Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

mrb kızlar puff bu gün yorucu bii gündüü. geçmişede bakamadım.bizden haberler: dr gittik kızım biraz üşütmüşş idrar tahlili yaptırdı kzımın çiş yapmasını bekledik 1 ssat:1: 3 gün sonra sonuç çıkacak dr. enfeksiyon var mı idrarında ona bakacak var sa antibiyotik veririm dedi bende kullanmak istemiyorum başka ilaç verin dedim sonuca bakınca ilaç yazacak. eve yeni geldikk şu an mızlıyoo kızım:27: hasta olduugu içinde çok azz emiyoo napcam bilemedim :44:

mrb kızlar puff bu gün yorucu bii gündüü. geçmişede bakamadım.bizden haberler: dr gittik kızım biraz üşütmüşş idrar tahlili yaptırdı kzımın çiş yapmasını bekledik 1 ssat:1: 3 gün sonra sonuç çıkacak dr. enfeksiyon var mı idrarında ona bakacak var sa antibiyotik veririm dedi bende kullanmak istemiyorum başka ilaç verin dedim sonuca bakınca ilaç yazacak. eve yeni geldikk şu an mızlıyoo kızım:27: hasta olduugu içinde çok azz emiyoo napcam bilemedim :44:

geçmiş olsun cnm inş tahlil sonuçlarınız temiz çıkar

Google emmi nadiren olabilir dedi zaten ne kadar nadiren olan şey varsa bizi buluyo doğumda da atardamarım tıkanmıştı benim nerdeyse nalları dikiyodum. o da binde iki mi ne oluyomuş buldu beni :)
çok çok geçmişler olsun ya.. Rabbim korusun..:59:
Esimi cok seviyorum ve o da beni cok seviyor buna eminim ama sessiz ,sakin,melek gibi dediğim kayınvalidem hayatımızın ortasına pençeleri ile daliverdi.
weenin cingirdagi olduğunu bilmiyordum .ama iyi markaların cocuk oyuncak dunyasının cogu tiny love,fisher price ,playskool,play gro daha aklıma gelmeyen bir cok iyi bildigimiz markaların hepsi cin malı

Bizde tam tersi bir olay var su an annem ek gıdaya geçme taraftarı bu cocuk artık başlamalı diyor sürekli yediklerimizi izliyor oglum,burda okumuştum sanırım cocuk izliyorsa başlanmalı diye, haftaya başlamaya karar verdim altı ayı doldurmayı düşünmüştüm aslında baskılara dayanamayacağım sanırım;)neyse bes ay bir hafta olacak yine iyi dayandık;)zaten iki hafta da alıştırma evresi cok az miktarda verileceği icin şutu azaltmış olmam diye umuyorum
ah kv ahhh!!!:20:

bilmediğim markaların üretimleri de çinde yapılıyormuş, bilmiyordum..
kaliteleri mutlaka farklıdır..
marka olunca denetimleri de olur, izin belgeleri de..
o yüzden kayınvalidemin aldığı gibi markasız-ambalajı naylondan ibaret
üzerinde hiçbir bilgilendirici yazı olmayan
bi oyuncaktan daha güvenilir oldu benim için..:25:

inş rahat bi şekilde şu ek gıdaya geçebiliriz ya,, şu aralar tüm temmuz annelerinin endişesi bu :1:

geçmiş olsun kızımın adaşına.. inş tahlil temiz çıkar, basit bi soğukalgınlığıdır..
birkaç gün daha da ihtimam gösterirsen, inş toparlar, emmesi de düzelir..
belki ıhlamur kaynatıp ılık verebilirsin 20-30 cc

Son düzenleme:
Buraya bağımlı olmuşum resmen :) İse başladım,yazamasamda artik düzenli okuyorum.İzin,rapor derken 1 aydır çalışıyorum.Oğluma kaynanam bakıyor,geceden 100 cc süt sağıyorum,yoğurt ve sebze puresi hazırlayıp oğlumla kayınvalideme bırakıp sabah 8:45 te ise gidiyorum,10:30 da gelip 12 ye kadar süt iznimi kullanıp emzirip oynayıp gidiyorum,15:30 da dersim bitiyor.Koşa koşa eve geliyorum,eskiden olsa markete uğrardim,bir tur atardim :) ne günlerdi be.Oğlumu alıp eve geliyorum,mutfakta hem sohbet edip,hem yemek yapıyorum :) cok korktum ise başlarken ama farkettim ki daha kaliteli zaman geçiriyoruz.Sanırım bazı avantajlarım var,is-ev yakın,anlasamasakta k.validem bakıyor(evine götürüyorum,bize gelmiyor,simdi iyide karda kista nolcak bilmiyorum,konuşmuyoruz hiç),aklım daha az kalıyor.Böyle böyle bir ay dolmak üzere :) Benim sutum yetiyor,ama ben 3,5 aylikken çay kasığı ile yemek sularını tattırmaya başlamıştım,simdi yarım mama kavanozu yoğurt ve pure yiyor,sagdigim sutu iciyor.Bana göre 1 yasına kadar memenin yerini almadığı sürece sorun yok.Cunku bir cok arkadaşımın tecrübesine göre 6-7 aydan sonra hafif puturlu yemeyi öğrenmesi gerekiyor.Birde hafta sonu sünnet oldu oğlum,kız anneleri cok şanslisiniz.Lokal anestezi ile oldu ama iğneden dolayı cok ağladı,elim ayağım kendimi kasmaktan fena oldu.Cok şükür bunuda atlattık.Baran bebis ve annesinden haberler böyle,öpüyoruz herkesi...

Çok sağol tatlım benim 6. Ayda da pek ümidim yok en son kırkı geçsin diye sayarken hatırlıyorum kendimi şimdi 5 bitti 😢 sen nasılsın canım bebiş neler yapıyor geçmişi okuyamadım çok birikmiş
Iyi bebis teyzesi cok şükür ufak rahatsızliklar oluo tabii bi sira emmeyi reddetti şükür o gecti.yine gündüz iştahlı emmio ama uyurken telafi ediyorum.simdide tatlara alissin diye pirinc unu havucsuyu muz verdim birer gun ondanmi oldu bu kan ilacindanmi ishal yavrum gece iki kere uyanio kaka yapio gündüzde azar azar ama 4 5 kere yapio.ne yapcam sastim dünde bugunde hicbisey vermedim.bugün reflor yaptim.reflor kullanan varmi aranizda.nekadar kullaniosunuz.optum melekleri

Geçmiş olsun canim bu bebislere hic kiyamio insan.altini çok sık degistirmeni tavsiye ederim enfeksiyon riski varsa hemen hemen her çişte degismen gerekio diye biliyorum

Buraya bağımlı olmuşum resmen :) İse başladım,yazamasamda artik düzenli okuyorum.İzin,rapor derken 1 aydır çalışıyorum.Oğluma kaynanam bakıyor,geceden 100 cc süt sağıyorum,yoğurt ve sebze puresi hazırlayıp oğlumla kayınvalideme bırakıp sabah 8:45 te ise gidiyorum,10:30 da gelip 12 ye kadar süt iznimi kullanıp emzirip oynayıp gidiyorum,15:30 da dersim bitiyor.Koşa koşa eve geliyorum,eskiden olsa markete uğrardim,bir tur atardim :) ne günlerdi be.Oğlumu alıp eve geliyorum,mutfakta hem sohbet edip,hem yemek yapıyorum :) cok korktum ise başlarken ama farkettim ki daha kaliteli zaman geçiriyoruz.Sanırım bazı avantajlarım var,is-ev yakın,anlasamasakta k.validem bakıyor(evine götürüyorum,bize gelmiyor,simdi iyide karda kista nolcak bilmiyorum,konuşmuyoruz hiç),aklım daha az kalıyor.Böyle böyle bir ay dolmak üzere :) Benim sutum yetiyor,ama ben 3,5 aylikken çay kasığı ile yemek sularını tattırmaya başlamıştım,simdi yarım mama kavanozu yoğurt ve pure yiyor,sagdigim sutu iciyor.Bana göre 1 yasına kadar memenin yerini almadığı sürece sorun yok.Cunku bir cok arkadaşımın tecrübesine göre 6-7 aydan sonra hafif puturlu yemeyi öğrenmesi gerekiyor.Birde hafta sonu sünnet oldu oğlum,kız anneleri cok şanslisiniz.Lokal anestezi ile oldu ama iğneden dolayı cok ağladı,elim ayağım kendimi kasmaktan fena oldu.Cok şükür bunuda atlattık.Baran bebis ve annesinden haberler böyle,öpüyoruz herkesi...
Baran bebise geçmiş olsun 7. Ayinda ins. Bizde dusunuoruz.sen baya düzene oturtmuşun darisi başıma cnm

bende henüz ek gıdalara başlamadım şuanlıkta düşünmüyorum çpk şükür sütüm yetiyor bu ay doktor kontrolümüzde doktorumuz liste vericem o listeye göre başlarsın dedi yani 5.5 aylıkken falan başlamış olurum kısmetse

bende henüz ek gıdalara başlamadım şuanlıkta düşünmüyorum çpk şükür sütüm yetiyor bu ay doktor kontrolümüzde doktorumuz liste vericem o listeye göre başlarsın dedi yani 5.5 aylıkken falan başlamış olurum kısmetse

Bende cnm tatlara alissin dedim ama bağırsaklari bozuldu demekki 5. Bucuk olsun dr kontrolümuz var ona göre baslarim.ama bizimki cok hevesli benim catalima falan saldirio yemek yerken.kendi hevesli ama bagirsagi degil ishal.onun icin bekliycem bende.şükür benim sutumde yetio

Bende cnm tatlara alissin dedim ama bağırsaklari bozuldu demekki 5. Bucuk olsun dr kontrolümuz var ona göre baslarim.ama bizimki cok hevesli benim catalima falan saldirio yemek yerken.kendi hevesli ama bagirsagi degil ishal.onun icin bekliycem bende.şükür benim sutumde yetio

Aynen cnm acele etmeye gerek yok diye düşünüyorum bende geçen akşam muz yalattım hemen kakasında siyah ip gibi şeyler çıktı benimde annem çok ısrarcı başla diyor yavaş yavaş sürekli bende inat ettim başlamıcam 5 ayını bi doldursun diyorum

Eki Görüntüle 571785 :nazar:buda bızım sıpa 4 ay asımıza giderken:)
41 kere masallah ıkınızde cok guzelsınız :nazar::nazar::nazar:
kızlar,,
mukuslu kaka neyin işaretiydi?:44:
normalde bir veya iki kez kaka yapan ayşecik,,
4. kakasını yaptı ve ikisi yoğun mukusluydu..
iki gündür gaz çıkarmak için, kaka yapabilmek için epey ıkınıyor..
öyleki, gaz şurubunu vermeye başladım..
bu aralar ben de biraz üşüttüm sanırım, sürekli gaz var..
benden ona mı geçti acaba?
bızımde kakası oyleydı doktor sut alerjısınden suphelendı ama sut alerjısı olanlarda kan oluyormus ve kılo kaybı oluyomus kaka sayısında artıs oluyormus..bızde mukus dısında baska bısey yoktu tahlıl yapıldı bısey cıkmadı sukur . baya bı arastırdım bu konuyu ben bıde laktozu sındıremedıgı ıcın olurmus bır gogusu sonuna kadar emzırmeden dıgerıne gecmemek gerekıyormus
belkı usutmektende olabılır sen yınede takıp et bakalım devm edecekmı

Merhaba arkadaslar uzun suredir sizleri takip edemedim benim affetcek misiniz :78: Nasilsiniz bebisleriniz de iyidir umarim; kizlar sizde gaz soru ne oldu biz 5 ayligiz hala sanci durumlari var ne zaman bitecek vallahi yoruldum su gazdan illet geldi :50: sizleri ve kucuk bebelerinizi cooook opuyorum :54:
bızde aynıyız yalnız degılsın uzulme.
Canm annemin arkadaşinin oglu çocuk dr u bizimkide cok gazlıydi bigun eve gelip muane etmisti.gazi içinde 3 bucuk olsun gecer demisti.anneside bana 6 aylik olsun rahatlatsin demisti.bende dedim oglun 3 aylık.o bilgisiyle konusuyo ben tecrübeyle demisti:)
40 ını bekledık 3 ayını bekledık sımdıde 6 ayını bekleyelım bakalım:52:

kızzlaar gaz sorunumuz yetmezmıs gıbı bırde oglumun yabancılama huyu cıktı yaaa:26: :18:
gecenlerde arkadalarım geldı kapıdan gırdıklerınde dık dık baktı sen kımsın nerden cıktın dermıs gıbı
arkadasım kucagına ıstedı verdım alt dudagını bukmesıyle ıcın ıcıcn aglaması bır oldu o döktüğü göz yasının
haddı hesabı yok :5: neyse baska odaya gecdık bız sustu ıcını ceke ceke sankı bı ton sopa attım :52:
yıne yanlarına geldık yıne korka korka bakıo onlara
agızlarını actıkları an aglamaya baslıyo :53: uyuttum falan gıtmelerıne yakın alıstı ama karsıdan

bırgunde esımın akrabalarına zıyarete gıttık oardada aynı seyler baska odada yalnız oturduk ıkımız ynalarına gıdıyoruz aglamaya baslıyo..
onlarda dedıler bız senı nezamn sevcez alıya zırlaya evımıze donduk

napcam be bu oglanla:44: nsıl atlatırız bu durumu acaba:53:

kızzlaar gaz sorunumuz yetmezmıs gıbı bırde oglumun yabancılama huyu cıktı yaaa:26: :18:
gecenlerde arkadalarım geldı kapıdan gırdıklerınde dık dık baktı sen kımsın nerden cıktın dermıs gıbı
arkadasım kucagına ıstedı verdım alt dudagını bukmesıyle ıcın ıcıcn aglaması bır oldu o döktüğü göz yasının
haddı hesabı yok :5: neyse baska odaya gecdık bız sustu ıcını ceke ceke sankı bı ton sopa attım :52:
agızlarını actıkları an aglamaya baslıyo :53: uyuttum falan gıtmelerıne yakın alıstı ama karsıdan

bırgunde esımın akrabalarına zıyarete gıttık oardada aynı seyler baska odada yalnız oturduk ıkımız ynalarına gıdıyoruz aglamaya baslıyo..

çağanda öleydı canım dısarıdan bırı gelse yada bı yere gıtsek aynı tarıf ettıgın gıbı dudagını buzerek korkarak ağlamaya baslıyodu içli içli.bu sorunu sık sık bıyerelere gıdersenız yada evınıze gelenler artarsa yanı ınsanları gordukce gecıyor

41 kere masallah ıkınızde cok guzelsınız :nazar::nazar::nazar:

bızımde kakası oyleydı doktor sut alerjısınden suphelendı ama sut alerjısı olanlarda kan oluyormus ve kılo kaybı oluyomus kaka sayısında artıs oluyormus..bızde mukus dısında baska bısey yoktu tahlıl yapıldı bısey cıkmadı sukur . baya bı arastırdım bu konuyu ben bıde laktozu sındıremedıgı ıcın olurmus bır gogusu sonuna kadar emzırmeden dıgerıne gecmemek gerekıyormus
belkı usutmektende olabılır sen yınede takıp et bakalım devm edecekmı

bızde aynıyız yalnız degılsın uzulme.

40 ını bekledık 3 ayını bekledık sımdıde 6 ayını bekleyelım bakalım:52:

Sağol tatlim ben hepinizin bebislerini çok merak ediom.arada sizde atin foto

Yerim ben onu bizimkide aynisini yapmisti alt dudagini sallandirip aglamisti diğer odada emzirip sakinlestirmistim gidene kadarda gülmedi.onlarda deli oluo bizimkine hic pas vermemişti.evi inceleyip durmuştu

Back
X