Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Of bugün cok macerali bir gündü dışarı çıktık iki kere dolu dolu yaptı kakasini badisi ,pantolonu hepsi battı primadan nefret ettim paket bitsin değiştireceğim bezi emzirmek zaten Çin işkencesine dondü emzirme odalarinda saga sola,gelen gidene baka baka bir hal oldu. Ya her şeyi inceliyor evde sessiz ortamda ve de dikkati dagilmasin diye hep ayni oda ve koltukta emzirince sorun olmuyor ama mekan değiştiği anda bizimde emzirme problemimiz çıkıyor.

Günaydın kızlarrrr.Bir şey soracağım size.Bebişlerinizin altını gece kaç kez değiştiriyorsunuz?Ben yatmadan önce 22.30gibi değiştiriyorum sonra bir de 05.00 gibi.Önceleri her 2-3 saatte bir değiştiriyordum geceleri de.Şimdi biraz büyüdük diye geceleri bu sisteme geçtim.Sabah 05.00ten sonra her 3 saatte değiştiryorum.Acaba gecekeri çok uzun ara vermiş oluyorum?Siz nasıl yapıyorsunuz?Kaka yapmadığıı sürece sabaha kadar değiştirme diyenler var ama ben kızıma kıyamıyorum.

Bende senin gibi yapıyorum, sadece sabah 7 gibi değişiyorum ilk, gerisi aynı 2 3 saatte bir

http://www.aligurtuna.com/cocuklarda-total-parenteral-nutrisyon-beslenme?fb_action_ids=10151158195006170&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={%2210151158195006170%22%3A10150171604402149}&action_type_map={%2210151158195006170%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

Kızlar bebeğinizin günlük kaç cc yemesi gerektiğine burdan bakabilirsiniz. Bu eşimin abisinin sitesi kendisi çocuk cerrahı sorunuz olursa da sorabilirim.

bende aptallık ettım insanların yanında cokur cukr yıyordu anam ne kadar yıo bu dediler cocugum daha hiç yemıyor

nazara inanmıyordum inandım

senn ömür de kaka sorun var sa çorba iç der büyükler su iç çözer derler ama valla bu bebekler tuhaf anlamıyorum hiç bişe:36:

selam mıllet,nasılsınız.cok giremıyorum eskısı gıbı,bebişler de ıyıdır umarım
kızım cok yabancılamaya basladı,eve mısafir geldiğinde dudaklarını buzup basıyor yaygrayı,sonra alısıyor ama bıraz zaman alıyor,hiç bir yere gidemıyorum ağlıyor cunku,sizde de varmı boyle problem,cok canım sıkılıyor neden boyle oldu yavrum,işe başladım 1 ay önce acaba ondan mı oldu,annem bakıyor kızıma ama öğlen evdeyim,gidip akşama kadar işte olmuyorum.

benim bebişim emmez oldu çok az emiyor bir günde 3 4 kere anca ve kilo kaybetti :(

emme problemi olduğunu sürekli yazdım benim bebeğim nerdeyse 1 aydır uyanıkken emmedi uyutuyorum uykunun arasında hafif uykuluyken emiyor ben bu şekilde sorunu çözdüm gerçi eskiye oranla az besleniyor ama bunada şükür sorunun ne olduğunu anlayıp alternatif çözümü bulana kadar hiç beslenemedi desem yeridir. Halada uyanıkken emmiyor. Benim için sıkıntılı oluyor dışarı çıkamaz oldum 2-3 saatte bir uyutmaya çalışıyorum işimi gücümü bıraktım uyutuyorum uykusunun arasında hoppp memeyi dayıyorum anlamıyor uykusersemi çokkudu çokkudu çekiyor :1::1::1:

Bende gece yatmadan önce altını değiştiriyorum 11 gibi sabah 8e kadar dokunmuyorum çünkü altını açınca uyanıyor gece bide onu uyutmaya çalışıyorum zaten benim kızım gündüz az emiyor gece 2 saatte bir kalkıyorum emiyor tekrar uykuya devam ediyoruz altını açınca uyanıyor 1 saat uyutmaya çalışıyorum. Okuduğum bir kitapta gece kakasını yapmadığı sürece altını değiştirmeyin 8-10 saat durmasında bir sakınca yok diyordu zaten gece kontrol ediyorum çok çiş olmuyor bezinde sabaha karşı çiş yapmaya başlıyor :1::1::1: ben prima pampers 3 numara kullanıyorum çok memnunum bi ara prima premium care aldım ondan memnun kalmadım

Primanın adı var. Bende forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine huggies organik aldım 68 tanesi 23 TL bende gayet memnunum..

Huggies den nasıl memnunsunuz anlamıyorum bız deneyelim dedik ne kaka ne çiş hiç birini emmedi bezin üstünde kaldı kızım ağla ağla bi hal oldu attım hepsini valla prima dan çok memnunum benden çok kızım memnun

o kakaların azıcıgını benim oğlana gönder cocuk s.çmayı unuttu :9::):

zeynep senin bebeğin kaçgüne bir yapıyor birde yaparken zorlanıyor mu. günde 7-8 defa yapan benim kız 1,5 aydır 4-5 güne bir yapıyor. başlarda panik oluyordum 3 defa beklemeden 3.gün sabunla yaptırıyorduk normal sabun çok canını acıtıyordu kendi chicconun sabununu koyuyorduk zeytinyağına batırıp 2 dk da yapıyordu ama doktor önemsemeyince bende bekliyorum. cuma günü aylık kontrolüne götürdüm tekrar doktora dedim, zorlanıyormu dedi birde kıvamını sordu, zorlanmıyor ve kakası sert değilse sorun değil birşeye gerek yok dedi, kilosuda iyi ayına göre biraz fazla, baksana dedi seninki obur yedikelrinin hepsini değerlendiriyor dedi doktor.

Son düzenleme:
kızlar ben günde 2 defa mama takviyesi yapıyorum, her seferinde 3-4 ölçek kadar. doktor diğer ay yani 4.aydan sonra geldiğinde ek gıdaya geçeceğiz verebilceğin meyve , çorbaları sana anlatacağım dedi, o zaman mamayı tamamen keseceğiz takviye olarak ek gıda verirsin, kilosuda kalıcı olmaz dedi.

kızlar ben günde 2 defa mama takviyesi yapıyorum, her seferinde 3-4 ölçek kadar. doktor diğer ay yani 4.aydan sonra geldiğinde ek gıdaya geçeceğiz verebilceğin meyve , çorbaları sana anlatacağım dedi, o zaman mamayı tamamen keseceğiz takviye olarak ek gıda verirsin, kilosuda kalıcı olmaz dedi.
4. Ay ek gida icin erken degilmi? Neden 6 aylik olmasini beklemiyor acaba doktorunuz?

4. Ay ek gida icin erken degilmi? Neden 6 aylik olmasini beklemiyor acaba doktorunuz?

anne sütü ağırlıklı besleniyor zaten, gene öyle devam edecek mama takviyesi yerine onları vereceğim çok fazla olmayacak. ablamın kızlarınında doktoruydu onlarada öyle başlamış azar azar.

emme problemi olduğunu sürekli yazdım benim bebeğim nerdeyse 1 aydır uyanıkken emmedi uyutuyorum uykunun arasında hafif uykuluyken emiyor ben bu şekilde sorunu çözdüm gerçi eskiye oranla az besleniyor ama bunada şükür sorunun ne olduğunu anlayıp alternatif çözümü bulana kadar hiç beslenemedi desem yeridir. Halada uyanıkken emmiyor. Benim için sıkıntılı oluyor dışarı çıkamaz oldum 2-3 saatte bir uyutmaya çalışıyorum işimi gücümü bıraktım uyutuyorum uykusunun arasında hoppp memeyi dayıyorum anlamıyor uykusersemi çokkudu çokkudu çekiyor :1::1::1:

canım benmki uykuda dilini emdiği için ağzını zorla açınca uyanıyor birde çok cin gibi maaşallah yutmaz benimki :27:

ben çözdüm problemi yediklerimden doılayı galiba sütüm tad değişti öğrüyordu dün buraya yzdığımdan beri çok şükür
kakamızıda yaptık ben birde su veriyordum zinco veriyordum kesmiştim ondanda oldu zannedersem tekrar veriyorum :31:

zeynep sayende dün gece rüyamda bol bol kaka gördüm :1::9: kızımın altını açıyordum bi bakıyordum kaka taş ebatında aa niye böle yaptı diyorum nezaman büyüdü felan :9:

bende ilk baş prima turuncu paket kullandım çok kötüydü meğersem yanlış almışım beazını alcakmıştım :9: sonra huggies aldım çocuğun sırtı heryeri pamuk oluyordu ve ebetları küçük huggiesin dışına çıkartıyor

en iyisi prima ıslak mendilimizde prima beyaz paket çok memnunuz :16:

canım benmki uykuda dilini emdiği için ağzını zorla açınca uyanıyor birde çok cin gibi maaşallah yutmaz benimki :27:

ben çözdüm problemi yediklerimden doılayı galiba sütüm tad değişti öğrüyordu dün buraya yzdığımdan beri çok şükür
kakamızıda yaptık ben birde su veriyordum zinco veriyordum kesmiştim ondanda oldu zannedersem tekrar veriyorum :31:

zeynep sayende dün gece rüyamda bol bol kaka gördüm :1::9: kızımın altını açıyordum bi bakıyordum kaka taş ebatında aa niye böle yaptı diyorum nezaman büyüdü felan :9:

bende ilk baş prima turuncu paket kullandım çok kötüydü meğersem yanlış almışım beazını alcakmıştım :9: sonra huggies aldım çocuğun sırtı heryeri pamuk oluyordu ve ebetları küçük huggiesin dışına çıkartıyor

en iyisi prima ıslak mendilimizde prima beyaz paket çok memnunuz :16:

Huggies in hangisini kullandınız? Bizimki organik pamuklu ben memnunum..

bende primadan memnunum arkadaslar 4 numaraya gecınce kuru ve hesaplı aldım hatta çok uygun 44 tanesını kıpadan 10 tl ye aldım gayet guzel tavsıye ederım

Of bugün cok macerali bir gündü dışarı çıktık iki kere dolu dolu yaptı kakasini badisi ,pantolonu hepsi battı primadan nefret ettim paket bitsin değiştireceğim bezi emzirmek zaten Çin işkencesine dondü emzirme odalarinda saga sola,gelen gidene baka baka bir hal oldu. Ya her şeyi inceliyor evde sessiz ortamda ve de dikkati dagilmasin diye hep ayni oda ve koltukta emzirince sorun olmuyor ama mekan değiştiği anda bizimde emzirme problemimiz çıkıyor.

:) Canım gecmis olsun,bez artik küçük geliyor olabilir eğer taşıyorsa.Bende 4 numaraya gececeğim bu paket bitince.huggiesten memnundum ama ondada tasma başladı,demek ki küçük dedim artik.Bu arada emzirme önlüğü tavsiye ederim,cok rahat oluyor.Ben artik dışarı çıktığımda emzirme odası yoksa,bir koseye geçip emzirme önlüğünü takip emziriyorum,rahat oluyor.Mamayı kestim,emzikte almadı,cok yaygarayı basarsa biberonla su vererek cok az oyalıyorum.Birde yemek suyu tattiranlar var mı?Ben ilk defa bebeğime bir çay kasığı kereviz yemeği suyu verdim :) yüzünü burusturarak icti,cok komikti yüz ifadesi oğlumun.

Back
X