Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla yufkacıya kadayıf dedim verdi normal bildiğin kadayıftı ama donmadı bende pembişten duyduğum üzere az biraz kestim az biraz da saç yolar gibi yoldum sinirimi kadayıftan çıkardım tüm gerginliğimi atmış oldum ama son durum bildiriyorum harika olduu
Tarif için teşekkürler ediyorum herkeslere...
Ayrıca busmaicim ben bu tarifi burada vermekten dilimde tüy bitti çok güzel çok güzel diye hatta nfk kaydettim falan da demişti ama yapan olmadı ne çok şey kaçırıyorlar değil mibenim ve eşimin hatta tüm misafirlerimin favori tatlısıdır ....
Benim eşim böyle bişey yapsam baya takdir eder beni genelde bozuyorum diye bazı şeyleri baya bir tripleniyor fikir müthiş tat da güzel diyosun deneyicem inşallah cünkü pideler özellikle çok kısa sürede bayatlıyor bi garip oluyor...
Tüm bu ekmek türlerini nasıl harmanladın peki ?
nerdesiniz hatunlar benim de gözlerim kapanıyor yatsıyı kılıp yatıyım ben de bariiiii![]()
Canım benim o tatlı valla süper yani ben de üçüncü kişi olayım incir tatlısı gurubunda :))
Öncelikle bozulmaya yüz tutan ama hala canı çıkmamış ekmeklerimi hemen buzluğa atardım bazen 1-2 dilim çıkarırdım zor zamanlarda :) hepsini küçük küpler halinde kestim. Tarifte 4 yumurta 2 bardak süt yarım çay bardağı yağ ve 1 kabartma tozu diyodu 2 bayat ekmeğe. Neyse işte hepsini bu karışıma doldurdum ve başladım mıncırmaya. Bi 10 dakka mıncırmışımdır :) baya karıştılar birbirlerine
Ben de baktım kimse yok yatacaktım derkennnnnnnn hayatımı değiştiren bir telefon aldım!! :) kızlar yardımınız lazım. Anannem çok yaşlı. Bayramda bişi yapamayacak. Zaten genelde çay yanına kurabiye tarzı bişiler oluyordu son yıllarda(bulaşıkla vs de uğraşmamak için). Neyse işte ben burdan yapıp götüreceğim inşallah. Ama ben hiç kurabiye yapmadımmmmmmmm. Şimdi bana tutacağı garanti tarifler lazım. Tuzlu ve tatlı olarak. Size güveniyorum :)
çok saol canım tarif için ben de deniycem ilk fırsatta inşallah..
Kurabiye pek sevmem ama dönüp dolaşıp yaptıgım 2 tarif şöyle :
http://............com/tag/hashasli-islak-kurabiye/
LOKUMLU KURABİYE (kremşantili) | NURALP'İN ELİNDEN...
http://............com/2013/04/16/islak-kurabiye-tarifi/ acaba şimdi oldumu
Allah Allah neden olmuyo acaba diğeri de cahide jibek haşhaşlı ıslak kurabiye canım link olmuyo anlamadım
Ben de kurabiye sevmem işte :/ ama yapacak kimse olmayınca iş başa düştü. Bi de işin ucunda rezil olmak var!!
Islak bi kurabiye olmamalı ki saklama kabından direkt konabilsin. Bi de ben sevmemiştin onun tadını :/ lokumlu olan güzel gibi ama uğraştırıu değil mi lokumları küçük küçük kes falan???
İncir tatlısı grubu:)))Canım benim o tatlı valla süper yani ben de üçüncü kişi olayım incir tatlısı gurubunda :))
Öncelikle bozulmaya yüz tutan ama hala canı çıkmamış ekmeklerimi hemen buzluğa atardım bazen 1-2 dilim çıkarırdım zor zamanlarda :) hepsini küçük küpler halinde kestim. Tarifte 4 yumurta 2 bardak süt yarım çay bardağı yağ ve 1 kabartma tozu diyodu 2 bayat ekmeğe. Neyse işte hepsini bu karışıma doldurdum ve başladım mıncırmaya. Bi 10 dakka mıncırmışımdır :) baya karıştılar birbirlerine
Ben de baktım kimse yok yatacaktım derkennnnnnnn hayatımı değiştiren bir telefon aldım!! :) kızlar yardımınız lazım. Anannem çok yaşlı. Bayramda bişi yapamayacak. Zaten genelde çay yanına kurabiye tarzı bişiler oluyordu son yıllarda(bulaşıkla vs de uğraşmamak için). Neyse işte ben burdan yapıp götüreceğim inşallah. Ama ben hiç kurabiye yapmadımmmmmmmm. Şimdi bana tutacağı garanti tarifler lazım. Tuzlu ve tatlı olarak. Size güveniyorum :)
Valla yufkacıya kadayıf dedim verdi normal bildiğin kadayıftı ama donmadı bende pembişten duyduğum üzere az biraz kestim az biraz da saç yolar gibi yoldum sinirimi kadayıftan çıkardım tüm gerginliğimi atmış oldum ama son durum bildiriyorum harika olduu
Ayrıca busmaicim ben bu tarifi burada vermekten dilimde tüy bitti çok güzel çok güzel diye hatta nfk kaydettim falan da demişti ama yapan olmadı ne çok şey kaçırıyorlar değil mibenim ve eşimin hatta tüm misafirlerimin favori tatlısıdır ....
Benim eşim böyle bişey yapsam baya takdir eder beni genelde bozuyorum diye bazı şeyleri baya bir tripleniyor fikir müthiş tat da güzel diyosun deneyicem inşallah cünkü pideler özellikle çok kısa sürede bayatlıyor bi garip oluyor...
Tüm bu ekmek türlerini nasıl harmanladın peki ?
geç kaldım sanırım canım, ben dediğim gibi sürekli buzlukta tuttuğum için ne kadar durması gerektiğini bilmiyorum.neyneysee acil cevap piliizzz
öğleden bir şey olmuyor. bir gece önceden de, sahur gibi yapılırsa, sorun yok. ertesi geceye yumuşamış oluyor.Nfkkkk!!! ( borncum senin için geç kaldım sanırım) kadayıflı muhallebi sonuç: ha-ri-kaaa!!!
Kadayıfı öğlenden yapmama rağmen yumuşamamıştı. Adres:
portakal ağacı: Muhallebili Kadayıf
ben bu tatlıyı kaçırmışım ya, tam bana göre tarifmiş. çıktı aldım, deneyeceğim ilk misafire inşallah.Valla yufkacıya kadayıf dedim verdi normal bildiğin kadayıftı ama donmadı bende pembişten duyduğum üzere az biraz kestim az biraz da saç yolar gibi yoldum sinirimi kadayıftan çıkardım tüm gerginliğimi atmış oldum ama son durum bildiriyorum harika olduu
hımm ben anca oğlumla bonibonlu kurabiye yapıyorum, o da anneanne'ne gider mi bilemedim:26:Canım benim o tatlı valla süper yani ben de üçüncü kişi olayım incir tatlısı gurubunda :))
süppeeeeer!Nfkkkk!!! ( borncum senin için geç kaldım sanırım) kadayıflı muhallebi sonuç: ha-ri-kaaa!!!
Kadayıfı öğlenden yapmama rağmen yumuşamamıştı. Adres:
portakal ağacı: Muhallebili Kadayıf
biscotti dedin, rabiş geldi aklımaBence "biscotti" yapabilirsin, piştikten sonra tekrar fırınlanıyor ve uzuuuun süre taze kalıyor ; her çeşidi var. Çok yedim ama yapmadım.
Mısır yerine buğday mı kullansam buğday nişastası daha çok seviyorum da mısır güzel oluyo mu bir de 6 yemek kaşığı çok değil mi bir de ben 250 gram aldım nolcak şimdik :)
anlaşıldı, portakal ağacından yapılacak
evde bugday nişastası var, ama özel bi sebebi var demek mısır diyorlarsa, mısır nişastası alırız..
eşim aradı, iftara dışarı gidiyormuşuz, bi sevindirik oldum![]()
yoksa ben de pembiş gibi makasla mı keseyim
Sendeki yaş kadayıf mı born
Direk tereyağda kavursana buzluğa gerek yok
Portakal ağacından süper bi tatlı daha var: incirli tatlı
Ben çok yaparım eşim de çok seviyo
portakal ağacı: Yeşil Mercimek Salatası ve İncirli Tatlı
Canım ben muhallebisini portakal ağacının ölçüleriyle yaptım ama evde krema yoktu ayrı bir kapta krem şanti çırpıp karıştırdım. Kadayıfı da direk küçük küçük doğrayıp üstüne tereyağ ve sıvıyağ gezdirip göz kararı da şeker serpiştirip fırınladım. Ama daha tatlının tadına bakmadım. Bakınca yorumlayım en iyisi
Ne duygulanır insan bunlsrı görünce
Birsürü tarif var haklısın, benimde sabah aklım karıştı. Pembiş burdan yapıyorsa bi bildiği vardır deyip portakal ağacında karar kıldım:))
ramazan 25in kör sabahından günaydın..
ayşeciğin 6.30da kalkıp annesini de uyandıracağı tuttu
dün gece konserveyi yaptım, üç küçük kavanoz için ne kadar uğraştım, pöfff!!
az önce baktım, vukuat yok.
bu sabah ayşecik yine uyuyunca sarmalarımı yapıcam, evi de silip süpürsem, banyoyu yıkasam tamam.
çorbayı akşama yaparım..
aklımda kv evdeyse, ayşeciği ona bırakıp avm ye gitmek gibi deli bi şey var
Allah akıl fikir versin
süppeeeeer!
demek sen fırınlayarak yaptın. bazı tariflerde öyle yazıyordu.
hadi bakalım benimki nasıl olacak acaba?
biscotti dedin, rabiş geldi aklıma
o yapmıştı bi ara, burada tarif vermişti..
pembiş, benim kurabiye bilgim pek yok.
bi tek fındıklı kurabiye yaparım, onu da pek severim.
o fırında hafif yanmış kavrulmuş fındığın tadı harika
çayın yanına iyi gidiyor
Eki Görüntüle 770122
Gunaydin canlar hayirli cumalar ruyamda hamile oldugumu gordum bi uyandimki su icindeyim kagit veriyolar elime falan ay cok korkunctu
Günaydın herkeseeee.....
Nfk cım tavada daha zor gb geldi, sanki sürekli kkarıştırma istiyor. Fırında 2 kere açıp karıştırdım, bitti.
Pembişim bende genelde çikolata soslu kurabiyeler falan sever yaparım ama onlar son dakka yapılacak kurabiyelerdir. Amaaa birde şu kurabiye var tadına bayılırım, kahveyle de bir harika
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri
İncir tatlısı grubu:)))
Bence "biscotti" yapabilirsin, piştikten sonra tekrar fırınlanıyor ve uzuuuun süre taze kalıyor ; her çeşidi var. Çok yedim ama yapmadım.
Ekmekten ve yufkadan denediğim çok pizza oldu ama olmuyor olmuyor pizzanın yerini tutmuyor:)
Bir de lavaş pizza var, marketlerde tortilla diye oluyor ya. lavaşa salça ve sıvıyağ sürüyorsun üstüne kaşar sucuk biber domates kaşar , fırına veriyorsun o da güzel.
Gene ramazan olmasa bu kadar tatlı yapmazdı topikte kimse
İncirli tatlı, Olsa da yesekkkkk:)
geç kaldım sanırım canım, ben dediğim gibi sürekli buzlukta tuttuğum için ne kadar durması gerektiğini bilmiyorum.
öğleden bir şey olmuyor. bir gece önceden de, sahur gibi yapılırsa, sorun yok. ertesi geceye yumuşamış oluyor.
ben bu tatlıyı kaçırmışım ya, tam bana göre tarifmiş. çıktı aldım, deneyeceğim ilk misafire inşallah.
hımm ben anca oğlumla bonibonlu kurabiye yapıyorum, o da anneanne'ne gider mi bilemedim:26:
onun dışında tuzlu olarak da susamlı küçük simit yapıyorum, güzel oluyor.
portakal ağacının mahlepli çatalı da güzeldir, eskiden denemiştim.
ramazan 25in kör sabahından günaydın..
ayşeciğin 6.30da kalkıp annesini de uyandıracağı tuttu
dün gece konserveyi yaptım, üç küçük kavanoz için ne kadar uğraştım, pöfff!!
az önce baktım, vukuat yok.
bu sabah ayşecik yine uyuyunca sarmalarımı yapıcam, evi de silip süpürsem, banyoyu yıkasam tamam.
çorbayı akşama yaparım..
aklımda kv evdeyse, ayşeciği ona bırakıp avm ye gitmek gibi deli bi şey var
Allah akıl fikir versin
süppeeeeer!
demek sen fırınlayarak yaptın. bazı tariflerde öyle yazıyordu.
hadi bakalım benimki nasıl olacak acaba?
biscotti dedin, rabiş geldi aklıma
o yapmıştı bi ara, burada tarif vermişti..
pembiş, benim kurabiye bilgim pek yok.
bi tek fındıklı kurabiye yaparım, onu da pek severim.
o fırında hafif yanmış kavrulmuş fındığın tadı harika
çayın yanına iyi gidiyor
Eki Görüntüle 770122
Günaydın herkeseeee.....
Nfk cım tavada daha zor gb geldi, sanki sürekli kkarıştırma istiyor. Fırında 2 kere açıp karıştırdım, bitti.
Pembişim bende genelde çikolata soslu kurabiyeler falan sever yaparım ama onlar son dakka yapılacak kurabiyelerdir. Amaaa birde şu kurabiye var tadına bayılırım, kahveyle de bir harika
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri
Gunaydin canlar hayirli cumalar ruyamda hamile oldugumu gordum bi uyandimki su icindeyim kagit veriyolar elime falan ay cok korkunctu
herkese günaydın hayırlı cumalar
dün akşam doğum gününü yaptık
ışıkları kapatıp pastayı içeri getirince çok şaşırdı gerçektende birde pastanın üstündeki yazıları görünce çok duygulandı çok sevindi
ayy kim yazdı bunları dedi bennn dedim
eşim para işine sıcak bakmadı olmaz dedi ayıp olurmuş illa hediye almak gerekmiyor hatırlamamız daha önemli daha sonra yemeğe çıkarız gene dedi
ki melisanın peşinde koştururken kuzenine pasta üstünde yazan yazıları gösterip "ayy hediye alsam bu kadar sevinmezdim" dedi
ee bende mutlu olmasına sevindim
bu akşam annemlere gitmeyi planlıyorum kardeşim halam ben anenm melisa kız kıza bir iftar yapacağız onlar sahura kadar oturacakmış ama benim yarın iş olayım olduğu için sanırım iftardan sonra kalkmak durumda kalacağım bakalım
yani bugün bizde yemek yok
bu arada nfk barbunya aldın mı canım:44:
ben geçen hafta 2 kilo almıştım pazardan deneyeyim diye poşetleyip attım dolaba dün akşam mutfakta ne göreyim
bir leğen barbunya
kayınvalidem almış 8 kilo barbunya ayıklamış da getirmiş bakıcı kadına bırakmış ayy sevindirik oldum sağolsun eşimede yıkama işini verdim yıkadı bir güzelde poşetledi ohhh barbunya faslı kapandı bende yani![]()
cumanız mübarek olsun kızlar..
ramazanın son cuması, önümüzdeki cuma bayram
keyifle başladığım sarma, sinir harbiyle sonuçlandı.
yapraklar cins cinsti, hepsini katıp karıştırmışlar..
iğne yaprak gibi olan da vardı, kart kalın damarlı da:99:
ayşecik de sonuna doğru uyanıp soluğu sofranın yanında alınca, bitirinceye kadar benimki bana yetti.
inş tadı güzel olur..
Eki Görüntüle 770148 Eki Görüntüle 770149
Bornnn verdiğin link portakal ağacı değilmiş; neremle okuduysam artık :)))
Nette cok fazla lokumlu kurabiye tarifi vsr ams benim tarifi ilk aldigim arkadasim bu linki vermisti bnde hep bunla yaptim ilk anda civik gibi oluyo ama unla kivamlaniyo un kurabiyesini andiriyo tadi ama dgr tariflerede bi goz at istersen icinden lokum cikiyo kutabiyenin nsl oldugu cok da muhim degil surpriz kurabiye![]()
açıkçası benim muntazan ölcülerim yok, ama hep böyle yapıyorum..Kızımmmmmmm fıstık gibi kurabiyenin fotosunu buraya koy ama tarifini koyma çok ayıp :)))
Bence tadı güzel olacak. Tipleri güzel bi kere :) sarmalar cins cins çıkınca insanın îçindeki azıcık sarma sarma aşkı da gidiyor :)))
pudingli kurabiyeden habarım yohturBu arada 2 veya 3 tatlı kurabiye ile 1 tuzlu yapmayı düşünüyorum inşallah. Arkadaşım pudingli kurabiye önerdi. yapan var mı?? Yada yiyen :)