Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Gunaydin hanimlarrr:)) 3. Disimiz patlasada rahatlasak bembeyaz oldu dis eti kabardi cok fena birkac gune cikacak insallah. İstahsizlik yapiyor cok fena zar zor uciriyorum sutunu, diger dislerdede boyle olmusti. Karni ac biliyirum ama iki firt cekip birakiyor biberonu

maşallh 3. diş hadi hayelı olsn biz daha 1ç çıkacz ama daha patlatamdk :)işthszlık olmdı şimdye kdr inşlah olmzda yaa tabikde zor olur alah kolaylık versn inşlh düzlr çok üzmez annesni :)

Gunaydiiin adaşım:)) yatak bariyeri dedigin yatagin kenarlarina takilan kumastan seymi tam anlayamadim ama eger oysa funnababy de guzel modeller var

hımm adaşmıyız ..yatak bariyeri çocuk yataktn düşmesn dye yatagn kenrna monte edilen evet kumştn olanlrda var öle bi aparat funnababy bakim bi canm saol..

günaydınlar hanımlar.... uykusuz bir gecenin sabahına
ulaştık yine çok şükür. iki gecedir oğluşum 4,5-5 gibi uyanıyo gözlerini kocaman
açıp gülüyo yaa ve en az 1 saat uyumuyo ne yapıcam böyle hiç bilmiyorum ben
gözlerim yarı açık onunla uğraşıyorum o gülüyo şimdi gel de ısırma:20:

bu arada çıkmadan sorim emziren anneler ek besnleri günde kaç ögün ve nekadar veriyorsunuz ???
ben ek besinlerden sadece meyve suyuna başladım
onu günde bir kere veriyorum . sabah 78 gibi süt içiyo 10 gibi meyve suyunu
veriyorum. sonrası hep süt ama bugün yoğurt vericem 3 gibi falan yeni başladığım
için bir kaç kaşık sonra artırıcam .

çağanımda dün gece oleydı 10 kere kalkıp gerı yatmısızdır büyüme atamığıdır acaba bunlar
yaa öylemi bilmiyorum ama delirmek üzereyim işin
kötü tarafı gündüzde uyuyamıyorum ki ben :50:

sürprizlerle dolu kızım bu gün bize bir sürpriz daha yaptı ilk dişimiz patlamış ama köpek dişini çıkarıyo bizim kız önce. şaşırdım kaldım hiç duydunuz mu önce köpek dişini çıkaran bebek bizimkinde mi gariplik var anlamadım.

yeni dişiniz hayırlı olsun :21:

mrb kızlar puff bu gün yorucu bii gündüü. geçmişede bakamadım.bizden haberler: dr gittik kızım biraz üşütmüşş idrar tahlili yaptırdı kzımın çiş yapmasını bekledik 1 ssat:1: 3 gün sonra sonuç çıkacak dr. enfeksiyon var mı idrarında ona bakacak var sa antibiyotik veririm dedi bende kullanmak istemiyorum başka ilaç verin dedim sonuca bakınca ilaç yazacak. eve yeni geldikk şu an mızlıyoo kızım:27: hasta olduugu içinde çok azz emiyoo napcam bilemedim :44:

çook geçmiş olsun cenanın dediği gibi ıhlamur
verebilirsin bence ben vermiştim iyi gelmişti :42:

Buraya bağımlı olmuşum resmen :) İse başladım,yazamasamda artik düzenli okuyorum.İzin,rapor derken 1 aydır çalışıyorum.Oğluma kaynanam bakıyor,geceden 100 cc süt sağıyorum,yoğurt ve sebze puresi hazırlayıp oğlumla kayınvalideme bırakıp sabah 8:45 te ise gidiyorum,10:30 da gelip 12 ye kadar süt iznimi kullanıp emzirip oynayıp gidiyorum,15:30 da dersim bitiyor.Koşa koşa eve geliyorum,eskiden olsa markete uğrardim,bir tur atardim :) ne günlerdi be.Oğlumu alıp eve geliyorum,mutfakta hem sohbet edip,hem yemek yapıyorum :) cok korktum ise başlarken ama farkettim ki daha kaliteli zaman geçiriyoruz.Sanırım bazı avantajlarım var,is-ev yakın,anlasamasakta k.validem bakıyor(evine götürüyorum,bize gelmiyor,simdi iyide karda kista nolcak bilmiyorum,konuşmuyoruz hiç),aklım daha az kalıyor.Böyle böyle bir ay dolmak üzere :) Benim sutum yetiyor,ama ben 3,5 aylikken çay kasığı ile yemek sularını tattırmaya başlamıştım,simdi yarım mama kavanozu yoğurt ve pure yiyor,sagdigim sutu iciyor.Bana göre 1 yasına kadar memenin yerini almadığı sürece sorun yok.Cunku bir cok arkadaşımın tecrübesine göre 6-7 aydan sonra hafif puturlu yemeyi öğrenmesi gerekiyor.Birde hafta sonu sünnet oldu oğlum,kız anneleri cok şanslisiniz.Lokal anestezi ile oldu ama iğneden dolayı cok ağladı,elim ayağım kendimi kasmaktan fena oldu.Cok şükür bunuda atlattık.Baran bebis ve annesinden haberler böyle,öpüyoruz herkesi...

bende 2. dönem çalışmaya başlıucam herşeyin daha da
zorlaşacağını düşünüyordum ama söylediklerin içime su serpti. okul evime çok yakın umarım iyi olur :26:
sünnetiniz hayırlı olsun darısı başımıza inşallah ben şubat tatilinde yaptırmayı düşünüyorum
önerilerin var mı bana nelere dikkat etmeliyim?

Kizlar oglumun kakasi siyah puturlu puturlu bgn ilk defa elma suyu verdm ondan olablrmi

geçen anneme de aynısını yaptı.. annem ne dese beğenirsiniz?..
uşağı getirmizsinizki, nenesini tanısın.. uşak beni tanimir..:59::59::63::99:
ciddi ciddi üzüldü, bana da trip attı.. o günden beri haftada iki kez gidiyoruz..
maksat, uşak nenesini tanısın:9:

annenin şivesi çok hoş aynı buradakiler gibi :1:

İshal yapmadi bizde ama kaka sayisinda artis oldu.ishal da yaparmis dis cikarken ama

ya acaba biz de mi diş çıkarıyoruz ağzı çok akıyo
gece uykusu da çok azaldı belirtileri olabilir mi acaba ??:44:

Son düzenleme:
çok sukurkı kızım memeyı tekrar almaya baslad. gecen pers-cuma almamıstı. haftasonundan berı masallah alıyor. rahatladım...

bu cadı son zamnlarda çok yoruyo çok:27: benim ayşecigim 1 ay önce pek hanım bi kızdıı:1:
ayşecike de dün akşam bi şeyler oldu..
kendi çıldırdı, beni de çıldırttı.. :25:
saat 10dan uyanmıştı, yatışı saat 01.30u buldu..
fena uykusu var, gözlerini ovuşturmaktan kıpkırmızı yaptı.
mızıldama, hatta ağlama had safhada..
gelin görünki, her zamanki gibi kundağını yapıyorum,
ciddi ciddi ağlamaya başlıyor..
hele emziği bin kez verdim bin kez attı.. hiçbir şekilde emmedi..
sürekli okudum, üfledim.. eşimin yanına gittim, uyandırdım..
bi çareee dedim, o da biraz ilgilendi sağolsun, okudu, yarım saat içinde yatağında
'emziksiz' uyuyakaldı.. :59:

evet demir ilacıda berbat koku yapıyor ayrıca..ama mecbur veriyoruz şimdi iyi gene dişleri çıktgnda siyahlık yapabilir dedi doktor demir ilacı için.bakalm görcez..bizim dişlerimz kaşınıyor salya akıtıyoz fakat daha patlamadı kabartı var...beklıorz artık..bebeklerinin dişleri çıkan anneler hayırlı olsn darısı başımıza çıksada bizde rahatlasak :))
bu diş ne menem bi şeymiş ya..
krize sebep oldu valla, bu hep böyle mi olacak:25:

annenin şivesi çok hoş aynı buradakiler gibi :1:
çok ilginçtir, 30 sene olmuş istanbula geleli, zerre bozulmamış şivesi..:1:

çok sukurkı kızım memeyı tekrar almaya baslad. gecen pers-cuma almamıstı. haftasonundan berı masallah alıyor. rahatladım...
elhamdülilillah.. demek bi dönemdi, geldi geçti..
inş iştahla afiyetle emer bundan sonra..

bu arada şeker portakalımmm nerelerdesin?
arada bi görüyorum, sonra kayboluyorsun, melisacık napıyor bakim?

ayşecike de dün akşam bi şeyler oldu..
kendi çıldırdı, beni de çıldırttı.. :25:
saat 10dan uyanmıştı, yatışı saat 01.30u buldu..
fena uykusu var, gözlerini ovuşturmaktan kıpkırmızı yaptı.
mızıldama, hatta ağlama had safhada..
gelin görünki, her zamanki gibi kundağını yapıyorum,
ciddi ciddi ağlamaya başlıyor..
hele emziği bin kez verdim bin kez attı.. hiçbir şekilde emmedi..
sürekli okudum, üfledim.. eşimin yanına gittim, uyandırdım..
bi çareee dedim, o da biraz ilgilendi sağolsun, okudu, yarım saat içinde yatağında
'emziksiz' uyuyakaldı.. :59:

bu diş ne menem bi şeymiş ya..
krize sebep oldu valla, bu hep böyle mi olacak:25:

çok ilginçtir, 30 sene olmuş istanbula geleli, zerre bozulmamış şivesi..:1:

elhamdülilillah.. demek bi dönemdi, geldi geçti..
inş iştahla afiyetle emer bundan sonra..

bu arada şeker portakalımmm nerelerdesin?
arada bi görüyorum, sonra kayboluyorsun, melisacık napıyor bakim?

canım artık kundaklama ufaklıgı bu sekılde yaparsan kendi başına uyumayı öğrenemez hem artık ozgur olmak ta ıstıyodur uyurken donmek vs bence kundaklama artık fazla bılgım yok ama kundak hareket etmesini engellediğinden uykusunda yer degıstıremez buda bebegın uyanmasına ve aglamasına neden olabılır.

canım artık kundaklama ufaklıgı bu sekılde yaparsan kendi başına uyumayı öğrenemez hem artık ozgur olmak ta ıstıyodur uyurken donmek vs bence kundaklama artık fazla bılgım yok ama kundak hareket etmesini engellediğinden uykusunda yer degıstıremez buda bebegın uyanmasına ve aglamasına neden olabılır.

yaklaşık iki hafta önce uyku eğitimi için bi denemem oldu..
kundaksız uyutmaya çalıştım, kavga dövüş iki gün becerdik ama ikinci günün akşamı çıldırdı..
mecbur kaldım ben de..
bu günlerde tekrar denemem gerek, ben de biliyorum.. :100:

bi de dün aklıma ne geldi..
lohusalıkta kaynayıp giden ramazan.. :53:
ufaktan başlamam lazım artık.. şu kısa günlerde..
perşembe pazartesi tutayım diyorum, sütü de pek etkilemez..
bir süredir de humana içiyorum zaten..

yaklaşık iki hafta önce uyku eğitimi için bi denemem oldu..
kundaksız uyutmaya çalıştım, kavga dövüş iki gün becerdik ama ikinci günün akşamı çıldırdı..
mecbur kaldım ben de..
bu günlerde tekrar denemem gerek, ben de biliyorum.. :100:

canım bak cıldırdığında ellerini tut salla ve osekılde uyut ben ılk oyle yaptım sonra bu sekılde uyumaya alısınca koltuga koydum elleırnı tutum nini soyleedim bunada alısınca yıne koltuga koydum budefa yuzunu oksayarak uyutum suan bu sekılde uyuyo ama arada kendide uyuyo artık sabır lazım canım ben ilk baştan kundak yapmadım hıc bu nedenle gecıs surecım daha kolay oluyor ama ben su yatır ağlayınca kucagına al olayını tutmuyotum yazık bebeıslere yA

bi de dün aklıma ne geldi..
lohusalıkta kaynayıp giden ramazan.. :53:
ufaktan başlamam lazım artık.. şu kısa günlerde..
perşembe pazartesi tutayım diyorum, sütü de pek etkilemez..
bir süredir de humana içiyorum zaten..

canım kac gun tutacaksın ? gun içinde su içmediğinden dolayı sutun azalır ona gore ıyı dusun bence emzirme olayın bıtınce tut orucunu

aslında öyle belirgin bi kabarıklık yok beyazlık da yok
ayşecikin alt damağındaki iki diş yeri beyaz ve kabarmış..
belirtiler başladı ama patlaması ne kadar sürer bilmiyorum.. :100:

canım bak cıldırdığında ellerini tut salla ve osekılde uyut ben ılk oyle yaptım sonra bu sekılde uyumaya alısınca koltuga koydum elleırnı tutum nini soyleedim bunada alısınca yıne koltuga koydum budefa yuzunu oksayarak uyutum suan bu sekılde uyuyo ama arada kendide uyuyo artık sabır lazım canım ben ilk baştan kundak yapmadım hıc bu nedenle gecıs surecım daha kolay oluyor ama ben su yatır ağlayınca kucagına al olayını tutmuyotum yazık bebeıslere yA
maşallah kuzuna.. :nazar:
o iki günlük denemede dedidiğin gbi yaptım..
ellerini tuttum, çünkü hareket ettikçe uyuması zorlaşıyor,
deli gibi ellerini ağzına sokmaya çalışıyor, emziğin arasından iki parmağını sokup hepsini birden emiyor..
parmağını istikrarlı bi şekilde emebilse, o şekilde uyutacağım, ama onu da beceremiyor..
kundağa alışmış olması şuan bizim için dezavantaj.
diş olayı iyice ilerlemeden bu işe bi çare bulmam gerek.. :25:

canım kac gun tutacaksın ? gun içinde su içmediğinden dolayı sutun azalır ona gore ıyı dusun bence emzirme olayın bıtınce tut orucunu
29 gün:30:
bi pazartesi bi perşembe tutmayı düşünüyorum..
bi deneyeceğim bu perşembe.. tepkiye göre bakıcam duruma..

ayşecikin alt damağındaki iki diş yeri beyaz ve kabarmış..
belirtiler başladı ama patlaması ne kadar sürer bilmiyorum.. :100:

maşallah kuzuna.. :nazar:
o iki günlük denemede dedidiğin gbi yaptım..
ellerini tuttum, çünkü hareket ettikçe uyuması zorlaşıyor,
deli gibi ellerini ağzına sokmaya çalışıyor, emziğin arasından iki parmağını sokup hepsini birden emiyor..
parmağını istikrarlı bi şekilde emebilse, o şekilde uyutacağım, ama onu da beceremiyor..
kundağa alışmış olması şuan bizim için dezavantaj.
diş olayı iyice ilerlemeden bu işe bi çare bulmam gerek.. :25:

canım bir süre zorluk cekiceksiniz mecbur ama bence gecikmeden başlayın ne kadar gecıkırsenız o kadar zor olacak sızın ıcın

cenacm bu konuda bilgili olduğunu düşünüyorumda birşey sorcam, fitresini verdiğimiz orucuda tutmamız gerekiyormu sonradan??

hapsuu uyku eğitimine başladınızmı siz cnm? Neler yaptın, tracyy hogg mu??

cenacm bu konuda bilgili olduğunu düşünüyorumda birşey sorcam, fitresini verdiğimiz orucuda tutmamız gerekiyormu sonradan??

hapsuu uyku eğitimine başladınızmı siz cnm? Neler yaptın, tracyy hogg mu??

canım ben uyku egtımını kızıma gore uyguldım oyle traccy hogg falan uygulamadım :) kızım ellerinden dolayı uyuyamıyodu bnede ellerini tutum kucagımda hafıf sallayarak uyutum hep sonra kucağımda sallama yı azatmak ıcın koltuga yatırdım ellerini tutum bir elimle diğer elimle de sırtını ovaladım yada hafif sallar gibi yaptım. sallama yı kesmeye yakın yuzunu oksadım o sekılde uyudu sımdi uykusu geldiğinde gozlerini ovalayınca koltuga yatırıyorum kendi yan donuyo ellerıyle oynayıp uyuya kalıyo bazen yatagına koyuyorum konusuyo konusarak uyuya kalıyor ama aglarsa kucagıma alıyorum sakınleştırıp oksayarak uyutuyorum genelde ellerimi tutuyor oyle oldugunda bide esım bazen yanına yatırıyor kızım esımın yuzunu okusyo o sekılde uyuya kalıyor bu genelde sabah uyandıgında oluyo ben ıse gıtmeye hazırlanırken esım yanına alıyo kendısını :) esim muzısyen o nedenle gunduz rahat . bide sımdı uyku arkadası alsammı dıye dusunuyorum ondan da emın deılım budefa sureklı uyuyacagında onu ısteyecek elıne yanı nere gıdecek olsak onuda yanımızda olmazı lazım bu dusunduruyor alırmıyım bılmıyorum

canım ben uyku egtımını kızıma gore uyguldım oyle traccy hogg falan uygulamadım :) kızım ellerinden dolayı uyuyamıyodu bnede ellerini tutum kucagımda hafıf sallayarak uyutum hep sonra kucağımda sallama yı azatmak ıcın koltuga yatırdım ellerini tutum bir elimle diğer elimle de sırtını ovaladım yada hafif sallar gibi yaptım. sallama yı kesmeye yakın yuzunu oksadım o sekılde uyudu sımdi uykusu geldiğinde gozlerini ovalayınca koltuga yatırıyorum kendi yan donuyo ellerıyle oynayıp uyuya kalıyo bazen yatagına koyuyorum konusuyo konusarak uyuya kalıyor ama aglarsa kucagıma alıyorum sakınleştırıp oksayarak uyutuyorum genelde ellerimi tutuyor oyle oldugunda bide esım bazen yanına yatırıyor kızım esımın yuzunu okusyo o sekılde uyuya kalıyor bu genelde sabah uyandıgında oluyo ben ıse gıtmeye hazırlanırken esım yanına alıyo kendısını :) esim muzısyen o nedenle gunduz rahat . bide sımdı uyku arkadası alsammı dıye dusunuyorum ondan da emın deılım budefa sureklı uyuyacagında onu ısteyecek elıne yanı nere gıdecek olsak onuda yanımızda olmazı lazım bu dusunduruyor alırmıyım bılmıyorum

Darısı başımıza inşallah:)) bende hafif sallıyorum ondan sonra duruyorum sadece pişşş pişş diyorum uykuya dalıyor ama bunu kendi yatağında başarmamız lazım inşallah:))
Uyku arkadaşı bir kuzucuk var oyuncakçılarda gördüm bende kimileri çok tavsiye ediyor çocuğa uykuyu hatırlattığı için. Sadece uyuyacağı zaman onu eline vermek uyku saatinin geldiğini bebeğe anlatırmış. Tabii öyle birşeye alışırsa yanında taşıman lazım dışarda uyuyacağı zamanlarda

Back
X