Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

:) Canım gecmis olsun,bez artik küçük geliyor olabilir eğer taşıyorsa.Bende 4 numaraya gececeğim bu paket bitince.huggiesten memnundum ama ondada tasma başladı,demek ki küçük dedim artik.Bu arada emzirme önlüğü tavsiye ederim,cok rahat oluyor.Ben artik dışarı çıktığımda emzirme odası yoksa,bir koseye geçip emzirme önlüğünü takip emziriyorum,rahat oluyor.Mamayı kestim,emzikte almadı,cok yaygarayı basarsa biberonla su vererek cok az oyalıyorum.Birde yemek suyu tattiranlar var mı?Ben ilk defa bebeğime bir çay kasığı kereviz yemeği suyu verdim :) yüzünü burusturarak icti,cok komikti yüz ifadesi oğlumun.

Biraz erken tattırmaya başlamadın mı ek gıdaya başlayınca yağsın tuzsuz yapacağız ilk başta çorbalarını

:) Canım gecmis olsun,bez artik küçük geliyor olabilir eğer taşıyorsa.Bende 4 numaraya gececeğim bu paket bitince.huggiesten memnundum ama ondada tasma başladı,demek ki küçük dedim artik.Bu arada emzirme önlüğü tavsiye ederim,cok rahat oluyor.Ben artik dışarı çıktığımda emzirme odası yoksa,bir koseye geçip emzirme önlüğünü takip emziriyorum,rahat oluyor.Mamayı kestim,emzikte almadı,cok yaygarayı basarsa biberonla su vererek cok az oyalıyorum.Birde yemek suyu tattiranlar var mı?Ben ilk defa bebeğime bir çay kasığı kereviz yemeği suyu verdim :) yüzünü burusturarak icti,cok komikti yüz ifadesi oğlumun.

Evet canım 3 numara kullaniyorum galiba küçük geliyor ama bezin arkasida biraz ince sanki.su an prima aktif bebe yeşil paket iki adet 74 lük almıştım üzerindeki kiloya aldandım.bir paket bitti digerini 4 numarayla değiştireceğim.birde bimde satilan jenny Willy diye bir marka varmış onu denemeyi düşünüyorum o da olmazsa prima beyaz paketi denerim artık.emzirme önlüğünü bende düşündüm aslında en uygunu hem cevreyi izlemesini engellerim muhakkak alacağım.demek kerevizden başladın :) yalnız bebeklere tuzsuz,yagsiz yedirmek lazım onlar icin çorbaları ayrı hazırlayacağız biraz araştırdım çorba çeşitlerinin bile sırası varmış sanırım:)

anne sütü ağırlıklı besleniyor zaten, gene öyle devam edecek mama takviyesi yerine onları vereceğim çok fazla olmayacak. ablamın kızlarınında doktoruydu onlarada öyle başlamış azar azar.

Aslında mantıklı mama yerine ek gıdaya gecmek .ben sadece anne sütü veriyorum su an o yüzden 6.aya kadar beklemeyi düşünüyorum şayet sütümde azalma olursa mama yerine bende ek gıdaya geçmeyi tercih edebilirim

Selam canlarım.Ya dün akşam k.validemler gelmişti.Görümceme çağır bakalım kucağına atılacak mï dedi.Ben de yok daha gelmez onun için daha çok erken dedim.Herhalde ancak 6. Ayda yapar dedim.onlar da bana yok yapması gerekir dedoler.Ben de ben internetten takip ediyorum gelişimini dedim ama kafama takılmadı desem yalan olur.Aslında kimseyi takmamak gerek amA çocuk hassas bir konu.İnsan kaygılanıyor.

Son düzenleme:
Selam canlarım.Ya dün akşam k.validemler gelmişti.Görümceme çağır bakalım kucağına atılacak mï dedi.Ben de yok daha gelmez onun için daha çok erken dedim.Herhalde ancak 6. Ayda yapar dedim.onlar da bana yok yapması gerekir dedoler.Ben de ben internetten takip ediyorum gelişimini dedim ama kafama takılmadı desem yalan olur.Aslında kimseyi takmamak gerek amA çocuk hassas bir konu.İnsan kaygılanıyor.

Kaygılanma cnm dışardan bakanlara göre bebeklerimizin herşeyi yapıyor olmaları gerekiyor zaten daha küçükler bize gülümsemeleri kucağımıza gelince susmaları bile dünyaya bedel benimki oyun halısına yatırınca oyuncaklara deliriyor ama hiç elini atmıyor ağzıyla ses yaparak yakalamaya çalışıyor daha bu böyleyken çağırınca atılması zor yani hepsi zamanla olacak takma başkalarını bana dediklerinde ben benim kızım daha küçük siz büyük sandınız her halde diyorum insanlar yardım etsin boş lafa gerek yok

kızlar nasılsınız . çok sıkıcı bir pazar hava guzel ama ben evdeyim:27::27::27::27::27:

Aynen kocamın canı evde durmak istedi kızımda kaka yapma konusunda zorlanıyor bizim Dr artık büyüdü haftada 1 yapsana sorun yapma bişey verme kendi kendine yapmayı başka türlü öğrenmez yoksa dedi içimiz rahatladı ve artık kaka katılamayan başlıyormuş ondan normal dedi sanada söyleyeyim dedim

Aynen kocamın canı evde durmak istedi kızımda kaka yapma konusunda zorlanıyor bizim Dr artık büyüdü haftada 1 yapsana sorun yapma bişey verme kendi kendine yapmayı başka türlü öğrenmez yoksa dedi içimiz rahatladı ve artık kaka katılamayan başlıyormuş ondan normal dedi sanada söyleyeyim dedim
tsk ederım canım benım ama benım bebegım mama ağırlıklı besleniyor

Biraz erken tattırmaya başlamadın mı ek gıdaya başlayınca yağsın tuzsuz yapacağız ilk başta çorbalarını

Evet canım 3 numara kullaniyorum galiba küçük geliyor ama bezin arkasida biraz ince sanki.su an prima aktif bebe yeşil paket iki adet 74 lük almıştım üzerindeki kiloya aldandım.bir paket bitti digerini 4 numarayla değiştireceğim.birde bimde satilan jenny Willy diye bir marka varmış onu denemeyi düşünüyorum o da olmazsa prima beyaz paketi denerim artık.emzirme önlüğünü bende düşündüm aslında en uygunu hem cevreyi izlemesini engellerim muhakkak alacağım.demek kerevizden başladın :) yalnız bebeklere tuzsuz,yagsiz yedirmek lazım onlar icin çorbaları ayrı hazırlayacağız biraz araştırdım çorba çeşitlerinin bile sırası varmış sanırım:)

:) Ek gıda olarak değilde,tat alma diyelim.Sonucta doymuyor ve yemek ayirt etmemek icin onemli.Biz zaten kendimiz icin de yemekleri tussuz ve zeytinyağı ile yapıyoruz sadece.Hatta kahvaltıda salatalık dometesi falan degdirip tadını aldırıyorum.

:) Ek gıda olarak değilde,tat alma diyelim.Sonucta doymuyor ve yemek ayirt etmemek icin onemli.Biz zaten kendimiz icin de yemekleri tussuz ve zeytinyağı ile yapıyoruz sadece.Hatta kahvaltıda salatalık dometesi falan degdirip tadını aldırıyorum.

Bende herseyi tattiriyorum. cokda hosuna gidiyor. ozellikle elma ve seftaliyi emiyor cekince sinirleniyor tekrar istiyor. onun disinda parmak ucuylada olsa birkere yalatiyorum.

bende demin erik verdim nasıl coplattı korktum anne sütü veriyorum sadece çünkü :17:

kızım 10 günde hiç kilo almamış en son 5*10*2012 de 6200 dü şimdi 6 600 elbiseleri felan çıkarırsak 6400 anca hastalığından dolayımı durdu acaba sütümmü azaldı çok üzülüyorum bende hastayım uyuyor diye acıkmıyor sanırıyorum emzirmiyorum uyandırıp emzirsem mi :14:

Canım kerevizdenmi başladın derken tattirdigini tahmin ettim bebekler icin yemekler ayrı hazirlaniyor ya o yüzden söyledim.tuz,salça,yağ vs bunlar agir gelebilir ama sizde hafif yiyorsanız sorun olmaz belki ama sen yine de dikkat et. Bende ilk elma dilimi tattırdım cok sevdi çekince homurdandi ama meyveden başlamamak gerekiyormuş meyve tatlı geldigi icin bebekler sebzeyi sevmiyorlarmış.o yüzden sebzeden başlayın diyorlar.

Son düzenleme:
Canım kerevizdenmi başladın derken tattirdigini tahmin ettim bebekler icin yemekler ayrı hazirlaniyor ya o yüzden söyledim.tuz,salça,yağ vs bunlar agir gelebilir ama sizde hafif yiyorsanız sorun olmaz belki ama sen yine de dikkat et. Bende ilk elma dilimi tattırdım cok sevdi çekince homurdandi ama meyveden başlamamak gerekiyormuş meyve tatlı geldigi icin bebekler sebzeyi sevmiyorlarmış.o yüzden sebzeden başlayın diyorlar.

bunu öğrendiğim iyi oldu canım bende kızıma üzüm veriyodum yani üzüm veriyorum dediydem dudaklarına sürüyorum oda cok cok yalıyodu ..
sebze yemeyen bi insanı düşünemiyorum düşünmekte isytemiyorum o yüzden kızıma bidaha meyve vermeyim :53:

Eylülcüm benim görümcem bimdeki bezi kullandı ama hiç memnun kalmadı.. kaka hep dışarıya çıkıyordu ama yinede sen bilirsin..
:34: bende prima aktif bebek 3 numara yeşil paket aldım 100lük.. bizde de taşma oluyor ara sıra ama ben bazen çok hareket ettiği için bezin fırfırlarını tam çıkartamıyorum ondan oluyor..

Ben de saat 23-24 gibi değiştiriyorum.Sabah 7-8 gibi değiştiriyorum birde.Gece hiç kaka yapmadığı için sabah uyanır uyanmaz baya kaka yapıyor yarım saat falan bir bekliyorum kaka yapmayı bitirdiği zaman alıyorum.Ben de prima kullanıyorum aslında İsrail malı old. için alırken içim sızlıyo ama onun kadar rahatı da yok.Nerdeyse her bezden denedik.Zeynep canbebe güzel demiş onu denemedim bir de onu deneyeyim.
ben de saat 12 gibi rutin değiştiriyorum altını.
gece emerken kaka yapıyor bazen, o zaman değiştiriyorum.
harici kontrol ediyorum, eğer çok çiş yapmamışsa açmıyorum altını.
sabah 7-8 gibi uyanınca bi posta kaka yapıyor, değiştiriyorum:1:

ben canbebeden memnunum. şuan 3 numara kullanıyorum.
üzerinde 9 kiloya kadar yazıyor ama.. bence bu kg'lara aldanmamak gerek.
dikkat edip bağlıyorum ama yine de bacaklarına iz yapıyor bazen..
4 numaraya geçiş yakındır:34:

benim bebişim emmez oldu çok az emiyor bir günde 3 4 kere anca ve kilo kaybetti :(
benim kız dördüncü aya girdi..
etrafı keşfetmeye başladı. bluzumdaki renkleri inceliyor emerken.
hele bi tane kırmızılı pijamam var, artık onu giymiyorum bu sebepten:1:

bi de emerken, bi yerden bi ses gelse. hemen emmeyi bırakıp araştırmaya başlıyor
ses nerden geliyor diye. ben de hiç konuşmuyorum emzirirken.. çünkü konuşmaya bahane arıyo:9:

selam mıllet,nasılsınız.cok giremıyorum eskısı gıbı,bebişler de ıyıdır umarım
kızım cok yabancılamaya basladı,eve mısafir geldiğinde dudaklarını buzup basıyor yaygrayı,sonra alısıyor ama bıraz zaman alıyor,hiç bir yere gidemıyorum ağlıyor cunku,sizde de varmı boyle problem,cok canım sıkılıyor neden boyle oldu yavrum,işe başladım 1 ay önce acaba ondan mı oldu,annem bakıyor kızıma ama öğlen evdeyim,gidip akşama kadar işte olmuyorum.
anneme gidince kızı sevmeye geliyor yengemler ve kuzenler..
5-6 kişi.. birden sesli sesli kucaktan kucağa gidince bocalıyor çocuk.. dediğin gibi dudak sarkıyor hemen:25:
alışkın değil çünkü..

Huggies den nasıl memnunsunuz anlamıyorum bız deneyelim dedik ne kaka ne çiş hiç birini emmedi bezin üstünde kaldı kızım ağla ağla bi hal oldu attım hepsini valla prima dan çok memnunum benden çok kızım memnun
huggies bezin bel kısmındaki lastik çok güzel, bezin genel formu deseni falan da hoş
lakin organik pamuklu, gold (yeşil paket) almıştım, ilk günün sonunda bez bölgesinde kararma oldu.
güneşten bronzlaşmış gibi. ikinci gün daha da belirginleşti, resmen kahverengi oldu poposu.
aldım, aile hekimine gittim, önemli değil ama bir tür alerjik tepki olabilir bezi bırak dedi.
neredeyse bir ay oldu, anca gitti o koyuluklar.
bi daha da huggies kullanmam:19:

kakamızıda yaptık ben birde su veriyordum zinco veriyordum kesmiştim ondanda oldu zannedersem tekrar veriyorum :31:

bende ilk baş prima turuncu paket kullandım çok kötüydü meğersem yanlış almışım beazını alcakmıştım :9: sonra huggies aldım çocuğun sırtı heryeri pamuk oluyordu ve ebetları küçük huggiesin dışına çıkartıyor

en iyisi prima ıslak mendilimizde prima beyaz paket çok memnunuz :16:
ben gaz şurubunu vermeyi bıraktım, 10 gün oluyor..

prima ıslak mendil aldım ben de deneme amaçlı. kokusu beni işkillendirdi.
bi de mendili pamuk falan değil. gıcır gıcır ediyo eline alınca.. içim bi hoş oldu.. :100:
kullanmadım başkasına verdim.

kızım 10 günde hiç kilo almamış en son 5*10*2012 de 6200 dü şimdi 6 600 elbiseleri felan çıkarırsak 6400 anca hastalığından dolayımı durdu acaba sütümmü azaldı çok üzülüyorum bende hastayım uyuyor diye acıkmıyor sanırıyorum emzirmiyorum uyandırıp emzirsem mi :14:
benim kız da 2. ay 5540 gr dı, çıtçıtlı badi ve bezi üstünde diye hemşire 5400 diye kaydetti.
ama bu ay benimki de kilo almadı. çünkü kucağıma alıp tartıya çıkıyorum. kıyafetleriyle yaklaşık 6100 gr görünüyo:25:
etrafa ilgisi arttı, biraz ondan diye düşünüyorum, bi de çok hareketli.. kıpır kıpır. yani karşısına geçip izlesem 10 dakika başım dönüyor,
ağırıyor. biraz da ondan diye düşünüyorum. yarın kontrolümüz, bakalım kaç olmuş gerçek kilosu:44:

Back
X