Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kim kız :44:

sanırım ağır geliyor suyu daha fazlamı koymak lazım acaba:44:
ben 160 cc nın 20-30 cc su olarak katıyorum
'yapacağım, başaracağım, geleceğim.. ':9:
valla miktar bilmiyorum, ama onlar için her şekilde başka bi şey, sütü memeden içmeye alışıklar.
ben bi fifty fifty deneyeyim, yazarım sonucu:34:

leke çıkarıcı kullanıp tavsiyesi olan varmı??
ayşeciğin kıyafetlerine hiç kullanmadım,
deterjanı dalan roxy, beklemiş lekeleri bile çıkarıyor. ben çokmemnunum.
haricen kosla oxi kullanıyorum.

Herkesciklere gny dun girfim ara ara okudum ama yazamadim temizlige kalkistim dun yatak odami ve buzdolabimi.temizledim bugundr en sevmedigim is olan mutfaga baslicsm oglani uyuttum etrafi duzenleyip mutfakta alicam solugu ara ara girerim telefondan
ay bacım, okurken yoruldum valla..
kolay gelsin, bu ne enerji!:35: maşallah sana.

Sizin ev hangi cepheydi unuttum ama yazın hiç çekilmez hakkaten ya :/

Ben böyle bişi hayatta yapmam. Neden?? Çünkü bunu nasıl dilimlerim, herkese eşit çilek gitmez gibi manyakça düşüncelerim var :)

Kosla dedim de aklıma sabah sabah koskaya sardıranlar geldi!! Noluyo be size?!?! :D
güneeeey :36:
hani yazın serin kışın sıcak olur derler ya..
bizim ev güney cephe ama, yazın sıcak, kışın soğuk.
sebebi; yazın hiçbirşekilde rüzgar almıyor. etrafı kapalı. güneş bi odadan doğup öteki odadan batıyor.
kışın, soğuk. 30 küsür senelik bina, izolasyon yok. çatı katı, alt boş-üst boş, camlar ısıcam değil :25:

delüüüü:35:

salı pazarının olmadığı yerde koska ve icemar varsa bi dene, anlarsın ne oluyo bizeee:9:

Aden çok huysuzdu giremedim.Gece de her saati gördüm yani.:35:
:9::9::9:
Ben de bir yaşında vermeye başlayacağım.Biberona alışsa iyi olur.Aynen Aden de şu sıralar memeye düştü.Hatta tişörtümü kaldırmaya çalışıyor.Tam da kaldıramıyor.Göbeğimi emmeye çalışıyor.:9::9::9:
amaaaan! şurda 1 yaşa ne kaldı?!:1:
göbüşü emen adoş:9:

bacım geldi, ayşeciği de alıp parka gittik.
bizim gibi bebelerini parka getiren biri daha vardı..:1:

$Görüntü4033.webp$Görüntü4036.webp
$Görüntü4038.webp$Görüntü4039.webp

Selamlar herkese:3:
Dün bir yere davetliydik. Gündüz de çocukların odalarını düzenledim.
Yarın da misafir var. Bugün pazara gitmem lazım.
Mercimek çorba, köfte - patates, pilav, köz. Patlıcan salatası , domatesli yaz salatası ve bir de börek düşünüyorum. İyi mi böyle?
Çorbaları Dene canım tavsiye ederim:)
Benimde bugün busmainin çökertme kebabını yapasım var amaaaa bizimkiler söyleniyordu akşam yemekler ağır mı oluyor, sebze mi yesek diye. O yüzden emin değilim.
Bence de sebze, hatta eşime kalsa sadece çorba, amaaa kp öyle iftar mı olur diyor:1:

Günaydınlaaaarrr.....
Gözümden uyku akıyor haliyle. Aryacıkın enerjisi yerinde maşallah, hastayım demiyor, uykusuzum demiyor, full enerji devam hayata:1: kahvaltıda ne yapsam ona farklı? Hep aynı şeyler.... Kaşarlı menemen yada kaşarlı yumurta. Sıkılmıştır cücük :1:
Deniycem inş canım.
Doktorda :43:
Dün gece yasir iyice fena oldu resmen ötüyor ağlarken feci bir hırlama uyku ama uyuyamama ...
Hemen sabah götürdük doktora boğazını açar açmaz akıntısı göründü aşırı terden alerjik olmuş dedi boğazlarını genzi yanıyor ateşi de var çok keyifsiz bi ton ilaç yazdı normalde nerdeyse hiç ilaç vermezdi geçmezse gece getirin de havaya bağlayalım dedi eşim ilaçları getircek bakalım bekliyoruz evde dua edin hatunlar senin kız nasıl oldu aryaa
Çok geçmiş olsun kuzuya. İnşallah şimdi daha iyidir.

Bugün eşim taşındığımız eve uğramış gelen posta var mı diye. Oğluşuma iyiki doğdun kartı gelmiş hastaneden :) bana noluyosa sevindim :))

Bu arada az önce dışarı çıkma işimiz iptal oldu malesef. Doğuda çalışırken bir iftarımız bile yalnız geçmezdi. Şimdi ise tam tersi...
Uzakta olunca birbirine daha sıkı sarılıyorsun sanırım.
Neyneyse nerdesinnnnnnn??

Busmaiiiiiiiiiii nerdesinnnnn??

Özlemmmmmmm nerdesinnn??

Akşam tayfası toplanınnnnn :)))
Üstte yazdım:))

Bulaşık makinam geldi bugünnnnnn. 80 lira sıkışmış onu çıkarmışlar :p neyseki servis tanıık yoksa hayneye parça değiştirdiklerini düşünebilirdim... Bi de buranın suyu okadar piski makinamın içinde, kapağın alt kısmı çamur oluyor!! Bi de servisten gelen adam "eğer hergün makina kullanıyorsanız filitreyi 2günde bir yıkamalısınız" dedi. Ben her ay bazen iki ayda bir yıkıyordum. Dökülün bakıyım bulaşık makinası ile ilgili bilgilerinizi :)) bi de ben yıkama bittikten sonra parlatıcı etkisi kalmasın diye ön yıkama seçeneğinde çalkalatıyorum yıkananları. Çünkü makinadan alıp bi su doldursam bardak köpürüyor. Allah korusun midemize gitse kimbilir ne olacak....?
Filtreyi nerdeyse hiç temizlemiyorum:/ ya hiç sevmem öyle pis işleri:/
Parlatıcı da kullanmıyorum, sirke kullanıyorum. Elma sirkesi..

iyi geceler !
yorgunum mutsuzum skıntılıyım arkadaslarım bellı bı sebebı yok ama
içim sıkıntılı dua ya ıhtıyacım var dua edersenız sevinirim
buaralar emir de cok ugastıryo kucak ıstıyo sureklı sınırlarımı zorluyo:14:
Allah sıkıntılarını gidersin, kalbine ferahlık versin inşallah.

Öncelikle hayırlı olsun.. eğer sütün varsa emzir benim yavaş yavaş azaldı mecburiyetten bıraktım . doktorumda emzirebilirsin yanliz vitamin takviyesi yap demişti..
benim doktorumda oğlum olduğu için derhal kesmemi söyledi. sütün içinde geçen gebelik hormonu erkek bebeklere çok fazla zarar verir dedi.

Mercimek çorba, köfte - patates, pilav, köz. Patlıcan salatası , domatesli yaz salatası ve bir de börek düşünüyorum. İyi mi böyle?

Deniycem inş canım.

Menü süper ötesi ama sankim bi sulu bi sebze mi istiyo ne???

Bu ara milupanın kuş üzümlü maması, özellikle çikolata parçacıklısı, ve gece mamaları öyle kurtarıcı oluyorki. 2 gündür kahvaltı istemiyor, çikolata parçacıklı veriyorum yiyor. Bugün de kalktığından beri ağlak. Onu yapıyorum ağlıyor, bunu yapıyorum ağlıyor. Kahvaltı yaptıramadım mama sandalyesine oturuyunca basıyor ağıdı:( bende ısrar etmedim. Oysa güzelim patatesli kaşarlı onleti kaçırıyor farkında değil:37:
Kuş üzümlü mamayı ilk defa duydum:) markette bir bakayım merak ettim.
Kucağında yedir bazen. Mama sandalyesinden sıkıntı gelmiş olabilir:)

yettim bacıııım:10:
ramazan4 ten günaydın.. cumanız mübarek olsun..

Eki Görüntüle 753549

dün böreği yaparken endişelerim vardı nasıl olacak diye,,
pembişin tarifiyle; içine kuş üzümü ve yeni bahar niyetine de biraz dolma baharı kattım.:1:
sonuç: mikemmel.. :46:
teşekkürler pirim, pembişimmm :42:
Eki Görüntüle 753550 Eki Görüntüle 753551

ha bu arada, nerede zat-ı şahane?

Waovv o_O :56:
Eline sağlık. Şu tarifi tekrar alabilir miyiz?

kııız, bi de beni çok alıntı yapıyor diye söylüyorsun, dön de bi kendine bak :9:

uçan fotoyu merak ettim, hızlı hızlı profile girip albüme baktım ama yokmuş :30::9:
valla tarifin süpper oldu, kaydettim. ben böreği hep yoğurtla yapıyordum, süt daha yumuşak yaptık.
benden ziyade eşimin beğenmesi mühim çünkü gurme gibi lezzet algıları fena halde açıktır.:27:
iftardan önce kv ye de bi tabak yaptım gönderdim, tadına bakınca dizlerimi dövdüm. ama artık çok geçti :37:
Nfk'nin kv sevgisi :9:
az önce ayşeciğe ilk kez inek sütü verdim.
günlük sütü az ılıtıp fincanla içirmeye çalıştım. baştan içmeye meraklıydı ama sonra istemedi.
şuan pek de aç değil onun etkisi olabilir. açken yine deneyeceğim.
biberon alıyor olsaydı belki daha kolay olurdu.
ama günde bir fincan bile içse, ikimiz için iyi olur. hem o alışır hem ben rahatlarım.
bugünlerde memeye çok düştü çünkü..
Yavaş yavaş alışır. Oğlumda hiç su ile karıştırmadım. Bence 1 yaşındaki çocuğun sütünü sulandırmayın:27:
Biberon sütü severse alır. Oğlumda şöyle bir yöntem uyguladım: emdikten sonra ağzını hafif aralayıp biberonun ucunu verdim. Öyle öyle sütün tadını aldı. Günde 2 biberon süt içiyordu. Tabi kız bu uyanıklıkla bu numarayı yer mi bilmiyorum:9: bir de sütün biraz soğuğa yakın olsun. Hele de bu sıcakta sıcak süt içilmez.

leke çıkarıcı kullanıp tavsiyesi olan varmı??
Ben kullanmadım ama arkadaşlar lofçalı'nın aspirin diye bir ürünü var, sprey. Ondan 2 fıs fıs yapıyorlarmış.
Ben lekeli kıyafetlerini ev kıyafeti yapıyorum. Zaten çabuk küçülüyor giysiler.

Herkesciklere gny dun girfim ara ara okudum ama yazamadim temizlige kalkistim dun yatak odami ve buzdolabimi.temizledim bugundr en sevmedigim is olan mutfaga baslicsm oglani uyuttum etrafi duzenleyip mutfakta alicam solugu ara ara girerim telefondan
Kolay gelsin.

Evet ya köfte patates yedik. Gerçi ben dışarda iftarı pek sevmiyorum zaten de gidicez diye moda girmiştim okadar :/

Ya işte salı pazarı olmayan memelekette yaşamanın faydaları :P

Eagleın yorumunu da burda yapayım kaçırmışım alıntılamayı :) pes valla pastaneye. Göz var nizam var. Ama neyseki lezzeti güzelmiş :)

Fotoğrafçı yorumuna katılıyorum. Ama hiç burunlarından kıl aldırmıyorlar dimi??

Zaten ilk üçte sen ben ve neyneyse varız :) hahahaha

Ay uçan fotoyu görmek için ben de atıldım ama yokmuş :( :)

Bak demkki hepsi aynı şeyi yapıyor. Meme düşkünlüğü forever :)

Sizin ev hangi cepheydi unuttum ama yazın hiç çekilmez hakkaten ya :/

Aaa evet ayakkabının altını shoplamamışlar. Bense ilk adım ayakkabımız yok ya onu düşünüyordum :) hakkaten adamlar beyinsizmiş yahu. Bi de kucağında çocukla seni okadar uğraştırmış!!

Evet çok içten istemiş demekki :)
Ben böyle bişi hayatta yapmam. Neden?? Çünkü bunu nasıl dilimlerim, herkese eşit çilek gitmez gibi manyakça düşüncelerim var :)
Kim geldi kızzzz :)?

Valla halılardan falan kesinlikle kosla oxi. Kıyafetlerde ise amwayin bi spreyi var o. Ama Efeninkilere kullanmıyorum.

Kosla dedim de aklıma sabah sabah koskaya sardıranlar geldi!! Noluyo be size?!?! :D
Pembiş senin burcun ne:))
Çilekli pastayı adil dilimleyemeyeceğini düşünen arkadaşa alkış:46:
Kosla'dan koskayı hatırlama kısmı:9:

Oo kolay gelsin canım :) herkes temizlik yapıyor ama bende hala tık yok. Bakalım ilham ne zaman gelecek :)
Kulaklarını tıka boşver, bayrama kadar yolu var:9:

"Çin'de bir kadın, 8 aylık bebeğinin yüzünü makasla 90 yerinden deldi..Kan donduran olayda, Xiao Bao’nun süt emdiği sırada anneyi ısırdığı, bunun üzerine çılgına dönen kadının eline aldığı makasla bebeğe saldırdığı belirtildi.

Tesadüf eseri olay yerine gelip bebeği kanlar içerisinde bulan amcası, hemen hastaneye yetiştirdi. Xiao Bao’ya hastanede 100 dikiş atılırken, doktorlar hayatta kalmasının mucize olduğunu söyledi.

Temizlik işçisi anneye akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor verilmesi ülkede tartışma yarattı. Bebeğin anneyle birlikte eve gönderileceği açıklamasına ise tepki yağıyor.."

okurken kanım dondu yaa rabbim :43:
Allahım ya:( çok üzülüyorum ben böyle şeyler okuyunca:(

bacım geldi, ayşeciği de alıp parka gittik.
bizim gibi bebelerini parka getiren biri daha vardı..:1:

Eki Görüntüle 753698 Eki Görüntüle 753699
Eki Görüntüle 753700 Eki Görüntüle 753701
Oyy yaradana kurban:16:

Hayırlı cumalar canlar gecemiz sıkıntılı geçse de bugün düne nazaran daha keyifliyiz..
Babamız cumaya gitti ordan da doğum günümüz için hazırladığım afiş ve süslerin çıktılarını almaya gidicek bizde uslu uslu babamızı beklicez iftarda babamız yok tek başına da hiç keyifli olmuyo ama yapıcam yine de bişeyler tavuk muhabbeti olmuştu geçenlerde tavuk yapıyım da oğluşuma da yediririm hiç değilse

"Çin'de bir kadın, 8 aylık bebeğinin yüzünü makasla 90 yerinden deldi..Kan donduran olayda, Xiao Bao’nun süt emdiği sırada anneyi ısırdığı, bunun üzerine çılgına dönen kadının eline aldığı makasla bebeğe saldırdığı belirtildi.

Tesadüf eseri olay yerine gelip bebeği kanlar içerisinde bulan amcası, hemen hastaneye yetiştirdi. Xiao Bao’ya hastanede 100 dikiş atılırken, doktorlar hayatta kalmasının mucize olduğunu söyledi.

Temizlik işçisi anneye akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor verilmesi ülkede tartışma yarattı. Bebeğin anneyle birlikte eve gönderileceği açıklamasına ise tepki yağıyor.."

okurken kanım dondu yaa rabbim :43:

Allahim tuylerim diken diken oldu memesini isirdi die bebegi desmis yuhh yani bide bebegi anneye geri verecekler

Demiii uyku gibisi yok valla
Kesinlikle:42:
Hayırlı cumalar canlar gecemiz sıkıntılı geçse de bugün düne nazaran daha keyifliyiz..
Babamız cumaya gitti ordan da doğum günümüz için hazırladığım afiş ve süslerin çıktılarını almaya gidicek bizde uslu uslu babamızı beklicez iftarda babamız yok tek başına da hiç keyifli olmuyo ama yapıcam yine de bişeyler tavuk muhabbeti olmuştu geçenlerde tavuk yapıyım da oğluşuma da yediririm hiç değilse

Tek iftar keyifsiz evet ama oğluşun var:) sana yoldaş:34:

Mercimek çorba, köfte - patates, pilav, köz. Patlıcan salatası , domatesli yaz salatası ve bir de börek düşünüyorum. İyi mi

Menun gzl cnm patates kizartmadi ugrastirmazmi seni kac kisi gelecekler salcsli koftede olabilir

Kuş üzümlü mamayı ilk defa duydum:) markette bir bakayım merak ettim.
Kucağında yedir bazen. Mama sandalyesinden sıkıntı gelmiş olabilir:)

Waovv o_O :56:
Eline sağlık. Şu tarifi tekrar alabilir miyiz?

Nfk'nin kv sevgisi :9:

Yavaş yavaş alışır. Oğlumda hiç su ile karıştırmadım. Bence 1 yaşındaki çocuğun sütünü sulandırmayın:27:
Biberon sütü severse alır. Oğlumda şöyle bir yöntem uyguladım: emdikten sonra ağzını hafif aralayıp biberonun ucunu verdim. Öyle öyle sütün tadını aldı. Günde 2 biberon süt içiyordu. Tabi kız bu uyanıklıkla bu numarayı yer mi bilmiyorum:9: bir de sütün biraz soğuğa yakın olsun. Hele de bu sıcakta sıcak süt içilmez.

Ben kullanmadım ama arkadaşlar lofçalı'nın aspirin diye bir ürünü var, sprey. Ondan 2 fıs fıs yapıyorlarmış.
Ben lekeli kıyafetlerini ev kıyafeti yapıyorum. Zaten çabuk küçülüyor giysiler.

Kolay gelsin.

Pembiş senin burcun ne:))
Çilekli pastayı adil dilimleyemeyeceğini düşünen arkadaşa alkış:46:
Kosla'dan koskayı hatırlama kısmı:9:

Kulaklarını tıka boşver, bayrama kadar yolu var:9:

Allahım ya:( çok üzülüyorum ben böyle şeyler okuyunca:(

Oyy yaradana kurban:16:

Öncekikle alıntı rekoru kıracaz valla du bakalım :D

Ben ikizler burcuyum. Şekil ve eşitlik takıntım var yaaaa çok sinir :)

Bayramda da burda değiliz diyerekten ben bu işten yırtarım bence hahahahah

Kosla ve koska çok uyumlu değil mi ? :) dünden beri dondurma muhabbeti yapıyolardı şimdi buna başladılar; çok fenalar :D

Yok cnm sozde mutfagi temizlucektim yapamadim gozum yemedi yarin yaparim artik oglanin yanina yattim uyumusuz 1 saat ii geldi

Aman uyku gibisi var mı yaaaaaa:)?? Oğluşum uyusa ben de uyuyabilirim de canım tv izlemek, kitap okumak, teleonda konuşmak gibi insani şeyler istiyo :/ sanırım kek yapacağım(ne alaka hahahah).

Zeytinyağlı barbunya ekleyim mi? Bir de cacık? Çok mu olur?

Bence cacıkla uğraşma ama barbunya güzel olur. Cacığun yapması değil servisi gıcık geliyo bana. O yüzden ben naneli katı cacık yapcam misafirlere ;)

şimdi birşey okuyordum da "Kafein içeren kahve, kakao, çikolata gibi besinler. Kafein bebeği sinirli yapabildiği gibi kalsiyum ve diğer besleyici maddelerin emilimini de engeller." eee çikolata yerse çocuk sinirli mi olur:44:
Valla biz yerken istiyordu veriyordum. Birde ona bakarsan hamilelikte ve bebeklerde hergün çikolata yiyen bebeklerin daha mutlu, huzurlu olduklarını anlatan bir araştırma okumuştum. Aslında iki fikrede tam olarak katılmasamda içimden geldiği gb davranıyorum ben:)

Deniycem inş canım.

Kız bu menü bizim bugünki menüye çok benziyo heee:1:
Aksam iftara ne mamalar dusunuyorsunuz benim aklimda henuz bisey yok karar veremedim

Ben bugün yine busmaiden takılacam:) tavuk şiş, mercimekli bılgur pilavı, mercimek çorba, köz patlıcan salatası. Biraz baklagil ağırlıklı olmuş ama olsun:37:

EVDEKİ KİMYASAL ÜRÜNLERE DİKKAT !
Hamileyken ya da doğumdan hemen sonra evde dezenfektan, koku giderici gibi kimyasal ürünlerin çok sık kullanımının çocukların ciğerlerine zarar verebileceği ortaya çıktı.

İngiltere nin Bristol Üniversitesi nden John Henderson ve ekibi hamilelerin evde bu tür kimyasal ürünleri kullanma sıklığı ile bunların çocukların solunum yollarına etkilerini inceledi.

Araştırmaya 7 bin 162 çocuk katıldı. Annelerse çamaşır suyu, dezenfektan, böcek ilacı, halı temizleyicisi gibi 15 ürüne ilişkin soruları cevapladı. Hamileliğin son döneminde ve doğumun hemen ardından bu kimyasal ürünleri evde çok sık kullanan annelerin çocuklarının ciğerlerinde hırıltı, 8 yaşından itibaren ise bu çocukların solunum yeteneklerinde azalma olduğu görüldü.

Henderson, bu ürünlerden en fazla hangisinin zararlı olduğunun bilinmediğini ancak çoğunun benzer maddeler içerdiğini belirterek, sonuçların doğrulanması ve ayrıntılar için başka araştırmalar gerektiğini söyledi.

facede okudum sizinlede paylaşmak istedim bu yazıyı kızlar

süt konusunda önerim olacak biberona alıştırmak yerine alıştırma bardağıyla verebilirsiniz. ben bardağı nuk almıştım bir de büyük biberon aldığım memeyi çıkarıp bardağın ağzını takıyorum gece çok güzel içiyorlar. sonra bide biberon bıraktırmaya çalışmakla uğraşmayalım. bu arada pastayı kardeşim teslim almış sesini çıkarmamış ben alsaydım sorardım çirkin anneyi valla;) sağlık olsun kutladık bitti işte hatıra kaldı bize ana oğul

Back
X