Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ay nesi var bu kızın yaaaa?!..:25:
sabahtan beri mız mız mız, ağlıyor. ne oyalayabiliyorum, ne oynatabiliyorum.
yemek de yemiyor, emmiyor da, kucakta da durmuyor.
aldım dışarı çıktım. koca koruda gez anam gez, ne kendi duruyor, ne arabasında, ne de kucakta
ağlaya ağlaya getirdim eve, şimdi biraz okudum, iç çeke çeke memede uyuyor.
az sıcak ama öyle ateşi var gibi değil, bi yeri mi ağrıyor acaba?:26:
Diştir diye düşünüyorum, inşallah bugün geçmiştir. Bu azı dişler gelirken çekeceğimiz var, geçmiş olsun canım.
kızım rahatsız 2. kez idrar yolu enfeksiyonu ve doktor 3.olursa üroloji araştırmalı bebek için sık sayılır diyor:( dün 40 dereceyle hastaneye attık ateş çok korkutuyor.. beş dakikada 38.5 den 40 a çıktı toplantıdan çağırdılar uçurduk bebeği:( antibiyotiğe başladık.......:(
Geçmiş olsun canım. Bizimde 2. Kez oldu idrar yollarımız iltihaplandı, hala antibiyotik kullanıyoruz. Bizde ateş olmuyor az lökositimiz yüksek çıkıyor o kadar ama ürolıjiye görünme kısmı benim de canımı sıktı. Ama ben bu iltihapı atlatınca koruyucu şurup kullanıcam artık. Antibiyotik daha can sıkıcı oluyor çünkü.

aile hekimim de uzman hekim ve aynı aylık kızı var..ona söylediğimde bunlar artık bebek değil biz bu araştırmayı ilk 6 ayda tekrarlarsa isteriz ben öyle düşünüyorum benim de kızım var dedi içime biraz su serpti

Diştir diye düşünüyorum, inşallah bugün geçmiştir. Bu azı dişler gelirken çekeceğimiz var, geçmiş olsun canım.

Geçmiş olsun canım. Bizimde 2. Kez oldu idrar yollarımız iltihaplandı, hala antibiyotik kullanıyoruz. Bizde ateş olmuyor az lökositimiz yüksek çıkıyor o kadar ama ürolıjiye görünme kısmı benim de canımı sıktı. Ama ben bu iltihapı atlatınca koruyucu şurup kullanıcam artık. Antibiyotik daha can sıkıcı oluyor çünkü.

aile hekimim de uzman hekim ve aynı aylık kızı var..ona söylediğimde bunlar artık bebek değil biz bu araştırmayı ilk 6 ayda tekrarlarsa isteriz ben öyle düşünüyorum benim de kızım var dedi içime biraz su serpti

hemen panik yapma canım. ben cocuklugumda hep idrar yolları sorunu yaşadım sureklı antıbıyotık alıyordum bır yere kadar oda son careyı kiraz sapında bulmuslardı kiraz sapını kurutuyorlardı daha sonra kaynatıyorlardı ve suyunu meyve suyu nıyetıne ıcıyordum ıcıne cok az seker koyuyorduk. yınede kiraz sapı suyunu da doktoruna danısmadan verme

nfk siz döneli bir hafta oldu mu yaaa zaman nasıl da geçiyor

pamuk helva güzel şeyler yazmışsın faydalı hepsi

pembiş kocaların kıymetini yokken anlıyoruz bu arada kerem gene hasta boğazına doğru iniyor hırıltı ve öksürük:(
yalnız arkada diş gördüm:72::72::72::72::72:
aile toplantıları fikri benimde çok hoşuma gitti.. şimdilik büyük kizceyle başlayalım sonra büyük koalisyon kurarız:3:
hem de ne koalisyon ,ama 3 e karşı 2 siniz maaleseffff:)))
Anneanne vakti bitti ha:) arada kaçarsın canım haftasonları falan..
Hayırlı yolculuklar.

Anne olsun da:)

Bu tamamen bezi bırakma değil. Öyle kodlama.. Öyle düşündüğün zaman gözünde büyür. Bezsiz bebekde bir farkındalık oluşturma var. Çocuk tuvaleti ve bezini ayırıyor. Arada sırada bir çiş tutsan da olur yani..
çok mantıklı, tuvaletin ne olduğunu bilsin di mi

Bende o kadar vahim bi durum olduğunu düşünmüyorum ama birde sulardan kaynaklı olduğunu söylüyor bizim dr. Hazır suyu 10 dakka kaynatıp sonra ver deyip duruyor. Ben atlıyordum bu konuyu ama artık öyle yapıyorum mecbur.

msjın gözümden kaçmış olmalı.
geçmiş olsun canım. bana kalırsa doktorlar biraz abartıyor.
idrar yolu enfeksiyonları kızlarda çok görülüyor. ben de çocukken sürekli olurdum.
tedbir olarak ne yapılabilir ona bakmak gerek.
bildiğim kadarıyla kız bebeklerin suyun içine oturarak banyo yaptırılması önerilmiyor.
bir de alt temizliği tabi önden arkaya doğru bir hamlede yapılmalı.
haricen de kim alt değiştiriyorsa el temizliğine hususi dikkat edecek.

nfk siz döneli bir hafta oldu mu yaaa zaman nasıl da geçiyor

bu arada kerem gene hasta boğazına doğru iniyor hırıltı ve öksürük:(
yalnız arkada diş gördüm:72::72::72::72::72:

hem de ne koalisyon ,ama 3 e karşı 2 siniz maaleseffff:)))
gecen perşembe dönmüştük, bugün tam bir hafta işte..

hırıltı ve öksürük korkunç geliyor ama ondan sonrası iyileşme daha çabuk gerçekleşiyor sanki..
hem öksürük ciğerleri kuvvetlendirmez mi (bknz pamuk helvanın nfk ya pozitif düşünme mantığı tesiri:1:)
ayşecik de bi kez soğuk algınlığıyla hasta olmuştu. 2 tane ilacı vardı, günde ikişer kezden verilmesi gerekti.
ama hiç içiremiyordum. bana biraz vicdan azabı olmuştu, nasıl iyileşecek diye düşünüyordum ama
birkaç gün içinde hırıltılı nefes alması da öksürüğü de kesildi.. inş kerem de tamamen iyileşir.
dişi de gelmiş madem, hayırlı olsun, bol bol çiğnesin yutsun lokmacıklarını:16:
darısı da tüüüüm azı dişi bekleyen annelerin başına :31:

bence de elifnazın evde artık, çocuklar çoğunluk. hükümet için yeterli çoğunluk var. gitti iktidar :9:

Arya nın büyüdüğünü artık çok hissediyorum, ne kadar mutluluk verici yahu... Herşeyi anlıyor, birşeyi git getir diyorum öbür odadan alıp getiriyor, götür bu oyuncağı sepetine at diyorum atıyor, inek ne der diyorum möööö diyor, köpek ne der diyorum havvv diyor:)):nazar: eşime diyorum ki demek insanlar bebeklerin bu hallarini özlüyorlar büyüyünce, o yüzden tekrar çocuk yapıyorlar. Rabbim herkese nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın.

pembiş, hazırlık mı yapıyorsunuz, yolda mısınız bacım?
kazasız belasız varın inş evinize..

geçen gün ben efibadem deyince sen de kavaladan bahsetmiştin ya.
dün markette gördüm, hemen kaptım.
tabi mantıken benzeşseler de tatları arasında uçurum var.
eşim de yedi. neden 8 küçük kurabiyeciğe 10 tl bayıldığını anladı.:30:

Arya nın büyüdüğünü artık çok hissediyorum, ne kadar mutluluk verici yahu... Herşeyi anlıyor, birşeyi git getir diyorum öbür odadan alıp getiriyor, götür bu oyuncağı sepetine at diyorum atıyor, inek ne der diyorum möööö diyor, köpek ne der diyorum havvv diyor:)):nazar: eşime diyorum ki demek insanlar bebeklerin bu hallarini özlüyorlar büyüyünce, o yüzden tekrar çocuk yapıyorlar. Rabbim herkese nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın.

evet gün be gün büyüyorlar.
lakin bu tamamen emek işi. arya kolay bi bebek değildi. geldiği bu noktada hep senin emeğin var.. :16:
o yüzden anne olmak zor

aslına bakarsanız; ben de o bebek halini özlüyorum..
dün gece rüyamda hamile olduğumu gördüm.
ve sabah tebessümle uyandım. eşime anlattım, adam odadan kaçtı:27::9:

okulda serbest kıyafet uygulaması
bu da fazla serbest ama :9::9::9:

$1208750_586031038123457_233045942_n.webp

evet gün be gün büyüyorlar.
lakin bu tamamen emek işi. arya kolay bi bebek değildi. geldiği bu noktada hep senin emeğin var.. :16:
o yüzden anne olmak zor

aslına bakarsanız; ben de o bebek halini özlüyorum..
dün gece rüyamda hamile olduğumu gördüm.
ve sabah tebessümle uyandım. eşime anlattım, adam odadan kaçtı:27::9:

Bende özlüyorum çok zor geçmesine rağmen. Benim eşim de aynı tepkiyi veriyor biliyor musun???? Sanki onlar baktı büyttü, bu günlere getirdi, onca sıkıntıyı onlar çekti arkadaş!!

huuu! herdesiniz yafu?!
ayşecikle korulara akmaya gidiyoz:10:
görüşürük

Son düzenleme:
Bende özlüyorum çok zor geçmesine rağmen. Benim eşim de aynı tepkiyi veriyor biliyor musun???? Sanki onlar baktı büyttü, bu günlere getirdi, onca sıkıntıyı onlar çekti arkadaş!!
benciller bacım. benciller:19:

dediğin gibi her türlü yük annenin omzunda.
ona yedirmeden sofrada yiyemem.
onu uyutmadan kendim uyuyamam.
onun altını değiştirmeden kendim tuvalete gidemem.
gece uyanır tekrar yatırmadan yatamam..
her türlü işini takip et, dışarda dille sustur, gezdir razı et.
yine adamlara sorsan, çocuk zor!

geçen gün kv diyor. eşim diyormuş ki, çocukla tatil çok zor.
ALLAH için tek bi zorluğu olmadı ona bu tatil.
su gibi gidip geldik. 6 saatlik yolda ben de mızıldarım yani, o kadar da olsun.
hala tam adapte olamadılar çocuklu yaşama..

benciller bacım. benciller:19:

dediğin gibi her türlü yük annenin omzunda.
ona yedirmeden sofrada yiyemem.
onu uyutmadan kendim uyuyamam.
onun altını değiştirmeden kendim tuvalete gidemem.
gece uyanır tekrar yatırmadan yatamam..
her türlü işini takip et, dışarda dille sustur, gezdir razı et.
yine adamlara sorsan, çocuk zor!

geçen gün kv diyor. eşim diyormuş ki, çocukla tatil çok zor.
ALLAH için tek bi zorluğu olmadı ona bu tatil.
su gibi gidip geldik. 6 saatlik yolda ben de mızıldarım yani, o kadar da olsun.
hala tam adapte olamadılar çocuklu yaşama..

Aynen.... Daha da uyuz bişi söyleyeyim, yaz tatili boyunca kv de temizlik falan yapmadım ya ne var yapsan diyor bana eşim. Herkesin çocuğu var bi sen böyle abartıyorsun diyor. Hangi kelimesine üzüleyim, şaşırayım bilemedim. Daha da başka zaman senle 2. Çocuğu düşünmüyorum senin bünyen zayıf, altından kalkamıyorsun dedi. Kendinde hiç suç yok, yardımını esirgemez, bencillik yapmaz, saolsun ya. İşte dediğin gb hangi duyguyu hissedeyim karar veremiyorum yani.

Aynen.... Daha da uyuz bişi söyleyeyim, yaz tatili boyunca kv de temizlik falan yapmadım ya ne var yapsan diyor bana eşim. Herkesin çocuğu var bi sen böyle abartıyorsun diyor. Hangi kelimesine üzüleyim, şaşırayım bilemedim. Daha da başka zaman senle 2. Çocuğu düşünmüyorum senin bünyen zayıf, altından kalkamıyorsun dedi. Kendinde hiç suç yok, yardımını esirgemez, bencillik yapmaz, saolsun ya. İşte dediğin gb hangi duyguyu hissedeyim karar veremiyorum yani.

çok bencilce, çok kırıcı, çok üzgünüm bunları söylediği için..:50:

erkeklerin çoğu, çocuğum olsun ama hayatımda olumsuz bi etki olmasın, hiçbir sorumluluk almayayım modunda.
ne uykusu bölünsün, ne yemeği geciksin..
yani külfeti anne yüklensin, nimeti onlar sürsün.
taşı, doğur, büyüt, yetiştir. o da meydana gelen varlıkla ''benim çocuğum'' diye övünsün.
bu mu babalık?
hadi yardım etmezsin, bari yapılanı takdir et ki teşvik olsun.
sen çocuğuna zaten bakarsın. ama aynı evin içide, verdiğin emeği, yaşadığın zorluğu görmeyen adam
o çocuğu bakıp büyütmekten daha zor!:19:

ayşecik zaten öyle zor bi çocuk değil. buna rağmen bi yere mi gidicez, ben maksimum tedbiri alırım.
aman uyusun, orada mızıldamasın. karnı tok gitsin yolda huzursuzlanmasın.
koltuğunda sıkılır, hemen yanına geçerim oyalarım. eşim araba sürerken dikkati dağılmasın.
gittiğim yerde sürekli takipte. düşmesin, bi zarar görmesin.
eşime de minimum etki ve sorumluluk düşüyor.
eminim hepimiz bunları yapıyoruz.
ve buna rağmen babalar kalkıp çocuk bakmak konusunda ahkam kesince şartel atıyor..
ne diyeyim, bi de başkalarıyla kıyas yapmaları daha fena

eşim, o sözü kullandı. eminim; beni düşünerek söyledi.
yani annesi sürekli çocukla uğraşmaktan dinlenemedi
yüzemedi, uyuyamadı diye. ama zaten bunlara gönüllüyüz biz. buna rağmen tatil istiyor ruhumuz.
tebdil-i mekanda ferahlık var diye, bi nefes alalım diye.
aslında bu adamlardan pek az bi şey istiyoruz ama idrak, izan, adalet ve empati sahibi olanlar bunu anlayabiliyor..

Back
X