamıyla emeklemeye oda oda gezmeye. Ayse cim nasıl buyumustur kuzum da

hay maşallah onaaa:nazar::emir_bebek:

ayşecik de iyi, bırak yuvarlansın, gideceği yere top gibi yuvarlanarak gidiyor:1:

MİLUPA 6-9 AYLIK BESLENME ÖRNEĞİ TABLOSU

Kahvaltı
150 ml anne sütü veya devam sütü içerisine;

3-4 çorba kaşığı Milupa 8 Tahıllı Ballı
1/2 yumurta sarısı
1/2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir veya
1-2 tatlı kaşığı kadar labne peyniri ve
1 tatlı kaşığı kadar pekmez ilave ederek karıştırınız.

Yumurta sarısı ve peynir kahvaltıda dönüşümlü olarak kullanılmalıdır.

Kahvaltı öğününde 8.aydan itibaren Milupa Sütlü Peynirli Pekmezli kahvaltı mamasını ya da severek yediği başka bir Aptamil kaşık maması çeşidini de kullanabilirsiniz.

Lezzetli kahvaltı tariflerimize linkimize tıklayarak ulaşabilirsiniz. Milupa | Bebek Beslenmesi Uzmanı - Bebek Maması - Lezzetli Tarifler 0/12 ar arası
Ara öğün

½ küçük kase veya ½ kavanoz kadar meyve püresi

(Elma,armut,şeftali,kayısı,havuç,erik,muz,mandalina gibi meyveleri cam rendede rendeleyebilirsiniz) ya da

½ meyveli kavanoz maması ya da 50 ml kadar Milupa organik meyve suyu
Öğle Öğünü

1 küçük kase ya da 1 küçük kavanoz kadar sebze çorbası

(Patates,havuç,pirinç,kabak,brokoli,taze fasülye gibi sebzeleri haşlayıp,püre kıvamına getirerek hazırlayabilirsiniz.Hazırladığınız sebze çorbasına 2 ölçek devamsütü ya da bir miktar anne sütü katarak daha lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlayabilirsiniz,bebeğiniz bu şekilde sebze tadına daha kolay alışabilir.) veya sebzeli kavanoz maması.

Sebze çorbalarına haftada 3 gün 1 ceviz büyüklüğünde kırmızı et ya da kıyma ve haftada 2 gün tavuk ilave edebilirsiniz. 7. ay sonrası yayla,tarhana ve şehriye çorbaları vermeye başlayabilirsiniz. 8. aydan sonra balık ve mercimek çorbası vermeye başlayabilirsiniz.

Lezzetli çorba tariflerimize linkimize tıklayarak ulaşabilirsiniz. Milupa | Bebek Beslenmesi Uzmanı - Bebek Maması - Lezzetli Tarifler 0/12 ar arası
Ara Öğünü

Anne sütü veya 150 ml Aptamil veya

100 gr yoğurt

Bebek beslenmesinde ilk 1 yıl inek sütü ve keçi sütü kullanılmamalıdır.

Yoğurdunu Aptamil ile mayalayabilirsiniz. Yoğurt tarifimize linkimize tıklayarak ulaşabilirsiniz. Milupa | Bebek Beslenmesi Uzmanı - Bebek Maması - Lezzetli Tarifler 0/12 ar arası
Akşam Öğünü

1 öğün Aptamil Sütlü Bisküvili Kaşık maması veya

Aptamil Sütlü Ballı İrmikli kaşık maması

Hazrlanışı : Bu öğünü 70 ml ılık suya 2-3 çorba kaşığı kadar kaşık maması ilave edip yumuşak muhallebi kıvamında hazırlayabilirsiniz.

Farklı ve lezzetli muhallebi tariflerimiz için linkimize tıklayabilirsiniz. Milupa | Bebek Beslenmesi Uzmanı - Bebek Maması - Lezzetli Tarifler 0/12 ar arası
Gece Öğünü
Anne sütü veya 150 ml Aptamil

Leziz gece sütü tariflerimiz için tıklayın. Milupa | Bebek Beslenmesi Uzmanı - Bebek Maması - Lezzetli Tarifler 0/12 ar arası
Gece Uyandığında
Anne sütü veya 150 ml Aptamil

merhaba kızlar,
çok sukur cumayı gördük. ıkı gun kızımla bas basayız artık.
artık benım kıızm emmek, b,berondan içmek istemiyor. hep kaşıkla yemek ıstıyor. kasıkla yemeyi çok sevdi.
desteksiz oturuyor, dönüyor ama emekleme henüz yok. aksamları emekleme çalışması yapıyoruz :))) ama yok....
dede, anne diyor ama tamamen bilinçsiz...
çıkardığım seslerin taklidini yapmaya çalışıyor. özellikle öksürük takldi....
şimdilik bizden bu kadar....
hepinizi öpüyorum...

Sormadım canım ama sorucam sıze yazarım yararlı ıse alırız bu arada bana hippden çok hoş bı paket geldı sızde uye olun derım
içinde organık bebe bıskuvısı bıle var az degıl hem 1 paket :)

Evet bize de geldi hemde çok güzel ama kızım içindeki meyve püresini hiç beğenmedi

Kızlar bizede doktor devit damlasını kesip acd 3 diye bir damla verdi d vitaminine ilaveten ac vitaminleri de varmış içinde

kullanılıyo mu artık doğumkontrol hapı
bende istiyorum yaa süte geçmiyomuymuş ki ??

oh maşallah cena bitti nerdeyse
ben 2 tane tuttum 43 duruyoo :18::18:

bende yazıyı okuyunca vazgeçtim
bebeğim 2 yaşında olduğunda hazırlanırız demiştim ama
sakıncalıymış 4 te çok
2 de az nasıl olcak yaa:44::44:

neredeymiş bunlar canım bende beğendim :40:

-biz dede hırıltı var canım
be o karışım bana da anlatıver helee:ssz:

beni kimse merak etmemişş aşkolsun yaniii
gün için öneri sormuşltum bi iki arkadaş cevap vermiş sadece
küstüm sizee:37::37:

bugün gün var elmalı ayvalı turtamı yaptım nasıl oldu bilmiyorum ama ilk kez yaptım
yatak odasını temizledim oğlumu yıkadım uyuttum
şimdi oturma odasını süpürücem burasının kapısını kapatınca uyanmıyo
inşallah uyanmaz koltukları çekiyorum uzun sürüyo temizlik

sonra köz patlıcanlı börek
cevizli poğaça
kerevizli tavuklu salata(dilanaz sağol canım bende oktay ustada görüp karar vermiştim )
kadayıf pastası
burda görmüştüm bi aekadaş diş buğdayı içim yapmıştı
milföylü çıtır

hala pratik ve aparatif tarifi olan varsa tekliflere açığım
az olmamıştır di mi
eşim az dedi ama sanırım uğraşıyo benimle :20::20:
-

Benimki emmeyi bıraktığı için doğum kontrol hapı kullanıyorum canım.

Bu arada oruç oruç yaptıklarına gıpte ile baktım valla:(( acıktım bugün. Resimlerini eklesene kız gözümüz bari doysun:))

Bu hafta sonu kv delere gidicez. Okuldan sonra düşeriz yollara. Bakalım o ne yaptı yemekte?

Son düzenleme:
merhaba kızlar,
çok sukur cumayı gördük. ıkı gun kızımla bas basayız artık.
artık benım kıızm emmek, b,berondan içmek istemiyor. hep kaşıkla yemek ıstıyor. kasıkla yemeyi çok sevdi.
desteksiz oturuyor, dönüyor ama emekleme henüz yok. aksamları emekleme çalışması yapıyoruz :))) ama yok....
dede, anne diyor ama tamamen bilinçsiz...
çıkardığım seslerin taklidini yapmaya çalışıyor. özellikle öksürük takldi....
şimdilik bizden bu kadar....
hepinizi öpüyorum...
maşallah kuzuya:nazar:
bizimki de kaşık görünce ağzını kilitliyor, biberondan hiçbir şekilde içmiyor.. :27:
ama eline ekmek ver, sanki kıtlıktan çıkmış gibi yiyor :37:

Kızlar samanyolunda bir program başlamış siz bakıyomusunuz? Evim evim temiz evim diye... diğer topiklerde duydum bende.. :31:
zap yaparken bir iki kez rastgeldim..
inan stv böyle salak saçma bi program nasıl yaptı şaştım.. :19:
mail atıcam, memnuniyetsiziliğimi söyleyeceğim.:20:

Back
X