Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bez konusunda konusmussunuz. Ben huggies kullaniyorum cok memnunum. 4 numaraya gectik artik dun aldim. İci bununda mavi renk gbi ön kismi anlayamadim neden ole. Prima icinde bazi arkadaslar ici mavimsi demislerdi

:41:ay çıldırıcam kızlar. ekimin başı itibarıyla işe başladım. öğretmenim. kızıma annem bakıyor. ben 2 saatte bir koştur koştur okuldan gelip emzirip gidiyorum. tabi okula mı yetişeyim kızıma mı bi koşturmacadır gidiyo. haa bide ev var tabi. okul bitiyo yorgun argın gelip yemek yapıyorum. bu arada tabi kızımla ilgilenmeye çalışıyorum.eve biraz çeki düzen.. mutfağı bulaşığı topla kızı uyut derken...2 saat içinde tv karşısında uyuyakalıyorum.
gelgelelim haftasonlarına... bi haftasonu evimde bi haftasonu merkezde oturan kv demlere gidiyoruz. oraya gidince çocugun alışması bizim alışveriş telaşımız eş dostlarla görüş derken yine çok yoğun bi tempo. evimde kalınca da detaylı temizlik, ütü,....ev işleri...
eee ben ne zaman nefes alıcam? kaşlarım aylardır alınmadı. kendime bakım yapacak zamanı bulamıyorum. eşimin tesellisi şu: "anne olmak kolay değil aşkım!!" kafayı yicem dalga gecer gb ya! peki baba olmak neden bu kadar kolay onu biri anlatsın bana!
haa bide dün şüphelendim hamilelik testi yaptım çok şükür bişi çıkmadı. tabi ben çok sevindim ama benim relax kocam neden bu kadar sevindiğimi bile anlamadı! çünkü ona hayat çok kolay:) eve gelir üstünü değişir ( ki oda öğretmen) tv karsısına gecer, yemek yer tv karsısına gecer,oturur oturur oturur... veee gece boyunca deliksiz uyur. haa! es kaza kızım sabah erken uyanır ve neseli neseli konusursa beyefendi uykusundan fedakarlık yapmış olur ( 20 dklık)
bu bünye ne kadar dayanır bilmem....
sabır saabır:47::47::47:
Allah sabır ve güç versin, ne diyeyim..
insan herşeye güç getiriyor da, anlayışsızlık vurdumdurmazlık daha çok zorluyor..:19:
çalışan annenin hakkı ödenmez valla..:50:

ben çalışmıyorum ama okuyorum .eşim temizlik yapıyor arada bir ama ndense çocuk hep o evdeyken uysal sakin uyuyor
o evde değilken kucaktan inmiyor :27::37:
canım çıkıyor sınava kalmış 1 ay ve ben 1 ders ancak bitirdim :26:
bide diyor kardeş yapalımmı :25::26:
yarın gidip test alcam :25:
benimki de tam tersi yaa..
gündüz sakin akşam başka bi mızmız :1:
iyi oluyor eşime ama, akşam özellikle kucağına veriyorum.. :35:
işim var diyip, içerlere gidiyorum.. sırf uğraşsın, bi fikri olsun diye..:66:

ben hamilelikten şüphelendiğimi konuşuyordum bi arkadaşımla. o da dalga geçip durdu benimle. bu hafta hamile oldugunu öğrendi. bu işler belli olmuyor yani
:53:

günaydın kızlar bu hafta ev taşıdım öldüm vallah. 2 gündürde yerleşmeye çalışıyorum. .
geçmiş olsun, ev taşımak toplanmak tekrar yerleşmek ne kadar zor biliyorum.
3 senede 2 kez taşındım, seneye tekrar taşınacağız :100:

bu arada benim ayın 15 adet olmam gerekiyodu ama hala olmadım ben süt koruyo diye hiç korunmuyordum 2 daha geçsin test yapacagım .adet oldum mu arkasından sipral taktırcam korktum biraz.
süt korur derler ama buna güvenmek tedbir almamak :26:
adetin henüz düzene girmemiştir diye düşünüyorum, yani inş öyledir..
ama sakın sakın tedbirsiz davranmayın.. olacağı varsa zaten olacak..
annem, eğer bir canı Allah ezelde yarattıysa, o meniyi bir kayanın üzerine de bıraksalar,
zamanı gelince Allah ona ruh üfler der.
biz tedbir alalım da taktir Allahın..

ben hele 2-3 sene içinde hiç istemiyorum ben..
inş ondan sonra usulunce olsun çocuğum..
bebeğin ana rahmine düştüğü ilişki de çok mühim çünkü..

Son düzenleme:

derken cena ??

derken cena ??

dini bağlayıcılığı kesinlikle yok ama
cinsel ilişki için tavsiye edilen vakitler var:
pazartesi, salı, perşembe, cuma geceleri ve gündüz öğleden önce.

ilişkinin adabı asıl önemli olan,
-başta "besmele" çekmek gerek.

-"Allahümme cennibnâ`ş-Şeytâne ve cennibi`ş-Şeytâne mâ-razektenâ''
Allah'ım! bizden ve bize vereceğin çocuktan şeytanı uzak kıl" diye dua etmek, müstehaptır.
kim bu duayı okur da çocuğu olursa şeytan onu saptıramaz.

-ilişki esnasında mutlaka avret mahali kapalı olmalı.

-gerekmedikçe konuşulmamalı

-bir de birbirlerinin avret mahallerine bakılmamalı.

ben bunların çocuğun fıtratını etkilediğini düşünüyorum..
genel kanı da o yönde.
biz de ayşecik için bunlara dikkat etmiştik..:17:

Son düzenleme:
günaydın kızlar bu hafta ev taşıdım öldüm vallah. 2 gündürde yerleşmeye çalışıyorum. bu arada benim ayın 15 adet olmam gerekiyodu ama hala olmadım ben süt koruyo diye hiç korunmuyordum 2 daha geçsin test yapacagım .adet oldum mu arkasından sipral taktırcam korktum biraz.

Cnm bende doğumdan beri adet olmadım ama korunuyorum ayrıca süt koruma diye bişey yok benim bi tanıdığım o şekilde hamile kaldı oda süt korur diye korunmamıştı hakkında hayırlısı olsun

Allah'ım! bizden ve bize vereceğin çocuktan şeytanı uzak kıl" diye dua etmek, müstehaptır.

genel kanı da o yönde.

ayşecik koymayı çok istedim ama koydurmadılar çok güzel isim yaa Allah adıyla yaşatsın :16:

dua çok güzelmiş bilsem okurdum

-ilişki esnasında mutlaka avret mahali kapalı olmalı. şu kısmı anlayamdım :37:

ayşecik koymayı çok istedim ama koydurmadılar çok güzel isim yaa Allah adıyla yaşatsın :16:

yanlıs anlamadıysam yorgan carsaf altında ılıskı canım hanı yazmısya bırde gorulmemesı gerekır dıye . gercı bende merak ettım hanı bunlara uyulmazsa ne olur acaba ?

yanlıs anlamadıysam yorgan carsaf altında ılıskı canım hanı yazmısya bırde gorulmemesı gerekır dıye . gercı bende merak ettım hanı bunlara uyulmazsa ne olur acaba ?

he bende anlamam ama o yorgan illa kapanır

biryerde okumuştum 3.görünmeyenler olduğu için hani banyoda bile bir kulaç dışında çıplak kalmamak gerekiyor yani etrafta perde yada kabin olmalı soyunuk gezilmemeli

ona istinaden yorgan çarşaf olayı mantıklı

he bende anlamam ama o yorgan illa kapanır

biryerde okumuştum 3.görünmeyenler olduğu için hani banyoda bile bir kulaç dışında çıplak kalmamak gerekiyor yani etrafta perde yada kabin olmalı soyunuk gezilmemeli

ona istinaden yorgan çarşaf olayı mantıklı

hım bunlar kuranda mı yazıyor

amin canım, cümlemizin bebekleri sağlıkla mutlulukla büyüsün inş.. :16:
ikinciye niyetlenirsen duayı okursun:1:
sorunun cevabını da hapsuu vermiş zaten.. :34:
bel kısmını bir örtüyle örtmek gerek..
hatta hz peygamberin bir hadisi var bununla ilgili.
'cinsi münasebette bulunurken örtünün, hayvanlar gibi çırılçıplak soyunmasın.' diye.
aksi halde melekler oradan uzaklaşır ve şeytan bu münasebetten doğacak çocuğa ortak olur derler..
bundan ziyade bu tavsiyeye uyulursa çocuk haya duygusuyla doğacağı söylenir..

'cinsi münasebette bulunurken örtünün, hayvanlar gibi çırılçıplak soyunmasın.' diye.
aksi halde melekler oradan uzaklaşır ve şeytan bu münasebetten doğacak çocuğa ortak olur derler..

bilmiyordmmmm Allah ım affetsinnn meleklerimizi korusunn :50:

yok 2.felan deme vallahi zaten sinirden ölüyorum ertesi gün hapı alsammı

spriale güvenmek istemiyorum çünki dün tam yumurtalama zamanımmış

şeytanla mı ortak ? neyse ya ben pek anlamam ama sırf bu nedenle de gunahsız bır yavruya seytanla ortak edecegını sanmama allahın. yada benım inancım o yönde diyim

hım bunlar kuranda mı yazıyor

yok canım, bildiğim kadarıyla bunlar sünnet.
hz peygamberin davranışları ve sözleri yani.. tavsiyeleri..

(doç dr ibrahim canan'ın peygamberin sünneti ışığında çocuk terbiyesi kitabında da bahsediliyor..)

şeytanla mı ortak ? neyse ya ben pek anlamam ama sırf bu nedenle de gunahsız bır yavruya seytanla ortak edecegını sanmama allahın. yada benım inancım o yönde diyim

canım, bu söylediğimiz bir yorum..

tavsiye edilen hayaya uygun şekilde cinsi münasebette bulunurken bel kısmının örtülmesi..
bunun hikmeti nedir diye düşünülünce, bu gibi yorumlar yapılmış.. sadece yorum yani..

ben de şeytanlı yorumuna inanmıyorum, ama çocuğun hayasına olumlu tesiri olduğu konusunda inancım var..:34:

canım, bu söylediğimiz bir yorum..

tavsiye edilen hayaya uygun şekilde cinsi münasebette bulunurken bel kısmının örtülmesi..
bunun hikmeti nedir diye düşünülünce, bu gibi yorumlar yapılmış.. sadece yorum yani..

ben de şeytanlı yorumuna inanmıyorum, ama çocuğun hayasına olumlu tesiri olduğu konusunda inancım var..:34:

kalp krizi gecırıyodum ya seytanı okuyunca :)

yok 2.felan deme vallahi zaten sinirden ölüyorum ertesi gün hapı alsammı

spriale güvenmek istemiyorum çünki dün tam yumurtalama zamanımmış

yumurtlama zamanın olduğunu nerden biliyorsun?

ben hamile kalmaya karar verince 3 ay boyunca gözlem yaptım..
normalde 28 günde adet gören kadında 14. gün yumurtlama zamanı derler..
bu genel bi kanı..
ama her kadının yumurtlama tarihi farklı olabilir, öyle de.
ben 32-33 günde bir adet görüyorum,
yumurtlama günlerim de 19-20-21. günler diye tahmin ediyorum..
çünkü o gözlem dönemi boyunca bu saydığım günlerde akıntım kıvamlı, iki parmağın arasına alınca uzayan bi şekildeydi..
bunu anlayınca 4. ay bu saydığım günlerin öncesinde ve sonrasındaki toplam 10 gün içinde 3 kez eşimle birlikte olduk
ve ayşecik oldu:17:

Kızlar ben anne sutunu arttırıcak bısey kesfettım hemen paylasayım dedım gece yatmadan once 3 tane mandalına yıyorum 2 gecedır gogsum sısıyor mutlaka deneyın

genel kanı da o yönde.

biz de bunlara dikkat etmeye çalıştık:17:Marifetnamede okumuştum hatta günlere göre çocuk şöyle olur böyle olur diye de yazıyordu.Dinen doğruluğu var mı bilmem ama ilham üzerine yazıldığını okumuśtum.Hatta bildiğim kadarıyla padişahlar da genellikle perşembe akşamları halvete gidiyor.Cümlemizin evlatları hayırlı olur inşallah.

Kızım sesten çooook korkuyor.Biraz œnce mikseri çalıştırdım bir ağladı ki...Kıyamam kuşum benim.:43:Süpürge sesinde ise hemen uyuyor nasıl iś anlamadım.

Back
X