Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Günaydın hatunlar ümit ediyorum yasir izin verir de yazımı tamamlayabilirim eğer vermezse de nerde kalırsam orada basacam cevapla butonuna haberiniz ola artık nasıl bir mesaj çıkarsa ortaya bilemiciim...Biz yine çok ama çok zor bi gece geçirdik inanın saymadım kaç kez ama o kadar çok uyandı ki anlatamam...

Oyyyy benim fıstıgıma bakın hele dudaklarına kurban benim ayşeciğin dişlerinden çok ağız yapısı çok hoşuma gidiyor çok nazlı çok edalı bi fıstıga benziyor resmin diğer kısmı eminim öyle..Dişlerine de maşallah darısı bizim gibi dişsiz canavarların başına...

Ahhh canım keşke keşke....

Aman yok bırakma yeni bi düzen falan kaldırılmaz şimdi ben de işe mi başlasam diye düşündüm aslında bu kadar iş muhabbetinden sonra kafam dağılır mı yoksa daha mı çok yük biner üzerime bilemedim :S

Valla şu anda börekler iştahımı kabarttı harika görünüyolar canım ellerine kollarına sağlık...En zor bebeklerden biri konusuna kati surette katılıyorum çoğu zaman yazdklarınızı hayretle okuyorum çünkü Allah'ım nolur huysuzlugu bıcak gibi kesilsin tabii başka derst sıkıntı vermesin Allah'ım ama gerçekten çok zor bi çocuk...

Canım bu yazını okuyunca aklıma ilk dün gece kahveli kurabiye tarifi istediğin geldi biz bu adamlar için bu kdr düşünelim duralım onlar ne yapsın bunu da neden yazıyorum ben de paylaşmıştım kocişe kek yaptım falan diye ama dün inanılmaz ruhsuzdu gece de beni sinir etti uzun uzun yazıp sinirlenmek istemiyorum tekrar gece baya estim gürledim ama hepsi aynı ağaçtan çıkma odun !!!!

KARAKIZ öncelikle helal olsun ecoşla hepsinden geçmişsin bi tanesi de nazarlığın olsun bence değiştir gitsin gayet iyi secenekler var bence

Canım zaten ben de burdaki kalpli keklere falan bakıp gaza gelmiştim ama söndüm :) birkaç güne herşey düzelince yine başlarım tarif aramaya. Evliliğimizin tuzunu biberini yaşıyoruz dimi?!?! :)

canım çok saol hassasiyetin için Sorma ağzı olan konuşuyor demesi kolaydı ya yaşaması o kdr zor ki hele bayramda seyranda etraf baskısı susturun bu çocugu tripleri !!! benim de aklıma öyle birşey geldi ama oyun grubu şu aşamada bütçemiz için çok pahalı geldi araştırdık ettik olamıcağına karar verdik pedagog iyi bir fikir olabilir ama şimdiye dek hiç bu açıdan bakmamıştım gerçekten işe yarayabilir hiç değilse bir ferahlık sağlatır çok saol :34:

sen de epey bunalmışsın yaz tatilinde sıkı bi tatile çıkın bence, şimdiden planlayın hatta planlamak bile moda sokuyo insanı ben çok mutlu oluyorum hani yaklaştığını hissettiriyo. oğluna da çok iyi gelir bakarsın. iki arkadaşım da çekirdek aile olarak bebekleri bu kadarlıkken gittikleri tatillerden acayip memnun döndüler bebeler hiç üzmemiş hatta çok mutlu olmuşlar. hele suyu severse havuzlu denizli tatiller biçilmiş kaftan! özel çocuk pedagoglarından birine bi seferlik olsun gitsen... oyun grupları yüksek fiyatlı olduğu için aklıma geldiği halde söylemedim ben de gönderemem ama psikoloji... fiziksel gelişim kadar önemli. ben bu durumda olsam kesin giderdim. geçen bi yerde okudum: zeka gelişiminde gülmenin çok etkisi olduğunu. ayrıca çocuğun mizah anlayışını geliştirdiğini. bol bol güldür annesi ya şebeklikler yapıyosun dimi:) ben müzik açıp dansettiğimde de bakıp bakıp gülüyo.

Eki Görüntüle 649394

buda benden olsun.ama benim eşim çok ilgilidir çocuklrla evle.

gece ben kalkınca oda kalkıyor.:69::70:
waoooow süpermişşş, benim eşim çok uykulu ya da halsiz olduğumu görünce el atar ,olsun o da çok makbule geçiyo :16: bu sabah sayesinde fazladan 1 saat uyudum mesela:21:
yok öyle bedavaya "benim çocuğum ,benim soyadım" demek oh ne ala memleket
canım çok saol hassasiyetin için Sorma ağzı olan konuşuyor demesi kolaydı ya yaşaması o kdr zor ki hele bayramda seyranda etraf baskısı susturun bu çocugu tripleri !!! benim de aklıma öyle birşey geldi ama oyun grubu şu aşamada bütçemiz için çok pahalı geldi araştırdık ettik olamıcağına karar verdik pedagog iyi bir fikir olabilir ama şimdiye dek hiç bu açıdan bakmamıştım gerçekten işe yarayabilir hiç değilse bir ferahlık sağlatır çok saol :34:
bence de pedagog iyi fikir canım ne yapılacaksa bir an önce yapılsın çok zor Allah yardımcın olsun

yavrum benim:) bizimkinde tık yok sıfır diş, düşünemiyorum oğluşu dişli..... (bugün tam sekiz ay oldu. yaşamımı daha anlamlı kılanım, dünyaya bakışımı değiştirenim, merhamet-şefkat sahibi yapanım, bütün çocukları sevmeye hepsi için her gün dua etmeye başlatanım geleli...)
maşallah onlara
Hayırlı Günler Canlarımmmmmmm..:16::16::16: Nasılsınız bu sabah..?:51::51: Kızım beni doğru düzgün uyutmadı. Mecbur erken kalktım..
Bugün de oruçluyum.. :16:KIzımı yıkadım.. Kahvaltı yapıyor şimdi.. sonra da o uyur.. Bende işime bakarım...:31::31:
Bugün Avea bir kampanya yapmış. bugün 23:59 a kadar tüm avealılarla bedava konuşabilirmişim...:32::32: Kİm avealı... :52::52::52::52:
kaçıncı gündesin bacım ben 13 teyim bugün orucumun

Birşey yok kızlar tepsinin altına ve en üstüne milföyleri az inceltip seriyorsunuz. Arasına da yufkaları ( 1s.b. Süt, 1 soda, 1 yumurta,1s.b. Yağ) harca batırıp su böreği gb kırılık kırışık serip kıymalı harc serpiştiriyorsunuz. En üstüne aynen az inceltilmiş milföyler serilip dilimlenerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiyor. Birde en üste milföyün üstüne de aynı harc sürülüyor ve susam falan atılıyor. Arasına büyük fırın tepsisi için 3 yufka yetiyor;) anlatamadığım kısımları sorabilirsinz.
bi yerde yemiştim evet gerçekten güzel börek
neee kulaklarıma inanamadım NKOLIK sen kahveli kurabiye tarifi bilmiyormusun hemde sen beni hayal kırıklığına uğrattın hayatım senki balığın yanına 3 çeşit yemek kombin edebilen güzide kişilik kahveli kurabiye bilmemene şaşırdım he sen biliyormusun dersen ııh bilmiyorum ama ben zaten hiçbir tarifi bilmiyorum ne yapacaksam internetten alıp yapıyorum öyle tarif tuttuğum defterim kitabım falan olmadı hiçbir zaman ama mesela ezbere bildiğim tiramisu ve madlen kek tariflerim var dünyalara bedel :9::9::9:

Şaka bir yana aha dedim şlimdi bizim hamarat hatun döktürür tarifleri ama bilmiyorum diyince şaşırıverdim birden sanki herşeyi bilmek zorundaymışsın gibi asıl korkum birgün eşim bir şekilde topiğe giripte yazılanları okursa bu kadar hamarat hatunu gördüğü zaman artık ama çocuk var çalışıyorum bahanelerinide yemeyecek eee onlarda çocuk ama bak anneleri neler yapıyor dediği zaman foyamız meydaba çıkacak valla :9::9::9::9::9::38:
madlen kek hiç duymadım :44:
benim de meşhur zebra yaş pastam vardır herkes sever:9:

Son düzenleme:
Bi de kızlar kızılötesi ateş ölçer kullanan var mı? Yada yorum duyan?? Gece ateş ölçelim derken uyanıyo çocuk. Bizde koltukaltından ölçtüğümüz bir tane var da. Kızılötesi olursa rahat olur diye düşünüyorum. Ama bir sürü marka var :/

kulaktan tek tuşla ölçülen var bende, o da kızılötesi memnunum
sen alnından ölçülenden mi arıyorsun

Son düzenleme:
Bi de kızlar kızılötesi ateş ölçer kullanan var mı? Yada yorum duyan?? Gece ateş ölçelim derken uyanıyo çocuk. Bizde koltukaltından ölçtüğümüz bir tane var da. Kızılötesi olursa rahat olur diye düşünüyorum. Ama bir sürü marka var :/

canım biz medisana kullanıyoruz ama ben yinede kızılötelilere güvenmeyip kol altından ölçüyorum

yakalayabildiğim kadarıyla ayşecikin tırtıklı-kesici ama bi o kadar şirin dişleri:16:
Eki Görüntüle 649358
biz gidiyoz dostlar.. öpüyoruz :54:
ayy ne kadar tatlı yerim o dişleri ağız yapısıda çok kibar maşallah annesi yaz gelsede yüzünüde görebilsek fıstığın bir ara özel mesajla resminizimi gönderiyordun sen soranlara çatlıycam meraktan
herkes aynı anda gitmek zorundamı ya cincon sen daimi elemandın iki gündür sende çok gözükmüyorsun
burdayım hayatım gitmedimde yoğundum giremedim neyseki toparladım işleri akşama kadar rahatım bol bol sohbet ederiz artık geçmiş olsun bu arada boynun tutulmuş ceryandamı kaldın naptın

yavrum benim:) bizimkinde tık yok sıfır diş, düşünemiyorum oğluşu dişli..... (bugün tam sekiz ay oldu. yaşamımı daha anlamlı kılanım, dünyaya bakışımı değiştirenim, merhamet-şefkat sahibi yapanım, bütün çocukları sevmeye hepsi için her gün dua etmeye başlatanım geleli...)
ne güzel ifade etmisşin :46:

Yazabildim ama saçma sapan olmuş CANANCIM araya girmiş sana yazdıklarım

Heh işte canımcım bende onu anlamış değilim şimdik ihtimaller arasında şu var yasir ilk 4 ay bir saniye bile susmadan ağladı ama hiç abartmıyorum yani insanlar artık şoka girmiş halde bakıyolardı öyle böyle değil 1 saniye bile susmazdı evde arabada dışarda balkonda banyoda nereye götürürsen götür ne pozisyonda tutarsan tut sanki bi iğne falan sokuyomuşsun gibi ağlardı sonuç olarak bahsetmiştim ki KOLİK olduğuna karar verildi sevgili üstadımız doktor paşa dediki bunu ağlarken böylece bırakacaksınız kendi kendini paralayacak yoksa sizi ele geçirir ve büyüyünce çok vahlanırsınız koliği geçtiğinde sürekli benle ilgilenin der artık geri dönüşü olmaz diye ama inan öyle ağlıyordu ki ve o kadar tecrübesizdikki eşimle iki ayagımız bi pabuca giriyodu o ağlarken ikimizde memuruz yani doğdugunda eşim de çalışmıyodu bi fiil yanımdaydı adam tuvalate bile 2 dk izinle gidiyoduk neyse cok uzattım ama yasirin şu anki durumu o zamanların bi etkisi olabilir mi diye düşünüyoruz sürekli yoksa kalabalıksa buradan daha kalabalık yer yoktur kv.lerde misafirin olmadıgı bir gün görmedim bugüne dek hem de çokça cocuklu ama bizimki hiç gülmüyor sevinmiyor hiçbişeyden tatmin değil dün markette bi kız sevecek bunu diyo ki ayy ne kdr da sert çok ciddi bu cocuk bişeye mi kızdı düşün çocugun surat ifadesi o yani mutsuz çok küçük tabi daha ne anlar o mutluluktan falan diceksiniz belki ama dünyanın şeyini döküyorum önüne tüm enerjimi harcıyorum üzerine 5 saniye sonra yine ağlamaya başladıgında inanın dayanamıyorum çevremde yardımcı olan kimsem de yok kafamı dağıtabileceğim hiç ama hiçbiryer yok eşimle biyerlere gidersek artık o kadar e o zaman yasir yine huzursuz bişey değişmiyo ki offf offf Aaffff....Allah'ım sen yardım et ne de çok konuştum...
canım doktorda saçmalamış ne demek el kadar bebeği bırak ağlasın kendi kendine boran 2,5 aylıktı birgece aynen gaz sancısı tuttu nasıl aplıyor hiç unutamıyorum çaresizlikten kitlendik kaldık saatlerce susmadı en son eşim demesinmi götür odaya bırak ağlar ağlar susar beynimde vurulmuşa döndüm ne diyorsun sen be dedim ne demek bırak ağlasın kedi yavrusumu bu kendi haline bırkayım bu benim evladım susturamasamda oturur onla beraber ağlarım sen sabredemiyorsan kapı orda demiştim yani sana o lafı söyleyen doktorun vicdanına şaşarım hiçte yanlış yaptığınızı düşünmeyin kim olsa dayanamazdı insan ağlayan çocuğu nasıl kendi haline bırakabilir sonuç ne olursa olsun dayanamazsın oyun grubu için ben araştırmıştım aylık 99 tl di fiyatı neşe erberkin ana okulunda ben denemeyi düşündüm bu arada pedagog fikride çok mantıklı belkide onu memnun etmenin yolunu bulursunuz pedagog sayesinde her çocuk birbirinden farklı demekki benimki kalabalığı gördümmü çok mutlu oluyor evde tek kaldımmı huysuzluk ediyor ya birde annenin streside çocuğa çok yansıyor sen rahat olursan oda rahatlıyor annenlerde kaldığınız günlerde yasirin çok iyi olduğunu söylemiştin belkide ikinizede iyi geldi bu seyahat belki daha sık tekrarlasanız iyi gelebilir bilemiyorumki deneye deneye çözüm bulunacak gibi Allah yardımcın olsun sen işe başlayınca kv mi bakacak yasire
yaw giyinmeyi unuttum eski kıyafetlerime bakıyorum giyiyorum altına ayakakbı uyduramyorum ne giysem spor deniyorum

su mavisi keten geniş paça pantolonum var düşünün altına beyaz sporlarımı giymeye çalışıyorum :52::9::36::36::36:

yaw beyaz keten ayakkabı modası geldi nike lardan sıkıldım converse alsam üstünede siyah ketenim ohh mis :69:

bide güneş gözlüğü istiyorum burnum uzun of yüzümde uzun yakışmıyor her gözlük :26:
ohhh ilknur yaz moduna girmiş kız ne conversi ne nike ı dün spor ayakkabı giyeyim dedim ayaklarım dondu dondu bahara aldanma hala hava çok soğuk acele etme az daha ısınsın havalar keten pantalon havası değil şimdik
waoooow süpermişşş, benim eşim çok uykulu ya da halsiz olduğumu görünce el atar ,olsun o da çok makbule geçiyo :16: bu sabah sayesinde fazladan 1 saat uyudum mesela:21:
yok öyle bedavaya "benim çocuğum ,benim soyadım" demek oh ne ala memleket

bence de pedagog iyi fikir canım ne yapılacaksa bir an önce yapılsın çok zor Allah yardımcın olsun

maşallah onlara

kaçıncı gündesin bacım ben 13 teyim bugün orucumun

bi yerde yemiştim evet gerçekten güzel börek

madlen kek hiç duymadım :44:
benim de meşhur zebra yaş pastam vardır herkes sever:9:
madlen kek tarifi yazayımmı sana sende zebra pasta tarifi yazarın bir ara ama mesaj atarsan daha makbul geçer ben kaydedene kadar topikte kayboluyor bulamıyorum tarifi sonra hergün pasta börek yapıyormuş gibi tarif istemiyormuyum birde hey allam yemek yapmaktan acizim bu ara eşime kızıyorum ediyorumda işten çıkıp akşamları evde olacağı bir işe girse 3 güne boşar beni akşam 8 de eve varıyorum yemek yapayım desen pişmesi 9 eşim 8,5 tan sonra yemek yemez yaptırmazda her akşam kahvaltı yaparız artık şimdi o yokken annemde yiyorum yemeğimi ohh miss oda 5 yıldızlı otellerde geziyor paşam zaten haftada 1-2 gün evde olduğunda da artık balık tavuk yada dışardan yiyoruz işin kötüsü önceden hazırlayıp dolaba atayım desen öylede yemez yemek günlük olacak bir gün evvel hazırla dolaba at geldiğinde pişir yok o yemeği yiyeceğine kahvaltıyı tercih edermiş zehirlenirmiş gören der anası hergün çeşit çeşit yemek yapmış büyütmüş ana bile görmemişki doğru dürüst nedir bu asalet anlayamadım gitti :37:

ayy ne kadar tatlı yerim o dişleri ağız yapısıda çok kibar maşallah annesi yaz gelsede yüzünüde görebilsek fıstığın bir ara özel mesajla resminizimi gönderiyordun sen soranlara çatlıycam meraktan

burdayım hayatım gitmedimde yoğundum giremedim neyseki toparladım işleri akşama kadar rahatım bol bol sohbet ederiz artık geçmiş olsun bu arada boynun tutulmuş ceryandamı kaldın naptın QUOTE]

hoşgedin canım gözlerim yollarda kaldı valla nerelerde kaldın yahu sen eşin yokken hiç eve gitmiyon demi annende senin her işini yapıyormu benim annem bana hiçbişey yaptırmıyor çok üzülüyorum o yoruluyor diye

burdayım hayatım gitmedimde yoğundum giremedim neyseki toparladım işleri akşama kadar rahatım bol bol sohbet ederiz artık geçmiş olsun bu arada boynun tutulmuş ceryandamı kaldın naptın QUOTE]

hoşgedin canım gözlerim yollarda kaldı valla nerelerde kaldın yahu sen eşin yokken hiç eve gitmiyon demi annende senin her işini yapıyormu benim annem bana hiçbişey yaptırmıyor çok üzülüyorum o yoruluyor diye

alıntı yaptığımı zannettim ama yapamamışım boynuma ne olduğu hakkında bir fikrim yok saçlarım ıslak yattım bir gece sanırım ondan oldu aklıma başka bişey gelmiyor çünkü

canım alıntılar karışmış iyice neyse direk yazayım en iyisi evet eşim yokken annemde kalıyoruz ama annemle altlı üstlü değiliz aramızda 2 sokak var annem benim evime girip çıkmaz pek zaten çocukla evden çıkamıyor malum birde kardeşim ve babam bütün gün yeterince yoruyorlar bana herhangi bir iş yapacak hali kalmıyorki aksine ben ona iş yapıyorum fırsat bulursam hatta bu ara ona iş yapacak gücüm yok diye her ay kadın tutuyorum evini temizlemesi için kendi evimi temizletmiyorum ama anneminkini temizlettiriyorum sırf çocuğuna bakıyorum iş yapamıyorum demesin diye yani benim annemle aramızdaki diyalog biraz farklı annem en ufak tartışmada yaptığını yüze vurur bir tiptir bende buna imkan vermemek için herşeyi düşünüyorum mesela doğalgaz fazla yakmaz normalde annem sırf çocuk üşümesin diye faturasnı ben ödüyorum doğalgazının vs vs ufak şeyler aslında ana kız arasında lafı edilmez ama lafı eden annem olunca can sıkıcı oluyor annem ayrı bir bilim dalıdır çözebilene aşkolsun hiçç girmiyim o konuya ben en iyisi :37:

madlen diyince çok leziz birşey geliyor değilmi akla ama bu kekte süper oluyor denemişmiydin bol kakaolu ve çikolata soslu oldumu ohhh yemede yanında yat o derece

eda nasıl iyimi

şu erkekler eline geçen fırsatı değerlendirmeye çalışıyor sanırsam bende akşam biraz ovsana dedim bir ovduki daha fena oldum valla
hay allah güldüm valla fırsattan istifade sinirini çıkarmış olmasın şaka bi yana bende ovdurdumda sonra bırak bırak dedim canım daha çok yandı

yaw giyinmeyi unuttum eski kıyafetlerime bakıyorum giyiyorum altına ayakakbı uyduramyorum ne giysem spor deniyorum

su mavisi keten geniş paça pantolonum var düşünün altına beyaz sporlarımı giymeye çalışıyorum :52::9::36::36::36:

yaw beyaz keten ayakkabı modası geldi nike lardan sıkıldım converse alsam üstünede siyah ketenim ohh mis :69:

bide güneş gözlüğü istiyorum burnum uzun of yüzümde uzun yakışmıyor her gözlük :26:
bende güneş gözlüğü istiyorum bahar yaklaştıkça insanın içi kıpır kıpır oluyor bide alışveriş yapasım var baharlıklar gelmiş cıvıl cıvıl ortalık

canım annelerin hakları ödenmez annenin yaşı baya var mı ? annemde bana çok yardımcı oluyor sağolsun. onlar canı gönülden bakıyorlar canım torunlarına üzülme sen annem elifi görünce bütün yorgunluğum gidiyor moralim yerine geliyor diyor hep.

orası öyle borana karşı sevgisinden merhametinden şüphem yok çok şükür benden iyi bakıyor dersem yeridir ama dediğim gibi babam ve kardeşimin etkisi büyük özellikle kardeşim 18 yaşında klasik ergen tavırları yeterince bunaltıyor kadını hergün cinnet geçiriyor buna rağmen borandan yana hiç şikayetini duymadım zaten oğlumda gündüzleri kuzu gibidir son derece neşeli uslu :nazar: yorucu bir çocuk değil annemin şikayeti daha ziyade eşimden kaynaklanıyor özellikle bu ara pek anlaşamıyorlar eşimle zıtlaştıkça yaptıklarını başıma kakmaya başlıyor offf o anda boğulacak gibi oluyorum evlendikten sonra ilişkimiz çok yara aldı annemle evlenmemi kabullenemedi hala her fırsatta kendisini eşimle kıyaslar durur bak ona böyle yapmazsın bak o olsa böyle olurdu oysa o başka kendisi bambaşka bunu anlamak çok zor onun için eşim bir tanecik kızını elinden alan bir canavar :1: bu yüzdende kabullenemiyor yıllardır bir iyiyse 2 kötüdür tabi bende mümkün olduğunca yük olmamaya çalışıyorum aradaki krizi yok etmek için

Kızlar alıntı yapamadım uyanacak diye korkuyorum sürekli diken üzerinde geçiyor hayatım ki uyandı yazamadan

canım alıntılar karışmış iyice neyse direk yazayım en iyisi evet eşim yokken annemde kalıyoruz ama annemle altlı üstlü değiliz aramızda 2 sokak var annem benim evime girip çıkmaz pek zaten çocukla evden çıkamıyor malum birde kardeşim ve babam bütün gün yeterince yoruyorlar bana herhangi bir iş yapacak hali kalmıyorki aksine ben ona iş yapıyorum fırsat bulursam hatta bu ara ona iş yapacak gücüm yok diye her ay kadın tutuyorum evini temizlemesi için kendi evimi temizletmiyorum ama anneminkini temizlettiriyorum sırf çocuğuna bakıyorum iş yapamıyorum demesin diye yani benim annemle aramızdaki diyalog biraz farklı annem en ufak tartışmada yaptığını yüze vurur bir tiptir bende buna imkan vermemek için herşeyi düşünüyorum mesela doğalgaz fazla yakmaz normalde annem sırf çocuk üşümesin diye faturasnı ben ödüyorum doğalgazının vs vs ufak şeyler aslında ana kız arasında lafı edilmez ama lafı eden annem olunca can sıkıcı oluyor annem ayrı bir bilim dalıdır çözebilene aşkolsun hiçç girmiyim o konuya ben en iyisi :37:

madlen diyince çok leziz birşey geliyor değilmi akla ama bu kekte süper oluyor denemişmiydin bol kakaolu ve çikolata soslu oldumu ohhh yemede yanında yat o derece

eda nasıl iyimi

bende yapıyorum ıslak kek buna benzer ama bunu da denicem bende bu akşam etimek tatlısı yapacağım anneme yardım edicem misafir gelecek yarın
annemler bizde kalıyor eda ya bakmak için geceleride hep birlikte kalıyoruz yani bazen onların evine gidiyoruz bazende bizim evde kalıyoruz annem ev işlerinide yapıyor çocuğa da bakıyor herşeye koşturuyor temizlikçi tutayım diyorum aman ne yapacak kuş mu kondurcak diyor

eda iyi çok şükür ne yapsın ağzında yine yara çıktı üzülüyorum sabah çıkıyor akşam üstü geçiyor anlamadım dişten mi neyden anlamadım gitti şimdi anneannesiyle markete gitmişler hava almışlar boran nasıl

Back
X