Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

dtk, saol bacım..
bizimki de sürekli tutunup kalkıyor, show yapar gibi tek eliyle öyle duruyor, ya da o halde elinde oyuncağıyla oynuyor.
sonra hoop yere.. ufak tefek düşüyor da tabi yataktan düşme çok feci..:25:

akşam ben de her ayrıntıyı anlatmayacağım sanırım. belki yine öyle tutunup kalkarken düştü diyicem..
Allah affetsin, el kadar bebeye de iftira ediyorum..:50:
aynısını eşim yapsa ve gizlese ben de kızarım, ama işte öylee..:43:

sen iyisini bilirsin bacım..
o arada sen ne yapıodun diyeceği için benim esim,onu baz alarak fikir verdim.
ben o düşürdüğümde kendimden nefret ettim.beceriksizim,salak kafam diye.ama bişey olmaz.sen ayseciği düşünme.melekler korumustur onu..yinede kızarıklığı tamamen yok olursa hiçbişey deme.bu vicdan azabının üstüne koca dırdırı cekilmezki:43:

Nfk hemen annemi arayıp yazıyı okudum gülmekten gözünden yaş gelmiş:)
Bu arada biz dün akşam biraz konuştuk, bu sabah da tam olarak barıştık ama her iki taraf da yine kendini haklı görmeye devam ediyor "bi daha yapmayalım" diyerek uzlaştık :)) işte bizim tarzımız normallerden farkımız:27:
Eşime kredi kartının limitini doldurdum sinirim biraz geçti dedim
İyi bari dedi zaten limitim yarıdaymış istanbuldaki harcamalardan dolayı , ona sevindi.
Çok çene çaldım bugün işime döneyim belki öğleden sonra annem bi arkadaşına gidecekmiş ona takılırım
Herkese kolay gelsin

Bu arada biz dün akşam biraz konuştuk, bu sabah da tam olarak barıştık ama her iki taraf da yine kendini haklı görmeye devam ediyor "bi daha yapmayalım" diyerek uzlaştık :)) işte bizim tarzımız normallerden farkımız:27:
İyi bari dedi zaten limitim yarıdaymış istanbuldaki harcamalardan dolayı , ona sevindi.
Çok çene çaldım bugün işime döneyim belki öğleden sonra annem bi arkadaşına gidecekmiş ona takılırım
Herkese kolay gelsin

aman iyi olmus busmicim.ağzınızın tadı bozulmasın inşallah.bol bol seytan catlattınız bu sabah o zaman:16:

hava bugün güzel..oğlumun corbasını içirip parka götüreyim bari biraz.sallanalım kayalım havamız değişsin..bu havada yapılacak en güzel şey...görüşürüz güzel anneler ve bebişleri

konuşmuşlar barışmışlar..

kadın: kredi kartı limitini sinirim geçsin diyerekten doldurdum
adam: iyi bari, sevindim :37:

Son düzenleme:
nfk çok geçmiş olsun. allah koruyor onları. bende duru yu birkaç kez düşürdüm.çok korkmuşrum. o kadar hızlı hareket ediyorlarki ...
ben bu alt değiştirme ve yıkama işine hiç eşimi karıştımıyorum. kız çocuk olduğu için günah olduğunu düşünüyorum. eşime de öğrettim. olurda rastlarsa bakma günah diye... ne yapayım...

Ben çalışıyorum kızıma annem bakıyor o beş nokta emniyet kemerini annem 3 gün uğraşsa bağlayamaz :)

Haklısın :)

Ben kendim şahsen bizzat Antalyada bu olaya şahit oldum desem:)

Bence sen bu kadar becerikli olduğun için eşin de hiçbir işe el atmıyor , kendini yıpratıyorsun değmez kıymet de bilmiyorsa
Eşim çalışmamı istemiyor şimdilik ben de istemiyorum oğlum kreşe başlarsa 3 yaşında düşünüyorum ama eve en ufak para katmam o para benim kocamınki de benim:)
Neydi o bi laf vardı biz küçükken söylerdik
"Senin paran benim param, benim param benim param" :)

Ay ne terbiyesizler var....
Valla ikimizin parası ortak para ama snin felsefe daha güzel ;)

AkşamA zeytinyağlı dolma ve bişi çorbası var. Ama ne çorbası?

Dolmadan sonrasını okuyamadım :)

ya arkadaşlar, ayşeciğin alnındaki kızarıklık hala duruyor..
acaba moraracak mı?
bi şey mi sürmeli, ama ne? :26:

Canım ciltleri hassas ya olabilir. Yakın eczane varsa sor ne yapayım diye...

canım konserve mısırlardan alıyorsun 500 gr mlık llardan yarısından biraz fazlasını mıkserde pure yapıyosun. sonra tencereye biraz yag koyuyosun ince kıyılmıs soğanı biraz cevırıyorsun ustune bir corba kaşığı un koyum kavuruyorsun onun ustunede pure yaptıgın mısırları dokup biraz o sekılde pişiriyorsun ustune ben goz kararı koyuyorum ıkı bardak su 3 bardak da süt koyuyorsun kaynayınca eyırdıgın mısırları ekleyıp pişiririyorsun pişince bir tutam karabiber ve tabii tuz koyuyosun okadar inanılmaz lezzetli oluyor mısırı seviyorsanız deneyin :)

Çok lezzetli görünüyooooooo :)

hapsu canmel, saolun kızlar ya..
buz koymamıştım, sonradan kızarıklık belirginleşmeye başladı.
9.40 gibi düştü, tabi üzerinden 2 saat geçti.
şimdi lasonil sürdüm. prospektusunu da okudum.
inş morarmaz ya..

bi de akşam eşime açıklama yapmam gerek :25:

Eşlere açıklama yapma kısmı en siniri :( ayarlıcan artık bişiler.

BEN YATIYORUM...

Akşam annemle babam, televizyon seyrediyorlardı.
Annem, "Geç oldu," dedi, "zaten yorgunum, ben yatıyorum."
Annem kalktı, mutfağa gitti.Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı.
Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu.
Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi.
Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu.
Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı.
Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu.
Çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu.
Banyodaki çöp sepetini boşalttı.Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı.
Bir gömlek ütüledi, kopuk düğmesini dikti. Çiçekleri suladı.Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu.
Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı,
okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabini aldı, masanın üstüne koydu.
Kek tarifleri defterini çıkardı, arkadaşına söz verdiği tarifi bir kâğıda yazdı, çantasına koydu.
Bakkaldan alınacakları not etti, notu da çantasına koydu.
Sonra gitti, 3'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı, dişlerini fırçaladı.
Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü.Tırnaklarına baktı, törpüledi.
İçeriden "sen yatmaya gitmemiş miydin?" diye seslenen babama "şimdi gidiyorum" deyip köpeğin su kabini doldurdu.
Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı.
Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı,
gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı.
Bana geldi, "haydi yat artik, biraz da yarın çalışırsın" dedi.
Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı.6 maddelik acil işler listesine 3 madde daha ekledi.
Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi...

İste o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir "ben yatıyorum" dedi ve gitti yattı.

Sizce, bu işte bir gariplik yok mu?
Biz kadınların neden daha uzun yaşadığını merak etmiyor musunuz?
Çünkü bizim yapımız uzun çekişli... Ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz!!

Aynennnnnnnn :)

rabiş, UI olmuş :26:

UI ne???

hava bugün güzel..oğlumun corbasını içirip parka götüreyim bari biraz.sallanalım kayalım havamız değişsin..bu havada yapılacak en güzel şey...görüşürüz güzel anneler ve bebişleri

Çıkın çıkın gezin valla. Ne yaptınız dilekcim taşındınız mı bu arada?

Kelebek biye ceza almış ki ya? Kesin süt reçeli yüzünden banladılar kızı. Aaa bu kadar da hamarat olunmazki dediler çekemediler:)))
Şaka bi tarafa etliye sütlüye de karışmaz kî sebeb ne acaba?

Pedagoji derneği sitesinden alıntı:

"Küçük yaştan itibaren çocukları başkalarının yanında giydirmemek, altlarını değiştirirken bile bir başka odaya götürmek çocuğun mahremiyetine saygıyı gösterir. ”Daha küçük” diye düşünerek çocuğu iç çamaşırına varıncaya kadar başkalarının önünde soyup giydirmek doğru değildir. Özellikle dört-beş yaşından sonra çocuğu iç çamaşırı ile yıkamak, iç çamaşırı çıkarırken ve temizlerken gözleri kısarak ya da başı hafif yana çevirerek o alana saygı gösterdiğimizi hissettirmek çocuklarda mahremiyet duygusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yedi yaşından sonra banyoda çocukların kendi mahrem alanlarını kendi temizlemelerine fırsat tanımak da mahremiyet duygusunun gelişimi açısından güzel olacaktır. Yine kardeşleri dört-beş yaşından sonra birlikte banyoya sokmamak, sokulması zorunlu olan durumlarda ise onları iç çamaşırları ile yıkamak gerekmektedir. Sağlıklı bir mahremiyet duygusu açısından çocuğun başkalarının önünde elbiselerini çıkarmaması, giyinip soyunmaması gerektiği ayda birkaç defa tekrar edilerek çocuğa hatırlatılmalıdır. Tabi ki anne-babanın da çocuğun görmeyeceği bir alanda giyinip-soyunması da çocuğun bütüncül bir mahremiyet duygusu geliştirmesi açısından önemlidir."

evet bunlar basit şeyler gibi görünsede çok önemli çocuğun ilerdeki edep haya mahremiyet duygularını iyi bilmesini sağlayacak davranışlar.inş dikkat edebilirim şimdi yapmaya çalışıyorum başkalarını yanında altını değiştirmemeye giydirmemeye çalışıyorum.kız çocuğu olduğu için babasından bile sakınıyorum en azından altını değiştirirken görmemesi lazım.

"dandini dandini dastana danalar girmiş bostana kov bostancı danayı yemesin benim oğlumu...ay bu kızımmış...yemesin benim kızımı" diye düzeltilen bir ninni:) çok şükür sağlıkla bu günleri gösteren rabbime...

bu arada bebişler gündüz kaç uyku yapıyor benimkiler 3 tane....süreler kısa tabi 45-60 dakika:( ne zaman sayı azalıp süre uzayacak:(

bu arada ayşeciğe geçmiş olsun...evet düşe kalka büyüyorlarmış.ne zor ilk annelik tecrübeleri:(...rabbimin korumasıyla hepsi geçiyor...
tüm bebeleri öpüyorum annelere selamlar...

Nfk geçmiş olsun canım.Aden artık o kadar sık düşüyor ki alıştık.Bugün baktım ki bacağı morarmış.Kim bilir hangi düştüğünde oldu.:26:

Bu arada kızımı uyuttum ama 10 dakikada bir uyanıyor.Okulda bir şey anlatırken önemsiz bir ayrıntı olarak Aden'in uyuması geçmişti, 1 saat uyudu diye.Tabi arkadaşlar oraya takıldı.Nazar mı oldu yaaa kızıma.Yatırıyorum ağlayarak uyNıyor.

Biz kızımızı babasıyla birlikte yıkıyoruz.Tek yıkayamam ki.Babasınïn baktığı günler babası altını da değiştiriyor.Bir de annem veya kv.Aslında bu konuda hassasım ama elim mahkum.

Back
X