Önce ikiz sonra üçüz yardım

pintu33

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2020
65
113
23
Merhaba herkese.

Zaten zor günler geçiriyoruz tüm ülkemizin başı sağolsun:(

Tüp bebek ile ikiz gebelik yaşadım. İki fark kesede. İkizlerden biri kendi içinde çoğalmış ve tek yumurta ikizi olmuş. Yani şuan üçüz gebeliğim var. Biri tek yumurtada diğer ikisi tek yumurtada. Şimdi ne yapacağım? Böyle durumlarda gebelik sonlanabiliyor mu. Ne maddi ne de manevi buna gücüm yok. Allah'a karşı gelmek istemem ama ne yapicam ben. Çok büyük şoktayım. Böyle gebe kalanlar oldu mu, neler yaşadınız?

Merhaba herkese.

Zaten zor günler geçiriyoruz tüm ülkemizin başı sağolsun:KK43:

Tüp bebek ile ikiz gebelik yaşadım. İki fark kesede. İkizlerden biri kendi içinde çoğalmış ve tek yumurta ikizi olmuş. Yani şuan üçüz gebeliğim var. Biri tek yumurtada diğer ikisi tek yumurtada. Şimdi ne yapacağım? Böyle durumlarda gebelik sonlanabiliyor mu. Ne maddi ne de manevi buna gücüm yok. Allah'a karşı gelmek istemem ama ne yapicam ben. Çok büyük şoktayım. Böyle gebe kalanlar oldu mu, neler yaşadınız?
Rabbim verdiyse onunda yiyecek rizki vardir siz sonlandirmayin bence ilerde zaten ne olacagi belli olmaz. Biri kaybola bilir. Hakkinizdakilerin en hayirlisi olsun. Bu konu da uzulmeyin bebeklerinizin mutlulugunu yasayin

Merhaba herkese.

Seni anlıyorum bizde tedavi ile ikiz bebek sahibi olacağız inşallah kese kalpten sonra kontrolde doktor bunlar üçüz dedi. Eşimle aynı anda üçüz mü dedik. Biri içerde bölünmüş sanki dedi. O iki üç saniye içinde aklımdan neler geçti. Nasıl karnıma sığacaklar, çok küçük olacaklar, ya birbirini etkilerseler gibi... Alttan muayene etti hemen görüntü yanılgısı dedi. İkiye güç veren Allah üçe de verir canım. Ben sadece onların sağlığını o an düşündüm... Anne karnında beslenirler mi bu aklıma geldi. Maddi olarak evet zorluyor. İki yatak aldık, iki puset, iki kişilik bebek arabası. Üç olsa yine alacaktık. O kadar uğraş sonucu mevlam neyi layık gördüyse.

Ayy benim dayımında üçüz çocukları oldu tüp bebekle.. Doktor birini alalım dedi ama onlar istemedi veren Allah yolunu da çizmiştir dediler aldırmadılar bakımları başta biraz zor ama bebek rızkıyla gelir karşılığını onlarda gördüm kira ve asgari ücretle çalışıp büyüttü çocuklarını şimdi 2 evi var birde memlaketlerinde de ev yaptırdı 😍😍 Bilmiyorum Sadece Allah Nefesi verdiyse rızkını da veriyor bir yerden sonra sabretmek çok önemli.

Seni anlıyorum bizde tedavi ile ikiz bebek sahibi olacağız inşallah kese kalpten sonra kontrolde doktor bunlar üçüz dedi. Eşimle aynı anda üçüz mü dedik. Biri içerde bölünmüş sanki dedi. O iki üç saniye içinde aklımdan neler geçti. Nasıl karnıma sığacaklar, çok küçük olacaklar, ya birbirini etkilerseler gibi... Alttan muayene etti hemen görüntü yanılgısı dedi. İkiye güç veren Allah üçe de verir canım. Ben sadece onların sağlığını o an düşündüm... Anne karnında beslenirler mi bu aklıma geldi. Maddi olarak evet zorluyor. İki yatak aldık, iki puset, iki kişilik bebek arabası. Üç olsa yine alacaktık. O kadar uğraş sonucu mevlam neyi layık gördüyse.
İkiz olmasını çok istedim aslında. 35 yaşındayım çünkü, bir daha gebe kalmayı göze alamam. O yüzden her şey yolundaydı. Ama şimdi üçüz bu duruma önce manevi olarak hiç hazır değilim. Doktor tek yumurta ikizi ve ayrı kesede bir gebelik daha çok zor dedi. Sıkıntıları var dedi. Başka bir doktora yönlendirdi bizi. İki hafta sonra tekrar muayene olacagiz. Ama ben ne yapacağım şuan şoktayım.

Ayy benim dayımında üçüz çocukları oldu tüp bebekle.. Doktor birini alalım dedi ama onlar istemedi veren Allah yolunu da çizmiştir dediler aldırmadılar bakımları başta biraz zor ama bebek rızkıyla gelir karşılığını onlarda gördüm kira ve asgari ücretle çalışıp büyüttü çocuklarını şimdi 2 evi var birde memlaketlerinde de ev yaptırdı 😍😍 Bilmiyorum Sadece Allah Nefesi verdiyse rızkını da veriyor bir yerden sonra sabretmek çok önemli.
Çalışıyorum ve iş hayatımı bırakmayı hiç istemiyorum ama nasıl olacak. Paramız yok. Çalışmak zorundayım. Daha yeni terfi ve zam almıştım. Düşündükce kalbim daralıyor.

İkiz olmasını çok istedim aslında. 35 yaşındayım çünkü, bir daha gebe kalmayı göze alamam. O yüzden her şey yolundaydı. Ama şimdi üçüz bu duruma önce manevi olarak hiç hazır değilim. Doktor tek yumurta ikizi ve ayrı kesede bir gebelik daha çok zor dedi. Sıkıntıları var dedi. Başka bir doktora yönlendirdi bizi. İki hafta sonra tekrar muayene olacagiz. Ama ben ne yapacağım şuan şoktayım.

o kadar istemişsiniz, tüp bebek denemişsiniz. Allah 3 tane nur topu gibi evlat Vermiş. Sonlandırırsanız ya bir daha tek olsa bile bu şansı elde edemezseniz? Bunu düşündünüz mü... bence Allahın şanslı kullarındansınız. Bir şekilde rızkını verir.

Çalışıyorum ve iş hayatımı bırakmayı hiç istemiyorum ama nasıl olacak. Paramız yok. Çalışmak zorundayım. Daha yeni terfi ve zam almıştım. Düşündükce kalbim daralıyor.
Canım benim üçüz oldukları için tek başına uzun süre bakamazsın zaten yanında birisinin ve eşinin desteği olmalı.. Birde ha ikiz ha üçüz ne farkı var ki iş çalşmaya gelince birtanesi bile zor olur ya.bakıcı ya da bakacak birisinin olması lazım... Rabbim yardımcın olsun ama hiç yokken çare ararken Allah 3 tane verdi bilmiyorum iyice düşün..

Bende ikizlere hamileyim, doktor her kontrolde riskli gebelik grubunda olduğumu hatırlatıyor hep korku içindeyim ki üçüz düşünemiyorum. Sizi anlıyorum. Doğduktan sonra Allah yardım eder rızkıyla doğarlar ama gebelik dönemi çok zor Allah yardımcın olsun kolaylık versin. Burada üçüz olup birinin yerinden dolayı mecburen alındığını okumuştum. Ama zorunlu olmadıkça müdahale etmeyin derim

Bende ikizlere hamileyim, doktor her kontrolde riskli gebelik grubunda olduğumu hatırlatıyor hep korku içindeyim ki üçüz düşünemiyorum. Sizi anlıyorum. Doğduktan sonra Allah yardım eder rızkıyla doğarlar ama gebelik dönemi çok zor Allah yardımcın olsun kolaylık versin. Burada üçüz olup birinin yerinden dolayı mecburen alındığını okumuştum. Ama zorunlu olmadıkça müdahale etmeyin derim
Ben de bunu merak ediyorum. Gerekli durumda alabilirler mi? Ya ikisi aynı kesede daha erken doğar dedi doktor. Ayrı kesede olan gelişimini tamamlamamış olabilir. Bu durumda onu da erken almak zorunda kalabiliriz. Tavsiyem tek yumurta ikizlerini aldirmanız dedi.

Ben de bunu merak ediyorum. Gerekli durumda alabilirler mi? Ya ikisi aynı kesede daha erken doğar dedi doktor. Ayrı kesede olan gelişimini tamamlamamış olabilir. Bu durumda onu da erken almak zorunda kalabiliriz. Tavsiyem tek yumurta ikizlerini aldirmanız dedi.
Canm benm aynsnı daymlara da söylediler gelşmi geri almamz lazm yaşamaz falan dediler.. Daymda istemedi .. çocuklar doğdu tabi erken doğum oldu.. Sonra belli br yaşa geldler daym çocukları alp o doktorun yanına götürdü almak istediğin çocuklara bak diye 🤭🤭 şmdi liseye giden zeki ve çalışkan 3 tane adam oldular erkek olmalarına rağmen yengemin eli kolu gibiler evde de dışarda da her işi yapıyorlar hamur ble açıyorlar 😀😀 Emnm ki evlendkleri zaman eşleri çok şanslı olacaklar ev işlerne ble hakimler.. Hakkınzda hayrlsı olsun dym bu kadar örnek üzerne ve çekileym 🤲🤲

Rabbim her zorlukla beraber bir kolaylık vardır diyor.. Ne guzel size 3 tane nimet vermis ki bir cok insanin duasi o.. Ya hic olmasaydi oyle dusunun suan zor gelecek olan sey ileride size rahmet olacak belki.. evet suan icin size cok agir gelecek gibi gelir ama Rabbim kimseye kaldiramayacgi yuku yuklemez.. Onlar sizin bir parcaniz.. gebeliğin sonuna kadar neler yasanacak bilinmez size tavsiyem siz mudahale etmeyin veren de Rabbim alanda.. ileride KESKE demek istemiyorsaniz aldirma gibi bir islemi ciddi bir saglik soz konusu olmadigi muddetce dusunmeyin.. çocuğunu aldiripta keske demeyeni hic gormedim eminim ki cok guzel bir anne olacaksnz ki uc kucuk mucizeyi tasiyorsunuz :)

merhaba ben de hamileliğimde ilk kontrole gittiğimde iki kese görünce çok şaşırmıştım, bir sonraki hafta kalp atışlarını duymaya gittiğimizde ikizlerin kalp atışlarını duyduk ve 3. kesenin de oluştuğunu gördük bu kez gerçekten şok oldum. çünkü dr nin ilk söylediği umarım içi dolmaz ikiz gebelik riskli iken üçüz çok daha zor hem anne hem bebekler için demişti eşimle birbirimize bakakaldık. dr gerekirse ileriki haftalarda birini sonlandırmamız gerekebileceğini söyledi önümüzde çok zorlu bir süreç vardı ama ilk düşündüğümüz Allahın verdiği canı biz sonlandıramayız ve diğer bebeklerin de yaşayacığının hiç bir garantisi yok. bir hafta boyunca eşimle hiç bu konu hakkında konuşmadık ikimizde çok korkuyorduk. korkumuz en çok da eğer 3 kese de dolarsa riskler artacak ve onlara birşey olmasıydı. aradan geçen bir hafta sonra yine 3.kesenin kalp atışı için dr ye gittiğimizde kesenn içinin hala boş olduğunu gördük ne sevindik ne üzüldük çok değişik bir duyguydu. şuan boşta olsa 3.kesemiz bizimle. ve ben bu aralıkta dr mi değiştirdim. yen doktorumun odasının her yeri ikiz üçüz dördüz bebekler ile dolu :) rabbim ol derse olur içinizi ferah tutun tabi ki riskleri zorlukları var ama Allah hepsini rızkıyla gönderiyor hiiçç dert etmeyin

Ben de ikiz hatta üçüz bebeklerim olsun çok isterdim. Rabbimin sana emaneti Rabbim ol derse olur mucize gibi bence bir karar vermeden önce çok iyi düşünün

Merhaba herkese.

Allah rizasi icin 1 taneyi mi dert ediyorsunz tup bebekte zaten bu olasiliklar var anlayamadim ben burda 2 cani kurtarmak icin savas veriyorum gunlerdir evdeki bebemi goremiyorum cok kizdim.su anda . Ne diyecegimi daha da bilmiyorum .n rizki siz vermiyosunz sinirden erken dogurmam insallah su anda

Son düzenleme:
Kulun ne haddine Allah’ın işine karışmak yok bakamam edemem şöyle zor böyle zor demeyin lütfen verende Allah alanda Allah evlatlarımız bize Allah’ın emaneti o can verdiyse rızkını da yanında gönderir.Yarın öbür gün inan vicdan azabı çekersin eğer aldırsan benim annem 3.cocuğunu aldırdı bakamıcaz diye şimdi vicdan azabı çekiyor her aklına geldiğinde gözyaşı döküyor en kötüsüde kardeşim 20 li yaşlarda rahatsızlandı kendince Allah’ın onu cezalandırdığını düşünüyor Bırakın herşey olağan ilerlesin doktorların her söylediği herzaman doğru çıkacak diye bişey yok evet 3 çocuk riskli ve zor olabilir ama Allah kolaylığını verir sen sadece bol bol dua et sağlıkla kucağına alasın

Son düzenleme:
Back
X