günaydın herkese haftasonu giremedim hiç vaktim olmadı aklım hep sizdeydi ha girdim ha giricem derken tatil bitti ama güzel haftasonu oldu cumartesi oğlum ve eşimle evde oyunlar oynadık sonra gezmelere gittik oğlum kahkaha atmaktan bitkin düştü ilk kez bu kadar neşeli gördüm hep gülen bir bebektir ama bu kadarını ilk kez gördük acayip mutlu olduk sanırım 1 haftadır babasını görmüyor olmasının etkisi büyük özlem giderdi kuzum ama pazar günü babası yine işe gitmişti sabah kahvaltı hazırlarken mutfakta yanımdaydı dudağını büzerek bir bakışı var ağlayasım geldi neyseki unuttu sonra bol bol kudurduk oynadık uyuduk uyandık gece onu uyuttuktan sonrada ev temizledim :)) saat 10 dan sonra halıları fırçaladım evi süpürmüştüm gündüzden sildim toz aldım tuvalet banyo yıkadım anlayacağınız gündüz oğlana gece eve hizmet ettim ne haldeyim sorarsanız bildiğin pert
hasta oldum bıle kuzumm yaa emzırıyorum ya bebısıme gecersee

hapşırık öksürük burun akıntısı napıcam yaa bı yol yordam gösterınnn alfasilin 1g antıbıyotık var emzırme donemı ıcın ebe yazmıstı
onu attım ama umarım ıyı olurum
canım bütün antibiyotikler sütle atılıyor illaki sütün tadını değiştiriyor ama parçalanarak atıldığı için zarar vermez çocuğa sadece sütte koku olur biraz isteksiz emer sütlede grip bulaşmıyor tecrübeyle sabittir geçen haftasonu ben felakettim ölüyordum gripten şükür bulaşmadı bütün haftasonu birebir ilgilendim kucakladım oynattım ama hep dikkat ettim sürekli ellerimi yıkadım kolonyaladım hapşırmamak için 5 dk da bir elimi yüzümü burnumu yıkadım sürekli ıhlamur içtim içirdim portakal suyu içtik sık sık nane limon tarçın kaynattım verdim arda ilaçta vermemişti doktor kendi kendine iyileş ilaça alışma dedi bu şekilde iyileştim şükür ama özellikle geçen cumartesi gecesi bildiğin ölüyordum oğlan ağlıyo kalkamyorum yattığım yerden annemde sağolsun gelmedi yalvardım resmen temizlik yapamadım idare et dedi şükür rabbim yardım etti ertesi sabah zımba gibi uyandım oğluşada hiçbişey bulaşmadı inşallah sende atlatırsın bol bol sıvı tüketin ıhlamur portakal suyu su özellike su çok su içerek mikroıp atıyor vücut geçmiş olsun çok
Arkadaşlar hamileliğim boyunca da sizi takip ettim ama bir türlü cesaret edip yazamadım. Sizlerden çok şey öğrendim, yaşadığım şeyleri aynı zamanda farklı yerlerde yaşayan birilerinin olması beni çoğu kez rahatlattı. Derken ben de size katılmaya karar verdim :) oğluşum Efe 12 temmuzda dünyaya gelecekti fakat planlı bir sezeryan ile aramıza 29 haziranda katıldı. Yani haziran annesiyim sözde ama ben hamileliğimin ilk haftalarından itibaren sizi takip ettiğim için temmuz annesi gibi hissediyorum :) iki dişimiz var, emeklemiyoruz, destekli oturuyoruz, hep kucakta gezmek ve kesinlikle yalnız kalmamak istiyoruz, hala gecede 5-10 kez kalkıyoruz :/ öğretmenim ve oğlum üç aylıkken çalışmaya başladım. Herkese bebişleri ile sağlıklı ve güzel günler diliyorum :)
mrb hoşgeldin
Iyi geceler kızlar moralim çok bozuk edos un ağzınin içinde her tarafını kaplayan beyaz pamukçuk gibi aftlar çıktı dün bişey yoktu gece mama verdim nasıl ağladı anlatamam herhalde acikmadi dedim bıraktım sabah a karşı yine yemedi kalktığında baktım ağzınin içi bembeyaz sonra doktorunu aradım gelmeni ze gerek yok eczaneden aftadur sprey al günde 3 kere sur dedi onu aldım sürdum birde evde dut surubu vardi ondan verdim iki kez biraz rahatladı ama yinede bişey yerken zorlanıyor onu öyle gördükçe içim acıyor başına böyle bişey gelen varmı bu arada geçmişi okudum söyle bir ama bişey yazamadım saat 16 dan peri yeni uyudu sıkıntı yapıyor herhalde Fatmazra mutlu yillar canım
canım çok geçmiş olsun hiç başımıza gelmedi bilmiyorum ne yapılır ama çabuk geçtiğini duymuştum arkadaşımın bebeğine olmuştu 2 gün sonra aradım geçti demişti geçmiş olsun edacığa nazarmı değiyor kuzulara resimlerini koyuyoruz acaba nazaramı geliyorlar sonuçta anne babanın bile nazarı değermiş ya :44::44:
Ohh... Bizde azcık kahvaltı yaptık şimdide ayağımda sallıyorum uyuyacak. Bu sayede bizde uyuyacağız tabi birazcık:) uyusun birazda mama yedireceğim. Ohh misss... Sen hangi şehirdesin canım? Branş ne bu arada ?
Pediastrum geçmiş olsun canım. İnşallah hemen toparlar bebişinn
canım arya çok erken uyuduğu için çok erken uyanıyor sanırım bizimki sabitledi artık akşam 10 da uyuyor sabah 9 da ayakta hatta uyanmadan uykuda beslersen 10 a kadarda uyuyabiliyor bazen
iyi pazarlar kızlaarr
cincon şu balgam söktürücüyü sormuştum canımm
görmedin galiba
canım anneme sorup dönücem demiştim giremedim haftasonu affet
ıhlamur nane limon azıcıkta 2 cm uzunluğunda falan çocuk tarçını beraber kaynatıyor ılımaya yakın 1 tatlı kaşığı gibi pekmez katıyor içine üzüm pekmezi bunu ılık ılık biberonla içiriyoruz tadıda kötü olmadı sevdi bizim afacan bi bu karışım bide sürekli su içerek attı balgamı doktor pekmez boğazını yumuşatır nane limon mikrobu kırar nane ıhlamur balgamı atmasını kolaylaştırır verebilirsiniz zararı olmaz dedi ara ara içirdik birde bol bol su içirdik kusarak attı balgamı şükür iyi artık
bende ayırmadım canım zaten
yatak odada tekmiş gibi geldi gözüme ondan sordum
bebeği odadan ayıran var mı kızlar ?
bende başta ayrı tutucam diyordum ama olmadı ilk 40 gün ayrı odasındaydı zırt pırt uyanıyordum nefes sesine zıplıyordum baktım olmayacak ben hiç uyumuyorum bu sefer yatak odasıda soğukltur biraz benim kuzeye bakar oturma odasına taşındık beşiği oturma odamızda biz koltukta o beşiğinde babası evde yokken beraber uyuyoruz eğer babası geç geldiyse yada sabah çok erken gidecekse o uykusuz kalmasın die yatak odasında yatıyor biz beraber yatıypruz havalar az daha ısınsın hepimiz yatak odasında beraber yatıcaz gece uyanmaları azalsın yatağına ayırıcam yatağını seviyor ama yatağında uyudumu huysuzluk etmiyor daha rahat yatıyor ama ben gece terli terli ikide bir yat kalk üşütüyorum yanımda yatması şimdilik rahatıma geliyor havalar ısınsın ayırıcam yatağını ama oda için sanırım 1 yıl daha beklerim
devlet bebek ölümlerini azaltmak için 'anne sütü bankası' açacakmış..
gönüllüler süt sağıp verecekmiş, pastörize edilip ihtiyaç halinde hastanelere gönderilecekmiş..
amaç ne kadar güzel, özellikle pramatüre bebekler için kesinlikle çok yararlı ve de sevap olur..
ama, madalyonun bir de diğer tarafı var..
devlet böyle önemli ve kapsamlı bi şeyi nasıl kayıt altına alacak?
binlerce bebek süt kardeşi olacak, eğer aileler birbirleriyle tanışmazlarsa olabilecekleri hayal edebiliyor musunuz?:26::18:
evet bende duymuştum bir sitede kadınlar yardım amaçlı birbirlerine gönderiyorlar hatta sütünü yedekleyen ama zamanı dolmadan tüketemeyen anneler ihtiyacı olanlara veriyor çok beğenmiştim fikri ama gelgelelim dinimizde bu iş için eşinin rızasıda önemli ayrıca süt kardeş olma davası ki en tehlikelisi benimde aklıma geldi bende kimsenin sütünü veremezdim hadi yarın öbürgün süt kardeşine aşık oldu nolcak bilmeden günaha girmek Allah muhafaza
kızlaaaaarrr iyi akşamlarrr..
günlerdir çektiğimiz sıkıntı bugün meyvesini verdii
bircenin dişi çıktııııııı

ağlamaklı oldum resmen nası güzel bi duyguu,bi de üniversiteyi falan bitirse ne kadar sevinir insan demekkiii
geçmişi çok okuyamadım ama bu gece kızımı uyuttuktan sonra okuyacağım inşallah..
az önce elime gelen diş haberini sizinle paylaşmak istedimm
ohhh süper şimdi gelsin kurabiyeler pastalar diş buğdayınızı merakla bekliyorum
kimse beni tınlamıo yazıoz yazıoz boşaa vala...neyse baklım bn kaçanziiii orda olup yazmayan üyeler sonsuzz saygılar sevgler iyigecelerrr
ben yoktum valla olsaydım yazardım sanırsam naber canım
Gunaydin kizlaaaaar biz geldiiikk cok ozledik sizleri ama tatil de iyi gelmedi diyemeyiz hani

) bizde hala dis yok ama keyfimiz yerinde elhamdulillah sizlerde ne var ne yok bakmak icin hemen gecmisi okucaz simdik
özlettiniz kendinizi ama iyi gelmiş bu tatil havanız değişmiş darısı başımıza yasircik nasıl iyidir inşallah dişten haber varmı