Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bu tatlı faslından bir kare
Aldığım karton tabaklara pasta koydum
Vişneli kup
Ve çayEki Görüntüle 766748
Tabaklara bayıldım.:47::46:

canım bence ne emzik, ne hamak
zaten bir yaşına gelmiş aden. büyüdüğü için artık emziğe ihtiyaç duymuyor olabilir.
kendi bırakmış yani.. uyku eğitimi için iyi bi zaman olabilir diye düşünüyorum.

emzik alışkanlığından çıkmışken, onu başka bi etkene alıştırma. kendi uyusun derim :31:

Şu an emerek uyuyor.Acaba kemdi kendi uyur mu?Yeniden emzik vermek ben de istemiyorum.Biberon denedim ama biberonu çiğniyor.Biraz emiyor sonra çiğnemeye başlıyor.Ramazandan sonra uyku işini yola koymam gerek çünkü eylülde işbaşı.Aden de hiç kendi uyuyacak tip yok ama bakalım.Dudağını büze büze ağlar.Dayanamayıp ben emziririm.Kv ve annem de sallar bu gidişle.Hııı, perşembe memlekete gidiyoruz.:21::21::21:Orada pek giremem.Ama pembişin oylaması için mutlaka gireceğim.10 ağustos değil mi?

Son düzenleme:
Şu an emerek uyuyor.Acaba kemdi kendi uyur mu?Yeniden emzik vermek ben de istemiyorum.Biberon denedim ama biberonu çiğniyor.Biraz emiyor sonra çiğnemeye başlıyor.Ramazandan sonra uyku işini yola koymam gerek çünkü eylülde işbaşı.Aden de hiç kendi uyuyacak tip yok ama bakalım.Dudağını büze büze ağlar.Dayanamayıp ben emziririm.Kv ve annem de sallar bu gidişle.Hııı, perşembe memlekete gidiyoruz.:21::21::21:Orada pek giremem.Ama pembişin oylaması için mutlaka gireceğim.10 ağustos değil mi?

bizimki de emerek uyumaya bu ara fena düştü..
kimi zaman öyle de uyumuyor, sallanıp ee eee diyor
sallayacakmışım küçük hanımı:35:

acil işim varsa falan arada bi sallıyorum.
ama bu ara disiplinliyim, yatağına koyuyorum, baştan bi mızıldıyor..
ağlamaya başlıyor, yerseeee
ben de müziğini açıyorum. oynuyor, konuşuyor, arada biraz mızıldıyor. ama sonra kendi uyuyor.

ayşecik az daha büyük olsa, totoya şaplağı yerdi..

yarım dilim kek yedi.. illet etti.
her lokmada ağzından çıkarıyor, mıncıklıyor. döküyor saçıyor..
güya yemek yiyor. Allahtan bu sürekli yaptığı bi şey değil.
hani yemek yerken elbette etraf kirlenir.. ama bu yaptığı beni bazen fena geriyor.:20:

Ben de dün tahinli kek verdim.Sözde sofra serdim yere, üzerine oturdu Aden.Keki öyle bir parçaladı ki anlatamam.Odanın her köşesi kek oldu yani.Sonu beraber evi süpürdük.Büyük olacak verecksin eline süpürgeyi.:27::35:

ben de müziğini açıyorum. oynuyor, konuşuyor, arada biraz mızıldıyor. ama sonra kendi uyuyor.

Ayyy, beni de cesaretlendirdin.:21:Ramazandan sonra denemeye başlayayım.Annem de olacak ya iyi olur.Deneyelim en azından.Olmadı ayakta sallarız.Aden emmerek uyuma konusunda tiryaki.:37::37:

Beşiğine mi koyuyorsun canım?

kızlar yarın 5 de uçağım eşi gündüz çalışcak yani akşama iftarda tek olcak

eve ne yapsamda bıraksam mercimek çorbası yanına napsam evde et türü hiç birşey kalmadı istemiyroda

napsam napsam bilemiyorum

Beşiğine mi koyuyorsun canım?
uykusu geldiğinde karnını doyurup yatağına koyuyorum.
park yatak bizimki, sallanma aparatları var ama hiç kullanmadım.
neyse baştan bi mızıldıyor, kanlı yaş döküyor.. bi ses efektleri duymanız lazım.
görmeyen, çocuğa içeride işkence yapıyorum sanır. ama tek damla yaş yok.
bazen kendi de kaptırıyor, yaş da geliyor gözünden:1:

beni görüyor, ama göz teması kurmuyorum. çünkü o zaman volume artıyor.
müziğini açıyorum.. biraz sonra alışıyor, kendi uyuyor.

başarılı olamazsak, tekrar alıp emziriyorum ya da ayağımda sallıyorum

hani yemek yerken elbette etraf kirlenir.. ama bu yaptığı beni bazen fena geriyor.:20:

İşte biz hep öyleyizzzzzzzzzz!! Mutfaktaki süpürge en az 4 gez çalılıyor :))

Ay canımmmmm unutmamış sağol :))) zaten ortalık kızıştı; çok güzel tarif ve masalar var. Bakalım nolcak :)???

Bence sen kendini hiç yorma şimdi. Sen işe başlayınca annen ve kv bakacak ya; onlardan biberon alır uyur. Efeyi bakıcısı biberonla uyutabiliyır mesela ama bendeyken mutlaka emmesi lazım...

oooh, biraz uyudum. başım ağırmıyor artıkkkk:21:
aslında ütülerim var, ayşecik uyurken halletsem iyiydi ama mıkır mıkır, bi gözü açık her an uyanacak gibi duruyo:1:

ooh, ağır topları ağırlamışsın, bitmiiiiş:1:
bayramlıklar da tamam..
ben de hasta olursam gidip kendime bi bluz bakıcam inş,, yoksa ne varsa onu giyerim artıkınn!

bebiş hakkında iyi haberler var diyorsun, Rabbimin kudreti büyük. inş hep iyi haberler alırlar,
Rabbim hiçbir anneyi karnındaki bebekle imtihan etmesin..:50:

bu kaçıncı adetin blmyrm ama birkaç günlük düzensizlik gayet normal.
bence endişe etme.. bu kadar erken de mide bulantısı olmaz sanıyorum..

bu arada sütün ne oldu, ondan haber ver bacım? geliyor mu?:26:

iyi bakalılm..
ben şu yaşıma kadar görmediğim kanamayı o ilk iki ay yaşadım.
yani doğumdan sonraki ilk adet yoğun kanamalı oluyor diye bilmesem korkardım..
çünkü 2 saatte bir ped doluyordu.
sen de rahatlarsın artık, vücudun buna ihtiyacı var..:31:

demek şeker hamuruyla süsleme adına tecrübeleri yok.
verdiğin paraya üzülmen normal ama
sağlık olsun, önemli olan onun 'keremin doğumgünü pastası' olmasıydı.
bu bakımdan dünyanın en tatlı ve güzel pastasıydı :16:

bir defaya mahsus değişim yapılıyor. msj attıktan 2 dk sonra benimki değişmişti. o yüzden iyi düşün ve karar ver. link şurada

http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/410100-kullanici-adi-degisikligi-hakkinda.html :40:
Evet canım sağol tatlı nfk teyzemız:16:
kızlar yarın 5 de uçağım eşi gündüz çalışcak yani akşama iftarda tek olcak

eve ne yapsamda bıraksam mercimek çorbası yanına napsam evde et türü hiç birşey kalmadı istemiyroda

napsam napsam bilemiyorum
Börek yap ,zeytinyağlı türü bişeyler yap, barbunya taze fasulye veya patlıcan
Ben de dün tahinli kek verdim.Sözde sofra serdim yere, üzerine oturdu Aden.Keki öyle bir parçaladı ki anlatamam.Odanın her köşesi kek oldu yani.Sonu beraber evi süpürdük.Büyük olacak verecksin eline süpürgeyi.:27::35:

Sağol canımm ben de çok sevdim tabakları:)

Ben hiç tertibe düzene takılmadığım halde sürekli topladığım dolabı arkamdan dökmesi artık çok sinir bozucu olmaya başladı
Uyku candır yaaaaaaaa. Bakıcı teyze gelmeden 5 dakka önce efeyi uyuttum. O gelince ben de koştum yattım. Temiz iki saat uyumuşum. Çok mesudummmmmmm :)))

Mısır ve suriyedeki insanlara üzülüyorum evet. Ama sadece eziyet çeken arapların lanse edilmesi ve haber olması beni kızdırıyor. Irakta türkmenlerin neler çektiğini hiç duyuyor musunuz?? Hayır!! Filistinli, suriyeli, mısırlı kardeşlerimiz için gıyabında cenaze namazı deniyor; herkes koşarak gidiyor. Canlı bomba dolayısı ile taziye çadırında ölen onca türkmen ne haber oluyor ne de namazlarına belli bi kesim dışında kimse gidiyor. Arap sempatizanı olunmasından nefret ediyorum. Tabiki Allah'ım herkesi zulümden korusun. Masum halkın saçma sapan politikalar yüzünden ezilmesine mani olsun inşallah....
Oh 2 saat uyumuş hanım hanıııım iyisin bugün:)
Türkmenler, çin tarafından katledilen uygur türkleri ve daha birçoğu neden bizim basınımızda yankı bulmuyor bunu ben de düşünmüştüm geçen hafta. Üstelik meşhur çin işkencesi altında türlü işkenceler görürlerken..
Türkler sadece araplara değil ama,herkese karşı duyarlı. Biz hep Bosna, Çeçenistan marşlarıyla büyüdük hatırlarsınız o savaş zamanlarında yanlarında avrupaya savaşmaya gitti pek çok türk genci. Duyarlı milletiz vesselam..
Şimdi çok şükür o savaşlar bitti.. Ama Başkaları başladı. Her zaman birşeyler oluyor e biz de baya badireler atlattık.. Önemli olan bu mimetler içinde şükretmeyi elimizdekini paylaşmayı dua etmeyi bilmek zaten elden başka birşey gelmiyor.
Doğru söylüyorsun dr a danışmak lazım aslında. Ama dr muz burda olmadığı için kafama göre hareket etmeye kalktım. Olmazsa arkadaşımın ablası çocuk dr, onu bi arayım.

Olsun bakalım canım ya. Tadı güzelmiş en azından. Bir doğumgünü furyasını daha atlattın:) foto koymayacak mısın?

Uyandımda avm ye gittik. Bayramlık bakalım diye. Ama pek bişi bulamadık. Elimiz boş. 2 tane atlet aldım sadece kendime. Aryaya bişi bulamıyorum. Kıyafeti de baya var, almasak içimde rahat etmiyor. Bilemedim valla.
Ben servisten foto çekmeye pek fırsat bulamafım ama kardeşim fotoğraf makinasıyla çekti, kereme de verdik 1 dilim elleriyle yedi :)) günün olayı oydu

atlet mi giyicen bayramda :9:
aryaya bi şey alma, bak ben diyorum. eşin gibi alma haticeeee:9:
olanlardan bi tane giyiversin. kurban bayramına alırsın..
şurada kurban bayramına ne kaldı? 80 güncük:9::9:

hava sıcaklığı, stres gibi etkenlerle de regl gecikebiliyor.
seninki psikolojik olabilir. belki süt konusundaki korkundan gecikti.
hamile olduğuna ihtimal vermiyorum ama seni gayet iyi anlıyorum:1:

:1: öyle demiyor açık açık, diyorki orucum, yoruldum..... Gelde alışveriş yap ondan sonra...,
Selam, ben geldim.Ya Aden de ben yokken emzikle uyuyordu.Şimdi emziği almıyor.Ben de hamak ya da salıncak mı alsak diyorum ama seni duydukça da...:18::18::18:Emzik mi iyi sallamak mı bilemedim.:26::26:
Emzik;)
:1: tamam kalır boğazımda yemek zevklerimiz aynımı ne :1:

bence diş çıakrcak istediğini yapppppp

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr adet oldum 2 gibi Allahdan akşama doğru olmadım :1: yada bugunu de çıkartsaydım diyorum neyse kısmet :1:
Damak tadı uyuyor evet, sen yapsaaan ben yeseeemm:)) buraya geliyorsun galiba, gel bakalım stres atarsın biraz.

Kahvaltımız: 1 yemek kaşığı kadar sütlaç, 1 zeytin, 2-3 lokma kaşar,2-3 lokma domates. Hepsi bu.
Bugün dr a götürecektim ama huysuzluğu pek yok diye biraz daha bekleyim diyorum. Emseydi bu kadar umrum olmazdı, emmiyor da.
Canderin minadeks i sen kullanıyor musun? Niyeti bozdum artık onu alıcam galiba. Nasıl, ne kadar işe yarıyor acaba?

ben kullanıyorum canım, tavsiye ederim. günde 1 tatlı kaşığı veriyorum.
Ne kadar artı canım yedikleri? Sakıncası var mı acaba?

:1: bizimki hep öyleeee. Ağzına giden etrafa saçtığının yalnızca 10/1 falandır:43:

Aryaya ne dersin? Dün almış oyuncak bebeği uyutmayı öğrenmişti. Ben kucağımda aryayı pışpışlıyorum, o kucağında bebeğini:9: alıp kenara koyunca o bebeği kıyamet kopuyor:1: annelik içgüdüsel sanırım:)

Evet canım sağol tatlı nfk teyzemız:16:

Börek yap ,zeytinyağlı türü bişeyler yap, barbunya taze fasulye veya patlıcan

Sağol canımm ben de çok sevdim tabakları:)

Ben hiç tertibe düzene takılmadığım halde sürekli topladığım dolabı arkamdan dökmesi artık çok sinir bozucu olmaya başladı

Oh 2 saat uyumuş hanım hanıııım iyisin bugün:)
Türkmenler, çin tarafından katledilen uygur türkleri ve daha birçoğu neden bizim basınımızda yankı bulmuyor bunu ben de düşünmüştüm geçen hafta. Üstelik meşhur çin işkencesi altında türlü işkenceler görürlerken..
Türkler sadece araplara değil ama,herkese karşı duyarlı. Biz hep Bosna, Çeçenistan marşlarıyla büyüdük hatırlarsınız o savaş zamanlarında yanlarında avrupaya savaşmaya gitti pek çok türk genci. Duyarlı milletiz vesselam..
Şimdi çok şükür o savaşlar bitti.. Ama Başkaları başladı. Her zaman birşeyler oluyor e biz de baya badireler atlattık.. Önemli olan bu mimetler içinde şükretmeyi elimizdekini paylaşmayı dua etmeyi bilmek zaten elden başka birşey gelmiyor.

Ben servisten foto çekmeye pek fırsat bulamafım ama kardeşim fotoğraf makinasıyla çekti, kereme de verdik 1 dilim elleriyle yedi :)) günün olayı oydu

Keremin o fotosunu mutlaka eklemelisin!! :))

:1: öyle demiyor açık açık, diyorki orucum, yoruldum..... Gelde alışveriş yap ondan sonra...,

Emzik;)

Damak tadı uyuyor evet, sen yapsaaan ben yeseeemm:)) buraya geliyorsun galiba, gel bakalım stres atarsın biraz.

:1: bizimki hep öyleeee. Ağzına giden etrafa saçtığının yalnızca 10/1 falandır:43:

Aryaya ne dersin? Dün almış oyuncak bebeği uyutmayı öğrenmişti. Ben kucağımda aryayı pışpışlıyorum, o kucağında bebeğini:9: alıp kenara koyunca o bebeği kıyamet kopuyor:1: annelik içgüdüsel sanırım:)

Ay ben o Aryayı yerimmmmmmmm :))

Emzik;)

Yedim o Aryayı yedimmmmm :) yuttum oh

Karakız yazmayı unuttum; annemin evden uzak kalacağı zamanlar şöyle bir yöntemi var. Patlıcan yemeği yapar 4 günlük 2ye ayırır, taze fasulye aynı şekilde, kabak aynı şekilde. Buzluğa koyar. Böylece babam bi yemeği buzluktan indirip ısıttığında 2 gün yer. Bu da 12 gün eder. Bikaç gün aralarda balık yapar kendine yada tavuk. E bikaç gün de dışardan yese 1 ay dolar :)))

Dünden beri depresif bi havam var. Üzgünüm. Net bi sebep yok ama birikmişlik sanırım. Bir süre sonra ister kv, ister anne evi istemiyor insan. Sıkılıyor. Batmaya başlıyor bazı şeyler, basit şeyler ama işte... Şuan tatile bile hevedim kalmadı gitmek istemiyorum.
Aryayla da aram bozuk. Size sorum olacak. Ben bu çocuğu yanlış yönlendirdim galiba. Yemekleri (artık sevdiği bir yemek te olsa) çok zorla yediriyorum. Aç ta olsa bunu alışkanlık yaptı benim yüzümden. Siz yemeyince zorluyor musunuz? Birde dün arkadaşım aradı onun çocuğu 9 aylık, hiç ona özel çorba yapmıyorum diyor, kendi yemeklerinden yiyormuş aralarda biberonla cicibebe, sabah akşamda emziriyormuş. O da öyle deyince üzüldüm. Bizimki onu yemiyor bunu yemiyor. Binbir oyunla... Kitabı da aldım tam bitiremedim ama, kendimi tutamıyorum o açken. Bir hafta kadar kendimi tutup zorlamasam, önüne koysam kendi yese, acıksa iyice... Ama tutarlılık gösteremiyorum. Sizlerde varmı böyle beslenme problemleri? Üstelik bizimki emmediği için takviye de edemiyorum.
Mesela sabah önüne kaşar ve zeytin koydum yedi bile diyemem yani( eskiden çok güzel yerdi) bir iki tırtıkladı. Bende zorlamadım. Bi yarım saat sonrada eline süt verdim 150 cc içti allahtan:nazar: şimdi de uyuyor. E gece zaten bişi içmiyor bu çocuk, sabaha kadar çok acıkmıştır diyorum ama hiç te öle olmuyor. Dediğiniz gb doğuştan tok bunlar:1:
canım herkesın kendı evı kendı duzenı tabı haklısın sıkılmakta:ssz:
ben takılma derım yıyp yemedıgıne 1 hafta oncesıne kadar emıre bısey yedıremıyordum
gecelerıde zar zor uyuyordu bellı sıkıntısı vardı
ama sımdı yemegı duzeldı uykusu eh ıste ...
aryanında sıkıntısı vardır dısı acıyordur vs..bunun ıcın kendını yıpratma bacım enınde sonunda yıcekler :56::55:

ayy evet yaa :19: yurumeye baslayınca yuruyerek yemek ıstıcekler ozamn ayvayı yedık:37::36:

Selamlar:3:
Tabletin kablosu arabada kalmış:( Şarjı azdı giremedim. Bir de yorgunluktan pert durumdayım:) Şimdi yine iftara gidiyorum, merak eden arkadaşlarım için girdim siteye:16: Akşam inşallah şarj olmuş tabletle görüşmek üzere:55:

Tamam; saatlerimizi ayarlayalım :)))

canım herkesın kendı evı kendı duzenı tabı haklısın sıkılmakta:ssz:
ben takılma derım yıyp yemedıgıne 1 hafta oncesıne kadar emıre bısey yedıremıyordum
gecelerıde zar zor uyuyordu bellı sıkıntısı vardı
ama sımdı yemegı duzeldı uykusu eh ıste ...
aryanında sıkıntısı vardır dısı acıyordur vs..bunun ıcın kendını yıpratma bacım enınde sonunda yıcekler :56::55:

ayy evet yaa :19: yurumeye baslayınca yuruyerek yemek ıstıcekler ozamn ayvayı yedık:37::36:

Hiçbir şey ergenlikten kötü olamazzzzz :))

slm demeden bodozlama daldım :D
nasılsınız anne arkadaslarım:3: benım buaralar bıraz sınırlıyım acaba neden ?
koca yuzunden tabıkında sureklı dıdısıp bırbırımıze laf carpıstırp duruyoruz :47:
gecen anası hakkında (dogru olan )seyler soyledım kednısı de bılıo oseyın dogru oldugunu ama
savunmaya gecıo beyfendı :20:bende bana onları savunma dıyorum aam her defasında aynı sey ..
ondan berı bana takık :4: gıcık gıcı gıcık ..
bıde neymıs emırın sureklı pesınden dolascakmısım dusmesıne engel olcakmsım ıslerım kalırsa kalsınmıs :20::37:
su ramazan bı gecsın takıcam peşine senin gorcen dunya kac bucakmıs :52:
ay bu kocaların varlıgı bıdert yoklugu yara anacııım :9:

born gecmıs olsun bacım .. uzuldum basınıza gelenlere
ecrın ogullarımız adasmıs bılmıyordum en kısa zaman da emır pasayıda gormek ısterız :55:

Back
X