• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

busmai, 2 hafta cok yaaaa :( belliki kotan sana yetmiyor. Baska bi tarife arastirsan.. Suan aveadayim. Taahhut yok, 500 dk her yone+ 5000 sms+ 2 gb internet 23 lira veriyorum. Woops uyelerine boyle tabi. Normalde 30 lira ama sen zaten 30 lira oduyordun yanlis hatirlamiyorsam..

tabi bi de VINN ımız var ama eşim işe giderken götürüyor çoğu zaman; elime geçirdikçe burdayım inşallah:)

Öyle canim da cikinca reklam izliyor. Sizinki öyle değil mi? Özellikle acmiyoruz. Çizgi filme bakmiyor hic. Senin cinsiyet netleşti mi? Ne kadarlik oldunuz

tabi canım bizimki de reklam izliyor çıkınca. o zaman kanalı değiştiriyorum..
çizgi filme bakmıyorsa sevinmelisin aslında :)bizimki de bir süre bakıyor sonra sıkılıp kalkıyor. ama çok kelime öğrendi TV den. ben de çok karşıydım tv ye, 1 yaşına kadar izletmedim. sonra o da tv yle pek ilgilenmedi. ama artık başa çıkamıyordum çok yaramaz ;izlemesine izin verdim o da izlemeye başladı zamanla.

doğum izninde inşallah oğlunla bol bol vakit geçirirsin benimki boya yapmaya bayılıyor. tabi bi de dışarda oynamaya.

cinsiyet önümüzdeki cumartesi kesinleşecek inşallah..17.haftamdayım

busmai, 2 hafta cok yaaaa :( belliki kotan sana yetmiyor. Baska bi tarife arastirsan.. Suan aveadayim. Taahhut yok, 500 dk her yone+ 5000 sms+ 2 gb internet 23 lira veriyorum. Woops uyelerine boyle tabi. Normalde 30 lira ama sen zaten 30 lira oduyordun yanlis hatirlamiyorsam..

seninki çok iyiymiş ya, ama ben avea ya geçemem. çok dağa bayıra gidiyoruz biz ,köylerde avea çekmiyor.
ben de yeni bir tarife araştıracağım turkcell de bakalım...

işte vınn ımız da var 2 hafta idare edicem öyle

loneliness, hadi hayirli olsun. Artik evde doguma kadar oglunla zaman geciririr dinlenebilirsin..

Tv de en zararli sey reklamlar. Cogu cocugun meraki da reklamlar. 27 aylik yegenim de reklam delisi. Totosunin ustunde 2 dk durmaz, hipnotize olmus gibi reklam izliyor. :53: yararli programlar secildiginde gunde 1 saat Tv gelisimine katki saglar diye okudugumdan beri pc den cizgi film aciyorum. Yegenimin erkek olmasinin da etkisi var tabi ama suan aysecigin soyledigi kelimelerin yarisini soyluyor. Genetik de onemli bi faktor ama bence sarkilar ise yariyor. Hem sen soyle hem pc den ac. Dinleyin dans edin.. Bir de nesneleri gostermek, oykulendirmek de ise yarayabilir. Mesela, bardaktan oyuncak bebege su icir ve yaparken anlat." Hadi bebek, su ic, huuuup! " suan cogu komutu anliyorlar zaten, konusma da yavas yavas..

Birkac kitap almistim ben. Nesneler, havanlar, meyveler falan. Onlar nerdeyse parcalandilar ama cok is gorduler. Simdi cogu hayvani biliyor, seslerini cikartiyor. Meyveleri soyluyor. Basit oykulu birkac sayfalik bebek masal kitabi gibi bi sey almak okumak istiyorum. O da resimlerine bakarak takip edebilir. Ama kitapciya gidemedim.

Son düzenleme:
selam canlarım nasılsınız tatil başladı ohh iyi tatiller tüm öğretmen arkadaşlara hasta bebişlerede çok geçmiş olsun bizde bronşit başlangıcı atlattık tabi atlattık denebilirse hala hafif ökürük kaldı

canım umca bizim fabrikanın ilacı gayet iyi ve tamamen bitkisel bir ilaç güvenebilirsin bende kullanıyorum çok özel bir bitkinin özütünden üretiliyor kimyasal içermiyor bütün ffabrika kullanıyor büyükler içinde tabbleti var

ee naslsınız görüşmeyeli ben biri kucağımda biri karnımda cebelleşiyorum doğum izninede daha çok var koca bebeği hiç saymıyorum en büyük naz niyaz onda zaten neden giremediğimi merak edenler varsa açıklıyırım eşim artık esksi gibi turizmde değil ve her akşam evde benden önce gelmiş oluyor o boranla ilgilen oynat yedir uyut derken başlıyor koca bebeğin nazı onunla otur sohbet et gönlünü yap derken birde afacan çıktı pihyasaya oda tekmeleriyle bende burdayım diyor :)) koşturmacayla geçiyor günler doğum iznini dört gözle bekliyorum özledim sohbetinizi bu arada kan hastalığı çıktı bendede bu bir hatadır doktor doktor geziyorum kan hücrelerim azalıormuş vücutta sebebini anlayamıyorlar dualarınızı bekliyorum kızlar rabbim çocuklarımın hatırına yardımcı olurda atlatırım inşallah

eee sizlerde ne var ne yok

Valla doğurmadan buraya takılamıyosan ikinciden sonra seni unutmalıyız bence :)

Başladım canım kullanmaya. Zaten bizim bu dr umuz herşeye ilaç yazmadığı için güveniyorum kendisine.

Dışarıda çok güzel yağmur yağıyor. Bizim pıtırcığı uyansa dışarı çıkmayı düşünüyoruz. Tabi ki avm'ye. Neredesiniz ya, herkes geziyor sanırım.:10:

Biz de avmye gittik :)

slm kızlar, herkese güzel bi haftasonu diliyorum..

bu gecemiz çok zor geçti. ayşecik abartısız 10 küsür kez kalktı. sürekli emmek istiyor.
göğüs ucum çok kötü oldu. uykum da bir milyon parçaya ayrıldığı için başım çatlıyor. ağrı kesici içtim bana mısın demedi.
üstüne en yakın arkadaşımın arkadaşınının annesi vefat etmiş, mezarlığa gittim. daha da kötü oldum.
ayşecik şuan ayaklarımın altında, ağlıyor, öksürüyor, hapşırıyor burnu akıyor, sürekli mızıldıyor..
ay bu bebeklerin hastalığı bize gelse ne olurdu, böylesi çok zor:25:

şeker pembem, size de geçmiş olsun. inş ilerlemez.

Ah canım benimmmm. Aynen dediğin gibi; keşke onların yerine biz hasta olsak.. Ama mümkün değil işte... Herkes iyileşsin yaaaaaa.

Nfk cım anneler hasta olunca daha kötü, çocuğa kim bakacak? Kimse hasta olmasın en iyisi..
Kızlar ben yine internet sorunu yaşıyorum telefonda netim bitti hatta çok aşmışım :(annemdeyim wireless tan giriyorum.. 2 hafta kadar böyle sürünürüm gibi görünüyor.
Kalbimdesinizzz

Ömrümü yedi senin internet sorunsalın :)

Tüm bebislere geçmiş olsun kizlar. Ben de bugün fiilen doğum iznine basladim ikinci bebis için. İnsalksh doğum olana kadar oğluna daha fazla vakit ayirmayi planliyorum. Tvye çok düşkün ozellikle reklamlara. Gündüz tvyi kestik. Ama aksamlari aciuoruz ister istemez. Reklamları put gibi izliyor. Konusmasi çok geri. 4-6 kelime. Bunun üzerine dusmem lazim. Okuma etkinliği olarak ne tur şeyler yapıyor sunuz? Neler aliyosunuz? Calistigim için ilgilenemedim pek. Terzi kendi soluğunu dikemezmis. Ogretmeniz güya. Bu konuda çok yardima ihtiyacim var. Neler alip oluyorsunuz çocuklara. Bir de sizi takip ediyorlar mi?

Doğum iznin hayırlı olsun. Valla bence bu iş kesinlikle konuşmaya bakmıyo. Teyzesi hiç susmaz, anası hep konuşur; ama Efede tık yok :) tabi ara ara bişiler diyo ama çoğu kendi dilinde. Önemli olan anlıyo mu ben ona bakıyorum. Ha oğlum anlıyo ve yapmıyo ki o apayrı bir konu :) tvde kayıtlı pepe ve keloğlan var ben hep onları açıyorum. Bazen normal yayında da denk gelirsek izliyo. Renkler, hayvanlar, eşyalar ve şekiller kitapları var. Hepsini çok seviyo ve anlattırıyo, kendi de bıdı bıdı yorum yapıyo ama dediğim gibi; kendi dilinde. Bi ara bolca anne diyodu şimdi demiyo. Baba derdi artık adını söylüyo babasının :) yaniiiiiii boşverin ya bu veletleri ; yeter uğraştığımız :D

Çevremdek bi kişi de işimi kolaylaştırsa. Bakıcı teyzemiz okadar dağınık ki neyi nereye koyuyo muamma!! Bugün çarık çorabını arıyorum oğlumun bulamadım. Büyük geldiği için kaldırmış olduğunu tahmin ettim ama yok yani bulamıyorum. Aradım mecbur onu ve çekmecede ıslak medillerin altına sakladığını öğrendim Efe çıkarıp atmasın diye. Sonra oğlumun gardrobunda mandal poşeti çıktı. Odada oynamış demekki kaın da oraya tıkmış. İyi de temiz çarşafların üstünde olur mu hiç yani??? Ayyy neyse bu bakıcı kısmı.

Ben odada çarığı ararken kocam ve kuzenim Efeye bakıyolardı güya bi yandan maç izleyip. Bir düşüp çarpma sesi geldi ki ağlama koptu. Çocuğum orta sehpadan geriye düşmüş ve kafasını vurmuş. Yumru halinde şişti tabi. SOğuk bişiler de çok koyamadık çünkü malum hasta.

Sonuç olarak; bi kişi de bi işe yarasın yaaaaaaaa. Herşeyi anneden beklemek mi lazım.
Ha bu arada görümcemin kv ve kpi gitmediği için istanbula gidemiyoruz ya onlar bıraya gelmeyi düşünüyolarmış!! Eşim de annesine "sakın gelmeleri yönünde gaz verme çünkü benim değişikliğe ihtiyacım var misafir ağırlamaya değil" demiş. Umarım dediği gibi olur. Bugün de kp bana diyoki telde "misafirin gitti mi??" Yani kuzenim daha dün geldi. Ayyyy herkese kılım şuanda.

ilahi pembis. Bosverin veletleri, yeter artik ugrastigimiz diyosun yani ahahaaah :9::9::9:

Son düzenleme:
ilahi pembis. Bosverin veletleri, yeter artik ugrastigimiz diyosun yani ahahaaah :9::9::9:

Ay ama yalan mı??? Yok konuştular yok yürüdüler yok hastalar derken yeterrrrrrrr diyesim geldi :) hayır bi de bunca emeğe büyüyecekler ve yıllarca bizi beğenmeyecekler :D

Hahha iyi tespit bence de artık bırakalım şu veletleri:23: kendimize bakalım

zaten o yüzden pedikür konusunu açtım iki gün önce ama arada kaynadı gitti :12:
bu arada nfk cım vazelini de denemiştim zaten..

kıl olmak derken ben de geçen akşam avm ye gitmiştim ya, keremi kv lere bırakıp.
evde yedirip çıkmıştım ,saat 5 ten 8e kadar avmdeydim.
bişey yedirememişler ,2 görümcem ve 1 de kv toplam 3 kişi.. ! 3 saatte.

ekmek yemiş sadece, çok iştahlı yiyormuş ekmeği. bir de gülerek anlatıyorlar.. ben de kıl oldum:41:
"e yemek yemeyince, ekmek yiyecek mecbur" dedim.. eşim de "neden laf soktun" diyor, çıkınca.
çok da tınn.

Son düzenleme:
yazacagim msjlar var ama iki gundur uykusuzum. Aysecigi yatirdiktan sonra bi dus aldim, iyice mayistim. Hasil-i kelam; alacaginiz olsun, yarin yazarik. :1: iyi geceler dadlu hatunlar:54:

Hahha iyi tespit bence de artık bırakalım şu veletleri:23: kendimize bakalım

zaten o yüzden pedikür konusunu açtım iki gün önce ama arada kaynadı gitti :12:
bu arada nfk cım vazelini de denemiştim zaten..

kıl olmak derken ben de geçen akşam avm ye gitmiştim ya, keremi kv lere bırakıp.
evde yedirip çıkmıştım ,saat 5 ten 8e kadar avmdeydim.
bişey yedirememişler ,2 görümcem ve 1 de kv toplam 3 kişi.. ! 3 saatte.

ekmek yemiş sadece, çok iştahlı yiyormuş ekmeği. bir de gülerek anlatıyorlar.. ben de kıl oldum:41:
"e yemek yemeyince, ekmek yiyecek mecbur" dedim.. eşim de "neden laf soktun" diyor, çıkınca.
çok da tınn.

Pedikür konusunu açalı iki gün oldu mu ya????? Ben de o konuya yorum yapacaktım ama unuttum. Benim topuklarım da çok kötü durumda. Artık krem vs işe yaramıyo zamanında kullanılmadıkları için :/ bazen diyorum gözümü karartıp pediküre mi gitsem diye. Ama bana tuhaf geliyo birinin ayağımla uğraşması. Bi tarif vardı aslında pinterestte elin yabancısı paylaşmıştı. Şubay tatilinde yapabilirsem merak ediyorum sonucu. Yarım bardak sirke yarım bardak listerine bir bardak sıcak suyu karıştırup ayağını otuz dk bekletiyosun içinde. Sonra durulayıp havlu ile kuruluyosun mikemmel sonuç veriyomuşmuşşmuşşşş :)

Yemek konusu ince konu valla. Bu veletler hoşlarına gitmezse yemiyorlar ki inatlar bi de. Bi öğün ekmek yese bişi olmaz boşver; sen gezdin ya ona bak ;)

yazacagim msjlar var ama iki gundur uykusuzum. Aysecigi yatirdiktan sonra bi dus aldim, iyice mayistim. Hasil-i kelam; alacaginiz olsun, yarin yazarik. :1: iyi geceler dadlu hatunlar:54:

Kıyamam ben sanaaaaaa. Biran önce iyileş inşallah canım benim.

Herkese günaydınnnnn. Güzel bir gün diliyorum :)

slm kızlar, herkese güzel bi haftasonu diliyorum..

bu gecemiz çok zor geçti. ayşecik abartısız 10 küsür kez kalktı. sürekli emmek istiyor.
göğüs ucum çok kötü oldu. uykum da bir milyon parçaya ayrıldığı için başım çatlıyor. ağrı kesici içtim bana mısın demedi.
üstüne en yakın arkadaşımın arkadaşınının annesi vefat etmiş, mezarlığa gittim. daha da kötü oldum.
ayşecik şuan ayaklarımın altında, ağlıyor, öksürüyor, hapşırıyor burnu akıyor, sürekli mızıldıyor..
ay bu bebeklerin hastalığı bize gelse ne olurdu, böylesi çok zor:25:

şeker pembem, size de geçmiş olsun. inş ilerlemez.
Canım benim ya inşallah bir an önce iyileşir.

Tüm bebislere geçmiş olsun kizlar. Ben de bugün fiilen doğum iznine basladim ikinci bebis için. İnsalksh doğum olana kadar oğluna daha fazla vakit ayirmayi planliyorum. Tvye çok düşkün ozellikle reklamlara. Gündüz tvyi kestik. Ama aksamlari aciuoruz ister istemez. Reklamları put gibi izliyor. Konusmasi çok geri. 4-6 kelime. Bunun üzerine dusmem lazim. Okuma etkinliği olarak ne tur şeyler yapıyor sunuz? Neler aliyosunuz? Calistigim için ilgilenemedim pek. Terzi kendi soluğunu dikemezmis. Ogretmeniz güya. Bu konuda çok yardima ihtiyacim var. Neler alip oluyorsunuz çocuklara. Bir de sizi takip ediyorlar mi?
Bence farklı ortamlara girmesi önemli. Çocuk çocuktan daha iyi öğreniyor.
Ben sürekli konuşmaya çalışıyorum.tv de açıyoruz akşamları. Bir yaşına kadar hiç açmadık ama şimdilerde izliyoruz. Eşim sürekli Discovery channel izlediği için pek ilgisini çekmiyor. Bebek kanallarını da yarım saat kadar açıyorum.dedesigil bakarken de TV'de animal planet izlerler. Bazen kumandayı getirip hav hav ya da miye diyor. Yaptığım çok özel bir şey yok. Resim yapıyoruz, ev işi yapıyoruz. Ne yaparsak yapalım hep konuşuyorum. Buna rağmen yansıma sesler hariç 25 kelime ancak biliyordur.

gunaydiiiiin:3: uyandim ama yataktan cikamadim. Kahvalti yapalim. İns disari cikar soyle bi hava aliriz. Bi de pazar kar yagacak diyorlardi:33:

Selam kızlar
bugün vınn evde ben de erkenden damladım:)
Aklıma kuymak yapmak geldi.. bizim yörenin,çoğunuz bilirsiniz.
http://anneeligibireyhan.blogspot.com.tr/2012/04/mihlama-kuymak-ve-puf-noktalari.html
burdan yaptım çok iyi oldu, Kerem de yedi. artık yumurtalı omletten bıktı beyefendi biz de yeni alternatifler arıyoruz:)
Pedikür konusunu açalı iki gün oldu mu ya????? Ben de o konuya yorum yapacaktım ama unuttum. Benim topuklarım da çok kötü durumda. Artık krem vs işe yaramıyo zamanında kullanılmadıkları için :/ bazen diyorum gözümü karartıp pediküre mi gitsem diye. Ama bana tuhaf geliyo birinin ayağımla uğraşması. Bi tarif vardı aslında pinterestte elin yabancısı paylaşmıştı. Şubay tatilinde yapabilirsem merak ediyorum sonucu. Yarım bardak sirke yarım bardak listerine bir bardak sıcak suyu karıştırup ayağını otuz dk bekletiyosun içinde. Sonra durulayıp havlu ile kuruluyosun mikemmel sonuç veriyomuşmuşşmuşşşş :)

Yemek konusu ince konu valla. Bu veletler hoşlarına gitmezse yemiyorlar ki inatlar bi de. Bi öğün ekmek yese bişi olmaz boşver; sen gezdin ya ona bak ;)

Kıyamam ben sanaaaaaa. Biran önce iyileş inşallah canım benim.

Herkese günaydınnnnn. Güzel bir gün diliyorum :)
Listerine mi ,ağız gargarasıyla ayak bakımı kimin aklına gelmiş hey Allahım. Mutlaka deneyeceğim ..

Yok canım ekmek yedi diye üzülmedim zaten; benim yaş pastayla öğün atlatmışlığım vardır oğluşa.
3 kişi nasıl yediremediler ona hayret ettim..

Selam kızlar
http://anneeligibireyhan.blogspot.com.tr/2012/04/mihlama-kuymak-ve-puf-noktalari.html
burdan yaptım çok iyi oldu, Kerem de yedi. artık yumurtalı omletten bıktı beyefendi biz de yeni alternatifler arıyoruz:)

Listerine mi ,ağız gargarasıyla ayak bakımı kimin aklına gelmiş hey Allahım. Mutlaka deneyeceğim ..

Yok canım ekmek yedi diye üzülmedim zaten; benim yaş pastayla öğün atlatmışlığım vardır oğluşa.
Kuymak iyi fikir.:42:benimki ben yokken yumurta yemiyor daha doğrusu yediremiyorlar. Onun için ben evdeyken kahvaltıda yumurta yedirmeye çalışıyorum. Yumurtalı ekmek denedim hiç sevmedi. Bir de kıymak mı denesem???

Son düzenleme:
Selam kızlar

Sen dene bakalım ne olacak. Altı aydır bunun için aldığım listerine dolapta bekliyo :/ şubat tatilinde yapabilirim inşallah.

Mıhlamayı yemekteyiz izlerken görmüştüm. Bence çok güzel birşey olsa gerek çünkü malzemeler süper :)

Sabah açık büfe kahvaltıya gittik. Oğlum herzamanki gbi coştu. Sonra hava kötü olsa da gölcüğe çıktıkki kuzenim görsün. Efe ilk defa rüzgarda yürüdü ve şok oldu :) onun arabada ne kadar cozuttuğunu gören kuzenim daha da şok oldu :))) akşama hamsi sipariş edeceğiz inşallah. Yıllar olmuş kuzen yemeyeli. Boludan haberler dinlediniz :))

mihlama guzel bi alternatif. Aysecik peynir yemedigi icin sik yapiyorum. Bu sabah kahvaltida da vardi:56:

Sen dene bakalım ne olacak. Altı aydır bunun için aldığım listerine dolapta bekliyo :/ şubat tatilinde yapabilirim inşallah.

Mıhlamayı yemekteyiz izlerken görmüştüm. Bence çok güzel birşey olsa gerek çünkü malzemeler süper :)

Sabah açık büfe kahvaltıya gittik. Oğlum herzamanki gbi coştu. Sonra hava kötü olsa da gölcüğe çıktıkki kuzenim görsün. Efe ilk defa rüzgarda yürüdü ve şok oldu :) onun arabada ne kadar cozuttuğunu gören kuzenim daha da şok oldu :))) akşama hamsi sipariş edeceğiz inşallah. Yıllar olmuş kuzen yemeyeli. Boludan haberler dinlediniz :))

hamsi kızartma mı? yanına da şööyle fıstıklı bi tahin helvası iyi gider:56:
görümcemlerden hamsi için değişik bir yöntem öğrenmiştim. aynı ızgara hamsi tadı veriyor,hafif oluyor ve pişerken fazla koku olmuyor.

hamsilere bol maydanoz biraz soğan doğruyoruz, biraz sıvıyağ , karabiber pulbiber ve tuz hepsini karıştırıyoruz.
sonra yağlı kağıdı tavamızın 2 katı boyutunda kesiyoruz. kağıdın yarısını tavaya yerleştiriyoruz diğer yarısı dışarı sarkıyor. hamsileri diziyoruz tavadaki yağlı kağıda. dışarı sarkan kısmını da üstüne kapatıyoruz hamsilerin.
yağlı kağıt arasında güzelce pişiyorlar. tabi kapakla yağlı kağıdı tersyüz edip diğer tarafını da pişiriyoruz.

çok kolay, lezzetli ve çok hafif oluyor.

Kuymak iyi fikir.:42:benimki ben yokken yumurta yemiyor daha doğrusu yediremiyorlar. Onun için ben evdeyken kahvaltıda yumurta yedirmeye çalışıyorum. Yumurtalı ekmek denedim hiç sevmedi. Bir de kıymak mı denesem???

dene bence ,kerem beğendi. içinde süt de var peynir de. faydalı ve doyurucu.

$1236809632g_r_nt_075 (1).webp

işte bu şekilde.. yalnız resimde kadın kağıdı zımbalamış daha sağlam olur zannımca:9:

Back
X