Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Eşime söylemiştim kitabı, eşim az önce gelirken almış. Merak ediyorum kızı uyutayım hemen bakıcam:)
Keyifli okumalar diliyorum. Uzun süre bir şey okumamıştım, kitap bana çok iyi geldi.
Evet bizide sayın bi yemeyende benim sipa üç ogün sadece domates yiyebilir sabahtan beri denemedigim kalmadı.yememesini de geçtim üç posta üst değiş yeri sil mama sandalyesini temizle ve en kötüsü tezgâhta bulaşık bitmiyor yaa"(
O tezgahdan bizde de var:(
Canları sağolasin ya, bir gün büyüyecekler, ömürleri varsa, o zaman tezgah da temiz kalacak ev de..

Keyifli okumalar diliyorum. Uzun süre bir şey okumamıştım, kitap bana çok iyi geldi.

O tezgahdan bizde de var:(
Canları sağolasin ya, bir gün büyüyecekler, ömürleri varsa, o zaman tezgah da temiz kalacak ev de..

Etrafımdaki diğer" tecrübeli anneler" diyeyim, yaşı daha büyük çocuğu olanlar yani ağızlarını açar açmaz nasıl insanın içini karartıyorlar, " bunlar daha iyi günlerin .. Vs vs" iyice karamsarlık basıyor bünyeyi. Sen ne ılımlı insansın ya, seni okudukça rahatladım valla, saolasın....

Bu çocuk elimde kalcakkkkk. Nfkcımın paylaşımından sonra yememesine takılmıyım dedim. Üstelemedim ama içimden çıldırdım :) makarna verdim yemedi, köfte istemedi, dereotlu yoğurt ki kurtarıcıdır hayır, mercimek çorbası hayır,poğaça hayır, kek hayır, muz mıncık mıncık ama meme EVET!! Tamam gelişimi iyi çok şükür de niye beni sinir ediyo ya?? Bi de izin veriyorum kendi yesin içsin ama yok da yok. Yiyen ve uyuyan çocuk istiyorummmmmmmmmm :)

Yemeyen cocuk gercekten zor bi tanede bende var ac karni yemek.yemiyor ustume atliyor meme die memeden kesince mucbur yicek merak etme

Etrafımdaki diğer" tecrübeli anneler" diyeyim, yaşı daha büyük çocuğu olanlar yani ağızlarını açar açmaz nasıl insanın içini karartıyorlar, " bunlar daha iyi günlerin .. Vs vs" iyice karamsarlık basıyor bünyeyi. Sen ne ılımlı insansın ya, seni okudukça rahatladım valla, saolasın....

Sorma het yerde var demek i bilmislerden aman sen buyusunde o zaman gor cok ararsin bugunlerini vs.vs

Rabbim oruçlarımızı ve tüm dualarımı kabul eylesin inşaAllah sofralarımızdan bereket eksik olmasın. Amiin...

:16:
Rica ederim canım ya, ben o tarz tecrübeli annelere çok takılmıyorum. Herkesin deneyimi de kendine has, inşallah yavrulaımızla zamanı en güzel şekilde değerlendiririz. Bir daha hiçbir zaman tekrar 1 yaşında olmayacaklar:31:
yok kız Kereme de eli maşalıyım; babasının oğlu ne de olsa:9:
:9:
Kork annenden kerem yavrum:23:

Rabbim oruçlarımızı ve tüm dualarımı kabul eylesin inşaAllah sofralarımızdan bereket eksik olmasın. Amiin...
Âmin canım. Allah zor durumdaki kardeşlerimize yardım etsin.

$image.webp

Kocacım ve oğlumuzla ilk iftarımızı yaptık çok şükür

Ya sorma pişman olduk uyandırdığımıza. Ama noldu, okuldan aldım, arabada uyuyakaldı. Dedesi akşam getirecek, ben bıraktığımda hala uyuyordu:p
Ya sürekli kucak istenir mi? Çocuk sürekli kucakta durayım istiyor. Artık kaçamıyoruz da yürüyerek geliyor, nereye bırakırsam bırakayım:27: bakıcınız geldiği için çok şanslısın:nazar:

Çok beğendim bu tarif, hem artistik duruyor ve zor değil.
Afiyet olsun bu arada.

İlahi nfk :)

Sıcakta mikroplar daha kolay çoğalır, yaz kışa göre daha zordur hastalıklar açısından. İnşallah en kıs zamanda iyileşirsiniz.

Geldim ama seni kaçırdım sanırım :(
Bir bankaya uğramam gerekiyordu. Çıkmışken hurma aldım, birkaç eksik vardı market alışverişi yaptım. Yine duramadım yani:1:

Sen de öpüldün, hayırlı iftarlar.

Evet ya yarım gün de olsa birinin ufaklıkla ara ara ilgilenmesi iyi bişi. Yoksa ne alışveriş yapabilrim ne yemek sonuç: aç kalmak :)

Şu an seninle aynı duygular içindeyim.Sabah yumurta ile başladık.İki lokma aldı, gerisini yemedi.Sonra yarım kase çorba yedi. 1 saat yoğurt yedirmeye çalıştım nafile.Kiraz ve üzüm verdim.Baştan ayağa üzüm ve kiraz suyu olduk.Ama yemedi.Ben bu çocuğu tok doğurdum diyorum.Doğuştan tok bu çocuk.

"Tok Doğanlar" bir anne filmi :)

Piştt sakin:31:
Şükret ki memen var, sütün var. Hem o emiyor diye orucundan da fedakarlık ediyorsun. Bırak emsin. O sadece bir besin değil, sakinleşme aracı.. Kimi zaman bize anlatamadıkları dertleri, ağrıları için bir sığınak.. Yemek de yese memeden vazgeçmeyecek ayrıca...
Uyuyan çocuk kısmı No comment.

Evet ya çok şükür. Ama başlayacam onun derdine sıkıntısına haaaaa sanki inşaatlarda çalıştırtıyoz :)

Benimki de içinde süt olmayan mememe yapışık durumda yaşıyor, çok ilginç ya

Kızımmmmmmmm babasının oğlu diyosun ama bak Kerem sana bayılıyo ;)

Evet bizide sayın bi yemeyende benim sipa üç ogün sadece domates yiyebilir sabahtan beri denemedigim kalmadı.yememesini de geçtim üç posta üst değiş yeri sil mama sandalyesini temizle ve en kötüsü tezgâhta bulaşık bitmiyor yaa"(

Evet o bulaşık olayı daha da sinir ediyo zaten. Boşa kürek çekmişim gibi hissediyorum. Mutfaktaki süpürge kaç kez çalışıyo bilmiyorum valla.

Ay onlardan benim etrafımda daha çok var çünk hep çocukları lise veya ünvde. Sürekli halne şükret haline şükret.

Yemeyen cocuk gercekten zor bi tanede bende var ac karni yemek.yemiyor ustume atliyor meme die memeden kesince mucbur yicek merak etme

Bu yüzden memeden kesen çok arkadaşım var. Ama ben istiyorum ki doğal ve güzel bi geçiş olsun. Yani iki yaşına kadar emsin, yeni tatlar keşfetsin sonra iki yaşında severek ayrılalım hahahhaha

Amin canım.

Bulaşık makinam bozulduuuuu. Servise gitti. Program bittiği halde ve tuş kapalı olduğu halde aletten sesler geliyodu. Bakalım ne zaman gelecek...?

Bu arada yukarı komşumun kızından bahsetmiş miydim?? Sürekli ağlayan bir bebek. Annesi için çok üzülüyorum. İnsan kafayı yer yaaaa. sürekli sabır diliyorum içimden ona. Oğluşum uyumaz, yemek yemez ama sağolsun zıvanadan çıkmadan ağlamaz. Gerçi şu ara sürekli bağırıyo. Sevinse bağırıyo, bişi istese bağırıyo, birileri ile konuşuken bağırıyo :)

Ay bu arada oğlumun babası tarafından bakılırken yuttuğu erik çekirdeği daha bugün çıktı!! ...unda boncuk bulunca sevinmek ne anlama geliyo çok iyi anlamış bulunmaktayım :)

Eki Görüntüle 751897

Çok şık olmuş yaw, misafire nasıl sofra hazırlıyorsundur Allah bilir:31:

Evet ya yarım gün de olsa birinin ufaklıkla ara ara ilgilenmesi iyi bişi. Yoksa ne alışveriş yapabilrim ne yemek sonuç: aç kalmak :)

Evet ya çok şükür. Ama başlayacam onun derdine sıkıntısına haaaaa sanki inşaatlarda çalıştırtıyoz :)

Evet o bulaşık olayı daha da sinir ediyo zaten. Boşa kürek çekmişim gibi hissediyorum. Mutfaktaki süpürge kaç kez çalışıyo bilmiyorum valla.

Ay onlardan benim etrafımda daha çok var çünk
Amin canım.
Nfk'nın dediği gibi "folik asit bebesi" bunlar. Daha şimdiden stres altındalar:9:
Yemek yesin diye memeden kesil mez, o hataya düşmeyin. En son elinizde hem yemeyen hem de emmeyen bir çocuk kalır, Allah korusun.

Bulaşık makinam bozulduuuuu. Servise gitti. Program bittiği halde ve tuş kapalı olduğu halde aletten sesler geliyodu. Bakalım ne zaman gelecek...?
Tüh, zamanlama da müthiş. Umarım çabuk gelir:/ yeni miydi?
babası da bayılıyo :12:
paylaşamıyorlar beni çok daraldım
Bu arada yukarı komşumun kızından bahsetmiş miydim?? Sürekli ağlayan bir bebek. Annesi için çok üzülüyorum. İnsan kafayı yer yaaaa. sürekli sabır diliyorum içimden ona. Oğluşum uyumaz, yemek yemez ama sağolsun zıvanadan çıkmadan ağlamaz. Gerçi şu ara sürekli bağırıyo. Sevinse bağırıyo, bişi istese bağırıyo, birileri ile konuşuken bağırıyo :)
Niye ağlıyor acaba? Bir hastalık vs yok değilmi ?

Ay bu arada oğlumun babası tarafından bakılırken yuttuğu erik çekirdeği daha bugün çıktı!! ...unda boncuk bulunca sevinmek ne anlama geliyo çok iyi anlamış bulunmaktayım :)
Neyse çıktı ya:)

Eki Görüntüle 751897

Harikasın şekerim:)
Ramazanda olacak iş mi bu yahu??
Bende bir zamanlar o üzüldüğün annelerdendim:43: kolikti kızım, herkes tuhaf tuhaf, acıyarak bakıyodu bize. Sürekli tavsiyeler, sanki ben bakamadığım için ağlıyormış gb imalar... Offf çok şükür şu anki halimize, hatırlamak bile istemiyorum.
:9::9:

Neyseneyse, dediğini yapıp hem kıza duş aldırdım hem kendim duş aldım. Kızı uyuttum, kitaba göz atacaktım ama kendimi öyle kötü hissediyorum ki bende hemen dinlenmeye geçiyorum. Genzim açıldı, yarına toparlarız inşallah...
Herkese hayırlı sahurlar, iyi gecelerrr....

Heh o bahsettiğin komşun gibi komşularım da bana çok acıyolar arabadan inip apartmana girinceye kadar kaç kez yolumu kesip vah vahh sen hiç uyumuyosun dimi biz hep duyuyoruz sesleri ne çok ağlıyo bu bıdık diyolar şöyle söyliyim elhamdülillah sağlığımız yerinde ama ben doğdugu gündne beri evdeki hiçbir işimi koşmadan yapamam iş derken yanlış anlaşılmasın ev işi değil tuvalete gitmek el yıkamak ona mama hazırlamak bunların hepsinde koşmak zorundayım yoksa ağlar hatta koşmasam da ağlar bir dakika durmaz mesela busmaicim masanıza bayıldım afiyet olsun ama biz hala eşimle tam 1 yıldır nöbetleşe yiyoruz yemekleri uykusu dışında başbaşa birşey mümkün değil tek gülüşü dünyaya bedel ama kolik çocuk kolik çocuktur hep huzursuz hep mızmızz :emir_bebek:

Back
X