• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

topiğin ruh hali değişken canım, kimi gün bi atraksiyon oluyor, bir saatte 3-4 sayfa ilerliyor..
özellikle akşamları, kimi gün de aksi derecece sakin.. :1:

hero babyden gelen hediye paketinden çıkan karışık meyve püresini hiç sevmemişti kızım
yarısını belki zorla yedirdim, o da sen bunu yaparsan ben de üzerine güzel bi istifra ederim dedi ve bunu yaptı, revadır!:25:
geçen gün markette muzlu bi karışım vardı, muzu sevdiği için bunu yer belki dedim, 2/3ü kaldı, hooop çöpe..
bi daha da asla almam.. :19:
en güzeli, mevsim meyvelerinden vermek.
bi de anladımki, ayşecik meyvenin suyunu değil; kendisini seviyor,
mesela yumuşak bi armudu eziyorum çatalla.. az az veriyorum, epey yiyor :56:

mamaya gelince, ben de şuan sütlü pirinçli var, bir de tahıllı armutlu kaşık maması.
sütlü pirinçliyi de içmiyor, muhallebiyi de içine tarçın gün aşırı yapıp veriyorum.
bi sıkıntı olacağını sanmıyorum açıkçası..

niye vermiyor anlamadım..
kimse anasının karkından 'tecrübeli anne' doğmadı:19:
sen bunu yapmazsan nasıl deneyim kazanacaksın.
hep ona mı bağımlı olmanı istiyor ya da kendi olmadığında çocuğun kokmasını mı :63:

evet, bi süre önce facebookta fenomendi :37:
çok matrak ve gerçekten güzel bi video,
ikizlerin ağlamasına içim buruluyor.
bi zenci bebe var ya, pataklayasım geliyor:111:
ayşecikin karakteri nasıl olacak bilmem,
ama inş istemediği bi şey olduğunda mesela buradaki gibi hakkı yendiğinde tepkisini verip,
sonra fazla uzatmadan olgunlukla durumu kabullenebilir ve cözüm üretebilir cinstsen olur.. :17:
çok şey mi istedim nee:37:
Bütün aile ona bağımlı yaşadığı için benimde öyle olmamı istiyor.Onun onayı olmadan kimse bişey yapamıyor. okadar herşeyi ele almış durumdaki nasıl başarmış anlayamadım. ben birçok konuda bu zinciri kırdım bazen çift taraflı oynuyorum (mecburen) ama

Günaydın annecikler....

Benim guguk kuşu uyandı saatinde. Biz kv delerdryiz. Sabah arkadaşla dışarda kahvaltıya gideceğiz
Öğleden sonrada kızımla alışverişe çıkacağız. Çok cici almam lazım kızıma. Hepsi küçüldülerr:))) bugün kü plan bu bakalım umarım eğleniriz. Hoşçakalınnnn

günaydın canlar, henüz gün ayamadı ama olsun :1:
sabaha kadar agudik gubidik rüyalar gördüm, toto açıkta mı kaldı nee?:111:

bugün annemdeyiz, muhtemelen yazamam, akşama görüşürüz..
çok kaynatmayin heee,
ya da kaynatın be, ben okurum :34:

Bütün aile ona bağımlı yaşadığı için benimde öyle olmamı istiyor.Onun onayı olmadan kimse bişey yapamıyor. okadar herşeyi ele almış durumdaki nasıl başarmış anlayamadım. ben birçok konuda bu zinciri kırdım bazen çift taraflı oynuyorum (mecburen) ama
madem öyle dominant bi karakter, istediğini yapman için herşey mübah.. :19:
gözüne batmadan halletmeye çalış, kaynanatör iyice mimlemesin seni:99:

Son düzenleme:
Herkese günaydınlar..bugün benim doğumgünüm..gecen yil doğumgünümde ogluma doğumgünü hediyesi almıştim.ilk cicilerini..ne cabuk gecio zaman

Herkese günaydınlar..bugün benim doğumgünüm..gecen yil doğumgünümde ogluma doğumgünü hediyesi almıştim.ilk cicilerini..ne cabuk gecio zaman

canııııııııııım, yeni yaşın hayırlı olsun..:70:inş bu sene herşey dilediğinden de güzel olur..
çekirdek ailen ve sevdiklerinle nice sağlıklı mutlu yıllara.. çok öpüyorum seni ve de tosununu:16::16::16:

Son düzenleme:
7 AYLIK
Neler yapabilir?
Ayakta tutarken olduğu yerde yaylanır.
Desteksiz oturur.
Ellerini kavrar.
Eşyaları birbirine vurur.
Adına tepki verir.
Daha önce bilmeden yaptığı hareketleri artık bilerek yapmaya başlar.
İlgi çekmek için taklitler yapabilir. Farklı sesler çıkarabilir.
Hangi oyunları oynayabilirsiniz?
Bu aylar bebeğin yürümeye geçiş dönemidir. Onu teşvik edici oyunlar oynayın. Elinden tutun. Bir nesnenin veya kişinin peşinden onu tanıtarak ilerleyin.
Vücudunuzdaki ve yüzünüzdeki organları tanıtma oyunu oynayabilirsiniz. Onun ve sizin elini, parmaklarını, gözünü, burnunu vs. Göstererek, adını, adedini, nerede olduğunu belirterek bu uzuvların varlığını ve kontrolünü öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
Doğru oyuncak hangisidir?
7 aylık bir bebeğe artık yerde oturarak oynayabileceği aktivite oyuncaklarını, emekleme oyuncaklarını, küpleri, içiçe geçen kapları, dizilebilen halkaları, basit müzik aleti oyuncaklarını alabilirsiniz.

8 AYLIK
Neler yapabilir?
Bacak ve ayaklarını karnına doğru itip, kolları ile ileriye doğru hareket ederek emekleyebilir.
Arkaya doğru da emekleyebilir.
Zil çalar.
Hayır’dan anlar.
Tek başına oturur.
Eline aldığı bisküvüyü çok rahat yiyebilir.
Küpleri üstüste dizdikten sonra devirin. Bunu bebeğinizin de yapması için teşvik edin.
Bebeğinizle ayna karşısında yüzün bölümleri oyunu oynayın. Her organı gösterip ismini söyleyin. Bebeğinize baloncuklar yapın. (Suyla ve sabunla hazırlananlar) Bu baloncukları izlemekten, yakalamaya çalışmaktan ve ellediğinde patlamasından mutlaka çok zevk alacaktır. Heyecan duygusunu yaşatan ve neden-sonuç ilişkisi kurduran bir oyundur.

8 aylık bir bebeğe kendini çevresindeki insanları eşyaları ve olayları öğretecek yansıtmalı, üç boyutlu oyuncaklar, arabalar, bebekler, küpler, bloklar, aktivite masaları, eşleştirme yapabileceği ve değişik şekilleri öğrenebileceği sok çıkar oyuncakları alınabilir.

9 AYLIK
Neler yapabilir?
Bebeğinizin karın üstünde bol vakit geçirmesine izin verdiğinizde 8-9 aylarda emeklemeye başlayacaktır.
İsteyince parmaklarını açar ve objeleri atar veya düşürür.
Baş ve işaret parmakları ile yerden küçük objeleri alabilir.
Parmaklarını deliklere sokar.
Hareketli parçaları olan oyuncaklardan hoşlanır.
Bildiği kelimeleri tanır.
Bir seferde çok sayıda sayfayı birden çevirir.
Bebeğinize neden-sonuç ilişkisi kurması için olaylar ve uyaranlar sunun. Kolu çevirisem kapı açılır, düğmeye basarsam ışık yanar gibi... Eşleştirme kavramını öğretecek oyunlar oynayabilirsiniz. Aynı nesne veya resimleri karıştırarak hangileri aynı diye sorup aynı olanları bulmasına yardımcı olun.
9 aylık bir bebeğe hareketli oyuncaklar tercih edilebilir. Kendi kendine yürüyen düşen bir oyucak onun emekleme ve yürüme sürecini hızlandırır. Kol ve bacak kaslarını geliştirir.daha küçük eşya ve oyuncakları parmakları ile tutmaktan hoşlanır. Yutamayacağı büyüklükte oyuncaklar seçilmelidir. Konuşan kitapları bebekleri dinletebilirsiniz.

10 AYLIK
Neler yapabilir?
Destekle ayağa kalkar.
Kalem tutar ve karalamaya çalışır.
Sevdiği kişilerin adlarını anlar.
Bay bay yapmasını öğrenir.
Daha fazla ünsüz ses çıkarır.
Bilinçli olarak anne baba diyebilir.
Bebeğinizin başka bebeklerle bir arada olmasını sağlayın. Büyükler kadar kendi yaşıtlarıyla da iletişim kurmasını sağlayın. Bebeğinizle top oyunu oynayın. Top oyunu el-göz koordinasyonu, motivasyon ve dikkat süresini geliştirir. Cee-e oyununu onun oynamasını sağlayın. Sık sık yürüme egzersizleri yaptırın. İlgi duyacağı bir nesneyi göstererek ona doğru ilerlemesini teşvik edin.
10 aylık bir bebeğe ilk kalem ve karalama boyama kitabını, kolaylıkla yuvarlayabileceği topunu, sosyal yaşam oyuncaklarını( evcilik, meslek oyuncakları gibi) ve ilk yürüteç-bisikletini alabilirsiniz.

11 AYLIK
Neler yapabilir?
Her iki eli birden tutulduğunda veya mobilyaları tutarak yürür. Tek başına adımlar atmaya çalışır.
Sallanan kapıları ileri geri hareket ettirmekten hoşlanır.
İşaret etmek gibi hareketle verilen emirlere uyar.
Hayır’ın anlamını bilir.
Bu aydaki bebekler el çırpma oyunundan hoşlanırlar. Bir kaptan diğerine oyuncaklarını taşıma, dağıtıp tekrar toplama oyunları oynanabilir. Suda batan ve yüzen nesneleri öğreten bat çıkar oyunu oynanabilir.
11 aylık bir bebeğe itmeli oyuncak, bol düğmeli sesli aktivite oyuncağı, büyük parçalı legolar alınabilir.

12 AYLIK
Neler yapabilir?
Tek başına ilk adımlarını atar.
Bir kutu içine objeleri koyabilir.
2-3 kelime söyleyebilir.
İstediği oyuncağı veya bir eşyayı işaret edebilir.
Basit soruları anlar ve cevap verir.
Basit komutları anlar ve uyar.
Bebeğinize geometrik şekilleri öğretebilirsiniz. Çizme yada sok çıkar tarzı eşleştirme kutuları oyunlarınıza yardımcı olabilir. Mini basketbol yada vur devir tarzı mini bowling oyunları yeni yeni yürümeye başlayan bebeklerin ilgisini çeker.
Fiziksel özgürlüğünü kazanmış bir bebek için hareketli, basit kumandalı, eşleştirmeli, takıp çıkarmalı oyuncaklar, kitaplar, boyamalar alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Günaydın annecikler....

Benim guguk kuşu uyandı saatinde. Biz kv delerdryiz. Sabah arkadaşla dışarda kahvaltıya gideceğiz
Öğleden sonrada kızımla alışverişe çıkacağız. Çok cici almam lazım kızıma. Hepsi küçüldülerr:))) bugün kü plan bu bakalım umarım eğleniriz. Hoşçakalınnnn
günaydn o güzel bi gün sizi bekler.
günaydın canlar, henüz gün ayamadı ama olsun :1:
sabaha kadar agudik gubidik rüyalar gördüm, toto açıkta mı kaldı nee?:111:

bugün annemdeyiz, muhtemelen yazamam, akşama görüşürüz..
çok kaynatmayin heee,
ya da kaynatın be, ben okurum :34:

madem öyle dominant bi karakter, istediğini yapman için herşey mübah.. :19:
gözüne batmadan halletmeye çalış, kaynanatör iyice mimlemesin seni:99:
dominat teyzee:1:
canııııııııııım, yeni yaşın hayırlı olsun..:70:inş bu sene herşey dilediğinden de güzel olur..
çekirdek ailen ve sevdiklerinle nice sağlıklı mutlu yıllara.. çok öpüyorum seni ve de tosununu:16::16::16:

mutlu huzurlu bebeğin LE nice yıllara.

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba,
Geçmişi okumaya kalktım ama bir türlü tamamlayamadım.
Busmaicim oğluşunun elini gördüm içim cız etti,çok çok geçmiş olsun:( maalesef hepimiz böyle ev kazaları yaşıyoruz artık. Kızım hiç düşmese 2-3 kez düşüyo günde,sürekli takip ettiğim halde. Yüreğim hop hop geçiyo işte günler.
Dişi çıkan bebeklerimiz için de hayırlı olsun diyelim :))
Geçenlerde bebeğimin ayaklarında bi anormallik var gibi gelince dün ortopediste götürdüm,maalesef düztabanlığa eğilim varmış,çok erken farketmişsiniz dedi doktor.en erken 2-3 yaşına kadar ortopedik ayakkabı önerdi.bebeklerin çoğunda olurmuş ve %95 geçer dedi.ilk önce çok üzüldüm ama araştırınca biraz rahatladım.
Bebeklerinizin gelişimi ne durumda bilmiyorum ama benim kızım çok hareketli ,19 temmuz doğumlu,epeydir emekliyodu,10 gündür filan koltuk kenarı vs tutup kalkıyo,orda ilerliyo ve bunu yapmaya bayılıyo . Dolayısıyla çok fazla düşüyo,yürüteçte saf saf oturuyo,5 dak da sıkılıyo.
Bende durumlar böyle,sıkıntılarım da çok fazla ama paylaşmak istediğimde hep bişey çıkıyo,şimdi de ekin uyandı,hepinize iyi haftasonları :))

oh maşallah nede aktif en hızlı bebişimizlerimizden biri aferin ona benimki koca götlü ancak geri geri emekliyor yatağın üstüne bırak geri geri giderek bacaklarının yarısına kadar boşa çıkarıyor sonra hafif tuttummu kolundan hop atıyor kendini geri yatağın kenarında dik duruyor duruyor dediysem ben tutuyorum ama o kendi durdu sanıyor seviniyor afacan onun dışında yürüteçle evi turluyor ama kendi kendine emeklemesi başlamadı henüz geç kalmış sayılmaz dişlerimiz çıksında önce

canım doğum günün kutlu olsun nice yıllara huzurlu mutlu yaşların olsun inşallah

arkidişler; bebişlere ne tür oyuncaklar alıyorsunuz?

canım yazını okudum çok iyi fikirler verdi şimdiye kadar ağırlıkla çıngıraklı diş kaşıyıcısı müzikli araba içinde zil olan top suda yüzen ördek (banyoda oynuyoruz:) fisher price sihirli toplar diye bir oyuncağımız var bide ikeadan almıştım peluş bir iki oyuncak bunlar var çok boyalı şeyler olmamasına dikkat ediyorum mesela realde ahşap oyuncak mağazası var ordan cilasız bir kaç parça oyuncak aldım araba hareketli kukla vs bayılıyor onlara hiç değilse sağlıklı çin malından iyidir

dün bir sürü cevaplar yazdım barbarino ilaçla ilgili sorunu araştırdım üşenmeden yazdım çizdim herkse cevap verdim tam gönderdim derken düştüm ;:( gönderemedim sonrada canım sıkıldı pes ettim bu ara bişey oldu benim üyelik ayarlarımmı değişti nedir 5 dk bişey yazmasam atıyo kk önceden saatlerce açık kalırdı pencere düşmezdim :44::44::44:

arkidişler; bebişlere ne tür oyuncaklar alıyorsunuz?
Herkese günaydın.Yuppiiiiiiii haftasonu.:52::52::52::52::52:Oyuncak sepetinin yarısı dolu ama kızım yüzüne bile bakmıyor diyebilirim.Nelerimiz var:renkli halkalar, şekilli bloklar, titreyen uğur böceği, aktivasyon zebrası, çıngıraklar, bez top, renkli kovalar, bebek, bez hayvanlar.Bunlardan en çok kovaları seviyor.Biz üst üste diziyoruz, o yıkıyor.Bizimki totosunun üzerinde oturmayı pek sevmiyor.Yürüteçle çekmece karıştırmak pavorisi.:9::9:Bu arada emekleyen bebişlere maşallah:nazar:Bizimkinde daha tık yok.8-9 ayda emekler inşallah.:26:

Günayddııınnn herkese iyi haftasonlarııı:))
Bende bir sürü alıntı yapmıştım tam yazacaktım pc nin şarjı bitti kapandı bir daha alıntılayamadım:50:
Aklımda olanları yazayım:

barbarino multitabs bize doktorumuz verdi kullanıyoruz 2 aydır cnm, sonuçta ne zararı olacak vitamin istersen kullan takviye olur bebişe.

dilanaz ürmikli balkabağını bende deniycem güzel br tarife benziyor eline sağlık:)

6-9 aylık beslenme öşzelgesi vardı; biz şu anda ona uygun besleniyoruz sayılır. Genelde öğün olarak oturtmaya çalışıyorum. Çok yemezse sütle takviye.
Artık anne sütümüz hiç yok:50: mama ile destekliyorum

Veeee salı gününü çooook heyecanla bekliyorum kızlarrr çünkü oğluşumla oyun grubuna gitcezzzz. Aşkım büyüdü de okula gitcekkk:16:
Gymboree adlı biryer var. Çocuklara yaşıt gruplarda aktiviteler yPıyor. Bizde 6-10 aylık bebekler grubuna gidicez inşallah oğlum sever de devam ederiz. Aktifleşmesi ve sosyalleşmesi açısından çoook yararlı olacağına inanıyorum

günaydın herkeseeeee oğlan 7,30 da benı uyandırdı sımdıde kendısı gerı uyudu
benım uykum dağıldı tabı :)
ben sanırım grıp oluyorummm :(((

oh maşallah nede aktif en hızlı bebişimizlerimizden biri aferin ona benimki koca götlü ancak geri geri emekliyor yatağın üstüne bırak geri geri giderek bacaklarının yarısına kadar boşa çıkarıyor sonra hafif tuttummu kolundan hop atıyor kendini geri yatağın kenarında dik duruyor duruyor dediysem ben tutuyorum ama o kendi durdu sanıyor seviniyor afacan onun dışında yürüteçle evi turluyor ama kendi kendine emeklemesi başlamadı henüz geç kalmış sayılmaz dişlerimiz çıksında önce

canım doğum günün kutlu olsun nice yıllara huzurlu mutlu yaşların olsun inşallah

canım yazını okudum çok iyi fikirler verdi şimdiye kadar ağırlıkla çıngıraklı diş kaşıyıcısı müzikli araba içinde zil olan top suda yüzen ördek (banyoda oynuyoruz:) fisher price sihirli toplar diye bir oyuncağımız var bide ikeadan almıştım peluş bir iki oyuncak bunlar var çok boyalı şeyler olmamasına dikkat ediyorum mesela realde ahşap oyuncak mağazası var ordan cilasız bir kaç parça oyuncak aldım araba hareketli kukla vs bayılıyor onlara hiç değilse sağlıklı çin malından iyidir

dün bir sürü cevaplar yazdım barbarino ilaçla ilgili sorunu araştırdım üşenmeden yazdım çizdim herkse cevap verdim tam gönderdim derken düştüm ;:( gönderemedim sonrada canım sıkıldı pes ettim bu ara bişey oldu benim üyelik ayarlarımmı değişti nedir 5 dk bişey yazmasam atıyo kk önceden saatlerce açık kalırdı pencere düşmezdim :44::44::44:

hahhh bizimkide ayni canım totoyu kaldirsa emekleyecek :) erkek çocuklarınin gelişimi kızlara nazaran daha geç oluyor canım tabi bu ayda emekleyen erkek bebeklerde vardır ama kızlar çoğunlukta benim kızda bu ayda emeklemisti oglanda tik yok

canım neler vardı arastırmalında?alalımmı bu vıtamını

Günayddııınnn herkese iyi haftasonlarııı:))
Bende bir sürü alıntı yapmıştım tam yazacaktım pc nin şarjı bitti kapandı bir daha alıntılayamadım:50:
Aklımda olanları yazayım:

barbarino multitabs bize doktorumuz verdi kullanıyoruz 2 aydır cnm, sonuçta ne zararı olacak vitamin istersen kullan takviye olur bebişe.

dilanaz ürmikli balkabağını bende deniycem güzel br tarife benziyor eline sağlık:)

6-9 aylık beslenme öşzelgesi vardı; biz şu anda ona uygun besleniyoruz sayılır. Genelde öğün olarak oturtmaya çalışıyorum. Çok yemezse sütle takviye.
Artık anne sütümüz hiç yok:50: mama ile destekliyorum

Veeee salı gününü çooook heyecanla bekliyorum kızlarrr çünkü oğluşumla oyun grubuna gitcezzzz. Aşkım büyüdü de okula gitcekkk:16:
Gymboree adlı biryer var. Çocuklara yaşıt gruplarda aktiviteler yPıyor. Bizde 6-10 aylık bebekler grubuna gidicez inşallah oğlum sever de devam ederiz. Aktifleşmesi ve sosyalleşmesi açısından çoook yararlı olacağına inanıyorum
damla şeklındemı canım bu vıtamın

Son düzenleme:
Back
X