Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

dün gece uyuyamadım ben.:59:
bi sağa bi sola döndüm durdum,,
çok kötü rüyalar gördüm,
sabah da müthiş bir başağrısı ile uyandım..:14:

hamdolsun biz iyiyiz.. sizi özlüyoruz, siz de yoksunuz:93:

nasipte varsa olur, bi düşünelim ama..:51:
biliyorsunuz ki, kız evi naz evi :60:

kunduza sormuşlar, en güzel kimin yavrusu diye..
benimki, demiş:78:
ben de birçok anne gibi hassasım..
eşime kalsa çocuk okula başlayana kadar hiç insan içine çıkmayalım..
oturmalara gitmeyelim, misafir gelmesin, gezmeyelim, evden çıkmayalım.
kızına nazar değermiş..:37:
facebooka foto koymuştum, onu bile hemen kaldırdım.. :1:

amin amin.. Rabbim bütün bebekleri korusun..
yazmana çok sevindim, hoşgeldin diyeyim..
inş bundan sonra beraber oluruz..

eşim sürekli harçlık veriyor, paralar cüzdanda birikiyor, birikiyor ama
alışverişe gitmek mümkün mü?!

giyecek hiçbirşeyim yok.. paltom olmuyor, yağmurluğum olmuyor,
birçok kazağım dar geliyor.. eşofman da almam gerek.. daha neler neler..
sefil gibi dolaşıyorum ortalarda ya.. :25:

etrafa bakıyorum, millet şakır şakır takmış takıştırmış..:12:
anne oldum diye böyle mi olacağım yani.. :19:

en güzel zamanım, gencim, güzelim, yani halim vaktim yerinde..:1:
ömrümün baharı eşimle evliyim, Rabbim bana en güzel hediyeyi vermiş, küçük aşkım kucağımda..:16:

ama böyle olmayacak, müsait olursa ayşeciki babaannesine bırakıcam.
süt de bırakıcam.. cumartesi gidip birkaç ihtiyacımı alıcam.. ara ara yapıcam bunu..
hem ruhumun buna ihtiyacı var hem eşimin:9:

nazar değmesini hiç sorma zaten en çok da bebeklere değiyor.

ben evden çıkmadan okuyorum,gittiğim yerde (pek biyerede gittiğim söylemez:43:)

eve gelince sürekli okuyorum.kıyafet derdi aynen benimde öyle kızımda tam bir sene sonra

eski halime dönmüştüm.şimdide öyle hiç birşeyim olmuyor.içimden almakda gelmiyor

çevremdekilre bakıyorum millet bir ay sonra eski kıyafetlerini giyiyor:50:

ben onu yapamam heralde yaa:100:

abimin eşi öğretmen, şuan yeğenim bir yaşında.
2 yıl ücretsiz iznini kullanıp, 2.ye hamile kalmayı planlıyor:1:

Ne yalan söyleyim benimde aklımdan aynı düşünce geçiyor oglum bir buçuk yasında çalısmalara başlasam :)Allah (c.c) nasip ederse o arada ikinciyi yapıp tekrar ucretsiz izin alıp ikisi bir arada büyüyüp gitse diye düşünüyorum :)tabi olursa :)

kızlar imdat....
bebeğimin bacağında beyaz beyaz lekeler oluşmuş az önce altını değiştirirken gördüm. daha önce farketmemiştim. aniden olucanı sanmıyorum,
ama bugün baya belirgin
vitiligo geldi hemen aklıma
ayyy allahım korusun başına gelen varmııı

kızlar kızımı kucağıma oturtp yıkayım diyorum artık file olmyor :44:

Valla ben 1 aydır öyle yıkıyorum kuzumu. Anaaam ne rahatlıkmis yaa. Dunya varmis dedim belim kopuyordu cocuğa ayrı eziyet. Kovaya suyunu dolduruyorum koyuyorum sag tarafıma . Tabureyide koyuyorum kuvvetin icine. Ben de ustumu cikarip kizimla oturuyoz. once kucağıma yüz üstü yatırıp kafasını güzele yıkıyorum sırtını sampuanliyorum suyla durulayip yüz üstü alıyorum. On tarafında guzelcesampuanliyip bol suyla Duruluyorum. Cocuk kucağımda tutmama bile gerek kalmıyor valla. Eger esim Evdeyse yıkadıktan sonra babasına verip ben de bı güzel bici bici yapıyorum Babasida kızımı giydiriyo:) iste bu kadar ne bel ağrısı ne de yorgunluk ara sıra memeyede yapisabiliyo bizim uzaklık:))))))

Kizlar dun hemşire bi arkadaşım vardi misafirim.çalışmaya baslayinca sakin bakici düşünme dedi.hastanede calisan hemsire arkadasinin kizi iki yaşındaymış bi bakici kizlari varmis 17 yasinda.bebegin agzindan yaralar çıkıyormus sürekli annesi hastaneye getirip kültür vermişler vajinal sivi cikmis:( kizdan suphelenip eve hemen kamera taktirmislar ve bakici bebege vajinasini yalatiomus:( dunden beri okadar üzüldümki anlatamam sapikliga bak ya.o çocuğun yasiycagi tramvayi dusunebiliomusunuz.rabbim bebeklerimizi korusun çok zor bi durum.benim bebisime babannesi bakacak hic gözüm arkada gitmiycem ama iste evde hep biri olacak esimde istemio duzenimiz bozulacak diye amamecburuz.bakiciya birakmak Zorunda kalan anneler lütfen kamera taktirin bu zamanda kimseye guven olmuo.

ayy çok kötü oldum yaaaa :( Allah bin belasını versin.Sürüm sürüm sürünsün tövbe Ya Rabbi.... Ayy ya keşke okumasaydım çok fena oldum tüylerim diken diken oldu.Nasıl insan bu aklım almıyo... :43::43::43::43: Allah ım yaaa bu sapığın yaptığı yanına kalmaması lazım , öyle burnundan gelsin ki...

nazar değmesini hiç sorma zaten en çok da bebeklere değiyor.
ben evden çıkmadan okuyorum,gittiğim yerde (pek biyerede gittiğim söylemez:43:)
eve gelince sürekli okuyorum.kıyafet derdi aynen benimde öyle kızımda tam bir sene sonra
eski halime dönmüştüm.şimdide öyle hiç birşeyim olmuyor.içimden almakda gelmiyor
çevremdekilre bakıyorum millet bir ay sonra eski kıyafetlerini giyiyor:50:
gardrop yenilemek için bu bi fırsat diye düşünüyorum:1:
benim de bir yere gittiğim yok. hava güzelken eşim haftasonu bizi biryerlere götürüyordu gezmeye..
kartepeye bile çıktı kızım, 2 aylıktı:9:
ama havalar kötü, tıkılıp kaldık eve, haftada bir ya da iki gün anneme gidiyorum..
inan o gezme oluyor bana.. ne hale geldik yaa:19:

karnımdayken giyinip çıkıyordum, istediğim yere gidiyordum, alışverişe, gezmeye..
8,5 aylık hamileydim, canım sıkılınca alışverişe gidiyordum, dinlene dinlene geziyordum..
o zaman ne kolaymış, şimdi evde ekmek olmasa karşıdaki bakkala bile gidemiyorum.. :10:

Ne yalan söyleyim benimde aklımdan aynı düşünce geçiyor oglum bir buçuk yasında çalısmalara başlasam :)Allah (c.c) nasip ederse o arada ikinciyi yapıp tekrar ucretsiz izin alıp ikisi bir arada büyüyüp gitse diye düşünüyorum :)tabi olursa :)
abimler de öyle düşünüyor. 3 senede zor oldu bu kerata, muzice gibi bi şey oldu..
o yüzden kısa zamanda bir kardeş yapmak istiyorlar..
yengem de ikisi birden büyür diyor.. Rabbim inş gönlünüzdekini hayırla versin:16:

kızlar imdat....
bebeğimin bacağında beyaz beyaz lekeler oluşmuş az önce altını değiştirirken gördüm. daha önce farketmemiştim. aniden olucanı sanmıyorum,
ama bugün baya belirgin
vitiligo geldi hemen aklıma
ayyy allahım korusun başına gelen varmııı
hay Allah, nedir ki bu lekeler?:44:

Valla ben 1 aydır öyle yıkıyorum kuzumu. Anaaam ne rahatlıkmis yaa. Dunya varmis dedim belim kopuyordu cocuğa ayrı eziyet. Kovaya suyunu dolduruyorum koyuyorum sag tarafıma . Tabureyide koyuyorum kuvvetin icine. Ben de ustumu cikarip kizimla oturuyoz. once kucağıma yüz üstü yatırıp kafasını güzele yıkıyorum sırtını sampuanliyorum suyla durulayip yüz üstü alıyorum. On tarafında guzelcesampuanliyip bol suyla Duruluyorum. Cocuk kucağımda tutmama bile gerek kalmıyor valla. Eger esim Evdeyse yıkadıktan sonra babasına verip ben de bı güzel bici bici yapıyorum Babasida kızımı giydiriyo:) iste bu kadar ne bel ağrısı ne de yorgunluk ara sıra memeyede yapisabiliyo bizim uzaklık:))))))
maşallah sizee:nazar:
becerikli kadının hali başka:9:

bu arada laf geldi onu da söyleyeyim.. beni abartıyor diye değerlendirebilirsiniz ama benim fikrim ve tercihim şu:
ben gerekmedikçe eşimin yanında kızımın altını değiştirmiyorum, banyo yaptırmıyorum..
eğer o anlıyorsa odaya da girmez, bekler, müsait misiniz diye sorar gelir yanımıza..

zorunluluk olursa, eşim de kızımı yıkar, altını açar ama fırsatım varsa ikimiz de bundan imtina ediyoruz..
annem bana; kimsenin yanında kızın altını değiştirme, emzirme diyor.. mutlaka bir bildiği var..
ben de kadınlar bile olsa gidiyorum, başka bir odada alt değiştiriyorum..

kızım 6 günlükken doğum yaptığım hastaneye kontrole gittik, erkek çocuk dru ayşeciki muayene etti.
sonra da apış arasını ayırıp orayı da kontrol etti. o an eşim çok rahatsız oldu.. bu yüzünden fazlasıyla belliydi..
çıkışta eşim bana iyi bir dr bul ama 'kadın' olsun,, hem sen rahat edersin hem de ayşecik dedi..
başta söylediği sivri gibi geldi, ama düşünce hak verdim eşime..

Gubaydinlar bakıcı meselesi benide cok ürkütüyor ise başlayınca benimde bakıcı bulmam gerekli annemlerle ve kvdemlerle farklı sehirde oturuyoruz nasıl yapacagım bilmiyorum
Canlar ben bebislerin bazılarının fotolari göremiyorum Zeynep ve Barbarino merak ettim sizinkileri de ama ataclandigi icin cepten açılmıyor
bebişimin ve benım fotom :)
pcden gırınce görürsunbebegım sen nasılsın
inş adam gıbı bir bakıcı bulursun ama kamera sıstemi şart

Kızlar dünden beri yavrum saat basi uyaniyor agliyor memeyi almio zaten gunduz sıkıntıydi emmesi ama gece yatinca bi uyurdu yavrum 4 5 saat emip.tekrar uyurdu simdi emmiyo neler yaptım anakucaginda dalio emzirmek icin alıyorum uyanio sastim kaldim karni ac oldugu icin saat basi uyanio.meger ben hic sıkıntı cekmeden buzamana kadar gelmisim.neyapcam sastim uyku sersemi biraz emip cekio kendini hemen elini ağzına götürüyor tabi uykusu acilio.hem doymak istio hem memeyi almiyo.sanki canı yanio.damaklarindan galiba emerken cani aciyor.yaa ben napcam biberondabeceremio sagip onla icirsem uyku sersemi.uyutmadan mama denedim onuda yemedi.off ne zormus.şimdi tetikteyim .aksam 4 te yatan çocuk daha yeni uyudu.heran uyanacak ve kabus basliycak diye korkuyorum.ayni sorunu yaşayan varmı yavrum nazarami geldi napti tombalak bisey

Kızlar dünden beri yavrum saat basi uyaniyor agliyor memeyi almio zaten gunduz sıkıntıydi emmesi ama gece yatinca bi uyurdu yavrum 4 5 saat emip.tekrar uyurdu simdi emmiyo neler yaptım anakucaginda dalio emzirmek icin alıyorum uyanio sastim kaldim karni ac oldugu icin saat basi uyanio.meger ben hic sıkıntı cekmeden buzamana kadar gelmisim.neyapcam sastim uyku sersemi biraz emip cekio kendini hemen elini ağzına götürüyor tabi uykusu acilio.hem doymak istio hem memeyi almiyo.sanki canı yanio.damaklarindan galiba emerken cani aciyor.yaa ben napcam biberondabeceremio sagip onla icirsem uyku sersemi.uyutmadan mama denedim onuda yemedi.off ne zormus.şimdi tetikteyim .aksam 4 te yatan çocuk daha yeni uyudu.heran uyanacak ve kabus basliycak diye korkuyorum.ayni sorunu yaşayan varmı yavrum nazarami geldi napti tombalak bisey

süt az geldiği için olabilir benim sütüm az da oğlum bir iki çekiyo memeyi sonra ağlıyo almıyo daha ondan olabilir.:50:

Gazi oluncaki uyanma seklini biliorum oda değil.esimede yansıtıyorum stresimi simdi onlada kavga ettik off ya

sıkma canını geçer inşallah kendime çok benzettim şu anda seni aynı şey oluyo bana da stres sonucu eşimle tartışıyorum. belki bebek atakları diye bi konudan bahsediliyodu öyle bişeydir belki.

Bilmiomki cnm ya ama sikincada fışkırıyor bikacyerden.simdi nasil bağırarak uyandi.ben napcam yaa şaştım kaldim
canım eger fıskırıyorsa sutun var demekki benım oğlan bagırarak uyanıyor her aksm 2-3 defa sallıyorum uyuyor ya gazı vardır yada korkmustur bı seyden

gardrop yenilemek için bu bi fırsat diye düşünüyorum:1:
benim de bir yere gittiğim yok. hava güzelken eşim haftasonu bizi biryerlere götürüyordu gezmeye..
kartepeye bile çıktı kızım, 2 aylıktı:9:
ama havalar kötü, tıkılıp kaldık eve, haftada bir ya da iki gün anneme gidiyorum..
inan o gezme oluyor bana.. ne hale geldik yaa:19:

karnımdayken giyinip çıkıyordum, istediğim yere gidiyordum, alışverişe, gezmeye..
8,5 aylık hamileydim, canım sıkılınca alışverişe gidiyordum, dinlene dinlene geziyordum..
o zaman ne kolaymış, şimdi evde ekmek olmasa karşıdaki bakkala bile gidemiyorum.. :10:

abimler de öyle düşünüyor. 3 senede zor oldu bu kerata, muzice gibi bi şey oldu..
o yüzden kısa zamanda bir kardeş yapmak istiyorlar..
yengem de ikisi birden büyür diyor.. Rabbim inş gönlünüzdekini hayırla versin:16:

hay Allah, nedir ki bu lekeler?:44:

maşallah sizee:nazar:
becerikli kadının hali başka:9:

bu arada laf geldi onu da söyleyeyim.. beni abartıyor diye değerlendirebilirsiniz ama benim fikrim ve tercihim şu:
ben gerekmedikçe eşimin yanında kızımın altını değiştirmiyorum, banyo yaptırmıyorum..
eğer o anlıyorsa odaya da girmez, bekler, müsait misiniz diye sorar gelir yanımıza..

zorunluluk olursa, eşim de kızımı yıkar, altını açar ama fırsatım varsa ikimiz de bundan imtina ediyoruz..
annem bana; kimsenin yanında kızın altını değiştirme, emzirme diyor.. mutlaka bir bildiği var..
ben de kadınlar bile olsa gidiyorum, başka bir odada alt değiştiriyorum..

kızım 6 günlükken doğum yaptığım hastaneye kontrole gittik, erkek çocuk dru ayşeciki muayene etti.
sonra da apış arasını ayırıp orayı da kontrol etti. o an eşim çok rahatsız oldu.. bu yüzünden fazlasıyla belliydi..
çıkışta eşim bana iyi bir dr bul ama 'kadın' olsun,, hem sen rahat edersin hem de ayşecik dedi..
başta söylediği sivri gibi geldi, ama düşünce hak verdim eşime..

kesinlikle abattığını düşünmüyorum ben de çok mecbur kalmadıkça kimsenin yanında emzirmemeye çalşıyorum kaynanamlarla çok yakın oturduğum için gelen gidenimiz çok bazen çok zorda kalıyorum ama o anlarda da sırtımı mümkün olduğunca dönüp bir duvar köşesi buluyorum bez alma konusunda ise çok hassasım ben de ve böyle olan çok fazla kişi tanıyorum kadınların yanında değil sadece mümkünse kimsenin yanında almıyorum bazıları aman hiç mi görmedik falan diyor ama ben gerekirse biraz daha bekletiyorum almayı bizim de doktorumuz erkek ilk seferinde biz de bayana gittik doğum yaptığım hastane diye şimdi çok ama çok iyi erkek doktorumuz var

kesinlikle abattığını düşünmüyorum ben de çok mecbur kalmadıkça kimsenin yanında emzirmemeye çalşıyorum kaynanamlarla çok yakın oturduğum için gelen gidenimiz çok bazen çok zorda kalıyorum ama o anlarda da sırtımı mümkün olduğunca dönüp bir duvar köşesi buluyorum bez alma konusunda ise çok hassasım ben de ve böyle olan çok fazla kişi tanıyorum kadınların yanında değil sadece mümkünse kimsenin yanında almıyorum bazıları aman hiç mi görmedik falan diyor ama ben gerekirse biraz daha bekletiyorum almayı bizim de doktorumuz erkek ilk seferinde biz de bayana gittik doğum yaptığım hastane diye şimdi çok ama çok iyi erkek doktorumuz var

ben de emzirmemeye gayret ediyorum o hataya düştüm aa nekadarda sütün var kızın nasıl da emiyor derken nazar oldu süt azaldı uzun zaman uğraşıp durdum eski halini alması için

canım eger fıskırıyorsa sutun var demekki benım oğlan bagırarak uyanıyor her aksm 2-3 defa sallıyorum uyuyor ya gazı vardır yada korkmustur bı seyden

Korkmusta olabilir hep ihtimallerle gidioz bi buyusede dertlerini anlatsalar ya aman çok daraldim ben Zeynep Allah başka dert vermesinde hic kiyamiyorum aglamasina yaa

Günaydın guzel anneler ve onların tatlı bebekleri:) kabus gibi bir sabaha uyandık.kizim sürekli agliyo ve ben nedenini bir türlü bulamıyorum:2::5:

4. ay aşımızı gecikmeli de olsa olduk geldik darısı 6. ayın başına gerçi 5. ayda rota var ama onu pek saymıyorum bizimki yicek buldu diye sevinip yalandı ilkindi :) umarım ateşimiz çıkmaz biraz hastaydı zaten ama ateşi yok diye vuralım artık dediler 1 hafta geçti olması gereken zamandan...

Back
X