Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

açıkçası benim muntazan ölcülerim yok, ama hep böyle yapıyorum..
sen portakal ağacından bakabilirsin.. :40:

1 yumurta (sarısı içine, beyazı üstüne)
1 çay bardağı kadar pudra şekeri
125 gr margarin ya da tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un.
1 bardağa yakın iri dövülmüş fındık

yumurtanın akını ayırıp, fındık haricindeki tüm mazemeleri oda sıcaklığındaki yağla karıştırıp bi hamur yapıyorum.
sonra ceviz kadar parçalar koparıp önce yumurta akına sonra fındığa batırıyorum. 180 derecede fırına atıyorum..

pudingli kurabiyeden habarım yohtur :ssz:

ama üzeri marmelatlı bi şey yapsan süpper olur..
eşimin kuzeni yapıyor bazen, evde ne marmelat varsa çilek, böğürtlen, şeftali üzerine koyuyor:56:
hatta bu benim fındıklı kurabiyeyi bu şekilde yapabilirsin.
fındığa batırdıktan sonra parmağınla ortasına küçük bi çukur yaparsın. piştikten sonra üzerine marmelat eklersin..
:52:

Bi de marmelatla uğraşmıyım kızzzzz :)

cumanız mübarek olsun kızlar..
ramazanın son cuması, önümüzdeki cuma bayram :16:

keyifle başladığım sarma, sinir harbiyle sonuçlandı.
yapraklar cins cinsti, hepsini katıp karıştırmışlar..
iğne yaprak gibi olan da vardı, kart kalın damarlı da:99:

ayşecik de sonuna doğru uyanıp soluğu sofranın yanında alınca, bitirinceye kadar benimki bana yetti.
inş tadı güzel olur..

Eki Görüntüle 770148
Eki Görüntüle 770149

zaten tüm sarmalarda mutlaka kart yapraklar çıkar
ama seninkiler güzel görünüyor arada bir iki taneden birşey olmaz:34:
ellerine sağlık bu arada:34:

yaprak konusunda şanslıyım bizim arka bahçedeki üzüm ağacından hiç kart yaprak çıkmıyor :nazar:

Bu arada 2 veya 3 tatlı kurabiye ile 1 tuzlu yapmayı düşünüyorum inşallah. Arkadaşım pudingli kurabiye önerdi. yapan var mı?? Yada yiyen :)

ben duydum ama hiç yemedim canım sen yap bakaım ok verirsen bizde yaparız:54:

zaten tüm sarmalarda mutlaka kart yapraklar çıkar
ama seninkiler güzel görünüyor arada bir iki taneden birşey olmaz:34:
ellerine sağlık bu arada:34:

yaprak konusunda şanslıyım bizim arka bahçedeki üzüm ağacından hiç kart yaprak çıkmıyor :nazar:

ben duydum ama hiç yemedim canım sen yap bakaım ok verirsen bizde yaparız:54:

Şeker portakalım ilk denemem bayrama götürmelik olmayaydı iyiydi :))

Şeker portakalım ilk denemem bayrama götürmelik olmayaydı iyiydi :))

boşver daha iyi bahanen olur işte bunuda ilk olarak sizin için denedim inşallah güzel olmuştur dersin
güzelse problem yok(ki sen yaparsında güzel olmaz mı?) güzel değilsede ilk kez yaptım ya ondan oldu dersin:34:

Nfkcim ellerine saglik cok guzel gorunuyo valla cok maharetli hatunsun vesselam mantilar dolmalar :))
Seker portakalim sizinde gecenizin guzel gecmesine sevindim pasta yaziniz gercekten muthis olmus

1 saat önce arkadaş gelip regl oldum orucu bozayım mı diye sorayım size dedi
bende zaten bozuldu orucun tabi bozabilirsin dedim
hatta kadir gecesi hep adet oluyorum dedi

bendehiç sorma bende yarın bekliyorum dedim biraz önce lavaboya gittim ki
kadir gecesini kaçırmış bulunmaktayım:43:

dua edeceğiz artık tesbih

boşver daha iyi bahanen olur işte bunuda ilk olarak sizin için denedim inşallah güzel olmuştur dersin
güzelse problem yok(ki sen yaparsında güzel olmaz mı?) güzel değilsede ilk kez yaptım ya ondan oldu dersin:34:

Çok mantukluuuuuu ;)

Ya benimki pek buyuk degil ben hep bi taneye alismisim onla yapiyorum ama bi kac fazla eksik cok da onemli.oldugunu sanmiyorum

İyi bakalım :) salı gelse de yapsammmmm.

1 saat önce arkadaş gelip regl oldum orucu bozayım mı diye sorayım size dedi
bende zaten bozuldu orucun tabi bozabilirsin dedim
hatta kadir gecesi hep adet oluyorum dedi

bendehiç sorma bende yarın bekliyorum dedim biraz önce lavaboya gittim ki
kadir gecesini kaçırmış bulunmaktayım:43:

dua edeceğiz artık tesbih

Regl candır. Menapoza girdiğimizde konuluruz bu günleri :))) 25inde olmam lazımdı hala yok bişi. Oteldeyken olmasa bari. Geçen otele gittiğimizde de kolum yanıktı ondan yüzememiştim. Yoksa bu otel lanetl mi???!!! :)))

Onu bunu boşverin de akşama yemek yokkkkkkk. Panikkkkkk.

selamlar herkese öncelikle kadayıfı dışarda açık havada bekletin kurusun güzelce parçalayıp kavurabilirsiniz yada marketlerde şerbetlemek için yuvarlak kalıp halinde kavrulmuş kadayıfı parçalayarak kavurma işinden bile kurtarabilirsiniz..

gelelim asıl meseleye;) rüyamda mevlüt yapıyorum sebebini bilmiyorum ayşeciğin halası gelmiş...aaaa diyorum tanıyorum ben anne kızı;) Ayşecik yoğurt yemiyormuş( benimki yemiyor bu ara da takmışım kafaya bilinçaltı:) yengene söyle peynir versin protein değeri aynı diyorum( yine bilinçaltı akşam bakmıştım değerlerine:)

2 akşam önce de ben 4 aylık hamileydim ama çok sevinmiştim:)

sonuç 2 akşamdır hava rüzgarlı geceleri cam açık toto üşümüş;) öpüyorum herkesi...arya çok geçmş olsun bu arada

Çok mantukluuuuuu ;)

İyi bakalım :) salı gelse de yapsammmmm.

Regl candır. Menapoza girdiğimizde konuluruz bu günleri :))) 25inde olmam lazımdı hala yok bişi. Oteldeyken olmasa bari. Geçen otele gittiğimizde de kolum yanıktı ondan yüzememiştim. Yoksa bu otel lanetl mi???!!! :)))

Onu bunu boşverin de akşama yemek yokkkkkkk. Panikkkkkk.

inşallah tatilde olmaz canım yaa yüzersin bu sefer:34:
yemek ben dışarda olacağım ya bende hiççç panik yok:1:
barbunya severmisiniz barbunya yemeği yapabilirsin :34:

selamlar herkese öncelikle kadayıfı dışarda açık havada bekletin kurusun güzelce parçalayıp kavurabilirsiniz yada marketlerde şerbetlemek için yuvarlak kalıp halinde kavrulmuş kadayıfı parçalayarak kavurma işinden bile kurtarabilirsiniz..

gelelim asıl meseleye;) rüyamda mevlüt yapıyorum sebebini bilmiyorum ayşeciğin halası gelmiş...aaaa diyorum tanıyorum ben anne kızı;) Ayşecik yoğurt yemiyormuş( benimki yemiyor bu ara da takmışım kafaya bilinçaltı:) yengene söyle peynir versin protein değeri aynı diyorum( yine bilinçaltı akşam bakmıştım değerlerine:)

sonuç 2 akşamdır hava rüzgarlı geceleri cam açık toto üşümüş;) öpüyorum herkesi...arya çok geçmş olsun bu arada

kız aklınla bin yaşa hiç aklıma gelmedi bak doğru diyorsunda normalde şeker, tereyağ ile kavuruyoruz ya o arada iyice yakmayalım zaten kızarmış kadayıfları:44:

rüyan hayır olsun inşallah yorumuda yapmışsın zaten:1:

bu arada kızlar süt sağmaya gitmiştim yemek molasında süt sağmayı yaptım azıcık oturup tv izleyeyim dedim birazcık uzanayım dedim ve uyuya kalmışım yaaa:53:

bir uyandım saat 13:10 geçiyor anaaa yüzümde kanepenin izi çıkmış:35:

Bu arada 2 veya 3 tatlı kurabiye ile 1 tuzlu yapmayı düşünüyorum inşallah. Arkadaşım pudingli kurabiye önerdi. yapan var mı?? Yada yiyen :)
yok maalesef:(
ben hindistancevizli kurabiye çok severim.
ya kurabiye meselesine bu kadar takılma. içine 1 paket yağ, şeker, un attın mı zaten kurabiye tmam. çeşitlendirmesi de işte cevizli mi olsun, tarçınlı mı? bu arada hamurunu un + nişasta yaparsan kıyır kıyır olur.
geçen ateş bir ste tavsiye etmişti ya orada baya güzel tarif vardı..
bu arada kızlar süt sağmaya gitmiştim yemek molasında süt sağmayı yaptım azıcık oturup tv izleyeyim dedim birazcık uzanayım dedim ve uyuya kalmışım yaaa:53:

e ne güzel:) dinlenmişsindir.

Gunaydin canlar hayirli cumalar ruyamda hamile oldugumu gordum bi uyandimki su icindeyim kagit veriyolar elime falan ay cok korkunctu
:1: korkusu yetiyorr.
cumanız mübarek olsun kızlar..
ramazanın son cuması, önümüzdeki cuma bayram :16:

keyifle başladığım sarma, sinir harbiyle sonuçlandı.
yapraklar cins cinsti, hepsini katıp karıştırmışlar..
iğne yaprak gibi olan da vardı, kart kalın damarlı da:99:

ayşecik de sonuna doğru uyanıp soluğu sofranın yanında alınca, bitirinceye kadar benimki bana yetti.
inş tadı güzel olur..

Eki Görüntüle 770148
Eki Görüntüle 770149
Valla süper görünüyor, eminim harika olmuşlardır. Ellerine sağlıkk;)
Pizza taştan yapılsa bile yenir bizde :) ama ben bu ekmekliyi beğendim valla yumuşacık oldu.

Biscotti bilmiyom yaaaaa. Bana denemiş olduğunuz, tutacağı krsin, tutmazsa bir sürü uyuzluk yapacağım bi tarif lazım :)

O zaman tuzlu olarak o çatalı yapayım madem denemişsin ve güzel olmuş... Bakmıştım dün zaten...

Kızımmmmmmm fıstık gibi kurabiyenin fotosunu buraya koy ama tarifini koyma çok ayıp :)))

Bu da güzel görünüyor hakkaten. Ölçüleri iyi dimi?? Bi de çay bardağı bendekiler hep şu paşabahçenin büyük bardaklarından; olur mu???

Oyoyoy çok fena :))

Bu arada lokumlu kurabiyeyi yapacağım sanırım lokum bile aldım sabah bimden ne acelem varsa :) tarif portakal ağacındaydı dimi bornum???

Ay ne çok sevinmiş yaaaa ne güzel. Ben de mutlu oldum nedense :)

Bence tadı güzel olacak. Tipleri güzel bi kere :) sarmalar cins cins çıkınca insanın îçindeki azıcık sarma sarma aşkı da gidiyor :)))
Verdiğim linkteki ölçülerle yapıyorum ben. Çay bardağı konusunda da 1 parmak eksik koyarsın olur biter;) kurabiyelerde ununu kendim ayarlarım hep. Ne kadar yumuşak olursa o kadar ağızda dağılıyor aklında olsun;))

Yedim ben, güzeldi. Ama çok uğraştırıcı olurr. Üstelik beklemezz. Ama geçen yine vermiştim
Cocostar Kurabiye Tarifi (Resimli Anlatım) | Kolay ve Pratik Resimli Yemek Tarifleri | Göbeğim
Bu da süper ama sos mos uğraştırır diye söylemedim. Ama pudinkli yapacağına bunun hamurunun sadesini yoğurup içine incir karışımı koymak ta güzel oluyor;)

Çok saol canım.

:9: ilaç gb gelmiştir ama;)

Görümcem ve 6 yaşındaki oğlu da geldi kv lere. Ev kıskançlıktan geçilmiyor. Kalabalık, koşturmaca...
Ara ara girebiliyorum. Bizimki çocuğun peşinden ayrılmıyor, rahat bırakmıyor. O da papucunun dama atıldığını düşünüp sinir oluyor. 2. Çocuk zor oluyor demekki:/

abim hasta olmuş, iftar iptal..:37:

iyi tarafından bakıyorum; ev temizlendi, akşama zeytinyağlı sarma ve muhallebili kadayıf var:52:
kötü tarafı; bayramdan sonra bi zeytinyağlı macerası daha beni bekliiiii:111:

bunca işin arasında avm ye gittim.
şansıma bakın ki, derimod kapanmış :37:
kotona baktım, bendeki dar gömleklerden var.
mudoya girdim güzel bi gömlek buldum. ama nedense bi türlü karar veremedim.
nfk dedim, eğer yeterince içine sinseydi bu kadar düşünmezdin.
gömleği aldığım yere bıraktım ve mağazadan usulca çıktım:ssz:

bi de baktım çocuk mağazasındayım :52:
Allahım, bu filmi kaçıncı kez izliyorum :9:

dün kv maaşını almış, ayşeciğe hediyeler almış.
jile diye askılı 5-6 yaş bluzu, pijama altı diye erkek pijamaları almış :1:

gelin görün ki, ameller niyetlere göre:31:

bunca işin arasında avm ye gittim.
şansıma bakın ki, derimod kapanmış :37:
kotona baktım, bendeki dar gömleklerden var.
mudoya girdim güzel bi gömlek buldum. ama nedense bi türlü karar veremedim.
nfk dedim, eğer yeterince içine sinseydi bu kadar düşünmezdin.
gömleği aldığım yere bıraktım ve mağazadan usulca çıktım:ssz:

bi de baktım çocuk mağazasındayım :52:
Allahım, bu filmi kaçıncı kez izliyorum :9:

bende diyorum nfk akşam ki iftar daveti için hazırlık içinde
meğerse kv yakalamışsın birde üsütüne avm birde çocuk mağazası gezmişsin :nazar:

ruyamda hamile oldugumu gordum bi uyandimki su icindeyim kagit veriyolar elime falan ay cok korkunctu
o my good:30::9:

herkese günaydın hayırlı cumalar :3:

dün akşam doğum gününü yaptık :16:

ışıkları kapatıp pastayı içeri getirince çok şaşırdı gerçektende birde pastanın üstündeki yazıları görünce çok duygulandı çok sevindi:16:
ayy kim yazdı bunları dedi bennn dedim:17:
eşim para işine sıcak bakmadı olmaz dedi ayıp olurmuş illa hediye almak gerekmiyor hatırlamamız daha önemli daha sonra yemeğe çıkarız gene dedi:34:

ki melisanın peşinde koştururken kuzenine pasta üstünde yazan yazıları gösterip "ayy hediye alsam bu kadar sevinmezdim" dedi
ee bende mutlu olmasına sevindim :34:

bu akşam annemlere gitmeyi planlıyorum kardeşim halam ben anenm melisa kız kıza bir iftar yapacağız onlar sahura kadar oturacakmış ama benim yarın iş olayım olduğu için sanırım iftardan sonra kalkmak durumda kalacağım bakalım:34:
yani bugün bizde yemek yok:34:

bu arada nfk barbunya aldın mı canım:44:
ben geçen hafta 2 kilo almıştım pazardan deneyeyim diye poşetleyip attım dolaba dün akşam mutfakta ne göreyim
bir leğen barbunya:53:
kayınvalidem almış 8 kilo barbunya ayıklamış da getirmiş bakıcı kadına bırakmış ayy sevindirik oldum sağolsun eşimede yıkama işini verdim yıkadı bir güzelde poşetledi ohhh barbunya faslı kapandı bende yani:34:
aaay, görümcen nasıl da sevinmiş..
çok güzel yaptın tatlı gelin :54::46:

oooh, kızkıza iftar.. erkekleri netceeeniz gıııı?:9:

peyderpey aldım attım, sanırım 5-6 poşet barbunya var:17:
bana kalsa daha da atıcam da, dondurucu küçük, yer yok

Back
X