Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar hamileliğimde sizleri sessiz sessiz takip ederken,bir de baktım ki herkesi tanıyor gibiyim çok sevdim burayı ve kendimi rahatlamış hissettim bazen kendimi okadar yalnız hissediyorumkii...ama şükürler olsun bebişim yanı başımda....

kızlar hamileliğimde sizleri sessiz sessiz takip ederken,bir de baktım ki herkesi tanıyor gibiyim çok sevdim burayı ve kendimi rahatlamış hissettim bazen kendimi okadar yalnız hissediyorumkii...ama şükürler olsun bebişim yanı başımda....

ne olursan ol gel ama kaynananla gelme :9::23:

canım benim ben şahsen seni sevdim rabbim bebişnle seni ayırmasın :16:

sen yaz buraya hatta sıkıntılı olduğunda felan ben hep burdayım zatewn benimde kimsem yok :27:

herkese merhaba kış geldi geleli bi rahat edemedim kombi çalısıyor ama petekler ısınmıyordu ev sahıbımız dogalgaz ustası gonderdı adam hep borudakı suları boşattı anam evin halini görsenizz şok olursunuz
kocama da dedim evi temızlemeden işe gondermıcem seni ve cokda ciddiydimö
butun evı temızledık yaşasın :9:
sizler nasılsınız:34:

herkese merhaba kış geldi geleli bi rahat edemedim kombi çalısıyor ama petekler ısınmıyordu ev sahıbımız dogalgaz ustası gonderdı adam hep borudakı suları boşattı anam evin halini görsenizz şok olursunuz
kocama da dedim evi temızlemeden işe gondermıcem seni ve cokda ciddiydimö
butun evı temızledık yaşasın :9:
sizler nasılsınız:34:
ben de bugün kocamı dışarı göndermedim, anlasın halimi:1:

zeynep sen uçağa binmiştin oğlunla değil mi, zor oldu mu? bebek arabası falan götürdün mü?

bir de ben kış için astronot mont almıştım mothercare'den. baktım zor giydiriliyor, geri verdim.ama hep battaniye sarmak da zor oluyor:25:

BEN anne OLMADAN ÖNCE! ♥
anne olmadan önce:
Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı düşünmezdim....Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim... Kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini bilmezdim.Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon oyunları yapardım. Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı aklıma bile gelmezdi...

Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini... Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim.

Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim. Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...

Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini... Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini.. Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu... Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...Düşünemezdim...

Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma.Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime.Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine.Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine.ınanamazdım.... ıyiki bana bu duyguları yaşatıyorsun iyiki benimsin bebeğim....

zeynep sen uçağa binmiştin oğlunla değil mi, zor oldu mu? bebek arabası falan götürdün mü?

bir de ben kış için astronot mont almıştım mothercare'den. baktım zor giydiriliyor, geri verdim.ama hep battaniye sarmak da zor oluyor:25:
bebeğim ben 4 defa bindim ömürle . zor olmuyor goturdum ben bebek arabası yük kapasıtesıne dahıl olmadıgı ıcın ucagın kapısında senden alıyorlar ucaktan ınınce verıyorlar .. al bebek arabanı .eger memlekete falan gıdeceksenız
özenerek koyuyorlar ucaga atmıyorlar paldır küldür
ama bebeklere yük hakkı vermıyorlar haberın olsun . sonra benım gıbı havalımanında elinde bebek valizi mahsur kalma :9:

Bizde oglum 2 aylikken yaptik mevludumuzu. 70 kisi falan vardi. Oglusuma cok guzel papyonlu bir takim giydirdim, kendimde cok guzel suslenmistim:))
Duamiz yapildi, daha sonrada ikram olarak urfa kebap, bulgur pilavi, lahmacun, kuru dolma, tatli olarak da diyarbakir burmasi dagittik(esim diyarbakirli)
Hediye olarak da ustunde ayet yazili sekerlik dagittik, herkes evinin bir kosesinde bizden harira saklasin hee tabi birde suslu bebek cikolatalarimiz vardi:))

bizde geçen alışverişe çıktık mont almak için oğluşuma bi giydirdik hakkaten astronot gibi oldu:33:

annemde seneye alırsınız dedi.mağazadaki kız da içi polar dışı triko yumuşacık bi kopşonlu önerdi.

çokta şık ve kullanışlı onu aldık.zaten 1 yaş altı mont pek kullanışılı olmuyormuş...

amanın kımlerı goruyorum songül kız senın paşa cokuslu herhalde hep nettesin :9:
gazları baslamadı demi aman aman

evet kuzum akşam oldummu babamız gıttımmı buralardayım
maşalla aras bey uykuya daldımmı emıyo bıdaha deavm edıyo
cok sukur cnm gaz problemı yok ay şididen sonra başlarmı zeynep teyzesı salı 40 gunluk oluyoruz
senın kuzu deavmmı huysuzluga

evet kuzum akşam oldummu babamız gıttımmı buralardayım
maşalla aras bey uykuya daldımmı emıyo bıdaha deavm edıyo
cok sukur cnm gaz problemı yok ay şididen sonra başlarmı zeynep teyzesı salı 40 gunluk oluyoruz
senın kuzu deavmmı huysuzluga
maşallah paşamaa yaren nasıll. kardesıne alıstı mı
valla benım paşa tam 2 gunluktu gaz ılacına basladık 4. aya gırdık bıraktık
ne çektımm off off.. songül şaka maka 4. bucuk aylık oldu bugun :9: paşam kocamannnnn olduuu

maşallah paşamaa yaren nasıll. kardesıne alıstı mı
valla benım paşa tam 2 gunluktu gaz ılacına basladık 4. aya gırdık bıraktık
ne çektımm off off.. songül şaka maka 4. bucuk aylık oldu bugun :9: paşam kocamannnnn olduuu

oh maşalla annesı gunler ne cabuk gecıyo
yarende 40 gun gazlıydı ay cok zor valla sanırım 2.ler dahamı uslu oluyo bılemedım
yaren maşalla dıyelım kardeşıyle cok mutlu kardesı 1 numara sureklı övguler yagdırıyo
gece nasıl cnm uykular beslenme duzenınız falan emıyomu ortaya karışıkmı

oh maşalla annesı gunler ne cabuk gecıyo
yarende 40 gun gazlıydı ay cok zor valla sanırım 2.ler dahamı uslu oluyo bılemedım
yaren maşalla dıyelım kardeşıyle cok mutlu kardesı 1 numara sureklı övguler yagdırıyo
gece nasıl cnm uykular beslenme duzenınız falan emıyomu ortaya karışıkmı
ay herkes öle dıyor 2.ler daha bi uslu oluyor diye aman aman totomu kaşıdımmm:9: kız ömür mem almıyor daha paso beblac yıyoruz
mali krız yuzunden aptamıle byby dedık :1:
saka saka kız aptamıl kuzumu kabız edıyordaa .. bırazda ondan bıraktık aptamılı . gece uykusu masallah guzel ama uyutana kadar vay anama

ay herkes öle dıyor 2.ler daha bi uslu oluyor diye aman aman totomu kaşıdımmm:9: kız ömür mem almıyor daha paso beblac yıyoruz
mali krız yuzunden aptamıle byby dedık :1:
saka saka kız aptamıl kuzumu kabız edıyordaa .. bırazda ondan bıraktık aptamılı . gece uykusu masallah guzel ama uyutana kadar vay anama

aman cnm ıyı olmuş yakın arkadaşım aptamıl oş olmayan şeyler yaşadı
ben gewcen markette baktı bıde 3 katı fıyat
ay bızım arasta uyudummu kopuyo ama bazen uykuya dalmakta zorluk cekıyo ama babasında hemn uyuyo anlamadım gıttı
kg nız nasıl cnm

Temmuzun guzel anneleri dun doktor kontrolümuz vardi yazarim demiştim herşey yolunda cok şükür kilomuz boyumuz.gelisimimiz gayet iyi doktorumuz anne sutune devam dedi.gündüz uykuyu ve uyanikken emmeyi unutun artik dedi.gerçektende öyle.deli gibi uykusu gelio gözlerini acamio uykudan bi memeyi alsa iki çekse uyuycak ama ne mümkün emmiyo son noktaya gelince artik uyuyo.uyurken emzireceksin dedi dr bende öyle yapıyorum.artik tam gördüğü için isiktan çok etkilenir gündüz 10 dakkalik uykulariniz olur.onun icin karanlik oda tercih edin gunduzde dedi.bu ay donme hareketi olacak daha dikkatli olalim anakucagindaysa kemerini baglayin dedi.sünneti sorduk 7. Aydan iki yasina kadar oneriyoruz.2 yasindan 6 yasina kadar psikolojik acidan onerilmiomus.demir damlasini günde iki kere üçer damla verdi.kafa sicakligi artacak dedi bide.

Temmuzun guzel anneleri dun doktor kontrolümuz vardi yazarim demiştim herşey yolunda cok şükür kilomuz boyumuz.gelisimimiz gayet iyi doktorumuz anne sutune devam dedi.gündüz uykuyu ve uyanikken emmeyi unutun artik dedi.gerçektende öyle.deli gibi uykusu gelio gözlerini acamio uykudan bi memeyi alsa iki çekse uyuycak ama ne mümkün emmiyo son noktaya gelince artik uyuyo.uyurken emzireceksin dedi dr bende öyle yapıyorum.artik tam gördüğü için isiktan çok etkilenir gündüz 10 dakkalik uykulariniz olur.onun icin karanlik oda tercih edin gunduzde dedi.bu ay donme hareketi olacak daha dikkatli olalim anakucagindaysa kemerini baglayin dedi.sünneti sorduk 7. Aydan iki yasina kadar oneriyoruz.2 yasindan 6 yasina kadar psikolojik acidan onerilmiomus.demir damlasini günde iki kere üçer damla verdi.kafa sicakligi artacak dedi bide.
hayatım masallah cocuguna boyu kılosu ıyıymıs :16: sünnet işini bnde sorcaktım valla unuttummm
bnımkıde cok iştahsız ustune gıdınce daha beter oluyor kendı halıne bıraktımmm

aman cnm ıyı olmuş yakın arkadaşım aptamıl oş olmayan şeyler yaşadı
ben gewcen markette baktı bıde 3 katı fıyat
ay bızım arasta uyudummu kopuyo ama bazen uykuya dalmakta zorluk cekıyo ama babasında hemn uyuyo anlamadım gıttı
kg nız nasıl cnm
sukur bebegım 7640 gram kılosu:nazar::nazar::nazar: seninki ne durumda kac kg dogdu

hayatım masallah cocuguna boyu kılosu ıyıymıs :16: sünnet işini bnde sorcaktım valla unuttummm
bnımkıde cok iştahsız ustune gıdınce daha beter oluyor kendı halıne bıraktımmm

sukur bebegım 7640 gram kılosu:nazar::nazar::nazar: seninki ne durumda kac kg dogdu

oh maşalla cnm tosuncuga bak bebeloc yaramış
aras 37 haftalık erken doğdu cnm 3780 1 aylık gıttıgımızde 5200 du:nazar:

Bende korkuyordum kafasi cok sicak diye do ktoruda aramak kismet olmadi bugun. Niye oluyormus canim?

Back
X