Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ayşecikle dışarı çıktık. markete gittim barbunya bulamadım.
diğerine gittim, demek zamanı geçmiş. az-kuru, kimisi çürük barbunyalar vardı..
seçtim zar zor 1 kg aldım. kilosu 4,75ten. bir yemeklik çıksa kardır..
akılsız başın belası iştee:4:

yaa geçen sen gene burda yazmıştın bende sordum kayınvalıdeme yaa dedim barbunyayı kaçırmışız yooo dedi daha ağustosda alacaz onu ohhh derin bir nefes çektim bende haberin ola geçen sene aldığım barbunya acayip güzeldi gidip bir 5 kilo daha almıştım ama tadı falan süperdi yaa ağzım sulandı:56:
aynısından bulmam imkansız tabi ama inşallah güzel buluruz :34:

günyadın herkeseeee
nfk 7.madde çok doğru aynı Kerem de masasına resim yaparak yemek yiyor iyice eliyle sürüyor masaya yemeği sanki masada tuz var da ona buluyor lokmasını:1:
vakit varsa bunları uzuuun uzuuun yaparız da vakit yoksa aceleyle bir yere yetişmek gerekiyorsa hızlı hızlı yedirmeye çalışıyoruz doğal olarak,o da çok stresli oluyor. ee her iş bize bakıyo sonuçta. evdeyken yemese sorun değil de, sonra dışarda açlıktan ağlaması kabus oluyor

sen şimdi bakıcı teyzeyi bıraktın mı canım?

ooh hamarat gelin
kızının önemli bişeyi yoktur inşallah

ya bu yazdığına çok duygulandım ya
:5:
ben de çok memnunum aryanın annesini ve diğer annişleri tanıdığım için
nasıl atlatırdım bu süreci yapayalnız bilmiyorum..

ay ben çok dağınık çalışırım herşeyi en son toplarım

biz de merak ediyorduk canım merak etmez olur muyuz:39:
tekrar doğumgünü kutlu olsun :nazar:
bu arada birinde gördüm dış mekanda çekim yapmışlar kızına, arka planda pembe tülden yapılmış güllerle kocaman "1" maketi var.önünde resim çekinmişler süperdi

bi de cuma akşamı; eşim ben kerem aile fotosu çekindik. keremi tek de çektirdik. güldürmeye çalıştık falan çok güzel oldu,çarşamba alıcam bakalım nasıl olur,tanesi 15 tl fazla geldi ama napalım:55:
sünnet kıyafetiyle de çektircem ama ona annemle giderim eşimin o kadar dayanabileceğini sanmıyorum fotoğrafçıda,uzun sürer muhtemelen giydir çıkart falan

teşekkür ederim canım:34:
dış çekim çok güzel oluyor gerçektende bizim şansımız fotoğrafçı arkadaşlarımızın evlenerek balayına gitmesi oldu neyse kısmet dipğer doğum günlerine inşallah:34:
bende bir aile fotoğrafı istiyorum ama bakalım ne zaman :44:

günün mönüsü: mercimek çorbası, zeytinyağlı biber dolması, köfteli sulu patates yemeği, karpuz, cacuuk:72:

ohhh afiyet olsun bu arada sahurda genelde kahvaltımı yapıyorsunuz yoksa yemek de yermisizni:44:

şeker portakalımm, fotoğraflara baktım.
herşey çok güzel. ellerine sağlık.. herşeyden sorumlu kişii:42:
süslemeler, özellikle ay ay melisa fotolarıı:46:
pastayı sen mi yaptın? fotosu nerdeeee:24:

yaa geçen sen gene burda yazmıştın bende sordum kayınvalıdeme yaa dedim barbunyayı kaçırmışız yooo dedi daha ağustosda alacaz onu ohhh derin bir nefes çektim bende haberin ola geçen sene aldığım barbunya acayip güzeldi gidip bir 5 kilo daha almıştım ama tadı falan süperdi yaa ağzım sulandı:56:
aynısından bulmam imkansız tabi ama inşallah güzel buluruz :34:

ohhh afiyet olsun bu arada sahurda genelde kahvaltımı yapıyorsunuz yoksa yemek de yermisizni:44:
aa, ağustos mu?:44:
çürük çarıklar kalmıştı markette. bi daha mu ürün gelecek yani?
öyleyse ne mutlu, yine alırım. aklımda olsun, ama ağustosta yine hatırlatın :ssz:

annem pilav ve komposto yapardı.
eşim kahvaltılık yiyor. özellikle tost. ama çay nadir içiyor.
kahvaltı yapıcaz, en kolayı da bu sanırım.

ayy çok güzelmiş kısmet sonraki doğum günlerine inşallah:34:

şeker portakalımm, fotoğraflara baktım.
herşey çok güzel. ellerine sağlık.. herşeyden sorumlu kişii:42:
süslemeler, özellikle ay ay melisa fotolarıı:46:
pastayı sen mi yaptın? fotosu nerdeeee:24:

teşekkür ederim canım beğenmene sevindim:34:
pastayı ben yapacaktım ama yapamadım mesai süprizi acil pasta siparişi verme süprizine dönüştü tabi benim istediğim pastayı yapamamışlar ama ne yapalım kader kısmet

$942712_446478285439362_838972917_n.webp
bunun pembe beyazı ve üst kısma anne baba çocuk figürü istemiştik yapamamışlar neyse bunada şükür
pastanın tadı çok güzeldi ama herkes çok beğendi nereye yaptırdınız diye sordu hadi ordan yırttılar gözümde:1:

bi de cuma akşamı; eşim ben kerem aile fotosu çekindik. keremi tek de çektirdik. güldürmeye çalıştık falan çok güzel oldu,çarşamba alıcam bakalım nasıl olur,tanesi 15 tl fazla geldi ama napalım:55:
sünnet kıyafetiyle de çektircem ama ona annemle giderim eşimin o kadar dayanabileceğini sanmıyorum fotoğrafçıda,uzun sürer muhtemelen giydir çıkart falan
ne güzel:16:
ben eşime fotoğrafçıda aile fotosu desem :30:

aa, ağustos mu?:44:
çürük çarıklar kalmıştı markette. bi daha mu ürün gelecek yani?
öyleyse ne mutlu, yine alırım. aklımda olsun, ama ağustosta yine hatırlatın :ssz:

annem pilav ve komposto yapardı.
eşim kahvaltılık yiyor. özellikle tost. ama çay nadir içiyor.
kahvaltı yapıcaz, en kolayı da bu sanırım.

ben alırken hatırlatırım sanada :34:

benim annemde ilk gün mutlaka pilav yapardı berketli olsun ramazan diye :16:
ama eşim yemek yemez hamur işi olmazsa doyduğunu anlamazmış yani ya poğaça ya börek yağ patila vb. ürünler
yapmak durumunda kalacağız zor olacak sanırım allah kolaylık versin bakalım:18:

Eki Görüntüle 750719
bunun pembe beyazı ve üst kısma anne baba çocuk figürü istemiştik yapamamışlar neyse bunada şükür
pastanın tadı çok güzeldi ama herkes çok beğendi nereye yaptırdınız diye sordu hadi ordan yırttılar gözümde:1:
e bu çoook güzelll!:16::52:
istediğin figürü yapamamışlar ama tadı da çok güzeldi diyorsun..
nerden, ne kadara yaptırdın sorması ayıp:30:

e bu çoook güzelll!:16::52:
istediğin figürü yapamamışlar ama tadı da çok güzeldi diyorsun..
nerden, ne kadara yaptırdın sorması ayıp:30:

canım maltepe tugayyolunda bir pastahane biz sabahları işe giderken oraya uğruyoruz poğaça falan almak için
güzel yapıyorlar poğaçayı falan bu pastayı da 6 tl dilim fiyatı olarak yaptılar pahalı ama ne yapalım
diş buğdayındakini 4 tl ye yaptırmıştım ama onu pek beğenmemiştim bunun lezzeti daha güzeldi:34:

günyadın herkeseeee
nfk 7.madde çok doğru aynı Kerem de masasına resim yaparak yemek yiyor iyice eliyle sürüyor masaya yemeği sanki masada tuz var da ona buluyor lokmasını:1:
vakit varsa bunları uzuuun uzuuun yaparız da vakit yoksa aceleyle bir yere yetişmek gerekiyorsa hızlı hızlı yedirmeye çalışıyoruz doğal olarak,o da çok stresli oluyor. ee her iş bize bakıyo sonuçta. evdeyken yemese sorun değil de, sonra dışarda açlıktan ağlaması kabus oluyor

ooh hamarat gelin

bu arada birinde gördüm dış mekanda çekim yapmışlar kızına, arka planda pembe tülden yapılmış güllerle kocaman "1" maketi var.önünde resim çekinmişler süperdi

Canım bakıcı teyze yarım gün olarak gelecek bir süre.

Aile fotosu olayı süperrrrr. Biz de istiyoruz inşallah da artık ramazandan sonra sanırım :)

günün mönüsü: mercimek çorbası, zeytinyağlı biber dolması, köfteli sulu patates yemeği, karpuz, cacuuk:72:

Eline kolun sağlık canım.
genele bakınca güzeldi valla ben aslında açık büfe düşünmüştüm herkes kendi alsın diye ama maalesef bizim hanımlar eşlerine tabak yapmadan içleri rahat etmedi (bu beş yıldızlı otellerde açık büfede kadınların masaya yemek götürmeleri gibi birşey oldu:1:)
içecek olarak çaysız olmazdı tabikide soğuk içecek içenlerde oldu tabi ama çayın pasta kesilmeden önce demlenmiş olması lazımdıki pasta kesiminden sonra çayı beklemeyelim neyseki acil müdahale ile ben ii hallettim:23:

teşekkür ederim canım sorma genelde bir yere yetişeceksek de uyanmaz böyle ne yapalım artık :34:

Açık büfede tabak taşıma!! Bizde herkes kendi tabağını alır valla :)
ayy çok güzelmiş kısmet sonraki doğum günlerine inşallah:34:

teşekkür ederim canım beğenmene sevindim:34:
pastayı ben yapacaktım ama yapamadım mesai süprizi acil pasta siparişi verme süprizine dönüştü tabi benim istediğim pastayı yapamamışlar ama ne yapalım kader kısmet

Eki Görüntüle 750719

Valla pasta süper görünüyor. Tadı da güzelse oh ne ala :) bu arada fotolara baktım çok güzellerrrr. Ama bilgisayardan da bakmak istiyorum :)

ayşecikle dışarı çıktık. markete gittim barbunya bulamadım.
diğerine gittim, demek zamanı geçmiş. az-kuru, kimisi çürük barbunyalar vardı..
seçtim zar zor 1 kg aldım. kilosu 4,75ten. bir yemeklik çıksa kardır..
akılsız başın belası iştee:4:

Yok ya dur sakin ol, bulamazsan ben sana Ankara'dan gönderirim:) benim aldığım gayet güzeldi daha. Yakınlarda pazar kurulmuyor mu? Markette ben de gördüm, pörsümüş pörsümüş barbunya.. Pazara gidebilsen vardır bence.
günyadın herkeseeee

ooh hamarat gelin

Dışarıda kavanoz maması falan versen? Biz bu son gezide ne bulduysam verdik, muz, armut, çubuk. Hiç de açlıktan ağlamadı çok şükür. Bir arkadaş benim kızdan büyük oğluna kavanoz pürelerinden getirmiş. Çocuk gayet mutluydu. Şunu demek istiyorum, dışarı için daima b planımız olmalı. Ev gibi zaten olmaz.
Bu arada aile resmi süper fikir. Hatta bir yerde görmüştüm çocuğa babasıyla aynı renk tişört giydiriyorsun ve bunu her yıl düzenli yapıyorsun. Erkek çocuklar için güzel alternatif bence. Yaşları büyüdükçe hoş bir bütünlük olur. Bulursam link paylaşayım.

Vaow döktürmüşsün yine:56:ben bir çorba yapıcam. Ezik domateslerim var, değerlendirmem lazım.

genele bakınca güzeldi valla ben aslında açık büfe düşünmüştüm herkes kendi alsın diye ama maalesef bizim hanımlar eşlerine tabak yapmadan içleri rahat etmedi (bu beş yıldızlı otellerde açık büfede kadınların masaya yemek götürmeleri gibi birşey oldu:1:)
içecek olarak çaysız olmazdı tabikide soğuk içecek içenlerde oldu tabi ama çayın pasta kesilmeden önce demlenmiş olması lazımdıki pasta kesiminden sonra çayı beklemeyelim neyseki acil müdahale ile ben ii hallettim:23:

teşekkür ederim canım sorma genelde bir yere yetişeceksek de uyanmaz böyle ne yapalım artık :34:
Aslında en güzeli açık büfe ama bizde pek işlemiyor.
Çok kalabalık bir grubu bence gayet iyi idare etmişsin.
Bu arada pastanız da çok şekermiş.

:1:
"yapma!etme! oyunu"
bizde de genelde kendisi oynayacak birşeyler buluyor. bazen bana gülüyor; özellikle elimi yakıp, ayağımı çarpıp vs. "ay!"diye bağırınca:37:
:9: aynen
Ya aslında sistematize etmeye gerek yok, çocuk kendisi bir oyun buluyor. Sele boşaltma gibi:27:

doğru söylüyorsun. sakız ve çekirdek ağız oyalaıyıcı şeyler.
babam sakız çiğnemez ama çekirdek çıtlatır.. :30:

ben fotoğraf çekmeyi de çekilmeyi de severim. ayşeciğin bi milyon fotoğrafı var..
geçen slayt için biraz seçeyim dedim, başıma ağrılar girdi :37:
Sorma, bizde de oğlumun çok fotosu var ama kızımın az:(
Çok güzel bir fikirmiş:34:

Evvel zaman içinde Memleketin birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış?
Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış.

"bu gençliğin sırrı nedir" diye.
İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya.

Ama sorular sık ve soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki.
Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca
herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine.
"Bu davette size sırrımı açıklayacağım" demiş.

Herkes merakla davete gelmiş.Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş.

Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş.

Herkes konu ne zaman açılacak diye merak ederken adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş.

"Hatun , şu kilerden bir karpuz getirirmisin bize sana zahmet!.."

Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş.

Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da :

" Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka
getirir misin bir zahmet" demiş.

Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş. Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.

"Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin" demiş.
Başka istemiş?. Bu böylece dört sefer daha tekrarlanmış .

Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş.

"Eeeee?. Arkadaşlar işte benim gençliğimin sırrı burada anladınız mı??" Herkes birbirinin yüzüne bakmış.Kimse bişey anlamamış..

"Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!"
Dedecik gülmüş.
"Efendiler" demiş
"O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu. Bir kere bile (aman be adam, delimisin nesin şu tek karpuzu ne
taşıtttırıyorsun bana defalarca.) demedi. Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte bütün bu gençliğimi hanımıma borçluyum."

"Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor
duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız."
demiş.

Hayatınız seçtiğiniz kadındır..

Zevkli bir kadına rastlarsanız,ZEVKİNİZ,
bilgili bir kadına rastlarsanız BİLGİNİZ,
zeki bir kadına rastlarsanız ZEKANIZ gelişir.

Hayat kat kattır.

Babil'in Asma Bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür.

Ve bugün durduğunuz teras , seyrettiğiniz manzara, gördüğünüz hayat yanınızdaki kadının terası, manzarası ve hayatıdır.

Hayatınız seçtiğiniz kadındır.

Evvel zaman içinde Memleketin birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış?

Herkes merakla davete gelmiş.Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş.

Herkes konu ne zaman açılacak diye merak ederken adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş.

Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş.

Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş. Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.

"Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin" demiş.

Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş.

"Eeeee?. Arkadaşlar işte benim gençliğimin sırrı burada anladınız mı??" Herkes birbirinin yüzüne bakmış.Kimse bişey anlamamış..

Dedecik gülmüş.
"Efendiler" demiş
"O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu. Bir kere bile (aman be adam, delimisin nesin şu tek karpuzu ne
taşıtttırıyorsun bana defalarca.) demedi. Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte bütün bu gençliğimi hanımıma borçluyum."

duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız."
demiş.

Hayat kat kattır.

Babil'in Asma Bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür.

Ve bugün durduğunuz teras , seyrettiğiniz manzara, gördüğünüz hayat yanınızdaki kadının terası, manzarası ve hayatıdır.

bu hikayeyi daha öncede okumuştum çok hoşuma gitmişti:16:

Dedecik gülmüş.
"Efendiler" demiş

demiş.

Hayat kat kattır.

Önceden okumuştum bu hikayeyi. Ben olsam hayatta bikaç kez gel git yapmam. Başka bişi için içeri çağırır "kafayı mı yedin??" Diye sorarım hahaha

'kadın çöker, adam genç kalır.' - busmai:35:

Hatun haklı; dağılın :)

Hiç demiyonuz misafirin gelecekti ne işin var burda diye...?!?!? Misafirlerim 3e doğru gelmek üzere ertelendiler. Bolu yanıyorrrrrrrr. Çay yapmayıp soğuk bişiler vermeyi planlıyorum :)

Bu arada albümlere tıklayınca ne çok burun estetiği yaptıran varrrrrr.
ne demek istedin, hiç anlamadım:44:

istanbul da çok sıcak. sabah 10 gibi bi çıktık, gelene kadar kan ter içinde kaldım :25:
sabahtan beri vantilatör çalışıyor. gündüz vantilatör-gece klima

Hiç demiyonuz misafirin gelecekti ne işin var burda diye...?!?!? Misafirlerim 3e doğru gelmek üzere ertelendiler. Bolu yanıyorrrrrrrr. Çay yapmayıp soğuk bişiler vermeyi planlıyorum :)

aynen öyle yap
ama ben misafire göre şerbet veriyorum:1:
bazısı çaydan başka birşey içmiyor bende çaydan hiç hazetmem kahvaltıda bile 1 bardak zor içerim(erzurumlu ve bingöllü varsa yani kıtlamacılar arasında kaldım)

Bu arada albümlere tıklayınca ne çok burun estetiği yaptıran varrrrrr.

evet yaaa birde foto koyuyorlar sürekli herkese açık albüm yapıyorlar birde :53:

yemekleri yaptım, evi sildim süpürdüm.
banyoyu da temizleseydim iyiydi ama ona enerjim yok.
tozları alıcam, mutfak ve küçük odayı toparlayıp ayşeciği bıcı bıcı yaptırıcam..
durduğu yerde terliyor çocuğum. bu nasıl sıcak yaa?:25:

ne demek istedin, hiç anlamadım:44:

istanbul da çok sıcak. sabah 10 gibi bi çıktık, gelene kadar kan ter içinde kaldım :25:
sabahtan beri vantilatör çalışıyor. gündüz vantilatör-gece klima

Telefondan girince mi görüyorum bilmiyorum da; albümlere tıklayınca tepede kendi albümlerim, aşağıda milletin albümleri çıkıyo. Genelde de hepsi burun ameliyatları ile ilgili...

aynen öyle yap
ama ben misafire göre şerbet veriyorum:1:
bazısı çaydan başka birşey içmiyor bende çaydan hiç hazetmem kahvaltıda bile 1 bardak zor içerim(erzurumlu ve bingöllü varsa yani kıtlamacılar arasında kaldım)

evet yaaa birde foto koyuyorlar sürekli herkese açık albüm yapıyorlar birde :53:

Evet ya biz normal bişileri çekiyoruz da herkese açık yapmıyoruz; bunlar çok ilginç. Ama reklam oldun diyedir tabi ;)

Back
X