• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bizimde alltan iki

üstten iki dişimiz çıktı.

yalnız üstten biri yan ve bir orta çıktı.ilginç bir görünüm:53:

tarhana çorbası tavuk eti yemeye başladık:56:

birde kavanozlardaki sebze püresinden aldım denemek için tadı ve görüntüsü

bi tuhaftı:53:ama bizimki sevdi:38:

kısa bir aradan sonra yeniden s.a. hatunlar annemleri yeni yolcu ettim geleceklerini yazmıştım vedalardan nefret ediyorum keşke hep yanımda olsalar yakınımda...bizim hala dişimiz çıkmadı sancılarımız devam ediyor doktor da hiç çıkacağa benzemiyor dedi hastalığı da tam geçti sayılamaz ama yine de bu hale de şükürler olsun bir selam vereyim dedim sizler de iyisinizdir inşallah şimdi geçmişi okumaya başlıyayım benim paşa uyanmazsa tabi...

canım ben hiç balkabağı vermedim,faydalı mıdır bilgim bile yok :s
aaaaa çok cahil kalmışım bu konuda :)).

3 tane avuç içi büyüklüğünde balkabağı dilimi
Üzerini geçecek kadar su ile
Ve istenirse pirinç unu, istenirse irmik ilavesiyle ya da sade olarak

Düdüklüde pişirilip, blender’dan geçiriliyor Çok çok kolay. Dilerseniz fazlaca yumuşatıp cam rendeyle de rendeleyebilirsiniz.

Ben pirinç ile beraber pişirmiştim ama, ne kadar çok pişse ve blenderdan geçse de,
bebekler 6-9 ay arasında taneleri yutamıyorlar, bunun için pirinçlerini süzüp yedirdim.
Bebeğiniz 9 ay ve üstündeyse pirinçle de pişirebilirsiniz. Hatta aklınıza her gelen gıdayla birleştirebilirsiniz

Bebeğim Ne Zaman Balkabağı Yiyebilir?
Ek gıdaya geçer geçmez bebekler balkabağı yiyebilirler, hatta ilk tercih edilecek gıdalardan biri olabilir
Balkabağının bir sebze olduğunu düşünenler olabilir ama o bir meyvedir:)
Besin değeri çok çok yüksek maddeleri dopdolu içeren bir meyvedir üstelik.
Renginden de çağrışım yapabileceği gibi A vitamini öncüsü olan Beta Karoten’le doludur (Havuç gibi )
A vitamini bebeklerin büyümesi için çok önemli bir vitamin. Bizler için de çok gerekli aslında, kansere,
kalp hastalıklarına ve yaşlanmaya karşı koruyucu. Demir, potasyum ve protein değerleri de yüksek. Kalorisi düşük, lif oranı yüksek.

Balkabağı, sade püre olarak ya da içine pirinç unu, irmik gibi yoğunlaştırıcılar katılarak bebeğe verilebilir. Yoğurtla da karıştırıp sunabilirsiniz. Püre yaparken içine elma, armut, şeftali, muz gibi meyveleri de ekleyebilirsiniz:40:

harikasın cena sen dene tarifleri paylaş bizde arkandan geleceğiz kısmetse :)
ayşeciği ayrıca tebrik ediyorum bu arada en hamaratı o çıktı bebişlerin maşallah
ben 3 hafta önce dişimiz çıktı diye yaygarayı bastım ama hali hazırda diş miş yok beyaz birşey görünüyor ama ben bile şüpheye düştüm neden hala patlamadı :44:

yalnız yürüteci keşfettiğinden beri çıldırdı 15 dk tutuyorum akşamları annemde gündüz 15-20 dk tutuyormuş ama görmelisiniz ordan oraya gidiyor ayaklarını sabitledim sallanır hale getirdim gezmesin diye çığlık çığlığa ağlıyor bide balerin edasıyla oturarak yürümüyor yürütecin içinde dik durup adım atıyor parmak ucuyla ay çok tatlı o hali ilk fırsatta resmini ekliycem kuzumun

bu arada bugün süt üretimi hepten dibe vurdu sabahtan bu yana 75 cc sağabildim inanılır gibi değil her gün en az 500 cc sağardım :37::25::25::25::25:
bu gidişle kuzumu devam sütüne alıştırmaktan başka çarem yok bir kaç gün buzluktaki yedekleri tüketiriz sonrasında da allah kerim artık
ben çıkıyorum kızlar allaha emanet olun görüşürüz
saol bacım, deniyoz denemesine de bizimkisi ağzını bi kilitliyor,, deli ediyor :37:
belliki diş etleri kabarmış, beyazlık onun işaretidir..
yürütecin de hikmetine varınca bebişler tutabilene aşk olsun:9:
ayşecikin yapabildiği tam tur dönebilmek,
dönerken bi görmeniz lazım, bi neşe bi mutluluk.. kendi bi şeyler beceriyor yaa:1:
varın yürüteci düşünün artık.. :8:

cenaaa sınavlar bitti havalar da gündür çok güzeldi kendimi dışarılara attım çok yoruldum ama çokkk iyi geldi:27:
vallahi meşguliyet gelmeden boş vaktin kıymeti anlaşılmıyormuş...
ooh gez bacım.. valla hava güzel güneş de yüzünü gösterince ben de duramıyorum..
bugün de aldım kızı önce sağlık ocağına gittim, eksik kalan çocuk felci aşısı için..
ardında koruda yürüdüm, ayşecik uyuyakaldı.. bir saatten fazla uyudu güneşin altında..
ben de epey kitap okudum.. valla bedenime de ruhuma da çok iyi geldi..:16:
henüz gelmedi ama bahar ne güzel mevsim:31:

aayyy bizde de dişşş sıkıntısıı varr ama dahaa görünürde bir şeyy yokk. kızıma cam rende de elma artmut rendeliyorumm 1 taneye yakın yiyo ama çorbalara ve yogurta gelincee pürrttttttt:27:
bizimkisi meyveye bile burun kıvırıyor biliyor musunuz?:25:
ama koy bir kilo muzu kucağına, yarım saate kalmaz anasını ağlatır :27:

bizimde alltan iki
üstten iki dişimiz çıktı.
yalnız üstten biri yan ve bir orta çıktı.ilginç bir görünüm:53:
:
hay maşallah mahmuduma:nazar::16:
lakin bu temmuz bebeleri hoş.. yandan diş pırtlatıyorlar baksanıza:9:

kısa bir aradan sonra yeniden s.a. hatunlar annemleri yeni yolcu ettim geleceklerini yazmıştım vedalardan nefret ediyorum keşke hep yanımda olsalar yakınımda...bizim hala dişimiz çıkmadı sancılarımız devam ediyor doktor da hiç çıkacağa benzemiyor dedi hastalığı da tam geçti sayılamaz ama yine de bu hale de şükürler olsun bir selam vereyim dedim sizler de iyisinizdir inşallah şimdi geçmişi okumaya başlıyayım benim paşa uyanmazsa tabi...

hoşgeldin canım.. as..:16:

selam kızlar... ölüyorum yorgunluktann... ben bugün sadece kendi yaptıklarımı resmedebildim. onları ekleyeceğim. diğerlerini de yazayım bari.

ben patatesli peynirli tart , mısır gevrekli kurabiye, milföyle çıtır örgüler, meyveli tart yapabildim:) onları ekliyorum.
kv de pirinç salatasıyla havuç tatlısı yaptı. görümcede milföyle yufkayla yapılan bi börekle meksika fasülyesi salatası yaptı. menünün tamam buydu yani.

$th_IMG_1979.webp$th_IMG_1977.webp$th_IMG_1980.webp$th_IMG_1976.webp

buda kızımla ben bugün:))

Eklentiler

• $th_IMG_2006.webp
    $th_IMG_2006.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 52
  • $th_IMG_1915.webp
    $th_IMG_1915.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 40
  • $th_IMG_1929.webp
    $th_IMG_1929.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
alyaa38 herşey çok güzel görünüyor siz de çok güzelsiniz yalnız sonuna yanlış bi resim ekledin galiba onu sil canım farkında mısın

alyaa38 herşey çok güzel görünüyor siz de çok güzelsiniz yalnız sonuna yanlış bi resim ekledin galiba onu sil canım farkında mısın

Sağol hayatım onu silmeye çalışıyorum sabahtan beri ama silemedim galiba. Ben telden giriyorum. Telden foto eklenmiyor pc de dondu kaldı. En son hangi resim var onu da göremiyorum şuan:s

Pes ediyorum kızlar en sonda hangi resim var ben göremiyorum telden onu. Pc dondu şimdi fırlatım atcam aşağıya. Hangi foto varsa affola şimdidennm:)

Bebeğim Ne Zaman Balkabağı Yiyebilir?
Ek gıdaya geçer geçmez bebekler balkabağı yiyebilirler, hatta ilk tercih edilecek gıdalardan biri olabilir
Balkabağının bir sebze olduğunu düşünenler olabilir ama o bir meyvedir:)
Besin değeri çok çok yüksek maddeleri dopdolu içeren bir meyvedir üstelik.
Renginden de çağrışım yapabileceği gibi A vitamini öncüsü olan Beta Karoten’le doludur (Havuç gibi )
A vitamini bebeklerin büyümesi için çok önemli bir vitamin. Bizler için de çok gerekli aslında, kansere,
kalp hastalıklarına ve yaşlanmaya karşı koruyucu. Demir, potasyum ve protein değerleri de yüksek. Kalorisi düşük, lif oranı yüksek.

Balkabağı, sade püre olarak ya da içine pirinç unu, irmik gibi yoğunlaştırıcılar katılarak bebeğe verilebilir. Yoğurtla da karıştırıp sunabilirsiniz. Püre yaparken içine elma, armut, şeftali, muz gibi meyveleri de ekleyebilirsiniz:40:

ooh gez bacım.. valla hava güzel güneş de yüzünü gösterince ben de duramıyorum..
bugün de aldım kızı önce sağlık ocağına gittim, eksik kalan çocuk felci aşısı için..
ardında koruda yürüdüm, ayşecik uyuyakaldı.. bir saatten fazla uyudu güneşin altında..
ben de epey kitap okudum.. valla bedenime de ruhuma da çok iyi geldi..:16:
henüz gelmedi ama bahar ne güzel mevsim:31:

gerçekten şubat mevsiminde bu hava.. Allah sonumuzu hayr etsin

canım balkabağına su ve süt katıp pişirmiştim çorba olarak,oğlum beğenmemişti. ağzında biriktirip sonra da tükürmüştü:1:
şimdi su ekleyerek tavada pişirdim.(düdüklüye gerek yok) dediğin gibi irmik ekledim, çok beğendi oğlum ,afiyetle yedi:46:

Cena'cım Ayşeciğin yeni dişleri hayırlı olsun bol acısız emişler diliyorum:) dün temizlik filan derken giremedim oğulcuk çok huysuzdu bugünde paşamız 5 gündür hava şartlarından dolayı evde mahsur kaldığı için mecbur dışarı çıkardım ancak fırsat bulabildim tatlım bu arada bebeklere Demir ilacı vermek zorunlu mu burda öyle bişey verilmiyor da sadece D vitaminini çok önemsiyorlar o kadar...DİLANAZ ' cım oğlu çok tatlı maşallah Allah nazarlardan korusun yerim ben o çiçek koparan ellerini büyümüşte annesinin yerine torpikte mesaj yazarmış :)))))

kızlar bu 6. ay aşısı bizi mahvetti. bugün 2. gün oldu hala kızım 38 derece ateşi var ve fena huysuz. birde üstüne kuru bi öksürük ve hafif burun akıntısı tebelleş oldu :(( offf yavrum sürekli mıkırdanıyo. inş sizinkilerde böyle yan etkiler olmaz çok zor geçiyor böyle günler.

Kızlar günayyydınnn bugünde açılış benden olsun çok yazamasamda takipteyim her daim.

Aşı bizi mahvetti valla ateşimiz 39lara çıktı ama çok şükür bugün güzel kalktı oğlum:))
Dün kahvaltı vermiştim peynir ekmek milupa 8 tahıllı ballı yedi, ama bugün yemediiii:50: başka ne veriyordu uz kahvaltı olarak kızlar deneyelim bizde??
Bu arada bendede süt son sınırlarını zorluyor:50::50:

canım marketlerde 1 tlye satılan küçük cam kaseler var ya (plastik kapaklı) onlara mayalıyorum ben. dolmasına 1 parmak kalana kdr döküyorum sütü. benim oğluş yoğurdu seviyo. hemen hemen bitiriyo o ölçüyü ona göre ayarladım. mama kavanozuna bu işe ilk başladığımda denemiştim ama tutturamamıştım :) gerçi peteğin üstüne koyunca belki onunla da tutturabilirim bilmiyorum. bi dene istersen. ben deneme yanılma yoluyla bir sürü süt ziyan ettim ;)
Çok sağol cnm bugün veya yarın denemelere bŞlıyorum bende:))
bu arada ayşecikin iki küçük sürprizi vaaar:52:
üstteki dişler de göründü. biri patlamış, biri patlamak üzere..
bol ısırıklı acılı emişler beni bekler..:18::37::1:

Oooo hayırlı olsun dişinizzz:)) eyvah yandın valla cnm nasıl emzircen bizimki fena ısırıyor ben emzirmiyorum ama arada elimizi yakalayıp ağzına bir götürüyorkiii göğsümü öle ısırdığını düşünemiyorum:18:

dilanaz ve alya bebişlere maşallah:nazar:

küçük kamyoncuyla pc başındayız..
mübarek yukarıdan gak guk, aşağıdan zart zaaart:37:

siz nerdesiniz bakim?
feyza..
özlemcr..
born..
denze,,
dtk..
psii..
deli..
karakız.
fatmaazra..
tubaal..
kuvars..
miracle..
breakday..
fame..
nur..
dilanaaaaaz..
şeker portakalımm,
alya..
ateş..
morefla..
destiny
kader,
gulumser..
busmai,
barbarino,
kozmatik,
hatoza..
gsbaran,
eylül,,
yusuf defne..
ve daha anımsayamadıklarım..:24:

siz gelmezseniz biz gidiyoz kızımla, hava çok güzel valla:31:

cenacım canım ya hatırlamışsın bizide sağol:54:
valla işler çok yoğun benim bu ara o yüzden size pek katılamıyorum arada okumaya çalışıyorum :34:
ayşeciğin yeni dişleride çıkmış maşallah daha bizde bir tanecik bile yok neyse acelesi yok bekliyoruz:31:

GÜNAYDINNNNN

alya yaptıklarına bayıldım sabah sabah nasıl canım çekti ellerine sağlık neyse bende simit peynir çay üçlüsüyle yerini doldurmaya çalışacağım şimdi :) bu arada minik kuzuyada kırmızı pek yakışmış öpüyorum çok çok banka ekstrende ayrı bir renk katmış mesaja bende diyorum bu neki reklam falan mı :1::1::1:

sütü azalan kızlar toplaşın bakıyım dün marketten boza aldım birilerinden duymuştum işe yarıyor diye vallahi yaradı gece sütüm çok iyiydi emdi emdi durdu kuzum ohh allahıma şükür sizede deneyin derim 1 su bardağı içtim kalanını attım dolaba her akşam yatmadan içeceğim birde sade tahin helvası aldım işyerinde de onu yiyeceğim gündüz bakalım dört koldan asıldım ama olacak gibi İNŞALLAH

born canım allah kavuştursun ben çok yakın olduğumdan bazen uzak olmak daha iyidir gibi geliyor ama sizleri gördükçe şükrediyorum halime özlemeye fırsatım olmuyor 1 sokak ötemdeler ama kocama kalırsa yaza tuzlaya taşınacakmışız bakalım allah sonumuzu hayır etsin artık

ee bebişler nasıl sizler nasılsınız

alyaaaa senin böreklere takıldım bizde istiyoruz :50:

GÜNAYDINNNNN

alya yaptıklarına bayıldım sabah sabah nasıl canım çekti ellerine sağlık neyse bende simit peynir çay üçlüsüyle yerini doldurmaya çalışacağım şimdi :) bu arada minik kuzuyada kırmızı pek yakışmış öpüyorum çok çok banka ekstrende ayrı bir renk katmış mesaja bende diyorum bu neki reklam falan mı :1::1::1:

sütü azalan kızlar toplaşın bakıyım dün marketten boza aldım birilerinden duymuştum işe yarıyor diye vallahi yaradı gece sütüm çok iyiydi emdi emdi durdu kuzum ohh allahıma şükür sizede deneyin derim 1 su bardağı içtim kalanını attım dolaba her akşam yatmadan içeceğim birde sade tahin helvası aldım işyerinde de onu yiyeceğim gündüz bakalım dört koldan asıldım ama olacak gibi İNŞALLAH

born canım allah kavuştursun ben çok yakın olduğumdan bazen uzak olmak daha iyidir gibi geliyor ama sizleri gördükçe şükrediyorum halime özlemeye fırsatım olmuyor 1 sokak ötemdeler ama kocama kalırsa yaza tuzlaya taşınacakmışız bakalım allah sonumuzu hayır etsin artık

ee bebişler nasıl sizler nasılsınız

alyaaaa senin böreklere takıldım bizde istiyoruz :50:

Günaydın canım

Gel kızz yaparım ben sana ayıp ediyosun;)) hatta şöyle güzel bi kahvaltı da hazırlarım. Bebikleri uyutur yeriz afiyetle;) zaten bugünde misafir gelecek. Kalkıp bi börek daha yapacağım. Uyusada bizimki yapsamm.

KOCANIZI KAPIDA KARŞILAYIN :)

Özellikle ev hanımları sabah erken kalkmada zorluk yaşıyor ve eşlerini göndermeyi bir vazife addetmiyorsa, bunu bir daha düşünmeliler.....

Eşinizi kapıdan uğurlamak onun kalbinin bir yarısını evde bırakmasına vesile olur.
Hele eşinize,Biz açlığa dayanırız; ama ateşe dayanamayız.
Bize helal rızık getir. Allah işini rast getirsin..demek onu helal kazanca motive eder...

Allah Resulü Sav şöyle buyurmuştur: Erkeğin kadın üzerindeki hakkı evin ışığını yakması, yemek yapması, kapının eşiğine kadar kendisini güzel sözler ile uğurlaması,geldiğinde onu karşılayıp kendisine “hoş geldin” demesi,ve özrü olmadıkça nefsini eşinden sakınmamasıdır. ...
(Mekarim’ul-Ahlak, c. 2, s. 246)..

Hz. Ali (a.s), işten veya bir savaş söz konusu olduğu zaman savaş meydanından yorgun argın olarak eve döndüğünde, Hz. Fatıma güler yüzle onu karşılardı..

ve karşılığında

Hz. Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: Yoğun bir koşuşturmanın ardından eve gelip Fatıma’ya baktığımda bütün gam ve üzüntülerim yok olup gidiyordu.. :)

Sabır, hoşgörü ve gelişim gayretiyle her şeyin üstesinden gelmek mümkündür.Yeterki isteyelim..

Günaydın canım

Gel kızz yaparım ben sana ayıp ediyosun;)) hatta şöyle güzel bi kahvaltı da hazırlarım. Bebikleri uyutur yeriz afiyetle;) zaten bugünde misafir gelecek. Kalkıp bi börek daha yapacağım. Uyusada bizimki yapsamm.

ah canım benim ellerine sağlık yemiş kadar oldum istanbuldamıydın sen bakarsın birgün oda olur alacağım olsun :)

Back
X