Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Cenacim aysecik sen iyisiniz insaallah..demek ayse hatun adi soylenince bakmadan hihh diyo.cok guldum tam isirmalik

saol bacım, hamdolsun iyiyiz. ben biraz üşütmüşüm, öksürüyorum. inş ilerlemez..
haricinde olumsuz bi durum yok..

sen öğretmen miydin canım? kim bakacak bebişe işe dönünce?:26:

Bebegi anjiyo olacak arkadas adi neydi.bugündu dimi.Allah yardimcilari olsun hemen toparlansin insaallah.tamamen iyilessin.

pediastrum, bugündü ameliyat... belki de çoktan girip çıkmıştır..
inş güzel haberlerini bekliyoruz.. :16:

saol bacım, hamdolsun iyiyiz. ben biraz üşütmüşüm, öksürüyorum. inş ilerlemez..
haricinde olumsuz bi durum yok..

sen öğretmen miydin canım? kim bakacak bebişe işe dönünce?:26:

Evet canim kv kp bizde kalcaklar:( aslında icim cok rahat birakip gidecemde iste evimizin rahatligi bitecek..napiyim oglum icin katlanacam..bi okul açılsın bende basinizin etini yemeye baslarim Isyeaann diye dolasirim galiba

hayırlı cumalar canlarım.. Nasılsınız?:3: kızımı uyuttum geldim..:16:
Biz artık gel gel yapmayı öğrendik..
:46:Dün babasına gel gel yapıyor eşim çok mutlu oldu.. :8:
Birde dişimiz çıkacak herhalde eli kulağına falan gidiyor.. hep huzursuz..

Kızlar.. Biliyorum bu zamana kadar çok kez şu yaptığınız çorbaların tariflerini paylaştınız ama ben pek okuyamadım..
:17: Rica etsem yapanlar tekrar paylaşabilir mi?:26: Çok zor olacak galiba ek gıda vermek.. :18:

Evet canim kv kp bizde kalcaklar:( aslında icim cok rahat birakip gidecemde iste evimizin rahatligi bitecek..napiyim oglum icin katlanacam..bi okul açılsın bende basinizin etini yemeye baslarim Isyeaann diye dolasirim galiba

oğluşun adına güzel, babaannesi dedesi bakacak ona..
ama dediğin gibi sizin özellikle senin düzenin bozulacak...
ama herşey oğluş için :16:

kızlar eşinize sevgililer gününde hediye almayı düşünüyormusunuz. ben düşünüyorum ama klasik şeylerden sıkıldım, nasıl bi değişiklik olabilir. siz neler düşündünüz

canım bizim alyanslarımızda dışında isimlerimiz vardı özel yapımdı ben yeni bir çift alyans yaptıracağım kısmetse benimkinde oğlum ve eşimin onunkinde oğlum ve benim isimlerimiz yer alacak :)) nasıl ama

canım bizim alyanslarımızda dışında isimlerimiz vardı özel yapımdı ben yeni bir çift alyans yaptıracağım kısmetse benimkinde oğlum ve eşimin onunkinde oğlum ve benim isimlerimiz yer alacak :)) nasıl ama
:42::16::46::69::130::116::112::31::87:

Kızlar.. Biliyorum bu zamana kadar çok kez şu yaptığınız çorbaların tariflerini paylaştınız ama ben pek okuyamadım..
:17: Rica etsem yapanlar tekrar paylaşabilir mi?:26: Çok zor olacak galiba ek gıda vermek.. :18:

canım ek gıda vermek başta insanı düşündürüyor ama çooook keyifli kaşıkla yedirmeye bayılıyorum ben bu arada bende haftasonu farkettim tatlıyla arası yok oğlumun arı mama yapmıştım yediriyorum öyle zoraki yiyordu kendimede çorba ısıtmıştım baktım ona bakıyor bi tattırayım dedim çıldırdı nasıl yiyor şapur şupur bende fatmazranın dediği gibi bende kendi damak zevkime uygun yedireceğim artık başka türlü severek yemiyor

ben şöyle yapıyorum yarım havuş yarım patates 1 kaşık pirinç hatta daha az denebilir bir tatlı kaşığı kırmızı mercimek (bazen pirinç yerine bulgur atıyorum hem patates hem pirinç fazla nişasta zarar verir diye) yanına da bir gün bal kabağı diğer gün kereviz başka bir gün brokoli (ama az çünkü çok gaz yapıyor ) bir kez karnıbahar koydum ilk günler tuzsuz yağsızdı yavaş yavaş arttırarak şimdi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı zeytin yağı ekliyorum pişiyor sonra süzgeçten süzüyorum rondoda vitamini ölür demişti doktor süzme mercimek yapar gibi süzüyorum ben yedirirken çok kıvamı koyuysa azıcık kaynamış suyla sulandırıyorum çok koyuyken midesi bulanıyor

nacizane ben böyle yapıyorum canım bir çorbayı 2 gün yediriyorum ısıtmamak kaydıyla yani yedireceğim kadarını alıp benmari şeklinde ısıtıyorum kalanı yarın yediriyorum minnak bir tencere aldım :) 2 kase çıkıyor zaten 2 gün yetiyor

ah canııım, çook geçmiş olsun.. hamdolsun bi zarar görmemiş..:26:
ama hep diyorum, artık koltuk, yatak falan buralara koymaya gelmiyor bu bebeler..
ayşecik sürekli yerde. kucağımızda oturtmadığımız sürece koltukta değil, biz de yatmıyorsak yatakta değil..

Bende hiç çift kişilik koca yatakta gözetimsiz bırakmıyorum,hatta babası işten gelince yatak odasında yatağın üzerine koyar biraz oyun oynarlar onada hep tembihlerdim gözün üzerinde olsun hep dönüyor diye,oda bana biliyorum derdi ama bu kadar seri hareket edeceği aklına gelmemiş işte.Oğlum diğer odadan seslenince hemen gidip geleyim demiş,bizimkide anında düşmüş.Neyseki bir yerine birşey olmamış kuzumun.

Bizimkide hep yerde halıda.battaniye atıyorum onun üzerinede oyun halısını koyuyorum tepinip duruyor içinde,döne döne parkenin üzerinede geliyor tabi çoğu zaman :)

$zeynep.webp$zeyno.webp

Buda benim fıstığım kızlar

canım ek gıda vermek başta insanı düşündürüyor ama çooook keyifli kaşıkla yedirmeye bayılıyorum ben bu arada bende haftasonu farkettim tatlıyla arası yok oğlumun arı mama yapmıştım yediriyorum öyle zoraki yiyordu kendimede çorba ısıtmıştım baktım ona bakıyor bi tattırayım dedim çıldırdı nasıl yiyor şapur şupur bende fatmazranın dediği gibi bende kendi damak zevkime uygun yedireceğim artık başka türlü severek yemiyor

ben şöyle yapıyorum yarım havuş yarım patates 1 kaşık pirinç hatta daha az denebilir bir tatlı kaşığı kırmızı mercimek (bazen pirinç yerine bulgur atıyorum hem patates hem pirinç fazla nişasta zarar verir diye) yanına da bir gün bal kabağı diğer gün kereviz başka bir gün brokoli (ama az çünkü çok gaz yapıyor ) bir kez karnıbahar koydum ilk günler tuzsuz yağsızdı yavaş yavaş arttırarak şimdi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı zeytin yağı ekliyorum pişiyor sonra süzgeçten süzüyorum rondoda vitamini ölür demişti doktor süzme mercimek yapar gibi süzüyorum ben yedirirken çok kıvamı koyuysa azıcık kaynamış suyla sulandırıyorum çok koyuyken midesi bulanıyor

nacizane ben böyle yapıyorum canım bir çorbayı 2 gün yediriyorum ısıtmamak kaydıyla yani yedireceğim kadarını alıp benmari şeklinde ısıtıyorum kalanı yarın yediriyorum minnak bir tencere aldım :) 2 kase çıkıyor zaten 2 gün yetiyor

Çok teşekkür ederim canım..:54: Bende küçük bir tencere ile küçük kevgir almayı düşünüyorum.. Off emzirmek ne kolaydı yaa:31:

teyzeleri biz acd3 diye bi vitamin kullanıyoruz 3 aydır.10 damla veriyorum.
benim kızımın bacakları çıtırdıyor bazen maalesef nadir de olsa görülen birşeymiş ama herhangi bi sıkıntı yok Allaha şükür.
bu yüzden bu damlayı verdi özeldeki doktorumuz.

kızzllaaaarrrr bişey sorucaamm,
sebze çorbasını pişirdiğim gün ve ertesi gün veriyorum ben,günlük taze yapmak çok zor sadece 1 defa ısıtıp veriyorum.
ama bazı arkadaşlarım 3-4 günde veriyorum diyor..
siz nasıl yapıyorsunuz?

Tatlim ben hergün taze yapiyorum corbaydi meyve püresiydi o konuda cok dikkat ediyorum ama ben calismiyorum o yüzden imkanim var eger sen calisiyorsan gece yatmadan önce pisir ertesi sabaha hazir olur ama arkadaslarini anlayamadim 3 , 4 gün ne demek bizler bile kalmis yemegi yemek istemeyiz kaldi ki yavrularimiza verecez :45: bence sen en dogrusunu yapiyorsun :40:

kızlar bizim oğlan tembelmi bazı bebekler emeklemeye bile başlamış bu dönemde her bebek farklıdır gerçi ama yinede kafama takılıyo bizimki oturuyor ama uzun süre değil sağa sola dönüyo bide o kadar

Canim merak etme benim oglumda dönmedi ama zamani gelince bir baktim emekler pozisyonuna gelmis yaylaniyor simdi cabalayip duruyor emekleyebilmek icin :1: sende icini ferah tut dedigin gibi her bebegin ayri bir stili vardir sonra bir bakmissin ayaga kalkivermis :34:

canımm çok güzel bi fikir, ayrıca çok da duygusal :)

maşallah fıstığına.. çok tatlı kızın.. allah bağışlasın

kızlar merhaba, ne zamandır pek giremiyorum.
15 tatil diye kaynvaldemler geldiler istanbula torunlarını görmeye. 2 haftadır o yuzden pek okuyamıyorm da

sizden bişey rica etmek istiyorum. dualarınızda eger aklınıza gelirse babam için de dua eder misniz?
geçtiğmiz yıl midesi komple alınmıştı, şimdi de karaciğerden dolayı kemoterapi almaya devam ediyor, bu aralar pek zorluk çekiyor tedvisi agır geliyo ilaçlar.
şifa bulsun diye dua ederseniz cok sevnirm, şimdidden hepnizden Allah razı olsun.
canım çok geçmiş olsun,bilirim sıkıntılı bir süreçtir bu hastalık,rabbim şafi ismiyle şifasını versin,bu mubarek günde kimin duası kabul oluyorsa rabbim onun duasına katsın bizimkini de ,tabiki dua ederim ne demek.

herkese günaydınnn
bugün işe başlamış bulunmaktayım. oğluşu bakıcısıyla bıraktım. evden çıkarken bana bakışını unutamıyorum. allah a şükür olsun ki işyerimin lojmanında oturuyoruz. evim işimle karşı karşıya. ona rağmen aklım hep oğluşta :( başka işe başlayanlar var mı. duygularımızı paylaşalım kızlar.... birbirimize destek olalım. annem ya da kv dem bakamıyor. onlar bakıyor olsa içim daha rahat oalacak. gerçi bakan kadına alıştı ama anne yüreği işte :(
ah canım benım,ben ceylin 2 aylıkken başladım çalışmaya,gerçi benimkine annem bakıyor.yine de özlüyorrum tabi,insan alışıyor bi sure sonra det etme

kızlar eşinize sevgililer gününde hediye almayı düşünüyormusunuz. ben düşünüyorum ama klasik şeylerden sıkıldım, nasıl bi değişiklik olabilir. siz neler düşündünüz
ay şekerim sevgililer günümüz mü kalmış bizim,hem ben açıkçası öyle anneler gunu babalar gunu sevgılıler gunu gıbı özel gunlerı kutlama yanlısı değilim.hepsi kapitalistlerin uydurgu ekonominin canlanması adına uydurulmuş zırvalar.sevgimizi bir güne mi sığdırcaz illa.ben içimden gelir herhangi bir gün de hediye alabılırım.
Bebegi anjiyo olacak arkadas adi neydi.bugündu dimi.Allah yardimcilari olsun hemen toparlansin insaallah.tamamen iyilessin.
nasıl yaa,minicik şey anjiuyo,allahım sen buyuksün rabbim,la ilahe illalllah

canım eğer daha yeni başlayacaksan yogurt ve meyve püresiyle başla,birden çorba verme.yavaş yavaş azar azar azar.ama illada tarif istersen yazayım.ben başlarda patates pirinç havuç tan püre yapıyodum 1-2 kere yaptım.kabız oldu kızım sonra öyle yapmayı bıraktım.şimdi irmik havuç kereviz koyuyorum çorbasına,yani irmik ve havuç hep oluyor onun yanına ya karnıbahar ya kereviz,ya pırasa ıspanak pazı yani mevsim sebzelerinden koyup pişiriyorum.ben bir de tereyağı eklıyorum ama sen ılk zamanlar verme,piştikten sonra biraz zeytın yagı koy kabız olmasın.yanı 1 çay kasıgından az zeytın yagı.arada bir maydanoz dereotu koyuyorum.sen de öyle yaparsın 1 hafta sonra maydonoz dereotu koy,şu an et bile yiyebiliyolar gecen gun kıyma koydum mesela corbasına.korkmana gerek yok hayatım.biraz başlarda yüzlerini buruşturuyolar:)) cok komık oluyor:)) korkma canım hıc bı sey olmaz ben 4.5 aylıkken başladım.daha kucuktu.bızımkıne bı sey olmadıysa senınkıne de olmaz allahın ıznıyle

Back
X