Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bizde hemen hemen aynı durumdayız. bazen bütün gün vermesem bütün istemiycek nerdeyse denedim kendi acıksın diye bekledim altı saat oldu nerdeyse hiç bi hareket yok. bazen üç saat zor dayanıyor. beni uzun zamandır uyanıksa emmiyor. sonra geceleri de emmemeye başladı eyvah beni tamamen bıraktı dedim sonra gündüz birkaç kez emdiği oldu uyanıkken bende anlamadın dişten sandık diş gibi bişey uç vermişti meğer o da diş değilmiş. şimdi hiç yediremezsem başka bişey vermeyi deniyorum kaşığı yalama sevdasına iştahı olmasa da yiyebiliyor. püre veriyorum bazen mamasıyla pirinç unu muhallebisi yapıyorum artık ne yese kar. bizimkide pek kilosu yok. seninki kaç kilo?

BiZimkide öyle 5 buçuk aylıkken 6700 gr 67 cm di. Yani 4 aylık bebek kıvamında. Gündüz emmemesine alıştım da gece çok üzdü beni. Siz kaç kilosunuz?

Son düzenleme:
cena spor işleri hayırlı olsunn..:46::46:
libyanaa gözün aydın :21::21:
zeynep seninde gözün aydın hoşgeldin :8::10:
karakız umarın öğleden sonraki iyi geçer Allah yardımcın olsunn :26:

herkese günaydınn
ben de oğluma çorba yapıyorum
şu anda o pişerken size bakayım dedim.
bu arada beeen adet oldummmm:32::32::32::32:
oleyyyy çok korkmuştum yaa 2. geliyo diyee :17::17:

herkese günaydınn
Biz de yavaş yavaş bir şeyler tatmaya başladık.Armut suyu, yaş hurma,muz,elma tattırdım.Şimdi de havuç püresi gb bir şey hazırlıyorum.:56:

:D
senınkı yıne ıyıymış,benım kı direkt anneme kahvaltıya gıdelim dıyor

onu da diyo ara sıra :5:

şimdi kendisi dışarı çıktı, ben gene evdeyim....üstelik genelde pazar günleri çalışır, bugün boştu. bi yere gidebilirdik.. gerçi çocukla da nereye gidilir bilmiyorum ama kayınvalideme gitmemek için evde kös kös oturmayı tercih ediyorum. çocuk olunca kurtuluruz diyordum bu durumdan ,gene aynı.. şimdi de onlara çocuğunu göstermek istiyor ikide bir. bıktım bu ana kuzusu hallerinden:2:

eşim balığa gitti, ayşecik uyudu ben de yatayım dedim..
sağa sola döndüm yarım saat, baktım uyuyamadım, kalktım topiğe koştum.. :10:
nörüyonuz bakim?:9:

Alyaa canim çıplak kilosu 10250 gram boy 70.6 cm maaşallah kuzuma ama hep kiloluydu benim yavrum.kiloya çoktakilma bence hareketlensinler hic birinde kilo kalmıyor zaten.sagliklari yerinde olsunda
hayy, maşallah tosuna bak tosunaaa:16::emir_bebek:

Merhaba kızlar...:16:Bugün benim için yoğun bir gündü.Eşim sınavda görevliydi.Ona güzel bir kahvaltı hazırlayayım sürpriz olsun dedim.Kızımla babamıza sürpriz yaptık.:56:Öğleden sonra kızım ve babası uyudu.Ben de uzandım ama uyuyamadım.Bir de baktım ki adet olmuşum.Doğumdan sonra ilk kez.:72:Eşim ve kızım uyanınca telefonuma bir baktım ki bir sürü cevapsız arama.İl dışından kuzenim ve nişanlısı bize geliyormuş.10 dakika sonra bizde olacaklarmış.Saat 16.00.Evde dünden kalma karnabahar yemeği var sadece.Hemen karışık kızartma yapmaya başladım.Onları ağırladım.3 saat falan kaldılar.Onlar gittiler.Biz de gezmeye gittik.22.00 gibi eve geldik.Kızımı uyuttum ve mutlu son.:52::51:
oooh, hamarat anneye geeeeel:1:
son dakikada misafir ağırlamış, yetmemiş bi de akşam gezmelere gitmiş.. yarasııın :32:

Hadi hayırlı olsun cnm, inşallah memnun kalırsın:)) gitsin kilolar biiiiiir güzel:))
Bende haftada 2 gün pilatese gidiyorum, geçen dersi unutmuşum ama gidemedim malesef. Günlerin farkında olmuyorum bazen karışıyor hepsiiii:27:
teşekkür ederim canım.. inan hala her yanım ağırıyor..:ssz:
başlangıçta gün aşırı gitmeyi düşünüyorum, haftada üç gün yani..
sonraları belki sıklaştırabilirim.. sen hem b-fit hem pilates.. iyi yetişiyorsun bacım :1:

Ya kızlar bu çocuk bana kafayı yedirtecek. Tam düzeldi herşey yoluna girdi diyorum başa sarıyoruz. Sadece geceleri emiyordu doğru dürüst. 2 gündür geceleri de emmiyor. Beni itiyor. Sabaha kadar aç duruyor. Sabah kalkıyorum çok acıktı şimdi ne versem yer diyorum ama yok 60 cc süt sağabildim ancak onu içti. Mamayı da hiç sevmemeye başladı galiba. Çok moralim bozuldu zaten çok zayıf. Kızdım kızdım bıraktım yanıma ilgilenmiyorum küstüm. O da yanıma sokula sokula beni çekiştiriyor:)) emzikle alakalı olabilir mi acaba? Emziğe yeni alıştığı için memeyi reddetmesi normal mi? Oturdum ağlayacağım valla ya. Ne yapmalıyım sizce? Dişlerine baktım ama birşey görünmüyor atesi falan da yok. İdrar yolunda enfeksiyon olabilir mi acaba? Bi arkadasım bebek yemiyorsa öyledir demişti. Sizin başınıza geliyor mu böyle şeyler? Ne yapabilirim.
bizimkinin de iştahı pek yok.. emmek çok açsa 10 dk..
sizinkinin emzikle alakası olduğunu sanmıyorum..
aç olsa emziği de tutmaz.. ya da bir iki çeker, atar..
ayşecik de emzik alıyor, uyuyacağı zaman, açsa atıyor, oradan blyrm..

alt ıslatmalarını takip et bakalım, 3-4 kez ıslatıyor mu?
kaka zaten üç beş günde bir olabilir ama altını ıslatması önemli..

bugün eşime çok sinirliyim ,"beraber bi yere kahvaltıya gidelim" dedi.. sonrası malum: "ordan da annemlere gideriz". bıktım ya her dışarı çıktığımızda oraya uğramaktan. gitmiyorum o zaman hiçbiryere dedim. :19:
arada kendi tek gitse yaa:19:

:D
senınkı yıne ıyıymış,benım kı direkt anneme kahvaltıya gıdelim dıyor
erkekler iştee.. :24:
ben de bi kere haftasonuydu, ara kahvaltıya gelsin dedim..
o gün bugündür, bütün haftasonları beraber yiyoruz:101:

inş şu bina yıkılır yeniden yapılır da..
biz de başka bi binaya taşınırız..
böyle karşılıklı dairelerde ''mesafe'' kalmıyor..
yani yine yakında otururuz, ama az da olsa arada maddi-manevi 'mesafe' olması iyidir..
hepimizin mutluluğu ve huzuru için.. :31:

herkese günaydınn
teşekkür ederim cicimm:34:
senin de gözün aydın, adetin hayırlı osun.. :9:

Biz de yavaş yavaş bir şeyler tatmaya başladık.Armut suyu, yaş hurma,muz,elma tattırdım.Şimdi de havuç püresi gb bir şey hazırlıyorum.:56:
biz de iki çay kaşığı kadar hurma vermiştik ayşeciğe..:1:
ertesi gün bi uyandı çocuk, her yeri kırmızı benek..:30:

Kızlar bebişleriniz ses çıkarmaya başladı mı?Benim minik kuşum babaaanesinin kucağındayken bab bab ba ba gibi uzun uzun sesler çıkardı.Tabi kv havalara uçtu.:52:Hatta tanıdıklar gelmişti.Herkese bakın bakın baba diyor baba diyor dedi.:52:Eşim yoktu.Hemen ona söyledi.Ama sonra tık yok.Eşim bir sürü ödül koydu.Benim yanımda da söyle şunu alayım bunu alayım diye ama nafile.:9::9::9:Yukarıda belittiğim minik kuş şu an bana poposunu dönmüş uyuyor.:1:

şimdi kendisi dışarı çıktı, ben gene evdeyim....üstelik genelde pazar günleri çalışır, bugün boştu. bi yere gidebilirdik.. gerçi çocukla da nereye gidilir bilmiyorum ama kayınvalideme gitmemek için evde kös kös oturmayı tercih ediyorum. çocuk olunca kurtuluruz diyordum bu durumdan ,gene aynı.. şimdi de onlara çocuğunu göstermek istiyor ikide bir. bıktım bu ana kuzusu hallerinden:2:
Çocuk olunca bence daha sık sık görüşmek zorunda kalıyoruz.Çocuğu sevmek için gelmek istiyorlar ya da bizim onlara gitmemizi.Çocuk olmadan önce 2-3 haftada bir görürdüm, şimdi her hafta.

günaydın kızlar dün kontolümüz vardı doktor amca gelişimimizi iyi buldu kahvaltı vermeye başlayabilirsin dedi bu sabah kahvaltımızı yaptık

Ne guzel masallah kizina doktorunuz kim cnm biz 7. Ayda baslicaz kahvaltilara iki ay sonra yani. doktorumuz oyle soyledi. kahvalti nasil veriliyor acaba bebege ben cok merak ediyorum.

Çocuk olunca bence daha sık sık görüşmek zorunda kalıyoruz.Çocuğu sevmek için gelmek istiyorlar ya da bizim onlara gitmemizi.Çocuk olmadan önce 2-3 haftada bir görürdüm, şimdi her hafta.

evet ben de her hafta görürdüm, şimdi haftada 2 hatta 3 e çıkacak nerdeyse..:5: ne olcak böyle
tamam özlüyorlar anlıyorum ama bizim de bi hayatımız var çekirdek aile değil geniş aile olduk resmen

yani yine yakında otururuz, ama az da olsa arada maddi-manevi 'mesafe' olması iyidir..

kendi tek de gidiyor canım
o zaman ben de annemlere gidiyorum
o da olmasa hepten kafayı yerdim:20:

o yüzden artık kesinlikle erkek tarafına yüz vermeyi tasvip etmiyorum çünkü daha fazlasını istiyorlar

Ne guzel masallah kizina doktorunuz kim cnm biz 7. Ayda baslicaz kahvaltilara iki ay sonra yani. doktorumuz oyle soyledi. kahvalti nasil veriliyor acaba bebege ben cok merak ediyorum.

canım azcık tuzsuz peynir, kayısı kıvamında yumurta sarısı.. başka bişey verilmez heralde
ben geçen gün köy yumurtası vardı onu haşladım ama kaçırdım rafadan kıvamını.tam haşlanmış.bi damla sıcak suyla ezdim ben de sarısını öyle verdim,afiyetle yedi:)

Kızlar bebişleriniz ses çıkarmaya başladı mı?Benim minik kuşum babaaanesinin kucağındayken bab bab ba ba gibi uzun uzun sesler çıkardı.Tabi kv havalara uçtu.:52:Hatta tanıdıklar gelmişti.Herkese bakın bakın baba diyor baba diyor dedi.:52:Eşim yoktu.Hemen ona söyledi.Ama sonra tık yok.Eşim bir sürü ödül koydu.Benim yanımda da söyle şunu alayım bunu alayım diye ama nafile.:9::9::9:Yukarıda belittiğim minik kuş şu an bana poposunu dönmüş uyuyor.:1:

:1: bizimki sarkilar cigliklar agular ama heceleri soylemiyor henuz masallah babasi bi duysa havalara ucar sevincten bende erken konussun istiyorum ya insallh

canım azcık tuzsuz peynir, kayısı kıvamında yumurta sarısı.. başka bişey verilmez heralde
ben geçen gün köy yumurtası vardı onu haşladım ama kaçırdım rafadan kıvamını.tam haşlanmış.bi damla sıcak suyla ezdim ben de sarısını öyle verdim,afiyetle yedi:)

afiyet olsun yavruna baslamissiniz sizde kahvaltiya peki milupanin kahvaltilarindan veren var ni yada sebze meyve purelerinde.

eşim balığa gitti, ayşecik uyudu ben de yatayım dedim..
sağa sola döndüm yarım saat, baktım uyuyamadım, kalktım topiğe koştum.. :10:
nörüyonuz bakim?:9:

hayy, maşallah tosuna bak tosunaaa:16::emir_bebek:

oooh, hamarat anneye geeeeel:1:
son dakikada misafir ağırlamış, yetmemiş bi de akşam gezmelere gitmiş.. yarasııın :32:

teşekkür ederim canım.. inan hala her yanım ağırıyor..:ssz:
başlangıçta gün aşırı gitmeyi düşünüyorum, haftada üç gün yani..
sonraları belki sıklaştırabilirim.. sen hem b-fit hem pilates.. iyi yetişiyorsun bacım :1:

bizimkinin de iştahı pek yok.. emmek çok açsa 10 dk..
sizinkinin emzikle alakası olduğunu sanmıyorum..
aç olsa emziği de tutmaz.. ya da bir iki çeker, atar..
ayşecik de emzik alıyor, uyuyacağı zaman, açsa atıyor, oradan blyrm..

alt ıslatmalarını takip et bakalım, 3-4 kez ıslatıyor mu?
kaka zaten üç beş günde bir olabilir ama altını ıslatması önemli..

teşekkür ederim cicimm:34:
senin de gözün aydın, adetin hayırlı osun.. :9:

biz de iki çay kaşığı kadar hurma vermiştik ayşeciğe..:1:
ertesi gün bi uyandı çocuk, her yeri kırmızı benek..:30:
,

senın kayınvalıden anladıgım kadarıyla uyumlu bı ınsan,benımkı öyle değilki anacım,benım yuzume guler arkamdan benı sıkayet eder.karsılıklı otursaydık ya ben ya da o ölürdü:)

benımkı de aynı canım,aynı b.kun laciverti:)bi daha evlenırsem evın enkucuk erkek cocuguyla evlenmıcem:)
benım kocamda gecen gun annem cocugu gormek ıstıyo gıdelım bı gun dedi,benı afakanlar bastı,kusura bakma şekerim anan güzel poposını yerınden oynatıp bi zahmet gelıversın sevmeye dedım artık,bunlara fazla yuz vermıcen astarını ıstıyolar

5.5 aylıkken ilk hastalıkla tanıştık :(
kuzumu uyuttum tipik anne modeli bebek uyurken arada gidip bakarız gittim baktım zor nefes alıyor daha sonrasında kabus gibi bir gece saat başı neredeyse kalkıyor emmese bile ağlıyor uyurken hep ağlıyor
ertesi gün doktorunu aradım ilaç vermeyelim çok küçük zaten ilaçla 3 ilaçsız 5 günde geçer dedi geçmezse ve ateş olursa gel dedi

dün 5. gündü ve düzelme olmadı aksine birde öksürük katıldı
dün gittik solunum yollarında daralma varmış balgam çokmuş
bir haftalık buhar tedavisi verdi ilk önce 2 gün 4 kez 2 gün 3 kez 2 gün 2 kez ve 1 gün 1 kez olarak
birde balgam söktürücü ilaç :(
salı gününe kadar düzelme olmazsa antibiyotik
küçük bebeğe maske takıp buhar vermek zor tabi :(

afiyet olsun yavruna baslamissiniz sizde kahvaltiya peki milupanin kahvaltilarindan veren var ni yada sebze meyve purelerinde.
hepsine afiyet olsun :16:ben tam başladım sayılmaz canım tattırdım sadece 1 kez. hergün vermiyorum. milupanın organik yeşil fasülye-domates vardı ondan aldım bir kez, çok güzel yedi. tadı resmen taze fasulyeyi blendıra vurmuşlar o yani:) kendim de yaparım bunu dedim.

,

senın kayınvalıden anladıgım kadarıyla uyumlu bı ınsan,benımkı öyle değilki anacım,benım yuzume guler arkamdan benı sıkayet eder.karsılıklı otursaydık ya ben ya da o ölürdü:)

benımkı de aynı canım,aynı b.kun laciverti:)bi daha evlenırsem evın enkucuk erkek cocuguyla evlenmıcem:)
benım kocamda gecen gun annem cocugu gormek ıstıyo gıdelım bı gun dedi,benı afakanlar bastı,kusura bakma şekerim anan güzel poposını yerınden oynatıp bi zahmet gelıversın sevmeye dedım artık,bunlara fazla yuz vermıcen astarını ıstıyolar

hahaha ben de öyle diyordum ,kadın hep bizi bekliyordu sevmeye götürmemiz için kendi hiç gelmiyordu..
geçen gün "dayanamıyorum torunumu çok özledim" diye geldi, siftahı yaptı. seninki de gelir yakında:) perşembe gelmişti bak bugun pazar, 3 gün oldu sadece.az önce eşimi aradılar ızgara yapıyoruz gelin diye. sanki ben aç kaldım. gitmiyorum dedim..
eşim gidecekmiş, annesini görmemişmiş 2 gündür.
"sen de annenlere git" dedi. içi rahatlayacak o zaman.
"annemlere de gitmiyorum, evde makarna yiycem" dedim. bozuldu.biraz vicdan azabı çeksin..

eşim çok iyidir ,kaynanamlar çok iyidir, elimi soğuk sudan sıcak suya sokmazlar.ama zırt pırt görüşmek beni delirtiyor ki normalde de sevmem akraba ilişkilerini.. ben de bir evin bir kızıyım,bir evin bir oğluna düştüm:35: hiç özel bi yere gitmiyoruz,sıkıldım artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. her yolu denedim..keşke başka bir şehirde otursaydık..

kuzumu uyuttum tipik anne modeli bebek uyurken arada gidip bakarız gittim baktım zor nefes alıyor daha sonrasında kabus gibi bir gece saat başı neredeyse kalkıyor emmese bile ağlıyor uyurken hep ağlıyor
ertesi gün doktorunu aradım ilaç vermeyelim çok küçük zaten ilaçla 3 ilaçsız 5 günde geçer dedi geçmezse ve ateş olursa gel dedi

bir haftalık buhar tedavisi verdi ilk önce 2 gün 4 kez 2 gün 3 kez 2 gün 2 kez ve 1 gün 1 kez olarak

aynısı bende de var canım buhar tedavisini nasıl yapıyorsunuz
nerdeyse 3 hafta oldu balgamı,öksürüğü geçmiyor doktor birşeyi yok bekleyelim deyip eve gönderiyor. ama oğlumu özellikle geceleri bir öksürük tutuyor boğazları yırtılıyor nerdeyse. içim çok acıyor:14: en son ısrar ettim de doktor sekrol diye şurup yazdı 3 gün içti. ama hiçbir değişiklik yok hala bekleyelim diyor adam ya

aynısı bende de var canım buhar tedavisini nasıl yapıyorsunuz
nerdeyse 3 hafta oldu balgamı,öksürüğü geçmiyor doktor birşeyi yok bekleyelim deyip eve gönderiyor. ama oğlumu özellikle geceleri bir öksürük tutuyor boğazları yırtılıyor nerdeyse. içim çok acıyor:14: en son ısrar ettim de doktor sekrol diye şurup yazdı 3 gün içti. ama hiçbir değişiklik yok hala bekleyelim diyor adam ya

ıhlamur ver canım.biberon alıyormu?

geçen ay benimkide öksürüyordu iki gün ıhlamur içirdim.geçti.geçmiş olsun...

ıhlamur ver canım.biberon alıyormu?

geçen ay benimkide öksürüyordu iki gün ıhlamur içirdim.geçti.geçmiş olsun...

ıhlamur verdim biberonla evet.. ama düzenli olarak vermedim. öksürük nöbeti tutunca vermiştim,45 ml falan. günde kaç kez verdin sen?

Canım ben de bir daha hurma vermem sanırım.Benim pıtırcığın kakasını değiştirmişti.Siyah tanecikler vardı.:19:
kakadaki siyah iplik tarzı şeyler muzdan diye biliyorum..
ama hurmanın içindeki o siyahımsı beneklerdense.. belki de yedirmemek en iyisi..:40:

bazen tatlı tatlı babasıyla konuşuyor bizimkii:31:
küçük harflerle.. çok tatlı sesler çıkarıyor :16:
ağzını şekilden şekile sokuyor, bi harf, bi ses çıkarcam diye..:1:

,
:9::9::9:
ilişki konusunda haklısın.. :42:
karşı taraf hep talepkar.. mesafeyi korumak gerek..

ay canım beniiiimm:14:
küçük bebenin hastalığına da can dayanmaz.. :50:
çok geçmiş olsun.. inş antibiyotiğe gerek kalmadan iyileşir..

busmaii, size de çook geçmiş olsun canım..
Rabbim, Şafi ismiyle bebişlerinize acil şifalar versin..

Back
X