Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

arkadaşlar yaa bana nasıl yoğurt yapıyosunuz bi deyin yaa benimkiler hep sulu oluyoo:20:
ben henüz yapmadım ama elimdeki tarifi vereyim,
haziran topiğinden kopyalamıştım, tecrübe edilmiş...

sütü kaynatıyoruz, ılımaya bırakıyoruz. parmağın içinde 7 saniye kadar durabilmeli..
kavanoza koyuyoruz..dudak payı dediğimiz bir pay bırakın çok doldurmayın...
1 tepeleme çay kaşığı yoğurdu kavanozda ki sütten biraz alarak çözüyoruz (kıvamını açıyoruz)...
sonra kavanozun kenarından o çözülmüş yoğurdu süte boşaltıyoruz yavaş yavaş...
2 kere çay kaşığı ile yavaştan karıştırıyoruz.
kapağını kapatıyoruz...
güzel bir havluya sarıp peteğin üzerine koyuyoruz...
6-7 saat sonra da hiç sarsmadan direkt buzdolabına..

ocağa havucun üçte birini ve küçücük bi patatesle, bir silme tatlı kaşığına yakın pirinç koydum,
kaynıyor, haşlanınca süzgeçten geçirip kıvamını da ayarlayıp birkaç damla da zeytinyağı..
ayşecike sürpriz yapıcam.. bakalım öğğ mü diyecek zilli :1:

kızım 10 temmuz doğumlu. 5 ay 1 haftalık

o zaman oturtabilirsin bence..

sütü kaynatıyoruz, ılımaya bırakıyoruz. parmağın içinde 7 saniye kadar durabilmeli..
1 tepeleme çay kaşığı yoğurdu kavanozda ki sütten biraz alarak çözüyoruz (kıvamını açıyoruz)...
kapağını kapatıyoruz...

ocağa havucun üçte birini ve küçücük bi patatesle, bir silme tatlı kaşığına yakın pirinç koydum,
kaynıyor, haşlanınca süzgeçten geçirip kıvamını da ayarlayıp birkaç damla da zeytinyağı..

dün akşam yaprım sulu olmuştu perşembe taze sütümüz yine gelecek
perşembe bu tarife göre yapıcam güzel olur inşallah çok teşekkür ederim. :13:
ayşecik bu sürprizden hoşlanır inşallah. ben henüz çorba sürprizi yapmadım ekrem talhaya yarın
yüksek lisans var perşembe yapabilirim sanırım:34:. bu arada cena hangi bölümden mezunsun?

kapağını kapatıyoruz...

inşallah beğenir şimdiden afiyet olsun. ya buradaki herkes ek gıdaya başladı ben hala başlamadım sanki kural varmış 6 ayı dolmadan gibi geliyo bir türlü cesaret edemiyorum versem mi ki ya :S

inşallah beğenir şimdiden afiyet olsun. ya buradaki herkes ek gıdaya başladı ben hala başlamadım sanki kural varmış 6 ayı dolmadan gibi geliyo bir türlü cesaret edemiyorum versem mi ki ya :S

biz nerdeyse 5,5 aylığız. dr a gittiğimde öğün şeklinde verme tatları ver dedi.
az az başlayabilirsin bence.ben nette en geç 6. ay diye okumuştum.

Gunaydın kızlar,
sızler bebişlerini oturtuyor musunuz?benım doktorum 6 aya kaadr oturtmama ızın vemıyor. Kızım da artık oturmak ıstıyor gıbı gelıyor.

Doktor bize kucagimizda oturtabilecegimizi soyledi,daha sonra da destekli oturtabilirsiniz dedi.

biz nerdeyse 5,5 aylığız. dr a gittiğimde öğün şeklinde verme tatları ver dedi.
az az başlayabilirsin bence.ben nette en geç 6. ay diye okumuştum.

hımm ben sanki birden verecekmişiz gibi düşündüm hep aslında şu sıralar sürekli huzursuz aç da olabilir başlayayım ufaktan ben de ..

o zaman oturtabilirsin bence..

dün akşam yaprım sulu olmuştu perşembe taze sütümüz yine gelecek
perşembe bu tarife göre yapıcam güzel olur inşallah çok teşekkür ederim. :13:
ayşecik bu sürprizden hoşlanır inşallah. ben henüz çorba sürprizi yapmadım ekrem talhaya yarın
yüksek lisans var perşembe yapabilirim sanırım:34:. bu arada cena hangi bölümden mezunsun?

kızlar yoğurt konuşulmuş inek sütündenmi yapıosunuz yaa nekadar sütten yapıosunuz yoğurdu 1kilo inek sütü alsam kavonozlara yapim diorum ama ekşirde diyorum hepsini kaynatmasam yapcagım zaman sütü kaynatsam süt bozulurmu diyorum kendi kendime hiçç bilemiorm bu konuda fikri olan yazsın lütfen yakında yogurt da taddırmayı istiyorum ben siz nasıl ayarlıosnuz??:44:

kızlar yoğurt konuşulmuş inek sütündenmi yapıosunuz yaa nekadar sütten yapıosunuz yoğurdu 1kilo inek sütü alsam kavonozlara yapim diorum ama ekşirde diyorum hepsini kaynatmasam yapcagım zaman sütü kaynatsam süt bozulurmu diyorum kendi kendime hiçç bilemiorm bu konuda fikri olan yazsın lütfen yakında yogurt da taddırmayı istiyorum ben siz nasıl ayarlıosnuz??:44:

evet inerk sütünden yapıyorum ben sütüm zaten bebeğime anca yetiyo
yoğurtluk olmaz yani. ben küçük mama kavanozlarından aldım 3 günlük yapıyorum 3 tane mesela
dün akşam yaptım perşembe akşamı tekrar taze yapıcam. günlük sütten taze yapabilirsin.:10: az az
başladım yoğurda 1-2 kaşık yavaş yavaş artırdım. zaten .çok sevmiyo hep kalıyo tabakta.:39:

Arkadaslar nolur bı akıl verin cok mutsuzum aglamaktan helâk oldum kızım 12 Temmuz doğumlu 4. Ay muayenemizde 63 cm ve 7400 gr di. Zaten iştahı bı bebek. Yeterki emsin başka bisi istemezdi. Ama cokkkk kusuyordu. Herkes fazlasını kusuyordur vs diyodu. Ama 5. Ay kontrolümüzde bebegim sadece 350 gr almış ve 1 cm uzamış. Doktorumuz bu ay depodan yemiş dedi. Ama asıl sorun bu degil. Doktora gittiğimizde kızım üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyordu. İlaç verdi gecti cok şükür. Ama kızım artık emmek istemiyor. Kafasını çeviriyor delice ağlıyor. Okadar cok severdi ki emmeyi. Noldu anlamadım. Cok kötüyüm. Ara sıra tutturabildigim. Zaman guzelce emıyor. Ama zorla tutturuyorum. Ne oluyor anlamıyorum. Emdigi zaman bile kilo alamamis boyle emmezse kesin kilo vermeye baslar. Agzindada azcik pamukcuk baslamisti. Karbonatli suyla siliyorum. Ama az onun sebep oldugunu dusunmuyorum.Bu gecermi ben cok çaresizim bazen kafasını zorluyorum sonra gelsin vicdan azabı. Allahım sen yardım et ben cok kötüyüm

fazlasını kusuyor lafı çok klişe bir laf. midesinde reflü olduğu için kusuyor olabilir, mide-bağırsak sistemleri gelişmediği için kusuyor olabilir. unutmayın gaz problemleri de bu yüzdendi. 4 aylık olduktan sonra çoğu düzeldiler.

üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdi demişsin burun tıkanıklığı olduğu zaman emmekte zorlanıyorlar,çünkü burundan nefes alıyorlar. benimki de grip olduğunda hiçbirşey yemiyordu.

ayrıca tabi ki pamukçuk oluşması da emmesine engeldir.ağzında yara varken çocuk emmekte zorlanır.

eğer sütün bu aralar azaldıysa az az geliyordur bu da onu sinirlendiriyor ve emmek istemiyor olabilir.

canım bir de onlar hissediyorlar stresli sinirli olduğumuz zamanlarda hepten inatlaşıyorlar. sakin olmaya çalışmalısın.

Gunaydın kızlar,
sızler bebişlerini oturtuyor musunuz?benım doktorum 6 aya kaadr oturtmama ızın vemıyor. Kızım da artık oturmak ıstıyor gıbı gelıyor.

ohooo benimki aylardır oturuyor yatmayı pek sevmez doktor da rahatsız olmadığı sürece sakıncası yok dedi. zaten desteksiz oturamıyorlar şu anda. kucağımda oturur vaziyette tutuyorum veya oto koltuğunda oturuyor.. şimdi favorisi yerlerde yuvarlanmak yere seriyorum battaniyeyi,üzerinde dönme çalışmaları yapıyor ayaklarını tutuyor

Arkadaslar nolur bı akıl verin cok mutsuzum aglamaktan helâk oldum kızım 12 Temmuz doğumlu 4. Ay muayenemizde 63 cm ve 7400 gr di. Zaten iştahı bı bebek. Yeterki emsin başka bisi istemezdi. Ama cokkkk kusuyordu. Herkes fazlasını kusuyordur vs diyodu. Ama 5. Ay kontrolümüzde bebegim sadece 350 gr almış ve 1 cm uzamış. Doktorumuz bu ay depodan yemiş dedi. Ama asıl sorun bu degil. Doktora gittiğimizde kızım üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyordu. İlaç verdi gecti cok şükür. Ama kızım artık emmek istemiyor. Kafasını çeviriyor delice ağlıyor. Okadar cok severdi ki emmeyi. Noldu anlamadım. Cok kötüyüm. Ara sıra tutturabildigim. Zaman guzelce emıyor. Ama zorla tutturuyorum. Ne oluyor anlamıyorum. Emdigi zaman bile kilo alamamis boyle emmezse kesin kilo vermeye baslar. Agzindada azcik pamukcuk baslamisti. Karbonatli suyla siliyorum. Ama az onun sebep oldugunu dusunmuyorum.Bu gecermi ben cok çaresizim bazen kafasını zorluyorum sonra gelsin vicdan azabı. Allahım sen yardım et ben cok kötüyüm

cnmm dişş çıkarıyo ola bilir mi? biz de geçen hafta öyleydik hem üşütmüştü birde alttan dişleri patlamıştı 1 hafta çok zor geçti emmedi dr. götürdük 15 günde hiç kg. almadı. ama çok şükür bu hafta iyiyiyz.bizimkii diş acısından öle yapıyomuş bana öle geldi ben 2 gün üst üstte sürekli taze soğan verdim agzına sonra emmeye başladı.birde ilaç olarak dr bize burun için sprey gibi bir şey ve öksürük şurubu verdi.

Son düzenleme:
fazlasını kusuyor lafı çok klişe bir laf. midesinde reflü olduğu için kusuyor olabilir, mide-bağırsak sistemleri gelişmediği için kusuyor olabilir. unutmayın gaz problemleri de bu yüzdendi. 4 aylık olduktan sonra çoğu düzeldiler.

üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdi demişsin burun tıkanıklığı olduğu zaman emmekte zorlanıyorlar,çünkü burundan nefes alıyorlar. benimki de grip olduğunda hiçbirşey yemiyordu.

ayrıca tabi ki pamukçuk oluşması da emmesine engeldir.ağzında yara varken çocuk emmekte zorlanır.

eğer sütün bu aralar azaldıysa az az geliyordur bu da onu sinirlendiriyor ve emmek istemiyor olabilir.

canım bir de onlar hissediyorlar stresli sinirli olduğumuz zamanlarda hepten inatlaşıyorlar. sakin olmaya çalışmalısın.

Reflü ilacı verdi doktorumuz pamukçuk icinde ilaç verdi ama bu huzursuzluk yapacak kadar cok bı pamukçuk degil dedi. Burun tıkanıklığı sırasında bile öyle güzel emiyordu ki . Hastalığı gecti burnu açıksuanda ama emmiyor. Sutum de iyi maşallah. biraz çekince hemen iniyor cok şükür. Düşünüyorum bi sebep bulamıyorum. Acaba iştahı mı azaldı diye düşünüyorum.b
Benim derdim kilosu falan degil cok kilolu olmasına gerek yok zaten ama emmeyi bırakırsa diye cok korkuyorum. Ek gıdaya geçme dedi doktorumuz. Su sıralar yoksa seni iyice bırakır dedi:(

evet inek sütünden yapıyorum.sütü kaynatıp sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kaparsan hiç bişey olmuyor.

bir haftaya yakın buzdolabında saklayabilirsin. .sonra açıp kullanabilirsin.ben küçük mama kavanolarına yoğurt yaptım benim

oğlum yemedi sulu oldu her defasında bende kendi mayaladığım yoğurdu bir gün dinlendiriyorum

ertei gün taze iken veriyorum.haftada bir veriyorum sütüde haftalık alıp mayalıyorum.5 kilo süt alınca

3 kilosu ile yoğurt yapıyorum kalan 2 kilo yu birer litrelik kavanozlara koyuyorum .lazım olunca

açıp kullanıyorum:ssz:

atak,gaz,diş diyebiliriz ayrıca

benim kızım 27temmuz doğumlu ve 3440 doğdu şuan 5.ayı doldurmasına 1 hafat var 7900 8 kilo felan
benimki 3.aydan sonra sadece 200 300 gram aldı doktor normal dedi mamaya başla dedi hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz canım bir zaman sonra düzeliyor

canım, kendini helak etme lütfen..
benim kızım 13 temmuz doğumlu, 4 kiloya yakın doğdu. ilk iki ay birer kilo, sonraki iki ay 500er gr aldı..
geçen ay 62 cm ve 6400 dü..
ben de öyle kilolu olmadığını biliyorum, hatta kollarını görenler şaşırıyor..
ama önemli mi,, illa kilolu olması gerekmez.. aç değil ya, aç olsa ağlar, huzursuz olur diye düşünüyorum..
bu ay da 500 gr alsa öpüp başıma koyarım ama sanırım seninki gibidir 250-300 gr..
ben de fikren kendimi ek gıdaya hazırlıyorum..
sonuçta artık büyüyorlar ve süt de onlara yetmiyor diye düşünüyorum..
pamukçukla alakası yoktur emme sıkıntısının..
doktor ek gıda hakkında bi şey söyleme di mi?
o kadar laf söylemiş de, çare dememiş mii:20:
bana kalırsa marketten bi devam sütü al, belki de biberondan içer..
mama takviyesiyle kendini de toparlar..
ama sen de kendini paralama, anında sütün etkilenir.. yapma:20:

yedimi ayşecik ????

kızlar ben sabah peynir yumurta verdim başta ağzından attı ama sonra yedi :9: ağzını yerim şap şap yedi :9:

akşam mulipayı tekrar denedim ve yedi 30ml kadar aç olsa ağlardı dedim emzirdikten sorna okdaar içti

sonra kendi elinde tutup saçına başına dökmeye başlayınca aldım elinden :9:

bu arada maaşallah ayşeye :emir_bebek:

bizim topiğin bebeklerinin tümne maaşallah çok iyiler :emir_bebek::nazar:

Mama sandalyesi arayanlara güzel bir alternatif
Bumbo Bebek Koltuğu - e-bebek.com

Benim çok hoşuma gitti, çok portatif kullanıcı yorumlarıda güzel

şimdi baktım bumbonun kemeri olmadığı için düşme olayları olmuş kemerli yapıyorlarmış yenilerini
sanırım sandalyenin üstüne koyup kullanmaya çalışmış millet
ay ne saflar yaa

Son düzenleme:
evet inerk sütünden yapıyorum ben sütüm zaten bebeğime anca yetiyo
yoğurtluk olmaz yani. ben küçük mama kavanozlarından aldım 3 günlük yapıyorum 3 tane mesela
dün akşam yaptım perşembe akşamı tekrar taze yapıcam. günlük sütten taze yapabilirsin.:10: az az
başladım yoğurda 1-2 kaşık yavaş yavaş artırdım. zaten .çok sevmiyo hep kalıyo tabakta.:39:

evet inek sütünden yapıyorum.sütü kaynatıp sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kaparsan hiç bişey olmuyor.

bir haftaya yakın buzdolabında saklayabilirsin. .sonra açıp kullanabilirsin.ben küçük mama kavanolarına yoğurt yaptım benim

oğlum yemedi sulu oldu her defasında bende kendi mayaladığım yoğurdu bir gün dinlendiriyorum

ertei gün taze iken veriyorum.haftada bir veriyorum sütüde haftalık alıp mayalıyorum.5 kilo süt alınca

3 kilosu ile yoğurt yapıyorum kalan 2 kilo yu birer litrelik kavanozlara koyuyorum .lazım olunca

açıp kullanıyorum:ssz:
hımm teşekkür ederim kızlar cevaplar için kavonozlayınca ekşimio ozaman..bende küçük kavanozlarda yapim bari mayalama işini nasıl yapıosunuz her kavanoza nekadar koyuorsunuz ??:44::17:çok soru sordum dimi:17:

arkadaşlar anadolu yakasında oturanlar umraniye de oturulablilecek guzel mahalleleri yazabilerlermi? hafta sonu ev bakmaya başlayacağız oocakta tasinmayi düşünüyoruz

Tatlım ben Ümraniyede oturdum.. Namık Kemal mah.de güzel yeni bina evler var.. Biz İstiklal mah.de oturmuştuk. Alemdağ cad.ne çok yakındık.. Ama oralarda evler çok pahalı.:19: Kiralıkmı bakıyorsunuz?:26:

Back
X