Allah yardımcısı olsun zeynebımızın..ınsallah tez zamanda şifasını bulur..iyi düşünün iyi olsunn
amin canım çok saol
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah yardımcısı olsun zeynebımızın..ınsallah tez zamanda şifasını bulur..iyi düşünün iyi olsunn
zeynep girdi ameliyata kızlar dua edin lütfen 3 ten sonra haber bekleyin demiş doktor
benim oğlumun ayakları da poğaça ayak, benim kendi babamdan geçme amabenim kızımın ayakları bile babasına benziyorr
poğaça ayak babadan geçme yaniii
bi deneyelim bakalımm
bu arada midi fırınım var benim,onunla balkonda yapıorm o zaman da az kokuyor
üff evet bezlerken bile durmuyorlardönmüyor diye üzülüyordum ayyyyyyy şimdi çıldırıyorum dönmesin durduramıyorummm :111:
ya fotoğraftan nazar geçmez zaten artık büyüdüler bişey olmaz nazar olmasın diye dışarı da mı çıkarmayacaksınızzzzzzzzzzzzzzzz aaaha haaa.. biz de poğaça diye seviyoruz ayaklarını
eşim bu fotoları bilmiyor, bilse![]()
ooh afiyet olsun kuzuyatunaydın güzel anneler emir alpi doyurdum uyuttum işlerimi hallettim şimdi laflama zamanı
busmai aptamil ağaçları evet haklısın:)))
emir alpin ilk ayında sütümün yetmediğini düşünerek mama takviyesi yapıyordum bunda tabi cevre baskısı da çoktu bu bebek aç :))hatırlarsanız yazmıştım doktor takviye yaptıgım ıcın kızmıstı ve ben mamayı bıraktım 4.ayına kadar sadece emzirdim 4.aydan itibaren az emmeye başlayınca baktım sütüm azalışa geçiyor hemen sağmağa başladım hem emzirdim hem sağdığım sütü verdim sütüm tekrar çoğaldı bu şekilde ben hiç takviye yapmadan kendi sütümü öyle ya da böyle bir şekilde veriyorum.muhallebilerede kendi sütümü katıyordum ama suyla değilde sütle kıvamlanmasını istiyorum.Dün ananemi aradım çalışan bir annenin kızı olduğum için anane yanında büyüdüm.Ananem su an 75 yaşında ve hala biri 5 diğer 10 yaşında iki kuzenime bakıyor.emir alp doğduğunda 15 gün yanımda kaldı bu aradaeli bol bol öpülesi insan neyse anane ben muhallebiyi normal sütle yapsam nasıl olur dedim ananem saskın sen nasıl yapıyorsun ki ?Valla ananem bana bol bol sütle muhallebiler yapıp yedirmiş bende dün akşam ilk sütle muhallebimi yaptım.Afiyetle yedi.
Dünkü muhallebimin Tarif
30 cc eve gelen sütçüden aldığım süt (yoğurdu ve peyniri de bu sütle yapıyorum)
60 cc su
Bir yemek kaşıgı yulaf unu
Bir ceviz
Bir çay kaşığı keçi boynuzu tozu
önce muhallebi yapılır sonra malzemeler ilave edilir.Malzemeler isteğe göre değiştirilir coğaltılır
coğu zaman elma,armut,muz vs kullanıyorum.
ya benim kusuruma bakmayın konuyla alakalı değil ama bakıcı denince içim cız ediyor, umarım evde kamera vardır.Merhaba hanımlar, nerdeyse bi haftadır hiç bakamadım topiğeişler yoğun, oğlum iyice yemekten kesilmeye başladı, ağzında tutmaya başlıyo yemeği, napcam bilmiyorum. Sütüm azaldığı için devam sütü vermeye çalışıyorum ama oda olmuyo, istemiyo biberonu
Geçen ay kilo alımı fena değildi ama bu ay hiç almadı sanki, iki hafta sonra sağlık ocağında boy kilo kontrolümüz var, bakalım ne çıkacak
Bu arada bakıcı ile büyük sayılmayacak sorunlarım var. Eşim onun buzdolabımıza yiyecek bırakmasından rahatsız, bende çok hoşnut sayılmam ama ona yemek hazırlayıp bırakmaktan iyidir herhalde. Kendi yiyeceğini getiriyo çoğunlukla, bende evdeki şeylerden yiyebileceğini söylemiştim, ben abarttığını düşünmüyorum ama eşim onun poşet çaylarını kullanmasından hiç hoşlanmadı![]()
Bakıcısı olan arkadaşlar siz yemek durumunu nasıl çözüyorsunuz, kendimi getiriyo, evinizden bişeyler pişirip mi yiyo nasıl yapıyo?
Bu arada ya oğlum ona karşı farklı davranıyo ya da bakıcı durumu biraz abartıyo. Benim oğlum ilk aylarda evin çok kalabalık olmasından ötürü hep kucağa alışmıştı, fakat ben mama sandalyesi vs de otururken onunla ilgilenerek oyuncak vs ile onu bu alışkanlıktan döndürdüm, çok canı sıkılmadıkça, bi sıkıntısı yoksa, uyku saati çok yaklaşmamışsa oturur kucağıma almadan vakit geçirtebilirim.Tabi bu ev işi yapmamda büyük bi avantaj oldu.
Ama bakıcımız sürekli kucağında oturduğunu veya sürekli kucakta gezmek istediğini söylüyor. Bu sabahda bi miktar şahit oldum, illa kucağına alsın diye mızmızlık yaptı sıpa. Sizce ikimize farklı davranıyo olabilir mi?
.
oh yaa oruç borçların bitmiş seninoruç tutulur bacım, ama emzirdiğim ve spor da yaptığım için seyrek tutuyorum.
başlayınca da günbegün azalıyor zaten, inş bu ay bitecek
ben bebe bisküvisi hiç vermiyorum desem yalan olmaz, bazen tahin pekmezin için bi tane atıyorum.
genelde cici bebenin etimeğinden veriyorum kahvaltıda, o yoksa tahıllı tam buğday ekmeği.. evde ne varsa..
Gelinn gelin beraber gidelim biz yeşilköye gidiyoruz sen nerde oturuyorsun cnm?? Bende form doldurmuştum ama sonra cevap gelmesini beklemeden aradım, istersen sende telefonla görüş.selam minita oyun grubunu bende düşünüyorum hatta sizin gittiğiniz oyun grubuna deneme dersi için form doldurdum çok kopyacıyım
bizimki dişleri çıkmadan önce önce cok fena vakumluyordu.Tırnaklarını geçiriyor tekmeliyor ilerisini düşenemiyorum.Göbeğini kaşıyor höhöö diye bizi korkutmaya çalışıyor tam bir sarı dayı.Hele o bakışları alt dudağını sarkıtıyor bir hömeriyorki.
gymboree diye biryere gidiyoruz cnm, yukarda detayları anlattım:)kızlar şu oyun grubu hakkında bilgi verir misiniz..
kızlar zeynebim çıktı şuanda dinlenme odasındaymış ameliyata giren bir doktorla görüşmüşler iyi geçti demiş şimdi prof lada görüşecekler hepinizden allah razı olsun hakkınızı helal edin çok tşk ederim bir aydır benim hastalıklarımla ilgilendiniz çok sağolun iyi ki varsınız
Kızlarrr gittik geldik bence çok eğlenceliydi. Tabi Selim önce şaşkın şaşkın bakındı etrafa. Bir tane öğretmenimiz var, 3 bebektik bugün diğerleri uyuyakalmış:))
Retmen şarkılar söyledi, biz bebeklerle hareketler yaptık. Bu hafta konu kaydıraklardı, kaydıraklardan kaydık. Toplarla oynadık.
Artık her salı ordayız, okullu çocuk olduk bizzzz
Gelinn gelin beraber gidelim biz yeşilköye gidiyoruz sen nerde oturuyorsun cnm?? Bende form doldurmuştum ama sonra cevap gelmesini beklemeden aradım, istersen sende telefonla görüş.
gymboree diye biryere gidiyoruz cnm, yukarda detayları anlattım:)
Gözünüzaydın cnm, Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah.
sabah sabah iyi bi şok yaşadım..
Allah herşeyin en iyisini bilir..
Nil Erkoçlar Ayşe Arman'a konuştu / 1 - Hürriyet
Nil Erkoçlar'ın ailesi şoke oldu
Merhaba hanımlar, nerdeyse bi haftadır hiç bakamadım topiğeişler yoğun, oğlum iyice yemekten kesilmeye başladı, ağzında tutmaya başlıyo yemeği, napcam bilmiyorum. Sütüm azaldığı için devam sütü vermeye çalışıyorum ama oda olmuyo, istemiyo biberonu
Geçen ay kilo alımı fena değildi ama bu ay hiç almadı sanki, iki hafta sonra sağlık ocağında boy kilo kontrolümüz var, bakalım ne çıkacak
Bu arada bakıcı ile büyük sayılmayacak sorunlarım var. Eşim onun buzdolabımıza yiyecek bırakmasından rahatsız, bende çok hoşnut sayılmam ama ona yemek hazırlayıp bırakmaktan iyidir herhalde. Kendi yiyeceğini getiriyo çoğunlukla, bende evdeki şeylerden yiyebileceğini söylemiştim, ben abarttığını düşünmüyorum ama eşim onun poşet çaylarını kullanmasından hiç hoşlanmadı![]()
Bakıcısı olan arkadaşlar siz yemek durumunu nasıl çözüyorsunuz, kendimi getiriyo, evinizden bişeyler pişirip mi yiyo nasıl yapıyo?
Bu arada ya oğlum ona karşı farklı davranıyo ya da bakıcı durumu biraz abartıyo. Benim oğlum ilk aylarda evin çok kalabalık olmasından ötürü hep kucağa alışmıştı, fakat ben mama sandalyesi vs de otururken onunla ilgilenerek oyuncak vs ile onu bu alışkanlıktan döndürdüm, çok canı sıkılmadıkça, bi sıkıntısı yoksa, uyku saati çok yaklaşmamışsa oturur kucağıma almadan vakit geçirtebilirim.Tabi bu ev işi yapmamda büyük bi avantaj oldu.
Ama bakıcımız sürekli kucağında oturduğunu veya sürekli kucakta gezmek istediğini söylüyor. Bu sabahda bi miktar şahit oldum, illa kucağına alsın diye mızmızlık yaptı sıpa. Sizce ikimize farklı davranıyo olabilir mi?
çok geçmiş olsun, allah kolaylıkla iyileşmeyi nasip etsin.
kızlar zeynebim çıktı şuanda dinlenme odasındaymış ameliyata giren bir doktorla görüşmüşler iyi geçti demiş şimdi prof lada görüşecekler hepinizden allah razı olsun hakkınızı helal edin çok tşk ederim bir aydır benim hastalıklarımla ilgilendiniz çok sağolun iyi ki varsınız
erzurum açıkladı canımcanım bingöl ve bilecik mem açıklamış demin baktım demek ki yavaş yavaş bizimkiler de belli olacak yarın olur umarım gerçi ben tek tercih yaptım ama bakalım beklemedeyim...
iyileşti canım sağolnar ağacı sizin orta kulak iltihabı geçtimi :44:
ayy bende yeni gördüm çook şaşırdımcanım yeni okudun haberi galıba kac gundur gundemde bu konu :)
bizim bakıcı da geçen hafta evde yedi ben hazırladımcanım bizim bakıcı yemek getirmiyor, diyorum istediğini yiyebilirsin diye.. öğlen gittiğimde kendime hazırlıyorum onu da çağırıyorum ama sadece çay içiyor. sabah çok yediğini söylüyor sürekli.. ben de rahatsız oluyorum yemesini istiyorum aslında.. gerçi 3 e kdr duruyor. acıkmadığını söylüyo sürekli. ben de meyve bisküvi vs çıkarıyorum masaya, onlardan yiyo bazen... ben tam anlamadım. b. dolabınızı kullandığı için mi rahatsız oluyorsunuz. Bence o şekilde düşünmeyin. Ben şöyle düşünüyorum, kadın evimde ne kadar rahat ederse çocuğuma da o kdr iyi ve içten bakar.. rahat ermesini istiyorum o yüzden.
aa, gel babasına sor.. çok korumacı ve kıskanıyor ayşeciğiya fotoğraftan nazar geçmez zaten artık büyüdüler bişey olmaz nazar olmasın diye dışarı da mı çıkarmayacaksınızzzzzzzzzzzzzzzz aaa
elhamdülillah canım, zeynepcik de inş atlattı..kızlar zeynebim çıktı şuanda dinlenme odasındaymış ameliyata giren bir doktorla görüşmüşler iyi geçti demiş şimdi prof lada görüşecekler hepinizden allah razı olsun hakkınızı helal edin çok tşk ederim bir aydır benim hastalıklarımla ilgilendiniz çok sağolun iyi ki varsınız
Diyanet’ten ’Süt Bankası’ açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca kadınlardan alınan sütlerin bekletilerek ihtiyaç duyan bebeklere verilmesinde sakınca olmadığı bildirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ’’Anne Sütü Bankası’’ ile ilgili iletilen yoğun sorular nedeniyle 2012 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu’nun ’’İnsan Sütünün Saklanması ve Bebeklere Verilmesi’’ne ilişkin mütalaasının kamuoyuyla paylaşılmasına lüzum görüldüğü belirtildi.
Geçen yılın nisan ayında toplanan kurulun yapılan müzakere sonrası aldığı kararda, Batı ülkelerinde yaygınlaşan böyle bir banka kurulmasının İslam’a göre caiz olup olmadığı konusunun, gerek bireysel olarak İslam alimlerinin, gerekse kurumsal olarak fetva kurullarının gündemine girdiği belirtildi. Kararda, bazı fetva kurullarının, ’’Süt bankası uygulamalarının süt emme konusunda karışıklık meydana getireceği, bunun da farkında olmadan İslam’ın yasak kıldığı süt akrabaları arasında evlenmelere yol açabileceği’’ gerekçesiyle bu bankayı kurmanın caiz olmayacağına’’ karar verdikleri ifade edildi.
Ancak bu hükmün meselenin özüne yönelik olmadığı vurgulanan açıklamada, bunun kendilerinden süt alınan annelerle süt verilen bebekler arasında oluşacak süt akrabalığı konusunda hassasiyet gösterilmeyerek sütlerin ve süt akrabalıklarının karışması sonucu dinin yasakladığı evliliklere götürebileceği endişesinden kaynaklandığı kaydedilen kararda, şu değerlendirmelerde bulunuldu:
’’Prensip olarak ihtiyaç duyulması halinde çocuklara annelerinden başka kadınların sütlerinin emzirme yoluyla verilmesinde bir sakınca olmadığı gibi kadınlardan alınan sütlerin bekletilerek daha sonra ihtiyaç duyan bebeklere verilmesinde de sakınca yoktur. Ancak süt akrabalığının getireceği evlilik yasaklarının ihlal edilmemesi için her türlü tedbirin alınması ve bu tedbirlerin hassasiyetle uygulanması gerekir.’’
DİNİ AÇIDAN SAKINCA DOĞURMAMASI İÇİN ŞUNLARA DİKKAT EDİLMELİ
Kurul kararına göre, insan sütünün saklanmasının ve ihtiyacı olan bebeklere verilmesinin dini açıdan sakınca doğurmaması için dikkat edilmesi gerekenler şunlar:
-Süt verecek kadının kendi çocuğunu sütten mahrum bırakmaması,
-Başka kadının sütünü içen çocuklar arasında oluşacak mahremlik dairesini olabildiğince daraltmak için pratik bir tedbir olarak bir kadından alınan sütün sadece erkek veya sadece kız çocuklara verilmesi,
-Süt veren kadınla süt verilen çocuğun kimliklerinin kayıt altına alınması ve bu bilginin her iki tarafa da verilmesi,
-Bu hususun yasal düzenlemeyle güvence altına alınması,
-Evliliğe engel teşkil eden süt akrabalığı dairesinin daha da genişlememesi için birden fazla anneye ait sütlerin karıştırılmaması,
-Süt veren anneye masrafları dışında bir ücret verilmemesi, alınan sütlerin para karşılığı satılmaması,
-Annesinin sütüyle beslenme imkanı bulunan çocukların bu sistemden yararlandırılmaması.
aa, gel babasına sor.. çok korumacı ve kıskanıyor ayşeciği
facebooka 2 aylıkken fotoğraf koymuştum. fena cilaladı beni..
''filanca bizi çaya çağırdı, ama biz en iyisi gitmeyelim di mi?
şimdi orada çoluk çocuk herkes seveceğiz diye kucaktan kucağa..
evet evet, evde oturalım biz.. sizi başka yere gezmeye götüreyim ben''
''-açık hava veya avmde- hmm, burası çok kalabalık, hastalık tehlikesi var.. istersen dönelim''
''annenlerin bina çok kalabalık, çocuk nazar oluyor.. ''
''radyoda orhan gencebay dan ayşem şarkısı çalıyor, kapatıyor. niye kapatıyorsun diyorum..
töbe töbe ayşe için nasıl şarkı yazmış, .... .......... ............., küfür edicem şimdi.''
''-markette- arabayı ben süreyim, kadınlar senden yüz bulup gelip bebeği severler.
keşke bastonu bebeğin yüzü bize bakan cinsten alsaydık..
tartının başında duran adam ne kadar münasebetsiz..
biz örtmüşüz bebeğin yüzünü, adam açmış burnuna dokundu bi de maşallah diyor.. ''
elhamdülillah canım, zeynepcik de inş atlattı..
Rabbim bebişlerimizi bağışlasın
yuh diyorum başka bi şey demiyorum..
ülkede 'başbakanlığa' bağlı bir ''diyanet işleri'' kurumu olursa; vereceği fetva da 'yukarıdaki' olur
narağacııı, atamanız olmuş.
tam anlamadım ama sanırım istediğiniz gibi, hayırlı olsun bacım![]()
aa, gel babasına sor.. çok korumacı ve kıskanıyor ayşeciği
facebooka 2 aylıkken fotoğraf koymuştum. fena cilaladı beni..
''filanca bizi çaya çağırdı, ama biz en iyisi gitmeyelim di mi?
şimdi orada çoluk çocuk herkes seveceğiz diye kucaktan kucağa..
evet evet, evde oturalım biz.. sizi başka yere gezmeye götüreyim ben''
''-açık hava veya avmde- hmm, burası çok kalabalık, hastalık tehlikesi var.. istersen dönelim''
''annenlerin bina çok kalabalık, çocuk nazar oluyor.. ''
''radyoda orhan gencebay dan ayşem şarkısı çalıyor, kapatıyor. niye kapatıyorsun diyorum..
töbe töbe ayşe için nasıl şarkı yazmış, .... .......... ............., küfür edicem şimdi.''
''-markette- arabayı ben süreyim, kadınlar senden yüz bulup gelip bebeği severler.
keşke bastonu bebeğin yüzü bize bakan cinsten alsaydık..
tartının başında duran adam ne kadar münasebetsiz..
biz örtmüşüz bebeğin yüzünü, adam açmış burnuna dokundu bi de maşallah diyor.. ''
amanın ayşeciği babası çok fena kıskanıyor
yalnız şimdi bebek aklı erince parklardan ,avm,lerden beri gelmez![]()
malesef hükümet istiyorsa, bu tasarı kanunlaşır canım..Tam da aklımdan geçeni söylemişsin diyanet herşeye olur demeye başladı
Kayıt altına alınır diyor nasıl olacak o kadar kişi bakalım herkes aynı hassasiyette mi
Bu işin sakata gitme ihtimali çok fazla
İstemiyoruz yaaaa
beni de kıskanıyor ama ayşeciğe karşı bi başka korumacı ve hassas..
amanın ayşeciği babası çok fena kıskanıyor
yalnız şimdi bebek aklı erince parklardan ,avm,lerden beri gelmez![]()
Niye bu kadar çok düşündün ki kuzum... :26::26:Libyana dünden beri seni düşünüyorum sen gerçekten rabia gibi bi kadınsın, adın gibi..
![]()
Ehl-i keyf ayşecik....
libyana bende dün akşamdan beri seni düşünüyorummmmmm
kızıma tahıllı yı veremedim içim atmadı üzüldüm açıkçası kocanada çok laf saydım ne kadar özveril 4 4 lük kadınsın kırk binkere maaşallhh
çok üzüldüm hemde çok arayacaktuım vakit bulamadım