Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

yok güzelim istanbuldayım geldım 4 gün oldu kaka problemimiz büyüyerek devam ediyor 7 gundur yapmadık mama ile besleniyoruz kılo alımımız çok yavaşladı biberona alışşın dıye mama veriyorum şu andda

canım neden mamaya geçtin emzirmeyi bıraktıysan mamaya başlayınca sindirim sisteminde problemler olur ilk başlarda:18:

yok güzelim istanbuldayım geldım 4 gün oldu kaka problemimiz büyüyerek devam ediyor 7 gundur yapmadık mama ile besleniyoruz kılo alımımız çok yavaşladı biberona alışşın dıye mama veriyorum şu andda

canım benim haklısın .. bende aldım ev tipi sallanan ana kucağı yeter ki hoşuna gıtsın dıye dolastım bütün istanbulu

canım kaka problemi çoğumuzda var biz 1 aydır doğru dürüst kaka yapamıyoruz 3-5 günde bir oluyordu en son 10 gün oldu yapmadı doktor fitil verdi fitili inceltip popoya verdim 10 sn sonra fitil sağlam bi şekilde kakayla birlikte pörtttttttttttt diye çıktı allahtan hazırlıklıydım her yeri b...k götürdü resmen. Fitil kullanan arkadaşlar sizinde öylemi oldu benim koyduğum fitil aynen geri geldi galiba sadece popo uyarıldı ilac etkisini göstermeden çıktı :1::1::1:

kilo olayına gelince benim kızımda ayda 1 kg alıyordu bu ay sadece 500 gr almış emme problemimiz olduğu için bu kiloyada çok şükür ama ben asla mama vermedim doktor gerek yok diyor bebekler her ay 1 kg alsa anormal kilolu garip bi canlı olur önemli olan sık sık hasta olmaması huzurlu olması o sağlıklı olduğunu gösterir dedi

herşey üst üstemi gelir 1 haftadır boğazım ağrıyordu akşam bir baktım 20 lik dişlerimin 4ü de pörtlemiş :53: :14::95::14:
yapma yaa!! :18:
çok ağrılı oluyormuş bu 20lik dişler.
ben 27yim hala çıkmadı. inş hiç de çıkmazlar.:19:

benim kızımda oyuncakları bilmiyo henüz sadece gözüyle takip ediyo uzanmıyo:45:
benim züğürt kızımın oyuncağı da yok zaten.
babaennesi iki tane çıngırak almış. ama çin malı eline vermiyorum.
sallayınca bakıyor, takip ediyor, seviyor
geçen gece telefonumun ekran ışığı yanarken çok ilgiliydi.
yaklaştırdım uzanıp alır mı diye, tuttu valla :16:
ben de bi sevindirik oldum, sanki şampiyon oldu çocuğum :24::1:

kızlar bebkleriniz kafalarını tutuyomu benim kızım 2 ay 10 günlük bugün aşı için gittiğimizde hemşire daha kafasını tutamıyo dedi de biraz kuruntu yaptım
üç ayın dolmasına birkaç gün var,
iki aylıktan beri tutuyor kafasını.
şimdi daha çok tutuyor.
ama hala bedenlerine göre kafaları oran olarak büyük.
o yüzden zor bi şey. moral bozma, bugün yarın tutar dikkat et sen :34:

kızıma geçen lc vaikikiden 3 6 ay mont aldım olmuyor 1 2 kez giydi değiştirebilirmiyim acab :S
bize de benetton'dan bi mont hediye geldi, 3-6 ay. çok dadlu bi şe :23:
ama gidip değiştircem, 2,5-3 yaş alcam.
şimdi bebek zaten, giderken battaniyeye sarıyoruz.
asıl, ayaklanıp kendileri yürümeye başladıklarında mont önemli.. :40:

bende dün baktım büyüğü yoktu sanırım eşimle yolladım kızımı banyo yaptırdım ondan çıkamadım yerine kendime yada kzııma bişiler alırım

montumuz olması lazım geçen bi kadının kızında görüdm ço kheveslendim :9:

bizim arabamız yok bebek arabasına atınca mont artı baddaniye giydiriyorum gerçi kışın çıkarmam kzıımı

$550378_113538905468882_2058127524_n.webp

kızımında salyaları akıyor :1:
banyodan çıkınca böle gözleri kocaman kocaman oluyor :9:

canım neden mamaya geçtin emzirmeyi bıraktıysan mamaya başlayınca sindirim sisteminde problemler olur ilk başlarda:18:

Kuvarss bende senin gibi düşünüyorum.. sonuçta mama süt gibi çok sıvı olmuyor. daha katımsı oluyor.. o yüzden kaka problemi yapabilir diye düşünüyorum..
:26:
Karakızz maşaallah kızına..:54: Allah nazarlardan muhafaza etsin İnşaallah..:16:

Cena'cım nasılsın?
:3:görmedim epeydir seni..:51:

slm arkadaşlar :3: :3: ya benim oğlan oyuncaklara karşı çok ilgisiz bazen çıngırağını sallayınca gülüyo o kadar uzanmak tutmak yok daha sadece dikkatle bakıyor sizin bebişler ne durumda benim çok kafama takılıyo ya :50:

Cnm benim ki de aynı, biraz daha bekleyeceğiz sanırım

Özel hastanede doğum yaptım canım.

Özel hastanede heyet raporu oluyor mu? Valla öyleyse daha iyi olur, tanıdık bulma şansım artar :52:

simdik güzeller ben size durumu şöyle özet geçeyim sorularınıza cevap olur . ben ömür 5 gün kaka yapmadı (o zaman anne sütü cok nadir mama)Trabzonda doktora gotürdüm herşey normal sadece makatta küçük bir yırtık var dedi tahliller zartlar zurtlar hiçbir sorun yok fitil verdim fışkırttı . ama kaka o kadar sorunlu ki cok kotu kokuyor ve kopkoyu turuncu . sonra 4 gun daha yapmadı cok huysuzlandı yine fitil verdim . İstanbula geldim doktora gittik doktor kılosunu ölçytü. baktı ki 30 günde tam 279 gram almıs . doktor ömürün karnıma baktı bişeyler yaptı bu çocuk aç dedi doktor . doymuyor midesine ne gıdıyor ki ne s.çsın dedi. mama yedireceksin dedi . bende dedim memeden başka bişey yemıyor . oda dedi ki biberona alıstırana kadar. meme de emıyor smdı mama da yıyor ama şu bir gercek ki bir öğün meme verırsen butun gun aglıyor memede durmak istıyor . kaka problemımız anne sütü ile beslenırken de vardı . ama ne garipki çocuk s..çmıyor ama yıne de huysuzluk yapmıyor çok şükür .. herseyi denedım makatı uyarma masajlar zeytınyagı içirmeler gaz damlaları . ama sankı cocugun vücüdu duşkı üretımı yapmıyor . ne bileyım minnak kuzular . Rota aşımız ın gunune kadar yapmazsa tam 10 gun oluyor yapmaması . o gün doktorla konusacagım baktım ki bana tatmin edici bir cevap vermıyor önce kavga edeceğim sonra cocugumu başka doktora götürcem .. baya uzun oldu ım soryy muck hepınızı
Cnm oğlunun kilosu ne kadar ki mamaya alıştırmaya çalışıyorsun artık kilo almaları yavaşladı zaten boş yere mamaya alıştırma Dr mu dedi mama ver diye oda kaka sorunu yaşamanıza neden olabilir benim kızımda günde bi kaç sefer yapardı artık 2 günde bir bir kere kaka yapmaya başladı

canım kaka problemi çoğumuzda var biz 1 aydır doğru dürüst kaka yapamıyoruz 3-5 günde bir oluyordu en son 10 gün oldu yapmadı doktor fitil verdi fitili inceltip popoya verdim 10 sn sonra fitil sağlam bi şekilde kakayla birlikte pörtttttttttttt diye çıktı allahtan hazırlıklıydım her yeri b...k götürdü resmen. Fitil kullanan arkadaşlar sizinde öylemi oldu benim koyduğum fitil aynen geri geldi galiba sadece popo uyarıldı ilac etkisini göstermeden çıktı :1::1::1:

kilo olayına gelince benim kızımda ayda 1 kg alıyordu bu ay sadece 500 gr almış emme problemimiz olduğu için bu kiloyada çok şükür ama ben asla mama vermedim doktor gerek yok diyor bebekler her ay 1 kg alsa anormal kilolu garip bi canlı olur önemli olan sık sık hasta olmaması huzurlu olması o sağlıklı olduğunu gösterir dedi

Özel hastanede heyet raporu oluyor mu? Valla öyleyse daha iyi olur, tanıdık bulma şansım artar :52:

Oluyor, oluyor.Yoksa ben de bu kadar bulamazdım.Devlette kim verir ya, ancak bir tane alabilirdim.Bol raporlu günlerimiz olsun, raporlar sıkıntı çekmeden bize gelsin...:24:

simdik güzeller ben size durumu şöyle özet geçeyim sorularınıza cevap olur . ben ömür 5 gün kaka yapmadı (o zaman anne sütü cok nadir mama)Trabzonda doktora gotürdüm herşey normal sadece makatta küçük bir yırtık var dedi tahliller zartlar zurtlar hiçbir sorun yok fitil verdim fışkırttı . ama kaka o kadar sorunlu ki cok kotu kokuyor ve kopkoyu turuncu . sonra 4 gun daha yapmadı cok huysuzlandı yine fitil verdim . İstanbula geldim doktora gittik doktor kılosunu ölçytü. baktı ki 30 günde tam 279 gram almıs . doktor ömürün karnıma baktı bişeyler yaptı bu çocuk aç dedi doktor . doymuyor midesine ne gıdıyor ki ne s.çsın dedi. mama yedireceksin dedi . bende dedim memeden başka bişey yemıyor . oda dedi ki biberona alıstırana kadar. meme de emıyor smdı mama da yıyor ama şu bir gercek ki bir öğün meme verırsen butun gun aglıyor memede durmak istıyor . kaka problemımız anne sütü ile beslenırken de vardı . ama ne garipki çocuk s..çmıyor ama yıne de huysuzluk yapmıyor çok şükür .. herseyi denedım makatı uyarma masajlar zeytınyagı içirmeler gaz damlaları . ama sankı cocugun vücüdu duşkı üretımı yapmıyor . ne bileyım minnak kuzular . Rota aşımız ın gunune kadar yapmazsa tam 10 gun oluyor yapmaması . o gün doktorla konusacagım baktım ki bana tatmin edici bir cevap vermıyor önce kavga edeceğim sonra cocugumu başka doktora götürcem .. baya uzun oldu ım soryy muck hepınızı

gün kurusu kayısını kaynatıp suyunda 1-2 çay kaşığı verdin mi hiç zeynpcim ? belki işe yarar bu? ben yapmıştım da... geçmiş olsun..

aynen canım se n sorunu buraya yaz baktın 2 3 kişi daha aynısını yazıyro demekki normal :9: sıkıntı eme bizimde kimsemiz yok komşu felan da yok çocuk öyle yüzüne bakmamı istiyor ilgi istiyor

Ne güzel de söyledin o yüzden Temmuz annelerini tek geciyorum :16::54:

ben aşı yaptırdım ondanda huysuzlaştı 3 gündür koynumda laf istiyor :1:

canım benim haklısın .. bende aldım ev tipi sallanan ana kucağı yeter ki hoşuna gıtsın dıye dolastım bütün istanbulu

Benimki de benzer. Bence hiç kaygılanma çünkü bir yerde bebeklerin oyuncaklara ilgisinin ancak 4.ayın sonunda ancak baśladığını okudum.Ondan önce sadece renkleri ilgilerini çekip bakmakla yetiniyorlarmış.Bir de ellerine verince ağızlarına götürmekle.Önceleri ben de kafama çok takıyordum.Nesnelei takip ediyor mu, ne zaman gülecek, ne zaman ses çıkaracak diye. Ama bakıyorum ki her bebek aşağı yukarı aynı.Bu siteyi onun için çok seviyorum.yoksa çok kaygı ederdim.bir de çevremdekiler beni telşa verirdi.:4: Daha şimdiden bu çocuk niye ismiyle çağırınca kucağımıza atlamıyor ya da dönüp bakmıyor diyenler var.

Cok haklısınız kızlar ne bileyim bende ilk cocuk olunca acemiyim iste az tepki veriyo diye korkmuştum :4:

Daha cok kucukler bacim benim oglumunda bazen ilgisini cekiyor bazende bakmiyor bile, kizimda oyleydi. takma kafana bir sure sonra baslarlar ilgilenmeye. ama su detayi unutmadan soyleyeyim, Ben kizimda oyuncaklardan sikilmasin diyé birazini saklardim daha sonra cikarirdim yeni gibi gorurdu cok hosuna giderdi surekli gordukleri oyuncaga pek ilgi gostermiyorlar:12:

Cok Haklisin canım ablamda öyle yaparmış biz şimdilik sadece oyun halısında ki papağana takmış durumdayız onu eleyip çekiyor o kadar

Sağol canım benim sizde güle güle kullanın :55: iyi olmanıza sevindim özlettin kendini bu kadar ara verme gel topiğe :6: oğluşum iyi teyzesi sünnetini de oldu da iyileşti bile şükür ama gaz sancıları hala var şu bağırsakları ne zaman düzene girecek bazı günler iyi masajla filan kurtarıyoruz ama bazı günler kabus kolik desem değil umarım ben kafayı yemeden biter şu gaz derdi :30:

Ay kuzucum demek sunnet oldu hayirli olsun insaallah. famecim vallahi seviniyordum ne guzel atlattim heralde bu uyku sorununu diye 10 gundur super uyuyordu, gunduzleri 2 saat uyuyordu 1 saat uyanikti aksamda saat 20,30 veya 21,00 uyuyordu gece 2 de uyanip emip tekrar yatiyuordu 1 kez daha kalkiyordu sabah 8 e kadar uyuyordu, ama 2 gundur bana kok sokturuyor anlamadim nedir. anliycaan tadi damagimda kaldi nazarimmi degdi ne.

Teşekkürler teyzesi :54: ilahi canimcim cok guldum yok be tatlim nazar değilde oluyo öyle arada bende aynı şeyi yasıyorum bir de takip et bakalım 12. Haftası galiba senin paşanın atak geçiriyor olmasın ?

Psikiyatri iyiymiş.Pskiyatriden nasıl aldınız?Her doktor vermez işye.Ya önceden konuşmak gerek ya da tanıdık birilerini araya sokmak.Ama üç ay yazabilmeleri çok cazip geldi.Şu doğum izni 6ay olsaydı da hiç bunlarla uğraşmasaydık.Çalışan bayan olmak her daim zor bir de anneolunca çooooooooooook zor.

Canım ben kadın dogumdan doğumumu yapan doktordan aldım.Bir tanidigimda psikiyatriden aldı 2 ay olarak.Doktorlar verirken zorlanıyor cunku geçerli bir bulgusu olması gerekiyor dedi doktorum.Ben sezaryanim,egzersize hemen baslayamayacagim icin verdi.

LC ınn montları çok küçük 3 6 ay bızede olmadı bıde kısın ıcı kalın nasıl gıyecekler anlamadım

fişi duruyor canım küçük geliyor 3 6 ay almıştım 6 9 ay alim bari
bayramlıklaırnı Allah tan 6 9 ay almışım :1:

Bence bu kalıp olayı tam bir aldatmaca :) biz 0-3 ay almıştık ağırlıklı zıbın,kısliklarini gecen hafta sonu aldık 6-9 ay olarak tam oluyor.Oğlum 7 kg civarı 63 cm boyu,bence boy kılo kıstas alınmalı,ayına göre genelde olmuyor.Birde lcw den almıştım bir kaç bir sey ama c&a nin malları daha kaliteli ve pamuksu tavsiye ederim,fiyatlarida uygun.Cok guZel kadife tulumlar aldık,seneye yasına giyeceği yazliklarida aldık sezon sonu olduğu icin yarı yarıya düşmüş.

Cnm Dr un nerde bilmiyorum ama değiştirmeyi düşünürsen benim kuzenim Bahçelievler'de meltem hastanesinde cocuk Dr arzu ak herkes çok memnundur Silivri den bile gelen hastası var tavsiye ederim boş yere evham yaptırmaz çocuğu denek gibi kullanmaz çocuklar bile seni özledim arzu diye odasına girer muayenesi 20 tl bilgin olsun insan çocuk da kime güveneceğini bilemiyor

Cnm Dr un nerde bilmiyorum ama değiştirmeyi düşünürsen benim kuzenim Bahçelievler'de meltem hastanesinde cocuk Dr arzu ak herkes çok memnundur Silivri den bile gelen hastası var tavsiye ederim boş yere evham yaptırmaz çocuğu denek gibi kullanmaz çocuklar bile seni özledim arzu diye odasına girer muayenesi 20 tl bilgin olsun insan çocuk da kime güveneceğini bilemiyor
ben hayrunnisa gülün hastanesi var yenibosna da ona gidiyorum güzelim inan bir ton para verıyorum iliğim kurudu :50:her ay en az 250 tl verıom hastaneye aman gözümde değil iyi olsun da ama hiçbir işe yaramadığını görünce kuduruyorum

ben hayrunnisa gülün hastanesi var yenibosna da ona gidiyorum güzelim inan bir ton para verıyorum iliğim kurudu :50:her ay en az 250 tl verıom hastaneye aman gözümde değil iyi olsun da ama hiçbir işe yaramadığını görünce kuduruyorum

Cnm değiştirmeyi düşün bence ben rota aşısı dahil daha 180 tl verdim 3,5 aylık oldu kızım sarılık olduk sadece anne sütüyse geçirirsin sabret İnan dedi kuzenim ve aynen öyle oldu çocuk Dr çok önemli için gidiyor bebeğine bişey yapılırken boş yere yapılmasını hiç birimiz istemeyiz sonuçta aklında olsun yine de senin Allah Dr a muhtaç etmesin ama ondan da yoksun bırakmasın

Cnm değiştirmeyi düşün bence ben rota aşısı dahil daha 180 tl verdim 3,5 aylık oldu kızım sarılık olduk sadece anne sütüyse geçirirsin sabret İnan dedi kuzenim ve aynen öyle oldu çocuk Dr çok önemli için gidiyor bebeğine bişey yapılırken boş yere yapılmasını hiç birimiz istemeyiz sonuçta aklında olsun yine de senin Allah Dr a muhtaç etmesin ama ondan da yoksun bırakmasın
amin canım çok haklısın...

Back
X