Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Şu an oturma odasını halini gösterebilseydim size basacak yer yok ; kızımın yerlere saçtığı boya kalemleri , okul faaliyetleri, yerlerde kurumuş öbek öbek oyun hamurları, türlü oyuncaklar :52: nerde o ; eşyaları muntazam durmayınca huzursuz olan koç burcu ben. Abi'm bile dalga geçiyo; onunla çok atışırdık dağınıklığından dolayı, sen bu halleri görecek kız mıydın diye alay ediyo :9:
Bizim kız başak burcu titiz olması gerekirken acayip pasaklı, büyüyünce düzelir inşaallah :19:

Şu an oturma odasını halini gösterebilseydim size basacak yer yok ; kızımın yerlere saçtığı boya kalemleri , okul faaliyetleri, yerlerde kurumuş öbek öbek oyun hamurları, türlü oyuncaklar :52: nerde o ; eşyaları muntazam durmayınca huzursuz olan koç burcu ben. Abi'm bile dalga geçiyo; onunla çok atışırdık dağınıklığından dolayı, sen bu halleri görecek kız mıydın diye alay ediyo :9:
Bizim kız başak burcu titiz olması gerekirken acayip pasaklı, büyüyünce düzelir inşaallah :19:
gel, bi de bizim salonu gör..
eşimin ütülenecek gömlekleri yerlerde. nasıl mı?
masa örtüsü ayşecik tarafından ucundan tutulup itinayla çekilir, üstünde ne var ne yok yerlere saçılır..:37:
şuan oturduğum yerden söyleyeyim, oyuncaklar, meşrubat şişesi, ıslak mendil paketi, namaz kıyafetim, eşarbım
koltuk yastıkları da yerlerde :36:

ama başaklar düzenli tertipli insanlar.
bacım başak. dolabı he daim düzenlidir, çekmeceleri, masası keza hep öyle..
zaman sadece birazcık zamaannn:24:

Babası oğlunu aldı denize götürdü. Ben de birazdan onlara katılacağım. Vallahi bilmiyorum ne sıkıntısı var. Zaten 2 saatte bir kalkması bile aslında normal değilken bazen iyice zıvanadan çıkıyor!! Isısı iyiydi karnı da toktu sanırım sopa istiyordu...

caglasli teşekkür ederim canım :)

Busmai benim sonum da türbelere gidip çul öçaput bağlamak olacak galibaaa!! :)

Bugün ona hiç tahammülüm yok. Yani ağlasa umursayacak halim yok. Sanırım o yüzden babası olaya el koydu :) şimdi gideriz şifacı(!) balıkların olduğu denizde unutturur eşekliğini oğlum :)

Görüşürüz kızlarrrrrrrrr.

Bence de sopa istiyorlar :) çok garibanlar ya hu dertleri ne bir bilebilsek...
Neyse, inşaallah bugününüz güzel geçer, uykusuz gece kabusunu unutursun..

gel, bi de bizim salonu gör..
eşimin ütülenecek gömlekleri yerlerde. nasıl mı?
masa örtüsü ayşecik tarafından ucundan tutulup itinayla çekilir, üstünde ne var ne yok yerlere saçılır..:37:
şuan oturduğum yerden söyleyeyim, oyuncaklar, meşrubat şişesi, ıslak mendil paketi, namaz kıyafetim, eşarbım
koltuk yastıkları da yerlerde :36:

ama başaklar düzenli tertipli insanlar.
bacım başak. dolabı he daim düzenlidir, çekmeceleri, masası keza hep öyle..
zaman sadece birazcık zamaannn:24:

Saydıklarım kızımın dağınıklığı Selim'inkiler de aynı Ayşecik gibi çamaşır türleri, dün çekmeceden çıkardığı donu kafasına geçirmişti resmen ya hu ;)
Ahh, kızımın pasaklılığı konusunda pek ümitvar değilim 7'de neyse 70'de de o olduğundan bi insan, ama inşaallah diyorum :)

küçümsenemeyecek çabaları var. ama inş başaramaz :1:
Vallahi fotoğraftan görünen, tuttuğumu koparırım diyen bir Ayşecik, başarır mı başarır ;)

Son düzenleme:
voooouv!!! su kayağı mıııı?:52:
çılgın hatun seniiii

bana kalırsa, mümkün olduğunca otur ya da ayakta durki, yer çekiminin etkisiyle tamamen boşalsın, sökülsün.
vücudun da rahatlar..:31:
ben çılgın değilim canım ya çok çılgın bir kuzenim var :27:

acaba little swimmers la girsem olur mu:1:

offf ev o kadar karışık ki
topladıkça tekrar boşaltıyor çekmece dolap ne varsa:5:

Babası oğlunu aldı denize götürdü. Ben de birazdan onlara katılacağım. Vallahi bilmiyorum ne sıkıntısı var. Zaten 2 saatte bir kalkması bile aslında normal değilken bazen iyice zıvanadan çıkıyor!! Isısı iyiydi karnı da toktu sanırım sopa istiyordu...

Bugün ona hiç tahammülüm yok. Yani ağlasa umursayacak halim yok. Sanırım o yüzden babası olaya el koydu :) şimdi gideriz şifacı(!) balıkların olduğu denizde unutturur eşekliğini oğlum :)

canım ya b-bukadar sık uyandıysa mutlaka bır sıkıntısı vardır dıslerınden agrı olabılır boyle oldugu durumlarda ben agrıkesıcı verıyorum calpol yani. rahatlıyor uyuyor yavrum. sende dene bana da doktorum onermıstı hem sana ezıyet olmaz hem yavru acı cekmez demıstı bır dene ıstersen ama tabıı hergun vermııyceksın

canım ya b-bukadar sık uyandıysa mutlaka bır sıkıntısı vardır dıslerınden agrı olabılır boyle oldugu durumlarda ben agrıkesıcı verıyorum calpol yani. rahatlıyor uyuyor yavrum. sende dene bana da doktorum onermıstı hem sana ezıyet olmaz hem yavru acı cekmez demıstı bır dene ıstersen ama tabıı hergun vermııyceksın

Ayağımda sallarken uyuyor; yerine koyunca hemen kalkıyordu. Vardır bisıkıntısı belki ama vallahiçok sıkıldım bu veledin uyku sorunlarından. Hiç düzelmeyecekmiş gibi geliyor :/

Salak balıklar yüzünden 15dk durdum denizde :/ eşim de dalga geçiyo ne ödleksin diye :) havuza girdim biraz. Malum yarın son gün. Bi ara da gidip fotoları seçeceğiz inşallah.. Ha bi de oğlum resmen bronzlaştı!! Gıcık oluyorum ona da babasına da!! :)

Ayağımda sallarken uyuyor; yerine koyunca hemen kalkıyordu. Vardır bisıkıntısı belki ama vallahiçok sıkıldım bu veledin uyku sorunlarından. Hiç düzelmeyecekmiş gibi geliyor :/

Salak balıklar yüzünden 15dk durdum denizde :/ eşim de dalga geçiyo ne ödleksin diye :) havuza girdim biraz. Malum yarın son gün. Bi ara da gidip fotoları seçeceğiz inşallah.. Ha bi de oğlum resmen bronzlaştı!! Gıcık oluyorum ona da babasına da!! :)

Busmaicim sen de little swimmers giy çok mantıklıııı :p

di mi ama :) aklımı seveyim
sen de mi öyle girdin:P

kötuyum canlar,herkese selam
ben boşanma yoluna bayagı bı gırdım,hala tartıyorum koyuyorum ama yok olmuyor,her yol benı boşanmaya çıkarıyor

umarım kızım bir gün benı neden babasız buyuttun dıye benı suçlamaz

bu akşam kocam gelecek,ayrıntıları konuşcaz,hala annemdeyım
öpüyorum herkesi
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Denizde kum bende taktik :) :p

Kurdeleler ile dalga geçmeyelim ltfen alınıyorum hahhaha

Takdirin için teşekkür ederim canım. Ama îşte bu yarışmalar böyle oluyormuş :)

Valla buranın balıkları insanlara alışmış. Hele akşamları kocaman ekmeklerle turistler iskelede besliyorlar onları!! Sürü halinde geliyorlar. O görüntüyü görsen denize girmeye korkarsın valla. Ekmek yiyen piranalar gibiler hahahha

Ay sen hugo efsanesini hiç duymadın mı???? Süper bi olay ama müstehcen tabi. Ama valla şuanki durumuma uygun :D mutlaka bak ;)

Evet bugün süslenip püslenip foto da çektirdik. Bakalım nasıl çıkacaklar.. Oğluş sonlara doğru iyi mızıttı ama napalım :)
Ay ben giremezdim denize, o balıklarla:/
Hugo efsanesini de sayende duydum:)) koptum ya:9:
Bugün çok mutsuzum :( gece toplam yarım saat uyumuşumur. Bi de gündüz 1 saat eşim sayesinde uyudum. Mahvetti beni eşşek oğlum!! Kahvaltıya yeni indik. Her yerim tutuk ve ağrıyo :( kahvaltıdan sonra denize gidebilirsek belki iyi gelir. Koycam bi cami avlusuna görecek gününü!! 40ında düzelmedi 3 aylık 6 aylık yaşında derken 14 aylık oldu nerdeyse dana oldu yani hala uyksu sorunlu. Yangın varrrrrrr diye bağırasın var!!!!

Ha hu arada günaydın :)
Allah kolaylık versin sana.. Efe yine bozdu düzeni:/

Bu sabah doktorumu aradım "emzirirken böyle düzensizlikler olur "dedi. Zaten geçen haftaki adetim çok az olmuştu bu sefer resmen ayakta durmaya korkuyorum. güya bugün kuzenimle ,ilk kez su kayağı yapmaya gidecektik kızacak şimdi bana.aman zaten tırsıyordum. :27:

Nfk cım onun tereyağını az koymandan olduğunu düşünmüuorum tarifte de zaten kıvamı olunca un koymayı kesin diyor. bence unu fazla geldi. ya da biraz süt ekleyip oyun hamuru gibi bir kıvam elde edebilirdin.o zaman oluyor.
ooof of ne olacak bu Efenin uykuları ya,
insanlar türbeye gidip çocuğunun yaramazlığına uykusuzlğuna dua okuyordu ,o hesap:1:
Adet meselesinin çözülmesine sevindim.
Su kayağı mı:53::52: ilahi busmai:)))

Sopa mı:9: ahah ben de bazen aynen böyle düşünüyorum:))
Allah'tan babası olaya el koymuş.

di mi ama :) aklımı seveyim
sen de mi öyle girdin:P

Hahahha deli benim adetim bitti :)

Hugo efsanesi candırrrrrrr ;)

Ya manyaklar niye beni buluyorlar ya??? Denizde onca insan var!! Bugün akşam yemeğinde balık yicem hırsımdan!! Hahahhah

Evet ya babası sağolsun tırlatmamı engelledi. Şuanda da 40dakkadır ayağımda uyuyo paşazade!! Eşime diyorum bari sen çocuksuz restoranta git de rahat bi yemek ye ama adamın içi el vermiyor. Ben olsam uçarak gitmiştimmmmm :)

destiny555
yazıcam unutuyorum
eşinle konuşmanız nasıl
yani sürekli tartışıyor musunuz konuşurken
biraz yumuşak konuşmaya çalışsan
"ben seni seviyorum ama senle MUTLU olmak istiyorum" desen..

nfk nın dediği çok doğru, bir süre ayrı kalmak da denenebilir..

ne bileyim ya işte kız ısrar etti kıramadım :18: kıyafet de neyle rahat ederseniz onla gelin dediler:10:

Bamyaların sap kısmını koni şeklinde, çekirlekli kısımları görünmeyecek şekilde keseceksin. Birde pişirirken içine yarım yada 1 limon sık ki sünmeyi engellesin. Hoş ben koni şeklinde kıvırarak kesmek oyalıyor diye baya küt küt kesip limonla pişirmiştim ( üşendiğimden) bişi olmadı. İşin sırrı limon;) bazıları sirkeli suda bekletip yıkıyor(1/3 oranında su sirke karışımı), bazıları limonlu suda bekletip yıkıyor, yinede hepsinde limonla pişiyor. Yıkarken ne olursa olsun sünecek ama pişince düzeliyor merak etme.
Bir bamyaseverden sevgilerle...

Diye uzuuunnn uzun açıklamıştım oysaaa. Cık cık cık!

günaydın canlaaar :3:

neden park yatağı kv ye götürmüyorsunuz?
ben annemde kaldığımda mutlaka yerde yatırıyorum ayşeciği.
en azından stres olmuyorum, uyandı, düşecek diye..
arada yatırmak için bence fazla büyüdüler:1:
ayşecik için söyleyeyim, anası gibi deli yatıyor.
dönüyor, yuvarlanıyor, sırtüstü, yüzüstü, yan, toto yukarda:9:

ne düşünüyorsun?
kardeşim galaksi ace kullanıyor, memnun. kardeşim samsung s4 aldı.. bir an bırakmıyor elinden :37:

yağı az koyduğumdan sanırım dediğim gibi hamuru toplamak zor oldu.
şerbet de buz gibi soğuktu, tepsi fırından çıkınca 2 dk bekledim. belki ondan, tam ıslanmadı iç kısımları.
ama tadı güzeldi, eşim akşamdan beri birkaç tane yedi. :1: bir daha yaparsam, tam ölçüyle yapıcam amaa:17:

bamyanın tadı gayet güzel oldu. eşimle birlikte ayşecik de epey yedi, şaşırdım doğrusu :53:

geçmiş olsun, sıcağı sıcağına farketmedin tabi..
ama var bi şey sizde bacım,,:15:

hayırlısı olsun be canım.
ancak direkt boşanmayı konuşmanız iyi olur mu bilmiyorum.
annende kal bi süre. taşı kıyafetlerini, bazı eşyalarınızı..
mutfakta, yatakta, salonda hissetsin olmadığınızı..
bi farketsin sizin yokluğunuzu, kızının boşluğunu..
inan bu kısa ayrılık belki ona bazı şeyleri anlatır adamakıllı.

evde ayşecik varsa en elzem ihtiyaaaaç:36:
yoksa tencere tavaları, erzak dolabını kurtaramıyorum küçük hanımdan
Eki Görüntüle 778993

:54:

küçücük olmalarına rağmen birkaç tanesi dışında küt kesmedim.
limonlu suyuda beklerken nasıl uzuyordu suyu, korktum yani..
ama pişince suyu hiiç öyle olmadı, ilginç. limondan diyorsun yanii:44:

kızım, fıtrat olarak sakin bi bebek.
canı yanmadıysa, uykusu gelmediyse pek ağlamaz. en fazla mızıldar :1:
derdini anlatabiliyor diyebileceğim tek şey, açlığı. mama mama ham diyip peşime geliyor o zaman :1:

konuşması da kendi dilinde.. sürekli anlatıyor bişeyler ama ayşecikçe olduğu için çoğunu anlamıyoruz :9:
söyleyebildiği kelimeler de ayşe, anne, baba, dede, atta, atti (attı), ijim (içtim), gak (kalk), pisi pisi (kedi çağırırken :1:)

bugünlerde normalde olduğundan daha mız mız.. farkediyorum, iştahında da bi azalma var.
ama her çocuğun gelişimi bir olmaz.. iki kardeşinkini de kıyaslamak pek doğru değil..

saolsun güzel makine almış da, bu diğer makineyi almasını sadece geciktirir :51::9:

bizimki su istemeyi iki gündür beceriyor. önceden ona da mama diyordu. :1:
su içtikten sonra 'içtim' diyordum ben. o da 'ijim' diye tekrarlıyordu. şimdi su istediği zaman 'ijimm' diyor, anlıyorum

günaydın canım..
o işi de nasıl beceriyorlar anlamıyorum.
görevleri sadece, alarmı çıkarmak, barkodu okutmak, ücreti tahsil edip para üstüyle fişi vermek:19:

neyse, ziyarete gidecekmişsiniz, sonrasında halledersiniz.
yoksa bu sıcakta sırf onun için çıkmak insana eza olur

gazete kağıdı mı?
bizim kız onları parçalar parçalar yer yahuuuu!!:9:

Vallahi çok guzel guzel anlatmışsın o kadarcık görevi de yapamıyolar ne dıyım bılmıyorum namazdan sonra gıdıcez ıns...
gazeteyı de tam bir gazteyi katlayıp enıne sokuyorum kıvırıp acamıyo arada bı becerıyo ama olsun kurdelalı olanda senin işin oldugu zaman nasıl acıp kullanıyosun zor olmuyo mu

bizdede durum şu oyuncaklar, tek corap, terlik, tarak, taç, islak mendil, kızın bornozu:10:
nasrettin hocanın dediği gibi..
'bana eşekten düşeni getirin':9:

offf ev o kadar karışık ki
topladıkça tekrar boşaltıyor çekmece dolap ne varsa:5:
bizimki de çekmece hastası. önünden alınca ağlamaya başlıyor zilli..
ama nasıl bi ağlama, ya düşmüş ya dövmüşüm dersiniz, o derece yaniiii:36:

dolu çekmecelere ve özellikle 'düzenli-katlanmış' eşyalara garezi var bu kızın.
dağınık toplayıp bassam umursamıyor, ama katlamışsam, affetmiyor :111:

Ha bi de oğlum resmen bronzlaştı!! Gıcık oluyorum ona da babasına da!! :)
sonuç: baba-oğul kıvamında bronzlaştıkları için
hala süt beyaz olan anne tarafından kıskançlıkla seyredilirler.. :27:

amaan, ben hiç sevmem bronz teni. kendim özellikle kaçarım güneşten. bana yakışmıyor.
ve eminim sana da yakışmaz zaten, amaaan, bırak!

valla bu adamlar öyle iyi biliyorlarki bizim sınırımızı,
o raddeye gelince anında müdahale ediyorlar.
duyarsız adam birden ilgili oluyor.
vasat adam birden çözümler üretmeye başlıyor.:30:

biliyorlar yoksa, sıra kendilerine gelecek ve bu karşılaşma çok acılı olacak :27:

Ya manyaklar niye beni buluyorlar ya??? Denizde onca insan var!! Bugün akşam yemeğinde balık yicem hırsımdan!! Hahahhah
ye kııız!!!
kısasa kısas!!!
intikam soğuk yenen bi yemek derler ama sen sıcak ye, yaşın kötülük.. hahahahah!:27:

ne bileyim ya işte kız ısrar etti kıramadım :18: kıyafet de neyle rahat ederseniz onla gelin dediler:10:
sen de little swimmers giyicen öyle miii? :60:

peki bu işe kıskanç kocan ne yorum yapıyor, merak ettim :1:

Bamyaların sap kısmını koni şeklinde, çekirlekli kısımları görünmeyecek şekilde keseceksin. Birde pişirirken içine yarım yada 1 limon sık ki sünmeyi engellesin. Hoş ben koni şeklinde kıvırarak kesmek oyalıyor diye baya küt küt kesip limonla pişirmiştim ( üşendiğimden) bişi olmadı. İşin sırrı limon;) bazıları sirkeli suda bekletip yıkıyor(1/3 oranında su sirke karışımı), bazıları limonlu suda bekletip yıkıyor, yinede hepsinde limonla pişiyor. Yıkarken ne olursa olsun sünecek ama pişince düzeliyor merak etme.
Bir bamyaseverden sevgilerle...

Diye uzuuunnn uzun açıklamıştım oysaaa. Cık cık cık!
gel öpim, sinirlenme şekerimm:38:

evet sen de söylemiştin. ama yaşayınca çok şaşırdım. henüz pişmeden soğuk suda o derece sünmüştü..
ama pişmiş yemeğin suyu gayet sıvı ve berraktı. bak böyle anlatınca bi daha şaşırıyorum :30::9:

gazeteyı de tam bir gazteyi katlayıp enıne sokuyorum kıvırıp acamıyo arada bı becerıyo ama olsun kurdelalı olanda senin işin oldugu zaman nasıl acıp kullanıyosun zor olmuyo mu
hmm.. bu da ilginç bi çözüm, üstelik kolay da..
ama düşünüyorum, ayşecik oraya abanır. gazeteyi çıkaramasa da oracıkta ısırır ısırır yutar:37:

kurdela salonda gayet şık bi çözüm şekerim :1:
ama sürekli kullandığım mutfak dolapları için bazen yorucu olabiliyor.
ama ne yapalım, yoksa erzak kavanozlarını ve tavaları kurtaramıyorum küçük hanımdan.

hmm.. bu da ilginç bi çözüm, üstelik kolay da..
ama düşünüyorum, ayşecik oraya abanır. gazeteyi çıkaramasa da oracıkta ısırır ısırır yutar:37:

kurdela salonda gayet şık bi çözüm şekerim :1:
ama sürekli kullandığım mutfak dolapları için bazen yorucu olabiliyor.
ama ne yapalım, yoksa erzak kavanozlarını ve tavaları kurtaramıyorum küçük hanımdan.

dolap kapakları ıcın degsık kılıtler var onlara baktın mı hiç.

Back
X