• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

yok, bu kız su içmiyor..:25:
alıştırma bardağı sürekli elinde, ben de veriyorum..
ağzında geveliyor, ısırıyor, ama içtiği bi damla..
kaşıkla veriyorum, geri püskürtüyor..
tatsız diye yüzünü ekşitiyo bi de..
işim var benim bu küçük kamyoncuyla:27:

anamm, bu ne yaa?!
topiğin delisi olduk iyice kendim yazıp kendim okuyom.. :111:
biz de gidiyoz işte:63:

kızlar siz şu yoğurt işini nasıl yapıyorsunuz?

ben yapınca küçük mama kavanozlarıyla 3 günlük yapmıştım..
akşamdan mayaladım, gece kalkıp buzdolabına koydum.
öğleden sonra verdim, çok güzel yedi..
ertesi gün verdiğimden bi kaşık bile almadı, hafif ekşimeye başlamıştı.. :25:

şimdi 2 günlük mayalıyorum..
onu da sabah erkenden mayalayıp öğle buzdolabına kaldırıyorum,
akşama doğru da ayşecike veriyorum..

öğrendiğim bi şey;
mayaya biraz tuz eklemek ekşimesini geciktiriyormuş..
şeker eklemek de mayalanmasının daha hızlı ve iyi olmasını sağlıyormuş..:40:

cenacım
yoğurt işi dediğin gibi 3. gün benim oğluş da yemiyor. 2 günlük mayalıyorum.gece mayalayıp peteğe koyuyorum sabah 6 gibi buzdolabına. tuz ve şekeri denemedim ama denenebilir.

ben de sana bi bilgi verecektim. ayşecik kakasını zor yapıyordu galiba. bu sabah oğluşun kahvaltı karışımına 1 ç.kaşıgı ceviz koydurmuştum bakıcısına. cevizi akşam çekmiştim un gibi. epey yağlı bi kıvama gelmişti. yedikten 1 saat sonra baya bi kaka yapmış hatta tüm üstünü batıracak derecede :) sen de bir dene istersen. kakası çok katıydı geceden. rahatca yapınca cevize bağladım...

bizde iyiyizz canım maşallahh maşallahh yeni yeni anneler katılmış topiğimize.
.kalabalıklaşmış sankı. işe girecekler vardı merak ettım onları neler yapıyolar
pediastrum bebişin nasıl oldu geçmişi okuyamadım

canım ben de işe başladım bu hafta. şimdilik herşey yolunda çok şükür. ben 2 de çıkıyorum işten. lojmanda oturduğum için çok rahatım. sabah emzirip çıkıyorum. 9 da kahvaltısını yediriyor bakıcı. 10 civarı uğrayıp emziriyorum, öğlen tatilinde de emzirebiliyorum. ben gidene kdr meyvesini de yiyor. 4 de yoğurt, 6 gibi çorba. aralarda emmeye devam. ( beslenme programımızı da anlattım bu arada :)))))))

Günaydın hanımlar. Dün akşam kuzumu güzelce uyuttum, aradan birkaç saat geçti bakıyım dedim ateşler içindeydi:50: bir ölçtüm 38,9 :53: hemen fitil koydum soydum badiyle bıraktım. Yanakları elma gibi olmuştu ya kuzucum benim:16: sonra çok şükür düştü ateşi, bize genelde aşılardan sonra ateş oluyor malesef:50:
Sabahta kahvaltısını yaptı oğlum ilk defa; milupa 8 tahıllı ballı hazırladım biraz sıvı yapıp biberona koydum, bir parça peynir ve 1 dilim ekmek içi. Yarısına kadar yedi hepsini ilk güne göre iyi bir miktar sanrsam:)
Bizim doktorumuz hazır kutu beyaz peynirler var ya sütaş pınar falan onlardan ver dedi, ekmek de uno nun büyümek ekmeği var çocuklar için ondan. Arada ekmek yerine etimek, bebe bisküviside deniycez.

İkinizde çok sağolun kızlar:)) lakin hiç yoğurt mayalamamış bir insan olarak birkaç sorum var; günlük sütten yapıcam bende yoğurdumu maya olarakta ilk etapta hazır yoğurt kullancam mecbur olur dimi?? Organik yoğurtlar var ondanmı yapsam yoksa tava yoğurdu falan mı kullanıyım?? Birde şişe süt 1 lt lik ya o çok gelmiyormu ? Bir sürü yoğurt oöursa bozulmasın bitene kadar kaç gün kullanılabilir? :44: şimdilik bunlar sanırım, denemeler yarın başlıycak:))

canım ben sütaş ya da sek in günlük sütlerinin 500 gr larını kullanıyorum. 2 günlük 2 küçük kavanoza mayalıyorum. bittiğin gün eşime akşama getirtip gece tekrar 2 günlük mayalıyorum. 1 litre de denedim, taze süt de aldım ama ziyanlık oldu. en rahatı bu son bulduğum yöntem. kavanozlar bazen bitiriyo, bazen yarısını bırakıyo, ben yiyorum :)

canım bi arkadaşım ısırganın sütü artırdığını söylemişti..
ben de bu ara başladım, ısırgan ve humana içiyorum. helva yiyorum..
eğer o bitki karışımı iyi geldiyse devam et.. öyle bi günde de artmaz süt, hergün bir iki bardak iç, bir haftada toparlarsın inş..
eğer açlıktan uyuyamıyorsa da bırak doktoru falan, ver devam sütünü.. karnı aç mı kalacak çocuğun..:19:
günde bir öğünden bi şey olmaz, gece uzun ve rahat uyuyamazsa büyümesine de tesir eder, huzuruna ve neşesine de..:19:

bahsettiğim karışımda ısırganda var rezene anason kimyon vs birkaç ot bir arada bunları demliyorsun önce çıkarmadan evvel bir tutam kurutulmuş ısırgan atıyorsun üstüne sonra o iğrenç kuskunç şeyi içiyorsun ahh ah neler çekiyoruz bu yavrular için düşünmeden edemiyorum analarımız bizi nasıl büyütmüş hakikaten insan anne olunca anlıyor kıymetlerini çok zormuş heleki çalışırken üstelik biz çocukken bakacak kimsede yokmuş işyerinin kreşine götürüp getirmiş hergün benide kardeşimide valla eli ayağı öpülesi bir şahısmış annem insan yaşayınca anlıyor

humanayı bırakmıştım devam edeyim değilmi sende işe yarıyorsa bende alayım tekrar hatta bugün alacaktım sonra dedim bu karışımın içerisinde de aynı otlar var bir kullanayım önce şunu sonrasına bakarız ama helva konusunda haklısın bir süredir helvada yemiyorum bu akşam onuda yiyim bari inş işe yarar bu arada tam gitti diye sevinirken gelsin kilolar :37: napalım artık kuzum doysunda

bende istemiyorum devam sütünü falan ne katılıyor nasıl yapılıyor bilmiyoruzki zaten benimkide 2 yudum içse öğürüyor alışamadı sma,hero aptamil hepsini denedim banamısın demedi bir şekilde sütü arttırıp gece kendi sütümü vermeliyim allahım sen yardım et kuzuma bol bol süt olsun ineğimiz otlamaktan gelsin artık

bu arada born busmai pink nerelerde ayrıca cenacan tüm topiği sayıp beni atlamışsın ama neyseki kırılmadım benide seviyorsun biliyorum henüz farkedemedin sadece :1:

canım ben sütaş ya da sek in günlük sütlerinin 500 gr larını kullanıyorum. 2 günlük 2 küçük kavanoza mayalıyorum. bittiğin gün eşime akşama getirtip gece tekrar 2 günlük mayalıyorum. 1 litre de denedim, taze süt de aldım ama ziyanlık oldu. en rahatı bu son bulduğum yöntem. kavanozlar bazen bitiriyo, bazen yarısını bırakıyo, ben yiyorum :)

Son bir soru:30: küçük kavanozlarda ayrı ayrı mayalıyorsun değilmi??

Ben geldimm! Tatil bitti başladım bıraktığım yerden koşturmaya:) bugün kv in günü var hemde kızıma tebrik için geliyorlar. Akşamdan beri canımız çıktı. Akşama menümüzün fotolarını ekleyeceğim:) kızım da çok kokoş oldu süsledim püsledim. Şimdi kuafördeyim kendime de bi çeki düzen vereyim. Akşama görüşürüzzzz:)))

ben geldiiimmm:))
sabah 4 te uyuduk yinee:(
10 da uyandım ama arada 3-4 defa kalktık tabiii..
şu diş çıkana kadar ben ruhumu teslim edicem:P

küçük kamyoncuyla pc başındayız..
mübarek yukarıdan gak guk, aşağıdan zart zaaart:37:

siz nerdesiniz bakim?
feyza..
özlemcr..
born..
denze,,
dtk..
psii..
deli..
karakız.
fatmaazra..
tubaal..
kuvars..
miracle..
breakday..
fame..
nur..
dilanaaaaaz..
şeker portakalımm,
alya..
ateş..
morefla..
destiny
kader,
gulumser..
busmai,
barbarino,
kozmatik,
hatoza..
gsbaran,
eylül,,
yusuf defne..
ve daha anımsayamadıklarım..:24:

siz gelmezseniz biz gidiyoz kızımla, hava çok güzel valla:31:

biz ancak gelebildik cena teyzesi :)
valla hava çok güzell benim de dışarı çıkasımm var meyvasını verip bi tur gezeyim diyorum :)

veee bir haftadır beklenen kaka bu sabah gelir:37:
uleyn demir ilacı sen var ya seeeeeen!!!!:47:

oohh hayırlı olsunnn kakası ayşeciğin:)
böyle uzun aralardan sonra benimki boynuna kadar yapıo :)

herkese günaydın,

dün gece miniğim uzun zamandır olmadığı kadar rahat uyudu gece 1 de uyandı sallayarak daldı uykuya 2,5 ta gene uyandı emzirdim uyutmaya çalıştım baktım iner gibi ses çıkarıyo anladımki doymadı akşam eve geldiğimde 100 cc süt sağmıştım hemen yarısını ısıttım cuk cuk yaladı yuttu kalanınıda ısıtıp verdim yemesiyle uyuya kaldı bir kalktıkki saat 6,5 anlaşılan sık uyanması açlıktanmış emiyor ama doymuyor buda demektirki sütüm gitgide azaldı ne yapsak kızlar arkadaşım aktardan bir bitki almış süt arttırıcı banada verdi denedim dün biraz arttı gibi bakalım bi kaç gün deniycem işe yararsa bende alacağım sizin kullandığınız fayda gördüğünüz birşey varmı nazarmı değdi ne 1 ay öncesine kadar günlük 600 cc sağardım şimdi yarısı bile çıkmıyor :( çocukta büyüdü doymuyorki gece nasıl yaşına kadar dayanacağız böyle doktor devam sütü yok diyip duruyor ee sütüm azalınca ne yapıcam inek sütümü veriyim off şaşırdım kaldım ya

maşallaaahhh 4 saat uyumuşşş..
açlıktan olabiliri diye ben de düşünmüştüm hatta takviye olsun diye 11-12 gibi devam sütü verdim bi kaç kez ama yine de gece 4e kadar zorladı beni uyumadı..
2-4 arası uyumasını artık yorgunluktan ve uykusuzluktan sızmasına bağlıyorum ben:(

Ben geldimm! Tatil bitti başladım bıraktığım yerden koşturmaya:) bugün kv in günü var hemde kızıma tebrik için geliyorlar. Akşamdan beri canımız çıktı. Akşama menümüzün fotolarını ekleyeceğim:) kızım da çok kokoş oldu süsledim püsledim. Şimdi kuafördeyim kendime de bi çeki düzen vereyim. Akşama görüşürüzzzz:)))

ennn sevdiğim konsept, anne günüü :)))
oohhhh gelsin börekler kekler gitsin kısırlar tiramisularrr..
ama ben 2 gündür çayı bile şekersiz içiyorum hamurişi de yemiyorum,
çoook mutsuzummm:))))))
fotolara bakar avunurum artık akşam;)

Son bir soru:30: küçük kavanozlarda ayrı ayrı mayalıyorsun değilmi??

canım marketlerde 1 tlye satılan küçük cam kaseler var ya (plastik kapaklı) onlara mayalıyorum ben. dolmasına 1 parmak kalana kdr döküyorum sütü. benim oğluş yoğurdu seviyo. hemen hemen bitiriyo o ölçüyü ona göre ayarladım. mama kavanozuna bu işe ilk başladığımda denemiştim ama tutturamamıştım :) gerçi peteğin üstüne koyunca belki onunla da tutturabilirim bilmiyorum. bi dene istersen. ben deneme yanılma yoluyla bir sürü süt ziyan ettim ;)

canım marketlerde 1 tlye satılan küçük cam kaseler var ya (plastik kapaklı) onlara mayalıyorum ben. dolmasına 1 parmak kalana kdr döküyorum sütü. benim oğluş yoğurdu seviyo. hemen hemen bitiriyo o ölçüyü ona göre ayarladım. mama kavanozuna bu işe ilk başladığımda denemiştim ama tutturamamıştım :) gerçi peteğin üstüne koyunca belki onunla da tutturabilirim bilmiyorum. bi dene istersen. ben deneme yanılma yoluyla bir sürü süt ziyan ettim ;)

ayrıca evet ayrı ayrı mayalıyorum iki kaseye

A
herkese günaydın,

dün gece miniğim uzun zamandır olmadığı kadar rahat uyudu gece 1 de uyandı sallayarak daldı uykuya 2,5 ta gene uyandı emzirdim uyutmaya çalıştım baktım iner gibi ses çıkarıyo anladımki doymadı akşam eve geldiğimde 100 cc süt sağmıştım hemen yarısını ısıttım cuk cuk yaladı yuttu kalanınıda ısıtıp verdim yemesiyle uyuya kaldı bir kalktıkki saat 6,5 anlaşılan sık uyanması açlıktanmış emiyor ama doymuyor buda demektirki sütüm gitgide azaldı ne yapsak kızlar arkadaşım aktardan bir bitki almış süt arttırıcı banada verdi denedim dün biraz arttı gibi bakalım bi kaç gün deniycem işe yararsa bende alacağım sizin kullandığınız fayda gördüğünüz birşey varmı nazarmı değdi ne 1 ay öncesine kadar günlük 600 cc sağardım şimdi yarısı bile çıkmıyor :( çocukta büyüdü doymuyorki gece nasıl yaşına kadar dayanacağız böyle doktor devam sütü yok diyip duruyor ee sütüm azalınca ne yapıcam inek sütümü veriyim off şaşırdım kaldım ya

Evet senin cok iyiydi maaşallah nolduki aceba azaldi.gece emzirmek zor ama en verimliside oymus.doynadigini dusunuyorsan yatirmadan önce yedirsen sonra yine emzirmeye kalksan.bebegin emmedikce daha çok azalmazmi sutun? Humana sitil dene istersen.ben ilk dogun yaptigimda ihlamur rezene kisnis ucunu karıştırıp cayini yapiodum

ben geldiiimmm:))
sabah 4 te uyuduk yinee:(
10 da uyandım ama arada 3-4 defa kalktık tabiii..
şu diş çıkana kadar ben ruhumu teslim edicem:P

maşallaaahhh 4 saat uyumuşşş..
açlıktan olabiliri diye ben de düşünmüştüm hatta takviye olsun diye 11-12 gibi devam sütü verdim bi kaç kez ama yine de gece 4e kadar zorladı beni uyumadı..
2-4 arası uyumasını artık yorgunluktan ve uykusuzluktan sızmasına bağlıyorum ben:(

valla seni gördükçe şükrediyorum halime zaten çalışıyorum gecede geç yatsaydı ölürdüm herhalde şükür tek iyi yanı o en geç 12 de uyutuyorum bazen gündüz çok yorulmuşsa 9,5 ta uyuduğu oluyor ama nadir tabi genelde 11 civarı ama o gece uyanmaları yokmu kalk yat kalk yat sabah olduğunda delirmek üzere oluyorum en kötüsüde onca eziyete rağmen beyefendi uykusunu almış oyuna hazır olmuyor mu gelde ısırma kıçını

sendemi devam sütü veriyorsun gece hangisini veriyorsun doktor obez olur verme dedi e ben napıcam gece gece uyandırıp meyvemi yedireyim çocuğa :(

A

Evet senin cok iyiydi maaşallah nolduki aceba azaldi.gece emzirmek zor ama en verimliside oymus.doynadigini dusunuyorsan yatirmadan önce yedirsen sonra yine emzirmeye kalksan.bebegin emmedikce daha çok azalmazmi sutun? Humana sitil dene istersen.ben ilk dogun yaptigimda ihlamur rezene kisnis ucunu karıştırıp cayini yapiodum

işyerinde sorunlar yaşadım ardarda bir anda üzüntüden jilet gibi kesildi sonrasında uğraşa uğraşa bu kadar arttı ama nafile 1 ay öncesine kadar gece değil yetmemek bazen üstüme akardı :( moralle çok alakalı süt işi
humanayı ilk aylar kullanmıştım faydasıda olmuştu tekrar alacağım bugün birde doktorumuz diyorki akşam 8 den sonra yemek vermiycez sadece anne sütü ee anne sütüyle doyurup uyutursam hem erken uyanacak hem zaten sütüm az adama ısrarla ama sütüm az diyorum öyle olsa bu kiloda olmazdı diyo adam hasta etme az işte benden iyimi bilcen kilosuda genetik babasıda tombikmiş bebekken hem öyle abartılı bir durumuda yokki zayıf olsa dert kilolu olsa dert çocuk beğendiremiyoruz millete resmen rejim yaptır diyor çocuğa e aç kalırsa uyurmu bu çocuk ama öte yandan doktor ver desede zaten benimki devam sütü almıyor öğürüp kusuyor sevemedi hepsini denememe rağmen tek çarem sütü arttırmak akşamları emiyor gecede emiyor her uyanmasında önce emzirip sonra mama yapıyordum zaten dün gecede emzirdim baktım uyumuyor kendi sütümü ısıtıp verdim hemen uyudu bizim derdimiz diş değil açlıkmış ve doyurmanın bir yolu olmalı :( hadi ineğimiz gel otlamaktan (annem kızar sütüm gitti dememe inek otluyo de o gelir der :)

$285213_4980329379696_774762202_n.webp

heey millet tatildeyiz annem nete giremiyor.

her tarafı talan ediyorum been.en son anneannemin

çiceklerini kopardım:55::32:sürekli bi ilgi alaka tatili çok sevdim ben:29:

bahsettiğim karışımda ısırganda var rezene anason kimyon vs birkaç ot bir arada bunları demliyorsun önce çıkarmadan evvel bir tutam kurutulmuş ısırgan atıyorsun üstüne sonra o iğrenç kuskunç şeyi içiyorsun ahh ah neler çekiyoruz bu yavrular için düşünmeden edemiyorum analarımız bizi nasıl büyütmüş hakikaten insan anne olunca anlıyor kıymetlerini çok zormuş heleki çalışırken üstelik biz çocukken bakacak kimsede yokmuş işyerinin kreşine götürüp getirmiş hergün benide kardeşimide valla eli ayağı öpülesi bir şahısmış annem insan yaşayınca anlıyor

humanayı bırakmıştım devam edeyim değilmi sende işe yarıyorsa bende alayım tekrar hatta bugün alacaktım sonra dedim bu karışımın içerisinde de aynı otlar var bir kullanayım önce şunu sonrasına bakarız ama helva konusunda haklısın bir süredir helvada yemiyorum bu akşam onuda yiyim bari inş işe yarar bu arada tam gitti diye sevinirken gelsin kilolar :37: napalım artık kuzum doysunda

bende istemiyorum devam sütünü falan ne katılıyor nasıl yapılıyor bilmiyoruzki zaten benimkide 2 yudum içse öğürüyor alışamadı sma,hero aptamil hepsini denedim banamısın demedi bir şekilde sütü arttırıp gece kendi sütümü vermeliyim allahım sen yardım et kuzuma bol bol süt olsun ineğimiz otlamaktan gelsin artık

bu arada born busmai pink nerelerde ayrıca cenacan tüm topiği sayıp beni atlamışsın ama neyseki kırılmadım benide seviyorsun biliyorum henüz farkedemedin sadece :1:

bende o bahsettiğin iğrenç tatlı bitki çayını bi dönem içmiştim, bu bi haftadır sütüm iyice azalınca dün yine içmeye başladım, ama bu öğle bi sağdım süt gelmedi :53: sadece bi kaç damla, kafayı yiycem, tek çarem sütümü arttırmak, çünkü oğlum gece biberon almıyo, napcamı şaşırdım, bu öğle eczaneye gidip humana aldım, humana ile içeriği aynı değil yanlız o bitki çayının sadece rezene ortak, ben ikisini de içcem, bitki çayını evde, humanayı işte içcem, inşallah arttırırız şu sütleri yoksa bittiğimin resmidir.

Bu arada ineğimiz otlamaktan gelsin kısmına bayıldım :52: hiç duymamıştım daha önce öyle mi deniyomuş :1:

hahahaaa bende çok ziyan ettim, şu anda sadece küçük kavanozda kalorifer üzerinde tutturabiliyorum, geçen büyük mama kavonozlarından aldım onda denedim nedense kaymaksı bi kıvamda oldu, ama denemeler devam ediyor :41::23:

Eki Görüntüle 625032

heey millet tatildeyiz annem nete giremiyor.

her tarafı talan ediyorum been.en son anneannemin

çiceklerini kopardım:55::32:sürekli bi ilgi alaka tatili çok sevdim ben:29:

bu ne yakışıklılııııııkkkkk :)
maşşalllaahhhh sanaa..

valla seni gördükçe şükrediyorum halime zaten çalışıyorum gecede geç yatsaydı ölürdüm herhalde şükür tek iyi yanı o en geç 12 de uyutuyorum bazen gündüz çok yorulmuşsa 9,5 ta uyuduğu oluyor ama nadir tabi genelde 11 civarı ama o gece uyanmaları yokmu kalk yat kalk yat sabah olduğunda delirmek üzere oluyorum en kötüsüde onca eziyete rağmen beyefendi uykusunu almış oyuna hazır olmuyor mu gelde ısırma kıçını

sendemi devam sütü veriyorsun gece hangisini veriyorsun doktor obez olur verme dedi e ben napıcam gece gece uyandırıp meyvemi yedireyim çocuğa :(

amaaannn ben iyiki izindeyim hala.
zaten istifa edicem iznim bitince de o yüzden idare ediyorum ama çalışan anne olmak kesinlikle çoook zor..
Allah sabır versin canım sanaaa.
benim kızım 2685 gr doğdu ilk 2-3 gün sütüm çok az geldi ve dr '' zaten düşük kilolu bi bebek aç bırakıp hırçınlaştırmanın alemi yok emzir üzerine 30 cc mama ver doymadığını düşündüğünde ''demişti.
ilk 1 ay en fazla 5-6 defa doymadığını düşündüğümde verdim aptamil pre yi.
sonraları da bazı günler sütüm azalmış gibi geldi belki 5 ayda 5 kere vermişimdir..
ama son 15-20 gündür bu gece ağlamaları sıklaştığı için uyutmadan önce 90-120 cc veriyorum üzerine emziriorm.
günde 1 defa veriyorum yaniii hemen hemen her gün.
aptamil 2 ye geçtim tabii..
bunun yanında sebze çorbası,kahvaltı,meyva veriyorum.
yine de geçen gün saydım 24 saattte 6-7 defa emziriorm ve bunların en az 3 defası uzun ve doyurucu oluyor.

şimdi bu kadar yemeyeee kızım kaç kilo dersinizzz:)
7500 gr :)
yüzüstü yatmış oyuncaklarıyla oynarken bile ayaklarını pat küt yere vuruyor,emekliyor,tutunarak kalkmaya çalışıyorr bütün günnn
onca yedirdiğim bu aktivitelerde eriyor:))))

Boran paşanın kilosu maşallahhh çok iyii,
sadece devam sütüyle beslesen obez olur desin hadiii,
ama günde 1 bilemedin 2 defa sütünün yetmediği yerde takviye etmen bence normal.
bebeğim aç mı kalsın daha mı iyi:(
hem ne diyorlarrr kamu spotundaa,
''anne sütünü 6. aydan sonra günde en az 500 gr verin yetmeyeni devam sütüyle tamamlayın''
hepsi birbiriyle çelişiyor o zaman....

bende o bahsettiğin iğrenç tatlı bitki çayını bi dönem içmiştim, bu bi haftadır sütüm iyice azalınca dün yine içmeye başladım, ama bu öğle bi sağdım süt gelmedi :53: sadece bi kaç damla, kafayı yiycem, tek çarem sütümü arttırmak, çünkü oğlum gece biberon almıyo, napcamı şaşırdım, bu öğle eczaneye gidip humana aldım, humana ile içeriği aynı değil yanlız o bitki çayının sadece rezene ortak, ben ikisini de içcem, bitki çayını evde, humanayı işte içcem, inşallah arttırırız şu sütleri yoksa bittiğimin resmidir.

cnm denedin mi bilmiyorum ama benden sana bi tavsiye ben de zorlaya zorlaya işe yaradı:
gece bebeğini uyuttuktan sonra uyanmasını beklemedden örn 1,5-2 saat sonra biberonu ver.
benim ki biberona başta alışmıştı sonra vermeye vermeye unuttu,
bu ay böyle böyle alıştırdım.
uykusunda anlamıyor alıyor..
bi deeee şu akıtmayan,su içmesi için biberonlar var.
ondan aldım eline verdim,içinde su bitse bile oynasın diye bıraktım elinde.
ucunu beğenmedikleeri için almıyorlar biberonu,anne memesine alışmışlar ya sıpalar:))
benimki böyle böyle alıştı artık uyanıkken de biberonu alıyor.

Back
X