Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

günaydınnnn kızlar dün bi oyuncak aldık tavsiye ederim oyalanmaları için çok iyi oluyo fisher-price eğitici müzik çalar hem kolay tutabılıyo hemde müzikleri dikkatını cekıyo önünde dans eden karakterleri var oyalanıyo bızde cook işe yaradı tek sorun muzığin çalması için düğmeye ben basıyorum bıraz büyüsün kendısı basıcaktır 10 eğlencelı şarkısı var Fisher Price L&L Eğitici Müzik Çalar (Türkçe) - e-bebek.com

Son düzenleme:
Canım bızım uyku saatlerımız soyle sabah 9 kalkıs oglen 1 uyku sonra 2 ya da 2.5 saat uyuyor sonra 6 da yıne uyku ozaman en fazla 1 saat uyuyor 7de kalkıyor engec 9 bucukta gece uykusuna yatıyor bellı bır duzen oturunca kendılerı hıc dırenmeden uyuyor

benimki de hep 11 gibi uyurdu hiç sorunumuz yoktu düzenliydi yani. şehir dışındaydık 1-2 gün geçirdik yatma saatini ondan beri bozuldu..
şimdi bi haller oldu..artık acaba daha erken uyumak istiyo olabilir mi

bizde de aynı sorun vardı, bi de çok iştahsızdı zorlamasam bütün gün bişey yemiyordu bi defasında bekledim altı saat geçti yine zorla yedirdim artık o ağlıyodu ben ağlıyodum mama yedirirken. beni zaten uykuda değilse emmiyodu. dişten midir diye hep dişlerini kontrol ettim bişey de yoktu. hep alt dişlere bakıyordum onlar çıkıyor ya önce meğer bizim kuzu üstten çıkarmış ilk dişini hemde köpek dişi ondanmış iştahsızlığı şimdi rahatladık biraz iştahı düzeldi yatmadan öncede jel sürüyorum diş etlerine uyuyor öyle bizde bi hafta üçte uyuduk beşte altıda geri kalktık hep.

aaaa çok ilginç :)hayırlı olsun dişiniz.. helal lokma çiğnesin ,dişleri görünene kadar gülsün hep :nazar:

ben aptamil 1 veriyordum 120 ml ama 120 ml ile doymuyor artık. 150-180 verince de midesi çok doluyor.
aptamil 2 ye geçeceğim o daha doyurucuymuş
aptamilden memnunum

Canım doktora sormadan almıstım once sma aldım yemedı ogurdu hep sonra aptamıl 1 aldım sımdı 5.5 aylıgıız doktor aptamıl 2 ye gecırdı bıde doktorumuz mılupanın pırınclı sutlu kasık mamasını verdı gece yedırebılırsın dedı

Bende 2 haftadır geceleri 180ml lik mama veriyorum bir kere. Bize doktorumuz milupa aptamil 1 önerdi onu kullanıyoruz, memnunumda kabızlık falan olmadı

cevaplarınız için teşşekkr ederm kızlar peki siz emziriyormusunuz bebeklerinizi benm hala sütüm geliyor gün içinde vermeyi pek düşünmüyrm ama gece yatmadan önce 1kere vereblrm çünkü sık uyanıyor eskiden böle degldi 5saat uyurdu geceleri hiç uyanmadn bi denicem baklm şimdi ben aptamil 1mi 2mi alayım?

anlamıyorum... geceleri deliksiz uyuyan çocuk, 3-4 gündür uyuduktan bir süre sonra çığlık çığlığa uykudan uyanıyor. tekrar uyutana kadar akla karayı seçiyorum. tekrar uyanıyor..böyle böyle 1-2 saat geçiyor. sebebi ne olabilir? :14:

aynı sorunu 2 gecedir bizde yaşıyoruz canım,çok ağlıyor. Önceden uyudumu geceleri rahatıma bakardım şimdi yok anacım.

günaydın kızlar, güne kötü bi sürprizle uyandım..

sanırım perşembe gecesiydi, ayşeciği yatığına yatırdım.. üstünü örttüm, nevresimi ağzına sokmaya başladı..
ıslattı, ters çevirdim.. uykuluydu zaten, banyoya gittim, 2 dakika sonra geldiğimde.. garip bi şapırdatma sesi vardı..
ışığı açtım, yanına geldim hemen..
yatığın uç köşesindeki kağıt havlu parçasını bulmuş, şapırdatıyordu.. :53:
hemen kaptım elinden.. hani şu buçuk yapraklar var ya ondan,,
epey ıslatmıştı, açtım kenarları yırtılmış, şekli tam değil yani, yok..
açtım kızın ağzını, evirdim çevirdim, dilini kaldırdım bi şey yok..
sanırım bir önceki parçayı düzgün koparmadım diye düşündüm.. :44:

ayşecik az önce ıkın ıkın kaka yaptı, 3 günün ardına..
ben de hemen açtım bezini.. koca bi parça, mukus sandım,
dikkatli bakınca ne göreyim dersiniz, madeni bir tl boyutunda kağıt havlu:14:
yavrum onu ısırmış, dahası yutmuş ve haliyle sindirememiş ve aynen çıkarmış..:43:
şok oldum, bi o kadar da üzüldüm..
verilmiş sadakamız vardı, bi zeval olmadı..
annem sürekli uyarıyor beni kağıt havlu kullanma, mediliyle sil diye..
salyası kusmuğu hiç bitmiyor, o yüzden yatağın kenarında,
battaniyesinin ucunda, oyuncaklarının arasında sürekli kağıt havlu bulunduruyorum..
bundan sonra ağzını sildiğim kağıt parçalarını nereye koyduğuma çok dikkat edicem..
demem o ki, artık büyüdüler, buldukları her şeyi ağızlarına götürüyorlar, benim hatam hepimize ders olsun..
dikkat edelim.. :25:

geçmiş olsun canım. geçenlerdede benim oğlan kardeşinin eline çikolatayı kaptırmış ağlıyo zeynep çikolatamı aldı diye :) tam ağzına götürmek üzereydi kaptım.tabi çikolata elinin içinde erimiş :)

aynı sorunu 2 gecedir bizde yaşıyoruz canım,çok ağlıyor. Önceden uyudumu geceleri rahatıma bakardım şimdi yok anacım.[/QUOTE
acaba sorun genelmi diye düşünmeye başladım şimdi herkez bi anda şikayet edince bizmkide hep düzenli uyurdu şimdi sık uyanıyor sebebi açlık deglde diş yada büyüme atagımıki off bi bilebilsek :31:

günaydın kızlar, güne kötü bi sürprizle uyandım..

sanırım perşembe gecesiydi, ayşeciği yatığına yatırdım.. üstünü örttüm, nevresimi ağzına sokmaya başladı..
ıslattı, ters çevirdim.. uykuluydu zaten, banyoya gittim, 2 dakika sonra geldiğimde.. garip bi şapırdatma sesi vardı..
ışığı açtım, yanına geldim hemen..
yatığın uç köşesindeki kağıt havlu parçasını bulmuş, şapırdatıyordu.. :53:
hemen kaptım elinden.. hani şu buçuk yapraklar var ya ondan,,
epey ıslatmıştı, açtım kenarları yırtılmış, şekli tam değil yani, yok..
açtım kızın ağzını, evirdim çevirdim, dilini kaldırdım bi şey yok..
sanırım bir önceki parçayı düzgün koparmadım diye düşündüm.. :44:

ayşecik az önce ıkın ıkın kaka yaptı, 3 günün ardına..
ben de hemen açtım bezini.. koca bi parça, mukus sandım,
dikkatli bakınca ne göreyim dersiniz, madeni bir tl boyutunda kağıt havlu:14:
yavrum onu ısırmış, dahası yutmuş ve haliyle sindirememiş ve aynen çıkarmış..:43:
şok oldum, bi o kadar da üzüldüm..
verilmiş sadakamız vardı, bi zeval olmadı..
annem sürekli uyarıyor beni kağıt havlu kullanma, mediliyle sil diye..
salyası kusmuğu hiç bitmiyor, o yüzden yatağın kenarında,
battaniyesinin ucunda, oyuncaklarının arasında sürekli kağıt havlu bulunduruyorum..
bundan sonra ağzını sildiğim kağıt parçalarını nereye koyduğuma çok dikkat edicem..
demem o ki, artık büyüdüler, buldukları her şeyi ağızlarına götürüyorlar, benim hatam hepimize ders olsun..
dikkat edelim.. :25:

çok geçmiş olsun cnm allah korumuş dediğin gibi artık büyüdüler daha dikkatli olmamız gerekiyor

aynı sorunu 2 gecedir bizde yaşıyoruz canım,çok ağlıyor. Önceden uyudumu geceleri rahatıma bakardım şimdi yok anacım.[/QUOTE
acaba sorun genelmi diye düşünmeye başladım şimdi herkez bi anda şikayet edince bizmkide hep düzenli uyurdu şimdi sık uyanıyor sebebi açlık deglde diş yada büyüme atagımıki off bi bilebilsek :31:

akşam 10 da uyutmaya başlıyorum saat 1 e kadar ağlaya zırlaya uyumaya çalışıyoruz. Büyüme atağı herhalde.diş olsa gündüzde mızmızlanır bence

aynı sorunu 2 gecedir bizde yaşıyoruz canım,çok ağlıyor. Önceden uyudumu geceleri rahatıma bakardım şimdi yok anacım.

evet yaa nedir bu
araştırdım internette artık hareket yetenekleri ,bizi anlaması falan geliştiği için yalnız kalma korkusu kabus yorgunluk vs olabilir diyor

cevaplarınız için teşşekkr ederm kızlar peki siz emziriyormusunuz bebeklerinizi benm hala sütüm geliyor gün içinde vermeyi pek düşünmüyrm ama gece yatmadan önce 1kere vereblrm çünkü sık uyanıyor eskiden böle degldi 5saat uyurdu geceleri hiç uyanmadn bi denicem baklm şimdi ben aptamil 1mi 2mi alayım?

evet ben aynı zamanda emziriyorum az az..
aptamil 1 ile 2 nin farkı yok sadece 2 daha doyurucuymuş bebeğin durumuna göre alırsın canım
aptamil 2 üstünde 6.aydan sonra diyor. 6 aya giriyoruz zaten.

Son düzenleme:
vay be kızlar
kırkı çıksın, 3 aylık olsun ,5 aylık olsun, derken.. şaka maka 6.aya girdik
yarım sene oldu bile!
sağlıkla nice senelere erişsin kuzucuklarımız:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ben sma veriyorum bir aylıkken başlamıştım vermeye biberonla

60 cc başladık halada aynı ölçüdeyiz fazlasını asla içmez .çok nadir 90 cc

yani üç ölçek vermişimdir.şimdi günde bir kez devam sütü birde kaşık mamsı veriyorum.

tahılllı mamalra daha tok tutuyor daha doyurucu.sen yinde devam sütü ile başla.

kahvaltı maceramız güzel başladı.peyniri mamsına kattım tuzunu alarak.

hepsini karıştırmayı düşünmüyorum.yumurta sarısın ayrı vericem.

pekmezide bebe ekmeği aldım.onla az,az vermeyi düşünüyorum.:55:

cena,cım çok geçmiş olsun bu arada.ben kağıt havlu pek kullanamıyorum

bebekler için olan mendiller varya.yumuşack penyeden onları yıkayıp ütüleyip kullanıyorum.

ağzını filan hep onlarla siliyorum.meyve suyunu niye bırakmayı düşündün ?

brokli ve ıspanak bebeklerin ilk başta seveceği sebzeler gibi gelmiyor bana nedense.

sen bi dene bakalım ayşecik sevecekmi:13:

Son düzenleme:
tuğçecim bebeğin kaçıncı ayında 2 numaraya 6 . aydan itibaren başlanıyor.

Son düzenleme:
günaydınnnn kızlar dün bi oyuncak aldık tavsiye ederim oyalanmaları için çok iyi oluyo fisher-price eğitici müzik çalar hem kolay tutabılıyo hemde müzikleri dikkatını cekıyo önünde dans eden karakterleri var oyalanıyo bızde cook işe yaradı tek sorun muzığin çalması için düğmeye ben basıyorum bıraz büyüsün kendısı basıcaktır 10 eğlencelı şarkısı var Fisher Price L&L Eğitici Müzik Çalar (Türkçe) - e-bebek.com
Iyı gunlerde kullansın bebısın canım
benimki de hep 11 gibi uyurdu hiç sorunumuz yoktu düzenliydi yani. şehir dışındaydık 1-2 gün geçirdik yatma saatini ondan beri bozuldu..
şimdi bi haller oldu..artık acaba daha erken uyumak istiyo olabilir mi
Canım dene aksam 9 da yatır uyutmaya calıs ama vazgecme hergece aynı seyı yap alısır ınsallah

Bende sadece gece emzırıyorum gunduz ıstemıyor meme.bence doktoruna danıs. Canım

slm kızlar benm kızım 1 temmuz doğumlu 5,5 aylık olduk yani doğduğundan beri sütüm yetmiyodu zaten 20 günlükken başlamıştık mamaya ve onla bile doymuyodu emdiği halde.3 aydan sonra bir iştahsızlık başladı ne doğru dürüst emdi nede mama yedi denemediğim mama kalmadı vermesem nerdeyse aç gezicek akşama kadar.tabi emmeye emmeye sütüm iyice azaldı :14: çokta üzülüorum bu duruma.çok iştahlı bi bebekti çokta tombikti şimdi resmen kilo alımı durdu napıcam bilmiyorum.diştenmidir sizde geçici bi durummudur..bu arada doktorada götürdüm kan idrar tahlili yaptılar iltihap olabilir flan die ama bişey çıkmadı şükür 2 aydır hep bu şeklde ağlaya ağlaya mama içiyo çoğuda dışarı tabi.siz günde kaç biberon ve kaç cc veriyosunuz ?neredeyse hiç sütüm yok sadece uyuyacağı zaman bide sabaha karşı emiyo yani emmiyo sayılır bunu gözeterek söylerseniz sevinirim şimdiden tşk ederim ........

merhaba kızlar.öncelikle herkes güle güle büyütsün bebeğini :) bende 26 temmuzda doğum yaptım bir kızım var.9 gün sonra 5 aylık olacak.henüz ek gıdaya başlamadım.ama kararsızım.kızım küçük doğdu 2880 gr. şu an 7100 gram.ne yapsam bilemedim..zaten sol mememide almıyor:( çok çabaladım uykusunda verdim ama almıyor:( sol mememi sağdık oda olmadı cok az süt geliyordu (30cc) şimdi 2 damla :( nolur akıl verin

Back
X