Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bak bi şeyciği yokmuş bebişin :34:
yatak odasına ağzı açık bir kapta su koyarsan havanın kuruluğunu alır.

baş çevresi için bildiğim kadarıyla milimetrik de olsa önemli olan 'büyüme'.
her ay büyüyorsa sorun yok, yani yarım yada bir cm önemli değil.
hemşire yanlış ölçmüş olabilir. sonuçta bir mezurayı baş çevresine yerleştiriyor,
ama az aşağı ya da yukarıya kaydırması sonucu etkiler..
dr kilosuna, boyuna ve baş çevresine bakıp bi şey demediyse sen de takılma..
0-3 Yaş Baş Çevresi Persentil Değerleri

kovalarım valla

kv iki tane çıngırak almıştı sağolsun kızıma, tek oyuncakları onlardı
ama veremiyordum, çünkü çin malıydı..
dün wee nin ürünlerinden aldım,
başta çıngırak.. hemen verdim eline.. :8:(elini uzatıp alıyor artık:16:)
içi su dolu diş kaşıyıcı,
saç fırçası ve tarağı (ki şuan kızım kel :9:)
alıştırma bardağı, silikon mama kaşıkları
burun aspiratörü..:16:
nedendir bilmem, sevindirik oldum yaa!! :118:

alışveriş zaten güzel, ama bebeğime bi şeyler almak çok çok daha güzel..
zaten doğdu doğalı kendime değil ona bakıyorum..
yemedim yedirdim, giymedim giydirdim dedikleri bu olsa gerek:60:
İster istemez kaygılanıyorum işte:26:her şey normal dediler ama ben o baş çevresinde takılı kaldım.Salı günü ç.doktoruna gideceğiz orada tekrar ölçerler.Bu içimi rahatlatıyor.

Hayırlı Günler Hatunlar nasılsınız bakalım :51::51:
canım benim nasılsın ben ağır bi grip geçiriyorum bugun saglık ocagına gittim bi dünya ilaç verdi. titriyor kemiklerim. anacım olsaydı yanımda misler gibi bakardı beni .
ebrarım nasıl .

A.hekimliğine gittik, aşılarımızı olduk.Burun hırıltısı için hırıltı falan yok evham yapma, çocuğu da fazla inceleme dedi.Belki odanın kuruluğundan sabahları oluyordur dedi.Yalnız benim aklıma bir şey takıldı.Baş çevresi bir ayda sadece 0.5 cm büyümùş.Bana az gibi geldi.Hemşire önce geçen ay ile aynı ölçtü, sonra tekrar ölçtü.0.5 cm büyümüş dedi.Normal dedi ama ben 1cm olması gerek diye biliyordum.Offff ya evham yapmayayım diyorum ama ama olmuyor.Şu an hırıltı önemsiz bir durum oldu benim için.Sabah hırıltıyı nasıl önemsemiştim.Sizlerde baş çevresi ne kadar?:26::26::26:
bebeğim benim oğlanın baş çevresi 41.5 cm . benimkisi de 1 ayda 0.75 büyümüş ama kocamın kafası da küçük oğlumda ona benzemiş Allahtan benim gibi koca kafalı değil :9:

oğlum ağlar annem şöyle der çocuktur ağlar
ama k.v cocugun bacagını mı acıttın aç mı uyut şunu ne oldu bu cocuga vah vah nazar ettık cocugu
bende susuyorum ne edeyimm

susma bence canım ben annesyım aç olup olmayacgını bılebılırım dıye sole.bence cocuk acmı demek bı anneye en buyuk hakaret

kızlar, benim saçlar boyandıktan sonra çok kötü oldu..
mübarek saç teli deği, süpürge otu ..:27:

zaten mevsim geçişi saçlarım kepekli..
ama 3 günde bir yıkadığım halde keçe gibi, birbire dolanmış oluyor..
yıkarken de zorlanıyor, tararken de.. bi tomar dökülen saç da cabası..

saç kremi kullanmasam ne olurdu bilmiyorum, krem yumuşatıyor, kolay taratıyor..

yarın zeytinyağı süreceğim, biraz iyi gelir.

boyalı saçlar için tavsiyesi olan var mı?:26:

emzırırken saç boyanabılıyor mu canım boyatmıssın.bunu cok arastrdım ama kesın verıler yok kararsız kaldım hep bolemı kalcam yaaa

Hepsi ayni demekki:)

bi benimki farklı galiba. kv pek karısmıyo. aslında arada karısmak istiyo da cekiniyo herhalde benden diyorum:))
ama annem delirtiyo beni. çocuk doğduğundan beri ac bu sütün yetmiyo diyo. deliriyorum resmen. çok kavga ettik. ama vermemekte direndim. gelinine bişey diyemiyodu bana lafı geciyo işte. ama kv karısmasından iyidir dimi? anneyle kavga edilebiliyo küsmüyo neyseki:)) kv ye bişey de denemez.

canım benim nasılsın ben ağır bi grip geçiriyorum bugun saglık ocagına gittim bi dünya ilaç verdi. titriyor kemiklerim. anacım olsaydı yanımda misler gibi bakardı beni .
ebrarım nasıl .

bebeğim benim oğlanın baş çevresi 41.5 cm . benimkisi de 1 ayda 0.75 büyümüş ama kocamın kafası da küçük oğlumda ona benzemiş Allahtan benim gibi koca kafalı değil :9:
Geçmiş olsun canım, aman dikkat et bebişine geçmesin.Umarım tez zamanda iyileşirsin.Benim kızın da 40'tı, 40.5 olmuş.Benimki de küçük kafalı ama umarım büyükkkkkkkk akıllı olur.:28::28:Burada kızım minnak olacak sanırım dediler.61 cm prensesim.

kızlar bişey sorcam. biz bugün tam 4 aylık olduk. işe baslamama 10 gün kaldı. bugün 2 kasık elma suyuyla ek gıdaya basladım. bide yoğurt vercem. siz basladınız mı? hergün birer kasık arttır dediler ama sizler ne yapıyosunuz? basladınız mı ek gıdaya??

kızlar bişey sorcam. biz bugün tam 4 aylık olduk. işe baslamama 10 gün kaldı. bugün 2 kasık elma suyuyla ek gıdaya basladım. bide yoğurt vercem. siz basladınız mı? hergün birer kasık arttır dediler ama sizler ne yapıyosunuz? basladınız mı ek gıdaya??

ben sıvı şeylerden 3 çay kaşıgı falan veriyorum zamn zamn ama ben 5 ayın sonuna doğru başlamayı düşünüyorum ama sen çalışıyomuşsun cnm bence başla derim.

A.hekimliğine gittik, aşılarımızı olduk.Burun hırıltısı için hırıltı falan yok evham yapma, çocuğu da fazla inceleme dedi.Belki odanın kuruluğundan sabahları oluyordur dedi.Yalnız benim aklıma bir şey takıldı.Baş çevresi bir ayda sadece 0.5 cm büyümùş.Bana az gibi geldi.Hemşire önce geçen ay ile aynı ölçtü, sonra tekrar ölçtü.0.5 cm büyümüş dedi.Normal dedi ama ben 1cm olması gerek diye biliyordum.Offff ya evham yapmayayım diyorum ama ama olmuyor.Şu an hırıltı önemsiz bir durum oldu benim için.Sabah hırıltıyı nasıl önemsemiştim.Sizlerde baş çevresi ne kadar?:26::26::26:
canım benimkinde de ara sıra hırıltı geliyor doktora kaç kere sordum bişeyi yok dedi
en son "ama neden,ama neden?" deyip durmamdan bıktı heralde açıkladı soluk borusu genişmiş önemli olmayacak derecede.bebek büyüdükçe düzelirmiş.ondanmış. hatta horluyordu ilk doğduğu zamanlarda
susma bence canım ben annesyım aç olup olmayacgını bılebılırım dıye sole.bence cocuk acmı demek bı anneye en buyuk hakaret

eveeeeeeeeeeet kesinlikleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:15:

kızlar, benim saçlar boyandıktan sonra çok kötü oldu..
mübarek saç teli deği, süpürge otu ..:27:

zaten mevsim geçişi saçlarım kepekli..
ama 3 günde bir yıkadığım halde keçe gibi, birbire dolanmış oluyor..
yıkarken de zorlanıyor, tararken de.. bi tomar dökülen saç da cabası..

saç kremi kullanmasam ne olurdu bilmiyorum, krem yumuşatıyor, kolay taratıyor..

yarın zeytinyağı süreceğim, biraz iyi gelir.

boyalı saçlar için tavsiyesi olan var mı?:26:

benim saçların boyası çok kötü oldu..kahverengiydi kınaya dönüştü resmen, keşke hiç boyatmasaydım zaten kahverengiydiler.. boyatmak istiyorum ama okadar dökülüyor ki hepten kaybederim diye korkuyorum boyatamıyorum

oğlum ağlar annem şöyle der çocuktur ağlar
ama k.v cocugun bacagını mı acıttın aç mı uyut şunu ne oldu bu cocuga vah vah nazar ettık cocugu
bende susuyorum ne edeyimm

geçmiş olsun zeynep bu ara herkes grip..ben de dahil

bugun biyere kahvaltıya gittim uzuuuun zaman sonra.ordan kv ye geçtim
kv "heryere gidiyorsun oğlum babaannene neden gelmiyorsun" diye bebeğe doğru sordu..
ben "kaç gundur evdeyim hastayım.günlerdir zaten bi yere gittiğim yok ki" dedim "üstümdeki elbise hamilelikten kalma,tüylenmiş triko. üstüme bişe almaya vakit yok"
"ben torunuma dedim, sen neden alınıyorsun ",bi yandan gülüyor
"onu gezdiren benim,bana demiş oluyosun ama"
sonra çocuk bi ağladı bi ağladı...
"diyo ki,bu nazar oldu nazar ettiler orda"
"uykusu var" dedim "işte evden çıkınca düzeni bozuluyor ben de gezmeye falan gidemiyorum bu yüzden!"
biraz salladım uyudu..
çok sinir oldum hala başım ağrıyo yaa. hem hiç gelip yardım etmiyo hergun gitmemi bekliyo hem de laf sokuyo..

kilosunda problem yoksa ek gıdaya 5.aydan sonra başla dedi doktor bana

Kızlar az once kızıma mandalına yaltırken bırden bı cektı huup dıye agzına elımıde tutmus sımsıkı yuyacak dıye aklım basımdan gıttı valla bu arada ne zaman kulak deldırcez kızlarımıza

niye deldiriyorsun canım bence kendi isterse deldirsin büyüyünce

kv "heryere gidiyorsun oğlum babaannene neden gelmiyorsun" diye bebeğe doğru sordu..
ben "kaç gundur evdeyim hastayım.günlerdir zaten bi yere gittiğim yok ki" dedim "üstümdeki elbise hamilelikten kalma,tüylenmiş triko. üstüme bişe almaya vakit yok"
"uykusu var" dedim "işte evden çıkınca düzeni bozuluyor ben de gezmeye falan gidemiyorum bu yüzden!"
biraz salladım uyudu..
çok sinir oldum hala başım ağrıyo yaa. hem hiç gelip yardım etmiyo hergun gitmemi bekliyo hem de laf sokuyo..

ya canım yazdıklarını okudukca gülümsedım hepsımı aynııı yaaa çocuga dogru konusmak falan....nazar oldu nazarrrrr bıktımmm bunu duymaktan ve uykusu varken cocuk ağlarsa heme ya aç bu çocuk aççççççççççççççççççççç dıyolar ya nazar yada bıyerı ağrıyo bu cocugun.bıktımmmm yaaaaa bır bebegın ıhtıyacını anne bılır anne anlar cocuk acsa emzırmıstır denemıstır o yolu herhalde hakarete etmeye gerek yok cocugun bı yerı agrısa anne anlar anne bılırkı uykusu var o yuzden aglıyo ama yok anlamazlar bu cocuk aççççççççç yadaa nazarrrrrrrrr bıktım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ben 3 haftadır çalışıyorum cnm 5 ay bitmek üzere bizim ve ben öğleden önce bi kase çorba öğleden sonra meyve ya da yoğurt veriyorum bizim Dr başla dedi geç kalınca ilerde yeme problemi oluyor tat dokuları gelişsin dedi sınır var mı diye sordum bebek istiyorsa vermeyip ağlatamazsın ya dedi sen tv de 2 çay bardağı dediklerine bakma dedi

Kîzlar bebegine pekmez veren var mi
Ben 1cay kasigi pekmezi sulandirip veriyorum canim cok seviyor tadini

Ben ek gıdaya başladın elma suyu armut suyu havuç suyu yayla ve tarhana çorbası veriyorum.1Tatlı kaşığı ile başladın sindi kızımın yediği kadar veriyorum.

biraz salladım uyudu..

Ben de çok fena gibime 1haftadır geçmedi gitti.Hepimize gecmis olsun.Aynı benin Kv anlatmissin.Benimkide sey diyo bu cocugu bir gören olmuş kim bakti yanakları bozulmuş.Ben de dayanamadım en son siz gördünüz dedim yapayım bazen çıldırtıyor
:)))[/QUOTE]

ben sıvı şeylerden 3 çay kaşıgı falan veriyorum zamn zamn ama ben 5 ayın sonuna doğru başlamayı düşünüyorum ama sen çalışıyomuşsun cnm bence başla derim.

bu ek gıdaya geçiş güzelde 3 çay kaşığı versem benim oğlana sinir krizi geçirir.
o kadar iştahlı ki ikinci kaşığı bile bekleyemiyor. bide 3 te kesicem ha
bazen diş kaşıntısına iyi gelir diye iri bi dilim elma kesip veriyorum eline soğuk soğuk masaj niyetine onu bile iki ısırıyo sonra
basoyp yaygarayı yiyemiyo die sinir oluyo:9:

benimkide öğle.dün yoğurt yaptım ona özel içinede meyve püresi koydum bi güzel yedi.

gece yatmadan hero baby pirinç unu veriyorum.inanılmaz tok tutuyor. gece sadece bi defa ka:nazar:lkıyor emmeye

kız kocama kıyamıyorum sonra k.valide kocama dır dır edecek sonra beni kimse tutamaz ki :)(:

Geçmiş olsun canım, aman dikkat et bebişine geçmesin.Umarım tez zamanda iyileşirsin.Benim kızın da 40'tı, 40.5 olmuş.Benimki de küçük kafalı ama umarım büyükkkkkkkk akıllı olur.:28::28:Burada kızım minnak olacak sanırım dediler.61 cm prensesim.
aşkım çok tşk ederim yerim senin küççük kafalı kuzunu
minyon tipli kadınları çok severım ama annesi uzar o benceee

canım benimkinde de ara sıra hırıltı geliyor doktora kaç kere sordum bişeyi yok dedi
en son "ama neden,ama neden?" deyip durmamdan bıktı heralde açıkladı soluk borusu genişmiş önemli olmayacak derecede.bebek büyüdükçe düzelirmiş.ondanmış. hatta horluyordu ilk doğduğu zamanlarda

eveeeeeeeeeeet kesinlikleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:15:

benim saçların boyası çok kötü oldu..kahverengiydi kınaya dönüştü resmen, keşke hiç boyatmasaydım zaten kahverengiydiler.. boyatmak istiyorum ama okadar dökülüyor ki hepten kaybederim diye korkuyorum boyatamıyorum

biraz salladım uyudu..

kilosunda problem yoksa ek gıdaya 5.aydan sonra başla dedi doktor bana
hayatım benim bebeğim mama ile besleniyor ya ben öyle bana arada bir eserse veiyorum ama ortalama 5 gundur falan vermıyorummm

bi benimki farklı galiba. kv pek karısmıyo. aslında arada karısmak istiyo da cekiniyo herhalde benden diyorum:))
ama annem delirtiyo beni. çocuk doğduğundan beri ac bu sütün yetmiyo diyo. deliriyorum resmen. çok kavga ettik. ama vermemekte direndim. gelinine bişey diyemiyodu bana lafı geciyo işte. ama kv karısmasından iyidir dimi? anneyle kavga edilebiliyo küsmüyo neyseki:)) kv ye bişey de denemez.

Harbiden seninki enterasan tabii canim anne söyler iki dakkaya unutulur batmaz dedigi..bizim kv kayin peder alem ya ilk dogdugunda oglanin altıni deistirio kv peder beyde bacaklarini gosterio sessizce dioki bacaklari dolacakmi hanim guya cok zayıf bende kapidan duyyorum simdi gecen gunde aradilar faceden fotolarini gormusler bizimki maaşallah kilolu dr kilosuna bisey diyomu simdide obez ettiler oglumu bende dedim anne sutu alıyor ya sorun olmuyomus kilo anne sutu obez olmayi engelliyormus esimde diyo kilo almasa soylenirler alsa soylenirler

Ben 3 haftadır çalışıyorum cnm 5 ay bitmek üzere bizim ve ben öğleden önce bi kase çorba öğleden sonra meyve ya da yoğurt veriyorum bizim Dr başla dedi geç kalınca ilerde yeme problemi oluyor tat dokuları gelişsin dedi sınır var mı diye sordum bebek istiyorsa vermeyip ağlatamazsın ya dedi sen tv de 2 çay bardağı dediklerine bakma dedi

bi kase içebiliyo mu peki canım? bide nasıl baslamıştın?

herkese tsk ederim arkadaslar cvplar için. yoğurt mayaladım ilk defa:)) tutar inşallah onu da vercem...

Back
X