Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kızlar, benim kızım son bir haftadır emme refleksi çok kuvvetli.emzik emmek istiyor vermeyince de elini emiyor.emziği vermek istemiyorum ama elini emmeye alışır diye veriyorum.uykuya bile emzikle geçiyor.iyice dalmadan emziği alınca uyanıyor.emzik emen çocuğu da hiç sevmezdim.bazen keşke hiç vermeseydim diyorum.gerçi ağlayınca da iyi ki vermişim diyorum.sizinkilerde de böyle bir durum söz konusu mu?

emzik en buyuk kurtarıcım oldu ılk basta bende vermek ıstemıyodum ama cok huysuzlanıyodu teyzem geldı bır gun kaptı emzıgı agzına koydu ve anında emmeye basladı sakınlestı uyuyacagı zaman emzigi istiyo alıskanlık oldu ama onun dısında gunduzlerı fazla emzık almıyor

Kızlar, bir haftadır kızımın ememe refleksi tavan yaptı.Sürekli emzik istiyor, bulamayınca elini emiyor. emziği çok emmesini istemiyorum ama elini emince mecburen veriyorum.uykuya bile emzikle geçiyor.emzik düşünce ya da emziği alınca uyanıyor.Emzik emen çocuğu da hiç sevmezdim.bazen keşke hiç vermeseydim diyorum.Gerçi ağlayınca iyi oluyor özellikle de akşam koliklerimizde.sizde de benzer durum söz konusu mu?bu bağımlılıktan kızımı nasıl vazgeçireceğim offffffff offfffff...

emzik en buyuk kurtarıcım oldu ılk basta bende vermek ıstemıyodum ama cok huysuzlanıyodu teyzem geldı bır gun kaptı emzıgı agzına koydu ve anında emmeye basladı sakınlestı uyuyacagı zaman emzigi istiyo alıskanlık oldu ama onun dısında gunduzlerı fazla emzık almıyor

Benimki vermeyince ağlıyor mecburen veriyorum uykuya kesinlikle emzikle geçiyor.ben kendim isteyerek verdim ama bu kadar tiryaki olacağını tahmin etmemiştim.

Cnm bence başka bı Dr daha gıt beslenme reddi nasıl olur ve bunu normal gibi nasıl karşılar bi Dr biz yemesek bize serum takarlar vitamin verirler ayrıca 500 gr bu ay için en ideal alınacak kilo oluyor ve kendini bosuna yıpratma kimi bebekler gece 8 saat uyanmadan uyuyorlar emmiyorlarda bu sorun olmuyorsa senin bebeğinizde tam tersi gündüz emmeden durmasının bi sakıncası olmamalı gibi geliyor mantık olarak gece gündüz karışması gibi bi durum düşün

canım ben araştırdım böyle bir durum var 2. ve 4. ayda oluyormuş. Yarı uykuluyken gündüz en fazla 5. dak gece ise bazen 30 dak. bile emiyor akşam ve gece fena değil 2-3 saatte 1 emiyor ama hava aydınlanınca imkansız yani odayı kararttık çok az ışık giriyor buna rağmen emmiyor sanki gece gündüzü ayırt ediyormuş gibi. Doktorun yeğenide böyle olmuş naaptıysak çözemedik az az emdi dedi 4. ayda geçmiş. O kadar zor bir durumki çıldırmamak elde değil bu gece 04.30 da 10 dak. emdi ondan sonra taaaa 15.00 kadar emmedi onada emmek denirse 5 dak. zor bela emdi. Sağıp kaşıkla vermeye çalıştım 20 ml sütü içirene kadar öldüm yarım saat uğraştım ben kaşıkla verdim o püskürttü ağzından akıttı ben soktum o çıkardı.Açlıktan huzursuz mızmız ama yinede emmiyor bugün dayanamadım bağırdım niye emmiyorsun derdin ne seninnn diye :43::43::43: allahtan çok küçükte anlamıyor yüzüme şaşkın şaşkın baktı sonra dayanamadım güldüm oda bana güldü. Sıkıntımı ben ne kadar anlatsamda kimse anlamaz anca böyle sorunu başından geçen biri anlar. 500 gr alsa şukur allahıma diycem haftaya salı 3. ayımız bitecek kontrole gidicez inşallah doktorun dediği gibi gelişimi durmaz.

Son düzenleme:
Kızlar allah nazarlardan saklasın kızım koca insan gibi bazen varlığını unutuyorum kendim nazar edecem başta büyük kzızm 4 yaşında buğün anaokuluna başladı çok sıkıntılıyız sabah 6 dan beri ayaktayız ablasını okula bıraktık ordan çarşıya oradan tekrar ablamızı aldık tekrar çarşıya saat 3 kadar ssesini çıkarmadan arabasında uyudu durdu 2 kez emdi okadar gecede 10 gibi uyur sabah 5 kalkar emer tekrar yatar 8 kalkar bidaha öğleye kadar uyumaz öğlenin 3 gibi tekrar yatar 6 ya kadar zaten böğle uslu bir bebek olmasa delirirdim ablamız çok yaramaz bizim buğün sinir kırizi geçirti bana yav büyüsede bir okula başlasa derdim hep hayat yeni başlıyormuş valla 3 aylık bebekle sabah 6 kalkıp ablayı hazırlayıp okula gitmek felaket yorucu artık ayaklarımı sürüyüp yürüryorum oturmaya bi yere korkuyorum çünkü bir uyursam birdaha kimse kolay kolay uyandıramaz beni saat 7 olsada babamız gelsede bende bi yatsammmmmmmmmmmmmm

gece 12 de yatıyoruz sabah 6da uyanıyoruz
doktora gittik bebeğim aşırı gazı varmış halbuki kendi çıkarıyor diye sorun yok sanıyordum :17:
burnu tıkalı olduğundan emmesi azalmış :17:
uyku sunu sordum dedi çok normal kilosu 6300 çıktı çıplak
doyuyorsa sorun yok dedi sütünün yetip yetmediğini her emişte yutkunuyormu dedi evet dedim tamam ozaman emzirmeye devam et dedi

uykuya geçişlerde sallanmak istiyor yada uykuya geçemiyor bunu napcam bunu sormadım :44:

büyüme atağı geçirdi snaırm bugun yeni yeni kelimeler söylüyor ayyy heee aaaaa hıııı gibi

Kızlar, bir haftadır kızımın ememe refleksi tavan yaptı.Sürekli emzik istiyor, bulamayınca elini emiyor. emziği çok emmesini istemiyorum ama elini emince mecburen veriyorum.uykuya bile emzikle geçiyor.emzik düşünce ya da emziği alınca uyanıyor.Emzik emen çocuğu da hiç sevmezdim.bazen keşke hiç vermeseydim diyorum.Gerçi ağlayınca iyi oluyor özellikle de akşam koliklerimizde.sizde de benzer durum söz konusu mu?bu bağımlılıktan kızımı nasıl vazgeçireceğim offffffff offfffff...

öff benimki de elini emiyor birkaç gündür
emzik veriyorum almıyor öğürüyor
emziğe alışsa keşke
dünya sağlık örgütü artık emziği destekliyor

emziğe alışsa keşke

Bebeklerin 3. Ayda başlayan el emmeleri diş köklerinin kaşınmasından kaynaklanıyormuş sorun edilecek bi durum yok yani benimki emzik emdiği halde arada emziğini fırlatıp elini emiyor

emziğe alışsa keşke

Ya emzik iyi de benimkinde aşırıya kaçan bir durum emzik.emzik olmadan uyumuyor bazen geceleri bile kalkıp elini emiyor tok olduğu halde.sürekli emzik istiyor.şimdi uyuyor emzikle uyudu.10dakika sonra emziği çektim, geceleri de istiyor diye.Bir de bunu deneyeyim dedim.Bir de ne göreyim dilini emiyor.Deliye döndüm.Tekrar emziği vermek istedim uyuduğu için almadı. Benim derdim de emzik.Hiç sevmiyorum emziği hiç...

nerdeyse 5 parmağını ağzına sokcak ilk önce elini yumruk yapıp elini keşvetti
şimdide parmaklarını cokkudu cokkudu emiyor :26:

Kesinlikle not tutmak çok işe yarıyor, bende Tracy hoggun kitabını okuduktan sonra yaptım, zaten bebeğinin bi sıkıntısı hastalığı falan yoksa günlük rutinini belli ediyor, aşağı yukarı aynı saatlerde uyanıyor, benimki akşamları 11den önce uyumuyordu, 10a çektim birazcık. Gündüz uykusu 4aydan önce 5 buçuk saati geç
memeliymiş, yoksa gece uykusundan çalıyor. Birde gündüz 3saatte bir beslenme yapılırken yatmadan önce 3 öğün 2saatte bir verilince gece sadece bir kez uyanıyormuş, yani akşam 6da 8de 10 da beslenmeliymis, benimki gündüz uykularına güzel yatarsa tamda 3saatte bi emmek istiyor, ama akşamüstü çok huysuz oluyor o yüzden akşamı bi rutine uyduramadım.
Bu arada kayganamlar gittikten sonra oğlumla gerçekten daha kaliteli zaman geçirdim, önceden karışık karışık ağlıyorsa ne zaman emdirdiğime bakmaksızın önce emdiriyor sakinleşmediyse altına bakıyor vs bi sürü şey deniyorduk neden ağladığını bulmak için. Onlar gittikten sonra not tutmaya başladım. Şimdi Saati saatine olmasada easy yöntemini uygulamaya çalışıyorum, öyle de ne için ağladığını anlamam daha kolay oluyor.

ben 12ye çeksem şimdilik iyi olacak.
senin yazdığın şeyi ben de tecrübe ettim,
gündüz ne kadar çok ve iyi uyursa gece o kadar geç ve az uyuyor.
bebekler de uyurken büyür. uykuya çok da müdahale etmek istemiyorum ama
böyle de olmuyor.

Kızlar, benim kızım son bir haftadır emme refleksi çok kuvvetli.emzik emmek istiyor vermeyince de elini emiyor.emziği vermek istemiyorum ama elini emmeye alışır diye veriyorum.uykuya bile emzikle geçiyor.iyice dalmadan emziği alınca uyanıyor.emzik emen çocuğu da hiç sevmezdim.bazen keşke hiç vermeseydim diyorum.gerçi ağlayınca da iyi ki vermişim diyorum.sizinkilerde de böyle bir durum söz konusu mu?
benim kız da emziği 10 saniye kendi kendine emmemiştir..
dışarıdayken elimle destek yaparak 5 dk oyalayabiliyorsam işime yarıyor..
evde de çok mızmızlanınca veriyordum ama bu günlerde kesinlikle almıyor.
elini yumruk yapıp ağzına sokuyor, diğer elini de ona destek yapıyor, görmeniz lazım:9:
bi iştahla emiyorki, sanki günlerdir aç:1:
ilk başta elini ağzından çekip dikkatini dağıtmaya çalışıyordum, ama anladımki, bu içgüdüsel bi tepki ve doğal bi durum..
zaten sürekli salya akıtıyor, belki de diş mevzuudur diyorum, hiç müdahale etmiyorum artık

gece 12 de yatıyoruz sabah 6da uyanıyoruz
doktora gittik bebeğim aşırı gazı varmış halbuki kendi çıkarıyor diye sorun yok sanıyordum :17:
burnu tıkalı olduğundan emmesi azalmış :17:
uyku sunu sordum dedi çok normal kilosu 6300 çıktı çıplak
doyuyorsa sorun yok dedi sütünün yetip yetmediğini her emişte yutkunuyormu dedi evet dedim tamam ozaman emzirmeye devam et dedi

uykuya geçişlerde sallanmak istiyor yada uykuya geçemiyor bunu napcam bunu sormadım :44:

büyüme atağı geçirdi snaırm bugun yeni yeni kelimeler söylüyor ayyy heee aaaaa hıııı gibi

maşallah kızına:nazar::emir_bebek:
uykuya dalmak için bi tepki istemesi çok normal.
henüz kendiliğinden uyuyacak kadar büyümediler.
ama dalmaya yakın, alıp yatağa koyabiliriz belki.
benim kız nadiren kendiliğinden uyuyor, o da anakucağındayken..
diyorum ya, var bu anakucağında bi keramet:1:

maşallah kızına:nazar::emir_bebek:
uykuya dalmak için bi tepki istemesi çok normal.
henüz kendiliğinden uyuyacak kadar büyümediler.
ama dalmaya yakın, alıp yatağa koyabiliriz belki.
benim kız nadiren kendiliğinden uyuyor, o da anakucağındayken..
diyorum ya, var bu anakucağında bi keramet:1:

atıyordum yatağa uyuyordu babası beşiğii öyle hızlı sallamaya başladıki çocuk beşiği sevmezken alıştı

anakucağı almaya beki 5 sefer gittim adam 1 yaşına kadar kullanır abla gereksiz dedi :9:
ama alcam en azından beşiğinin üzerine oyuncaklar varya ondna alcam .

elini emince ağlıyacak gibi oluyorum oturup ağlıcam doymuyormu acaba diye ama sorun genelmiş

kızlar sizlere imrendım valla nasıl uyuyor bebesılerınız benımkı en fazla 20 dakıka uyanıncada ınanılmaz huysuz aksam doktora goturecektık bı babası kalkıo gezdırıo bı ben gecelerı desenız uyuma denen bısıy yok sabahı sabah edıoruz ıkı gundur daha beter oldu resmen sınırlerım bozuldu sureklı sallıyorum sallamayı bırakınca en fazla bes dakıka uyuyor emzık verıyorum ıkı gun versem ucuncu gun benı emmemeye baslıo ıkı kere denedım emmeyı bırakacak dıe emzıgı bıraktım zaten emzıgı alınca agzından fırlatıo bu sfeer daha beter bagırıo ne yapabılırım yardımlarınızı beklıyorum emmesını sorarsanız bes dakıka ama sutum var yutkunuo yanı

Benim de kızımın eli surekli ağzında cuk cuk emiyo ama sonra biraz fazla sokup midesini bulandırıp öğürüyor kusuyor habire elini ağzından çıkarmaya ugrasiyorum su anda bile emin ekip oğürüyor gülsem mı ağlasam mı bilemedim:)

atıyordum yatağa uyuyordu babası beşiğii öyle hızlı sallamaya başladıki çocuk beşiği sevmezken alıştı

anakucağı almaya beki 5 sefer gittim adam 1 yaşına kadar kullanır abla gereksiz dedi :9:

elini emince ağlıyacak gibi oluyorum oturup ağlıcam doymuyormu acaba diye ama sorun genelmiş

canım benim kızda gaz sancısı çekerken 1 aylık falandı naapacağımı şaşırıyordum artık kucakta sallamaktan omuzlarım kollarım kopmuştu beşiğide bir türlü sevdiremedik beşikte sallayınca asla susmuyor. Naapsam diye düşünürken birden aklıma bebek arabasıyla birlikte aldığımız oto koltuğu geldi içine koydum sıkış tekiş oturdu başladım sallamaya o çığlıklar atan kız birden sustu mışıl mışıl uyudu bende ondan sonra hep bu takdiği uyguladım gece gaz sancısı tutupta uyumayınca koydum oto koltuğa salladım sustu derin uykuya geçincede beşiğine koydum valla aldığım şeylerin içinde benim en işime yarayan şey oldu o koltuğa çok şey borçluyum :1::1::1:

emme olayına gelince benim kızım uğraşlarıma rağmen emzik almadı ama emzik yerine yaklaşık 3 haftadır sürekli parmak emiyor sol elinin baş parmağını sokuyor ağzına cokudu cokudu çekiyor valla o kadar hoşlanıyorki belli mest oluyor resmen çok uğraştım ama nafile sol elini battaniyesine sıkıstırıp yatırıyorum bu kezde sağ elini ağzına alıyor ama nedense baş parmağını bir türlü yakalayıp ememiyor sol parmaktaki başarıyı sağda gösteremiyor.

Benim de kızımın eli surekli ağzında cuk cuk emiyo ama sonra biraz fazla sokup midesini bulandırıp öğürüyor kusuyor habire elini ağzından çıkarmaya ugrasiyorum su anda bile emin ekip oğürüyor gülsem mı ağlasam mı bilemedim:)

kızlar sizlere imrendım valla nasıl uyuyor bebesılerınız benımkı en fazla 20 dakıka uyanıncada ınanılmaz huysuz aksam doktora goturecektık bı babası kalkıo gezdırıo bı ben gecelerı desenız uyuma denen bısıy yok sabahı sabah edıoruz ıkı gundur daha beter oldu resmen sınırlerım bozuldu sureklı sallıyorum sallamayı bırakınca en fazla bes dakıka uyuyor emzık verıyorum ıkı gun versem ucuncu gun benı emmemeye baslıo ıkı kere denedım emmeyı bırakacak dıe emzıgı bıraktım zaten emzıgı alınca agzından fırlatıo bu sfeer daha beter bagırıo ne yapabılırım yardımlarınızı beklıyorum emmesını sorarsanız bes dakıka ama sutum var yutkunuo yanı

anladığım kadarıyla aynı sorunları yaşıyoruz kızlar bence sabredelim :27: :111:

sallanmaya alıştıysa, sallayacaksınız mecbur..
ya da azmedip bu alışkanlığı değiştireceksiniz ki, bu da nasıl yapılır blyrm:100:

doğum yapmadan ana kucağına ne gerek var, bir yaşına kadar bile kullanılmıyor. almam diye düşünüyordum.
abimler verecekti ana kucağını. sonra baktım, arabada çocuk kucakta olmuyor, tehlike büyük.
netten araştırdım, sipariş verdim, geldi. 145 tl ye pierre cardin aldım, açıkçası çok memnunum.
öncelikle otomobilde onsuz kesinlikle yolculuk etmiyoruz. bi yere gidince de taşıma koltuğu oluyor.
bi de dediğim gibi nadiren de olsa, karnı tok, gazı çıkmış olursa ve uykusu gelmişse fön makinesi sesiyle birlikte
uykuya dalmasına yardımcı oluyor.

oyuncak dediğin yatağın üzerine takılan hayvanlı dönence ise, bu haftalardan itibaren işine yarayabilir.
etrafı farketmeye başlıyorlar çünkü. benim de var park yatağın müzikli dönencesi, ama takmadım :1:

sanırım senin bebiş kolilki:50:
daha önce bu sebepten doktora gittiniz mi?
hoş öyleyse bile doktorun yapabileceği bi şey yok, biliyorsunuz.
3-4 ay dolana kadar devam ediyor bu durum.
sana nacizane söyleyebileceğim, kundak yapmayı deneyebilirsin.

bizimki de elini ağzına tam sokmaya uğraşıyo, sokunca da öğğğ1.. etraf kusmuk :37:

Hepimizdeki gelismer hemen hemen ayni kizlar:)
Elini emme durumlari bizdede var ac tok hic farketmiyor cok istahli bir sekilde sapirdata sapirdata benim oglanda ellerini yiyor. Salyalarimiz akiyor,tukurukler balon balon oluyor. Dun doktordaydik kontrolde bunlarin hepsi simdiden cikacak dislere hazirliis cok normal seyler birkac ay daha surer dedi doktorumuz.

Uyku konusuna aksam saat 9 gibi uyutmaya calisiyorum ben emzirip bazen dalmasi 10u buluyor bazende 5 dakikada uyuyor ama gece 1-2 gibi kalkip emiyor sonrada 4-5 gibi tekrar kalkiyor. Bende istiyorum yatinca 6-7 saat deliksiz uyusun ama henuz oyle bir uykumuz yok.
Bazilarinin 12 de yatip 6 da kalkiyormus bebisler. 12 cok gec degilmi yani ondan once kacta uyuyup uyanmis oluyor??

sallanmaya alıştıysa, sallayacaksınız mecbur..
ya da azmedip bu alışkanlığı değiştireceksiniz ki, bu da nasıl yapılır blyrm:100:

doğum yapmadan ana kucağına ne gerek var, bir yaşına kadar bile kullanılmıyor. almam diye düşünüyordum.
abimler verecekti ana kucağını. sonra baktım, arabada çocuk kucakta olmuyor, tehlike büyük.
netten araştırdım, sipariş verdim, geldi. 145 tl ye pierre cardin aldım, açıkçası çok memnunum.
öncelikle otomobilde onsuz kesinlikle yolculuk etmiyoruz. bi yere gidince de taşıma koltuğu oluyor.
bi de dediğim gibi nadiren de olsa, karnı tok, gazı çıkmış olursa ve uykusu gelmişse fön makinesi sesiyle birlikte
uykuya dalmasına yardımcı oluyor.

oyuncak dediğin yatağın üzerine takılan hayvanlı dönence ise, bu haftalardan itibaren işine yarayabilir.
etrafı farketmeye başlıyorlar çünkü. benim de var park yatağın müzikli dönencesi, ama takmadım :1:

sanırım senin bebiş kolilki:50:
daha önce bu sebepten doktora gittiniz mi?
hoş öyleyse bile doktorun yapabileceği bi şey yok, biliyorsunuz.
3-4 ay dolana kadar devam ediyor bu durum.
sana nacizane söyleyebileceğim, kundak yapmayı deneyebilirsin.

daha once cok gaz problemımız vardı cok gıttık doktora neysekı eskısı gıbı gaz sancımız yok gnduzlerı hıc uyumayan bır bebektı bastan berı alıstım ama gecelerı de artık uyumuyor ne yapacagımı sasırmıs bı durumdayım kundak yapıyorum ama sabaha kadar salladıgım ıcın bollasıyor tabı ellerını cıkarıyor ordan daha bı cok uykusunu dagıtıo ya emıo ya oraya buraya savuruuo olmayan uykusunu ıııce bı kacırıyor yaa

bizimki de elini ağzına tam sokmaya uğraşıyo, sokunca da öğğğ1.. etraf kusmuk :37:

................................

Hepimizdeki gelismer hemen hemen ayni kizlar:)
Elini emme durumlari bizdede var ac tok hic farketmiyor cok istahli bir sekilde sapirdata sapirdata benim oglanda ellerini yiyor. Salyalarimiz akiyor,tukurukler balon balon oluyor. Dun doktordaydik kontrolde bunlarin hepsi simdiden cikacak dislere hazirliis cok normal seyler birkac ay daha surer dedi doktorumuz.

Uyku konusuna aksam saat 9 gibi uyutmaya calisiyorum ben emzirip bazen dalmasi 10u buluyor bazende 5 dakikada uyuyor ama gece 1-2 gibi kalkip emiyor sonrada 4-5 gibi tekrar kalkiyor. Bende istiyorum yatinca 6-7 saat deliksiz uyusun ama henuz oyle bir uykumuz yok.
Bazilarinin 12 de yatip 6 da kalkiyormus bebisler. 12 cok gec degilmi yani ondan once kacta uyuyup uyanmis oluyor??

Bizim de uykumuz tamamen alt üst oldu nasıl düzelteceğim bilmiyorum.Önceden çok düzenliydik şimdi vakitli vakitsiz uyuyor.Birgün o saatte birgün bu saatte uyuyor tekrar düzenli hale nasıl getireceğim bilmiyorum.Bizimki de elinin birini yumruk yapıp ağzına sokuyor diğeriyle de itiyor elini.Cappudu cappudu emiyor.Salya selik her yerini ıslatıyo.Önünde önlük bağlamadıysam üstünü değiştiriyoruz.

Son düzenleme:
Back
X