Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

aniden başladı rutin kontrole götürmüştüm meğerse ciğerlerine inmiş iltihap, antibiyotik verdi ilk defa. hiç durumunda bişey yoktu çok şaşırdım peşinden de dün gece ateşlendi işte

evet yaa hele ergenlik zamanlarımda anneme neler ettim off of
yoğurt gaz yapmış olabilir ya da ekşi gelmiştir başka şeyler denesen?

Canım ufaklığa tekrar geçmişler olsun. Yoğurt sütaş babymix elmalı. Gayet tatlı ama istemedi. Zaten sağı solu da belli olmuyo :/ neyse sonuçta herkes birgün yemek yemeyi öğreniyor dimi? :)

hanımlar oğluma kendi kendine uyumayı öğrettim kendim bile inanamıyorum.beni okuyanlar bilir oğlum gecede sayısını hatırlayamadığım kadar sık uyanıyordu.hem gündüz uykuları hem gece uykularına yatırırken ayağımda sallardım ve dudakları morarana kadar ağlardı kendini atardı uyusa benim için yine sorun değil sallardim ama artık yorulup dalardı ve ben ondan çok ağlardım çaresizlikten ferber yöntemine yakın bir yöntem fakat o kadar katı olamadım yanında daha fazla vakit geçirerek ve onunla konuşarak başardım inanın normalden daha az ağladı bu benim kendi yöntemim uygulamak isteyenlere detaylı olarak anlatırım bu yazdıklarıma kendim bile inanamıyorum

Oğlum ayağımda şuan bunu okurken :) ne yaptın ve nasıl yaptın? Ne kadar sürdü?? Şok şok şok valla benim için :)

Bebekleri uyuturken sallamayın!-HABERTÜRK

birde bu yazı beni çok korkuttu ve sallamaktan vazgeçirdi umarım linki doğru verebilmişimdir

Şimdi sallamak var bi de burda yazan olayı yapmak var. Bir yerde okumuştum en çok japonlar bebekleri sallıyorlarmış ki maşallah ne kadar akıllılar ;) ay benim sanırım kendi uğraşacak halim yok bu eğitime; kendime bahane buluyorum ;)

trt de süt kardeşler vaaaar :52:

cena çok kötüsün ayşşeyi götürürüm sende belkiii :23::9:
beni götürmezsen ayşeciki de götüremezsin, hıh !!:90:

cena seni burda görmeme çok şaşırdım
hayırdır tatlım :44:
[/B][/FONT]
haftasonu burada olmama şaşırdın di mi?:111:

Eşimle evlendiğimden beri bendede çok büyük alışkanlık. gündüz de olsa hep kapı kilitlerim. dürbünden bakmadan da açmam. bana gelenler bellidir zaten öyle çok gelenim gidenim olmaz. insanlara güven olmuyor. bi anımı anlatayım. kapı çaldı ama aşağıdan. kimsiniz dedim cevap yok. birkaç dakika geçti kapının zili çaldı. baktım dürbünden bir tane adam. dilenci kılıklı. açmadım. bidaha bidaha çaldı zili sinirlendim kapının sürgüsünü kapattım açtım kapıyı azarladım adamı. daha yeni de doğum yapmışım. kapıının aralığından konuşuyorum. ..... evimi dedi. anlamadım ne dediğini değil dedim kapattım kapıyı. tekrar zil çaldı. ben ptt den geliyorum ..... evi değilmi burası dedi. e eveeet. kartını göster dedim. adam gösterdi ama kapı aralığından. açtım sonra kapıyı eşimin kredi kartı şifresi falan gelmiş. kusura bakmayında üzerinizde resmi kıyafetiniz yoktu ondan açmadım size kapıyı. imzaladım kağıdı gitti. ama sonra çok üzüldüm tüh adama da kaba davrandım. ama okadar çingene gibiydiki korkmuştum yani. düşünün artık birde lohusa psikolojisi. herkes öcü gibi görünüyordu zaten gözüme.
canım, büyük şehirlerde, hatta küçük kasaba ve köylerde bile neler oluyor..
tedbirli davranmak zorundayız..
o adama üzülmedim değil, senin yaşadığın vicdan azabını anlıyorum ama..
ptt den gelen memurun da bi kılık kıyafeti olur, başta kendini tanıtır.
herşeyin bi usulü var.

ben bide koca bebekle uğraşıyorum. sabah işe gidecek, kemerimi nereye koydun, çorap verirmisin, o kalkmadan çayı kahvaltısı herzaman hazır olur zaten. pantolon gömlek akşamdan ütülenir kırışmıcak şekilde yerleştirilir. neyse giyinir pijama biryerde akşamdan çıkardığı çoraplar biyerde onlar toplanır. banyoya girerim traş köpüğünün kapağı açık kalmış o kapatılır. parfümünün kapağı kapatılmamış, diş macunu kullanılmış kaldırılmamış. akşam geldiğinde yemek masası mutlaka hazır bekler. büyük çocuğa bakmak daha zorr. (eşim) benim işte böyle 2 tane bebeğim var. çocuğa bakma konusunda çok yardımcı olur ama. (canı isterse yada zoraki)
eşim her işini kendi yapar.. ama ben yokken :1:
alarm çalar, kalkar namazını kılar.
sonra tekrar çalar, kalkar duşunu alır giyinir banyo hiç kullanılmamış gibi temiz ve düzenlidir.
kahvaltısını yapar sofrasını toplar.
evden bi çıkar, heryer düzenli eşyalar katlanmış, herşey yerli yerinde..:42:

ama ben varsam..
alarm çalar.. çalar.. çalar.. :36:
illa ben kaldırıcam.
sabah ben uyandırıcam terliklerini ayağına vericem..
duş alacak, ardından tıraş takımlarını toplayacağım.
kahvaltısı sofrasını hazırlayacağım.
çorabını pantolonunu getircem, telefonunu şarja koyucam, hatta çantasını toplayacağım..

diyorum ya, hepimizin ikinci çocuğu bu temmuz bebeleri..
ilki, babaları :9:

o doğum hediyesi değildi cenacım. doğum hediyesi olarak çok beğendiğim altın hasır bileklik vardı onu aldı. kv-kp bilezik taktı.
eyvallaaaaah :42:
benim kv de bileklik takmıştı, saolsun..

hanımlar oğluma kendi kendine uyumayı öğrettim kendim bile inanamıyorum.beni okuyanlar bilir oğlum gecede sayısını hatırlayamadığım kadar sık uyanıyordu.hem gündüz uykuları hem gece uykularına yatırırken ayağımda sallardım ve dudakları morarana kadar ağlardı kendini atardı uyusa benim için yine sorun değil sallardim ama artık yorulup dalardı ve ben ondan çok ağlardım çaresizlikten ferber yöntemine yakın bir yöntem fakat o kadar katı olamadım yanında daha fazla vakit geçirerek ve onunla konuşarak başardım inanın normalden daha az ağladı bu benim kendi yöntemim uygulamak isteyenlere detaylı olarak anlatırım bu yazdıklarıma kendim bile inanamıyorum
helal sanaa:46:
aman sen yine de etrafındakilere söyleme, nazar olur :1:
ben de o yöntemi denemiştim 5. ayın sonu..
ama 2. gün akşamı bi ağlama kriziyle sonlandı.
zaten diş zamanıydı, iki hafta sonra dişleri patlamıştı.
aslında bir yaşına varmadan bu eğitimi vermemiz gerek.. :25:
sonra oda da ayrılacak çünkü..

çok geçmiş olsun canım allahtan yere düşmemiş.

hayırdır canımmm ya bu saatte ne tantunisi. yoksaaa....senn.... değildir dimi canım anladın sen onu.

yok kzı ben hep cnaım birşey çeker :29::1:

gezdik geldik ecoşu kaydırdık oyuncaklar aldık

$602163_163525477136891_1006647309_n.webp

gezdik tam tamına 6 saat gezdik :27::27: 58 bulvarı kalabalıktı yaz gelmiştii geçen yıl gece yarılaına kadar eşimle gezer mısır yerdik o geldi

aklıma ecoşumuz yürüseydi biii :31::31:

ayyy içimde aşk felan fistan çoştu kocama zaten yapışan ben iyice yapıştım gıcık oluyorum şu evli erkeklere bakan kızlara :47::47:

hele evli kadınlara baka erkeklereeeeeeeeeeeeeeeeee :47::47::47::47:

neyse kadının biri lc waikikide bekarmısın diyor yüzüğümü görmedi sanırım yok evliyim dedim pekde güzelmişsin dedi !!

eşim kıpkırmızı oldu çekiştire çekiştire gitti deri montuda alamadım çok beğenmiştim :30::30:

LCWaikiki.com - XSIDE Mont - Grey Blue :50:

Canım ufaklığa tekrar geçmişler olsun. Yoğurt sütaş babymix elmalı. Gayet tatlı ama istemedi. Zaten sağı solu da belli olmuyo :/ neyse sonuçta herkes birgün yemek yemeyi öğreniyor dimi? :)
sağol canım
yoğurt gaz yapar belki ondan kusuyordur başka sebep bulamadım ben

busmai,
kerem nasıl oldu canım?:26:
halsiz, bitkin,iştahsız ve biraz da mızıldanıyor ama geceki kadar kötü değil çok şükür

gezdik tam tamına 6 saat gezdik :27::27: 58 bulvarı kalabalıktı yaz gelmiştii geçen yıl gece yarılaına kadar eşimle gezer mısır yerdik o geldi aklıma ecoşumuz yürüseydi biii :31::31:
ayyy içimde aşk felan fistan çoştu kocama zaten yapışan ben iyice yapıştım gıcık oluyorum şu evli erkeklere bakan kızlara :47::47:
hele evli kadınlara baka erkeklereeeeeeeeeeeeeeeeee :47::47::47::47:
neyse kadının biri lc waikikide bekarmısın diyor yüzüğümü görmedi sanırım yok evliyim dedim pekde güzelmişsin dedi !!
eşim kıpkırmızı oldu çekiştire çekiştire gitti deri montuda alamadım çok beğenmiştim :30::30:

LCWaikiki.com - XSIDE Mont - Grey Blue :50:
ooh 6 saat mi süpermiş
ya ben de artık yürüsün istiyorum ama o zaman da peşlerinden koşcaz hangisi daha iyi bilemedim:emir_bebek:
eşinin yanında kadının öyle demesi güzel olmuş:1:
evli erkeklere bakan kızlara ben rastlamadım ya da çok safım:44:

sağol canım
yoğurt gaz yapar belki ondan kusuyordur başka sebep bulamadım ben

halsiz, bitkin,iştahsız ve biraz da mızıldanıyor ama geceki kadar kötü değil çok şükür

ooh 6 saat mi süpermiş
ya ben de artık yürüsün istiyorum ama o zaman da peşlerinden koşcaz hangisi daha iyi bilemedim:emir_bebek:
eşinin yanında kadının öyle demesi güzel olmuş:1:
evli erkeklere bakan kızlara ben rastlamadım ya da çok safım:44:

ben çok kıskancım sen saf değilsin bacım :kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

teşekkür ederim:78:

götür beni ilknuuuuuur :10:
en sevdiğim arkadaşım olursun :60::60::60:

:17:

beeeeeeeeeeen!!!:3:

bence de kaba taslak bi plan yapabiliriz.
9 temmuzda ramazan başlıyor, 8 ağustos da ramazan bayramı.
kafadan temmuz ağustos gidiyor. zaten çook sıcakta açık havada buluşmak da iyi değil :100:

bu durumda mayıs sonu veya haziran başı bence uygun olacaktır.
tatil planları henüz belli değil ama bu aralık bizim için düşünülebilir.:31:

bizimki de hiiiç öyle romantik değildir :1:
ikinci evlilik yıldönümümüzde orkide almıştı..
yaprak döktü, budadık. sapları kaldı.. hala gözüm gibi bakıyorum kuru dallara :9:
ama şimdi yeni dal verdi, tomurcuk olmaya başladı.. :31:

helaaal :42::46:
doğum hediyesi yüzük almıştı eşim :16:
ayşecik büyüsün ona veririm belki.. hatırası var :31:

Ben mı okurken fark edemedim kimseler bizimle buluşmak istemiyo mu cEnacım gel biz de seninle başbaşa buluşalım :19::19:
Canım bizim tatil planımız geçen yıldan belli ben doğum yapınca tüm tatil planları rafa kalktı bu yıl 1 aydan fazla tatilde olacağız Allah nasip ederse o yüzden mayıs sonu ve dediğin gibi olması haziran başında olsa iyi olur ama biz buluşacak kimseyi bulamıcaz sanırım baş başa göz göze dize dize otururuzzz :1::51::54:

minita, gördüm seniii, sobeee:91:

busmai, inş kısa sürede tamamen iyileşir canım.
karakız, maşallah bugün çekirdek aile epey gezmişiniz :16:
açık konuşayım ben ceketi pek beğenmedim, ona o para verilmez..:100:
daha güzelini bulursun sen, daha güzeline layıksın.. :31:

Ben mı okurken fark edemedim kimseler bizimle buluşmak istemiyo mu cEnacım gel biz de seninle başbaşa buluşalım :19::19:
Canım bizim tatil planımız geçen yıldan belli ben doğum yapınca tüm tatil planları rafa kalktı bu yıl 1 aydan fazla tatilde olacağız Allah nasip ederse o yüzden mayıs sonu ve dediğin gibi olması haziran başında olsa iyi olur ama biz buluşacak kimseyi bulamıcaz sanırım baş başa göz göze dize dize otururuzzz :1::51::54:

canımcım, bugün cumartesi, malum haftasonu topik sessiz oluyor..
herkes gezmelerde, ziyaretlerde.. ondan kimse cevap vermedi, yoksa herkes görüşmek isteeeer :1:

pazartesi herkes görsün kaba bi taslak yaparız..
nerede görüşeceğimizi de konuşalım..
her iki yakaya da yakın bi yer olmalı..
mesela anadolu yakasıysa; kadıköy-üksüdar..
avrupa yakasıysa; beşiktaş-emönönü gibi.. :31:

Son düzenleme:
ben de gelmeye çalışıcam,cena haklı haftasonu diye sessiz buralar
minita, gördüm seniii, sobeee:91:

busmai, inş kısa sürede tamamen iyileşir canım.
karakız, maşallah bugün çekirdek aile epey gezmişiniz :16:
açık konuşayım ben ceketi pek beğenmedim, ona o para verilmez..:100:
daha güzelini bulursun sen, daha güzeline layıksın.. :31:
ben beğendim ceketi:51:

ben çok kıskancım sen saf değilsin bacım :kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

ben de çok kıskancım kız dur aklıma sokma,nasılsa adamın parmağında yüzük var kimse bakmaz diye huzurluydum o huzurumu da elimden almaaaaaaaaa

ben de gelmeye çalışıcam,cena haklı haftasonu diye sessiz buralar

ben beğendim ceketi:51:

ben de çok kıskancım kız dur aklıma sokma,nasılsa adamın parmağında yüzük var kimse bakmaz diye huzurluydum o huzurumu da elimden almaaaaaaaaa

Yüzüklü erkekler daha cazip oluyormuş bazı insalara çünküüüüü hep görüşemiyorlarmış ve musallat olmuyorlarmış gibi bir görüş de var evlerden ırak..... Ben kıskanmam kıskanılmak da istemem; daral gelir vs :)

Iyi aksamlar kizlar gecmisi okudum ama cevap yazamadim hasta olanlara gecmis olsun aryamm dr ne dedi

canımcım, bugün cumartesi, malum haftasonu topik sessiz oluyor..
herkes gezmelerde, ziyaretlerde.. ondan kimse cevap vermedi, yoksa herkes görüşmek isteeeer :1:

pazartesi herkes görsün kaba bi taslak yaparız..
nerede görüşeceğimizi de konuşalım..
her iki yakaya da yakın bi yer olmalı..
mesela anadolu yakasıysa; kadıköy-üksüdar..
avrupa yakasıysa; beşiktaş-emönönü gibi.. :31:

buluşma mi planladiniz dogumdan önce olursa bende katilabilirim.. inşallah diyeyim tabi malum bende çocuk cook :)

Bu arada dogum hediyelerinden bahsedilmis kocacigimda bana set aldi dogum hediyesi kv lerde sadece cumhuriyet takti kizima hic bisey bir corap dahi almadilar

Gün boyu yoğunduk sabah dr gittik. sonra kv ile kızı parkta gezdirdik. sonra en yakın arkadaşıma gittik kızımla bi kahve içtik. eve geldik kızı uyuttum eşimle yemeğe çıktık. görümcemler kv lere gelmiş misafirliğe, öyle olunca eve geldik, hizmet falan filan.. verhasıl yoğun, yorucu, güzel bir gün sayılırdı.Şimdiii gelelim cevaplara...
Umarım hava açar da siz de güzelce gezersiniz :)
Gezdik gezdik iyi geldii:)
Aryammm ben görmemişim üfürümle ilgili mesajını :( inşallah güzel haberler alın. Dualarım sizinle.

karakız

alyaaaa nın gönderdiği enerji bana etki yaptıııı :27: :122::66:

Yarasın bacımm:))
Iyi aksamlar kizlar gecmisi okudum ama cevap yazamadim hasta olanlara gecmis olsun aryamm dr ne dedi
Sağolun kızlar... Dr baktı evet üfürüm var dedi. Bunun 3 sebebi olabilir dedi;
1- kalbi deliktir,
2- kalp kapakçıklarında problem vardır,
3- masum üfürümdür, sebepsizdir ve zamanla geçer.
Ben hep 3. Sü olduğuna inandım o yüzden sakinim nedense. Hangisi olduğunu öğrenmek için eko yaptırmak lazımmış. Haftaya cuma inşallah baktıracağız.
Bu arada dogum hediyelerinden bahsedilmis kocacigimda bana set aldi dogum hediyesi kv lerde sadece cumhuriyet takti kizima hic bisey bir corap dahi almadilar
Hediye konusunda düğünde olmasa da doğumda çok şanslıydım... Doğumda kendi annem ve kv birer bilezik taktılar. Annem daha sonra kızıma hello kitili bi künye aldı. Eşim doğumdan sonra bana süpriz yapıp nazar boncuklu hoş bi künye almış ve bir de uzun zamandır istediğim parfümü almıştı:) ( laf aramızda hiç ince bir adam değildir ama bazen öyle süprizler yapar ki hiç beklemediğim anlarda herşeye değer..) görümceler cumh altınıı:) zengin oldukkk !!

Ay ölüyorum yorgunluktan... Hadi ben yatıyorum iyi geceler herkese...

Canlarim iyi geceler.hep okuyorum ama yazmaya firsat bulamiyorum.cenacim sen bitanesin beni hic unutmuyon.aysenin fotolari harika nasil hareketli maaşallah.ya dislere ne demeli;).. Kizlar bugun kontrolumuz vardi hersey yolunda ama oğlus sadece 300 gram almış dr çok kilolu diye galiba cok iyi dedi.ben biraz vicdan yaptim çalışıyorum diye yeterince süt almiomu aceba??yinede çok şükür herşey yolunda..sizi cok özlüyoruz bizimki tam bi firlama oldu.her istediğini yqptirmak icin söyleniyor.telefon kumanda delisi.hep oyun oynamak istiyor.ust disleri cok kasiniyo.daha geçen gün donebildi.bidahada dönmedi.emekleme desen oda yok.dr 10. Ayda emekleme ama uras in emeklemesini beklemeyin çok zor yapamaz dedi.bazen .üzülüyorum cok istiyo yuzustu atiyo kendini cabaliyo gidemio sonrada sinirlenio.kilosu 11.400gr boyu 74 cm..taklit yapio oksuruk gibi annnee diyo.alkış yapio.yurutecle butun evi turluyo.yabancılara surat asio ama guzel kızlara guluyo.benle top al ver oynuyo.kovalamaca oynuyo.bide yuzunu örtüyle kapatıp acip ceee yapio..ihlamurunu bardaktan icmeye bayilio.aklima simdilik bunlar geldi.hepinizi seviyoruz iyi geceler

ben bide koca bebekle uğraşıyorum. sabah işe gidecek, kemerimi nereye koydun, çorap verirmisin, o kalkmadan çayı kahvaltısı herzaman hazır olur zaten. pantolon gömlek akşamdan ütülenir kırışmıcak şekilde yerleştirilir. neyse giyinir pijama biryerde akşamdan çıkardığı çoraplar biyerde onlar toplanır. banyoya girerim traş köpüğünün kapağı açık kalmış o kapatılır. parfümünün kapağı kapatılmamış, diş macunu kullanılmış kaldırılmamış. akşam geldiğinde yemek masası mutlaka hazır bekler. büyük çocuğa bakmak daha zorr. (eşim) benim işte böyle 2 tane bebeğim var. çocuğa bakma konusunda çok yardımcı olur ama. (canı isterse yada zoraki)
aynı anlattıkların bizdede var canım sadece sabah kahvaltısı konusunda öyle değil yemez o saatte kahvaltı biz uyurken uyandırmadan gider amapijamalar çoraplar heryer heryerde.çocuğa bakamıyo ya hemde hiç çok seviyo ama ilgilenmeye gelince yok başaramıycanı sanıyo niyeyse ağlayıcna bakıver azcık diyorum diyoki benle susmazki seni istiyo o gelde çıldırma :52: sanki o elin adamı sürekli bu tartışmalar oluyo evde daha hiç gece uyandığını görmedim yada ev işi veya çocuk konusunda yardımcı olduğunu sadece sever o kadar

Back
X