Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Şu okul bir bitsin özel olarak ilgileneceğim inşallah. Ama üzülüyorum bu haline. Doğdu doğalı ayaklandıktan sonra 10 dk kucağımda oturmamıştır:(

canım üzülme hiç çocuk sahıl de kucagı hıc sevmıyor daha yurumedı ve bu sekılde durmuyor bırde yuruse ne olur bılemıyorum :) içinin rahat olması mademki içinde hiperaktivite şüpesi var doktorunuzla bunu konus bakalım seni neye yönlendirecek.

canım üzülme hiç çocuk sahıl de kucagı hıc sevmıyor daha yurumedı ve bu sekılde durmuyor bırde yuruse ne olur bılemıyorum :) içinin rahat olması mademki içinde hiperaktivite şüpesi var doktorunuzla bunu konus bakalım seni neye yönlendirecek.
Dr muz hayretler içinde zaten ben böyle bir çocuk görmedîm diyor:) hem cadı hem çok hareketli. Ama ciddi ciddi bu konuyu bir kez daha konuşacağım. Birde şu hastalık sürecinde yemek konusunda çok zorladım galiba. Artık ama sandalyesine oturmak istemiyor. Oturunca da ciddi ciddi ağlamaya başlıyor. Çok bunaldım ya anlatamam. Şuan bile gözlerim doluyor. Nefes almaya ihtiyacım var. Şu tatil başlasa artık!

Uyansanıza beeeeeee :)

Geldim, tüm negatifliğîmle topiğî kuruttum:)

Aa niye öyle yazdın? Paylaşıyoruz işte.
Bence bir anne olarak sen bunalmışsın biraz. Arya'nın iştahsızlığı ve hastalığı da tuz biber oldu sanırım. İnşallah tatilde anne kız olarak aramızdaki problemleri halledersiniz:1:
Ben şunu da belirtmek istiyorum: çok hareketli olması belki bir problem gibi duruyor ama aşırı sakin olması daha büyük bir problem diye biliyorum. Çocuk hareketli de olur. Yaramazlık da yapar. Hemen aklına tıbbi bir problemi getirme bence.

Aa niye öyle yazdın? Paylaşıyoruz işte.
Bence bir anne olarak sen bunalmışsın biraz. Arya'nın iştahsızlığı ve hastalığı da tuz biber oldu sanırım. İnşallah tatilde anne kız olarak aramızdaki problemleri halledersiniz:1:
Ben şunu da belirtmek istiyorum: çok hareketli olması belki bir problem gibi duruyor ama aşırı sakin olması daha büyük bir problem diye biliyorum. Çocuk hareketli de olur. Yaramazlık da yapar. Hemen aklına tıbbi bir problemi getirme bence.
Tecrübeli bir anne olarak bunu senden duymak güzel... Ama sabır istiyor, sabır istiyor, SABIR İSTİYOR!

güzeller hepinize selam olsun...yine kaynatmısınız bacılar..amma sohbetten geri kalmıyım toptan yazayım didim.

şincik öncelikle busmai'cimokudum canım cvbını:) ben okumayı cok seviyorum.ordan aklımda kalmıştı yazayım dedim sende doğruluğunu onayladın iyi ettin.
küçülen kıyafetler; oğlumun hastane cıkısını ve idilbabyden aldığım ve hayran kaldığım evladiyelik kıyafetleri hep saklıcam.evlenirken oğluma vericem hatıra olsun diye'bak annem sen doğduğunda giydirmiştim diye..,gelin istemez ama belki giydirir.
geriye kalanları bir hurca koydum.evet 2.ciyi düşünmesem kesinlikle verirdim ihtiyacı olana ama benim işim görüldükten sonra vermeyi düşünüyorum.bide 2.ye nasıl masraf edeyim.nfk'nın dediği gibi cocuğun yediği helal giydiği haram derler..oğlum olmasına rağmen ablamın kızının küçülen pijamalarını tişörtlerini evde giydiriyorum.cok işimi görüyor.takıntım yok.zaten biz 10 kız kuzen öyle büyüdük küçüklükten beri dönüşümlü.suan bile hala öyle.ben evli olduğum için üniversitedekilerin işini baya görüyorum:)

aryacımaklına olumsuz bişey getirme.uyuz, similik olsa dahamı iyi olurdu?cocuk dediğin yaramaz olur.biz dağıttını düşünürüz ama dünyayı kesfetmek için,merakını gidermek için yaparmıs bütün bunları..biz dağıtma yapma etme deyince,kesfetmesine engel olduğumuz için sinirlenir ağlarmış yoksa elinden tabağı aldığımıza sinirlendiğinden değil...oğlumu anlatmama gerek yok hareketliliğinden bahsediyorum ara sıra.cocuklardaki enerji büyüklerde olsa catlarmısız sen düşün..sınırlarımı biliyorum,kısıtlamıyorum,kesfetsin diye.her istediğini yapmasına izin veriyorum sınırlarım dahilinde..her elini attığına yapma demiyorum inatlaşmasın,kötünün kötü olduğunu anlasın diye.dolabı acıyo diye kızmam döksün toplarım,kaşığı eline alıp yemeği bertaraf ediyo diyede engellemiyorum.ama prizlere gidince bir yahya deyişim var 180 derece dönüyo:9::9::9:
oğlum hastalandığında yemek yemediği için sinirlerim yıpranmıstı,sanki sende aynı dönemden geciyorsun gibi.özgür bırak aryacığı..kucağında niye otursun ayakta durmak varken,kendini bişey sanmak varken dimi ama..sen calıştığın için belki 2 kat yoruluyorsun ama bugünler gelmicek bidaha.bak 1 sene olacak:43: oğluma bir defa sesimi asırı yükselterek yeter artık diye bağırdım.ölene kadarda unutmucam o vicdan azabımı.:43:

kızlar bide cizgifilm konusuna nolur dikkat edin..kuzenim cocuk gelişimi okudu.neler anlattı neler..öncelikle türkiyede şirinler ve teletubbieslerin neden yasaklandığını söyliyim size.teletubbieslerde cinsiyet kavramı yok,şirinlerde ise koca köyde bir tane şirine....ve önemli bir bilgi.25.kare denilen birsey var.25. Kare; Bilinç Altına Gizli Mesaj Yerleştirme..

Gözümüz saniyede 24 kare algılayabiliyor..
25. kare ise beynimize yazılıyor. İşte bu sistemin adıda 25. Kare
Örneğin Siz tvde bir çizgi film izlerken adamlar 25. Kareye "Coca Cola İç" yazısı koyuyorlar ve canınız cola çekmeye başlıyor .. (bazı cizgifilmler tam o 25.karede cinsel içerikli oluyormus.netten arastırın hak verceksiniz
suan en iyi çizgifilm pepee..nerde eski cizgifilmler..bide hayat sevince güzel filmi benim favorim.oğlum büyürse birlikte izlicez.bir türk filmi asığı olarak..

gene ne cok yazdım.yazdıklarımı bilmişlik olarak algılamayın anacım nolur.bir kitap kurdu olarak okuyorum öğrendiklerimi paylaşıyorum:16:

<
Geldim kızlar... O kadar canım sıkkın ki. Benim çocukta bir sıkıntı var galiba:( gribi henüz tam geçmedi üstelik. Size de sorayım benimki sürekli sürekli hareket halinde hiç durmuyor ya hiç. Böyle söyleyince kulağa normal geliyor ama hiç normal değil. Kucağı istemiyor, sürekli biryerleri karıştırmak biryerlere gitmek... İstediği olmayınca da gözlerden yaşlar gelerek ağlıyor. Haftasonum o kadar kötü geçti ki anlatamam. Kızdım ona sürekli bağırdım. Babası da aynen.. Tabi sonra vicdan azabı... Peki dinliyor mu? Tabiki hayır.. Ama benim sinirlerim altüst oldu. Hiperaktiflik var kesin. Dr a mı gitsek diye bile ddüşünüyorum. Zaten yemekler ayrı bi işkence. Sürekli ağlayan, hiç yetinde durmayan, yemek yemeyen bir çocuk... Yıprandım valla:( hayattan koptum ya!
canım demek ki hereketli bir çocuğun var ,seni biraz zorlayacak ama kreşe-okula başlayınca büyük ölçüde sakinleşir,şurda 2-3 sene kaldı.. benim görümcemin kızı da öyleydi aşırı hareketliydi çocuk 3 aylıkken dönmüş yataktan düşmüş bi de kucağına alanları ısırıyormuş yoluyormuş canavar gibiydi diyorlar..şimdi ilkokulda o kadar akıllandı ki benim oğluma bile bakıyor oynatıyor yediriyor onu..çok akıllı bir kız. sakın hiperaktivite zart zurt diye şimdiden doktora götürme sana sakinleştirici ilaç vericekler ve bütün gün uyuyacak bunu istemezsin heralde..onun yerine enerjisini atacağı alanlar yaratmaya çalış.. niye bunalıyorsun ayrıca zaten çalışıyorsun 24 saat bakmak zorunda değilsin ona, bu da bir dinlenmedir moladır senin için..
Eki Görüntüle 731497

EN ÇOK UYUYUNCA SEVİYORSUN ONU

Sessizliğini sakinliğini,yaramazlık yapamayışını,sana karşı gelemeyişini, ağlayıp sızlanamayışını seviyorsun&#8230;

Gün içinde çok kez bağırıyor, kızıyor,görmezden geliyorsun onu. Sözlerine aldırmıyor, şakalarına gülmüyor,çok kereler gülümsemelerine karşılık vermiyorsun&#8230;

Asık bir suratla karnını doyuruyor,hızlı hareketlerle çekiştirerek üstünü çıkarıp giydiriyorsun.
Asla hata kabul etmiyorsun. Sıkça eleştiriyor, mütemadiyen konuşuyor, güya öğüt veriyorsun.
Ard arda sıraladığın yığınla sözü hemen anlasın, unutmasın istiyorsun.
Belki elinle değil ama, dilinle bakışlarınla,sözlerinle dövüyor, eziyet ediyorsun&#8230;

Gün boyu çekişmeler, mücadeleler.Yapma,etme,bırak,dokunma, dağıtma'lar&#8230;
Hiçbir yer bozulmasın, kirlenmesin, çekmeceler hep düzenli kalsın, yerler daima temiz olsun istiyorsun.

Tezgahın üzerinde bir boya kalemine, mutfak masasının üzerinde bir çift küçük ve kirli çoraba tahammülün yok senin. Duvara çizilmiş masum bir resim,pencerede,sehpada el izlerine, saklanmış çikolatayı ararken kırdığı tabağa tahammülün yok&#8230;

Bir gün temiz,düzenli ama yalnız bir eve sahip olacağını unutuyor, onun büyürken ellerinden nasıl kayıp gittiğini farketmiyorsun&#8230;

Yatma vaktine kadar harp ediyorsun onunla. En son başından gitsin, uğraştırmadan uyusun istiyorsun.

Uyuyor ya en nihayet&#8230; İşte o zaman bir sızı düşüyor,bütün bir günün pişmanlığı oturuyor içine. &#8220;Yapmasaydım,etmeseydim,kızıp bağırmasaydım,eyvah! ne çok kırdım kalbini&#8221;&#8230; Gidip başını okşuyor, yanağına bir öpücük konduruyorsun&#8230;

Nasılda masum şimdi,nasılda tatlı&#8230;&#8221;Yarın&#8221; diyorsun,&#8221;yarın başka olacak.daha çok ilgileneceğim, daha çok oynayacağım onunla.&#8221; &#8220;Gözlerinin içine bakarak,gülümseyerek konuşacağım&#8221; tıpkı psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi davranacağım&#8230;

Sabah oluyor nihayet.Her zamanki gibi erken kalkıyor.Geceden kalan vicdan azabı sabaha sirayet ediyor.Tüm planladıklarını uygulama yolunda hareket ediyorsun.Ama bu en çok iki saat sürüyor.Yine unutuyor aynılaşıyorsun&#8230;

Farkettin mi sen onu en çok uyuyunca seviyorsun&#8230;
:) ayy fenaymış bu:)
ama şu konuda içim rahat, hiç titiz değilim döküp saçtığı şeyler umrumda değil ,sadece kendine zarar verdiği zaman- fazla merağı yüzünden oraya buraya girip kafasını gözünü çarptığı zaman -kızıyorum ona. tabi bi de gece uyumayınca:9: dün gece 10dan 11 e kadar uğraştım, 11 de ancak uyudu..

Milupa ve hipp aldım bir kere denesin diye ve yemişti. Şimdi yanıma çorba alsam nasıl ısıtıcam?? O yüzden bikaç kavanoz alayım dedim. Ben emziriyorum o yüzden süt almıyım ayrıca diyorum. Valla ya uyur ve rahat bir yolculuk olur(ki bir kere uyudu bugüne dek arabada). Yada uyumaz ve o on saat fena olur :) görcez bakalım inşallah.

Ay evet ya hatta 4ten sayalım çünkü son gün karne günü :) oğluşu da okula götüreceğim; çok görmek isteyeni var :) ama bakalım tabi keyfi olursa ;)
ay ben o kavanoz mamalarından çok kullanıyorum, yolculukta can kurtaran oldular bana..
özellikle ;milupa organik yeşil fasulye domates, organik meyve kokteyli, organik tahıllı meyve, organik kayısı muz en sevdikleri. 10-15 tane almanı tavsiye ederim. bu bisküvileri de çok beğendi oyalanıyor yerken
$TR3559big.webp
ayrıca tek kullanımlık bebek önlüğü migrostan aldım
http://www.e-bebek.com/i/kampanya/7417.jpg için Google Görsel Sonuçları

kumaş mama sandalyesi ,migrostan aldım (bu yoksa tülbent gibi birşey de bağlayabilirsin)
$oyunsevi152.webp
tek kullanımlık alt değiştirme bezi (evde de bundan kullanıyorum )
$Canbebe-Bebek-Bakim-Ortusu-Alez__38221676_0.webp

bebek yolculuk yastığı,boynu için uzun yolda rahat uyur ya da kendin ayarlarsın birşeyler,
çok işime yarayan şeyler..
şimdi yolculuk yapmakta ne var canım hiç korkma:)
Bluz almıştı canım bi de mektup yazmıştı işte. Yapabilirsem gizleyip pazar günü vereceğim ama baktım zor iş ozaman cmt verip kurtulurum :))

Ben zaten acaip unuturum tartışma konularını falan. Hatta aradan bi yıl falan geçsin haklı olduğum kavgada haksız olduğuma bile inanabilirim :) ama oğlumdan sonra iyice yoldan çıktım; akşamına unutuyorum :)))) ama zaten hadis de var yanlış hatırlamıyorsam; sinirlenince ayaktaysan otur, oturuyorsan uzan, hala sakinleşmediysen abdest al diye.... E ufaklıklar sağolsun insan sürekli değiştiriyor pozisyonunu :)

Evet ya nerde bu kız???

Hoş geldinnnnn. Güzel geçmesne sevindm gezinizin :)
ne güzel bir huy ya, ben hiç öyle değilim; fırsat kollarım "yaaa nasıl oluyormuş 2 sene önce sen de bana şöyle demiştin "vs adamdan hep intikam peşindeyim, sevmiyorum bu huyumu:50: ama sonra gene olayı düzeltmek bana düşüyor ,başıma daha çok iş çıkıyor açıkçası:)

Merhabalar hanımlar,
Ben geldim. Akrabalarımı ziyaret ettim. Feyza da ilk defa anne tarafı tarafından tanındı. Oğlum da bol bol oynadı.
Sizler neler yaptınız?
Busmai sınavlar nasıl geçti?
hoşgeldin canım ,iyi geçti çok şükür bakalım
yok kııız, ne kıskandırması:1:
arada bi sofradan bi şeyler taşır.. bugün yaptığı çok hoşuma gitti işte:17:

sıcaklardan, nemli kaldığı için mi yara oldu acaba:26:
geçmiş olsun canım..

demek sinirin tavan yaptığı an kendimizi bi şekilde frenleyebilsek.. herşey daha kolay olacak :31:
eşin anneler gününde bi şey almış mıydı sana, hatırlayamadım..
beklenti içinde, hediyesini görünce kimbilir ne sevinecek..
sıcaklardan değil de tahriş olmuştur dedi babam. dokununca ağlıyor zavallıcık:(
Aaaa kıyamam. Neden olurmuş ki iltihap?? Neyse Allah dermansız dert vermesin.
amin canım sağol, bazen oluyormuş işte:2:

Eklentiler

• $TR3551big.webp
    $TR3551big.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
busmai canım ne güzel demişsin.bende bazen esime diorum 24 saat ben bakıyorum.sen işyerinde dinleniyorsundur en azından öğle yemeğinde dötün yer görüyo,eve gelince 2 saat kaliteli zaman gecir zaten sonra uyuyacak diyorum.ben işyerinde calısıyorum daha fazla yorgun oluyorum diyordu.bende dedimki tamam babası cumartesi günü oğlumun annesi sen ol ben karısmıyım dedim.dayanabildiği saat sabah 10:00..
bugün diyoki ben biraz calısıyımda dinleneyim diyo:9::9::9:

Geldim kızlar... O kadar canım sıkkın ki. Benim çocukta bir sıkıntı var galiba:( gribi henüz tam geçmedi üstelik. Size de sorayım benimki sürekli sürekli hareket halinde hiç durmuyor ya hiç. Böyle söyleyince kulağa normal geliyor ama hiç normal değil. Kucağı istemiyor, sürekli biryerleri karıştırmak biryerlere gitmek... İstediği olmayınca da gözlerden yaşlar gelerek ağlıyor. Haftasonum o kadar kötü geçti ki anlatamam. Kızdım ona sürekli bağırdım. Babası da aynen.. Tabi sonra vicdan azabı... Peki dinliyor mu? Tabiki hayır.. Ama benim sinirlerim altüst oldu. Hiperaktiflik var kesin. Dr a mı gitsek diye bile ddüşünüyorum. Zaten yemekler ayrı bi işkence. Sürekli ağlayan, hiç yetinde durmayan, yemek yemeyen bir çocuk... Yıprandım valla:( hayattan koptum ya!
canım benim, çok yorulmuşsun..

hiperaktivite falan diyosun da.. bebeklerde de oluyor mu, yani bu yaşta, yaşı bile yok ya:1:
benim bildiğim okul öncesi dönemde görülüyor bu, 4-5 yaşlarda falan..

kimi çocuğun fıtratı başka oluyor hakikaten. dün akşam yemekte yan masada anne, baba, 2 -3 yaşında bi bebek ve teyzesi var..
eşimin ağzı açık kaldı.. çocuk inanın bir saniye durmadı.. yerli yersiz ağlıyor, çığlık atıyor, çıldırıyor resmen.
etrafında dört dönüyorlar, dikkatini dağıtmak için. ama yok, inanın üç kişiler bir lokma yemek yiyemediler..
restaurant inledi, ben böylesini hiç görmedim.
kv de yanımızdaydı, bebeğin annesiyle konuşmaya başladı.
kadın, doğduğundan beri böyle, sürekli ağlıyor, biz alıştık artık diyor. fiziksel bi rahatsızlıktan bahsetmedi.
sanıyorum önceleri kolikli bi bebekti, sonra o onda huy oldu:44:
kv de sürekli okuyun dedi, bazı ayetler verdi falan..

kuzenimin kızı da 1 yaşında şuan, böyle bi bebe yok, totosu bir dk yer görmüyor.
kucakta mümkün değil durmuyor, eğer açsa sadece 5 dk mama sandalyesinde oturuyor, haricen 10 kişi peşinden koşuyor.
laf söz dinlemiyor.. o da kolikliydi, çok zor geldi bu aya kadar, anneannesinin saçları beyazladı yaaa

demem o ki, aryanın da fıtratı böyle olabilir, huzursuz, çabuk sıkılan..
ama hiperaktivite teşhisi için henüz erken diye biliyorum.
hastalığı da onu daha fazla hırçınlaştırdı, düzenini iyice bozdu..

ayşecik gayet güzel yatağında kendi kendine uyuyordu.
1 hafta hastalıktan sonra şimdi yatağına koyar koymaz kanlı yaşlar dökmeye başlıyor kiiiii..
öyle ona buna ağlayan bi bebek değildir, hiç de sevmem öylesini ama hastalığın kalıcı tesirleri sanırım..:26:

sabır sabır sabır.. anne baba olunca en çok ihtiyacımız olan şey sabır..

güzeller hepinize selam olsun...yine kaynatmısınız bacılar..amma sohbetten geri kalmıyım toptan yazayım didim.

şincik öncelikle busmai'cimokudum canım cvbını:) ben okumayı cok seviyorum.ordan aklımda kalmıştı yazayım dedim sende doğruluğunu onayladın iyi ettin.
küçülen kıyafetler; oğlumun hastane cıkısını ve idilbabyden aldığım ve hayran kaldığım evladiyelik kıyafetleri hep saklıcam.evlenirken oğluma vericem hatıra olsun diye'bak annem sen doğduğunda giydirmiştim diye..,gelin istemez ama belki giydirir.
geriye kalanları bir hurca koydum.evet 2.ciyi düşünmesem kesinlikle verirdim ihtiyacı olana ama benim işim görüldükten sonra vermeyi düşünüyorum.bide 2.ye nasıl masraf edeyim.nfk'nın dediği gibi cocuğun yediği helal giydiği haram derler..oğlum olmasına rağmen ablamın kızının küçülen pijamalarını tişörtlerini evde giydiriyorum.cok işimi görüyor.takıntım yok.zaten biz 10 kız kuzen öyle büyüdük küçüklükten beri dönüşümlü.suan bile hala öyle.ben evli olduğum için üniversitedekilerin işini baya görüyorum:)

aryacımaklına olumsuz bişey getirme.uyuz, similik olsa dahamı iyi olurdu?cocuk dediğin yaramaz olur.biz dağıttını düşünürüz ama dünyayı kesfetmek için,merakını gidermek için yaparmıs bütün bunları..biz dağıtma yapma etme deyince,kesfetmesine engel olduğumuz için sinirlenir ağlarmış yoksa elinden tabağı aldığımıza sinirlendiğinden değil...oğlumu anlatmama gerek yok hareketliliğinden bahsediyorum ara sıra.cocuklardaki enerji büyüklerde olsa catlarmısız sen düşün..sınırlarımı biliyorum,kısıtlamıyorum,kesfetsin diye.her istediğini yapmasına izin veriyorum sınırlarım dahilinde..her elini attığına yapma demiyorum inatlaşmasın,kötünün kötü olduğunu anlasın diye.dolabı acıyo diye kızmam döksün toplarım,kaşığı eline alıp yemeği bertaraf ediyo diyede engellemiyorum.ama prizlere gidince bir yahya deyişim var 180 derece dönüyo:9::9::9:
oğlum hastalandığında yemek yemediği için sinirlerim yıpranmıstı,sanki sende aynı dönemden geciyorsun gibi.özgür bırak aryacığı..kucağında niye otursun ayakta durmak varken,kendini bişey sanmak varken dimi ama..sen calıştığın için belki 2 kat yoruluyorsun ama bugünler gelmicek bidaha.bak 1 sene olacak:43: oğluma bir defa sesimi asırı yükselterek yeter artık diye bağırdım.ölene kadarda unutmucam o vicdan azabımı.:43:

kızlar bide cizgifilm konusuna nolur dikkat edin..kuzenim cocuk gelişimi okudu.neler anlattı neler..öncelikle türkiyede şirinler ve teletubbieslerin neden yasaklandığını söyliyim size.teletubbieslerde cinsiyet kavramı yok,şirinlerde ise koca köyde bir tane şirine....ve önemli bir bilgi.25.kare denilen birsey var.25. Kare; Bilinç Altına Gizli Mesaj Yerleştirme..

Gözümüz saniyede 24 kare algılayabiliyor..
25. kare ise beynimize yazılıyor. İşte bu sistemin adıda 25. Kare
Örneğin Siz tvde bir çizgi film izlerken adamlar 25. Kareye "Coca Cola İç" yazısı koyuyorlar ve canınız cola çekmeye başlıyor .. (bazı cizgifilmler tam o 25.karede cinsel içerikli oluyormus.netten arastırın hak verceksiniz
suan en iyi çizgifilm pepee..nerde eski cizgifilmler..bide hayat sevince güzel filmi benim favorim.oğlum büyürse birlikte izlicez.bir türk filmi asığı olarak..

gene ne cok yazdım.yazdıklarımı bilmişlik olarak algılamayın anacım nolur.bir kitap kurdu olarak okuyorum öğrendiklerimi paylaşıyorum:16:

canım bu 25.kare olayını ben de okudum illuminati ile ilgili şeyler de var ,onla ilgili okudun mu ?25.kareye cinsellikle ilgili öğeler yerleştirip insanları hep cinsellikle kafası meşgul olan uyuşuk beyinler yapmak,para eğlence düşkünü nesillere dönüştürüp insanlığı bu yönden esir almak istiyorlarmış..ben onu okuyunca çok korktum.. o akşam eşim gelmemişti arkadaşıyla oturuyordu ,bi de elektrikler kesildi mi:18: ben ağlaya ağlaya eşimi aradım nolur eve gel çok korkuyorum diye :9:
o da mecbur geldi "sana böyle olmazdı ne oldu" dedi:1:3 harfliler falan geldi aklıma neyse; Allah korusun çoluğumuzu çocuğumuzu.
o yönden de içim rahat oğluma hiiç TV izletmedim, inşallah ilerde de otorite kurmayı başarırız Allah yavrularımızı korusun

busmai canım ne güzel demişsin.bende bazen esime diorum 24 saat ben bakıyorum.sen işyerinde dinleniyorsundur en azından öğle yemeğinde dötün yer görüyo,eve gelince 2 saat kaliteli zaman gecir zaten sonra uyuyacak diyorum.ben işyerinde calısıyorum daha fazla yorgun oluyorum diyordu.bende dedimki tamam babası cumartesi günü oğlumun annesi sen ol ben karısmıyım dedim.dayanabildiği saat sabah 10:00..
bugün diyoki ben biraz calısıyımda dinleneyim diyo:9::9::9:

valla yaa biz napalım 7/24 mesai:)

bu arada pembehipopotam ,hipp'in fil şeklinde olan elmalı bisküvisini beğendi ;öbürünü beğenmedi mesajımın en sonunda çıkmış resmi

:) ayy fenaymış bu:)
ama şu konuda içim rahat, hiç titiz değilim döküp saçtığı şeyler umrumda değil ,sadece kendine zarar verdiği zaman- fazla merağı yüzünden oraya buraya girip kafasını gözünü çarptığı zaman -kızıyorum ona. tabi bi de gece uyumayınca:9: dün gece 10dan 11 e kadar uğraştım, 11 de ancak uyudu..

Allah için ben de önemsemiyorum, o yönümü seviyorum.
döküyor, saçıyor, kirletiyor. eşim kv sürekli aman eline verme sen yedir, dökecek üstünü kirletecek diyo.
şimdi zaten tek çocuk, e benim zamanım var enerjim var, tabiki o dökecek ben temizleyeceğim..
yoksa nasıl öğrenecek kendi yemesini, hem eğleniyor, hem oyalanıyor..
her yemeğinden sonra toptan kıyafeti değişiyor, bazen banyo yolu görünüyor ve ardını toplamak zorlayıcı olabiliyor ama..
dediğim gibi henüz tek çocukken, bunları yapmak onun hakkı!

bi de ayşecikte kapı merakı başladı.
bi kapı varsa hemen ordan dışarı çıkacak, başka kapı varsa ordan girecek çıkacak, dolaşacak yani..

akşam eşim geldiğinde salonun kapısını kapatıyor. yanımızda oynasın çıkmasın diye..
ben de açıyorum tekrar, çocuk keşfetme döneminde, yapabiliyorken gitmek istiyor son noktaya kadar.
evler bile dar gelirken, çocuğu bir odaya hapsetmek neden.
ben bütün gün dolaşıyorum peşinde, küçük oda.. yatak odası, mutfak..bi banyoya girmesine müsade etmiyorum.
ben yemek yaparken o masa ve taburelerle pek ala oynuyor..
haa, arada bi çekmeceyi açıp bi şeyler dökmüyor mu, çöp kutusunu devirip çay çöplerini yemiyor mu, yiyoooor:37:
ben de işte yorulunca, bi odaya girip kapatıyorum işte kapıyı.

busmai dediğin gibi, bi keskin hatlı mobilyalara yaklaşınca, prizlerle oynamaya başlayınca engelleyip alıyorum.
yoksa, evde el basılmadık cm kare bırakmamıştır yanii:9:

Allah için ben de önemsemiyorum, o yönümü seviyorum.
döküyor, saçıyor, kirletiyor. eşim kv sürekli aman eline verme sen yedir, dökecek üstünü kirletecek diyo.
şimdi zaten tek çocuk, e benim zamanım var enerjim var, tabiki o dökecek ben temizleyeceğim..
yoksa nasıl öğrenecek kendi yemesini, hem eğleniyor, hem oyalanıyor..
her yemeğinden sonra toptan kıyafeti değişiyor, bazen banyo yolu görünüyor ve ardını toplamak zorlayıcı olabiliyor ama..
dediğim gibi henüz tek çocukken, bunları yapmak onun hakkı!

aynen sizin gibiyim kızlar.her yaptığına yok dersem kötüyü ayırt edemez.bunları yapmakla bir cocuk sımarık olmaz.aksine merakı gider sıradan seyler olduğunu farkeder.çamasır makinesi 2 güne bir yahya beyin kıyafetlerine çalışıyo.aynen dediğiniz gibi kirleniyo birlikte ellerini temizliyoruz,yıkıyoruz...

kızlar bide nfknın dediği gibi tek oda ile sınırlamayın.odaları gezmeliymiş..bide bazı anneler oturdukları yerde bir kanepe bırakıyor sadece.cocuk var diye.buda yanlışmış.kesfedecek sey bulamazmış o zaman..

Son düzenleme:
dtk, 25 kare ile igili bazı şeyler okumuştum nette.
inan içine girdikçe, çıkamıyorsun. dedimki, ne izleyecek benim çocuğum:26:

çok ünlü birçok animasyon ve çizgi filmde var..
trt nin çocuk kanalı var, bi yerde izlemiştim. güzel programları var, yayın politikası farklı.
öyle çok bilindik, ünlü, abuk sabuk çizgi filmler yok. keloğlanı gördüm mesela.. başka geleneksek kahramanlar falan..
güzel ve eğitici bi kanala benziyor.. tabi iyice araştırmak gerek..

<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>

hiçç endişe etme arkadaşım inan bana benim kızımda seninkinden beter. saniye durmuyor ne kucakda ne yerde ne oyuncaklarla okadar herşeyden çabuk sıkılan bi çocuk ki en sevdiği bişey bile onun için 5 dk sürüyo hevesi sonra ağlama mıkırdama. ne insan istiyor ne kalabalık yabancı biyere gidemiyorum eve çok kalabalık çağıramıyorum. uyutma desen zaten gündüz uykuları yok denecek kadar az ve okadar zor uyuyorki hep ağlıyor her yolu denesemde uyumak fobi haline geldi sanırım çocukda. çocuk dersin sokağı sever dersin ben sokağa çıkacağım zaman bile akra karayı seçiyorum. yarım saat içinde başlıyor mıkırdanmaya.öyle işte ama geçecek inanıyorum sabrediyorum ve tüm kalbimle şefkatimi esirgememek için elimden geleni yapıyorum. çünkü daha çok bebekler bilseler bizi böyle üzmezler onun bu sıkılgan halini geçiştirmeye çalışıyorumki onda kalıcı bi durum bırakmasın genelde ağlatmıyorum çünkü sonra çok huysuz oluyo onun için istediklerini zorda olsa yapmaya çalıyorum. allahım uzun sağlıklı ömürler versin hepsine sağlık olsun herşey düzelir. hadi üzme canını sende geneli böyle bu canavarların ama geçecek...

aynen sizin gibiyim kızlar.her yaptığına yok dersem kötüyü ayırt edemez.bunları yapmakla bir cocuk sımarık olmaz.aksine merakı gider sıradan seyler olduğunu farkeder.çamasır makinesi 2 güne bir yahya beyin kıyafetlerine çalışıyo.aynen dediğiniz gibi kirleniyo birlikte ellerini temizliyoruz,yıkıyoruz...

kızlar bide nfknın dediği gibi tek oda ile sınırlamayın.odaları gezmeliymiş..bide bazı anneler oturdukları yerde bir kanepe bırakıyor sadece.cocuk var diye.buda yanlışmış.kesfedecek sey bulamazmış o zaman..

doğru diyorsun, zaten elimizin altı çamaşır makinesi..
hooop makineye, bize bi düğmeye basmak kalıyor, hoş o da bazen biz tembellere zor geliyor yaa:9:

hava zaten sıcak, elimde yıkayıp asıyorum, yarım saate kuruyor zaten..
ellerini yüzünü ayaklarını da rahatlıkla yıkıyorum, nasılsa üşüttü soğuk aldı derdimiz yok..

eşya konusunda da aynı düşünüyorum. eşim diyorki küçük odadaki eşyaları kaldıralım..
etrafına yüksek minderler yapalım, duvar da tehlikeli olmasın..
nolcak öyle diyorum, e güvenli yer orda istediği gibi oynasın diyo.
dedim ayşecik orada yarım saat durmaz, ne yapsın, kurcalayacak mobilya mı var, tırmanacak yükselti mi, açıp dökeceği çekmece mii? :27:

artık sıkıldı kendi oyuncaklarından, neredeyse hiçbirini istemiyor.
evdeki eşyalar, mobilyalar onun oyuncağı olduk.. tabi en başta biz kendimiz:9:

Back
X