• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

konya'da süzme yogurttan yapılıyor. tencereye yoğurdu, yumurta sarisini, unu katıp orta ateşte pisiriyorsun. kaynayinca sıcak su ve princi koyuyorsun. uzerine tereyağı, nane, pulbiber hatta onlar Salça kavurup koyuyorlar.
karadenizli olarak biz yayla çorbası diyoruz. suyu princle kaynatiyorum. başka bir kapta yoğurdu, unu, yumurta sarisini karıştırıp.. pricler pisince yogurtlu karisimi ekliyorum. kesilmemesi için kaynayan sudan yogurtlu karışıma alıp biraz ilitip oyle döküyorum, kaynayana kadar karıştırıyorum. belki sende böyle yapiyorsundur ama yogurt, princ ayarı onemli bende göz kararı yapıyorum onun için ölçü veremeyecegim:44:
Ben de aynısını yapıyorum ama başka yerlerde yediğim gibi lezzetli olmuyor ben de nedenini çözemedim henüz çok soal canım ayrıntılı ayrıntılı yazmıssın :16:
kızlar, dudağımda uçuk çıktı.
acaba merhem sürsem daha çabuk geçer mi? yoksa gerek yok mu?

dün gece bi gerginlik ve hassasiyet vardı dudağımda.
şimdi meydana çıkmaya başladı uçuk. bir de bulaşır mı acaba? ayşeciği öpmeyeyim di mi?:26:
bence de öpme canım ablamda çok çıkar o sulandırır diye bişey sürmez ben de rujun iyi geldiğini duymuştum

Borncum benim tarifim de Elifnazınki gibi
2 kase yoğurt ve 2 kaşık unu çırp (istersen yumurta koy çırp, o zaman bir kaşık un yeter)
biraz suyla pirinçleri pişir 3 bardak su ve 2-3 kaşık pirinç yeter sanırım.
pirinçler kaynarken içine yoğurt karışımını dökeceksin demlikten döker gibi yavaşça..tabi pirinçli suyu sürekli karıştırıyorsun bu sırada.
sonra da çorbayı kaynayana kadar karıştır.
üstüne tereyağda kızdırılmış nane dök. istersen bir diş sarımsak at içine.
et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsin.
yapılışı en kolay çorba. bazen pirinç yerine erişte koyuyorum öyle de güzel oluyor.

Son düzenleme:
7 miii?:53:
rüyanda ne görüyorsun öyle sen yaaa?

Rüyadan değil benimki sinirdendi :) ozamanlar henüz kocam olmamış olan uyuzcanla kavga etmiştik de. 3 tanesi de içteydi bi de....

Elifnazcım geçmiş olsun İpekcime tekrar. Kuzucuk onca ilacı nasıl alacak yahu :(

Rüyadan değil benimki sinirdendi :) ozamanlar henüz kocam olmamış olan uyuzcanla kavga etmiştik de. 3 tanesi de içteydi bi de....
henüz evlenmemişken sinirini belli edemiyordun o yüzden vücut dışa vuruyordu.
şimdi sinirini kocandan çıkarıyorsun belliki, uçuk da çıkmıyor.. ahahahahah :9:

ayşecik bu ara beni fena yoruyor yaa..
koltuk tepesinden indiremiyorum küçük hanımı :36:
bi de oturmuyor, yürüyor. sırt dayama kısmından sarkıyor, kolçaklara yatıyor.. yor yor yooor!:36:

henüz evlenmemişken sinirini belli edemiyordun o yüzden vücut dışa vuruyordu.
şimdi sinirini kocandan çıkarıyorsun belliki, uçuk da çıkmıyor.. ahahahahah :9:

Hahahaha aynennnnnnn. Yada ozamanlar çok ciddiye alıyordum şimdi takmıyorum :D

bi de oturmuyor, yürüyor. sırt dayama kısmından sarkıyor, kolçaklara yatıyor.. yor yor yooor!:36:

Aferin Ayşecim; kudurmanın zamanı gelmişti :)))

Elifnazcım geçmiş olsun İpekcime tekrar. Kuzucuk onca ilacı nasıl alacak yahu :(

sorma en çok canımı sıkan antibiyotik. bebekler gripi daha ağır atlatirlarmis. el mecbur vereceğim. ama sadece antibiyotik ve soğuk algınlığı için bi ilaç var ikisini vereceğim. . ateşi yok onun için sekrol ve ateş düşürücü yu vermeyeceğim

öyle başlıyorlar bizimkisi suan üstünde koşuyor. hele aşağı egilmesi yokmu:20: ömrümden ömür gidiyor sanki:53:

nfk,nın avatara bak gel keyfim gel :1::1::1:

uçuğa limon iyi geliyor canım:34:

ben ilk çıkarken tahta kaşığı ocakta ısıtıp dağlardım uçuğu öyle fazla azmazdı ama son dinlediğim doktor ilaçlı 7 gün ilaçsız 1 haftada geçer diyordu:)

kızlar, dudağımda uçuk çıktı.
acaba merhem sürsem daha çabuk geçer mi? yoksa gerek yok mu?

yanlış bilmiyorsam Boyner ürünü mamaramma yerli yapım yani Türk usulü büyüyüncede giyerler diye uzun demekki;)

bilen anne:1:
bendeki mont mammaramma. ne menşeili bilmiyorum lakin kolları abartısız on cm uzun:19:
mont azcık büyük olacak tabi, özellikle beden kısmı falan. alttan da kalın giyiliyor çünkü
ama kolların bu denli uzun olması aptallıkF

evet, tarifi bile çok lezzetli :1:

yengem benzer bi yemek yapmıştı bize. tavuğu bütün haşladı. sonra irice diddi.
patatesleri de iri küpler halinde haşladı. bunları karıştırıp büyük bi kaba döktü.
üzerine beşamel sos gezdirdi ve rende kaşarla süsleyip fırına verdi. yediğim en güzel tavuk yemeklerindendi.
hala tadı damağımda yaa:56:

Allah acılarını göstermesin eğer yardımcın olacaksa evde seninle kalan kesinlikle çok güzel ama çoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook yorucu...geçen ramazan sen hep gezerdin ya ben de seni çok kıskanırdım...ne güzel dışarı çıkıyor derdim...sonra bebişlerime döner siz alınmayın Allah acınızı göstermesin derdim...biz koloni olarak geziyoruz...daha 1 kez çıktık eşimle baş başa...3 kez de ben tek çıkmışımdır...yani anlayacağın yanlızlık yalan oluyor ama çoooooook güzeller...biri fındık lahmacun biri gevrek lahmacun...film gibi herşeyleri...birbirleri ile oynamaları kavga etmeleri herşeyleri çok güzel...Ama Allahımın verdiği bu güzelliğe isyan etmiyorum ama teker teker nasip etsin dileyene...ço rayana çifter çifter olsun;)

Geçmiş olsun canım, biz bi tanesinde mahvoluyoruz, senin derdin 2 kat. Ne deyim allah güç kuvvet versin. Sana şunu sorayım ikiz tavsiye eder misin?

Kv ler nerdeydi ki? Bizim de haftaya gelecekler kv ler. Benim yemek derdim de o zaman başlayacak.

İşe yaramasına sevindim reklam doğru desene:1:

ben yararlandım isteyen herkese nasip olsun;)

$1463674_586976878035477_1387926071_n.webp

Hahahaha aynennnnnnn. Yada ozamanlar çok ciddiye alıyordum şimdi takmıyorum :D

Aferin Ayşecim; kudurmanın zamanı gelmişti :)))
vuhuu! süpper cvp :42:

azmak ki ne azmak? son bir buçuk saatte iki bardak kırdı :36:
Allah korudu bi yerini kesmedi..

sorma en çok canımı sıkan antibiyotik. bebekler gripi daha ağır atlatirlarmis. el mecbur vereceğim. ama sadece antibiyotik ve soğuk algınlığı için bi ilaç var ikisini vereceğim. . ateşi yok onun için sekrol ve ateş düşürücü yu vermeyeceğim
antibiyotik dediğin gibi mecbur.
dr lar her ihtimali düşünüp bir sürü ilaç yazıyor, soğuk algınlığı için, öksürük için..
bence bunlar gereksiz. iyisini yapıyorsun..

öyle başlıyorlar bizimkisi suan üstünde koşuyor. hele aşağı egilmesi yokmu:20: ömrümden ömür gidiyor sanki:53:
valla bugün bu konudan sebep çok sinirliyim.
zaptedemiyorum, tutucam diye hamle yapınca ben, o da koşmaya başlıyor. düştü düşecek diye yüreğim ağzıma geliyor.
sonra da sinir krizlerine giriyorum :25:

kerem dün ilk taklasını attı :27:
bizimki de geçen gün sırtüstü düştü. kafası şiddetle yere vurdu..
çok ağladı :14:

nfk,nın avatara bak gel keyfim gel :1::1::1:

uçuğa limon iyi geliyor canım:34:
hee evet, yukarda anlattığım durumlara rağmen sahilde uzanmış keyif yapıyorum.. köy yanar, deli taranır.:27::9:

ya yemekte salata yiyemedim, limonluydu. değince çok sızlıyor :25:
bir iki gün içinde dişçiye gidicem, onu bile düşünüyorum. çok çirkin bi görüntü

ben ilk çıkarken tahta kaşığı ocakta ısıtıp dağlardım uçuğu öyle fazla azmazdı ama son dinlediğim doktor ilaçlı 7 gün ilaçsız 1 haftada geçer diyordu:)
yok kızlar haklı. bi şey sürmeyeceğim.
zaten patladı, bundan sonra nemlendirmek bi şeye yaramaz..
ama senin dediğini de yapamam ben yaaaa:18:
sen ne kadar cesursun!

yanlış bilmiyorsam Boyner ürünü mamaramma yerli yapım yani Türk usulü büyüyüncede giyerler diye uzun demekki;)
türk malı-büyüyünce giyer felsefesi :9:
ben yararlandım isteyen herkese nasip olsun;)
Eki Görüntüle 882683
amiin :1:

Ben de aynısını yapıyorum ama başka yerlerde yediğim gibi lezzetli olmuyor ben de nedenini çözemedim henüz çok soal canım ayrıntılı ayrıntılı yazmıssın :16:

bence de öpme canım ablamda çok çıkar o sulandırır diye bişey sürmez ben de rujun iyi geldiğini duymuştum

Okuyunca söylemeden gecemedim ben herseyi ölçü ile yaparim. Kendim bulurum bu ölçüleri sonra hemen not ederimki bi sonraki sefere de ayni tadi tutturmak icin. Corbalarda ölcüm 5 su bardagina 1 çay bardağı pirinctir. 4 su bardagina 1çay bardağı şehriyedir. Ama bardalargenis su bardaklari oluyoya artik onlardan. Bu klasik eski uzun bardaklardan degil. Yayvan genis. Ben kivamli severim. Biraz daha sulu severseniz suyu yarim bardak arttirin. 5.5 - 4.5 yapin . :)

Okuyunca söylemeden gecemedim ben herseyi ölçü ile yaparim. Kendim bulurum bu ölçüleri sonra hemen not ederimki bi sonraki sefere de ayni tadi tutturmak icin. Corbalarda ölcüm 5 su bardagina 1 çay bardağı pirinctir. 4 su bardagina 1çay bardağı şehriyedir. Ama bardalargenis su bardaklari oluyoya artik onlardan. Bu klasik eski uzun bardaklardan degil. Yayvan genis. Ben kivamli severim. Biraz daha sulu severseniz suyu yarim bardak arttirin. 5.5 - 4.5 yapin . :)

maşallah, çok akıllıca:72:

eşim bu konuda beni sürekli uyarıyor ama nerdeeeeE?:36:
güzel olmuşsa o yemek, bunu nasıl yaptın yaz kenara diyor.
ama ben hatırlamıyomkii:37:

Back
X