Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum.P.ertesi okulumuzun akşam yemeği var.Ben gitmek için adımı yazdırdım.Gideceğimiz yerde mama sandalyesi de varmış.Eşim Aden durmaz diye pek istemedi.Ama sonra ben istiyorum diye razı oldu.Şimdi ben de kararsız kaldım.Acaba rahat edemez miyiz diye.:26:Gitsek mi adımı sildirsem mi?

canım bence gidin hem adende alışır gitmezseniz ilerde daha fazla zorluk cekersınız. yani aden nasıl bir bebek bilmiyorum ama yanınızda bebek arabasını da goturun uykusu gelırse uyutursunuz.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:95:
çok sinirlendiiiiiiiiiiiiiim

bir eşşeoğlusu sivrisinek kızımın yüzünden ısırmış, hem de iki keeeeez!:kkk:
uleyn! cami duvarına .... ben seni yakalarsaaaam, kızımdan emdiğin kanı şeyinden çıkarıcam.
duvara tek boyut kırmızıyla resmini yapıcam:47:
aha da burdan duyuruyorum!

Son düzenleme:
5 puanlık soru:

öğleden sonra 3 sularında pişirilen yemek (köfteli patetes) akşam buzdolabına konmaz.
tahmini 25-28 derece oda sıcaklığında gece dışarıda durursa ve ancak
ertesi gün saat 10 civarında buzdolabına konursa..
bozulur mu, ekşir mi?

evet, cvpları bekliyoruz!:72:

not:ayşeciğe ısıtmak için tavaya koydum, soğuk olmasından mıdır, tadı bi farklı geldi sanki:44:

hayırlı cumalar olsun inşallah....
kızlar ne var ne yok..anacım bir kilo vermedir tutturmusunuz.gönderin bana hepsi kabulum 10-20 kg'a kadar kabulumdür.rejim yapmak,yağ yakmak için spora gitmek,yürüyüşler nasıl bir duygu cok merak ediyorum:8:
43 ile hamile kalıp 60 ile doğuma gidip suan 50 kg olan bir ana olarak söylüyorum.keşke 60 olaydım.o uykusuz gecelerin,ac kaldığım günlerin telafisi o kilocuklardan olurdu en azından...
nfk,cım bizde hastayken kullandık aynılarını ama editus falan hafif geldi doktor daha etkilisini vermişti..inşallh hemencecik atlatır aysecik.ilçları ihmal etme 14.günde tam etkisini gösterirmiş ilaçlar..
özlemcr,canım biz bi kez öyle gittik.arya bilir elmacıoğlunu .aman allahımm oğlum corabını cıkardı minnak ayakları masanın üstünde,kasıklar dan dun,mama sandalyesinde mümkünatı yok durmadı.restaurantaki masaları selamladılar kucakta:9: emme işlemi,bakım işlemi mescitte oldu malesef.anladımki daha o yerlerin adamı değiliz.ama her cocuk bir değil.benim oğlum yaramaz hemde cokkkk.
3
10,22 sekil a:9:

valla bu uyku eğitimi konusunda, yasir gibi bi bebeğin annesi olarak
çok güçlü, azimli ve cesursun. gerçekten seni tebrik ediyorum:42: inş bu emeğinin karşılğını alacaksın bacım, biiznillah:16:

öte yandan yemek konusuna çok takılıyorsun. gereksiz canını sıkıyorsun.. :20:
en başta bu bebekler emiyor, yani kursakları boş gibi düşünme. bir de diş çıkarma dönemi.
bak hep söylüyorum, ayşecik 4 kg doğdu, şuan 8 kg.
dertlenmek istesem ben dertlenirim.
ki yasiri de gördüm, maşallahı var kerem gibi, elifnazın oğlu gibi.:nazar:
yani hasta olmasın da, yavaş yavaş herşeyden yer.
ayşecik hasta oldu, 3 gündür kahvaltı yemiyor,
dün 4 yemek kaşığı yemek yemiş, muhallebisini bile yemek istemiyor
haricen ne yoğurt var ne bi şey..

biz böyle sistemli herşeyden düzenli yesin diye kendimizi fazla yırtıyoruz.
hiç sanmıyorumki, benim annem aman bu 8 aylık oldu kahvaltısında yumurta yesin,
yoğurdunu aksatmayayım, bugün hangi meyveyi yedireyim diye düşünmüş olsun..:19:

taze anneyiz ya, illa sistemli yapıcaz herşeyi, yok öyle şey..:19:
sakın sakın kendini sıkma. zaten zor ve yorucu günler geçiriyorsun, bunlar vesvese:36:

annemki, tevekkülü had safhadadır. ama torun ya, dayanamıyor görünce.
bu çocuk zayıf, bunu yedir şunu yedir, ahh ah vah vahh diyip diyip durdu.
her seferinde, anne şöyle konuşma, şükret hasta değil, zaafiyeti yok diyordum.
sen böyle yakındığın için bi bela gelecek bize, senden ziyade ben üzülücem, çekicem diyordum.
Allah bilir ya, öyle de oldu işte, ALLAH bize bi hastalık verdi.
sırf bu kalın kafamız alsın anlasın diye..:57:
sen yapma, aynı hataya düşme bacım
Canim oncelikle cok tesekkur ediyorum yorumlarin beni cesaretlendirdi ve okudukca cok da hak verdim aslinda sana yani benim derdim de kilo degil zaten dedigin gibi iyi de cok sukur benim sikintim corba kahvalti falan ugrasip ugrasip yememesi direnmesi kendini yerlere atmasi ama dogru soyluyosun gercekten daha akisina birakicam hem en on hem cam kenari istiyor insanoglu cogu zaman...
Born uyku eğitimine başlamışsın.Kolay gelsin canım.Biz de onun için uyku arkadaşı kuzucuk aldık ama ben uyuyorum Aden uyumuyor.:9::9:Halbuki melodiler acayip dinlendirici.:24:Benim cadım da emziksiz uyumuyor.Emziği bıraktırırsan bana da söyle.Emziksiz uyumaz benim kızım sanki.:26:
Nfk Ayşecik de emzik emiyordu diye hatırlıyorum.Bıraktırdım mı?
1 yaşına gelince emziği bırakması için çalışacağım bakalım.
Bnmkide su asamada emziksiz uyumaz gibi su uyku isini halledeyim ona da el atariz bir ara artikin ;))
Kızlar size bir şey danışmak istiyorum.P.ertesi okulumuzun akşam yemeği var.Ben gitmek için adımı yazdırdım.Gideceğimiz yerde mama sandalyesi de varmış.Eşim Aden durmaz diye pek istemedi.Ama sonra ben istiyorum diye razı oldu.Şimdi ben de kararsız kaldım.Acaba rahat edemez miyiz diye.:26:Gitsek mi adımı sildirsem mi?
Amaaann cnm bencede git benim oglum cok huysuz oldugu icin ilk aylar resmen hapis oldm bigun oturdum agliyorum caresizlikten o kadar agliyoki hic durmadan ablam dedi bu ne bi tv ac bi muzik ac kalk giyin gez dolas artik heryere cik heryer evde durmaktan iyidir hakikaten huysuzlanirsa erken kalkiyrm gittigim yerden ama farklilik her zmn iyi geliyo bebislere de hem ben okul
Yemegine katilmasam kesin aklimda kalir ;))

uleyn! cami duvarına .... ben seni yakalarsaaaam, kızımdan emdiğin kanı şeyinden çıkarıcam.

Oyyy kiyamam kuzuyaa zaten hasta minnagim kurban olurum yaa yazin da bu sikintisi var iste sineklik falan dinlemiyolar bi yerden daliyolar iceriye;((

5 puanlık soru:

öğleden sonra 3 sularında pişirilen yemek (köfteli patetes) akşam buzdolabına konmaz.
bozulur mu, ekşir mi?

not:ayşeciğe ısıtmak için tavaya koydum, soğuk olmasından mıdır, tadı bi farklı geldi sanki:44:

canım cvbım :kıymadaki hayvansal yağ donduğu için tadı farklı gelebilir.dolaba konmadığı için büyük bi ihtimal ekşidi havada sıcak.sadece patetes olsa gideri olurduda köfte için aynı seyi söyleyemicem

dtk, ne 14 gün müü?:53:
içiremiyorumki kıza, bir kez yarım ölçek içti şimdiye kadar :26:

dtk, ne 14 gün müü?:53:
içiremiyorumki kıza, bir kez yarım ölçek içti şimdiye kadar :26:

aynewn canım.acı ama gercek.doktor hepsinin üstüne 10 gün kullanılacak yazdı.antibiyotiğe falan.10 günün sonunda kontrole gittik yenge hanım gün daha kullanalım ilacı 14.günde tam etkisini verir bir ilaç dedi.ne cektim onları içirirken hastalığı bi yana.hele bir dolven surup var düşman basına...nefessiz kalıyordu oğlum öğürmekten boğulmaktan...neyse bacı içini karartmıyım
hımm bide enjektörle veriodum son çre.yanağının içine sıkıyodum boğulmasın diye

Son düzenleme:
canım cvbım :kıymadaki hayvansal yağ donduğu için tadı farklı gelebilir.dolaba konmadığı için büyük bi ihtimal ekşidi havada sıcak.sadece patetes olsa gideri olurduda köfte için aynı seyi söyleyemicem
al bu vaadettiğim 5 puan değerindeki papatyalar:71::1:

ve evet sanırımki ekşimiş yemeğim, oysa ki ne güzel olmuştu:25:
kılçıklı fasulye ve bulgur pilavına kaldık bu akşam..
neyse biber kızartim yanına da yoğurtlan bir yirik :125:
ne pis boğazım yaa:37:

dün bi kaçamak yapayım dedim. marketten profiterol aldım
eve geldim, heyecanla açtım paketi. bozuk ürün..:30::27:

Son düzenleme:
5 puanlık soru:

bozulur mu, ekşir mi?

Siz yiyin aysecige vermeyin ;)) saka bi yana isininca tadinda sorun yoksa yiyebilir de bencok pimpirikliyim kiyma disarda durdu diye vermezdim sanirsam ;/

al bu vaadettiğim 5 puan değerindeki papatyalar:71::1:

ve evet sanırımki ekşimiş yemeğim, oysa ki ne güzel olmuştu:25:
kılçıklı fasulye ve bulgur pilavına kaldık bu akşam..
neyse biber kızartim yanına da yoğurtlan bir yirik :125:
ne pis boğazım yaa:37:

dün bi kaçamak yapayım dedim. marketten profiterol aldım
eve geldim, heyecanla açtım paketi. bozuk ürün..:30::27:

kabul ettim canım paptayalrını...:16:
akşama ne pişirsem derdi olmasa hayat ne güzel olurdu.yemek yapmak cok basit yeterki malzeme ve neyi pişireceğimize karar verelim...aaa bide tabi yahya uslu olsun.inan kahvaltı nedir unuttum.esimin annesine kızıyodum bi karalahana corbası yapıyo bi kazan 3 gün onu yiyolar diye.bende bundan sonra öle yapacammm:9::9::9::9::9::9:
bi kez banada öle oldu bozukmus profiterol değil.limonlu çikolata mübarek.ekşimişmi desem acımızmı desem,çürümüşmü desem...

Enjektör ile vermeyi denesen. Benim kızım da içmiyor doktorumuzun tavsiyesiyle öyle veriyorum şuruplarını.

hmm.. hiç duymamıştım bunu.. deneyelim bakalım, teşekkür ederizz:34:

dilek dediğin gibi içindeki etten dolayı bozuldu sanırsam.. fasulye sağlam çünkü:100:

hmm.. hiç duymamıştım bunu.. deneyelim bakalım, teşekkür ederizz:34:

dilek dediğin gibi içindeki etten dolayı bozuldu sanırsam.. fasulye sağlam çünkü:100:

nfk canım sakın zık diye boğazına sıkma enjektörü.tabi sen en iyisini bilirsin ama uyarayım dedim.yanağının içine sıkacan

nfk canım sakın zık diye boğazına sıkma enjektörü.tabi sen en iyisini bilirsin ama uyarayım dedim.yanağının içine sıkacan
:34:
keşke muz aromalı yapsalar şu şurupları..
şuan bi muz kemirişi var, nefes almıyor çocuk:27:

temizliğim geldiiiii:36:

ben evi silip süpürmeye girişiyom :6:

Evet yanağının içine yada dilinin üzerine sıkabilirsin.Çok rahat oluyor böyle hem dökülmüyor hiç.

kızlar ya ben de kaç gündür sorucam unutuyorum ben 6. aydan itibaren geceleri sadece pirinç unu veriyorum çok sıkıldıgını tahmine diyorum çocuk nişasta veren var mı veya alternatif olarak bu muhallebi için ne verebilirim ne veriyosunuz markette o reyonun önünde bakıp bakıp duruyorum bişey anlamıyorum dönüyorum tahıllı falan yazanlar başka bişey mi ?? çok cahilim ama cidden anlamıyorum bu işi çözemedim ben gogly pirinç unu diye bişey var ondan alıyorum cevizle veriyorum çocuk bıktı artık farklı bişey olsun istiyorum ama ne ?? :44::44:

off sorma yaa bir bebek görmeye gidilecekti arkadaşlarla bu hafta sonra tarih iptal oldu 12 mayısa alınmış
bende kimsenin haberi yok galiba o gün anneler günü dedim eşime amannn anneler günü mü kutlıycaz dedi:47:
eee dedim annenlere gideceğiz annemlere gideceğiz bakıcımıza gideceğiz
ooo boşuna masraf konuşmadık mı senle hayatım anlaştık sadece evlilik yıldönümü ve doğum günlerini kutlayacağız gerisi
fasa füso diye :36:

Esefle kınıyorum :) bu yıl anneler günü hediyesi olarak kendime hediye çeki aldırıcam :)) yani bir sürü kıyafet almalıyım çünkü göğüslerden dolayı hiçbişiyim olmuyo :/ gerçi çok şükür sonuçta emziriyorum.

Tîsh-o diye bi siteye bastırdım canım.

Bakıcam canım ama senden yardım alma ihtimalim çoooook yüksek ;)

kilolardan bahsedilmiş ve hediyelerden anneler gününde bu sene bana hediye gelmez yeni yıl hedıyesı esimden cep telefonu istemitim almıstı ve alırken 2013 un tum özel gunleri için say bunu demişti ama belki bir gül gelir diye de ufaktan beklenti içindeyim :)

bunun dışında bendede kilo sorunu var ama fazlalık degıl eksik bende . suan kılo alma cabası ıcındeyım ama hıc umudum yok hamıleyken bıle zar zor almıstyım ama 42 kilo ile hamile kalmıs 55 le de dogurmustum suan tekrar eskı kılomdayım ve memnun değilim... :(

Ya çok ayıp ama!! :) ben ilkokulda öyleydi. Diyorum sen hala ne diyosun :) bacımmm boşver az olsun :)

ay ben bu ayşeciğe yetişemiyoruuuuuum! :36:
az bi yükselti görsün, başlıyor tırmanmaya. mindere, koltuğa, bacağıma tutup kalkıyor.
kazalar da kaçınılmaz. gözümü ayıramıyorum..:25:

dün akşam eşimle konuşurken, sen koltuğa tutun kalk sonra da düş. başı parkeye vurdu.
kızardı. eşim çok panik oldu, aldı kucağına ver diyorum vermiyor..
niye dikkat etmedik, niye sen bakmadın dedi durdu.
korktu çünkü, sakinleştirmek için, bi şey olmadı, sakin ol. çocuk bu düşe kalka büyüyecek dedim.
hayır öyle bi şey yok, öyle şey olmaz!
gözünü ayırmayacaksın, düşmesine izin vermeyeceksin ya da tehlike yaratmadan düşmesine zemin hazırlayacaksın diyo:53::36:

e sen iki saat yanındasın, bir saniye durmuyor diyorsun, yoruluyorsun, hemen anneye veriyorsun daaaa...
ben bütün gün hem ondan gözümü almıyorum, hem işimi yapıyorum, o nasıl oluyor:19:

Bu babalar da insanı bazen sinir ediyor. Sanki özel güçlerimiz var hemen düştükleri yere ışınlanacağız ;)

elinde bi kayısı.
onunla emekliyor, yerlere halıya oyuncaklara sürüyor. arada bi ısırıyor.
elinden almaya kalkınca da basıyor çığlığı:36:

Kayısıyı da ayşeciği de yerim :)

bu arada bende soğuk algınlığı ile savaşıyorum.

çok kötü hastayııımm:43:

eşimi aradım öğleden sonra izin al diye..

yatıp dinlenmem lazım am mümkün değil...

nfk yere düştü yere değdi çok müdahele edince

sonradan hassas oluyorlar.kızımdan biliyorum.

ben artık kıyafetlerinide ütülemiyorum...

arkadaşım 1 yaşına gelmiş bebeğin kıyafetleini hep ütülerdi. çok titizdi.

ilerleyen zamanlarda hastalanınca dr.bu bebek fanustamı büyüdü.

bağışıklığı hiç gelişmemiş demiş...

Çok geçmiş olsun canım. Ya ütü konusunda ben çok kararsızım. Yani ütülü görüntü hoşuma gidiyo. Napsam bilemm...?

Alinti yapmis ama yazmsmisim geceleri iyi uykular dileyip cikiyorum artik debelenip duruyo cok agladiginda kucagima alip geri koyuyorum ama gunduz daha sknti beni gordugu icin ciktigim an cigligi basiyo bin kere gir cik yapincada oyun saniyo bnde odada goremicegi sekilde izliyirm ana bazen oyle bi agliyoki kucaga da alinca fayda etmiyi o zmn cok geriliyorum esim giriyo devreye sakin olmak herseyden onemli gerilince hemen anliyo ama ayakta sallamaktan kurtuldum insaAllah ayaklarim belim sinirlerim mahfolmustu

Seni tebrik ediyorum. Vallahi güzel günlere az kalmış. Benim bu konnuda hiçbişi yapasım yok :/

2 gün borcum kaldı ramazandan. spora gidiyorum diye tutmadım.
önümüzdeki hafta onları da tutup, bitiricem inş.

Tebrik ve takdir ediyorum seni maşallah canım.

Slm arkadaşlar.Ben yeni katıldım aranıza.Aslında hamileliğimden bu yana sürekli takip ediyorum ama yazmak şimdiye kısmet oldu.Beklenen doğum tarihimiz 17 temmuz 2012 olduğu için temmuz annelerini takip ediyordum fakat kızım 28 haziranda gelerek bize sürpriz yaptı.Biz alışkanlıktan yine temmuz annelerini takip ediyoruz :)

Hoşgeldin. Ben de 29 haziranda oğluma kavuştum ama burdayım :)

hoşgeldinn :42:

evet koku noktasında tülbenti çok iyi düşünmüşsün haklısın bez bi bebek falan diyor da eşim de bebektense battanıyesını verelim demişti aöa sennki daha mantıklı ... emziği de sevmiyorum zaten ama kolikkene alışması şarttı doktor bile sen bunu hemen emziğe alıştır yoksa çıldırrısn anne sütüne bandırıp ver demişti almadı çünkü zorla verdik resmen :50:
ya bu uyku meselesi çözülecek gibi de bu çocuk yemek yemiyor ya insan oğlu ne kadar doyumsuz şimdi de yemek diye tutturdum 2 gün önce uyku diye ağlanıyodum buralarda.. :20:

ama hakikaten kahvaltı etmez katı veya çorba da yok sadece yogurt yer 2 diş de amut kemirir ama sadece kemirir yeme yok gece muhallebisini de bildiğiniz palyaço olursak keyfi yerindeyse belki... ama tuzlu hiç hiççç yemiyor kahvaltı belki 1 lokma yıyo yemıyo uzun bi süredir sadece emmek ıstıyo ama sutum de eskisi gibi degıl kı :50: eskısı gıbı olsa da yetermiki :44:

Ya sonuçta demekki doyuyo. Yoksa aç olsa durur mu herşeye saldırır. Sütün de yetioki emiyo. Yoksa göğüslerden yeterince bişi gelmezse cıngar çıkarır ;)

Arkadaşlar sizin bebeklerinizin boyları kiloları nasıl? Benim kızım 13 kg boyu da 80 cm. 24-36 beden giyiyoruz. Çok hızlı büyüyor.

Hay maşallah kuzuya :)

merhaba hos geldin gecen ay 9 kiloydu kızım boyuda 78 cm :)

Boyuna posuna maşallah :)

Evet emiyor.Mama takviyesi kullanmadık hiç. ek gıda da sabah kahvaltı, öğleden sonra dönüşümlü olarak yoğurt yada çorba yiyor gece yatarken de tahıllı kaşık maması.

Çok kilolu olduğunu düşünüyordab bebce kaşık mamasını kesebilirsin.

Canım ben yemek veya düğüne gitmeden önce şöyle yapıyorum. Akşam uykusunu mutlaka yatıp kalkmış oluyo 5-6 arası yada 6-7 arası. Sonra bolca emzirip çıkıyoruz. Suyumuzu alıyoruz yanımıza. Orda biçok şeyden tattırıyorum ona ve su içiriyorum. Toplam 3 saatin sonunda dönüyoruz eve yoksa coşuyo :) kesinlikle bebek arabasında uyumuyo. Çoğu kere kucakta durmak istiyo mama sandalyesinde değil. Ama hiç olmadı yiyip içmiş oluyorum. Bi de okuldakiler alırlar kucağından merak etme. Git yani )

emziği verirken, nasıl bıraktırıcaz diye düşünüyoruz valla :1:
çünkü etrafımızda bırakma döneminde zorluk çıkaran bebeler çok.
ama bi zaman gelecek, artık kendi istemeyecek diye düşünüyorum.

nette okumuştum yanlış hatırlamıyorsam, hani emziğin damak ve dişlere zararı konusunda..
dişlerden sonra, sanırım 2 yaş civarından sonra da aşırı emzik kullanımında dişlerin yapısına zarar veriyor diye:44:
daha zamanı var yani.. bi akrabamız 2,5 yaşında oğlu hala emzik emiyor, bırakmıyormuş.
sonra onunla birlikte banyoya gitmiş. emziğini istemiş. gözlerinin önünde tuvalete atıp, sifonu çekmiş :1:
sonra çocuk hiç mızıldamamış, huysuzlanmamış..:9:

İyiki çocuk cırlamamış olgun karşılamış valla :) bana babaannem rahmetli şöyle bıraktırmış emziği "bak bu çok eskidi pis olu hadi at" demiş. Ben de salak gibi çöpe atmışım. Sonra bi süre sonra başlamışım emzik istemeye. Ama "sen kendin attın napalım" demişler o yüzden susmuşum :) eşimin de emziğinin içine gazete tıkmışlar ufak ufak. Sinekler doldu demişler istememiş :) alın size iki yöntem naparsanız yapın :)))

Ama onun da doyması lazım. Onun da yavruları var :p beni hiç ısırmazlar da o yüzden böyle genişim :)

5 puanlık soru:

bozulur mu, ekşir mi?

Gitmiş o yemek :(

kızlar ya ben de kaç gündür sorucam unutuyorum ben 6. aydan itibaren geceleri sadece pirinç unu veriyorum çok sıkıldıgını tahmine diyorum çocuk nişasta veren var mı veya alternatif olarak bu muhallebi için ne verebilirim ne veriyosunuz markette o reyonun önünde bakıp bakıp duruyorum bişey anlamıyorum dönüyorum tahıllı falan yazanlar başka bişey mi ?? çok cahilim ama cidden anlamıyorum bu işi çözemedim ben gogly pirinç unu diye bişey var ondan alıyorum cevizle veriyorum çocuk bıktı artık farklı bişey olsun istiyorum ama ne ?? :44::44:

Ben de bilmiyorum canım. Ben zten yatmadan bişi vermiyorum. Çok istersem süte hippin bisküvisini ıslatıp veriyorum. Yada yatım muzdan az fazla muz. Sonuöta biz de yatmadan önce bişi yemiyoruz. Bi de yatmadan hemen önce yerse oğlum kaka yapıyo gece :/

Back
X