Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ben sebze püresi şeklinde veriyorum ve günlük hazırlıyorum. Sen ne çorbaları veriyorsun??

ben daha 1 haftadır çorba veriyorum canım.
sebze püresinden çok az daha sulu şekilde oluyor zaten.
bugün hazırladığım çorbada;
patates,havuç,brokoli,kabak,kırmızı mercimek,pirinç,kıyma ve çok az zeytinyağı vardı.
brokoliyi ilk defa ekledim yüzünü biraz buruşturdu önce ama sonradan yedi maşallahhh:)
haftaya yoğurt çorbası vericem öbür haftada tarhana..
sen püreyi nasıl yapıyorsun,ne katıyorsun?

Canım erken kalkarsa erken yatar

tatlım 4 te yatıo ama nasıl erken kalksın:)
acaba bi sabah zorla kaldırsam 8de,düzene girer mi diosun?
bi deniyim haftasonu babası da varken.
gece o oyalasın sabah ben erken kalkarım :))

kızlar geçmişi falan okuyamadım 2 gecedir hiç uyumadım desem yeridir artık tuşlara bile zor basıyorum oğlum hiç uyumuyor öksürük burnu akıyo sürekli sümüklü hırıltı da var demin de ateşi 38.5tu calpol verdim beklemedeyim dua istemek için yazıyorum kv diştendir diyor inşallah öyledir korkuyorum uzun bir süre oldu hastalığı bu arada bu gece annemler bana yatıya geliyor çok sık hatta belki birkaç gün hiç giremeyebilirim hepinizi çok öpüyorum, dua ile...

geçmiş olsun canım 2 gun once benım kızım da aynısıydı sonra dun bi baktım yemek yedırırken dişi çın çın diye ses cıkarmaya basladı:)anladım ki diştenmiş.hala huzursuzlugu devam edıyor.ateşi dustuı ama burun akıyor hapşırıyor,iştahsız vs ..endişelenme diştendır buyk ıhtımalle

kızlar merhaba, ne zamandır pek giremiyorum.
15 tatil diye kaynvaldemler geldiler istanbula torunlarını görmeye. 2 haftadır o yuzden pek okuyamıyorm da

sizden bişey rica etmek istiyorum. dualarınızda eger aklınıza gelirse babam için de dua eder misniz?
geçtiğmiz yıl midesi komple alınmıştı, şimdi de karaciğerden dolayı kemoterapi almaya devam ediyor, bu aralar pek zorluk çekiyor tedvisi agır geliyo ilaçlar.
şifa bulsun diye dua ederseniz cok sevnirm, şimdidden hepnizden Allah razı olsun.

sizden bişey rica etmek istiyorum. dualarınızda eger aklınıza gelirse babam için de dua eder misniz?
geçtiğmiz yıl midesi komple alınmıştı, şimdi de karaciğerden dolayı kemoterapi almaya devam ediyor, bu aralar pek zorluk çekiyor tedvisi agır geliyo ilaçlar.
şifa bulsun diye dua ederseniz cok sevnirm, şimdidden hepnizden Allah razı olsun.

kendi adıma ederim tabiii kiii,
tüm hastalar için edelim hatta,
Allah acil şifalar versin babanıza..

Benim ki tembel birak emeklemeyi donmuyo bile;)2.5 aylikken dondu yuzustunden sirt ustune artik hic donmuyo sirt ustundende yyzystune hic donmedi zaten ;)cena seninkine.mash.erkekler tembel olur diyolar gerci :p
Aynen bizimkide hic dönmüyor 3 bucuk aylıkken yuvarlanmışti simdi tık yok.dr kilosundan biraz hantal olur hareketleri dedi.aman sağlıklı olsunlarda gerisi mühim degil.
15 tatil diye kaynvaldemler geldiler istanbula torunlarını görmeye. 2 haftadır o yuzden pek okuyamıyorm da

Allah şifa versin canim hepinizin yardımcısı olsun

Kızlar benimde annem yanimdaydi yazamadim ama hep okudum..esim doğum hediyesi 3 umuzun ismini kolye yaptirmisti...oglusum artık herseye daha çok tepki verio oyun delisi oldu..hep ilgi beklio daha az uyuyup daha az emio..bizim oyuncak favorimiz cingirak, poşet, ilac kutusunun içine nohut koymuştum o kutuyu sallamak, kumanda, yurutecin önündeki oyuncaklar.. Bide oyuncagini yere atmaca oynuyoz.kendince sesler cikario ama henuZ hecelemio.nesnelerin devamliligini kavramış galiba..ek gidada biseyi farkettim ben hep tatli şeyler deniodum ya istahsiz yiyodu yada hic yemiodu meger bizimki tatli sevmiomus et corba yemek suyu salata suyu hatta kuru sogan karnibahar hepsini agZini sapirtarak yedi.tabii hiçbiri ogun deil.cani istemeyince hic israr etmiorum..demem oki bebekleriniz biseyi sevmediyse farklı tatlar deneyin.ben anladimki küçücük bebegin bile damak tadi var.tatli bisey verince midesi bulanio.meyve vermiom bu ara..ben galiba anne yöntemi gidecem kiZlar biz ne yersek ondan veriorum anne sutune devam.gittigi yere kadar 9 ay dolana kadarda ek besini abartmayi düşünmuyoeum.bakalim gittiği yere kadar..hepinizeAllah rahatlik versin iyi gece

herkese günaydınnn
bugün işe başlamış bulunmaktayım. oğluşu bakıcısıyla bıraktım. evden çıkarken bana bakışını unutamıyorum. allah a şükür olsun ki işyerimin lojmanında oturuyoruz. evim işimle karşı karşıya. ona rağmen aklım hep oğluşta :( başka işe başlayanlar var mı. duygularımızı paylaşalım kızlar.... birbirimize destek olalım. annem ya da kv dem bakamıyor. onlar bakıyor olsa içim daha rahat oalacak. gerçi bakan kadına alıştı ama anne yüreği işte :(

kızlar geçmişi falan okuyamadım 2 gecedir hiç uyumadım desem yeridir artık tuşlara bile zor basıyorum oğlum hiç uyumuyor öksürük burnu akıyo sürekli sümüklü hırıltı da var demin de ateşi 38.5tu calpol verdim beklemedeyim dua istemek için yazıyorum kv diştendir diyor inşallah öyledir korkuyorum uzun bir süre oldu hastalığı bu arada bu gece annemler bana yatıya geliyor çok sık hatta belki birkaç gün hiç giremeyebilirim hepinizi çok öpüyorum, dua ile...
ah canım beniiiiim, bi atlatamadı şu hastalığı:43:
hakikaten diş sancıları olabilir bu ateşlenmeler
Rabbim acil şifalar versin..

Cena kadindogumcuya giderim ama bu sefer de sut hormonlarını etkilicek bı ilaç vs verir diye cok korkuyorum kızımı emzirmek dunyanın en güzel şey çünkü
canım sen bi git hele, başka yolu vardır belki.
yani ilaçla falan olacak diye bi kaide yok.. bakalım dr ne diyecek..

büyük imtihan, Rabbim babana acil şifalar versin..
sizlere de sabır.:14:

Kızlar benimde annem yanimdaydi yazamadim ama hep okudum..esim doğum hediyesi 3 umuzun ismini kolye yaptirmisti...oglusum artık herseye daha çok tepki verio oyun delisi oldu..hep ilgi beklio daha az uyuyup daha az emio..bizim oyuncak favorimiz cingirak, poşet, ilac kutusunun içine nohut koymuştum o kutuyu sallamak, kumanda, yurutecin önündeki oyuncaklar.. Bide oyuncagini yere atmaca oynuyoz.kendince sesler cikario ama henuZ hecelemio.nesnelerin devamliligini kavramış galiba..ek gidada biseyi farkettim ben hep tatli şeyler deniodum ya istahsiz yiyodu yada hic yemiodu meger bizimki tatli sevmiomus et corba yemek suyu salata suyu hatta kuru sogan karnibahar hepsini agZini sapirtarak yedi.tabii hiçbiri ogun deil.cani istemeyince hic israr etmiorum..demem oki bebekleriniz biseyi sevmediyse farklı tatlar deneyin.ben anladimki küçücük bebegin bile damak tadi var.tatli bisey verince midesi bulanio.meyve vermiom bu ara..ben galiba anne yöntemi gidecem kiZlar biz ne yersek ondan veriorum anne sutune devam.gittigi yere kadar 9 ay dolana kadarda ek besini abartmayi düşünmuyoeum.bakalim gittiği yere kadar..hepinizeAllah rahatlik versin iyi gece
ben de seni merak ediyordum kaç gündür..
maşallah iyisiniz yani.. oğluşuna da alkış :46:
et suyu çorba yemek salata suyu.. bizimki bunlara hiçbir şekilde ağzını açmaz, açmıyor..
dediğin gibi yüklenmemek gerek, tatsın yeter..
inş şu ek gıda konusunda muvaffak oluruz bacım, selamlar sevgiler:16:

herkese günaydınnn
bugün işe başlamış bulunmaktayım. oğluşu bakıcısıyla bıraktım. evden çıkarken bana bakışını unutamıyorum. allah a şükür olsun ki işyerimin lojmanında oturuyoruz. evim işimle karşı karşıya. ona rağmen aklım hep oğluşta :( başka işe başlayanlar var mı. duygularımızı paylaşalım kızlar.... birbirimize destek olalım. annem ya da kv dem bakamıyor. onlar bakıyor olsa içim daha rahat oalacak. gerçi bakan kadına alıştı ama anne yüreği işte :(
Allah kolaylık versin bacım, ben bir saatliğine evden çıkıyorum,
da dönüşte deli gibi koşuyorum sanki günlerdir görmemişim kızımı:14:
madem bebişin alıştı, bu sana dayanma kuvveti verir, sen de zamanla daha iyi hissedeceksin inş..
Rabbim sağlığınıza huzurunuza bi zeval vermesin..

tatlım 4 te yatıo ama nasıl erken kalksın:)
acaba bi sabah zorla kaldırsam 8de,düzene girer mi diosun?
bi deniyim haftasonu babası da varken.
gece o oyalasın sabah ben erken kalkarım :))

biz de yakın zamana kadar gece 1,2 civarı yatıp öğlene doğru kalkardık. işe başlycam diye düzene oturtmaya çalıştım. sabah 7 de kaldırdım, gece uyuma saatimiz hergece 1er saat erkene kaydı. en sonki düzenimiz akşam 9da yatıp sabah 7 de kalktık 2 haftaya yakın. fakat 1 haftadır diş huzursuzluğu var yawrumun saatleri biraz düzensizleşti..

çok çok geçmiş olsun. allahtan acil şifalar diliyorum babana

benim oğluş da tatlıyı ve yoğurdu çok seviyor. sabahları yaptığım kahvaltı karışımına pekmez koyuyorum. kahvaltı, meyve ve yoğurdu uğraştırmadan yiyo. fakat çorbaları yediremiyorum..

canlarım, neden bizimki emeklemiyor, ne zaman emekleyecek,
geç mi kaldı diye kendinizi velveleye veriyorsunuz?

her çocuğun gelişimi farklıysa, başka zamanlarda diş çıkarıyorsa, gayet doğal ayrı zamanlarda emeklemesi..

ayşecik 3 ay dolmadan döndü.
bu gelişimle gitseydi, şuan emeklemeden yürüyüşe geçmiş olmalıydı:37:
gel gelelim, şimdi tekerlek nasıl yuvarlanıyorsa tamtur.. bizimki de dönerek gidiyor gideceği yere..:1:

ama fark ediyorum, yüzükoyun yatarken kendini ileri ittiriyor, arada bi popoyu kaldırınca biraz ilerliyor..
yani bu dönme gibi kısa bi sürede olabilir..

demem o ki; bebişlerinize zaman tanıyın, bu arada onları yönlendirelim.
ben seriyorum battaniyeleri üstüste,, başlıyorum oyuna kendim evirip çeviriyorum.
yüzüstü yatırıp ayaklarına set yapıyorum, destek alsın kendini ileri sürsün diye..
böylelikle hareketi keşfedip ilerleyebilirler di mi?:54:

cena cım benim oğlum da 3 ay olmadan döndü. ama bizde de emekleme yok. desteksiz de oturmaya başladı şu sıralar, fakat yüzüstü yatırıp denemeye çalışıyorum ayaklarına destek yaparak. ama sıkılıp mızıklanmaya başlıyor hemen

Canim kan damlasi kiloya gore verilio bizmkide 9kilo 9damla veriyorum bn sende ole yap 12damla cok fazla verme bnce...[/QUOTE]

canım bugün 4 damlayla başlayıp 9a çıkarcam.

aynı bizi tarif ettin zombi gibiyim üstelik birde çalışıyorum ve 2 araçla gidip geliyorum işe artık karşıdan karşıya geçerken arabaların farlarını görmüyorum o derece allah yardımcımız olsun çok zor ya yavrularada yazık sabaha kadar dişleri rahat bırakmıyor sabah oldumu eskiden çıkarken sesime uyanırdı şimdi ne mümkün yorgunluktan deriiin derin uyuyor birde benimkinde özlem var sanırım ondanda emmek istiyor yalnız artık sütümde azaldı gece 1 kezde devam sütü hazırlıyorum

bu arada devam sütü kullanan arkadaşlar ya ne marka kullanıyorsunuz SMA alayım dedim doktor tavsiye etti ama tadı çok kötü ben içemem çocuk nasıl içsin hero baby denedim onunda sanki demir kokusu var içinde hiçbirini içmek istemiyor benimki daha çok kaşık mamasına müptela çorbaydı yoğurttu bayılıyor biberonu ilk 5,5 ay çok iyi aldı şimdi kaşıkla yemeyi öğrendikçe biberon istememeye başladı sizin kullandığınız marka hangisi daha çok seveceği bir ürün varsa onu deniyim

canım ben aptamilin devam sütünü kullanıyorum. şuan sadece kahvaltı hazırlarken gerek oluyor. ama biberona hazırlayıp verdiğimde de güzel içiyor, istersen onu dene.tadı kokusu da güzel

günaydın hayırlı cumalar arkadaşlar.

cena cım benim oğlum da 3 ay olmadan döndü. ama bizde de emekleme yok. desteksiz de oturmaya başladı şu sıralar, fakat yüzüstü yatırıp denemeye çalışıyorum ayaklarına destek yaparak. ama sıkılıp mızıklanmaya başlıyor hemen

benimki de bi ara öyle sürekli mızıldıyordu yüzükoyun yatarken..
şimdi daha toleranslı, kendi de yüzüstüne dönebiliyor, bakıyorum bazen totoyu kaldırıp ittiriyor kendini..
özellikle önüne dikkat çekici bi şey koyduğumda ona ulaşmak için epey çabalıyor..
yani geç olsun da güç olmasın, elbet öğrenecekler.. :34:

kuzenimin 8 aylık bebeği var, o da ne zaman verirsem vereyim kustu dedi kan ilacını..
sade içememiş, yemeğe karıştırıp vermiş, ama her defasında kusmuş,
zaten kıyafetlerden de lekesi çıkmıyor, sinir oldum, artık vermiyorum demişti..

Günaydın kızlar,hepinize hayırlı cumalar. Sizi hergün takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor.Tam yazayım diyorum hep bişeyler çıkıyor.Hasta olan bebişlere geçmiş olsun diyorum,inşallah en kısa zamanda hericiği sağlıklarına kavuşurlar.

Benimkininde sağı solu belli olmuyor bazen yiyiyor bazen ağzını açmıyor ama sebze püresi yada çorba yediremiyorum hiç.Arasıra yedikleri gece muhallebi,yoğurt ve kahvaltı.Bunlardada bir düzenimiz yok her zaman yemiyor.Bende anne yöntemine geçmeyi düşünmüyor değilim :) ilk bebeğimde hep özel hazırlamıştım mamalarını hep iştahsız oldu halada öyle.Bunda kendimize yaptığımız yemeklerden vereyim diyorum mesela bu akşamki çorbadan :)

Çok geçmiş olsun canım dualarımız sizinle...

şimdi daha toleranslı, kendi de yüzüstüne dönebiliyor, bakıyorum bazen totoyu kaldırıp ittiriyor kendini..
özellikle önüne dikkat çekici bi şey koyduğumda ona ulaşmak için epey çabalıyor..

kuzenimin 8 aylık bebeği var, o da ne zaman verirsem vereyim kustu dedi kan ilacını..

bizdede kan damlası yüzünden kıyafet kalmadı sinir oluyorum sinir.Allahtan kusmuyor benimki.

Bizim bebede dönüp duruyor.Oyuncakları yakaladığı gibi ağzına götürüp geveliyor.Benim kız gene uyandı bak anlatacaklarımı gene anlatamıyorum yahu.Neyse kısa kesiyim size birşey diyeceğim.Geçen akşam bir organizasyon vardı yemekli ben oraya gitmiştim,çocuklarada babamız baktı.Dün akşam bana demezmi,sen yokken Zeynep yataktan düştü diye.Kuzum benim yaa :( bizim yatakta yüksek bazalı falan.Daha yeni söylüyor bana.

Neyse benimki cırlıyor gidip bakayım.Öpüyorum hepinizi

Geçen akşam bir organizasyon vardı yemekli ben oraya gitmiştim,çocuklarada babamız baktı.Dün akşam bana demezmi,sen yokken Zeynep yataktan düştü diye.Kuzum benim yaa :( bizim yatakta yüksek bazalı falan.Daha yeni söylüyor bana.

ah canııım, çook geçmiş olsun.. hamdolsun bi zarar görmemiş..:26:
ama hep diyorum, artık koltuk, yatak falan buralara koymaya gelmiyor bu bebeler..
ayşecik sürekli yerde. kucağımızda oturtmadığımız sürece koltukta değil, biz de yatmıyorsak yatakta değil..

Günaydın hanımlar, hayırlı cumalar.

Cincon ben mama olarak aptamil kullanıyorum, geceleri veriyorum uyku arasında 180 ml yi yalayıp yutuyor. İstersen bunuda dene cnm

ben daha 1 haftadır çorba veriyorum canım.
sebze püresinden çok az daha sulu şekilde oluyor zaten.
bugün hazırladığım çorbada;
patates,havuç,brokoli,kabak,kırmızı mercimek,pirinç,kıyma ve çok az zeytinyağı vardı.
brokoliyi ilk defa ekledim yüzünü biraz buruşturdu önce ama sonradan yedi maşallahhh:)
haftaya yoğurt çorbası vericem öbür haftada tarhana..
sen püreyi nasıl yapıyorsun,ne katıyorsun?
Bende patates, havuç, balkabağı ve brokoli ve birazda pirinçten yapıyorum püresini. Hergün farklı kombinler yapıyorum aynı şeyden sıkılmasın die. Bunları haşlayıp tel süzgeçten geçiriyorum, birazda zeytinyağı ekliyorum. Şimdilik doktorumuzun söylediği sebzeler bunlardı

Çok çok geçmiş olsun cnm. Rabbim Şafi ismiyle şifalar versin inşallah.

madem bebişin alıştı, bu sana dayanma kuvveti verir, sen de zamanla daha iyi hissedeceksin inş..
[/QUOTE]

çok sağoll. az evvel koşa koşa oğluşa bakmaya gittim. kucağıma bi atlayışı vardı ki :) yeni kahvaltı yapmış, emzirdim, bayaa emdi tok olmasına rağmen. özlemiş annesini minik kuzum.. evden çıkarken bakıcıya da bana geldiği gibi hevesle gidince içim biraz daha rahat etti.

canım doğru dedin. geç olsun güç olmasın. bebişleri zorlamamak gerek. bi bakmışız emeklemeye başlamış olcaklar zaten. neyden keyif alıyosa onu yaptırmamız daha iyi. yürüteçle gezmeye bayılıyo, ben de koyuyorum sürekli, yada mama sandalyesine.

bakıcısı kahvaltıdan önce vermiş 4 damla, kusmamış. bakalım alışır herhalde..

kızlar eşinize sevgililer gününde hediye almayı düşünüyormusunuz. ben düşünüyorum ama klasik şeylerden sıkıldım, nasıl bi değişiklik olabilir. siz neler düşündünüz

kızlar eşinize sevgililer gününde hediye almayı düşünüyormusunuz. ben düşünüyorum ama klasik şeylerden sıkıldım, nasıl bi değişiklik olabilir. siz neler düşündünüz

bizde özel gün kavramı epey sınırlı.. sevgililer gününü ise hiç kutlamadık..

herkese günaydınnn
Benimde 10 gunum kaldı ve simdiden pişman oldum bu dönem başlamasaydim diyorum.bak ne güzel evin yakinmis hic aklin kalmaz iste.Allah yardimcimiz olsun.
ah canım beniiiiim, bi atlatamadı şu hastalığı:43:
hakikaten diş sancıları olabilir bu ateşlenmeler
Rabbim acil şifalar versin..

canım sen bi git hele, başka yolu vardır belki.
yani ilaçla falan olacak diye bi kaide yok.. bakalım dr ne diyecek..

büyük imtihan, Rabbim babana acil şifalar versin..
sizlere de sabır.:14:

ben de seni merak ediyordum kaç gündür..
maşallah iyisiniz yani.. oğluşuna da alkış :46:
et suyu çorba yemek salata suyu.. bizimki bunlara hiçbir şekilde ağzını açmaz, açmıyor..
dediğin gibi yüklenmemek gerek, tatsın yeter..
inş şu ek gıda konusunda muvaffak oluruz bacım, selamlar sevgiler:16:

Cenacim bizi dusunmusun sağol canim benim..ayşecik tatlıci demekki.yerim onu ben.o açmadığı agzini

biz de yakın zamana kadar gece 1,2 civarı yatıp öğlene doğru kalkardık. işe başlycam diye düzene oturtmaya çalıştım. sabah 7 de kaldırdım, gece uyuma saatimiz hergece 1er saat erkene kaydı. en sonki düzenimiz akşam 9da yatıp sabah 7 de kalktık 2 haftaya yakın. fakat 1 haftadır diş huzursuzluğu var yawrumun saatleri biraz düzensizleşti..

çok çok geçmiş olsun. allahtan acil şifalar diliyorum babana

benim oğluş da tatlıyı ve yoğurdu çok seviyor. sabahları yaptığım kahvaltı karışımına pekmez koyuyorum. kahvaltı, meyve ve yoğurdu uğraştırmadan yiyo. fakat çorbaları yediremiyorum..

Canim kan damlasi kiloya gore verilio bizmkide 9kilo 9damla veriyorum bn sende ole yap 12damla cok fazla verme bnce...

canım ben aptamilin devam sütünü kullanıyorum. şuan sadece kahvaltı hazırlarken gerek oluyor. ama biberona hazırlayıp verdiğimde de güzel içiyor, istersen onu dene.tadı kokusu da güzel[/QUOTE]
Afiyet olsun yavrucuguna
Günaydın kızlar,hepinize hayırlı cumalar. Sizi hergün takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmuyor.Tam yazayım diyorum hep bişeyler çıkıyor.Hasta olan bebişlere geçmiş olsun diyorum,inşallah en kısa zamanda hericiği sağlıklarına kavuşurlar.

Benimkininde sağı solu belli olmuyor bazen yiyiyor bazen ağzını açmıyor ama sebze püresi yada çorba yediremiyorum hiç.Arasıra yedikleri gece muhallebi,yoğurt ve kahvaltı.Bunlardada bir düzenimiz yok her zaman yemiyor.Bende anne yöntemine geçmeyi düşünmüyor değilim :) ilk bebeğimde iihep özel hazırlamıştım mamalarını hep iştahsız oldu halada öyle.Bunda kendimize yaptığımız yemeklerden vereyim diyorum mesela bu akşamki çorbadan :)
Canim

:1:

Çok geçmiş olsun canım dualarımız sizinle...

bizdede kan damlası yüzünden kıyafet kalmadı sinir oluyorum sinir.Allahtan kusmuyor benimki.

Bizim bebede dönüp duruyor.Oyuncakları yakaladığı gibi ağzına götürüp geveliyor.Benim kız gene uyandı bak anlatacaklarımı gene anlatamıyorum yahu.Neyse kısa kesiyim size birşey diyeceğim.Geçen akşam bir organizasyon vardı yemekli ben oraya gitmiştim,çocuklarada babamız baktı.Dün akşam bana demezmi,sen yokken Zeynep yataktan düştü diye.Kuzum benim yaa :( bizim yatakta yüksek bazalı falan.Daha yeni söylüyor bana.

Neyse benimki cırlıyor gidip bakayım.Öpüyorum hepinizi

Back
X