Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ya arkadaşlar, ayşeciğin alnındaki kızarıklık hala duruyor..
acaba moraracak mı?
bi şey mi sürmeli, ama ne? :26:

canım buz koydun mu biraz ama tabı direk busu koyma buzu bir beze sar o sekılde basına tut gercı bıraz işe yarar. sahılde otururken kıtabın ustune dusmustu yanagına gelmıstı kıtabın köşesi ve hafıf morarmıstı cıltlerı hassas oluyor morarabılır yada kızarıklık zamanla dagılır.

acaba moraracak mı?

bir zamanlar lasonil diye bir krem vardı müthiş bi kremdi ki şurdan biliyorum abim çok titizdi bu çocuk düştü kalktı morardı konularında yengemde böyle bi krem keşfetmişti çocuk düşüp falan bişey oldumu hemen o bölgeye sürerdi abim işten gelene kadar esamesi kalmazdı morartının ama sanırım şimdi bu krem yok artık üretilmiyo diye biliyorum

bir zamanlar lasonil diye bir krem vardı müthiş bi kremdi ki şurdan biliyorum abim çok titizdi bu çocuk düştü kalktı morardı konularında yengemde böyle bi krem keşfetmişti çocuk düşüp falan bişey oldumu hemen o bölgeye sürerdi abim işten gelene kadar esamesi kalmazdı morartının ama sanırım şimdi bu krem yok artık üretilmiyo diye biliyorum

lasonil kas gevşetici ama neyse belki de ayni urunun farklı amaclı bir kremiydi kullandıkları

hapsu canmel, saolun kızlar ya..
buz koymamıştım, sonradan kızarıklık belirginleşmeye başladı.
9.40 gibi düştü, tabi üzerinden 2 saat geçti.
şimdi lasonil sürdüm. prospektusunu da okudum.
inş morarmaz ya..

bi de akşam eşime açıklama yapmam gerek :25:

inş morarmaz ya..

hiç dert etme tamamen geçmesede fark edilmez derece azalıcaktır çokkk gecmiş olsun

mısır çorbası :) ay deli gibi canım çekiyor
Tam nasıl olduğunu soracaktım bende önce davrandılar. Tarif çekici geldi aslında olabilir ama evde mısır yok alabilirsenm onu yapayım.sağol şeker;)
mısır çorbası nasıl oluyorkine? (hapsu)
ben de domates çorbası istiyorum, ama yaz domateslerinden olacak:56:
Bende çok severim. Ama ona yetecek kadar domatesim yok galiba:(
acaba moraracak mı?
Soğuk birşeyler koymayı dene bakalım. İnşallah morarmaz.
canım konserve mısırlardan alıyorsun 500 gr mlık llardan yarısından biraz fazlasını mıkserde pure yapıyosun. sonra tencereye biraz yag koyuyosun ince kıyılmıs soğanı biraz cevırıyorsun ustune bir corba kaşığı un koyum kavuruyorsun onun ustunede pure yaptıgın mısırları dokup biraz o sekılde pişiriyorsun ustune ben goz kararı koyuyorum ıkı bardak su 3 bardak da süt koyuyorsun kaynayınca eyırdıgın mısırları ekleyıp pişiririyorsun pişince bir tutam karabiber ve tabii tuz koyuyosun okadar inanılmaz lezzetli oluyor mısırı seviyorsanız deneyin :)
Hımm.. İştah açıçı valla:)
Yeşil mercimek çorbası?

Hapsu mısır çorbası dedin de
Benim mısır çorbamı eşimin ailesinden kim yediyse öve öve bitiremedi:) mısır yarması deniyo burda; onu bir gece suda bekletip haşlıyoruz suyuyla beraberken üstüne normal yayla çorbası gibi yoğurt,un,yumurta çırpılmış karışımı ekliyoruz kaynayınca tereyağda yakılmış naneyi ve tuzu ekliyoruz. Bu kadar
Samsunun mısır çorbasını biliyorum ama buralarda nerden bulayım sizin mısırları kız? Yeşil mercimek te iyi fikir sağol.

inş morarmaz ya..

ay canım ya ne açıklaması tamam yani düşünceni biliyorum da çocuk bu düşe kalka büyür.

Nfk ayşeyi al dışarı çık biraz. şu vicdan azabından kurtul. akşama bişeyi kalmaz inşallah merak etme. Cücüğünün de havası değişsin. atın üzerinizden şu düşme olayını. alınacak ders zaten alınmıştır. kendini yedin bitirdin kız.
Kızımı cücüğüm diye sevmeye başladım. Soğan cücüğü misali:)))

nfk geçmiş olsun canım.artık hareletlendiler bu düşmelr illaki olacak.

canını sıkma.geçen bizimki hamaktan düştü allahtan alçaktı altınada minderleri dizmiştim.

yinede ağladı.böyle durumlarda bizde ekmek içini çiğneyip kızaran yere koyarlar.

şişmesin ve morarmısın diye...

kelebek süt reçeline karbonatta atılıyormydu bacım.bi tarif etsen...

Son düzenleme:
BEN YATIYORUM...

Akşam annemle babam, televizyon seyrediyorlardı.
Annem, "Geç oldu," dedi, "zaten yorgunum, ben yatıyorum."
Annem kalktı, mutfağa gitti.Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı.
Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu.
Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi.
Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu.
Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı.
Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu.
Çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu.
Banyodaki çöp sepetini boşalttı.Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı.
Bir gömlek ütüledi, kopuk düğmesini dikti. Çiçekleri suladı.Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu.
Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı,
okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabini aldı, masanın üstüne koydu.
Kek tarifleri defterini çıkardı, arkadaşına söz verdiği tarifi bir kâğıda yazdı, çantasına koydu.
Bakkaldan alınacakları not etti, notu da çantasına koydu.
Sonra gitti, 3'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı, dişlerini fırçaladı.
Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü.Tırnaklarına baktı, törpüledi.
İçeriden "sen yatmaya gitmemiş miydin?" diye seslenen babama "şimdi gidiyorum" deyip köpeğin su kabini doldurdu.
Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı.
Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı,
gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı.
Bana geldi, "haydi yat artik, biraz da yarın çalışırsın" dedi.
Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı.6 maddelik acil işler listesine 3 madde daha ekledi.
Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi...

İste o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir "ben yatıyorum" dedi ve gitti yattı.

Sizce, bu işte bir gariplik yok mu?
Biz kadınların neden daha uzun yaşadığını merak etmiyor musunuz?
Çünkü bizim yapımız uzun çekişli... Ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz!!

hiç dert etme tamamen geçmesede fark edilmez derece azalıcaktır çokkk gecmiş olsun
çok sağolun ya, iyiki varsınız.:16:
böyle anlarda bu topikte olduğum için kendimi daha iyi hissediyorum..

ay canım ya ne açıklaması tamam yani düşünceni biliyorum da çocuk bu düşe kalka büyür.
haklısın da,, eşim mızmız,
ufak tefek düşmelere bile bıdı bıdı ediyor, kıyamıyor..
bakalım inş akşama fazla bi şey kalmaz alnında.. da yüküm hafifler biraz..

Nfk ayşeyi al dışarı çık biraz. şu vicdan azabından kurtul. akşama bişeyi kalmaz inşallah merak etme. Cücüğünün de havası değişsin. atın üzerinizden şu düşme olayını. alınacak ders zaten alınmıştır. kendini yedin bitirdin kız.
Kızımı cücüğüm diye sevmeye başladım. Soğan cücüğü misali:)))
cücük:1:
bizde tavuk yavrularına da cücük derler, tavuk cücüğü, yani civcivi..
bunlar da bizim civcivler de miii?:16:

Bizimki bir süredir koltuğun üstüne çıkmaya başladı. Tek bacağını kaldırın koltuğa atıyor sonra totoyu kaldırıp hoooop! Koltuğun üstünde. Nasıl mı öğrendi? Camın önündeki çiçeğin yapraklarını koparma aşkına koltuğun en tepesine çıkıyor nasıl bi hevesse. E sen düşün NFK cım artık dime kalkma durumlarını. Çıkarken kafayı mı vurmuyor camın önündeki memere? Koltuğa çıkarken totonun üstüne defalarca dşmeler mi desem? İlk bende çok vicdan yapıyordum ama artık olağan olarak görüyorum. Tabi yatağa bırakma olayını daha dikkate alırsın artık zaten. Ama düşe kaşka olacak bu işleeeerr....

nfk 'cım canım gecmiş olsun aysecik düşmüş...
telas yapma..kusması falan yoksa Allahın izniyle hiçbirsey olmaz.ablamın kızıda yataktan düşmüştü alnı biraz şişmişti ablam korkup doktora götürmüş..hiçbişeyi yok demiş.bebek kusuyorsa tehlikeli oluyormus ve o zaman asla uyutmamak gerekiyormus..
benimde asla düşürmem dediğim yavrumu 7 aylıkmıydı neydi kanepede yatıyorduk.. düşürdüm o hali gözümün önünden gitmiyo.sabah uyuyakalmısım o uyanmış dönüp düşmüş:( nefesi kesilmişti ağlamktan Allahtan annemgilde yatılıydım.ama esime söylemedim söyleseydim beni mahveder.ağzının nereye ayırıyordun diye??o kadar insan bi çocuğa bakamadınızmı dicek sinirimi bozacaktı..belki bundan 20 sene sonra söylerim o günleri görürsem..:1:
cocuk bu düşe kalka büyüyor..bazen yahya ayağa kalkıyo koltuktan tutunup,esim tutsana cocuğu düşecek diyo.bişey olmaz diorum.senin ondan baska işin yok diyo cocuğa bak,yarın birgün düşerse görüşürüz dio...
senin esinde aysecik konusunda bi hayli hassas...kızarıklığı dert etme buzluktan buzlu biseyi koysaydın hemen gecerdi.esine düştü desen azar isitirsin tahminimce.akşama güzel bi yalan hazırla bacım...oyuncağı vurdu de bişey de

cocuk bu hangi dakka peslerinde kocacaz.ama dikkat edin yatak falan yüksek mesafe boynu falan Allah muhafaza..onla gecmiş olsun..

Lasonil bizde var eşimin ayağı burkulmuştu onun için vermişti eczacı, morarmayı da dağıtıyor
BEN YATIYORUM...

Akşam annemle babam, televizyon seyrediyorlardı.
Annem, "Geç oldu," dedi, "zaten yorgunum, ben yatıyorum."
Annem kalktı, mutfağa gitti.Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı.
Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu.
Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi.
Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu.
Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı.
Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu.
Çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu.
Banyodaki çöp sepetini boşalttı.Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı.
Bir gömlek ütüledi, kopuk düğmesini dikti. Çiçekleri suladı.Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu.
Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı,
okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabini aldı, masanın üstüne koydu.
Kek tarifleri defterini çıkardı, arkadaşına söz verdiği tarifi bir kâğıda yazdı, çantasına koydu.
Bakkaldan alınacakları not etti, notu da çantasına koydu.
Sonra gitti, 3'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı, dişlerini fırçaladı.
Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü.Tırnaklarına baktı, törpüledi.
İçeriden "sen yatmaya gitmemiş miydin?" diye seslenen babama "şimdi gidiyorum" deyip köpeğin su kabini doldurdu.
Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı.
Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı,
gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı.
Bana geldi, "haydi yat artik, biraz da yarın çalışırsın" dedi.
Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı.6 maddelik acil işler listesine 3 madde daha ekledi.
Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi...

İste o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir "ben yatıyorum" dedi ve gitti yattı.

Sizce, bu işte bir gariplik yok mu?
Biz kadınların neden daha uzun yaşadığını merak etmiyor musunuz?
Çünkü bizim yapımız uzun çekişli... Ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz!!
Süpermiş bayıldım tam da annemi anlatıyor:)

Tam nasıl olduğunu soracaktım bende önce davrandılar. Tarif çekici geldi aslında olabilir ama evde mısır yok alabilirsenm onu yapayım.sağol şeker;)

Bende çok severim. Ama ona yetecek kadar domatesim yok galiba:(

Soğuk birşeyler koymayı dene bakalım. İnşallah morarmaz.

Hımm.. İştah açıçı valla:)

Samsunun mısır çorbasını biliyorum ama buralarda nerden bulayım sizin mısırları kız? Yeşil mercimek te iyi fikir sağol.
Canım aslında trabzonun bu, eşimin ailesi samsunda uzun yıllardır ve hiç yememişler ; ilk bende yediler. İstersen ben sana gönderirim :)

inş morarmaz ya..

Eşine ,ayşeciği imama emanet ettiği günü hatırlatırsın.hatta sadece "uydum imama" dersin o anlar :))

Lasonil bizde var eşimin ayağı burkulmuştu onun için vermişti eczacı, morarmayı da dağıtıyor

Süpermiş bayıldım tam da annemi anlatıyor:)

Canım aslında trabzonun bu, eşimin ailesi samsunda uzun yıllardır ve hiç yememişler ; ilk bende yediler. İstersen ben sana gönderirim :)

Eşine ,ayşeciği imama emanet ettiği günü hatırlatırsın.hatta sadece "uydum imama" dersin o anlar :))

lasonil in bu durumunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu valla zira ayaklarım mos mor :)

dtk, saol bacım..
bizimki de sürekli tutunup kalkıyor, show yapar gibi tek eliyle öyle duruyor, ya da o halde elinde oyuncağıyla oynuyor.
sonra hoop yere.. ufak tefek düşüyor da tabi yataktan düşme çok feci..:25:

akşam ben de her ayrıntıyı anlatmayacağım sanırım. belki yine öyle tutunup kalkarken düştü diyicem..
Allah affetsin, el kadar bebeye de iftira ediyorum..:50:
aynısını eşim yapsa ve gizlese ben de kızarım, ama işte öylee..:43:

Back
X