Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bende oğluma bir türlü emzik veremedim 3 aylık diliyle fırlatıyo emzık almadıgı ıcın ana kucagında uzun sallamadan sonra uykuya dalıyo 2 ay sonra ıse baslıcam annem uzunnn sallayamaz benım gıbı mutlaka alıstırmalıyım nukun gece emzıgını aldım sılıkonlu anne memesıne benzıyomus ama onuda atıyo agzından.ugrsaıyorum bakalım ama bı turlu sevmıyo napımcammmm
Oglum silikon olanlari tutmadi ben chicco'nun kaucuk emzigini kullaniyorum hem daha saglikliymis dene istersen cocugu cok sakinlestiriyo emzik. Emme refleksiyle basa cikamayip huzursuz oluyolar sonra

canım esın doğruyu soyluyor acıkmasını bekle mızmızlanınca ver gogsunuı sen eger uyanırkenden emzırırsen cocuk acıktıgında senı uyarmayı oğrenemez kolay kolay . zaten 3 saat sonra yaygarayı koparır merak etme .uyku olayına gelınce emzıkle uyumaya alısmıssa eger emzık ıstemesı normal buarada bebeısın kac aylık oldu ? benımkı 7 sınde 4 olucak yavas yavas kendıbasına uyumayı ogrenmeye basladı ama artık uykusu geldıgındede cıngar cıkartıyo emzıgı verıyorum bır ıkı pıspıslıyorum karanlık odada sakınlesınce yatagına yatırıyorum saga sola donuyu mırıdanıyo ve anıden pat uyuyo benımkı sende dene yavas yavas bu sekılde uyutmayı her cocugun kendıne has huyları var buyu sekıllerı var ıste zamanla oğrenıcez bızlerde ama daha kucukler mutlaka yardımımızı ısterler uyumadan once

Benimki de uykusu gelince mızmızlanıyor ve elini gözüne götürüyor.O zaman emziği veriyorum ve uyuyor.Benim kastettiğim emziksiz veya sallamadan kendi kendine ne zaman uyurlar acaba?Emzikle uyumaya çok alıştı.İllaki onu istiyor.Şöyle kendiliğinden uykuya geçiverse...Bu arada benimki 21 temmuzda doğmuştu.

Benim oglum da 2 saatte bir emiyodu simdi 2,5-3 saate ciktigi oluyo ama eskisinden az emiyo ozellikle gunduz. Sanirim bu da bi gecis donemi bakalim aldiklari kilolardan anliycaz artik :)) emzik meselesine gelince aynen emziksiz uyumuyo ve emzik duserse uyaniveriyo yalniz degilsin :))

Aynen benim minnak kızım da emzik tiryakisi.Ben kızıma bırak bu kötü arkadaşı diyorum ama beni dinlemiyor yaramaz.:52:yalnız olmadığıma sevindim ama bakalım emzikten nasıl vazgeçireceğiz.Ben bazen uyurken emziği ağzından çekiyorum hemen gözünü acıyor cadı kızım.Mecburen geri veriyorum, mağlup olmanın çaresizliği içinde.:43:

Biberon kullanan annelere bir sorum olacak; ben dr browns cam biberon kullanıyorum. Oglum 3 ayını doldurdu. Bende biberon ucunu 3+ olanlardan aldım, ama önceki ucumuzla(yani 0+) ile hiçbir farkını göremedim. İkisindede birerminik delikvar. Uç değiştiren oldu mu?? Bilgisi olan bu konuyla ilgili??

evet canım aynı sorun bendede var.uyku arasında acıkırsa ne ala emzirebiliyorum.uyanıkken aklına bile gelmiyo:43: zaten sol göğsümüde emmiyo artık tek göğsüm nasıl yetecek bu cocuğa anlamıyorum.gecen teyzem farketmiş aç bu cocuk ac diyor.ac olsa ağlamazmı?birde uykudan bahsetmişin.bizim uyku aksesuarları var biri eksik oldumu yandın hoppp kolik moduna giriyoruz.kundak yapıyorum bir yastığı var ayağımda sallıyorum ee tabi olmazsa olmazımız nuk'umuz:9: gıcık olurdum emzikli cocuğa oğlum cuk cuk emiyo o olmazsa uykuya dalamıyo uyku esnasında düşünce uyanıyo.bazende bıkınca ağzından taa öteki köye fırlatıyo.ama bir yerde okudum emzik emmesi iyimiş.cocuk emecek birsey mutlaka bulurmus.parmak emmesi ileride ağız yapısında bozukluk yapıyormus emziğe göre daha sert olduğundan alt dişleri geriden cıkıyormus.emzik içinde aynı seyler söyleniyor yok konusma güçlüğü yok ağızda sekil bozukluğu falan filan.esimde dioki bize bişey olmusmu cocuğun keyfini bozma dio.ama bıraksa cok güzel olacak:55:[/QUOTE
Aynen ya hiç sevmezdim emzikli çocuğu benim kız resmen tiryaki.Versem hep emecek de vermiyorum.Sadece uyurken o da emziksiz uyumadığı ičin.Emziksiz uyutmanın yolunu bulsam hiç vermeyeceğim ama elim mahkum. bir de emzik vermeyince hemen elini emmeye başlıyor.Cadı işte...Kızımda bir ara tek göğsümü emme eğilimdeydi.Ben de şöyle yapıyordum.Önce birkaç dakika emmek istediği tarafı veriyordum, sonra da diğerine geçiriyordum.Ben de işe yaradı.Dene istersen.Acıkınanca ağlar mı bilmiyorum ki.Benim kız iştahsız olacak sanırım.

acıkmadıkça emzirme bence bende öyle yaptım kızm3 ayllık ve 7200 kilo bugun dopktor bana çok kızdı obezmi olsun diye :18:

benmki asla emzik almıyor keşke alsaydı dilini yada dudağını emiyor :50:

bence uğraş olursun

Maşallah bebişine:nazar:Benimki 3. Ay kontrolünde 6 kgdi.Yok canım obez falan olmaz.Anne sütü alıyor ya...Ben de emzik vermesem elini emecek onun için veriyorum.

Benimki de uykusu gelince mızmızlanıyor ve elini gözüne götürüyor.O zaman emziği veriyorum ve uyuyor.Benim kastettiğim emziksiz veya sallamadan kendi kendine ne zaman uyurlar acaba?Emzikle uyumaya çok alıştı.İllaki onu istiyor.Şöyle kendiliğinden uykuya geçiverse...Bu arada benimki 21 temmuzda doğmuştu.

bende hep hayret etmişimdir kendiliğinden uyuyan cocuklara.eltimin bi kızı var.anam kızın ne beşiği vardı ne doğru düzgün yorganı.annesi yerde laminantın üstüne atmıs bi şilte kızıda yatırıyodu emziği ağzına tıkıyodu üstünede yazmasını atıyordu o zavallıcık orda kendi kendine ağzında emzik gıy gıy gıy deyip uyuyordu.ninnisini bile kendi söylüyordu:9:hoş eltimin pek umrunda değildi cocuk sokakta büyüdü orası ayrıda..
benim tosunda masallah binayı yıkıyo.sac kurutma makinası bi yandan ... hele bi sallamayı bırak arada gözünü acıp beni takip ediyo ordamıyım diye.yalandan öksürmeler ağlamalar...2 damla gözyası cıkaracam diye yırtıyo kendini.bide siz ne güzel ana kucağında sallıyosunuz oğlum ayağımda sallanmak istiyo :5: ama biraz daha büyüsün beşiğine koyup masal okucam oğlusuma...

selam kzlar ..
uğrayamıyorum pek..
fakülteye gittik kızımın ultrasonu eegsi çekildi ultrason temzi ama ne yazıkki eegsinde 2kez havalesi çıktı ..
o iki kasılma yani..
2 gündür ne yiyorum ne uyuyorum ölü gibiyim ..
fakültede dr mr istedi ...
daha sonra başka bir profun özel muaynehanesine gittik o mra gerek görmedi kasılmaların reflüden kaynaklı olabileceğini söyledi biraz umut oldu içime inş. reflüdendir ama bana çok saçma geldi reflüden o şekilde kasılma olur mu ?
dua edin bize çok..
bide size tavsiyem yok gazı yok ağlaması yok kusması demeyin nolur bende kızımın gazından gece uyanmasından şikayet ederdim şimdi diyorum onlar bu sorunun yanında hiçmiş kızlar ..
bebeklerinize sıkıca sarılın ve lütfen şikayet etmweyin .

selam kzlar ..
uğrayamıyorum pek..
fakülteye gittik kızımın ultrasonu eegsi çekildi ultrason temzi ama ne yazıkki eegsinde 2kez havalesi çıktı ..
o iki kasılma yani..
daha sonra başka bir profun özel muaynehanesine gittik o mra gerek görmedi kasılmaların reflüden kaynaklı olabileceğini söyledi biraz umut oldu içime inş. reflüdendir ama bana çok saçma geldi reflüden o şekilde kasılma olur mu ?
dua edin bize çok..
bide size tavsiyem yok gazı yok ağlaması yok kusması demeyin nolur bende kızımın gazından gece uyanmasından şikayet ederdim şimdi diyorum onlar bu sorunun yanında hiçmiş kızlar ..

bitanem öncelikle geçmiş olsun hiç sıkıntı etme rabbim şifasız dert vermez sakınnnn kendini güçlü tut :20:
sen güçlü olcaksınki meleğim daha iyi olcak . :16:
dua etcem inşallah en kısa zamanda iyileşcek Allah ın izniyle :16:

selam kzlar ..
uğrayamıyorum pek..
o iki kasılma yani..
dua edin bize çok..

Cok gecmis olsun insallah refludur dualarim sen ve meleginle...

Oglum da babasi da uyudu tum gun onlar yorulmus ben yan gelip yatmisim sanki hic uyuyasim yok :)) oglum sabah 5'te uyanip simdi uyumadigima pisman edecek :))

Kesinlikle anne gibis yok.Kasımın sonuna doğru bir haftalığına annem gelecek, dört gözle bekliyorum.Tabii bir haftada göndermeyi düşünmüyorum.İlk 41 gün annem yanımdaydı, ne kadar rahattık.Gidince eksikliği çok belli oldu.
Daha evine yeni gelmişsin, üstüne bir de misafir.Misafir diyorum ama yardımcı oluyorlarsa sıkıntı olmaz.Yoksa bebişle misafir hem de yatılı misafir çok zor...

Yok cnm allahtan yardım falan ederler, yemekti vs. Ama benim korkum bi geldilermi çok kalıyorlar, bende sakinligi aşırı severim, çok sesli bi aileler, bi müddet sonra kafam kaldırmıyor. E zaten yakinda işe başlayacağım, o zamana kadar bi kafa dinlemek istiyorum. Tabi bebekle kolay olmuyor ama bi evde onca kişi daha zor tabi. Inan bebek doğalı 4 ay oldu, sadece 10 gün bebeğim ve eşimle başbaşa kalabildim. Umarım bu ziyaretleri kısa sürer, malum çok muhabbet tez ayrılık derler

Yalnızca anne sütü veren arkadaşlar bebişlerinizi ortalama kaç saat arayla emziriyorsunuz?Benim kızımı kendi haline bıraksam nerdeyse 4-5 saatte emecek.Ben uyuynca hemen emzirmeye çalışıyorum.Tabi eşim yoksa.Çünkü eşim kızıyor.Bırak demek ki çocuk acıkmadı, emzirme diyor.Önceleri 2 saatte merdi.Büyüdüğü için mi böyle oldu acaba?Bir de bebişlerinizin kendi kendine uyuyor mu?Benimki emzik olmadan kesinlikle uyumuyor.Acaba ne zaman kendi kendilerine uyurlar?Birkaç kez denedim ama başarılı olamadım.

Cnm bebeğin 4 aylık oldu ise 4 saatten besleyebildigin yazıyo benim okuduğum bi kitapta. Demekki o da doyuyor ki basmiyo yaygarayı. Benim oglanda emziksiz uykuya dalamiyo, düşüncede uyanıyor :(

selam kzlar ..
uğrayamıyorum pek..
o iki kasılma yani..
dua edin bize çok..
bebeklerinize sıkıca sarılın ve lütfen şikayet etmweyin .[/QUO
ALLAH şafi ismiyle şifalar versin tez zamnda ve allah yar ve yardımcın olsun biz üşüycek diye ödümüz koparken böyle bişey çook daha zordur elbette peki havalelerin bi etkisi olurmuymuş bebekte?

selam kzlar ..
uğrayamıyorum pek..
o iki kasılma yani..
dua edin bize çok..

İnsallah hayirli haberler alirsiniz cnm. Allah yar ve yardimcin oldun, sifalar versin

Yalnızca anne sütü veren arkadaşlar bebişlerinizi ortalama kaç saat arayla emziriyorsunuz?Benim kızımı kendi haline bıraksam nerdeyse 4-5 saatte emecek.Ben uyuynca hemen emzirmeye çalışıyorum.Tabi eşim yoksa.Çünkü eşim kızıyor.Bırak demek ki çocuk acıkmadı, emzirme diyor.Önceleri 2 saatte merdi.Büyüdüğü için mi böyle oldu acaba?Bir de bebişlerinizin kendi kendine uyuyor mu?Benimki emzik olmadan kesinlikle uyumuyor.Acaba ne zaman kendi kendilerine uyurlar?Birkaç kez denedim ama başarılı olamadım.

bn gün içeisinde hep emziriyorum mamada veriyorum ama yatarken bazen veriyorum bide çalışmaya başladığım için sabahdan öğleye kadar kayınvalidem 180 cc mama veriyo sabah sekizde emzirip bırakıyorum çocuk her mızırdandığında mamayı dayıyo, diyorum anlamıyo neymiş aglarsa ve susturamazsa diye korkuyomuş ben normalde 2-2,5 saat te emziriiyorum ben çocugu emzirip bırakıyorum bi kerede mama verse bir dahaki acıkmasına ben gelmiş olurum ama işte anlatamıyorum:43:

Back
X