Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

hosgeldınn ogretmenımmm..:)burada o kadar cok ogretmen oldukı..ogretmenımm hamıleydım sımdı anneyım olacak grubun adı:)bende mali müşavirim bu arada daha once bahsetmemıstımm..kesınlıkle aynı seyı yasayan bırılerının olması ınsanı cok rahatlatıyor..en basıtı bısey oldugunda ılk once buraya bakıyorum cunku benzer seylerı yasayan ıllakı bırılerı oluyor..akıl akıldan ustundur derler hepımıızın bılmeıdgı bıseylerr cıkıyor ıllakı..senin paşa mudahale olmasa temmuz dogumlu olacakmıs zatenn..hazıran zorunlu bı cıkıs olmuss..ıstanbuldan mısınız bu arada sızde?

Hoşbulduk :) evet çok öğretmen vardı, bir tane daha eklendi :) istanbuldan değilim keşke olsaydım; çok güzelll bir şehir. Tadını çıkarın ;)

Gunaydin kizlar bizmki bni uyandrdi kendi uyuyor bnde bi bakim dedm uykum kacti...
tugcecım sen zonguldakta oturuyodun galıba dımı.?.istanbuldan mı gıtmıstın..?bugun grupta bı arkadas yazmıstı bebegını oyun grubuna goturuyormus..guzel fıkır aslında..bende ıstanbuldan geldım evlılık sebebıyle çorluda oturuyorum 2 yıl olacak nisanda..burada baktım ama en erken 1 yas ustu bebekler ıcın vardı cocuk evınde neşe erberkın joys....bıseydı sanırım adı..başka ne yapabılrım dıye dusunuyorum etrafında cok tanıdıgım kımse yok burda bebegı olan ozellıkle..bebeklerın gelısımıne aynı ay-yas grubundakı bebeklerle ıletısıme gecmesının cok faydası olacagını okumustum..sen neler yapıyosun?
Canim bn izmirliyim 2senedir zonguldakta yasiorm evlendk geldk su an evdeyz oglusumla oyun grublarini hic arastrmadm varmidr bilmiorm burasi izmir kadar luks degl neyazikki ama disari ciktignda cokk mutlu oluo cigliklar atio kesin oyun grubunu severdi yukarda bizm ust katimizda arkadasimiz oturuo onun bebisi 3aylik az buyusun oynarlr birlikte artk:)
Iyi geceler kızlar moralim çok bozuk edos un ağzınin içinde her tarafını kaplayan beyaz pamukçuk gibi aftlar çıktı dün bişey yoktu gece mama verdim nasıl ağladı anlatamam herhalde acikmadi dedim bıraktım sabah a karşı yine yemedi kalktığında baktım ağzınin içi bembeyaz sonra doktorunu aradım gelmeni ze gerek yok eczaneden aftadur sprey al günde 3 kere sur dedi onu aldım sürdum birde evde dut surubu vardi ondan verdim iki kez biraz rahatladı ama yinede bişey yerken zorlanıyor onu öyle gördükçe içim acıyor başına böyle bişey gelen varmı bu arada geçmişi okudum söyle bir ama bişey yazamadım saat 16 dan peri yeni uyudu sıkıntı yapıyor herhalde Fatmazra mutlu yillar canım
Canim gecmis olsun bebisine rabbim sifa versin yemeyip icmedlermi cokk uzuluorz isalah kisa surede iyilesir yavrun..

Günaydın :) 5:00dan sonra 6:20de uyandık ve hamakta sallanma keyfi ile uyuyoruz :) yaşnız olmamak güzel :)

Ohh... Bizde azcık kahvaltı yaptık şimdide ayağımda sallıyorum uyuyacak. Bu sayede bizde uyuyacağız tabi birazcık:) uyusun birazda mama yedireceğim. Ohh misss... Sen hangi şehirdesin canım? Branş ne bu arada ?

Pediastrum geçmiş olsun canım. İnşallah hemen toparlar bebişinn

Son düzenleme:
dün bir sürü cevaplar yazdım barbarino ilaçla ilgili sorunu araştırdım üşenmeden yazdım çizdim herkse cevap verdim tam gönderdim derken düştüm ;:( gönderemedim sonrada canım sıkıldı pes ettim bu ara bişey oldu benim üyelik ayarlarımmı değişti nedir 5 dk bişey yazmasam atıyo kk önceden saatlerce açık kalırdı pencere düşmezdim :44::44::44:
aynen beni de 10 dk dan sonra kapının önüne koyuyor kk :9:
uzun uzun cevap yazıyorum, cevaplaya tıklıyorum, giriş yapın diyo:37:
o kapadan atıyor, ben bacadan giriyorum :60::60::60:

Veeee salı gününü çooook heyecanla bekliyorum kızlarrr çünkü oğluşumla oyun grubuna gitcezzzz. Aşkım büyüdü de okula gitcekkk:16:
Gymboree adlı biryer var. Çocuklara yaşıt gruplarda aktiviteler yPıyor. Bizde 6-10 aylık bebekler grubuna gidicez inşallah oğlum sever de devam ederiz. Aktifleşmesi ve sosyalleşmesi açısından çoook yararlı olacağına inanıyorum
hadi hayırlı olsun. oyun grubu gerçekten önemli.:40:
fırsatın da var, ne güzel

ben sanırım grıp oluyorummm :(((
canım, geçmiş olsun, ilaçla inş kısa sürede toparlarsın..

Hepinizi öpüyorummm...( bakın ne kadar hayat dolu oldum birden. Gezmeyi çok seviyorum ben yahuuuu:))
gez bacım, geeeez!!! gezmek gibisi yok, bunu bilir bunu söylerimm:9:

Arkadaşlar hamileliğim boyunca da sizi takip ettim ama bir türlü cesaret edip yazamadım. Sizlerden çok şey öğrendim, yaşadığım şeyleri aynı zamanda farklı yerlerde yaşayan birilerinin olması beni çoğu kez rahatlattı. Derken ben de size katılmaya karar verdim :) oğluşum Efe 12 temmuzda dünyaya gelecekti fakat planlı bir sezeryan ile aramıza 29 haziranda katıldı. Yani haziran annesiyim sözde ama ben hamileliğimin ilk haftalarından itibaren sizi takip ettiğim için temmuz annesi gibi hissediyorum :) iki dişimiz var, emeklemiyoruz, destekli oturuyoruz, hep kucakta gezmek ve kesinlikle yalnız kalmamak istiyoruz, hala gecede 5-10 kez kalkıyoruz :/ öğretmenim ve oğlum üç aylıkken çalışmaya başladım. Herkese bebişleri ile sağlıklı ve güzel günler diliyorum :)
hoşgediniiiiiiiiz :3:
bdt 12 temmuzdu bizim de, ayşecik gelmedi, 13ünde zorla getirttiler :9:

gökyüzü bulanık, ama güneş çok güzel parlıyor..:31:
eşim kursa gitti, biz de öğleyin ayşecikle çıkarız dedim,
aman aman durun ben 3 dönücem bereber gideriz diyo..
adam da anladı artık gezmeden duramayacağımızı :9:

Ohh... Bizde azcık kahvaltı yaptık şimdide ayağımda sallıyorum uyuyacak. Bu sayede bizde uyuyacağız tabi birazcık:) uyusun birazda mama yedireceğim. Ohh misss... Sen hangi şehirdesin canım? Branş ne bu arada ?

Pediastrum geçmiş olsun canım. İnşallah hemen toparlar bebişinn

Branşım matematik. Boludayız. Bu arada kendi kendine uyuma trenini kaçırdık sanırım dimi?? Bn gündüzleri hamakta sallıyorum geceleri ise ayağımda. Kendimce gece gündüz farkını öğretiyorum :)

hoşgediniiiiiiiiz :3:
bdt 12 temmuzdu bizim de, ayşecik gelmedi, 13ünde zorla getirttiler :9:

Hoşbulduk :)

bahar gelsin artııııkk:69:
$285636_489332731103429_1695164814_n.webp
$cicekler5.webp

iyi pazarlar kızlaarr
pembe hipopotam hoş geldin aramıza:emir_bebek:
bende sünnet istiyorum ama genel anestezi olmasa diyorum
nasıldı genel ayrıntılı anlatabilir misin acaba??

cena aynı annem gibisin hiiiç durmuyosun yerinde :33:
annemde gezme fırsatını hiiç kaçırmaz canım annem:1:
bende öyle evde takılıyorum eşim sohbete gidicek
erzuruma bizde oğlumla evde durucaz artıkk:25::25:
belki bende arkadaşları çağırıım işleri yoksaa

cincon şu balgam söktürücüyü sormuştum canımm
görmedin galiba:20::1:

Branşım matematik. Boludayız. Bu arada kendi kendine uyuma trenini kaçırdık sanırım dimi?? Bn gündüzleri hamakta sallıyorum geceleri ise ayağımda. Kendimce gece gündüz farkını öğretiyorum :)

Hoşbulduk :)

Aslına bakarsan bizimki kendi kendine uyuyordu ama bi kaç gündür ayakta sallamaya alıştık. Birazda kv lere gelince olmadık adet çıkarıyor. İnş eve gidince unutur. Memnun oldum canım sınıfçıyım bende:)

annem benım yuzumden gıremese de azıcık uslandım ben gercektennnn inanmazsanız fotolarıma bakınnnn
ne kadar da tatlıyımmmm:9:$SAM_3122.webp$SAM_3127.webp

Eklentiler

• $SAM_3093.webp
    $SAM_3093.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 53
  • $SAM_3113.webp
    $SAM_3113.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 43
Ohh ohh iyi maşallah. Anneler üzülmesin! Maşallah sana tatlı boncukkk....o nanakları ne yapmak lazım? Isırmak lazımmmm!!!
öpmeye kıyamıyorum kız bazen bezlerken totosunu öpüyorum mıncıklıyorum
dondurmaya bayılıyor teyzesı avm ye gıdınce cıglıgı basıyor :9: bıde sutlaç hastası fazla vermek ıstemıyorum ama inadı tutunca pes edıyorumm

iyi pazarlar kızlaarr
pembe hipopotam hoş geldin aramıza:emir_bebek:
bende sünnet istiyorum ama genel anestezi olmasa diyorum
nasıldı genel ayrıntılı anlatabilir misin acaba??

cena aynı annem gibisin hiiiç durmuyosun yerinde :33:
annemde gezme fırsatını hiiç kaçırmaz canım annem:1:
bende öyle evde takılıyorum eşim sohbete gidicek
erzuruma bizde oğlumla evde durucaz artıkk:25::25:
belki bende arkadaşları çağırıım işleri yoksaa

cincon şu balgam söktürücüyü sormuştum canımm
görmedin galiba:20::1:

Hoşbulduk. Tabi anlatırım. Öncelikle burda genel anestezi dışında sünnet ettirmek gibi bir şansımız yoktu. Olsaydı da ben istemezdim. Çünkü bence 7 aylık bir bebeğin kolunu bacağını tutarak sabitleyip sonra da mühim bir organına müdahale etmek çok mantıklı değil. Bir de ben sezeryanımı da spinal istemiştim ve doktorum vazgeçirmişti beni. Ameliyathane ortamına girince bu duruma şükrettim ki çok stres oldum çünkü. Neyse yani genelden korkma. Tabikî biraz anestezi almış oluyo ama atla deve değil diye düşündük biz. Neyse geçiyorum sünnet gününe. Saat 9 da doktorun ameliyatları başlayacağı için saat 5 te emzir sonra bişi verme dedi. Bu arada biz cerraha yaptırdık sünneti. Beni en çok oğlumun aç kalma olayı korkutuyodu çünkü iki saat zor dayanan bir kuzu kendisi. Neyse işte sabah 5 te kaldırıp emzirdim ve uyuttum. Sonrasında uyanığında oyaladık ve hastaneye gittik 8 gibi ki dosya falan açılsın. Dosya açıldı ve odaya gittik. O sırada ufaklığı tarttılar ve serum için takılan iğne var ya onu taktılar. Bizimkinin elinden bulamayacakları için direkt ayağından girdiler. Tabi bu arada bol bol ağlıyo ama kutsal amaç bilinci ile katlanıyosun :) sonra odaya gittik ve minik bir ameliyat önlüğü getirdiler ve giydirdik. 9 da alınmasını beklerken çıkan aksilikler sonucu 10:30 da aldılar oğluşumuzu ameliyathaneye. O vakte kadar götürdüğüm oyuncaklarla oynattım ve bolbol gezdirdim. Zaten etraf kalabalık olunca bizimki açlık ağlaması yapmadı. Neyse ameliyathane kapısında teslim ettik hemşireye ve sonrasında odaya gittik bolbol dua ettik. Kısa süren bi ameliyat sünnet ama ayılmasını bekliyolar vs ya 11:15 de geldi minik kuşumuz odaya. Mızır mızır ağlıyordu yavrucak çünkü anesteziden uyanırken bulanıklık ve acı olayı olmuştur. Yan yatırın ki kusarsa sorun olmasın dediler. Bizimki kusmadı çok şükür. Bi de 12:15 e kadar oyalayın ki sonrasında emsin dediler. Ha bi de odaya geldiğinde hemen fitil yapıldı. O bir saat zor oldu çünkü kucağına alamıyosun canı acır diye. Köpük bardak koyduk ucunu kesip ama insan yine de tedirgin oluyor. Neyse o bir saat de geçti ve emmeye başladı bizimki. Derken çişini yaptı minnoş ve bir ağlama kopardı ki bizimki pek ağlamadığı için şok olduk. Ama bence acısının çok olmasından değil beklenmedik anda acı çekmesinden kaynaklandı. Yani büyükken sünnet olup çişini yapsaydı da aynı şey olacaktı. Neyse emerek unuttu acısını. 15:30 gibi eve geldik ve akşam ben yine fitil yaptım ona. Gerçi hastanedekiler kötü olursa apın dediler ama ben yine de yaptım kötü olmasını beklemeden. Gece zor oldu çünkü yüzüstü yatan oğlum aylar sonra sırt üstü yatınca bolca uyandı. Ertesi gün de gayet iyiydi normale dönmüştü. Derken 3. gün doktora gittik bandajı açmaya. Tabi biz hiçbişi kullanmayın dendiği için bunu dinlemiştik. Doktor da cart diye çekince bandajı ağlama başladı. Bi de yarayı batikonlayınca kopuş gerçekleşti ve eve kadar ağladı. Dr sürmeye bişi vermedi çişi ile iyleşir diye. Biz de sürmedik ama ben calpol verdim acısını alsın diye. Ogün de aklına geldikçe iç çekti oğluşum ama ertesi gün bişi kalmadı. Bir haftası dolunca da yıkadık onu. İki hafta kadar bardağa devam ettik korkudan. Dikişlerimiz hala az da olsa var ki 3 hafta oldu sünnet olalı. Sanırım bezlendiğinden bu durum. Bu arada tüm bunlar yaşanırken kv ve kp bizimleydi ve sürekli "kıymayın çocuğa, niye yaptınız bunu vsvsvs" tarzında söylemlerdelerdi. Ben kendimi hep şöyle motive ettim "büyüyünce de aynı şeyleri yaşayacaksın ki bu sefer pabuç kadar da dili olacak şaf edecek. O yüzden sabret" dedim. Yani dediğim gibi ne zor ne kolaydı bence tadındaydı :) umarım sizin de iyi geçer yaptırırsan eğer. Upuzun yazdım ama ben yaptırmadan önce acaip merak ediyordum o yüzden soru işareti kalmamasına çalıştım :)

annem benım yuzumden gıremese de azıcık uslandım ben gercektennnn inanmazsanız fotolarıma bakınnnn
ne kadar da tatlıyımmmm:9:Eki Görüntüle 640731 Eki Görüntüle 640733
oyy çook tatlı buu zeynep
sanki babasına benziyo di mi ??
ama tam karadeniz erkeği:8:
bi de dondurma yiyo yaramaz
merak ettim yatağı başla bi odada mı zeynep ayrıdın mı odaları??

Hoşbulduk. Tabi anlatırım. Öncelikle burda genel anestezi dışında sünnet ettirmek gibi bir şansımız yoktu. Olsaydı da ben istemezdim. Çünkü bence 7 aylık bir bebeğin kolunu bacağını tutarak sabitleyip sonra da mühim bir organına müdahale etmek çok mantıklı değil. Bir de ben sezeryanımı da spinal istemiştim ve doktorum vazgeçirmişti beni. Ameliyathane ortamına girince bu duruma şükrettim ki çok stres oldum çünkü. Neyse yani genelden korkma. Tabikî biraz anestezi almış oluyo ama atla deve değil diye düşündük biz. Neyse geçiyorum sünnet gününe. Saat 9 da doktorun ameliyatları başlayacağı için saat 5 te emzir sonra bişi verme dedi. Bu arada biz cerraha yaptırdık sünneti. Beni en çok oğlumun aç kalma olayı korkutuyodu çünkü iki saat zor dayanan bir kuzu kendisi. Neyse işte sabah 5 te kaldırıp emzirdim ve uyuttum. Sonrasında uyanığında oyaladık ve hastaneye gittik 8 gibi ki dosya falan açılsın. Dosya açıldı ve odaya gittik. O sırada ufaklığı tarttılar ve serum için takılan iğne var ya onu taktılar. Bizimkinin elinden bulamayacakları için direkt ayağından girdiler. Tabi bu arada bol bol ağlıyo ama kutsal amaç bilinci ile katlanıyosun :) sonra odaya gittik ve minik bir ameliyat önlüğü getirdiler ve giydirdik. 9 da alınmasını beklerken çıkan aksilikler sonucu 10:30 da aldılar oğluşumuzu ameliyathaneye. O vakte kadar götürdüğüm oyuncaklarla oynattım ve bolbol gezdirdim. Zaten etraf kalabalık olunca bizimki açlık ağlaması yapmadı. Neyse ameliyathane kapısında teslim ettik hemşireye ve sonrasında odaya gittik bolbol dua ettik. Kısa süren bi ameliyat sünnet ama ayılmasını bekliyolar vs ya 11:15 de geldi minik kuşumuz odaya. Mızır mızır ağlıyordu yavrucak çünkü anesteziden uyanırken bulanıklık ve acı olayı olmuştur. Yan yatırın ki kusarsa sorun olmasın dediler. Bizimki kusmadı çok şükür. Bi de 12:15 e kadar oyalayın ki sonrasında emsin dediler. Ha bi de odaya geldiğinde hemen fitil yapıldı. O bir saat zor oldu çünkü kucağına alamıyosun canı acır diye. Köpük bardak koyduk ucunu kesip ama insan yine de tedirgin oluyor. Neyse o bir saat de geçti ve emmeye başladı bizimki. Derken çişini yaptı minnoş ve bir ağlama kopardı ki bizimki pek ağlamadığı için şok olduk. Ama bence acısının çok olmasından değil beklenmedik anda acı çekmesinden kaynaklandı. Yani büyükken sünnet olup çişini yapsaydı da aynı şey olacaktı. Neyse emerek unuttu acısını. 15:30 gibi eve geldik ve akşam ben yine fitil yaptım ona. Gerçi hastanedekiler kötü olursa apın dediler ama ben yine de yaptım kötü olmasını beklemeden. Gece zor oldu çünkü yüzüstü yatan oğlum aylar sonra sırt üstü yatınca bolca uyandı. Ertesi gün de gayet iyiydi normale dönmüştü. Derken 3. gün doktora gittik bandajı açmaya. Tabi biz hiçbişi kullanmayın dendiği için bunu dinlemiştik. Doktor da cart diye çekince bandajı ağlama başladı. Bi de yarayı batikonlayınca kopuş gerçekleşti ve eve kadar ağladı. Dr sürmeye bişi vermedi çişi ile iyleşir diye. Biz de sürmedik ama ben calpol verdim acısını alsın diye. Ogün de aklına geldikçe iç çekti oğluşum ama ertesi gün bişi kalmadı. Bir haftası dolunca da yıkadık onu. İki hafta kadar bardağa devam ettik korkudan. Dikişlerimiz hala az da olsa var ki 3 hafta oldu sünnet olalı. Sanırım bezlendiğinden bu durum. Bu arada tüm bunlar yaşanırken kv ve kp bizimleydi ve sürekli "kıymayın çocuğa, niye yaptınız bunu vsvsvs" tarzında söylemlerdelerdi. Ben kendimi hep şöyle motive ettim "büyüyünce de aynı şeyleri yaşayacaksın ki bu sefer pabuç kadar da dili olacak şaf edecek. O yüzden sabret" dedim. Yani dediğim gibi ne zor ne kolaydı bence tadındaydı :) umarım sizin de iyi geçer yaptırırsan eğer. Upuzun yazdım ama ben yaptırmadan önce acaip merak ediyordum o yüzden soru işareti kalmamasına çalıştım :)

upuzun yazdığın için teşekkür ederim
bende çook merak ediyodum çok da kolay olmamış
ama dediğin gibi eninde sonunda çekecek bunları
hemen doğumda yaptırmadığıma çok pişman oldum yaa
hala kararsızım nasıl yapmalı acaba:18:

oyy çook tatlı buu zeynep
sanki babasına benziyo di mi ??
ama tam karadeniz erkeği:8:
bi de dondurma yiyo yaramaz
merak ettim yatağı başla bi odada mı zeynep ayrıdın mı odaları??

hayatım benım evım cok kucuk onun ıcın yatagı baska bı yere koyamam bırde benım uykum cok agırdır top patlasa uyanmam totomu döner uyumaya devam ederımmm .. ayırsam ömürün umrunda olmaz buna da emınımmm cunku bıze duskun bir cocuk degıll

sen çok tatlısın çoook. maşallah sana yakışıklı... büyüdü de dondurma yiyor...
tesekkur ederız teyzesi ... yemez miii . corbaya gelınce burun kıvırıyo ama :)))

Benim de anladığım kadarı ile bi tek ilk kırk günde yapılırsa bu iş kolay. Ama burda okadar ufak bebeği sünnet eden kimse olmadığı için biz de bekledik. Allah kolaylık versin.

Back
X